Erica Lindberg byter riktning

 

Om det var någon som följde Paradise Hotel-profilen Erica Lindbergs sida på Instagram där hon skulle börja sälja diadem (@ericaldesign) så följer ni nu istället en sida, helt dedikerad till vegetarisk matlagning.
Tillsammans med vännen, och sedermera även kollegan Viktoria Strandberg, har hon startat upp företaget ”Vivamus Viridi”, som erbjuder recept till olika vegetariska maträtter.
Presentationen av rätterna är riktigt fina, och bilderna håller en riktigt hög klass.
Det går till som så att man väljer olika samlingar av recept, som man köper och får skickade till sin email.

Jag gjorde slag i saken och köpte deras första samling recept, som helt var dedikerad till min absoluta favorithögtid – julen. 
Jag betalade 59 kr och fick recepten skickade till min mail på en gång.
Eftersom det här är en betaltjänst så kommer jag givetvis inte dela några av recepten här, men det jag kan säga är att jag faktiskt provlagade några av deras recept, och trots att jag varken gillar frukt eller saffran i mat, så var resultatet positivt.
Resten av familjen älskar nämligen denna kombination av smaker och gav både saffransgrytan och den juliga grönkålssallanden mycket väl godkänt.
Jag funderar på att testa att laga deras saffransfalafel.
Det är lite märkligt, jag skulle kunna äta min egen vikt i lussekatter, men avskyr saffran i allt annat.
En smula ologiskt, men så får det vara.
🙂

Vad tror ni?
Är det här ett koncept som kommer funka?

37 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  För egen del så hittar jag recept i bloggar/via Google, alternativt i kokböcker som jag äger/köper eftersom jag tycker att de är intressanta (av någon som jag vet att jag gillar hens mat eller bakverk) Så för mig är det nog inte aktuellt att köpa en samling såhär.

  Men konceptet i sig är kul och så mycket mer spännande än alla dessa kläder/viner osv som kända personer annars satsar på!

   Håller med helt. Är man redan matintresserad har man nog sina egna betrodda källor men ett är ändå ett roligt avbrott från kläder/skönhetsprodukter/hårprodukter som alla andra lanserar. Dessutom, ur ett hållbarhetsperspektiv är det här en mycket bättre produkt än valfri slit och släng pryl.

  Bra koncept men de bör byta namn till något mer kommersiellt som är lätt att uttala och komma ihåg. Namnet betyder nada om man inte kan latin och en sån här tjänst har stor fördel av att kunna spridas via word of mouth. Fungerar inte om inte folk kommer ihåg vad tjänsten heter.

   Google translate säger att Vivamus Viridi betyder Jennifer Green, haha!
   Jag antar att dom syftar på ”leva grönt”, mer än Jennifer 😛

    Vad hände med diadem-företaget då, gick det i stöpet efter att folk fick reda på den eventuella plagieringen? Hur som helst är detta en mkt mer imponerande idé, dock kanske utan ordentlig marknad. Men kudos tkr jag ändå!

  Tror inte det finns någon större marknad för försäljning av matlagningsrecept online.

  Har man en Internetuppkoppling så har man tillgång till världens alla recept.

  Jag tror att ska man ha en betaltjänst för recept funkar det nog bäst om man blandar gratis och inte gratis. Typ gratis på instagram men betal app/ebok/bok.

  Ungefär som när mamma fick hem receptkort och samlade i en box.
  De korten fungerar än idag.

   Det funkade förr.
   Men idag räcker det med att öppna Google och alla recept finns tillgänglig helt gratis.

   Men vill folk betala för denna tjänst så varför inte.

    Jo men då fanns inte Google. Och boxrecepten finns nog inte idag.
    Men inte skulle jag betala för något som kan fås gratis.

     Varför skulle inte de recepten finnas idag? Min pappas fru hade de där, var inte direkt raketforskning utan rätt så vanlig mat. Finns garanterat att googla fram liknande recept idag.

      Jag menar att korten kanske inte finns att prenumerera på så man får hem idag.
      Boxen har jag kvar och funkar utmärkt.

       Jaha okej då förstår jag. Trodde att du menade recepten i sig.

  Nja. Jag är generation ”information wants to be free”. Kände samma när Köket/TV4 släppte sina kurser. Varför ska jag betala när jag kan Googla eller söka på Youtube? Ska jag betala vill jag ha en fysisk produkt/upplevelse.

  Eller en riktigt bra app eller liknande för all del. Betalar gärna för content. Men just recept finns det så gott om utan att behöva öppna plånboken. (Ja, jag lånar kokböcker på biblioteket också.)

   Betnér ?

  Nej, konceptet kommer inte att funka. Det finns så mycket gratisresurser som är riktigt bra, och gillar man det mycket så köper man sedan en kokbok.

  Kommer aldrig funka. Varför skulle man betala för deras recept när Google är fullt med exakt samma recept gratis nej bara nej.

  Nej, det kommer bli svårt.
  Hade hon börjat i andra änden, varit känd för något (positivt) till exempel då hennes vegetariska rätter, så hade hon sedan kunnat rida på det och skapa en betaltjänst. Det är tufft att börja baklänges, hur bra hennes tjänst än månde vara.

  För det är som folk skriver, det är bara att googla.

  Men gemene man är mer benägen att betala för saker om det står en kändis bakom och hovrar. Så då hade det nog funkat bättre, men inte sagt att tjänsten på något vis alls hade varit bättre dock.

  Svårt. Jag älskar portionen under tians tänk och recept, och har köpt två av kokböcker a trots att alla eller nästan alla recept går att hitta på hemsidan gratis. Tycker det känns skönt ändå att ha dem samlade i en bok med innehållsförteckning. Men jag vet inget om den här tjejen och ifall folk har samma positiva intryck av henne som jag har av Hanna på portionen under tian tex. Jag tror det ska till att man gillar personen bakom ändå innan man betalar för det.

  Jag kan tänka mig att betala för recept när de finns i en kokbok. Kan tycka att det är lite mysigt att sitta och bläddra liksom. Men skulle aldrig betala för recept i digital form, finns så många bra konton på instagram, bloggar, hemsidor osv att det känns onödigt.

  Off topic, MEN kan vi inte snacka om hur Josephine Qvist gör reklam för Bubbleroom, Nelly OCH Chiquelle? Sist under Black Friday veckan och nu har hon gjort för både Bubbleroom och Nelly igen. Känns så oseriöst och inte genuint? Eller att hon gör reklam för ett löpband att ha hemma?? Lite desperat eller ?

   Fast är väl helt normalt att man handlar från flera olika klädhemsidor och kan stå bakom det. Skillnad när folk gör reklam för identiska produkter från olika märken. Men detta kan jag ändå förstå.

   Nä men håller inte med dig. Jag handlar inte på en butik. Precis som att jag inte bara använder ett träningskläder-märke. Jag gillar när de gör (lagom) reklam för olika märken, det kan skilja åt i pris tex.

  Spontant håller jag med de flesta här att varför skulle jag vilja för ett recept när jag kan hitta snarlika utan kostnad på nätet? Men samtidigt säljer ju fortfarande kokböcker bra.
  Jag gillar meditation och yoga och det finns ju en uppsjö bra kostnadsfria videos, appar, spotifyspår, men ändå har jag emellanåt haft prenumeration på en viss yogalärares videos och har även köpt en meditationsapp jag tycker är bättre än alla andra. Så ibland är det värt att betala för trots allt. Tror särskilt låga priser kan locka många för man tänker ”Äsch 60 kr är ju inget för denna gång” och så köper man recepten för man inte orkar googla runt?

   Håller med. Visst finns det mycket gratis men det gör ju också att det blir svårt att sålla. För den som vill ha en specifik nisch och hittat någon som levererar varje gång kan jag tänka mig att folk betalar. Dock kanske de måste ge bort ett par recept mot att folk registrerar sig för att få tag i kunder.

  Vilka är sugna på att testa Kenzas schampoo och balsam? 225kr styck, det känns som det finns en del att önska i prissättningen ? Ida Wargs hårvård som också tillverkas i Sverige kostar ca hälften för samma storlek

   Jäklar ? Nä köper hellre Joicos röd/guldiga serie då för 250-300kr som är svinbra ?

   Eller Nioxin! Prova dem! Jag har nog aldrig haft bättre hårkvalité.

   MIda Wargs är onödigt dyrt. Inte bättre än något annat och luktar inte gott.

    *Ida

  Har noll intresse av matlagning ? men vackra bilder ?

  Måste bara få skriva och fråga. Får man utnämna sig till något man inte har utbildning för? På hennes hemsida skriver hon att hon är receptkreatör men jag är det och jag har läst 3 år på universitet för att få den titeln… är en skyddad titel. Vet någon vad som gäller? Kan anmäla för ex falsk marknadsföring, annat?

  (helst vara anonym)

   Receptkreatör är ingen skyddad titel som till exempel advokat, sjuksköterska eller apotekare. Så ja, vem som helst kan kalla sig för det utan problem.

  Nej. Hade inte betalat pengar för att få åtkomst till vego-recept. Därutöver hade jag aldrig stöttat Erica, men det är en annan femma ?

  Tror tyvärr att det kommer bli platt fall 🙁 Sånt här funkar inte i längden i dagens klimat.

  Tycker det är väldigt snyggt, bra språk och känns seriöst. Håller mer alla ovan om att jag inte skulle betala för recept i digital form när det så enkelt finns att få tag på gratis. Förstår inte heller varför någon skulle betala pengar för recept som amatörer tagit fram?

  Kul med något som inte är hårvård eller smink!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *