Resistenta bakterier efter turkisk plastikoperation

Angelica Isaksen ville göra en så kallad ”mommy makeover” vilket innebär att man gör bröstförstoring, rumplyft och bukplastik. Angelica valde en arrangör som bokar operationer hos skönhetskliniker i Istanbul efter att en svensk influerare hade lovordat arrangören i sociala medier. Bilder på Instagram på tidigare kunders resultat såg också fina ut, tyckte Angelica Isaksen enligt den här artikeln i Dagens Nyheter.
[…]

Flera kända svenska influerare visar sina resultat på Instagram efter skönhetsoperationer i bland annat Turkiet. En influerare med drygt 200 000 följare erbjuder en rabattkod hos samma arrangör som Angelica Isaksen valde. I Facebook-grupper berättar kvinnor om hur de har drabbats av resistenta bakterier efter sina operationer.

– Jag såg influerarnas bilder och tänkte att jag inte skulle kunna promota något som jag själv inte litar på. Jag tycker det är hemskt att de inte tar reda på mer och berättar om riskerna, säger hon i samma artikel i Dagens Nyheter. 

Dagens Nyheter publicerar en artikel om Angelica Isaksen som drabbats av resistenta bakterier efter att ha genomgått flera plastikoperationer i Turkiet, efter att ha sett en svensk influencer marknadsföra företaget genom att själv operera sig.

Sällan, eller snarare aldrig nämns några som helst risker och frågan är väl vilket ansvar de marknadsförande influencerna har här? Influencer marketing bygger i mångt och mycket på tillit och förtroende för den marknadsförande influencern på ett sätt som är betydligt mer framgångsrik än traditionell marknadsföring, så var hamnar ansvaret?

Några influencers som gjort reklam för olika skönhetsingrepp i Turkiet är Keela, Paow, Paows pojkvän Alexander Zobel, Sindy Niklasson, Marcelo Pena, mfl  

Hur tänker ni kring detta?


Här är ett annat inlägg jag skrivit om saken. 
Och ytterigare ett. 

291 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Var inte så jäkla blåsta att tro på ett samarbete som influenserna gör.
    Klart som fasen att de inte berättar om riskerna. De får ju betalt.

      Och de riskerna diskuterar man väl med läkaren oavsett om en influencer, granne eller kusin gjort samma ingrepp???

        Hahahaha. Var inte naiv! Snälla!

        Vilken läkare då? Den som försörjer sig på att göra ingreppen?

        Läkare har n skyldighet att informera om risker, troligen även i Turkiet. Säkerligen förminskar många läkare riskerna, men ingen människa tror väl att en operation är riskfri oavsett vad läkaren säger, särskilt inte idag när varenda en oss har Google till förfogande. Dock väljer människor att operera sig ändå. De är helt enkelt villiga att ta risken för att kunna uppnå det önskade resultatet.

        Kan inte läsa artikeln så pratar inte om kvinnan i fråga, utan om människor som opererar sig generellt.

          vad gulligt att du förutsätter att alla verkligen är läkare i det här sammanhanget.

            Tonen!

              Eller hur, härskartekniken blomstrar! Ungefär i klass med när gubbsen drar till med ”lilla gumman”…

                Fruuuuktansvärt ju….

            ”…förutsätter att alla… … i det här sammanhanget…”? ?

            Förutsätter ingenting i något specifikt sammanhang, talar om situationer i vilka det är läkare som utför operationerna.

            Ingenstans förnekar jag förekomsten av eventuella bluffläkare och inget i inlägget tyder på att det rör sig om en sådan i detta fall.

            Min poäng kvarstår oberoende av om läkaren i fråga är en bluff eller inte. Patienter är beredda att ta stora risker för att uppnå önskade estetiska resultat.

            Sen blir vissa lurade av bluffläkare, ja, det ökar naturligtvis riskerna med operationen på ett sätt patienten inte kan sägas ha samtyckt till, men min kommentar är inte avhängig den aspekten.

          Många förstår inte, vet inte vad riskerna innebär. Patienten i artikeln hade ingen aning om att man kunde få resistena bakterier vid en operation i Turkiet. Risken att få det där är mycket, mycket större än i Sverige.

    Obegripligt hur någon vågar operera sig i Turkiet efter alla dödsfall och operationer som gått åt helvete. Borde vara förbjudet för influenser att göra reklam för skiten.

      Jag fattar inte hur man kan vilja frivilligt genomgå en operation och sen inte ha NÄRA HEM efter! Att veta att när man mår som sämst och vill vila så är det taxi/buss + flyg och kanske tåg innan man ens är hemma efter… fyfan. Mardröm!!

        [Borttagen kommentar]

          Tycker mest det är sorgligt att vi strävar efter denna sjukliga perfektion hela tiden.
          Det är operationer över hela instagram som signalerar att vi inte duger som vi är. Vi ska helst se ut som 25 hela livet.
          Sen alla dessa filter, som inte visar verkligheten, on top of it. Sen har vi möhippor som kostar skojortor och ska pågå i dagar. Bröllop som är i 3 dagar, barnkalas med ponnyridning och clowner.
          Det är för mycket fokus på pengar och yta. Så pass mycket att jag tror jag ska välja bort Instagram. En del av mig vill ha det kvar, men en annan del vill ta bort skiten.
          Se på Paow tex. Sönderopererad, och är hon lyckligare? Nä, tycker hon verkar må sämre för varje dag som går.
          Men vem vet, kanske en OP kan fixa till hålet inom henne.
          Nu var jag inte snäll…jag vet, men tragiskt är det som kommer upp.

            Instämmer. Nån slags grov verklighetsflykt är det. Tex detta med filters, jag fattar verkligen inte, hur kan man vilja lägga på ett filter som ger perfekt persikohy och slätar ut, för att sen ge sig ut i den bistra verkligheten med ett helt annat utseende?…Sen måste jag lägga till (iofs oförargligt, men imo komiskt) alla dessa hysteriska leenden i ”von oben” perspektiv på IG av alla tanter 40+för att dölja rynkorna. Det är ngt oerhört sorgligt över allt.

              Jag tycker det är ännu mer sorgligt med 20-plussare som använder botox, vill lyfta ögonbryn och har sprutat käken full med fillers så de ser ut som häxor. 40-plussare kan ju iaf ha indikation på att använda både botox o fillers

            Exakt så! Tragiskt är vad det är. Samtidigt en följd av att mänskligheten (de som har råd) har det lite för bra. När fokuset inte längre ligger på mat för dagen eller överlevnad så sätter sådana här skapade behov av ytligheter in. Helt bedrövligt hur man lägger sig under kniven för utseendets skull eller sprutar in nervgift och fillers för att försöka uppnå något slags grupptrycksideal (som bara ser konstigt ut egentligen). Back to nature please.

            Det finns drösvis med löjliga exempel men @helloniicki ser INTE ut så där i verkligheten. Mycket är fillers och botox men filtren hon använder är ju bara patetiskt.

            Men följ inga influensers bara… så minskar det kraftigt med pengajakt

      Turkiet har några av världens bästa plastikkirurger så just Turkiet i sig är det inget fel på. Man ska ju dock vara extremt noga när man väljer och inte bara åka till nån instagramklinik. Det finns såklart många mindre bra där med.

        Nu är det ju inte kirurgernas skicklighet det handlar om utan att resistenta bakterier är vanligt förekommande i just Turkiet.

          Jag svarade alltså på Ninas kommentar som ifrågasatte varför någon velat operera sig i Turkiet.

            Turkiet är inte kända för att ha de bästa kirurgerna de finns inte med på någon tio i topp lista. Däremot är de kända för att göra de billigaste ingreppen vilket borde vara en varningssignal om något.

        Fast i artikeln så framgår det att hon har blivit botched, inte bara fått resistenta bakterier. Hennes implantat höll bokstavligen på att ramla ur bröstet för att kirurgerna inte gjorde ett ordentligt jobb. Dessutom finns det jättemånga som vittnar om att kirurgerna (iallafall på dessa klinker som influencers pratar om) är jättedåliga och oprofessionella. Jättemånga har fått sina kroppar förstörda av dessa kirurger, det finns många instagram konton som uppmärksammar detta

          Såklart innebär inte det faktum att Turkiet har några av världens bästa att exakt alla är bra, givetvis finns det dåliga plastikkirurger i Turkiet liksom överallt. Man måste vara extremt noga när man gör sin research.

          Finns en video på victoriaklinikens instagram från 27/1-2020 där man kan se hur illa ställt det var med henne. Kirurgen som hjälpte henne där, kunde bokstavligt talat dra ut det ena implantatet direkt eftersom hela såret var öppet. Hon läkte sen men fick extrem ärrbildning. Det är bara en tidsfråga innan något liknande händer en influencer också.

        Alltså det här att Turkiet har så bra plastikkirurger. Är det något slags rykte de själva spridit, som de sedan spridit till deras kunder, som då kan motivera varför de åker till Turkiet? Man vill ju inte gå ut med att man åkt dit för att man inte hade råd i sitt hemland. Hade kirurgerna varit så fantastiskt skickliga hade de ju kunnat åka till något annat land och operera i något år eller två och dra in betydligt med pengar, möjligheterna finns ju där, varför sälja sin tid så otroligt billigt?

          SkojaR du nu? Det är vida känt att de har några av världens bästa kirurger då de gör så många operationer. Deras sjukhus är som femstjärniga hotell jämfört med svenska. Med så många kirurger är det klart att det kommer finnas mkt skit. Och det där med att inte ha råd stämmer heller inte. Det finns inga kirurger i Sverige som kan göra brazilian butt lifts. Den enda som kunde det någorlunda har förstört en massa tjejer. Den enda kirurgen som är bra utanför Turkiet är dr Asllani i marbella men problemet är att han helst använder implantat tillsammans med fettinjektion. Sen är det inte ens billigt. Just nu kostar en rumpoperation runt 50.000 i Turkiet, i Sverige kostar samma operation 60.000 och du får ett hemskt resultat. Hur orkar man ens kommentera en massa dravel utan att vara påläst?

            Skojar du? Vilket dravel du sprider. Det enda Turkiet erbjuder är flest billiga ingrepp till lalliga svenska influensers och influenserwanabes. De är inte ens i närheten av att genomföra flest ingrepp.

              Du är ju dum i huvudet ? om 50.000 är billigt för en BBL så fine. Bröst kostar 45.000 på de bästa klinikerna i Sverige, i Turkiet tar de 35.000, så att påstå att de är så billiga är bara patetiskt

                Har man valt ut en specifik kirurg noga och denne råkar finnas i Turkiet så fine. Men det verkar ju onekligen vara många som åker snålskjuts på dessa skickliga kirurger med tanke på dessa erbjudanden om billiga(re) operationer.

                Det är nog faktiskt du som inte riktigt hajar grundläggande matte. Turkiet är billigt i förhållande till andra länder vilket gör att fler med tunn plånbok kan kosta på sig ingrepp som de annars inte skulle haft råd till.

                  35.000 vs 45.000 är faktiskt stor skillnad i procent. Dessutom är det nog många som sparar till operationen och därmed kan operera sig tidigare.

                  Det må vara hänt att det finns vissa duktiga kirurger som jobbar i Turkiet och dr har nog inga problem att skaffa kunder och ta bra betalt. Men när folk säger att ”Turkiet har världens bästa kirurger” och folk köper operationer som de fått 20% rabatt på så är det knappast för att de valt ut den bästa kirurgen och därför åkt till just Turkiet. Om även dessa lyxiga sjukhus, hotell och flygresa är inkluderat, liksom såklart alla omkostnader för övrig personal, material, hygien etc så blir det inte speciellt mycket kvar till själva kirurgen och om denne då vore fantastiskt bra undrar man ju varför personen säljer sig så billigt.

                    Håller helt med. Någonstans måste företaget generera en viss vinst som ägarna förväntar sig. Om vinsten uteblir kan man antingen höja priset eller sänka kostnaden. Höjer man inte priset ja då får man spara in en kostnad.

                    Men en prisskillnad på 10 000kr äts ju upp av flygbiljetter och hotell. Blir det dessutom återbesök och justeringar så blir det ju ännu dyrare att inte göra det i hemlandet?

                Nej det kostar ca 80 000

                Snarare 60000.

            Är du turk?

          Jag har hört att det är vanligare med näsoperationer utomlands, bla i Turkiet, och att läkarna är bättre på det eftersom de tränat mer. I Sverige verkar det mest vanligt att fixa brösten.

          Har också hört de som vill operera utomlands eftersom de är villiga att göra saker som syns ordentligt medan svenska läkare vill att det ska se mer naturligt ut.

        Visa oss gärna fakta på detta

      Jag har svårt att tycka synd om alla dessa som lägger sig ner för att fixa till den friska kropp som de har.

      Sjukvården är så mycket bättre i Turkiet än i Sverige, tro det eller ej. Vad många tyvärr inte verkar förstå är att det är farligt att göra så många ingrepp på samma gång och att vissa av dessa operationer är bokstavligt talat livsfarliga.

      Ansvaret ligger hos personerna som väljer att göra dessa operationer att ta reda på fakta och risker. Tror ni inte tjejer dör i USA till följd av dessa operationer?

    Alltså jag vet inte, lite eget ansvar får man väl ändå ta? Vem som helst fattar väl att det inte är en god idé att åka till Turkiet och göra om halva kroppen.

      Fast tydligen gör ju inte alla det. Tycker det är lite raljerande att skriva att ”alla vet att det inte är en bra idé”. Du och jag förstår det men det är jättemånga som följer influencers som litar på allt dom säger, inte kollar upp källor/kliniker själva etc. Det är därför det är så farligt med sån marknadsföring

        Ja jag kanske är raljerande. Men om man fattar ett så stort beslut kan man nog unna sig en googling eller två också. Internet har man ju uppenbarligen tillgång till.

    Allmänt så tänker jag att kliniker för olika typer av skönhetsoperationer inte borde få göra någon reklam alls i
    Sverige. Och att det borde vara straffbart att dela ut rabattkoder till sådana kliniker.

    Men så har jag också vaknat på fel sida och är allmänt bitter just nu.

      Nej jag håller med dig. Liksom, man får inte göra reklam för nikotin, alkohol eller spel utan att nämn att det kan va skadligt…

        Jag tror och hoppas att marknadsföring för operationer och ingrepp inte kommer vara tillåtet i framtiden. Hur lång tid vet jag inte, men det är relativt nytt fenomen så förhoppningsvis kommer det komma ett stopp. Vi har inte ens sett alla biverkningar och stämningsansökningar än men det kommer.

          Nu tror jag du tänker på typ covidvaccin? Risker och komplikationer vid estetisk kirurgi är mycket välkända iom att det inte alls är någon ny företeelse.

      Helt rimligt att det borde förbjudas med lagar som reglerar vad som får/inte får göras reklam för. Typ som de krav som införts på fillerinjektionsutövare i somras. Vidare fattar jag inte hur man som influencer VÅGAR göra reklam för sådan skit?! Det kommer ju alltid att vara någon som får komplikationer, oavsett hur ”bra” kliniken de åker till är. Att behöva leva med att ha bidragit till någon annans lidande, är för mig ofattbart och ovärt alla pengar i världen. Man står ju ansvarig om man rekommenderat något.

    Visst är det idiotiskt att göra reklam för skönhetsoperationer men man måste själv tänka igenom och ta reda på komplikationer, för så stora ingrepp.

    Vad menas med resistenta bakterier?

      ”Vissa bakterier lyckas överleva trots behandling med antibiotika. Dessa bakterier kallas resistenta, det vill säga okänsliga. Om antibiotika inte längre har effekt måste kroppen ta hand om bakterierna på egen hand, men lyckas inte alltid.” ?

      Bakterier som många antibiotika inte kan bekämpa bla

      Som gör läkare/forskare bekymrade. Sverige har haft lite men risken ökade tex med flyktingvågen. I andra länder är det vanligare med resistenta bakterier. Risken ökar även med att äta antibiotika i onödan, därför har många läkare blivit mer försiktig att skriva ut antibiotika.

      Såg en föreläsning om det på SVT Ur i våras. Det är riktigt oroväckande om antibiotika inte biter på våra vanliga sjukdomar. Nu får man ju bara testa en ny antibiotika om första inte hjälper.
      Så det finns all anledning att verkligen bara ta antibiotika i de fall då det verkligen behövs.

        En annan orsak är all antibiotika som ges till djur
        https://www.wwf.se/mat-och-jordbruk/kottguiden/kott-och-antibiotika/

          Japp det med. Riktigt oroväckande.

        Håller så med. Min fd man drabbades av mördarbakterien så jag fick på nära håll se hur svårt det var att hitta antibiotika som klarade av dessa bakterier pga att grannarnas ungar åt antibiotika som godis.

          Förlåt, men kan du förklara vad grannarnas barn hade med din exman att göra? Jag hängde inte riktigt med i ditt inlägg

            Hon menar att många (kanske grannens barn) tar till antibiotika i de fall det inte är nödvändigt, vilket leder till antibiotikaresistens.

            Jag tror inte att just grannens barn är orsaken till att makens bakterier var svåra att få bort med antibiotika, utan just vårt överanvändnde av AB i stort. Vid tex en tonsillit eller sinuit ”tjänar” man i snitt 24 timmar på ett tillfrisknande. I dagens samhälle får vi ju inte vara sjuka. Vi ska blir friska och producera på jobbet så snabbt det bara går istället för att vila oss friska. Därför kräver ofta våra patienter att få AB mot varenda litet virus (som det inte ens biter på). Nu är läkarna duktigare och mer restriktiva än tidigare. Men det vet vi ju att mina 20 år i verksamhet och en massa utbildningar inte betyder nått sen Google kom…

              Samtidigt så leder det till att man stramar åt för mycket på vissa områden. Jag har fått njurbäckeninflammation två gånger (!!!) eftersom vårdcentralen envisades med ”drick my citronvatten och kom tillbaka om det inte blir bättre” när jag hade uvi. Den ena gången tog det tre veckor att bli frisk. Numera kräver jag att de läser min journal och ser mina två njurbäckeninflammationer och ger mig antibiotika direkt.

                Återkom du när du inte blev bättre? Eller när det hade gått för långt?

                  Åkte till akuten istället efter två dagar och då hade det redan nått njurarna.

                Ja det där känner jag igen. Min yngsta fick tungt att andas inte rassligt utan ytligt. Ringde 1177 som tyckte jag skulle börja med en akuttid på vårdcentralen. Syrra tog odling ur näsan och hörde att andningen inte lät bra. Skickade hem oss med att det går över av sig själv. Frågade när odlingen var klar och fick svar om några dagar. Jaha.
                På natten blev han medtagen och hade riktigt jobbigt med andningen. Åkte in akut. Från att vi kom in till att jag hade recept på antibiotika i handen gick det 45 min. De han ta snabbsänka, röntga, skicka remiss och prata med mig på den tiden. Otroligt proffsigt och omtänksamma var all personal. Blev remitterad tillbaka till samma vårdcentral som dissade oss första gången. När jag berättade det för läkaren på akuten svarade han att ja det kan ju bli lite pinsamt för vårdcentralen. Sonen blev snabbt frisk och sluppit lunginflammation efter det.

      Det är en allvarlig sak att drabbas av. Rädslan för dem är också anledningen att sjukvården är mer försiktig att skriva ut antibiotika nuförtiden.

      Här kan man lära sig mer https://www.krisinformation.se/detta-kan-handa/manniskor-och-smitta/antibiotikaresistens

        Skulle just länka jag med. Bra du gjorde det.
        Tycker det är riktigt viktigt att upplysa människor om det. Det är egentligen alldeles för tyst om resistenta bakterier och hur man förebygger det.

      Kan du inte få bort bakterierna så kan det resultera i kroniska infektioner, inflammationer, sjukdomar och skador som aldrig läker

        Det kan resultera i död. Utan antibiotika så är all den moderna vården borta, inga mer operationer, ingen mer neonatalvård osv

          Ja som sagt riktigt otäckt. Borde belysas mer hur illa det kan gå.

    Håller med Nina och anonym ovan. Antingen borde sån reklam förbjudas eller så borde det regleras hårdare. Man får t.ex. inte göra reklam för snus och cigaretter hur som helst men dela ut rabattkoder på operationer i Turkiet är ok

      Helt jävla sjukt ju!!!

      Tror att det är minst lika viktigt att med information om riskerna som finns med dessa ingrepp. Att tidningarna fylls av vackra konstgjorda människor skulle kanske bytas ut till artiklar om hur galet det kan gå? Information och upplysning är ofta något som inte når de som är besatta av sina förebilder där de liksom dagligen matas med rabatter och bilder av vad de anser vara vackert.

    Säckar rumpan också efter graviditet och amning, eller varför är rumplyft ens en grej hos mammor? Nog för att kroppen förändras men arslet också???

      Haha inte min iaf. Bara magen och kanske brösten liite.

      Dessutom är rumplyft en livsfarlig operation. Av alla skönhetsoperationer är den den dödligaste.

      För mig gjorde den det iaf, haha, osäker på varför, kanske för att höfterna vidgas? Från en väldigt pigg rumpa till en platt en.

        Man kan ju träna sig till en pigg rumpa igen 🙂 känns mycket sundare.

          Ja, det kan man säkert. Jag kommer inte lägga något extra krut på specifika rumpövningar eller lägga mig under kniven , utan är helt fine med att ha en platt röv, ser den ju ändå inte ?

            Du är 10/10 ?

        För man inte kan komma åt rumpmuskulaturen när man är gravid. Så den tränas typ inte alls

          Ok men så har det ju uppenbarligen varit ända sedan homo sapiens först såg dagens ljus, och vi har fortlevt som art så helt klart är det inte ett allvarligt problem.

      Det måste ju vara typ kvinnor som vill vara fotomodeller som har problem med kroppen efter graviditet. Sån himla skillnad är det ju inte, om man inte går upp 30 kg och inte går ner igen. Jag och nästan alla mina vänner har barn och inte ser vi så fula ut i bikini för det.
      Vad är grejen liksom, varför vill man se ut som en fotomodell om man jobbar på förskola, kontor eller myndighet?

        Oj, många blir ju väldigt förändrade. Är man van vid en toppsnygg kropp kanske man inte gillar förändringen heller (fast jag tycker det vore fint om man kunde få va nöjd såklart).

          ”Väldigt förändrade” nej jag håller faktiskt inte med, bara om man går upp i vikt efter barnen tycker jag kroppen förändras mycket efter graviditeter, men den som går tillbaka till normalvikt ser ju faktiskt rätt lika ut. Tänk på att alla åldras, även de som inte föder barn. Min jämnåriga kompis som inte har barn ser ju också annorlunda ut vid 45 än hon gjorde vid 25.

            Du tycker inte det, men du har ju uppenbarligen inte sett eller upplevt det då. Alla är olika. Kan ju inte gärna visa bilder på folk här. Jag både ser och hör folk berätta om sina förändringar. Det behöver inte va fel och jag dömer ingen efter utseende men tro man har lite tur också om man ser precis likadan ut…

              Det fanns en blogg förut som visade kroppar efter graviditeter, för att normalisera. Kanske borta nu men där syntes det väldigt tydligt.

                Ja, där syntes det väldigt tydligt och jag fick ännu mer olust att utsätta mig för något sånt där.

              Ja klart att kroppen förändras av en graviditet, även av ålder eller annat som händer under livet. Felet är väl hur vi värderar dessa förändringar.

                Ja exakt.

                Kanske är det så att många nu får sina barn runt den ålder där kroppen naturligt också börjar åldras. Alltså, mellan 18 och 25 sker det ju inte direkt någon förändring, däremot mellan säg 32 och 39 så har ju åldrandeprocessen så att säga börjat för alla. Har man då under den tiden fött ett par, tre barn så känns det säkert som en väldigt stor skillnad mot kroppen man hade som 25.

                  Nja vet inte, syns på många. Även yngre är missnöjda.

              Hur skulle det vara om alla klarade av de normala förändringarna som sker vid en graviditet? Konstigt att vi kvinnor inte kommit längre i utvecklingen än att vi ska vara så upptagna av att se ut som vi är 20 hela vårt liv. Barn vill vi ha men de får inte påverka vårt utseende? Det här är sjukt och ett slag i ansiktet på de som verkligen får skador som kan uppstå. Hur ytligt kan det bli?

                Man märker ju dock hur annorlunda man behandlas av sin omgivning när man inte är snygg, så klart att det blir viktigt då.

                  Va? Hur ofta ser omgivningen dig i underkläder?

                    Det man opererar syns ju när man har kläder på sig med?

                    Hahah orkar inte! Ja du de flesta opererar sig nog inte för att det bara ska synas utan kläder.

                    Ser inte du om en person är snygg eller inte om den har kläder på sig?

                  Det där med vad som är ”snyggt” är ju helt subjektivt. ??
                  Själv tycker jag det är apfult med dessa läppar som påminner om gosedjuren med sugkoppar på, som man tryckte fast på bilrutan under åkturerna som liten.
                  Jag tycker synd om alla unga människor som pga media, ”influencers” o liknande, får för sig att de inte är ”snygga” utan att passa in i en mall som i princip är omöjligt att passa i utan en massa ingrepp.

                  Jag tycker även det är apfult med omsnickrade nyllen som sprutas så fulla med botox att man knappt ser vem det är längre, och deras ansiktsmimik blir ickeexisterande, utan alla går omkring och ser mest ut som en död fisk.

                  Jag tycker också att det är apfult med tuttar som är fyllda till bristningsgränsen, och skymtar ut _under_ topen, tydligen lite trendigt.

                  Jag tycker också det är apfult med alla dessa blonda, mer och mindre risiga, hårförlängningarna; likaså ögonfransarna som påminner om en flock fågelspindlar på ögonlocket och det ser ut som att personen inte klarar av att öppna ögonen för de är så tunga. (De tror att det är lite sexigt, har jag förstått.)

                  Allt detta och mycket mer tycker JAG är apfult, men det är ju som sagt högst subjektivt.

                  Det tråkiga med hela denna cirkus, är att så många unga tjejer påverkas negativt, och går omkring och mår dåligt för att de inte är ”tillräckligt snygga” – trots att de som är det, inte är det utan en massa ingrepp och behandlingar.

                  Det är bara yta,yta,yta hela tiden. Den som har flest prylar och störst väskgarderob när h*n dör, vinner!

                  ?‍♀️

        Samhällsnormer. Kvinnor försöker eftersträva en norm som samhället har skapat, tyvärr. Oavsett kön så är vi alla med och driver den där förbannade normen.

          ”Samhället” är ju kvinnorna själva, och inte ens alla eftersom vi är många kvinnor som struntar helt i dessa normer.

            Räcker inte med att strunta i normer. Hur pratar vi om andra kvinnors utseenden här inne tex?

              Jag kritiserar ingens utseende, jag kritiserar fenomenet att operera sönder sig.

                Vad bra då.
                Men jag menar rent allmänt. Att det inte bara är att strunta i normer som krävs utan även tänka på vad vi lägger för värderingar när vi pratar. Här inne kan du kanske ändå se att det allt som oftast pratas om kvinnors utseenden i negativ ton, även om du själv inte gör det.

                Och ofta när operationer diskuteras så återkommer det till hur fula de blir efter operation, ”men varför, hon som var så söt innan” osv.

                Verkligen. Män tycker typ alla kvinnor under 80kg som tar hand om sig själva är snygga, det är bara kvinnor som tänker på ”hennes näsa är för stor, hon har fillers, hakan är för stor, hennes rumpa är för liten, hon har inga höfter, hon har underbett”. Det är alltid kvinnor som ska snacka . När dessa kvinnor då fixar sina skavanker är de plötsligt fake, opererade och sätter orimliga krav på övriga kvinnor ? patetiskt

                  Så inga män tjänar pengar på skönhetsbranschen?

                    Vad pratar du om? Ämnet är hur kvinnor pratar om andra kvinnor, du verkar inte kunna läsa.

                      Nej det handlar om att ”samhället” bara skulle vara kvinnor och att det skulle vara vi kvinnor som driver normerna. Följ tråden från start så kanske du hänger med.

                      Här får du: ” ”Samhället” är ju kvinnorna själva, och inte ens alla eftersom vi är många kvinnor som struntar helt i dessa normer.”

                      Så om det bara är män som äger kliniker, varför går kvinnor till dem? Utan efterfrågan ingen tillgång. Vem är det som skapat denna trend med operationer från topp till tå? KVINNOR. Om män nu har sett att det finns en efterfrågan (vilket är skitsnack att det bara är män men ok), och erbjuder sina tjänster till kvinnor, är det då mäns fel att kvinnor väljer att lägga sig under kniven, sen går in på insta och leker att de byggt sin kropp på gymmet? Och låt oss inte spela att det är få såna tjejer, 90% av kända tjejer på Ig som har den kända insta kroppen är opererade. Det här är tjejer som har pengar och alla möjligheter i världen att bli vad de vill, ändå väljer de att operera sig och marknadsförs sina kroppar. På vilket sätt är det mäns fel? När ska du sluta tro att kvinnor är inkapabla korkade spädbarn som inte har kapaciteten att tänka själva? Så trött på kvinnor som dig som tror att alla andra kvinnor, särskilt de som har opererat sig plötsligt inte har förmågan att använda sin hjärna. Det är rent kvinnohat.

                      Sanningen är den att unga kvinnor och män vill vara attraktiva för det motsatta könet. Att det nu finns möjlighet för de som inte är födda perfekta, eller utan rumpa bröst, rak näsa eller whatever som samhället anser vara vackert, att köpa det är det väl klart att folk kommer att göra det? Vi har aldrig tidigare haft samma tillgång till skönhetsförbättrande ingrepp som nu, särskilt inte okomplicerade sådana som fillers. Förr var det liksom så att ok du är snygg – grattis! Men är du inte det, too bad! Nu kan alla som inte är födda som adriana Lima fixa till sig och bli attraktiva, då är det konstigt att tro att ingen kommer att göra det

                      Nej jag sa inte att det bara var män. Jag ifrågasatte att det bara skulle vara kvinnor.

                      Jag har heller aldrig sagt att kvinnor som opererar sig inte kan tänka själva. Du bygger halmgubbar och lägger ord i min mun.

                      Ska vi diskutera så visst men jag har inget intresse av att enbart sitta och dementera saker som du lösryckt påstår att jag skulle mena. Håll dig till sak och vad jag säger om vi ska diskutera.

                  Är det verkligen bara kvinnor som ska snacka? Välkommen till valfri tråd på Flashback så får du se hur männen pratar om kvinnor. Det låter ofta värre än vad kvinnorna här inne säger om andra kvinnor. Och här inne kan det vara rätt illa.

                  Då har du inte träffat många män. De är generellt väldigt ytliga och går främst efter utseendet när de väljer tjej.

                    Och hur pratas det om kvinnor och deras utseenden på tex fb? Tycker man att kvinnor talar illa om kvinnor här inne så är det inget motför vad männen säger där.

                      Verkligen! Så vidriga kommentarer, både om naturliga kvinnor och opererade kvinnor. Och där speglas ju också detta att vi kvinnor enbart är vårt utseende för män, då alla trådar om kvinnliga personer i stort sett bara genererar kommentarer kring just utseendet.

                      Ja och glöm inte de värsta som tycker att det är helt ok att prata skit om kvinnors utseende om de är kändisar. Det var en massa skitkommenrarer om biancas utseende och jag skrev att det där inte är ok men visst fan var det ok då hon minsann säljer produkter med det där ansiktet (som hon varit öppen med är fixat)! Och det är klart det var här inne där alla bittra människor hänger. Det roliga är att man absolut inte ska prata utseende och man ska få se ut som man vill, alla är fina som de är osv, förutom influensers! De ska kastas skit på in i det sista

                      Så då är det ok för
                      Kärringar att kommentera unga tjejer?

                      Ja det var precis det som sades här.

                      Satan så tröttsamt att försöka diskutera här alltså.

              Ja det är ju kvinnor härinne som pratar om andras utseende, inte ”samhället”.

                Fast jo, samhället gör också det. Var tror ni att man får fördomar ifrån, och existerar de bara här inne?

                Klart att skönhetsnormer finns i samhället omkring oss och överallt.

                  Ja men det är ju vi kvinnor som är den delen av samhället som skapar skönhetsnormer.

                    Det vet jag inte om jag håller med om. Vem är ansvarig utgivare för alla tidningar som pratar bantning, klä dig efter kropp, kom i form på en vecka osv. Vem producerar filmer, tar fram reklamer, vilka står bakom skönhetsbolag, vad är det för läkare som tjänar pengar på ingreppen, osv. Är alla de kvinnor rakt av?

                    Vilka tjänar på att skönhetsidealen är ouppnåeliga? Vem tjänar på att låta branschen snurra på i oändlighet?

                      (Säger inte att det inte finns kvinnor där men det är nog inte uteslutande kvinnor som driver på normerna)

                      Så vem är det som driver på Surgery trenden? Kim k och hennes systrar kan vi ju börja med, sen alla andra tjejer som lever i välutvecklade rika länder som fortsätter sprida det här idealet. Eller ska vi kalla Kylie jenner och Kim K för offer också? Alla inlfuencers som har all frihet i livet, är de också offer? Jag köper inte det. Att göra oss kvinnor i rika länder där vi har samma förutsättningar som
                      Män till offer är fan tragiskt. Allt är inte mäns fel, och den här operationstrenden som syns över hela insta är verkligen ingen mans fel

                      Så du vill påstå att ingen man tjänar pengar på plastikkirurgin eller någon annan skönhetsprodukt?

                      De män som har kliniker, bolag inom skönhetsbranschen osv bedriver välgörenhet och är helt ointresserade av pengar och vinst? Bara kvinnorna i branschen som vill tjäna pengar? Intressant.

                      Vad pratar du om 11:44? Du verkar ha svårt med läsförståelsen, ingen pratar om det du pratar om

                      Jag har aldrig sagt något om offer, så det lämnar jag obesvarat.

                      Jag tror inte att man kan isolera det till en enskild individ när det kommer till vems ”fel” det är. Men rent allmänt så är skönhetsbranschen en jätteindustri med allt från plastikkirurgi till smink och hudvård. De som driver dessa företag (män som kvinnor) tjänar multum på att människor (främst kvinnor) vill förbättra sina utseenden. Vi vill inte ha rynkor, grått hår, plufsig mage, u name it. Tada, köp vår produkt! Varför skulle ett sminkföretag eller privat klinik försöka få folk att tro att de duger som de är?

                      Det finns ett intresse av hela branschen att upprätthålla ouppnåeliga ideal för att man kan tjäna pengar på det. Kardashians tjänar också pengar på att sälja produkter för att kunna se ut som dom (vilket man så klart inte kommer att göra av lite smink).

                      11:48 om du inte förstod att det jag svarade i allra högsta grad är vad som pratas om här så kan jag inte hjälpa det. Det är snarare du som dyker in och börjar prata om offer, något som ingen alls pratade om förutom du.

                      Förlåt men dessa företag finns på grund av att efterfrågan finns. Hade alla kliniker och sminkföretag lagt ner så tro fan att ramaskri hade brutit ut och att kvinnor hade startat nya företag stup i kvarten för att besvara efterfrågan. Lätt att skylla på män som gör business av det som efterfrågas, men problemet är ju att denna efterfrågan ens finns. Så skippa ditt rabiata feministperspektiv så kan du nog öppna ögonen

                      Vad kom först, hönan eller ägget?

                      Om du tror att jag är rabiat feminist så har du verkligen inte förstått vad det är jag menar. Då har poängen helt flugit över dig.

                      Jag försöker göra det tydligare: jag säger inte att det är männens fel att kvinnor vill se bra ut. Det enda jag säger är att det inte enbart är kvinnor själva som driver på ideal och normer. Om det fortfarande känns som rabiat feminism för dig så kan jag bara beklaga.

                      Problemet är att du framställer det som att buhuu stackars kvinnor som absolut inte gör något för att bidra till skönhetshetsen utan det är bara dumma dumma män som tvingar kvinnor att operera sig, vilket inte ens är i närheten av sanningen. Jag säger inte att inga män tjänar pengar på kvinnors utseendesnormer, jag säger bara att kvinnor i allra högsta grad reproducerad dessa i större utsträckning än män. Män tycker typ vad som helst är snyggt, kvinnor hittar fel på till och med Doutzen Kroes

                      Nej det är inte så jag framställer det. Det är så du väljer att läsa det. Men jag känner mig klar här. Blir bara en cirkel av att dementera saker jag aldrig sagt och det börjar räcka nu. Vi är inte överens och det är okej.

                  Så att det pratas om i samhället gör det ok för alla andra kvinnor att prata skit om andra? Verkligen orka.

            Samhället är väl ändå framför allt aktiebolag vars syfte är att bereda vinst åt aktieägarna genom att utnyttja, skapa och upprätthålla normer om kvinnors utseende? Produkten eller tjänsten (ex smink, hudvård, kläder, underkläder, bantningspiller, fillers etc) som företagen kränger är bara en underordnad del i processen att tjäna pengar

            Knappast ”kvinnorna själva”

              Så inga kvinnor har skönhetsföretag?

                Frågan är väl snarare ”så inga män?” eftersom att påståendet som svarades på var att kvinnor _själva_ står för normerna och idealen.

                  Fast vad är grejen med att alltid ta upp att män minsann också när det handlar om ett problem som ständigt reproduceras av andra kvinnor? Varför då böla att men määäään också buhuuuu

                    För att inte alla håller med om att problemet upprätthålls och reproduceras _enbart_ av kvinnor. Och håller man inte med om det så är man väl lika välkommen att diskutera som du?

                    Du verkar för övrigt väldigt arg idag. Försök att läsa vad folk faktiskt skriver i stället för att läsa in en hel del om vad du antar att de menar och försöka diskutera påhittade argument.

                      När skrev jag att det bara reproduceras av kvinnor? Det är du som ska skrika ”män” varje gång någon skriver att kvinnor bidrar till dessa sjuka ideal. Som att man inte får nämna att kvinnor inte är helt oskyldiga utan att någon stackare ska börja ta upp män i allting.
                      Återigen, tredje gången jag säger åt dig att bättra på läsförståelsen och det går inte framåt. Pallar ej.

                      Du får nog börja från trådens start och följa med så förstår du poängen. Du kan inte hoppa in här och tro att allt ska stå i kommentaren rakt ovanför. Nej jag pallar faktiskt inte heller längre. Vi verkar inte nå varandra alls.

                      Du får ha en bra dag ändå. Och jag hoppas att vi kan diskutera med bättre resultat nästa gång ??

                      Någon säger att kvinnor försöker följa normer skapade av samhället och någon svarar att ”samhället” är kvinnor som upprätthåller ideal. Där kom andra in och menade på att ja, kvinnor men också många män. Att det inte är kvinnor ensamt som är ”samhället” som skapat normer.

                      Så det kanske framstår som att det är att grina över att män minsann också. Men ändå en rimlig diskussion kan jag tycka. Det jag tror att många vill säga är att oavsett kön så är det många företag och ägare av företagen som tjänar massvis på att upprätthålla normerna kring skönhet. Det är alltså inte isolerat till kvinnor eller män.

                      Men eftersom diskussionen verkar lönlös så tackar jag redan här för mig ?

                      Rimligt, kanske, men tröttsamt att varje gång kvinnor nämns i en negativ kontext så är det någon som minsann måste skrika män män män, som att vi inte redan vet vilken roll män har i det hela. IG kryllar av unga tjejer med massa pengar som bor i rika länder och som faktiskt har valet att inte vara offer för samhällets normer för hur en kvinna ska se ut. De väljer ändå att reproducera dessa genom operationer efter operationer. Förstår inte det problematiska i att säga sanningen

      Fettet på rumpan försvinner när man ammar, tror jag. Och då blir den platt.

        Och vad händer om ens rumpa blir lite plattare? Kan man inte sitta längre eller vad är problemet?

          Ja det är ju typ det värsta en kvinna kan ha, en platt/mindre rumpa ?????????

          Tragisk värld vi lever i när man riskerar att dö för att göra en operation på ett sunkigt sjukhus i ett annat land som influensers har tipsat om bara för skapa en annan kropp än den man har.

            Sunkigt sjukhus ? sjukhusen i Turkiet är som 5 stjärniga hotell jämfört med här. Är emot dessa skitoperationer men det märks hur inskränkta vissa är.

              Eller hur haha ? min kompis har gjort en BBL i Turkiet och jag höll på ramla på rumpan när jag såg sjukhuset. Var som något lyxhotell i Dubai. Grand är sunkigt i jämförelse. Hon hade dock en ”dyr” kirurg och allt var superproffsigt.

            Vad är det du menar är sunkigt på dessa sjukhus? Bristande hygien eller vad?

              Inskränkta hallandsbor som aldrig åkt utanför kommungränserna tycker till om något de aldrig sett med egna ögon

          Att inte ha en stark sätesmuskulatur påverkar hela kroppen negativt. Tex väldigt vanligt att det bidrar till ländryggssmärta, ont i knän osv.

          Anledningen till att postgravida får plattare rumpa är pga dålig aktivering av sätesmusklerna = sämre funktion = kan leda till annan smärtproblematik. Viktigt att träna rumpan och få tillbaka funktionen efter graviditeten!

          Har alltså inte att göra med att man förlorar fett när man ammar… vilket skulle vara rent estetiskt.

      Har för mig att det hänger ihop med hur kroppen kompenserar för att du bär en stor extra tyngd på nedre delen av överkroppen. Höften och bäckenet skjuts fram vilket gör att rumpan kan vinklas framåt också om man inte har tillräckligt med styrka i sina coremuskler sen tidigare.

      Kroppens tyngdpunkt förskjuts under graviditeten så många tappar kontakt med sätesmusklerna som inte används på samma sätt. Vilket bidrar till den klassiska platta ”mammarumpan”.

      Jag hade en stor rumpa innan men ammade och min bebis är tung så har bara liksom två skinkor nu. När man är van vid att ha haft en JLo-rumpa hela sitt liv blir det lite …trist. För att inte tala om brösten, dom var inte stora innan men efter en lång amningsperiod så är det riktigt trist. Jag har behå för att jag är van vid det och tycker det blir lite kallt annars, inte för att jag behöver. Jag ska träna upp rumpan och hoppas att brösten återhämtar sig men är annars sugen på en op.. ej i Turkiet då ?

        Hut många skinkor hade du innan?! ?

        Vad tillför utseendet på rumpa och bröst i ditt liv?

          Men gud alltså verkligen orka. Det känns som att många av er här inne aldrig sett bra ut, ni är ensamma, deprimerade, bittra, överviktiga och hatar snygga kvinnor och kan därför inte fatta hur det känns när man förlorar någon ”del” av sig själv. Jag har alltid haft enorma brösten och det hade känts jätte konstigt om jag plötsligt inte hade det.

        Eller så fokuserar man på annat i ens liv och lägger pengarna på nåt roligt minne med familjen ? #comeatme

          Jag har aldrig gjort ingrepp men man får väl också komma ihåg att för en del behöver man inte välja. Har man råd med både operation och roliga minnen med barnen så är ju inte just det ett problem.

            Det står ”fokuserar på” inte ”lägger sina pengar på”.
            Man kan välja bort operationer fastän man har råd med både operationer och resor med familjen.

              inte bara *

              ”..och lägger pengarna på nåt roligt minne med familjen”

              Som sagt, jag har valt annat än operationer i mitt liv så jag är helt med på att fokusera på annat. Menar bara att rent ekonomiskt finns det många som inte behöver välja mellan en operation och något kul.

                Många mår bättre av att vara trygga i sig själva än nån jävla semester. Tror du inte folk som varit tjocka och gått ner i vikt mår bättre av att de gått ner? Samma sak för folk som kanske inte har bröst och därför mår dåligt av det och opererar sig, klart de blir nöjdare med sig själva. Men visst vi låtsas som att det inte är så ?

      Varför inte börja styrketräna då för att få ”tillbaka” sin kropp? Nu är jag inte nåt träningsfreak men fattar inte varför man utsätter sig för såna risker när man dessutom ha småbarn. Allt för att ta en enkla vägen…

        Jag hade ju två skinkor innan såklart också men det var liksom mer en rumpa, nu är det bara platt och funktion, innan var det lite form och mjukt och trevligt.

        Det är kanske enklare att förstå vad utseendet på kroppen tillför om den hastigt förändras, att se sig i spegeln och inte känna igen sig samt att kläderna man har inte passar är inte en jättekul känsla.

        Jag tränar ju men det tar tid, har du några tips på hur man tränar för att få större bröst tar jag tacksamt emot, har inte riktigt vågat träna det för jag vill inte bli helt platt ?

          Jag är inte heller klar med barnafödande och tänkte vänta med op isåfall tills dess att jag slutat amma nästa barn (som bara finns i planeringsstadiet). Har läst att brösten kan återhämta sig efter amning så tänkte vänta och se vad som händer innan jag sätter kniven till. Men jag förstår absolut dom som opererar brösten efter amning, hoppas på att mina russin återhämtar sig till de apelsiner dom en gång var så jag slipper!

            Lyssna inte på dessa inskränkta idioter. Klart du får sakna din rumpa hur mkt du vill, det är inte konstigt. Lyft tunga vikter och är lite över det du behöver så kommer den nog återhämta sig lite

          Eller så tänker du efter om större bröst verkligen gör något bra med ditt liv?
          Alltså våga lyfta blicken och se andra saker än yta! Världen är så stor och det är så begränsande att bara leva för det man ser i spegeln.
          Lyssna på musik, läs poesi, vandra i naturen, ta bort fokuset från ditt utseende!

            Varför måste det vara så att om man bryr sig om sitt utseende så gör man inget annat? Jag tar långa barnvagnspromenader i skogen och lyssnar på ljudböcker (allt från senaste skräplitteraturen till Nobelpristagare) och jag leker i timmar med min son och hans klossar och vi åker och hälsar på våra nära och kära i den mån det går och leker och myser. Jag utforskar nya recept och jag sätter mig framför rapport och stickar för att varva ner på kvällen. Varför kan jag inte få göra detta och också kunna titta mig i spegeln och sätta upp håret fint innan jag går ut eller byta tröja till en som inte är smutsig? Varför måste det betyda att hela min värld består av yta och utseende för att jag kan jag inte få känna att jag vill ha större bröst och saknar min gamla rumpa?

              Bra skrivet!

              Därför att det är inte normalt att med ditt rika och fantastiska liv känner du att just större bröst är något viktigt!

              Varför inte till exempel flytande italienska? Många talar flytande italienska, det skulle göra ditt liv intressantare!

              Eller att lära sig måla i olja? Det är en fantastisk hobby!

              Eller att lära sig rida och kanske lägga pengarna på en häst?

              ….större tuttar ska det vara…

                Men allt det du nämner kan man ju lära sig även med opererade bröst.

                Tycker du samma om de som sminkar sig och färgar hår och rakar ben och gör annat för utseendet, att de borde lära sig italienska i stället?

                Så du gör ingenting för utseendet utan lägger all tid och energi på att lära sig saker? Du sminkar dig aldrig? Kammar dig inte? Färgar aldrig håret? Målar aldrig naglarna? Klär dig enbart och uteslutande bekvämt? Ja, du fattar. Gör du inget alls för rent utseendets skull?

                  Förstår ni inte skillnaden mellan att ta på en ren tröja och läppstift och att lägga sig under kniven för att operera friska bröst?

                    Läppstift är ju också bara yta. Lägg pengarna och tiden på att göra något kul med barnen.

                    Det var ju fokuset som diskuterades här, inte risken med ingreppen. Lär dig italienska i stället för att sminka dig. Yta är inte viktigt.

                      Fast yta är viktigt vilket är vetenskapligt bevisat. Sen får du intala dig annat.

                      Ja det är ju exakt det som är min poäng. Bara det att vi alla drar vår egna gräns för hur mycket vi vill lägga på vår yta. Annars skulle ingen sminka sig, raka sig, kamma sig osv.

                      Anonym 12:17 kan du länka till de vetenskapliga artiklarna som berör ämnet?

                    Sedan skriver folk att det är ”samhället” och ”företag ägda av män” som tvingar på oss skönhetsnormer. Samtidigt på denna blogg: försök ifrågasätta skönhetsnormer och kvinnorna blir irriterade och frågar om man inte själv rakar benen och målar naglarna? Kom igen tjejer, det är inte farligt att ifrågasätta utseendefixeringen!

                      Men om man ska få det att låta som att man inte har några intressen om man bryr sig om utseendet så kan man ju fundera på varför man själv lägger tid och pengar på just utseendet. Var drar man sin egen gräns för när det blir för mycket yta?

                      Jag sminkar mig inte, jag kan tycka att det är slöseri med både tid och pengar att stå och sminka sig dagligen. Gör något roligt med den tiden.

                      Du har ju helt tappat poängen.

                      Ja, män (och kvinnor) tjänar pengar på att skönhetsbranschen rullar vidare.

                      Men är det verkligen att ifrågasätta normer att påstå att någon som bryr sig om sitt utseende är tom och inte har intresse för sina barn? Eller är det bara ytterligare fördomar?

                      Som kvinna gör man fel om man inte tar hand om sitt utseende men man får inte göra för mycket för då är man tom på innehåll.

                      Det är inte farligt att ifrågasätta utseendefixering men problemet är att du i princip ser ner på t ex Jempa och anser att det enda som är viktigt för henne är hennes bröst. Vi är intellektuella varelser. Vi kan ha fler bollar i luften.

                    Men läppstiftet tar du väl ändå på för att förbättra ytan och vara vackrare?

                Jag kan flytande italienska (och tre andra språk) jag rider ibland och hatar att måla eftersom jag provat på det (fasar för att göra det med min son sen men men). Jag provar gärna på nya saker och gör aktiviteter utifrån rådande läge och jag har råd att både göra det jag vill och i framtiden operera mig. Jag är frisk i övrigt och är inte rädd för själva operationen men behöver veta mer om sjukdomen som kan drabba de med implantat.

                Jag tror att du behöver inse att allt inte är svart och vitt, man kan ha ett rikt och fantastiskt liv och också bry sig om sitt yttre.

                  Och ändå skyller folk på patriarkatet och samhället? Det verkar ju som om många kvinnor här är jättenöjda med utseendefixeringen och försvarar den?

                    Sorry to break it to you, du är nog en sån där som röstar vänster och tror man kan välja kön. Både kvinnor och män vill vara attraktiva för det motsatta könet i en viss ålder. För kvinnor innebär det oftast att fila på utseendet medan det för män ofta handlar om att visa upp styrka förmögenhet osv… men vi låtsas som att biologi inte existerar. Eller du kanske ska ifrågasätta varför hanfåglar dansar för att få uppmärksamhet av honorna också.. ?

                      Dans är dans och utseende är utseende! Hur ska du ha det?

            Det betyder inte att Jempa känner sig begränsad. Ni behöver släppa det här att bara för att folk bryr sig om sitt utseende betyder det inte att de inte tycker om att gå en vandring ute i naturen långt i från civilisationen där man måste gräva ner sitt bajs och inte kan duscha på flera dagar.

      JA! Måste bero på hur man rör sig med stor mage, att den inte tränas liksom. Men det är ju inga problem att träna upp den igen, för mig tog det t.ex. bara några veckor, rumpan har ju precis samma förutsättningar som innan. (Till skillnad från t.ex. magmusklerna som ju kan bli delade och därmed behöver lite speciellt omsorg) Med rumpan är det ju bara att köra på. Men kanske har man plötsligt fått nya krav på den, att den ska bli ännu snyggare än innan och så får man ett paketpris man inte kan stå emot..ö

    Känner spontant att vem litar på ovan nämnda personer ??‍♀️

    Läskigt med resistenta bakterier som penicillinet inte biter på. ?

    Idioter.

    Håller faktiskt med om folk måste får ta lite eget ansvar ibland.

    Dessutom kan du få resistenta bakterier lite här och var. Googla å se

    Detta är samma klinik som Paow gjort sina operationer på när hon varit i Turkiet, dvs Comfortzone. Googla dem! Ena skräckhistorian efter den andra.

      I DN:s artikel står det: ”En influerare med drygt 200 000 följare erbjuder en rabattkod hos samma arrangör som Angelica Isaksen valde.”. Paow har ca 200 000 följare (206k), det är troligen hennes om tjejen i artikeln förlitat sig på. Så otroligt dumt och naivt att förlita sig på en influencer och inte göra egen research. Den stackars tjejen får ju, tyvärr, skylla sig själv till viss del, men Paow har också ett stort ansvar för det hon marknadsför.

        Borde man inte känna tvärtom? Att den här extrema influencern som uppenbarligen inte är psykiskt välmående gör såhär, så ska jag definitivt inte göra.

        Bara jag som inte tycker att influencern har ansvar? Missförstå mig inte, jag är inte alls för dessa ingrepp. Men den med ansvar är läkaren och kliniken som har ansvar för att informera om risker och även ansvarar för patientens säkerhet under och efter ingreppet.

        Jag tycker att en influencer här har lika lite ansvar som vad exempelvis GW har när folk super sig fulla och blir alkoholister på hans vin.

        Men igen. Tar inte ingreppen eller kliniken i försvar.

          Nej jag håller faktiskt med dig. Dessutom vet man inte om kliniken inte berättat om risker- det kan de ju faktiskt ha gjort, en läkare ska göra det.

          Helt ärligt tror jag GW:s målgrupp är i en ålder när man redan landat i ett sätt att använda vin som inte ett nytt vin kan påverka.

            Nu var han ett exempel på att jag inte tycker att han är ansvarig för hur folk dricker hans vin eller vad de gör när de är fulla på hans vin.

            Sen vet jag inte vilka som mest köper hand eller Pernillas eller andra kändisars viner. Men all reklam för dessa kan säkert påverka någon att köpa. Egentligen ett sidospår eftersom det var ett exempel bara. Finns ju kändisar som gör reklam för casino på teve, är de ansvariga för att någon spelar bort hus och familj?

              Jag tycker att alla har ett ansvar i hur de väljer att tjäna pengar, självklart även Persbrandt när han gör spelreklam.

              Till viss del tycker jag att det är ett smutsigt sätt att tjäna pengar.

                Det ÄR smutsigt, inte bara till en viss del. Självklart är det smutsiga pengar Persbrandt tjänar på att göra reklam för spelföretag vars hela verksamhetsidé går ut på att folk förlorar pengar på något värdelöst. Precis som reklam för skönhetsoperationer.

                  Nä det är inte smutsigt. Folk måste tänka själva. Hur smutsigt är det då inte att staten säljer alkohol? Men nääää gud inte fina lilla sverihe gör ju inget fult, de gör det för att ha koll och reglera! Visst, my ass, det låter bra.

                    Det är väl klart att det är smutsigt att staten tjänar pengar på alkohol, det är väl ganska allmänt vedertaget?

                      Fast det är det verkligen inte. Hela vänsterfalangen trycker ju att det är fantastiskt att staten har monopol på det samtidigt som de kastar skit på enskilda företag som bedriver spelverksamhet. Statrövslickeriet vet inga gränser

      @botchedbycomfortzone på Instagram, detta är en klinik som förstört många människors liv.

        Ägaren kör Bentley ? det är ingen som tvingar dessa tjejer att operera sig utan de är där självmant

    Det är helt sjukt hur det har blivit ok att riskera hälsan för att se sexig ut.
    Den här sexigheten sänker dessutom säkert livskvaliteten i det långa loppet, eftersom opererade tjejer drar till sig dåliga män med dåliga värderingar, och relationer med dåliga män gör kvinnor olyckliga.

      Bland främst kvinnor, dessutom.. som om vi inte straffats tillräckligt under historiens gång.

        Straffats? Har du straffats? Inte jag, jag har ingen superkropp och ingen straffar mig för det.

          Hon skrev kvinnor under historiens gång, inte DU. Kvinnor har bland annat inte fått rösta, köra bil, ha ett eget bankkonto, jobba, de har våldtagits, förminskats osv. Är det första gången du hör det eller?

            Nej det är verkligen inte första gången, och jag är så trött på att aldrig kunna diskutera ett fenomen utan att någon måste in med offerperspektivet på oss kvinnor som om vi aldrig någonsin kan hållas ens lite ansvariga för våra handlingar. Det måste alltid vara någon annans fel att kvinnor gör dumma saker.

              Håller med! Man orkar ju inte till slut- jag börjar fan känna mig mentalt som man ? Men ALLTID är det någon annans fel. Finns ingen annan tillgänglig kan man dra till med patriarkatet för att ursäkta att man är dum/elak. Så jävla less på kvinnor i gemen ?

                Word! Man kan diskutera mensvärk och nog slutar det med att det är patriarkatets fel det med!

      Fast frågar du dessa kvinnor som fixar på kropp och utseende så är det inte för att de vill vara sexig utan de gör det för sin egen skull.

      Hahaha där kom du! Du är väl samma person som skrev att snygga tjeje drar till sig dåliga män!? Haha så patetiskt alltså. Nä, men de drar till sig en massa män, en del bra andra inte. Bara för att de opererat sig betyder det inte att de plötsligt är oförmögna att sålla bort skit. Snacka om kvinnohat.

        Det var inte jag som skrev det du svarar på, men opererade tjejer drar till sig dåliga män, jag är ledsen men så är det. Överhuvudtaget är det bättre för en tjej att inte vara för snygg. Alla ytliga karlar som vill visa upp en trofékvinna hänger efter snygga tjejer.

          Nä det är bättre att vara ful, de tjejerna blir så mkt bättre behandlade ? vilket dravel

            Haha ja eller hur!? Fula tjejer kan välja och vraka bland alla icke-ytliga män som ser deras vackra insida. Eller inte.

              Eller hur. Och när de äntligen lyckas få en snubbe kommer han ändå vända sig om efter de där snygga tjejerna som bara får skitmän ?

          Förlåt men va? Vilken värld lever du i där snygga tjejer (opererade eller inte) drar till sig skit till män och fula tjejer får de bra männen?

          Snygga tjejer drar till sig män, sen kan de själv förhoppningsvis sålla ut de bra.

            Personen har skrivit det här förr för att må bättre över sig själv. Hen skrev då att ”snygga tjejer får bara skitmän ” och någon kontrade med att nä de får alla män ? hen blev typ sur då

              Varför tror du personen blev sur? Den är förmodligen inte snygg och har en bra partner. Det är inte alls en orimlig logik. Jag är inte jättesnygg själv och har en jättebra man, många av mina snyggare vänner har råkat ut för en massa idioter som bara ville ha dem pga deras yttre.

                För det är idiotiskt att påstå att snygga tjejer bara drar till sig skit när alla vet att det inte stämmer. Det blir lite som att bara avslöja sin egen osäkerhet över sitt utseende framför andra. Snygga tjejer har det bättre så länge de kan använda hjärnan. Problemet är väl att vissa kvinnor som kanske inte är så snygga förutsätter att snygga tjejer just inte kan använda sina hjärnor vilket är värre än att dra till sig lite skit

                Men det dumma blir ju att tro att alla som då är snyggare än en själv bara drar till sig sämre män än ens egen man. Att tro att snygga tjejer inte är kapabla att sålla skit från bra män precis som du och jag är.

                Men har dina snygga vänner BARA fått dessa ytliga män eller har de fått ett gäng bra män också?

                Jag vågar tro att ”utbudet” som snygg ökar vilket gör att även andelen skit ökar. Men jag tror att även snygga tjejer har en del bra män som är intresserade, som tjej får man försöka hitta dessa guldkorn bland svinen helt enkelt.

            Och de män som de snygga tjejerna inte ville ha får snällt leta sig ner till de lite fulare tjejerna och så vidare. Så vem som får de dåliga männen kan man ju undra.

    Hon åker till Turkiet, får ett resultat som är katastrof…

    Väljer att göra om sina operationer på Klinik 34… ?‍♀️ Googla och läs artiklar själv…
    Jisses…

    Upplever generellt att många har svårt att ta till sig risker med kirurgi. Det ses allt för ofta som en Quick fix och det tas liksom för givet att allt ska gå bra. I olika facebookgrupper kan man få tips om hur man ska tjata sig till olika operationer. Själv skulle jag vara livrädd för att göra ett ingrepp som kirurgen i fråga kände sig tveksam till. Känns som bäddat för problem. Kirurgi har alltid risker!

    Har Annica nämnt något om varför hon inte arbetar med det där pyramidföretaget längre?

      Nej, har du frågat henne??

      Jag tycker mig minnas att hon har sagt att det tog för mkt tid och energ eller ngt liknande.

    Hur sorgligt det än är tycker jag faktiskt inte man kan lasta influencern och rabattkoder för detta. Vi vet alla att det finns risker med alla operationer. En släkting till mig fick för övrigt resistenta bakterier på Sahlgrenska så det är inte som att de bara existerar i Turkiet.

      Alla har ett ansvar för hur man väljer att tjäna pengar, även influencers trots att de säkerligen ibland har stora utmaningar rent intellektuellt.

        Jo men det upphäver ju på intet sätt den här tjejens beslut att operera sig. Det är sorgligt men hon lever ändå i ett land där information finns tillgänglig och vi vet alla att operationer kommer med risker. Om jag ändå väljer att operera mig kan jag inte sedan gå och bli arg på en influencer som inte upplyste mig en extra gång. Däremot är det såklart skitsorgligt hennes op inte gick bra.

      Att din polare fick resistenta bakterier på Sahlgrenska är ju inte så relevant om man jämför med hur utbrett resistens hos olika bakterier är mot antibiotika i stora delar av Europa jmf med Sverige. Det är skrämmande.
      Speciellt när det gäller tarmbakterierna.

      ”Experter har oroat sig i flera år för vad som händer om tarmbakterierna Klebsiella och E.coli också blir resistenta mot de antibiotika som nu används som sista utväg. De kallas karbapenemer och används ofta vid sepsis och inom intensivvården.

      En sådan bakterie är den multiresistenta Esbl carba och enligt rapporten är den nu spridd i Grekland, Italien, Turkiet och Malta.”

    Så sjuka ideal nu att man måste operera sig för att anses som snygg. Spyr!

      Det är ju mest en begränsad krets dock.

      Många har ett helt annat ideal, det naturligt vackra sportiga utseendet är alltid populärt.

        Ja och de är både tur och sunt!
        Men tyvärr sprider sig det opererade idealet mer och mer och då särskilt hos yngre. Sorgligt.

    Man opererar sig privat i ett annat land, helt för nöjes skull. Eventuella följder får man reklamera till den som tjänar pengarna på operationen, inte lämpa över på svenska skattebetalare. Ankläppar, nerfilade tänder och överdimensionerade arslen (+ eventuella korrigeringar och eftervård pga komplikationer) hör definitivt inte till livsnödvändigheterna och får finansieras privat. Sen är man ju extra korkad om man tror på nåt en sönderopererad influencer rekommenderar.

      Haha, så bra beskrivning! VEM vill se ut så där? På riktigt! Jävlar vad framtiden ska garva åt de 20-30-40-åringar som just nu opererar sig till att se ut se ut som riktiga freaks!

      Så vad säger du om plastikoperationer som går fel k sverihe? Tror du inte det händer eller? Var ju en tjej som fick massa blodproppar efter att ha opererat brösten hos Akademikliniken, tror du de tog emot henne eller? Nej hon blev remitterad till akuten och låg där i veckor. Varför? För att kliniken inte sagt åt henne att röra på sig efter operationen. Har också opererat brösten och aldrig har någon informerat mig om de riskerna men det gick bra ändå. Ska du börja dra det så långt borde ju varken rökelser eller idrottsmänniskor få vård. Särskilt inte såna där äventyrsmänniskor som ska hoppa från berg och gud vet vad

      Undrar hur det går till med uppföljning osv om man opereras utomlands, måste ju vara jättekrångligt. Det kan ju bli komplikationer och ärr som växer ihop fel mm. Får man fixa det i Sverige då?

        Beror på hur allvarligt det är. Är det allvarligt (man får feber, misstänker infektion osv) får man hjälp här. Sånt som du pratar om brukar folk åka tbx för att fixa

        Det där är väl lite av ett problem även inom Sverige. Om man gör ett ingrepp hos en privat läkare och får komplikationer så är det inte helt lätt att få fixat det hos sitt landsting. De vill ofta att man gör det hos den läkare/klinik man gjorde själva ingreppet.

    Läser man detta om resistenta bakterier så är en vanlig utlandsresa riskabel, och att då operera sig utomlands är helt galet.

    https://www.vetenskaphalsa.se/resistenta-bakterier-smittad-vid-utlandsresan/

    Du kan inte begära av en blind att den i sin tur skall visa vägen för en annan blind.

    Att vilseledas är inget som är unikt på något vis, det finns människor som duperar andra inom alla samhällsklasser och intelligensnivåer. Det tråkiga är att många inte vågar erkänna att de blivit lurade, då de känner sig dumma som lät sig luras.
    Kanske mycket beroende av hur samhället reagerar när andra ”låter sig” förledas. Oavsett om det är emotionellt, pengar, skönhet – ja vad som helst.

    I detta fall har tvivelaktiga aktörer i utlandet utnyttjat personer med tvivelaktiga förmågor att ta till sig/söka adekvat information som i sin tur utnyttjar andra personer med även de tvivelaktiga förmågor att ja- OCH SÅ VIDARE.

    Ansvar ligger hos enskild person – absolut, men ALLA har inte förmågan och därför finns också lagar och regler för att reglera marknadsföring och reklam mot privatpersoner.

      Så bra skrivet! Folk är väldigt snabba att döma och det är självklart är det ens eget ansvar men alla har inte det tänket/den förmågan att undersöka och tänka mer logiskt. Det är därför det borde vara strängare regler och lagar kring marknadsföring av operationer etc.

      Bra input! Det kntressanta i sammanhanget enligt mig är var gränsen mellan enskilt (individens) ansvar och samhällets ansvar går. Enligt mig är detta en sådan grej som främst ska falla på individens ansvar, dvs att börja reglera om en sådan sak som drabbat relativt få – och där riskerna kunde förutses genom en googling eller två – är att gå för långt och undergräva individuella friheten för så många andra. Men det tänkte man förmodligen om fillers och injektioner innan också och där är det ju lagreglerat, så jag kan ha fel.

    Nejmen… Man måste väl för i herrans namn tänka lite själv? Visst, man kan ju absolut diskutera lämpligheten i att influensers gör reklam för och delar ut rabattkoder till skönhetsingrepp på olika kliniker, men om man väljer att lägga en himla massa pengar och vågar riskera sin hälsa (för det gör man ju oavsett var man väljer att operera sig) så borde man väl vara VÄLDIGT noga med var man gör detta? Borde inte vara alltför svårt att få info om klinikerna, läkarna, andra som har varit där osv. Så nej, tycker inte att ansvaret landar på influenserna utan på den som ska operera sig.

      Ansvaret är inte enbart influensernas men de har ändå ett väldigt stort ansvar. Tänker att det är skillnad på om t.ex. en privatperson rekommenderar mot om en influenser gör det. Det är ju deras jobb och likt andra företag har de ett ansvar för vad de marknadsför. Med makt och inflytande kommer ett stort ansvar.

        Absolut är det så. Men om man gör ett samarbete med en skönhetsklinik, får ett eller flerade sponsade ingrepp som man är nöjd med, man får inga resistenta bakterier eller annat otäckt, då är man ju nöjd och kan med gott samvete rekommendera kliniken? Eller menar du att de influenser som väljer att göra reklam ska ta reda på vad som kan gå fel och INTE rekommendera folk att göra ingrepp? Inte många kronor de får in då. Som sagt, man kan absolut diskutera om det skulle få marknadsföras på det sättet öht, men nu får det ju det, och då tycker jag inte det är konstigt att flunsorna väljer att visa på fördelar istället för nackdelar. Och jag vidhåller att ansvaret ligger på den som väljer att utsätta sig för operationen.

    Önskar att man inte kallade det för ”skönhetsoperationer” med tanke på alla framtunga storrövade ankläppar som knallar omkring. Skönhet my ass

      Nej, man borde kalla det korrigeringsoperationer eller low-self esteem-ops.

    ….snart kommer det väl kanske en sån brasklapp som vid spel ”operera dig lagom”
    Ja va då? Lagom för vem?
    Drick lagom
    Spela lagom
    eller om det nu är ansvarsfullt som det står.
    Här, använd bank-Id så det går superfort att spela bort massa pengar MEN spela ansvarsfullt….
    kräks på spelreklamen 🙁 🙁
    Den är SÅ utstuderat formulerad för att få de som redan är fast att bli ännu mer fast. Men på ett ”lagom vis” ???
    Så, där fick jag ut det ur systemet.
    hej hopp

      Exakt!! Blir sånt hyckleri när spelbolagen tjänar multum på de som spelar, gör reklam för att fler ska spela mer men lägger en en liten liten text om att spela lagom för att på något vis friskriva sig.

    Jag tänker att influensers har alldeles för stort inflytande på andra människor och önskar att dessa människor skulle börja tänka lite själva. Ska man göra ett ingrepp i sin kropp så läs på, ifråga sätt och betala vad det kostar utan rabattkoder. Nog fasen kollar man väl upp planerade operationer, om jag ska operera knä eller rygg eller halsmandlar eller vad fasen som helst så nog läser jag på om den, får samtal med läkare osv. Men det är ungefär som om dessa buttlift och bröstförstoringar inte är en kroppsoperation så att de inte är så ”viktiga” vilket de är och vilket även visar vad många har för syn på sin egna kropp med quickfix och att slippa invänta tid och gå på info om dessa operationer som många seriösa kliniker har. Nä ett flyg och direkt in på op, fixa och hoppas på det bästa bara!

    Det är ju inte en lista på de mest intelligenta vi har i Sverige som har influerat till operationerna.
    Stackars människor som inte kan se det.

      Jag vågar påstå att det är en omvänd sådan lista.

      Nej, inga förtroendeingivande personer direkt

    ”Jag tycker det är hemskt att de inte tar reda på mer och berättar om riskerna, säger hon i samma artikel” att man inte själv läser på utan blint bara kollat på influenser.. att så många idag är ” missnöjda och skäms” för sina kroppar men så få är det samma för sina hjärnor är oroväckande..

      Man får ju inte säga så för då är man problematisk, många har diagnooooser eller är förtryckta av patriarakaaaatet och då kan man faktiskt inte förväntas tänka kritiskt själv!

    Jag tycker att man får tänka till själv innan man nappar på något. Turkiet har superbra plastikkirurger men många väljer ju inte de som är bäst och dyrast tyvärr. För de behöver inte samarbeta med influencers.
    Sen tycker jag att hela ”gör om mig”spaktaklet som råder är galet.

      Vad har Turkiet för kontrollsystem? Typ IVO, socialstyrelsen?

      Exakt. Även i Sverige väljer man väl sin kirurg med omsorg och inte baserat på Ven som syns mest på Instagram?

      Vilken kirurg gick du till?

      Spelar ingen roll hur skicklig kirurgen är när resistenta bakterier är ett sådant utbrett problem i Turkiet tyvärr. Du har förmodligen fått med resistenta bakterier men eftersom du inte är sjuk så vållar de inga problem än så länge.
      Det är därför man testar patienter som varit sjukhusvårdade i utlandet för resistenta bakterier som ESBL, MRSA osv innan de eventuellt läggs in i Sverige.

    Camilla – du kanske ska se över reklamen på din egen blogg innan du ger dig på andra? Jag får reklam (och erbjudande) om bröstförstoring när jag scrollar genom kommentarerna. Verkar iofs vara en klinik i Sverige men känns ändå som dubbelmoral.

      Jag med. Har aldrig googlat på operationer utan enda gången jag kommer i kontakt med det är inlägg om det här inne. Så om den är riktad så kommer det antagligen från dessa inlägg ändå.

      Jag vet inte hur det du ser ser ut exakt, men det kan vara en google-annons som är baserat på cookies i det nätverk du surfar på, eller pga innehållet i inlägget. Alltså inte en annons som köpt utrymme på min blogg eller på Nyheter24. Du får gärna ta en skärmdump på det och skicka den till kontakt@bloggbevakning.se så kan jag säkerställa att det ligger till så. ? Tack!

    Överjä*ligt! Bra att du tar upp detta!

    Jag tror inte att man kan lura någon som inte är villig att bli lurad. Alla söker efter ett snabbt sätt att utan större egen insats bli den man önskar.

    Problemet är patienten I artikeln åkte tillbaka till samma plastik-kirurg, för att hon ej var nöjd med resultatet från första operationen. Skulle aldrig åka tillbaka till plastik-kirurgen som man inte var nöjd med.

    Det ska bli spännande att se vad som händer sedan då skönhetsidealet ändras. Det kommer det att göra förr eller senare. Det kan bli nästa år eller om tio år, vem vet. Såklart det finns vissa attribut som generellt ses som vackra, t.ex stora ögon, men stor rumpa har ju inte alltid varit pop. Jag minns flera flickor från min gymnasietid son nog gjorde allt för att dölja sina breda höfter och bulliga bak, då idealet var mer rakt, typ Kate Moss.

      Ja förr var det snyggt med en tunn rak kropp. Tänk om folk hade karvat bort höfterna då och fettsugit rumpan!

      Tja.. de klotrunda silikonbrösten som opererades in på nittiotalet har väl plockats ut idag av en hel del. Så man gör väl nya ingrepp för att åtgärda det antar jag.

      Jag har en stor rumpa och skämdes något enormt över den när jag var tonåring på 90-talet.

      Jag har alltid haft breda höfter men smal midja och min kropp var hel ute under tidigt 2000 (förutom bland killarna) tal då jag växte upp. Man skulle se ut som Paris Hilton och ha size 0 och skelettet skulle sticka ut. Inga kläder passade för allt var gjort för extremt smala tjeje och tjejerna tyckte jag var. tjock trots att jag är en 36 på överkroppen och 38 nedtill. Galet

        Haha men samma här! Jag var kurvig, det har killarna alltid gillat men jag var ju helt ute trendmässigt sett! Ansågs mullig av tjejkompisarna och har liksom trott att jag var det. Så ser man gamla foton och inser att man ju var smal men med stor rumpa…!

    Fram till för några månader sen injicerade frisörer i kista fillers i folks rövar. Alltså i RÖVEN, där du kan råka injicera i muskeln och patienten dör. Men visst Turkiet är det stora problemet

      Så jävla trött på den här helighetsglorian som svenskar tror de har. Var hos en läkare i Danmark och han sa att han varje vecka får in patienter som blivit botched av fillers ingrepp i sverige då vem som helst kunnat göra dem fram tills typ igår. Och fortfarande gör dessa frisörer och dermatologer fillers utan några repressalier för att lagen inte är tillräcklig. Men Turkiet är det stora problemet… visst.

      Ja i Turkiet så är resistensproblematiken utbredd och ett enormt problem. Vet inte vad det har med att några frisörer bedriver olaglig verksamhet.

    Det bästa vore om folk slutade operera sig öht, det är bara tragiskt. Utsätta sig för såna risker för VAD? Att tillfredställa the man gaze? För det finns inga skönhetsoperationer som man minsann ”Gjort för sin egen skull”.
    De som opererat sig försöker passa in och bli accepterade och älskade. Så sjukt sorgligt och i vissa fall patetiskt. Hoppas denna vidriga trend försvinner för gott. Dom ser så missbildade ut allihopa. Förstår inte hur man kan vara så off själsligt. Och ha mage att dela ut rabattkoder. Paow tex är så sjukt narcissistisk, oansvarig, korkad faktiskt. Hon tänker bara på sig själv och reflekterar inte ens över sitt beteende och ”kändisskap” och hur det kan påverka andra. .
    Man önskar de kunde göra nåt vettigare än att möblera om sig till oigenkännelig

      Ok skippa offerkoftan. Kvinnor kan tänka själva.

        Både män och kvinnor är djupt påverkade av både sina biologiska drifter samt samhällets krav och förväntningar, då vi är flockdjur som vill passa in i rådande normer. Handlar inte om att man inte kan tänka själv.

          Exakt!! Detta gäller både män och kvinnor men männen attraherar med annat så klart.

    Kopierad kommentar från här ovan:

    Jag vet inte hur det du ser ser ut exakt, men det kan vara en google-annons som är baserat på cookies i det nätverk du surfar på, eller pga innehållet i inlägget. Alltså inte en annons som köpt utrymme på min blogg eller på Nyheter24. Du får gärna ta en skärmdump på det och skicka den till kontakt@bloggbevakning.se så kan jag säkerställa att det ligger till så. ? Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.