Krossade och uppfyllda drömmar efter varandra

Ni tittar kanske inte på skidor och bryr er kanske föga om det stundande vinter-Olympiska spelen? ?
Borde jag döpa om bloggen till ”Skidbevakning”?

Jag är som ett barn på julafton och är ett stört fan av hela grejen, så länge jag själv slipper beblanda mig med snön. 
Därför blev det lite av ett antiklimax när dessa två Instagramposter dök upp efter varandra i min app.
En skidåkare som fått se sina OS-drömmar gå i kras, av sin kompis och kollega, vars dröm på samma gång går i uppfyllelse. ?

Jag håller tummarna för och hejjar på Johanna Hagström.
Nästa gång blir det din tur!

Samtidigt vill jag säga grattis till Anna Dyvik som nu är klar för OS, mycket tack vare sin finalplats i Tour de Skis sprint.

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Noll intresse av detta.

      Same

        Vad menar du? Varför skulle man vara same bara för att man är ointresserad av skidor?

          Årets skämt är levererat ?

            Tur att jag klämde in det dagen före nyårsafton då. 😉

              Ja, för annars hade det blivit nästa års bästa skämt! Så tokigt DET hade varit!!!

      Kan vi inte prata om IG-”fillerbehandlare Vanessa Ammar med sin fejkade ssk legitimation eller annat intressant istället för skidåkning? ☹️

        Nej, kan vi istället prata om Bella som ska resa till Thailand. ??
        Med 2 ovaccinerade barn och en gubbe.

          2 barn och en gubbe ?

          Kan vi inte också prata om Margaux som tar med sig ett ovaccinerat barn till Sydafrika. För egen del förstår jag inte hur man måste resa till andra världsdelar just nu.

    Samma här. ?.

    Den enda gången jag ”ser på skidor” är när det är sådana långlopp, typ vasaloppet. Det är såååå skönt att sova i soffan till 🙂

    Annars totalt ointresse, dessvärre.
    Sport vill jag utöva själv, inte se på när andra gör…..
    Lite som att se på när andra äter choklad, äter hellre själv!

      Tvärt om här. Utövar mest sport i TV soffan. Gärna skidor på längden inte utför sedan Stemark la av, jo jag är av den generationen. Friidrott funkar alltid, fotboll VM o EM. Skippar alla andra ligor. OS alltid kul att kolla på både vinter o sommar OS

    Så klart att jag kollar skidor, och gläds över våra duktiga skidåkare. Från min lilla stad kommer några av dessa superduktiga såsom Ebba, Frida, Sebastian, William mfl. De om några är ju influensers och marknadsförare för hela vårt land. 🙂

      Vem fasen är Sebastian? 🙂

        Samuelsson Skidskytt.

          Ok, tack! 😀 Jag var visst för inriktad på skidor utan vapen…

    Älskar att titta på längdskidor, missar sällan en tävling. Är lite besviken över viasats sändningar, kommentatorerna faller inte riktigt mig i smaken. Kommer därför att titta mer på långloppen och skidskyttet på SVT framöver. Är det någon som vet vem som ska kommentera längdskidor under OS?

    *Hagström

      Damn you, auto correct. ?

    Jädrigt märkligt att de väljer Dyvik framför Hagström. Det är visserligen galet hård konkurrens på damsidan i sprint, men en VM-fyra som dessutom tagit en andraplats i världscupen i vinter borde vara självskriven. Synd att hon inte är distansåkare, där verkar man få åka till OS bara man tar sig i mål. Hur var det med det där ”man måste kunna konkurrera om en topp 8-plats”? I så fall borde vi inte skicka en enda manlig åkare till Kina.

      Håller med dig. Johanna har varit given sen säsongen började. Hejade verkligen på henne så är så ledsen för hennes skull 🙁

      Hagström borde fått Kallas plats. I said what I said.

        Jag håller med. Även om distans inte är Hagströms främsta disciplin, så borde hon ha större möjligheter att nå framskjutna placeringar än Kalla. Hon skulle nog inte göra bort sig i ett stafettlag heller.
        Jag gillar verkligen Kalla, har alltid gjort, men det är inte ok att få OS-plats på gamla meriter.

          Men va, nä? Har Kalla fått en plats nu??? Usch vad dåligt, måste verkligen bara bero på gamla meriter isåfall, tyvärr levererar hon inte alls just nu..

            Jag tror inte hon fått en plats till OS än faktiskt, tror de ser om hon levererar i touren innan de bestämmer sig. Gäller väl Halfvarsson också

          Det finns väl absolut ingenting som talar för att Hagström skulle lyckas bättre än Kalla på distans? Vilka lopp utgår man då ifrån? Kalla kan vara bra att ha med om någon av Olsson eller ribom klappar igenom innan stafetten. Hagström har dessutom väldigt svårt på hög höjd som OS är så tycker det är helt rätt att ta med Dyvik istället.

            Tillägg, om Hagström blir uttagen före Dyvik till VM på hundradelar så är det väl en självklarhet att Dyvik ska vidare när hon väl är före. Annat hade varit otroligt orättvist.

          Hagström konkurrerar inte om en distansplats. Och sprintlaget blev fullt i och med uttagningen av Dyvik, en uttagning som säkert var väldigt hårfin. Jag ser hellre Kalla än Hagström på distans och i stafett, även om varken Kalla eller Hagström kommer att ta några medaljer i distans.

      Håller helt med! Blev verkligen förvånad att Anna fick sista platsen och inte Johanna…..

      Både damer och herrar kan bli topp åtta i stafetterna. Därför tar man ut åkare som ej sannolikt kommer att bli topp åtta individuellt. Man behöver ju fyra åkare till långa stafetterna plus en till två hyggliga reserver. Hagström är ingen att kasta in i en lång stafett.

    Skidor?? OS??? Minimalt intresse.

      Inga problem, då skrollar du bara vidare.

        Sjukt svårt för många att fatta ? de bara måste tala om sitt ointresse. Ungefär som alla som lämnar grupper på fejjan och måste göra ett inlägg där de säger hejdå och informerar om sitt missnöje. Ingen bryr sig, någonsin. Men ändå fortsätter folk.
        Eller tackar för insläpp i en grupp.

        Nivån är densamma.

          Lika många ska berätta att det är sååå jävla intressant.
          Så det är nog 50/50 där.

        Absolut att jag scrollar om det är något som jag inte är intresserad av. Men nu frågade ju Camilla om intresse fanns, och det var den frågan jag svarade på.

    Fattar att man såklart blir besviken för man satsar ju mot OS. Form är ju dessutom en färskvara och ingen vet hur form och skadeläget är för en om fyra år. Men jag hade ju hellre skippat pandemi-OS 2022 och satsat på nästa.

    Fattade inte ens att det var två olika personer först.

    Tycker spontant att om du väljer att bevaka tex längdskidåkning ska du även bevaka alla andra sporter, vilket blir lite mycket, finns ju sportbloggar och andra nyheter inom dettq. Håll dig gärna till att bevaka influencers även om vissa idrottsutövare lägger mycket tid på sina sociala medier.

      Tack! Jag skrev det som ett skämt… ?

      Hahaha. ALLA andra sporter?

      Tycker spontant att om man väljer att bevaka tex Bianca Ingrosso ska man även bevaka alla andra influencers…?‍♀️

      Det är en blogg om SOCIALA MEDIER, står ju t.o.m allra högst upp på sidan. Förekommer då längdskidor, brottning eller VM i kloklippning i SOCIALA MEDIER är det inget konstigt att det uppmärksammas.

      Finns ju iofs idrottare som nog kan klassas in i influenservärlden.
      Det hörbar ju ngt hon bläddrade förbi på Instagram, vilket tillhör de sociala medier Cam täcker

    Då det står Instagram högst upp så har jag en Instagram fråga om nån vet.
    Alla mina sparade låtar från story är borta. Vet nån ifall de tagit bort den funktionen?

    Tycker synd om Johanna hade hoppats på henne. Men Anna är säkert värd din plats. Så mycket slit det ligger bakom !

    Hagström borde få sista biljetten/platsen. Finns ju en kvar, men tidningarna menar att chansen är stor att den går till Kalla. Kalla har inget på OS att göra. Fantastiskt idrottare, men hon har nog peakat i sin karriär och är inte längre på absoluta toppnivån.

    Undrar varför människor som inte gillar att se på sport alltid är så ivriga att berätta det.

      För folk som äääääälskar se på sport tar för givet att andra gör det också! ?

        Verkligen! Får ofta höra ”men guuud såg du INTE sm-finalen i curling/hockey/damfotboll/valfri trist sport?! ?”. Förstår inte hur det kan vara så chockerande. Finns andra intressen….

        Nej, verkligen inte.

        Nej verkligen inte. Däremot blir folk förvånade när man gör det och därmed tar för givet att man gillar sport.

        Så upplever jag det inte alls! Tar nästan för givet att ingen kollar sport och diskuterat det bara men min lillebror typ, och min chef ibland ? Upplever att folk tvärtom lägger lite stolthet i att inte kunna någonting om sport, t.ex. i frågesportprogram koketterar man gärna om att man inte alls kan något om sport trots att man i övrigt är allmänbildad. Sedan kan jag väl fatta att man tycker det är störigt med mänskor (killar) som bara snackar t.ex. fotboll ifall man själv är ointresserad.

      För att ni som älskar sport bara pratar om sport. Till slut måste man säga rakt ut att man inte sett, ni fattar ju typ inte annars.

        Nej vilka sportmänniskor umgås du med? Kan inte jag få numret? Mina vänner tycker inte om sport så jag får snällt sitta där och skvallra om killar, influencers och kläder på mellandagsrean.

          Låter lika tråkigt som sport. Hitta vänner med lite intressanta intressen kanske?

      Samma med Melodifestivalen eller annat som fungerar som någon slags nationell gemenskap: ”Skulle jag se… AAAALDRIG”.

      Ett ständigt behov av att positionera sig.

    Oj vad jag åkt mycket längskidåkning som barn och tonåring. Åkte med min pappa och bror. Så kul!

    Så tråkigt att ett inlägg blev om något som 80% inte bryr sig ett dyft om. Sköter du ditt jobb eller tittar du för djupt ner i glaset? ?

      Är du alltid lika munter och trevlig?

      Ja, absolut.
      Glaset med Cola Zero är alltid till hälften tomt, snarare än till hälften fullt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.