Pussa barn på munnen?

Bildkälla

Bingo Rimér postar en bild på Katrin där hon pussar parets gemensamma son Ringo på munnen. Detta är någonting som brukar engagera följare då det givetvis inte är första gången det händer på sociala medier. Så här ser det ut i kommentarsfältet under bilden:

Jag har tidigare skrivit om bland annat Victoria Beckham som pussar sitt barn, och så här skrev Hänt, när Carola pussade sin dotter på munnen.

I nuläget så skulle jag inte rekommendera att någon på munnen som inte tillhör den närmaste kretsen, men inte pga någonting annat än Covid-19

Angelica Lagergren har tagit upp att pussas på munnen med sina killkompisar, men det är inte riktigt samma sak, eller hur? ?

183 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur gammalt är barnet?

    Är det en relation med en gränslös förälder där barnets jag smälter samman med föräldern- då har barnet inget val.

    Är det en sund relation mellan barn och förälder där det är ok att säga nej, om allt, och få vara en egen persona- då känns det mer naturligt.

      När det gäller Carola och hennes dotter så ser det ju ut som en tungkyss. Kanske bara är jag men ser ut som en del av en tunga där?
      Jag skulle personligen aldrig pussa mina barn på munnen oavsett ålder pga bakterier och vad jag läst så är kyssar bidragande faktor till hjärtsjukdomar och man ska tydligen vara försiktig med allt vad pussar och kyssar heter.

        ”Bidragande faktor till hjärtsjukdom”? Källa på det? För när jag söker ser jag bara artiklar om hur bra det är för hälsan att kyssas.

          Fast då handlar det väl om kyssar med bh man gillar… inte pussar

        På tal om det; Minns att Lindsay Lohan hånglade med sin mamma (Tungkysstes iaf). Finns att googla för den som är nyfiken

          ?‍♀️ skulle någon säga detta och jag inte visste om det så skulle jag givetvis googla.
          Mest pga att det är rätt bisarrt

        Tror att det är Zoes läpp, inte tungan!

        Vart har du läst det?

          Var har du läst det?

            Och svaret är…?

        Nu blev jag ändå nyfiken och googlade för att se bilden. Kan vid en snabb blick se ut som en tunga men det är dotterns läpp!

        Att pussa sina barn på munnen tycker jag inte är något konstigt, så länge barnet tycker att det är ok. Själv ville jag inte längre när jag var runt 12.
        Jobbade på en förskola och där hade jag en kollega som pussade barn på munnen, DET tyckte jag var helt fel!

          Din kollega borde blivit outad och sparkad. Riktigt fel och gränslöst

        Du delar garanterat din bakterieflora med dina barn redan så en puss hit eller dit gör ingen skillnad ?

    Jag tror det är vanligare i utlandet än i Sverige, kan inte minnas att mina föräldrar pussat mig på munnen någonsin och själv tycker jag det är konstigt när man kommit till en viss ålder.

      Jag är 32 och pussar min mamma på munnen. Kanske var pinsamt som tonåring men då var hela hennes existens pinsam i och för sig.

        Ew..

          ?

        Men varför liksom?

          För att det inte är konstigare än en kram eller puss på kinden för oss.

          Så antagligen av samma anledning som du kanske kramar din mamma.

        Samma här fast jag är 49 :D. Ser föräldrar som pussar sina barn överallt, what is the problem?!

        Minns en bekant, tjej, som pussade sin pappa på munnen när hon var 16. Tyckte det var sjukt.

          Jag är 28 och pussar min farmor på munnen, och ibland min pappa. Självklart är det ingen passionerad jävla kyss, det är ofta med på sidan av munnen och extremt snabbt och lätt, men det är ju som en typ av kärleksförklaring oss emellan, och det är inte varje gång. Har man alltid gjort det och är bekväm och nära i relationen så är det inte så konstigt som det låter

      Jag har också föräldrar som är från utlandet, är 26 år, pussar min mamma på munnen fortfarande och pussar min son på munnen, han är 1 år.

        Varför vill du ge kariesbakterier till din son?

          Hur vet du att ”Nadia” har karies?

          Ursäkta? Jag har inte karies. Dessutom skulle inte jag skriva till dig att du överför bakterier när du kramar eller skakar hand med dina nära.

        Han är 1 år det är ok tycker jag, upp till typ 3 år.

          Men att pussa sin mamma på munnen är ursäkta mig, inte ok. Det är inte normalt. Klipp navelsträngen, du är vuxen nu, och som vuxen pussar man inte sin mamma på munnen, snälla.

            Du kanske inte pussar din mamma på munnen. Vad ”man” gör får man bestämma själv.

            Haha. Jag har klippt min navelsträng till mamma men pussar både henne och min mormor på munnen. Pussar också mina barn på munnen om de pussar först, dvs kramar och gör pussmun så väljer de själva om de vill ha puss överhuvudtaget. Vi är en helt vanlig familj ??‍♀️

            Någon kanske behöver en puss låter det som.

            Puss på dig

            Bara för att det inte tillhör normen i svensk kultur, innebär inte att det är normalt i andra. Jag tycker att du är väldigt nedvärderande i sättet du skriver till mig.

            ”Klipp navelsträngen, du är vuxen nu”, snälla. Jag är en ensamstående mamma på fulltid, en kvinna som får jobba dubbelt som förälder, som har ett heltidsjobb, eget boende och en universitetsutbildning. Skriv inte till mig som om jag är ett vuxet barn, tack.

            Inte ok enligt vem? Jag pussar mina barn på munnen och hade jag haft en bra och kärleksfull mamma hade det nog vart normalt för oss också. Konstig sak att bli så upprörd över.

    Alltså förlåt. Men det här med att inte pussa någon utanför kretsen under pandemin, vänta med att dejta osv. Lätt att säga när man är i en relation. Hej, jag är 30+, singel med barnlängtan. Jag har liksom inte tiden att vänta ut pandemin (och hur länge då?) om jag ska träffa någon och bilda familj. Så trött på att folk med sambo och barn dömer de som bor ensamma och träffar folk eller dejtar.

    Och ja, jag är extra ledsen och ensam idag så jag tar åt mig av något som inte ens är personligt riktat mot mig.

      Klart du ska dejta under pandemin. Hade ju varit helt sjukt att sitta hemma och INTE träffa någon under en pandemi. Om folk reser jorden runt så känns det fullt rimligt att dejta!

      Äsch, intimitet och sex kan man behöva för välbefinnandet också. Låt folk ha sex medan de letar den rätte. Och när vet man att någon är rätt nog för att riskera en kyss eller ett ligg? Kanske behöver man provligga lite för att veta ?

        Ew nej tack inget jag skulle göra i alla fall.

          Det var ett himla ew hit och ew dit på dig idag.

            Yep!

              Ew!

          Försökte någon övertyga dig om att ligga mot din vilja här?

      Känner du personer som alltså dömer dig för att du dejtat under pandemin? I såna fall skulle jag be dem hålla tyst och visa lite mer förståelse och empati, är det bara nån random som du inte känner som uttalat sig så skulle jag bara ignorera det. Jag tror inte någon vettig person med ett uns empati dömer en person i din situation, du har inte gjort något fel alls.

        Ja det gör jag. Har även familjen i ett annat land så är ganska ensam här i stan. De få gånger jag åkt hem så har flera ifrågasatt det. Men samtidigt förstår de nog inte behovet då de har barn, man och bor ett kvarter från sina föräldrar ungefär.

        Har slutat berätta om folk jag träffar eller dejtar för att det alltid kommer kommentarer om att det faktiskt är en pandemi. Som om jag skulle ha missat det. Sen tar jag väl åt mig extra mycket också men sån är jag.

          Jag har varit försiktig under pandemin men jag hade då aldrig sagt åt nån annan hur de ska göra eller ej. Och om jag haft en vän som är singel hade jag uppmuntrar till dejting.
          Innan vaccinering sågs jag bara utomhus med vänner och familj (förutom de jag bodde med). Men nu med vaccination är det en helt annan sak. Även om man riskerar bli smittad ska det skydda mot svår sjukdom (jag är i riskgrupp). Så strunta i de kommentarerna, och är de rädda för att träffa dig kan ni väl bara ses utomhus?

          Alla människor behöver ju närhet! Singlar ska såklart inte behöva gå i två år utan att få känna kroppskontakt. Jag kan klara mig från de vanliga hej-kramarna från förr men det är för att jag får kramar och närhet från min kille. Allt annat är omänskligt.

      Skickar massa kramar till dej.
      Att dejta är viktigt.
      Kram kram

        Tack

        Vill också poängtera att jag inte menar något riktat illa till Camilla. Jag är bara extra känslig idag och texten om att inte pussa andra förstår jag inte är riktad dömande mot någon. Jag förstår att det är helt på mig att jag tar åt mig.

        Nog om mig och min bitterhet nu?

      Men hon menade ju att pussas generellt under en pandemi.
      Om du dejtar en kille är det ju klart du vågar kyssas med honom. Eller nästa kille du dejtar.
      Ni skulle ju inte träffas (förhoppningsvis) om nån av er har symptom.
      Så dejta på du.

      Tror inte det är det folk menar med att inte pussa folk utanför närmaste kretsen… förhoppningsvis blir ju dejten del av din.
      Men man kanske inte skall pussas det första man gör, eller hångla upp okänd på krogen?!

        Precis. Klart de flesta menar så.

      Men klart du ska dejta fina du❤️ Jag är också 30+ och orkar inte bry mig men klart du ska dejta om du vill! Jag förstår din frustration allt känns verkligen vedervärdigt och man känner sig fast i ett ekorrhjul när det är så mycket tjat hela tiden. Men kör på och njut av livet för bövelen!

      Jag träffade min kille under pandemin, vart tillsammans strax över ett år sedan. Why not?
      Inte fan tänker jag sitta hemma i min lägenhet och tycka synd om mig själv när jag vill ha ett samboliv och familj en vacker dag.

      Inte en jävel som ifrågasatt jag dejta eller träffat honom, vem skulle ens ifrågasätta något sånt?

        Nu när sidan uppdaterades så ser jag att folk i din närhet faktiskt ifrågasätter det.. Skit i dom och kör ditt race, det är ditt liv och du ska göra det du mår bra av <3

    Pussar min 11 åriga dotter på munnen flera gånger varje dag. Vi har alltid gjort det och jag hoppas vi kommer fortsätta med det.

    Inte perverst.
    Ok om barnet vill men inte med tjat och trug.

    Pussar mkt på min son som är 11. Jag passar liksom på för snart är det nog pinsamt.

      Nej men rent allmänt kan det vara bra att lära barn att deras gränser respekteras, dvs inte tjata sig till pussar och kramar när de säger nej. Men om barnet vill så ser jag inte varför det är fel att få en puss på munnen. Min systerdotter pussar ofta mig på munnen av eget initiativ. Men kommer nog en dag när hon inte ens har tid att umgås så jag låter henne pussa på medan hon vill ??

    Tror ni det stämmer att Tarek Taylor och PT-fia är ett par?

      Var har du läst om det?

        Eller ja, nu googlade jag, det lär väl stämma om de säger att det är så?

        https://metromode.se/noje/tareq-taylors-nya-flickvan-sofia-pt-fia-stahl/

          Äh vad fan, det blev fel länk om dem. Suck haha. Men googla, det står att det är bekräftat.

            Haha jaha, läste denna kommentaren efter att jag kommenterat. Jag kan dock inte hitta någon artikel om att det är bekräftat men jag kanske är dålig på att googla haha!

          Det står ju att ingen av dem har kommenterat relationen, så därmed är det inte bekräftat?

            Nej men om de inte hade varit tillsammans hade de väl dementerat?

      Jag tror lätt att det stämmer.

      Ja. Old news.

      Definitivt. Man såg deras kemi när de gjorde tv ihop, och efter det har båda separerat från respektive.

      Omg bra skvaller! Hon tog ju ut skilsmässa när hon kom hem från inspelningen av programmet med honom.

    Tycker det är rätt äckligt, just för att jag förknippar munpussar som något romantiskt eller sexuellt

      Hmm.. intressant. Förknippar du kramar också med romantik och sex? Jag tänker att det kramas en del när man har sex också.

      Och en puss på munnen är ju inte direkt en kyss.

        Fast inte heller något man (eller jag då) gör med vem som helst?!

          Jag frågade verkligen bara undrande ? intressant att höra hur andra ser på det annorlunda

            Håller med dig! Det har nog mycket med hur man växt upp.
            Finns många som inser senare i livet att visst inte alla gör som seglar i deras familj.

        Men någon man har en romantisk eller sexuell relation med då

        15.19 tycker du verkligen inte att det är skillnad på pussar och kramar?

          Nej inte med nära vänner och familj

      Pussar är för mig noll sexuellt men kyssar är det!

        Samma här.

        Och pussen är väl liksom början på en kyss?

          Nej?

            Jo! Verkligen.

      Jag har aldrig ens tänkt att det skulle vara något konstigt att pussa sina barn på munnen? Fattade knappt inlägget först. Pussar mina barn på munnen ibland, på deras initiativ visserligen och oftare pussar jag dem på huvud, kinder osv, men har aldrig tänkt att det skulle vara något märkligt med det.

        Pussa var som helst det behöver alla barn. Men det är ju att pussa barn på munnen som inte är ok.
        Så obehagligt att se en mamma pussa ett äldre barn på munnen. Maktmissbruk.

          Men herregud skärp dig. Fick du för lite pussar själv när du var barn eller vad är ditt problem? Och jo, det är uppenbart vilka kommentarer som kommer från dig.

            Har fått hur mycket kärlek och pussar från familj och släkt, men faktiskt aldrig på munnen.
            Puss på munnen har kommit från pojkvän.

          Maktmissbruk? ? När ens barn tar tag i ens kinder och kramar så hårt hon kan och säger ”åh jag älskar dig så mycket mamma” och ger en en puss på munnen så skulle jag vilja påstå att det i så fall är tvärtom. Mina barn har all makt över mig just då.

      Har du barn? Innan barn kanske pussar är mer sexuellt, efter barn pussar man ju barnet mer än sin partner..

    41, pussar mamma på munnen. Tänker inte på det, alltid gjort så, men kan väl fatta att folk tycker det ser lite knasigt ut.

      Värre än ”knasigt”…….

    Min mamma lärde mig som liten att munpussas gör vuxna när de är kära annars så är det kindpussar som gäller. Har jobbat på förskola och råkat ut för en och annan munpuss när jag inte har hunnit vända bort huvudet . Tycker själv att det känns obekvämt och gränslöst men förstår att man gör olika i olika familjer.

      Jo kan förstå att det blir konstigt när det är andras barn och du är där som fröken. Det är en annan relation än förälder/barn och bra att ha gränser där. Men om en förälder pussar barnet på munnen tycker jag nog inte är konstigt faktiskt. Konstigt blir det om den tjatar sig till pussen när barnet inte vill.

        Att en vuxen pussar sitt barn (över 2-3 år) på munnen är gränslöst. Ju äldre barnet är ju mer gränslöst.

          Nej det är inte gränslöst. Du tycker att det är det. Du behöver inte pussa dina barn eller föräldrar på munnen men du blir orimligt provocerad av att andra gör det. Orimligt provocerad.

            Ja du har rätt. Jag blir provocerad.

              Jag får en puss på munnen av dottern varje morgon innan hon springer in på föris. Tragiskt att det är något som provocerar någon när vi bygger band och minnen.

    I vissa länder rekommenderar man att inte pussa bebisar/barn på munnen och att inte sätta något i barnets mun som man själv haft i sin mun (t.ex. kolla temperaturen på barnmaten genom att smaka på den från barnets sked), eftersom barnet då tidigare får i sig vuxnas munbakterier som kan ge karies och sämre munhälsa.

    Här ser man väldigt sällan någon som pussar sitt barn på munnen och jag antar att det beror på dessa rekommendationer.

      Men vilken myt! Helt ologiskt.

        Hänvisa gärna till forskning som visar att det är en myt, eftersom du vet att det är en. Här bygger råd man ger inom mödravården på vedertagen forskning, precis som den väl gör i Sverige, så forskningen bör väl visa olika resultat beroende på vem man frågar?

          Det gäller väl att ha samma saker i munnen. Nappar, skedar osv. Att ge en puss på munnen för inte över karies så länge du inte tungkysser ditt barn. Men det är fel på fler sätt än bakteriellt.

    För mig så sparar jag munpussandet till en speciell kille. Men tycker nog att folk kan göra som dom vill med det, så länge båda är okej med det.

    Nej, det är inget för mig. Tycker det känns för intimt och ”vuxet”. Pussar dock mina barn på kinden, pannan osv.

    Alla gör som de själva vill och är bekväma med. Men jag tyckte det var lite äckligt när min sambos syster låg med huvudet i knät på deras pappa. Alltså med huvudet ungefär mellan benen. Och när hon sa god natt började han sig ner och pussade henne på munnen och hon pussade tillbaks ? Han var väl 60 och hon 30.

      Oj nu svamlar du…..

      Haha jag tyckte det såg äckligt ut. Tror inte alls det var frågan om incest. Bara äckligt

        Vad var det som var äckligt om det inte var för att det var för intimt då?

          Intimt och incest är två olika ord som verkligen betyder olika saker.

            Ja, det vet jag. Men vad var det som var så äckligt då?

            Och jag skrev ”för intimt”.

    Undrar hur mycket samtycke barnen ger.

    Om pojkar får lära sig att ta en puss då och då för att mormor vill så är det inte så förvånande när de växer upp att de inte respekterar gränser.

      Beror nog på mer än om pussen är på kinden eller munnen. Tex om man frågar om man får pussa och accepterar barnets nej eller backar om barnet visar att den inte vill. Att man aldrig tjatar ”men ge nu farmor en kram” osv när barnet inte vill. Sen tror jag inte att det spelar större roll var man pussar, mun, kind, panna utan snarare själva samtycket spelar roll.

      Håller helt med att det är viktigt att respektera att barnet behöver ge samtycke och lära ett barn at de får bestämma själva. Men med det sagt så köper jag inte att det är ”inte så förvånande” att män växer upp och inte kan respektera kvinnors gränser pga detta. Flickor blir ju också kramade och pussade på som barn, och ändå klarar vuxna kvinnor av att inte begå sexuella övergrepp.

    Fullt normalt!

    Gabjossan är på väg utomlands, någon som vet vart hon ska?

      Maldiverna har hon ju snackat om. Är mera fundersam om någon annan reagerat på alkoholen på nyårsafton? Hon skulle ju aaaaldrig dricka runt barnen då hon var med sitt ex.

        Trodde man behövde vara vaccinerad för att åka dit.

        Det håller jag med om, saknar tiden då hon va med F ?

    Så länge Ringo tycker det är okej så borde det inte vara något problem. Som vuxen människa skulle jag dock aldrig pussa mina föräldrar eller syskon (två bröder) på munnen.

    Jag tycker det är värre med kvinnor som ammar barn i Katrins sons ålder och uppåt. Jag kan inte låta bli att det ligger något sexuellt bakom. Varför ammar man egentligen 7/9/12-åringar?

      Jag är framför allt nyfiken på vilka minnen man som barn har av det. Vill man minnas när man var åtta år och ammade? (Eller säger man ammades?)

        Vettig kommentar. Jag rodnar när jag tänker tillbaks på att jag använde napp som 7-åring… Hade nog känts 10000 ggr pinsammare om det var mammas bröst jag hade sugit på då. 😮

          Är ju samma funktion dock. Napp är ju ett substitut för bröst.

            Ett substitut. Alltså inte samma sak. 😉

        Det är en aspekt jag glömde att ta med. Jag känner inte en enda person som minns att de blev ammad. Det är något man definitivt minns när man är åtta eller 12 och tydligen när man är fem år: https://www.spokesman.com/stories/2016/jun/06/annies-mailbox-13-year-old-son-wants-to-breastfeed/

          Ett kilpp från en gammal dokumentär där man ammar en 8-åring: https://www.youtube.com/watch?v=qXCzmFOQJjs

        Kvinnan ammmar, barnet ammades.

          Aha tack ??

      Jag tror inte att det är ett stort problem med ammande tolvåringar direkt…

        *blev ammade

        Nej, men de finns och jag vill inte ens veta hur det är att leva med minnet av att suga på sin mammas bröstvårta.

          För att inte tala om minnet av att födas fram ur sin mammas vagina! ?????‍♀️

            Många är ju tre, fyra år när de föds.

      Eller så vill hon inte berätta om sådana minnen för sina barn

        Va? Varför skulle jag tro att din mormor stönade?

        Herregud alltså..

          Haha ja men det var inte stön från mormor jag tänkte på utan bara att det skulle kunna vara ett pinsamt minne. Precis som att suga på tummen eller kissa i sängen eller så när man är ”för gammal” för det. Några stön fanns aldrig i min tanke.

          Så du menar att man inte kan få närhet utan att ammas?

        ???

      Sorry men din fantasi skenar. Inga 9-åringar ammas. Hört talas om mjölktänder? Jag tror att du har svårt att göra en korrekt uppskattning av barns ålder i allmänhet om du upplever att du sett detta.

        Men här ammas en 8-åring (i början och slutet av klippet): https://www.youtube.com/watch?v=qXCzmFOQJjs

      Men hur många ammar en 9-åring?! Tror de flesta långammare slutar vid 4, senast 5. Få barn Vill ens amma så länge och det är svårt att tvinga…

      Men snälla sluta att sätta orden sexuellt och amning i samma mening. Nej, man ammar inte sina barn pga någon sexuell anledning. Det är människor som är så pass skadade av dagens syn på bröst som något sexualiserat, som ens får upp en så sjuk tanke. Än att tänka att det är närhet mm. Jag har aldrig hört om att en 12 åring ammas men att det har varit norm i vissa kulturer att amma barn i 7 år.

      Hittade även detta

      ”Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar amning i två år eller längre – och det gäller för familjer över hela världen, inte bara i utvecklingsländer.1

      – Det är viktigt att notera att WHO inte sätter någon övre gräns på amningens varaktighet,2 säger doktor Leon Mitoulas, chef för amningsforskning hos Medela. Ur ett antropologiskt perspektiv skulle amning mellan två och ett halvt och sju år vara optimalt.3 Rent kulturellt är normen däremot att avvänjningen börjar vid en mycket tidigare ålder.”

    Har alltid pussat mamma, pappa och farmor på munnen. Inte varje gång vi ses men det händer. Pussar även mina närma killkompisar och tjejkompisar ofta. Inget konstigt öht enligt mig

      35 och pussar också mamma, pappa, syskon, mormor och farmor. Ibland på kinden, ibland i pannan och ibland på munnen. Det är bara omtanke. Fjäderlätt och snabbt ”hej, jag tycker om dig”.

      Är generellt kramig som person och kramar typ alla. Så därför känns det typ konstigt om jag ”bara” skulle krama mina nära och kära – för jag kramar ju främlingar som inte betyder något för mig? Och min familj betyder allt för mig. Så då får de en puss.

      Och när du har partner tycker dem att det är helt ok att du sitter och pussas med dina kompisar? Och vad tycker egentligen kompisars partners? Det är inte normalt och jag hade själv aldrig accepterat att min pojkvän pussades med sina tjejkompisar, det är reserverat för oss

    Jag tycker att pussar på munnen är något man gör med den man är kär i. Skulle aldrig pussa mina barn på munnen.

      Håller fullständigt med dig! Tycker munpussar hör till kärleksrelationer, inte mellan förälder/barn/syskon (ev typ enstaka gånger om man råkar) – och speciellt inte i högre ålder och av motsatt kön. Ex en 11-12 åring är ju i åldern där den börjar utforska kärlek och kanske får en puss av klasskompisen, känns så konstigt att komma hem på kvällen och få en munpuss av föräldern också??

        Men är det då inte lika konstigt att få en kram av någon du gillar och sen komma hem och få en kram av mamma också?

          Det finns väl gränser i alt.
          Handslag.
          Kram
          Klapp på axeln
          Kyss på mun
          Kyss på kind.
          Välj du själv var just DIN gräns går gällande intimitet kontra relation med motpart.

            Ja och bingo och hans barn har sina gränser.

      Det är snarare kulturellt. Många länder är det även vanligt att man går hand i hand med sin kompis även om man är av samma kön.

      Att pussa mina barn på munnen (3 och 4 år) är typ det naturligaste som finns för mig, ofta måste jag ju avvärja pussen från dom då dom kanske är kletiga eller snoriga, men annars så. Minns en kompis när vi var cirka 8 år som pussade sin pappa hejdå på munnen när hon blev lämnad på fritids och det var det märkligaste jag hade sett, men nu förstår jag ju. Mina barn får pussa mig på munnen så länge dom vill och är rena ?. Men ganska säker på att det avtar naturligt vid en viss ålder, att pussa sin typ 14 åring på munnen kan jag hålla med är märkligt.

    +Tycker överhuvudtaget inte att munpussar på barn är lämpligt. Oavsett ålder. Varför görs det?? Anses en kindpuss inte lika kärleksfull eller??? Det finns tyvärr otroligt många barn som har Herpes typ1 vilket dom har fått från sina vårdnadshavare uteslutet. Det finns regioner på ett barns kropp som man icke ska beröra om det inte är nödvändigt: underlivet, stjärten brösten och munnen. Så är det bara.

      Jag tycker inte att man kan jämföra en puss på munnen (obs, inte kyss men det fattar väl alla) med att ta ett barn på könet.

    Det är helt säkert för att skapa content (och för att vi ska prata om det som vi gör nu!). Det är helt OK att pussa sina barn men sjukt onödigt att posera som om det var en pojkvän, detta är ju en poseringsbild och jag tycker det ser lite dumt ut.
    Sen är ju hela resan i sig intressant – vad gör dom om dom får Covid i Colombia liksom? tänk att utsätta sina barn för den risken det är sjukt dumt tycker jag. Och att flyga så långt med tanke på miljöhänsyn osv verkar dom helt skita i dessutom. Nej – det är mycket som är ”fel” med den här resan tycker jag och inte bara att kyssa sina söner på munnen framför kameran…

    Min son är tre och han började pussa oss föräldrar på munnen självmant.. Förmodligen för att han härmar vad han ser, dvs vi föräldrar pussas ju så. Jag tycker att det är mysigt och jag tänker att han växer väl ifrån det.

      Ja. Min dotter sover i vår säng. Också något som skulle anses konstigt kanske när hon kommer upp i en viss ålder men jag tänker att det löser sig självt. När hon blir tonåring vill hon antagligen inte sitta i knä, pussas eller sova med oss så jag njuter medan det varar ??

        Men varför njuter man av att ha en 10 åring mellan sig i sängen eller pussa sin 10 åring på munnen?
        Nej det är inte vettigt.

          Njuter? Vem har skrivit att de njuter? Det är din helt egna perversa tolkning. Njuter du när du kramar folk eller vadå?

          Man njuter inte av att pussa familjen. Man pussar dem som man kramar dem – vänskapligt.

            Stopp ett tag Bn. Mig kallar du inte pervers!
            7.34 skrev själv :så jag njuter medan det varar! Hon tänkte att när dottern blev tonåring, så vill hon nog inte längre pussas eller sova tillsammans.
            Så alltså, hon kommer njuta tills dess.

          Nej det är inte vettigt att ha en så sexualiserad syn på mellanmänskliga förhållanden, förhållandet mellan barn och föräldrar att man inte fattar vad en sund och oskyldig barnpuss eller en alldeles normal samsovning innebär. DET är inte vettigt!

            +1

          Nu menade inte jag njuter i sexuell mening, varför man ens ska behöva förtydliga det…

          Men ja, jag passar på att njuter medan mitt barn vill ha närhet från mig. En dag kommer hon tycka att jag är pinsammast i världen så jag passar på att mysa med henne nu. Pussar, kramar, har i famnen.

          Vad du får för sjuka tankar och associationer av det får stå för dig. Galna människa.

          Vår 11-åriga dotter sover hos oss i perioder. Hon behöver mer trygghet, ha det varmt och mysigt, känna oss föräldrar nära även fysiskt då hon ligger som ett plåster på den av oss som hamnar närmast. Om det då är mig eller hennes pappa spelar ingen roll. Många morgnar kommer hon över till vår säng och bara myser.
          I perioder vill hon knappt vara i samma rum som oss. Liksom, vanligt pre-teen-mood.
          Hon må vara 11 år men för oss är hon fortfarande vår lilla bäbis så ja, vi njuter av att hon vill vara nära oss. Och det är det jag gissar jag att Anonym 17.34 menar. Tiden går fort och rätt vad det är har hon flyttat hemifrån.

    Jag tycker inte det känns ok… känns fel på något sätt. Men alla tycker olika.
    Pussar är bara för kärleksförhållanden eller i vissa fall vänskapsförhållanden. (snabb puss alltså…)

    Inte förälder/barn.
    Men det är mer ok i mina ögon om det kommer från barnet, och inte från föräldern… men ändå.. Nej något säger mig bara instinktivt att man inte pussar sin egen familj på munnen. bara ew… (ja förutom föräldrarna sinsemellan såklart.)

    Kanske konstigt av mig men jag ser kyssar/pussar på läpparna mer sexuellt än en kram och det är inget jag vill göra med familjen.

      Då är vi två.

      Pussar valar?

        Japp, de tycker även om att slöscrolla på mobilen.

    Jag har verkligen aldrig reflekterat över om folk pussar sina barn på munnen eller inte. Lika lite har jag tänkt på att vissa av mina barnbarn pussar mig på munnen, vilket dom ju gör nu när jag tänker på det.
    … så, nu har jag tänkt på det och nej, jag tycker inte det är konstigt alls. Tvärtom så tycker jag att det är gulligt att dom vill pussa på sin ”gamla” mormor.

    På tal om pussar? Eller lite OT
    Men gabjoss gjorde ett inlägg på deras nyårsafton, dock består inläggen av bilder på hon och hennes kille i olika vinklar, sen TRE bilder när han kramar dottern.
    När man ska se någons nyårsbilder tänker man kanske mer bilder på dukning, maten, folket, outfit, såklart kanske en och annan pussbild men 8 stycken???

    Visste inte ens detta var en grej eller något att lyfta ögonbrynet åt

      I Sverige är det uppenbarligen det. Men vi klagar ju på det mesta här också.

    Ojdå jag pussar mina barn på 8 och 6 år varje dag, många ggr. Visste inte ens att det var fel.. Fast äsch, jag fortsätter för det är mysigt att pussas.

    Puss på munnen är väl ok så länge barnet vill, men annars är väl typ det vanliga att mn slutar runt skolstart för barnet.?

    Katrins favorisering av Ringo är annars ngt du borde skriva om Camilla. Så sjukt hur hon alltid i relationspodden höjer honom till skyarna. Klart man är stolt över sina barn men det finns en gräns för hur mkt man idolförklara sina barn…

    Skulle aldrig pussa min son på munnen. Lekte och pussade på honom när han var bebis men det kändes konstigt redan när han var 3-4 år. Kramar och pussar honom på pannan eller på kinden. Är inget sexuellt inblandat alls. Han sover i min säng när han är orolig och jag har inga problem med det trots att jag alltid sover naken, vi har ju varsitt täcke och en 2 meters säng. Men att pussas på munnen känns inte ok

      Tänk vad olika det kan va. Jag pussar min sexåring på munnen men skulle ALDRIG sova naken längre just eftersom det kommer en liten björnunge tassande om natten. Då öppnar börjar ju supergoset! Skulle tycka det vore hemskt att inte ligga under samma täcke och få snusa ungen i nacken.

    Jag har aldrig pussat mina barn på munnen (eller använt samma sked som dem), för jag ville inte att de skulle få karies. De är vuxna nu (och har inga hål). De fick förstås massor av pussar , men inte på munnen.

    Jag och barnens pappa får ofta pussar på munnen, främst av dottern 4 år, men även av sonen på 6 år ibland. Och pussar barnen på kinden, pannan eller huvudet gör vi ofta och spontant.
    Tycker det är jättemärkligt när det reageras på att förälder och barn ger varandra en puss, förutsatt att barnets egen vilja till att bli pussad eller kramad respekteras såklart.

    Lika skruvat som att amning är sexuellt. Två h e l t skilda saker.

    Intressant kommentarsfält ändå. Det är tydligt att det man själv är uppvuxen med är det som upplevs normalt och ”rätt”. Och det finns väl inga logiska argument åt ena eller andra hållet, det är bara olik familjekulturer.
    Jag har aldrig fått nån puss på munnen av mina föräldrar och jag blir nog faktiskt lite obekväm om jag ser andra ”familjepussas”.

    Haha alltså vad är detta att ta upp ens? Jag pussar mina barn på munnen hela tiden. Jag är 32 o pussar även mina syskon o föräldrar på munnen. Det har vi alltid gjort och vi är helt normala. Och OTRAUMATISERADE. För fan kan folk lägga ner!

      Fast lika normalt som du tycker det är, lika onormalt tycker jag det är att pussa sina barn på munnen.
      Så tillbakakaka till dig, fan lägg ner. Som om du har rätt hahaha

    Alltså ärligt. Jag blir så fruktansvärt trött på att man ska lägga sig i såna här små saker, lägg den energi där det faktiskt behövs att andra lägger sig i.
    Man håller käften när det skriks och dunsar inne hos grannen, går förbi den gamla damen som ramlar men om någon pussar sitt barn på munnen, där barnet själv vill. Dåååå jävlar är det svårt att hålla tyst.

    Ser du någon som tvångspussar sitt barn, säg till. Annars låt bli.
    Jag tror få föräldrar idag tvingar sig på sina barn och pussar dom när dom säger nej. Dom flesta föräldrar idag jobbar väl för att barnen ska förstå sina OCH andras gränser?
    Hur blev det andras bekymmer om min tvååring vill ge mig en puss på munnen?

      Bra skrivet ????

      Civilkuraget skulle verkligen behöva jobbas med hos de flesta. DET skulle folk behöva lägga energin på.

      Jag tror du har missuppfattat det här lite. Ingen pratar om att säga till en förälder man ser pussa sitt barn.
      ”Pussa barn på munnen?” var frågan i detta inlägg. Vi skriver våra åsikter om det.

        Jag har inte missuppfattat någonting. Jag skriver min åsikt och det är att jag tycker det är sjukt att man engagerar sig i om föräldrar pussar sina barn på munnen eller inte. Varför får någon som lägger ut en bild där den pussar sitt barn på munnen kommentarer som ”Peddo”?
        JAG anser att människor bör lägga sin energi på viktigare saker än att ha åsikter om föräldrar och barn som pussar på varandra, en väldigt harmlös handling om det kommer ifrån rätt plats. Kanske engagera sig lite i alla barn i världen som inte får någon kärlek istället. Eller i personer som pussar på barn som inte vill bli pussade på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.