Therese Lindgrens största beslut

I slutet av den här videon berättar Therese Lindgren om vilket som är det största beslutet hon fattat i år.
I sann influencer-anda så får hon så klart inte avslöja vad hennes största jobb-beslut är, men annars så är det att hon och Anders ska köpa hur och flytta från Stockholm.
De letar för fullt, men har ännu inte hittat det perfekta huset, och eftersom de inte har någon stress alls så sitter de lugnt i båten.
Jag undrar vad hon menar med ”flytta från Stockholm”?
Flytta en timme från Stockholm eller flytta åtta timmar från Stockholm?

Jag trodde helt klart att Therese största beslut var att förvandla sin lägenhet till ett mini-Skansen, med stora burar som tar upp stora delar av lägenheten.
Vad som hände var att Therese tog på sig att bli akuthem till två Chinchillor som desperat behövde någonstans att ta vägen, bara med några timmars varsel.
Jag kände mig lite som en surkärring, med världens längsta startsträcka till eventuella förändringar som oavsett anledning kommer vara omgivna av animositet.
Det är ju jättefint att hon ställer upp med så kort varsel, och erbjuder ett akuthem till Chinchillorna.
Hur många hade gjort det? Ärligt nu?
Trots att jag hatar nyårslöften så ska jag kanske ändå försöka formulera ett?

Jag lovar att bli en sundare och friskare människa under semestern?
Vad tror ni om det?

147 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT gillar verkligen elsabratt instagramkonto men förstår inte grejen med att verka vara ”fattig”? Någon kommenterade doftljuset för 400 spänn och hon blir genast kränkt? ”ingen kommenterar när vi rensar frysen pga tomt konto”

    Har man en bostadsrätt i stockholm city + köper en Volvo för 200 000 så har man inte direkt ont om pengar, varför ska man då låtsas som det?

      De bor väl i Uppsala? Eller har de en br i Stockholm också?

        Ja och ja

      Hon är gravid och blir svinkränkt för allt. Hon kan haka upp sig på nåns kommentar och sen gråta i två dagar och ha en hel följetong i storys om det. Hon är även en som verkar gilla att tycka och tänka rätt starka åsikter och sen ba ”tihi, vi gjorde tvärtom i alla fall!”

      Hahaha hon tål inte någon form av kritik eller ifrågasättande. Minns att jag skrev till henne att hon borde koppla sin hund efter att hennes lösa hade attackerad en annan KOPPLAD hund. Blev kallad skällsord och blockerad.

      200k för en bil är ju inte jättedyrt…

        Du missar poängen.

    Jag hade utan tvekan ställt upp som akuthem oavsett katt,hund,fågel,råtta eller chinchilla

      Hade inte gjort det för pengar!
      Glömmer aldrig när hon ROSTADE grönsaker i ugnen åt RÅTTOR!!!!! ??

        Vad är märkligt?

        Hahaha va? Vilka curlade råttor ?

          Alltså jag vet inte vad du lever på, men det är inte många minuters arbete som krävs för att rosta grönsaker ?

    Jag hade inte ställt upp som jourhem åt ett djur, oavsett hur lång eller kort varsel.

    I mitt hem får inte djur komma in alls. Ser framför mig hur någon hund ska dra röven mot min fina matta eller en katt ska vässa klorna mot min designsoffa. Nej tack. Mina vänner vet och respekterar att de är välkomna utan djur.

      (En kommentar om att barn ställer till med värre oreda och därför inte är välkommen i någons hem om 3…2…1…)

        Här kommer den ? Varken barn eller djur är välkomna i mitt hem ??‍♀️?

          Samma här !
          Gillar inte ha folk hemma haha ?

          Ogillar barn

      Räcker med att de tappar hår, uuuusch ? Panik! Så tyvärr kommer de inte in i mitt hem heller. Hade jag gillat djur hade jag lätt ställt upp!

        Plus! Jag (15:50) hade aldrig kunnat släppa taget sen. Hade gråtit sönder varje gång ett djur flyttar

      Är det inte jobbigt att vara så rädd om sina saker att det krävs ”restriktioner” i hemmet?

        Är inte TS. Men har samma hos mig. Och nej de respekterar det, inget konstigt ?

          Jag menar inte för kompisarna, jag menar för dig? Borde vara jobbigt att vara så rädd om mattan tex? ?

            Varför? Är ingen direkt uppoffring för mig att träffa vännen med hund på en promenad ute om hon har hunden med sig, eller träffas hos henne om hon inte kan lämna hunden just nu. Eller att hon kommer över utan hunden. Inte jobbigt för varken henne eller mig. Sen kan det ju hända att jag eller en vän eller ett syskonbarn spiller på mattan, det är en annan sak tycker jag.

              Men fläck på mattan blir det ju oavsett! Vad är skillnaden?

            Det är väl inte jobbigt att vara rädd om sina saker? Det betyder ju inte att ingenting får användas. Bara att djur inte är välkomna. Inte en jättejobbig regel faktiskt. Rökare får inte heller röka i mitt hem, skorna tas av i hallen, barn får inte leka med vad de vill (men har en låda med leksaker till när barn kommer förbi), osv. Kanske jobbigt för en del

              Exakt! ?

            Varför skulle det vara jobbigt? Vill man inte ha djur i sitt hem så är det ju inte jättejobbigt att låta bli.

              Känns nervöst att vara så rädd om sina grejer? Liksom psykiskt påfrestande? Som när man har en ny mobil och är jätterädd att råka repa den ?

                Jaha, nej så är det inte för mig i alla fall. Som sagt, möblerna används av människor i mitt hem. Olyckor kan hända och det räknar jag med. Vad andra har för regler i sina hem är upp till dom.

                Tycker inte att det är nervöst eller psykiskt påfrestande att vara rädd om sina saker. Blir mer nervös när jag är på besök hos folk som uppenbart är vårdslösa med allt de har och äger. Obs, syftar inte på de med hund nu.

                Varför skulle det vara psykiskt påfrestande? Allting är väl inte svart eller vitt. Man kan ju vara rädd om sina saker OCH samtidigt slappna av.

                Jag (15:52 igen) tycker inte det är psykiskt påfrestande. Hade nån tagit in sitt husdjur däremot så hade jag fått mentalt bryt ? Hår är det vidrigaste jag vet.

                Även om jag själv är hyfsat rädd om mina saker och vårdar mina prylar, dels för att slippa köpa nytt, men oxå för att jag verkligen gillar sakerna jag har och ibland är de helt enkelt inte ersättningsbara, har jag absolut inga problem att släppa in djur i mitt hem, det är ju bara att dammsuga upp ev hår sen, el svabba av golven liksom. Däremot skulle aldrig en råtta, hur tam den än är, komma över tröskel, fy fan, ryyyser av bara tanken alltså, hua. Kanske inte heller en stor dreglande jättehund skulle få passera, el iaf inte hoppa i sofforna.?

            Jag (15:52) är rädd om mina grejer (är inte du det? ?), men jag tycker mer dregel och päls är äckligt. Därför får inga djur komma in i mitt hem haha ?

            Har inga designersoffor eller dyra mattor. Men klart jag är rädd om dom ändå.

              Jamen just dregel är faktiskt skitäckligt, håller med!??

                Dregel? Ni vet att inte alla hundar dreglar?
                Förstår noll av en lång rad kommentarer här. Ni tycks haft väldigt lite kontakt med djur, och baserar era regler på konstiga vanföreställningar.
                Är själv rädd om mitt hem, har väldigt rent och ordning trots barn, och vi har haft hund och andra små pälsdjur.
                Dregel, hår etc har aldrig förekommit här hos oss och jag är väldigt säker på att mitt hem, soffor etc som ni gnäller om är renare mer hårfria och doftar godare än hos någon av er.
                Snarare blä på ostädat sjunkit hem som många många har. ?

        Tycker det är rätt naturligt att djur inte är inomhus. Vi har både vakthund och gårdskatter men ingen av dem har någonsin varit inne i boningshuset. De hör helt enkelt inte hemma där.

          Hur bor hunden? Själv? Hundar är ju sociala djur.

            På dagarna är den omgiven av familjen, andra djur, kunder till gårdsbutiken osv. Det är alltid djur och människor i omlopp.
            Ensam är den på natten när de andra djuren sover. Men då jobbar hunden 🙂

          Fy vilken hemsk tillvaro för hunden? Den behöver ju en flock för må bra!

            Hen kanske bor på landet med massa hundar i hundgården, typ en flock med draghuskys? Vi får hoppas 🙂

            Den mår bara fint 🙂 det finns många andra djur på gården och så är vi oftast i närheten. Men det är ingen sällskapshund nej

              Din hund låter som att den har ett riktigt toppenhundliv. Det beror såklart på hur man lever och vad man har hunden till hur den sover, min sällskapscocker skulle såklart bli gravt olycklig om jag efter tre år slängde ut henne i trädgården om natten.

            Min sambo som är utländsk kan inte förstå att vi har hundar inne i Sverige (och låter de sova i våra sängar och äta vid våra matbord). Enligt honom är det djur man har ute i bur på gården. Men alla djur i andra länder kanske lider svårt. Jag vet helt ärligt inte då jag inte är en hundmänniska alls. Vet inte vad de mår bäst av.

            Bara inte något jag reagerat över som konstigt förut.

              Hmm. Din sambo är visserligen ”utländsk” men det finns vääääldigt många fler länder än Sverige där hundar lever inomhus i stadsmiljö och sover i sängen. Så distinktionen mellan ”Sverige” och ”utlandet” (?) blir väldigt konstig.

                Haha jag menade givetvis inte att han talar för alla utanför Sverige. Jag är medveten om att fler än svenskar har djur inomhus, varför det aldrig har varit konstigt i mina ögon innan han påpekade det.

                Var bara en tanke som slog mig när jag läste kommentaren, ingen statistisk generalisering mellan Sverige och ”utlandet”.

                  Dummaste jag läst, utlandet? Finns ganska många länder, vill du ha sagt att bara svenskar har djur i hemmet?
                  Har dessutom svårt att se en parallell mellan ett bra liv för djuret och inte vara i hemmet. För det är nog det viktiga?
                  Men well kanske alla djurägare i alla världens länder utom Sverige låter djuren bo och driva fritt utomhus på gator? Tycker tyvärr din kille verkar skev.

              Spontant tänker jag att de mår bättre av att vara inomhus i ett kärleksfullt hem än att sitta ute ensamma i en bur… men jag gissar bara.

                Finns en massa olika sätt att ha djur på.
                Många som har en sönderavlad och gravt överviktig knähund vars ögon ramlar ut och som behöver hjälp att hoppa upp i en fåtölj förfäras säkert av att jag har hunden ute 24/7. I USA älskar de att ha hunden i bur även inomhus och tycker på fullaste allvar att det är en rimlig grej.

                  Och det är de två alternativ som finns? Låter som du har ett extremt behov att försvara att du inte tar hand om din hund

                Menar du att de som har draghundar, jakthundar osv i bur utomhus inte ge kärlek till djuren?

                Min syster har en Berner Sennen och om han hade fått bestämma hade han varit utomhus dygnet runt. Han äääälskar att ligga ute och är svår att få in. Speciellt nu när det är snö.

                Så det är ju inte automatiskt synd om hundar bara för att dom är ute på natten.

              Jag är jättesvensk och förstår absolut inte heller varför man låter en hund sova i sängen ? Eller matar vid matbordet ?

                För det gör heller inte de flesta hundägare. Det är ett sätt att trycka till. Känner många med små hundar ink vi de sover aldrig i sängen eller äter vid bordet.
                De som daltar så är minoritet.

        Fast just djur är det väl ganska lätt att avstå från om man inte vill ha dem i sitt hem…?

        Jag har en vän som tycker att mina vinglas är så dyra så hon ber om ett back-up glas från IKEA när vi dricker vin hos mig. Det är lite gulligt. 😛 Men kan säga att jag absolut inte hade brytt mig om någon råkade krossade ett ”dyrt” vinglas heller, det är bara mänskligt att sådant händer ibland.

        Att vara rädd om sina saker/möbler känns väl ganska rimligt? ? Man vill ju att dom ska hålla länge. I min familj ( när jag var ung och bodde hemma ) har vi haft både katt, hund och barn och ALLT blev förstört ?

          Och jag har haft min katt i fem år, hon har inte förstört en möbel 😉

            Har katter och hund, visst händer det att de förstör ibland men tycker man om djur (eller barn!) prioriterar man såklart glädjen över att ha dem före en sabbad materiell grej även om man kan bli sur ibland. Fattar de som prioriterar möbler de får ju leva som de vill men kan absolut inte relatera till valet. Vad gör en trasig möbel i det långa loppet liksom.

              Min hund har nog aldrig förstört något för mig, en gång så vaknade jag av att han hade grävt ur jorden ur krukorna för att gräva ner sitt ben, men det var ju bara roligt haha.

              Han river ibland sönder sin gosehund, då blir jag sur faktiskt, för att jag måste laga den och är dålig på att sy:P

                ??

              Ja och att alla inte tycker så mycket om djur är väl en anledning till att vissa inte vill ha dom i sitt hem. Man värdesätter hela möbler, städat, hårfritt före en hund på besök.

        Nej det tycker jag inte. Sakerna får givetvis användas. Både soffan, fina porslinet, kristallglasen används dagligen (av människor). Mitt hem är inte en utställning men skulle få kli i kroppen av att se en hund rafsa runt med klorna på parkettgolvet och fälla hår överallt. De får snällt leva sitt liv utan att besöka mitt hem. Sen när jag besöker vänner med djur i deras hem så är det givetvis andra regler som jag accepterar.

          Jo klart det ska används och det gör dom också, men man kan ju vara rädd om sina saker samtidigt som man använder dom ? Det ena utesluter inte det andra.
          Saker jag t.ex gör för att minimera skador är att inte välkomna barn eller djur i mitt hem,men självklart får mina vänner sitta i min soffa och dricka ur mina glas ?

        Har du inga restriktioner alls i ditt hem?
        Får jag komma hem till dig med mina leriga stövlar på inomhus? Lägga mig i sängen med skitiga byxor på? Jonglera med dina kaffekoppar?

          Galna jämförelser. Djur och barn är såklart välkomna hos mig men att jonglera med kaffekoppar är inte riktigt jämförbart tycker jag.

            Var en passning till att tycka att det är jobbigt att ha restriktioner i sitt hem. Är ju inte jobbigt om man själv är den som bestämt det. Barn är också välkomna hos mig. De får däremot inte äta blåbärssylt på min matta utan sitta vid köksbordet. Leka på mattan får de göra däremot. Jobbig restriktion kanske men så är det.

            Men det är inte en jobbig restriktion att ha för dig antar jag? Samma som att det inte är jobbigt för en annan att inte ha djur hemma hos sig.

        Varför skulle det vara jobbigt att inte välkomna djur i sitt hem? ?

          ”…jobbigt att vara så rädd om sina saker” stod det, läs igen.

            Men det var ju just därför djuren inte var välkomna, vad annars har ts påstått att någon inte får göra för att hen är rädd om sakerna?

              Jag tror bara folk antar man är lite ångestladdad om sina möbler om man absolut inte kan tänka sig släppa in en tax i en kvart av rädsla för att den förstör typ.

                Ligger ingen ångest bakom i mitt fall. Saker har gått sönder i mitt hem för att vänner eller jag själv har råkat tappa, spilla osv. Får ingen ångestattack av det. Sånt händer. Men djur får stanna utanför mitt hem. Så är det. Vet inte varför det provocerar så mycket. När jag kommer hem till andra är det deras regler som gäller.

                  Känner mig inte ett dugg provocerad- det är ditt hem 🙂 Bra för din skull du inte är så rädd om dina grejer dina vänner inte heller kommer in!

              Frågan var alltså om det är jobbigt att vara så rädd om sina saker.

              Inte ”är det jobbigt att inte välkomna djur i sitt hem?”

                Men det var ju just djur som inte fick komma in i hemmet pga risken att de förstör. Enda regeln var inga djur. Då är det ju en logisk slutsats att det är just den regeln som anses vara jobbig.

                  ?‍♀️

                  Va?

                    Nä jag förstår att det var obegripligt. Följ tråden en gång till och se om poletten ramlade ner. Annars säger vi tack och hej här. Orkar inte förklara tusen gånger när någon inte vill förstå.

                      Det är ju du som missförstår frågan.

        De flesta har väl regler i sitt hem? Jag får knappast göra vad jag vill med dina möbler och prylar om jag är där på besök. Men så länge det är du själv som beslutat reglerna så är det väl inte jobbigt att följa dom?

        Mina barn får hoppa i soffan hemma. Helt förståeligt om de inte får göra det hos min syster tex.

        Du har inga restriktioner alls i ditt hem alltså?

          Imponerande slutsats!

            ” Är det inte jobbigt att vara så rädd om sina saker att det krävs ”restriktioner” i hemmet?”

            Tror de allra flesta har restriktioner i sina hem. Speciellt när det kommer till vad gästerna får göra med ens möbler och saker. Varför? För att vi antagligen är rädd om våra saker. Bara mer eller mindre. Och vad vi har för restriktioner är olika.

              För någon är det helt okej att hoppa i soffan, gunga på köksstolarna, diska finporslinet i diskmaskinen, låta barnen måla utan underlägg på bordet osv. För andra är det inte okej just för att man är olika rädd om sina saker. För andra får djuren vara inne, för andra inte. Bara en fråga om olika regler. Förstår inte varför en regel man själv satt upp skulle vara jobbig för en.

                Shit vad svårt det var för vissa att förstå ? Det är liksom ingen som har påstått att regeln i sig skulle vara jobbig.

                  Nänä.

              Att inte jonglera med kaffekoppar som någon drog upp som exempel är ingen restriktion. Det är vanligt vett.

              Att däremot porta djur (och barn i någons fall) är däremot en restriktion.

                Från ditt synsätt ja. En annan kanske tycker att det är en restriktion att inte få gå in med skorna på eller att inte få röka inomhus.

      Härligt med lite RÖV bland kommentarerna!

      Hur känns det att inte ha en själ?

      Vilken tråkig person du är. Hade dumpat dig som vän omedelbart. Min fina soffa hahahaha alltså kan du vara mer ytlig? Du är förmodligen från Östermalm eller Lidingö som svassar runt i en minkpäls.

        Nej, jag är från Boden. Bor i Skellefteå numera. Vad nu det har med saken att göra.

          Värst vad folk blir upprörda över att du inte vill ha djur hemma?
          Jättemärkligt, man bestämmer väl själv vilka som är välkomna i ens eget hem?

      Åh, jag älskar djur! Jag skulle aldrig vilja leva mitt liv utan dem. Alla är så olika. Jag skulle vilja säga att du missar något när du inte delar ditt liv med ett djur, men det är ju min egen beskrivning jag tvingar på dig då.
      Jag har tagit in herrlösa katter och hjälpt dem att hitta hem igen. De har varit bortsprugna, alla utom 2 som saknat hem. Den ena hittade jag ett nytt till och den andra bor hos oss idag. Jag kramade honom extra igår när jag tittade på termometern, -15. är så glad att vi fick syn på honom för 2 år sedan. Så skygg att du inte kunde titta på honom utan att han gömde sig. Han hade vandrat ute i 1 år.
      Hade jag möjlighet skulle jag vara jourhem. Men jag tror som ngn skriver att jag skulle fästa mig och blir förstörd av att lämna bort djuret till någon annan.
      Man får starka band till sitt djur.

        Men var det kris, då löser man det bara, precis som jag skrev ovan. Även om det är jobbigt emotionellt.

        Men så fint. Underbara människa ??

    Jag är livrädd för djur, tyvärr. Men lilla Nacho ser sååå mjuk och go ut (på bild). Men de där morrhåren skrämmer mig haha!

    Mitt nyårslöfte va och är att må bra. Komiskt nog! Ligger inlagd på gynakuten just nu pga smärtor, så ligger med sladdar lite överallt och morfininjektioner osv. Men jag har tagit tag i det övriga måendet. Jag mår bra förutom att jag har ont. Alltså psykiskt. Hade som mål att gå ner 20kg med, har gått mer 4 så bara 16 kvar, och behöver för att må bra fysiskt ? Det tar jag nästa år ?

    Annars brukar mina löften vara att må bra. På olika sätt. Vad mår jag bra av, tex träffa vänner, träna, gå på bio osv osv osv. Jag är viktig och viktigast i mitt liv. Och för att kunna göra ett bra jobb måste jag må bra. Älskar mitt jobb, mår bra av det ? Ett annat löfte jag hade förr va att vara positiv. Tänka positivt. Inställning gör sååå mycket.

    Okej nu snurrar hjärnan, ska vara tyst och blunda lite ??

      En positiv inställning gör gott för en själv och alla runt omkring en❤️

        Verkligen! ? Min läkare sa nyss ”det är ju helt otroligt att du orkar vara ’du’ trots all smärtlindring och smärta, det är starkt och bra!” – sen erkände jag att jag hatat livet lite. Men inställningen gör mkt, oavsett vad det gäller ??❤️

          Jag är 16:06 och vill lägga till att man så klart får tycka att allt är skit ibland också. Och vara arg, besviken, ledsen och allt det där man behöver vara ibland. Men en positiv grundinställning är alltid bra att ha❤️ Hoppas du mår bättre snart.

      Är du livrädd för alla djur? Hur kommer det sig om jag får fråga?

      Hoppas du mår bättre snart och får komma hem igen! ?

        Jag tycker alla djur som krälar/simmar är riiiiktigt äckliga ? Och jag blir nästintill äcklad av insekter. Slemmiga ? Päls, dregel/slem. Jag tycker det är jätteäckligt ?

        Hmm vet inte. Jag hade katt i 10 år ❤️ Han va mitt allt. Familjen har alltid haft katt med, sista somnade in för en vecka sen? Dom gillade jag, det va ju våra. Men litar inte på andras katter/hundar. Vad det grundar sig vet jag inte ? Skulle aldrig få för mig att hålla i en groda eller orm tex. Sååå vidrigt, pga slem och deras hud. Eller åka till Tropikariet (finns i Helsingborg) är min mardröm haha!

        Äh jag är säkert lite märklig ?

        Tack snälla ?? kom nyss hem ?

          Åh vad jobbar du med? Undrar en som får ångest av sitt jobb och letar efter andra lösningar.. ☺️ Krya på dig!

      ?

        ???

      Djur är inte farliga och alla kan bli av med sin rädsla. Jag var livrädd för katter under så många år men så började jag jobba på ett kattstall och tog hand om katter varje dag (vissa mer argsinta än andra) och rädslan försvann. Så skam den som ger sig ❤️ Jag vet att du skrev här en annan gång när du låg inlagd och jag hade hoppats på att du inte hade blivit så sjuk igen så du var tvungen att hamna på akuten. Usch tycker så synd om dig men jag hoppas du mår bättre snart ❤️❤️❤️❤️❤️?????

        Så är det säkert ? Usch katthem – sååå bra att det finns, men hade aldrig vågat ? Modigt!!

        Åh va fin du är! ? Jo tyvärr, va även inne i fredags. Har en komplicerad sjukdom i en komplicerad kropp. Men tacksam för att jag har en fantastisk läkare och ett fantastiskt gäng som jobbar och tar väl hand om mig ☺️ Så efter en massa smärtstillande och så är jag hemma igen ?? Så snäll du är, tack fina du! ?

          Förstår dig mer än väl ?❤️ Bädda ner dig och ta hand om dig så bra du bara kan! ?

    De förlorade budgivningen på ett hus i Täby (tror jag!! Obs kan vara fel) i somras så i så fall är det ju nära stan iaf 🙂

      Haha alltså förlåt men för mig och rimligen alla andra ÄR Täby en del av Stockholm, det hör ju till Stockholms län ? (ja jag bor i Stockholm själv, dock innanför tullarna)

        Menar inget illa mot din kommentar, kanske lät så! Der var mer en reaktion på att hon sagt att dom ska flytta FRÅN Stockholm och sen skrev du att Täby ändå är nära stan. Och för mig är det inte ens i närheten av att flytta från Stockholm

          Hon kanske menar flytta från Stockholm city. Vet inte om de bor i city nu men antar det.

            De bor på Kungsholmen. Hon har sagt i nån video från i våras/somras att de kollar på hus stora som herrgårdar och att de finns i en prisklass de har råd med typ runt västerås.

        Täby är inte en del av Stockholm. Precis som Lidingö, Solna, Sollentuna etc inte heller är det. Kan ni sluta hitta på era egna definitioner?

          Haha va?? Vilket län tillhör Täby till då? Om man befinner sig utanför Stockholm (annan stad eller land t.ex) och bor i Täby och någon frågar en vart man bor så säger man väl Stockholm?

          Jag skrev ju att det hör till Stockholms län och den definitionen är ju inget jag hittat på, vänligen googla om du inte insett detta. Att flytta till Täby är INTE att flytta från Stockholm. Att flytta till Haparanda är det däremot. Tagga ner

            Förlåt men kan bli så irriterad på denna övertro från vissa Stockholmare att hela Sverige (världen) ska bry sig om geografiska indelningar på detta sättet. Frågar en skåning varifrån en Täby-bo kommer ifrån säger ju den personen rimligen STOCKHOLM, inte Täby, en kommun i Stockholms län. Pga då låter man som en galning och ingen bryr sig så ingående? ?

            Det har jag inte sagt heller. Jag pratar om Stockholms KOMMUN, inte län. Vad lantisar kallar för Stockholm är totalt ointressant.

              ”Lantisar” ? men alltså lol. Då är ju din kommentar hur som helst irrelevant eftersom jag tydligt skrev LÄN.

              Rinkeby tillhör Stockholms kommun. Ändå brukar man säga stockholmsförort ang rinkeby. Blir ju konstigt att kalla rinkeby som en del av Stockholm på det sättet men exkludera allt annat.

          (Jag är en annan Sofia)
          Men snälla. Jag är uppväxt i Stockholms innerstad men tycker ändå att Täby räknas till Stockholm. En förort till Stockholm liksom, precis som Bromma. Säger man att man ska flytta från Stockholm tänker jag till typ Norrköping, Karlstad, Örebro.

      Fast hade de tagit detta beslutet i somras? (Har inte kollat videon) Kan ju vara så att de nyligen bestämt att de kan tänka sig flytta längre än så.

    Hade jag haft tid hade jag kunnat ta hand om en hund, men det är enda djuret.

    Kan man inte få ett inlägg om att SVT kallar Magda Gad duktig flicka och undrar om det är ett val hon inte har barn samt varför hon inte åker hem från Afghanistan? Tycker det var så sjuka frågor ställa en krigskorre det nästan är humor.

      var hon inte där som magda gad? Hon är väl inte bara sitt jobb.

        Hon var där som Magda Gad ja, inte deltagare i ”patadise hotel” eller ”fotbollsfruar” eller ”vi som önskar att 30 talets kvinnonormer återvänder.”

    OT – men har My precis lagt upp en före/efter bild på sig själv? För att visa att hon har kunder.

      Hon är så pinsam och full av lögner. Nu raggar hon onlinekunder för fullt och brer på om att ”hon hjälper kvinnor VARJE dag att nå en hållbar balans livet ut” – men hon lyckas inte hålla sig själv i balans, det är ständiga nystarter. Hon är så manipulativ. Nyligen hävdade hon att hon har fullt med fysiska kunder året ut MEN när har hon tagit emot dem och VAR för hon har ju ingen studio längre sedan en tid tillbaka. Att de flyttade till Täby beror inte på någon mobbning utan för att J jobbar där men det var ju bra för att få uppmärksamhet, sympatier och många kommentarer och hyllningar att säga att det var för sonens skull. Hon är full av bs.

      Men varför har hon dolt ansiktet med hjärtan? Så att man ska tro att det är någon annan? Samma två före/efter bilder på samma personer om och om igen ? Hon är ju oxå så jäkla pinsam.

        Bilderna när hon har vita trosor togs väl i samband med nån plåtning på hotell. My satt bla på en bagagevagn i bara bh och trosor och bara – Mammor kan.

        Tror Jossan Forsberg var den huvudsakliga modellen. Säkert 3-4 år sen.

        file:///storage/emulated/0/Download/E74AEE52-FE9F-4F18-8E1C-B31789B1D1A7.jpeg

    Bor inte i Stockholm men Hundstallet håller på att byggas i Alingsås och då ska jag göra allt jag kan för att få bli volontär där.

      På andra anläggningar behöver man ha mycket hunderfarenhet, vara utbildad hundtränare eller hundpsykolog, ha körkort och bil, samt kunna jobba heldagar minst några gånger i månaden.

        Volontär – som jag har jobbat som innan – kan göra så mycket annat.

      Stort hjärta har du ??? Lycka till!

    Hon är ju född och uppvuxen i Nynäshamn så hon kanske vill flytta hem igen?

      Lr så kanske Anders vill flytta hem.

        Norrlandshunken

    Varför har man djur som ska leva i bur över huvudtaget? Ingen vill ha ägg från burhöns, men att bura in råttor, chinchillor, kaniner, marsvin, fåglar etc för sitt eget nöjes skull, det funkar tydligen ?. Det samma gäller större hundar som tvingas bo i lägenhet..

      ”Ingen vill ha ägg från burhöns”. Skojar du? Nästan all ägg kommer från burhöns.

      Du kan inte låta chinchillor, råttor, kaniner och marsvin springa fritt. Det är inte gjorda för att leva i svensk natur, och speciellt rått, chinchillor och marsvin kommer bli sjuka och dö om de släpps ut i svenska skogen. Och alla dessa djur riskerar att dö i trafiken eller dödas av rovdjur.
      Så jag förstår inte hur du vill att dessa djur ska leva?
      Att inte avla på fler djur i fångenskap är en åsikt jag vet att vissa har, men vad vill du att man ska göra med de djur som redan finns i fångenskap? avliva?

        Man kan inte jämföra vilda djur med de som fötts i fångenskap och avlats på i generationer. De har inte samma egenskaper som de vilda djuren. Chinchillor behöver stora burar och det ser hon ju ut att ha. Underbara djur men om nån nu blir sugen så ska man veta att dom lever länge, upp emot 20 år.

        Har jag skrivit att de ska släppas ut eller avlivas? Jag ifrågasätter behovet av att skaffa sig husdjur som lever inburade enbart för människans eget nöje. Sluta upp med att skaffa fler djur som ska leva i fångenskap. Djuren ska leva i frihet i sin naturliga omgivning, dvs chinchillor ska leva i Anderna och inte inburade i en lägenhet.
        För att inte tala om symbolen för frihet, fåglar, inburade utan möjlighet till naturligt beteende? Det har talats om att djurparker inte är rätt ställe för djur (ja vilda djur och dessutom stora). Hur kan man försvara att andra djur hålls i fångenskap i hem? Säkert en öm tå jag kliver på, men kan inte fatta hur man tänker.

    Alltså fy fan att ha det sådär hemma? Måste lukta djuraffär.

      Chinchillor är luktfria, däremot luktar det spån och hö såklart.

    Jag tycker att det är väldigt fint av henne att ställa upp och ta hand om djur som behöver hjälp ?

    Jag skulle inte tveka att ta in chinchillor akut. Men det är eftersom jag redan tagit emot chinchillor akut, både chinchillor som hittats utomhus och chinchillor som akut behöver nytt hem, även fall där ägaren misskött sina chinchillor har jag tagit emot.

    Så i min värld är det inge ovanligt, men då har jag också chinchillor sedan tidigare 🙂

      ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.