Shark vs dudes

Jag läser vad Fi skriver, och intellektuellt kan jag ta in och förstå innebörden av hennes text, men jag är och kommer nog alltid förbli så där extremt och fruktansvärt rädd för hajar och mörkt vatten.
Eller egentligen allt vilt vatten (som då inte är i en pool).
Med min tur så kommer förmodligen handlingen i dundersuccén ”Sharknado” inträffa på riktigt, så att det landar en vithaj i knät på mig i samma stund som jag premiärbadar i vår framtida badtunna.

Ja, jag spårar ur lite här nu, men vad hade ni helt utsatts för?
Handlingen i ”Sharknado” eller handlingen i ”Snakes on a plane”?
Bubblare är filmen ”Imse vimse spindel” (Arachnophobia.) HUUUUU!

79 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bra liknelse och tankeväckande text!

      Hon har snott hela texten, bra om skriver källan tycker man.

        Kan du inte säga vem källan är? ☺️

      Tyckte liknelsen var dålig faktiskt, hon kan ju börja med att jämföra med något som lever på land och som man stöter på lika frekvent som man träffar män. Det faller ju lite annars…

        Det är inte så ofta som någon gifter sig med en haj och har sex med den. Inte så ofta en man biter benet av en heller.

    Inte alla hajar ?

      Inte noll heller.

    Ah. Fi som hänger ut en femtonåring för att han inte vill ligga med henne.
    Tror jag vänder mig till någon annan för visdomsord och samhällsanalys.

      prickenrosa på instagram 🙂

      Hon gjorde vad? Du får nog utveckla lite…?

      Kan man inte tycka att en sak en person säger är bra och vettig även om en annan sak den gör är dålig?

      Det ändrar ju dock inte på det faktum att hon har rätt i det hon skriver i det här inlägget. Vill du inte lyssna på henne kan du ju google fram till statistiken själv.

    Vad har Linnéa Claeson för odds? 700 på 1?

    Lagom minerad mark men skulle välja brå före FI som källa.
    Sexuella trakasserier är ett enormt brett begrepp (kolla med Linnéa Claesson som blev sexuellt trakasserad 20-30ggr på en timme, och då var ända ännu värre dagen innan).
    Sen har jag alltid undrat vad nycklarna i handen ska vara bra för, är det tänkt som ett vapen eller snabbare låsa upp dörren?

      Som ett vapen, en nyckel ska sticka ut mellan två fingrar och så hugger du mot anfallarens ögon.

        Oerhört svårt att lyckas med det, och troligen kommer du bara skada dig själv (testa ha nyckeln som du säger och slå hårt mot ett inte allt för mjuk föremål).

        Skulle rekommendera att du skaffar dig en försvarsspray, finns både lagliga och mindre lagliga alternativ.
        Men hoppas verkligen du aldrig behöver använda vare sig nycklar eller spray.

          Ja larm är bra. Tjuter som fan. Fan att man ska behöva vara rädd som kvinna.

            Dem innehåller även en metanolbaserad spray som är kraftigt ögonirriterande och den är ävem färgad, så ev gärningsman blir lätt att identifiera ??

      Personligen har jag hört att det ska användas som ett vapen att ha nycklarna i handen då man lätt kan göra skada mot ansiktet med nycklar. Tex om du blir överfallen och lyckas få loss en hand så gör det mer skada att använda nycklar än bara handen typ

        Det verkar mest som att man lyckas slå sönder sina egna händer/knogar och man slår någon med nyckelknippa i handen.

          Men använd dig inte av nycklarna som ett vapen då.

          Tanken är mest att distrahera genom att hugga efter ögonen eller klösa efter dem med naglarna eftersom det är en mänsklig instinkt att skydda sina ögon. Och medan förövaren fokuserar på det ska man knäa dem (förutsätter att förövaren är man men de flesta som attackerar kvinnor är ju män).

        Jag brukade alltid gå med min vassaste nyckel mellan knogarna. Jag tänkte att jag kunde försvara mig med den om jag skulle bli överfallen, trycka in den i förövarens öga eller något. Träffade för drygt 3 år sedan en man som håller i självförsvarskurser och han bad mig investera i en försvarsspray istället. Han menade att om jag lät förövaren komma såpass nära att jag faktiskt kunde göra någon skada med nyckeln så var jag redan i för stor fara jämfört med om jag hade använt en spray med ett högt larm istället.

        Så ett tips; Spray över nyckel! Har du inte en så investera i en. Kanske en liten julklapp till dig själv, mamma, syrran, kompisen, kollegan.

      Som ett vapen i brist på annat givetvis. En nyckel är spetsig och hård. Sedan kan man undra om någon lyckats skada någon som attackerar på det viset, men man tar till de få medel som finns när man känner sig hotad.

        Jag har fått tipset att ha en liten flaska hårspray. Funkar bra att spraya i ansiktet. Har du även en tändare blir du farlig om det behövs mer. Inget av det är olagligt att bära.

          Men på riktigt, ska du vid ett inkommande överfall dra upp tändare och hårspary…
          Det finns försvarsspray som är lagligt att köpa, kolla på sidan plegium.

        Som jag rekommenderat andra, goggla försvarsspray som kommer du känna dig tryggare än ett par nycklar.
        O hoppas givetvis du aldrig behöver använda den.

          Kvinnor vet att försvarssprej finns så du behöver inte mansplaina det.

      Både ock ju, känns ju mer tryggt.

    Som ett vapen, en nyckel ska sticka ut mellan två fingrar och så hugger du mot anfallarens ögon.

    Tror man träffar fler män än hajar, dock. Även om det naturligtvis är större risk med män.

    Fast nja, halva jordens befolkning består av män. Man utsätts för män hela tiden. Medans hajar stöter man på ytterst sällan. Antal män jag träffar/pratar/går förbi på ett år är ju oändligt fler än hajar jag stöter på under ett år. Jag har endast sett en haj inlåst i ett akvarie på ett ”zoo”. När jag samtidigt har passerat miljontals män. Alltså blir liknelsen helt skev.

      Det är ju heller inte så man räknar ut statistik.

        Berätta för mig vad det relativa risken för att utsättas för en vithajattack per antal (oskyddade) närgångna möten som man har med en vithaj kontra samma risk med samma antal män.

    Jag fattar inte, menar hon att hälften av alla män begår övergrepp eller trakasserier? Vad utgår hon från för statistik?

      Nej, att hälften av alla kvinnor utsatts.

        50% av alla kvinnor, under vilken tidsrymd?
        Varje dag/månad/år/livstid ?

          Tänk ett varv till

            Varför svarar man så? Förklara istället för att skriva något drygt om att tänka mer.

            Är det så uppenbart?

    OT men såg att Anna Book igår, efter att ha blivit uppmärksammad här för sina kängor och pikar, hade ont i bröst och gjorde offentlig drama, hon behövde akuttid… – Inte alls genomskinligt, det kör alltid hon och My med, mönstret, de vill ha sympatier när de gjort bort sig eller fått kritik. Samma visa varje gång med sjukhusbilder och snyft för att flytta fokus från kritiken, man ska tycka synd om dem. Undrar hur det går med silikonet när de drar ur vätska ur Annas girlisar, för hon har ju silikon och har man det så kan man få kapselbildning i form av knölar och förhårdnader. Är det en farlig cysta/knöl så brukar det inte kännas av så det är nog ingen fara. Hoppas såklart att allt gått bra med Annas tits och att hon inte har smärta även om jag är en smula skeptisk och kanske cynisk.

      Du låter som en riktig mobbare faktiskt

    Oj ännu en stjärna i klass med Graaf och My. 41årig flerbarnmamma som försöker vara så där avslappnat härligt feministisk men ändå nte kan låta bli att posera,använda snyggfilter och visa upp sig avklädd. Man blir som konfunderad då hon mixar de ”naturliga” bilderna med de filtrerade då det ser ut att vara en helt annan människa på de bilderna. Ja herrejeezus vart är mänskligheten på väg. Känns även osmakligt att hennes barn figurerar på kontot. Tur att man slapp växa upp med instagramkåta föräldrar. Skulle ha skämts ihjäl.

    Förlåt för ot! ? Men kan inte tänka klart just nu och vill vara anonym, därför inte ställt frågan på andra ställen.

    Men var kan jag vända mig om jag vill prata med någon så här på kvällen? Gråter bara och har dundrat in i en depression (var till läkaren igår) och blev hemskickad från jobbet idag pga kan inte vara sprudlande glad mot kunder och kollegor. Vill prata med någon ikväll, kan någon tipsa om var jag kan ringa?

      Bra att du ber uppriktigt om hjälp!
      Prova jourhavande präst.

    Hon har ju rätt. Samtidigt är ju våra räslor ofta irrationella och nedärvda. Typ man är rädd för skogen men stan är mycket farligare statistiskt. Eller man är rädd för att flyga men risken att ngt händer när man åker bil är större. Sen hade jag nog tyvärr valt att bli sexuellt trakasserad jämfört med att vara med om en hajattack relaterat till risken att bli dödad av hajen.
    Men jag fattar också att hon använder exemplet för att prove a point, och det är en good one.

    Ehh va? Oddsen är 1 på 2? Så50%? Så om man passerar tio män på en dag kommer procentuellt hälften ge sig på en? Herregud vilket dravel.

      Hur drog du den slutsatsen? Läs igen.

      Nej, om 2 kvinnor lever sina liv i godan ro så kommer procentuellt en av dem att utsättas för övergrepp någon gång. Att 50% av kvinnor drabbas betyder förstås inte att 50% av män är förövare (problemet är att man som kvinna omöjligt kan veta vilka män som är det, därför är många rädda för män generellt).

    Jag behöver prata om lady Dahmer

      Jag Med

        Jag orkar inte vad hon lagt upp nu precis?! Låter PRECIS som ett inlägg från valfri träningsinfluencer som ”baaara tränar för att må bra, bli stark, va hääääälsosam”. Hon rasar i vikt och nu framkommer det att hon slutat äta bröd, tränar hårt många timmar i veckan,och själv är helt fascinerad över sina nya fantastiska muskler. Gud att det var Lady Dahmer som skulle ge mig kropps-och träningsångest trodde jag aldrig.

          Obs tycker självklart att det är bra att hon mår bra. Skiter fullständigt i hennes vikt, träning osv. Men sättet hon skriver om det gör mig vansinnig. Hon har profiterat på att vara en frizon för kroppsideal men skriver nu ett helt inlägg om hennes nya muskler? Jag trodde verkligen inte det skulle påverka mig men jag fick sjukt mycket träningsångest och kroppsångest över det här. Mvh äter bröd till middag

            Fast det är ju super om hon mår bra! det om något ska du fokusera på!

            Vad hon eller någon annan äter, tränar eller gör med sina kroppar påverkar inte din! Men nog ska man kunna glädjas för andra som mår bra eller så kanske du får sluta följa om du inte känner dig hundra!

              Det påverkade mig till viss del faktiskt, allt hon skrev om att man inte skulle försöka gå ner i vikt för man ”sabbar ämnesomsättningen” och man går ändå upp allt igen.
              Sedan ändrade jag min mathållning och gick ner i vikt, och jag har inte gått upp igen och jag svälter mig inte, och nu är jag rätt irriterad på hur hon predikade strunt.

              Jag tycker det är toppen att hon mår bra. Jag tycker dock det är skenheligt att predika på det sätt hon gjort tidigare för att sedan skriva inlägg om hennes hälsa, hennes muskler, hennes träning när hon är ”nyfrälst”. Väg vad du vill, gör vad du vill – men du behöver inte skriva om det när hela din image profiterat på motsatsen. Och ja, jag slutade följa henne nu när jag såg hennes senaste inlägg.

      Ja, och att hon under alla år blivit hysterisk på alla som föreslagit livsstilsförändring för att gå ner i vikt? Hon sa alltid att det är omöjligt att gå ner i vikt, livsstilsförändring eller ej, för kroppen vill alltid behålla sin vikt. Och nu hävdar hon att det går så lätt att hon inte ens märkte det först, och att det är vad hennes kropp vill eftersom hon varit smal större delen av livet…
      Dessutom: förr hette det att det inte alls är dåligt för hälsan att vara tjock. Nu: ”jag insåg att om jag inte ville ha ont överallt behövde jag göra något” jaha men var det kanske inte så bra ändå att vara tjock?

        Ja! ”För att minska i vikt MÅsTE mAN BAnTAAAAaaaaaa”. Alla som vänligt försökte säga att NEJ, man behöver inte gå på en diet, det kan räcka med att äta liiiiiite mindre och röra sig liiiiite mer blev typ skrattade åt eftersom de var idioter som inte förstod NÅGONTING om hur en kropp fungerar?

          Ja det störde mig något otroligt hur hon hånade och förminskade alla som vittnade om egen viktnedgång (”statistiken är entydig”, ”alla går upp allt igen och mer därtill”) och verkligen pumpade i folk att de inte skulle försöka gå ner i vikt för ”INGEN KAN GÅ NER I VIKT” bara för att hon själv inte orkade bry sig tills det tog slut med snubben och blev viktigt att vara attraktiv igen…

        Har ld skrivit nånstans att hon hade ont pga övervikten eller är det nåt du spekulerar kring? Man kan ha ont av flera anledningar. Ålder. Otränad. Sjukdom.

      JA! Känner ärligt talat ett stort behov av att prata om LDs inlägg denna vecka. Känns helt absurt faktiskt. ”Hälsa är ett av mina intressen. Det vet ni.” Hahahahahhahaha alltså VA! Sen NÄR?

        Sen hon blev smalare ???

        Ld har kontinuerligt genom åren skrivit om sitt kostintresse. Tidigare har hon också pratat om vikten av att röra sig och äta näringsrik mat, för kroppens välmående och inte för vikten. Det är inga nyheter alls och inget hon börjat med nu.

    Så jävla trött på detta feministiska dravel. Ja, jag håller med och är kvinna men jag är trött på att hela grejen har blivit något som används när man vill ha lajks för inte fan kan det generera nått annat

      Det låter som att det är kapitalismen du är leds på..

    Vilka män är det som inte förstår att vi kvinnor i olika situationer är rädda för män? Jag har aldrig varit med en man som sagt att det är obefogat att vara rädd för gå i en park själv mitt i natten osv. Jag förstår inte vad det är hon argumenterar för.
    Att göra olika riskbedömningar och anpassa sina val efter det är något som vi har gjort i alla tider och fortfarande gör. Både män som kvinnor.

    Och vilka är det som anser att en rädsla för hajar är befogad? Uppenbarligen badar och surfar folk i hav som är väldigt hajtäta.

      Jag upplever att de flesta män förstår om man är rädd för att t.ex gå genom en mörk park själv men de flesta förstår inte hur jag kan vara rädd för honom själv eller t.ex. hans manliga vänner. Jag har haft vuxna män bli sura när jag inte velat ses i hemmiljö på dejt t.ex innan jag känt mig trygg med personen.

      Tar ett eget exempel. Min man hade inte en tanke på att någon kunde vara rädd för att gå ensam med honom i mörkret en vintereftermiddag, för han är ju snäll. Jag beskrev det ur en kvinnas synvinkel, hur ska hon veta att han är snäll liksom, så han började bli uppmärksam på hur kvinnor betedde sig runt honom och blev förskräckt över deras rädsla. Så han har börjat agera aktivt för att inte skrämma ensamma tjejer, typ byta sida på gatan.

      Jag tror att det är lätt för män att ta kvinnors rädsla för dem personligt, särskilt för de som inte gjort något fel. Inte så lätt att förstå att det inte ens handlar om dem.

    We need a bigger boat.

    Varför spårar du helt ut i ett så viktigt ämne? Fjantar till det och har dig? Verkar inte som om du tar det speciellt seriöst Camilla.

      Jag trodde denna kommentar ?? skulle ligga överst i kommentarsfältet!

      Exakt min tanke! Känns opassande och ovärdigt att larva bort ett så här viktigt ämne??Det är ju baserat fakta och statistik från den hemska verklighet vi fått i Sverige. Jämför inte det med hajar i bubbelpool va??

      Min tanke med. Det hade kunnat vara ett vettigt inlägg

    Hellre hajar än ett flygplan fullt med ormar!!!

    Inte alla men tillräckligt många för att undvika dem.

    Jag hatar män!

      Jag också men det får man väl inte säga i det här landet

    Tveksam liknelse eftersom oddsen antagligen påverkas av att förhållandevis få vistas i närheten av hajar. Det hade väl varit mer rimligt att jämföra med oddsen för de som vistas i vatten där det finns haj.
    Även om jag SJÄLVKLART håller med om poängen.

    Samma typ av kvinna som när man påpekar att Sverige importerat fler farliga män, påstår att hon minsann lever obehindrat och rör sig som vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.