Alice Stenlöfs ärliga video om sitt 2021

Att Alice Stenlöf inte mått helt hundra under 2021 tror jag de flesta som följer henne märkt av.
Däremot tror jag ingen av oss som bara följer henne på håll, fattat precis HUR dåligt hon faktiskt mått.
Att hennes familj rest upp till Stockholm från Göteborg, för att få henne ur sängen och för att laga mat till henne.
Alice passar även på att tacka sin tidigare assistent Lucas, som enligt videon är den enda anledningen till att hennes företag gått runt under 2021.
Hon har känt sig så hjärtekrossare att det känts som att hon ska gå sönder. Alla som varit med om det kan nog instämma med att när det händer, så känns det som att man aldrig kommer bli glad igen. Att det aldrig kommer bli bättre och att den fysiska smärtan aldrig kommer lätta.
Men det gör den. Det lovar Alice, och jag kan bara intyga. Det blir bättre.

Det som Alice fokuserat på under året som gått är sin självkänsla, att vara snäll mot sig själv och att älska sig själv. 
Till detta har hon tagit hjälp av en psykolog, som hon gått i samtal hos, och hon har även börjat träna mer med sin PT som fått henne att känna sig stark igen.
Sist men inte minst är det hennes vänner som fått henne på rätt köl igen.
Som funnits där, oavsett hur Alice mått eller vad hon behövt från dem.

Hon blir själv rörd när hon, i sin video tänker tillbaka på år 2021, och jag förstår det.
Vilken resa hon gjort, vilka berg hon klättrat över och demoner hon verkar ha slagits med.
Jag är tacksam över att hon publicerar den här videon. På samma gång som den förmodligen är viktig för henne att publicera, att lite göra ett bokslut för 2021, så tror jag att den kan vara viktig för hennes följare. Att både få se att en person som Alice Stenlöf, som man själv kanske tycker har ”allt”, också kan må riktigt jäkla pissdålig, samtidigt som det så tydligt visar att man inte ska lita på allt man ser på sociala medier. Det är bara en liten del av verkligheten och sanningen, men det går att fejka så mycket att ett dåligt mående går att dölja om man så önskar.
Alice har trots allt delat en del av sin då, så nattsvarta verklighet, men hade förmodligen kunnat sudda bort den ännu mer, med illusionen av mer av det ”perfekta livet.”

Jag är tacksam att Alice valt att spela in och publicera den här videon. 
Jag tror den kan vara viktig för många av hennes följare, framför allt de som är lite yngre.

144 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Roligt att hon vuxit fysiskt.

      Det har hon ju, opererat boobsen! Haha…

        Riskerar ju att sända lite fel signaler till unga tjejer som vill bli nöjda med sig själva och sitt liv tänker jag?

          Hon har väl i allafsll varit öppen med det?

      Zzzzzzznark vad ni är tröttsamma

    Det är viktigt för alla, unga som gamla, att veta och förstå (även om det är svårt när det är som svartast) att det BLIR bättre sen. Det BLIR bättre. Ibland av sig självt, ibland med hjälp och ganska mycket arbete.

      Nej det blir det inte alltid, ibland får man bara lära sig leva med skiten.

        Är inte det också ett visst sätt av ”det blir bättre”? Att man kan leva med skiten och inte längre vill avliva sig själv, då har det väl ändå blivit bättre.

        P.S Hoppas att du är okej

          Jo du har en poäng där faktiskt. Jag är ok men inte mycket mer.

            ❤️

        Tycker det verkar varit en fullt normal situation. Bli dumpad, må skit, ta sig ut det o s v. Sedan fick ju A resa på hur många utlandsresor som helst, partaja, träna med PT, ha sin drömlägenhet, ha fina vänner, fortsätta casha in etc. Tycker det inte låter som ett ”skitår” alls för en 25-åring på väg att bli rik. Någon motgång har väl alla..? Men detta gick väl att sälja snyggt förpackat som en succé?

          Känner mig cynisk idag och tänkte faktiskt samma sak som du… Det är väl hur många som helst som är helt jävla heartbroken runt åldern 20-25? Men till skillnad från denna framgångsrika influencer så bor de kanske hemma hos dysfunktionella föräldrar, är arbetslösa, ensamma, har inga pengar, har ingenting att hitta på och kan inte komma ifrån typ Perstorp eller Bollebygd… Känns 100 ggr deppigare än Alice liv med resor, PT, beundrare på insta…

          Med det sagt, självklart FÅR alla må dåligt och bara för att man är snygg eller rik är man inte förskonad från sorg, ångest och smärta. Men ändå skaver det lite när detta blir ”content” och hon hyllas för att hon klarat av sitt år…

            Perstorp!! ? Dejtade en kille UTANFÖR Perstorp. Never again ?

            Blir så trött på att höra att folk inte KAN ”ta sig från Perstorp”. I Sverige kan vi alla (om man inte har fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar) skapa oss ett annat liv. Sluta va avundssjuka.

            Jag tänkte lite samma faktiskt. Nu har jag inte läst/sett Alice recap, men att behöva psykologhjälp för ett kraschat förhållande känns inte helt verklighetsförankrat, det är ju ngt de flesta av oss går igenom nån gång i livet. Kanske finns fler underliggande saker och då är det förstås bra att reda ut dessa. Men ibland känns alla dess influensers ”trauman” lite prinsessan på ärten-aktiga. Tror det beror delvis på den exponering de valt, ingen mår bra av att hela tiden bli exponerad & bedömd.

          Objektivt har du väl såklart ”rätt” men det spelar ju ingen roll om man lider av krossat hjärta. Då existerar ju ”bara” det även om allt annat i ens liv är toppen. När man får perspektiv på saker och ting igen innebär ju det man kommit över sin hjärtekross.

          Eller hur, de flesta går igenom ett break up någon gång

            Men det kan väl ändå vara olika hur man tar det, kanske baserat på ens tidigare förutsättningar. En del bryter ihop totalt och behöver professionell hjälp. Andra gråter, äter glass och ser filmer med en vän innan de börjar må bättre igen. Finns ingen mall för hur man ska må eller reagera.

            Lägg till hundratusentals nyfikna följare på det. Som ser och hör saker. Kommenterar, frågar, sprider.

            Inga pengar i världen hjälper i en sån situation.

              Fast det gör det ju? Om man har skitmkt pengar och inte orkar jobba – inga problem. Om du inte har pengar och inte orkar jobba – problem.

            Hur ska dessa curlade prinsessor klara av sitt liv? Klara av hemskheter? Livet innehåller inte bara skönhet och resor.

              Exakt, o vad ska de göra när de blir för gamla att springa ute på Stureplan? Då sitter de där utan inkomster o miljonskulder på flådiga lägenheter som de inte har råd att betala, o allting har stigit dem över huvudet.

          Det är väl just det man kan ”lära sig”. En person som har allt kan ändå känna sådan hjärtesorg att hen inte kommer upp ur sängen. Eller må så psykiskt dåligt att man tar livet av sig (Avicii t.ex. men finns otaliga exempel i kändissvärlden)

          Visst att någon som har det materiellt sämre kan verka ha större anledning att må dåligt, så är det ju uppenbarligen inte så. Utan rika, framgångsrika, priviligierade människor mår också piss, ibland av anledningar som de inte ens förstår själva.

          När ska vi sluta tro att yta, pengar, makt och framgång är en garant för lycka?

          Vägen till lycka handlar ju primärt om andra saker (även om ett viss hygienfaktor på faktorerna ovan kan vara av grundläggande betydelse, vilket jag givetvis inte ska förringa) men det är så otroligt svårt att banka in det i människors hjärnor.

          Fokusera på givande relationer, ta hand om dig själv, naturen och andra, hitta vad som är meningsfulla sysslor för dig och sluta bry dig så mycket om vad främlingar tycker. Bra start i alla fall!

          Men vilken sunkig diskussion. Hennes levnadsstandard har väl inget med hennes psykiska mående att göra. Förlegat att tro det.

          Sorry men kunde inte låta bli att tänka samma. Blev förvånad när jag såg videon, då jag förväntade mig något helt annat efter Camis text.

          Hon verkar ha haft ett fantastiskt år i mina mått mätt ? Närvarande och stöttande vänner, närvarande och kärleksfull familj, assistent som skött hela bolaget och alla uppdrag medans hon varit hemma och kunnat läka i ro, massor lyxresor utomlands, flyttat till andra sidan världen för att bli surfare och leva sitt livs dröm, stort nyrenoverat boende, massor samarbeten och karriärmässigt stora steg. Förstår att livet kan suga om man blivit hjärtkrossad, men hon är väldigt priviligerad.

            O gnälla över att hon blivit ”hjärtekrossad”, hon tycks ha glömt hur hon själv dumpade sin hockeykille som flyttade upp till Sthlm för hennes skull hur lämpligt hon dumpade honom när han slitit med att renovera deras gemensamt köpta lgh i Sthlm?? I say ”Karma”.

          Det här var faktiskt den löjligaste videon jag sett… exakt hur ska den få en enda tjej att må bättre?

          Positiva saker i Alice video: smal, snygg, straight tjej i 25-års åldern, bor i sin egen drömlägenhet i Stockholm. Har ett jobb som går ut på att designa kläder, filma sig själv samt få 100-tals kärlekskommentarer av fans online. Rest till Kroatien, Ibiza, Marbella mm för att festa med nära kompisar. Tränat sig till en stark kropp. Åkt på en flera månader lång drömresa till värmen. Varit frisk. Haft familj som ställt upp i alla lägen.

          Negativt: var hjärtekrossad någon månad förra vintern, tappade aptit.

          HUR ska vi kunna se på detta och känna pepp? Garvar rakt ut… stackars Alice men 99 % av befolkningen går igenom skit och hjärtekross utan räkmackeliv som väntar. Du är så STARK <3

            Word!

            Sååååå förbannat bra skrivet! <3

            Kunde inte sagt det bättre själv.
            Denna video skapar snarare ännu mer ångest hos oss som kanske inte haft möjlighet att resa 24 platser, haft råd/ork med pt, omoperara oss, haft stöttande vänner, egen familj etc..

            Sitter med andra ord med en större känsla av misslyckande än innan.

              Vi är många som har det som du, Pruttmusen, du är inte ensam! ❤️ Försök undvika sånna här videos bara, vi är starka på riktigt som tar oss igenom hjärtekross, vanliga heltidsjobb och utan fans som skickar stöttning. Jag har heller varken hälsa, familj eller möjlighet att resa men jag tycker om mitt liv ändå.. måste bara komma ihåg att vi är de som är RIKTIGT starka 🙂

          Hanna!
          Håller verkligen med dig i allt.
          Bortskämd människa, o hon har mycket att tacka Bianca för, ingen hade känt till henne utan Biancas hjälp.

    Anna Book la upp en instastory igår på engelska ”you crashed in to a tree, I wished it was me”. Eftersom jag bor i närheten så kom jag på att det på
    P4 nyheterna nämnts att det skett en singelolycka o Odensala där Anna bor. Så jag kollade på UNT:s hemsida och jo…olyckan var precis utanför Annas hus. Vem i hennes familj tror ni krockade med ett träd?

      Kanske inte var någon i hennes familj?

        Så varför lägger hon upp en text om att hon önskar att det var hon och ??? (brustet hjärta och ledsen emoji) om det typ bara var grannen eller en någon okänd bilist?

          Jag är blockad av outgrundlig anledning så har inte sett det hon lagt upp, håller med om att det verkar personligt när hon skriver så.

            Här kan du se allt hon lägger upp förutom livesändningar.
            https://www.picuki.com/profile/annatoledanobook

              ?? tack, underbart att få se Annas fantastiska matbilder igen ???????‍?

          Hon gillar ju sina grannar så skulle kunna vara det, eller någon som hälsat på henne och skulle åka hem? Eller någon i familjen men känns som hon skulle lägga upp bild på något vis, typ från sjukhuset eller bild på bilen.

            Har för mig att de skrev på FB att hon kört en live från bilen utanför Karolinska igår. Troligen ett av barnen som var inne på kontroll efter olyckan.

              Hon körde live vid 13-14 tiden typ. Olyckan vid 17 tiden tror jag

                Varningen från Trafikverket gick ut halv fem så olyckan kanske skedde vid 16-16:15?

                  Hon la ut sina två kryptiska bilder, gråtande ögat och texten om trädet, vid ca 18-19 tiden så det stämmer ganska bra.

              Har alla hennes barn körkort?

          ”I wished” ?

      Eller så önskade hon att hon blev påkörd ? mvh en depressionsstörd hjärna

        Haha ja så tolkade jag det med. Du missade! Vafan…

      Jag tolkade det som en metafor? Inte att någon ordagrant kört in i ett träd.

        Ja, så tolkade FB gänget det. Men det skedde en faktiskt bilolycka igår vid hållplats Tallbacken utanför där Anna bor: https://unt.se/artikel/just-nu-trafikolycka-skapar-koer-pa-vag-900/l71k0w0l

          Man ser till och med deras hus på Google map satellit bilden UNT illustrerade med.

      Detta är vad jag kom fram till att hennes instastory kan betyda, vissa väldigt orimliga och överdrivna men vi pratar om Booken så.

      – Antingen önskar hon att det var hon för att då kunde hon älta att hon varit med i en olycka, kanske några rader i en tidning?
      – någon skadades och det är jobbigt att se någon i familjen, vän, granne eller något vara skadad och att man hellre tar den smärtan själv för man känner sig så maktlös när man ej kan göra något.
      – hon är deppig och vill dö. Om så skulle vara fallet hoppas jag att hon söker hjälp.
      – Hon såg olyckan och det var så traumatiskt för henne så tänker det är enklare om hon satt i bilen ist.

      Troligast är väl att hon vill vara mystisk, få folk här och i hennes tråd på fb att fundera. Få lite sympati eller något?
      Ta en liten händelse och göra till något stort och allvarligt är hon bra på. Även att få något som egentligen inte hänt henne att handla om henne, skulle bara kunna vara någon hon ej känner men det var nära hennes hus så då är det tillräckligt nära hennes liv för att känna att det påverkade henne.

      Nu utgår jag från att ingen blev allvarligt skadad. Om någon dog i en bilolycka utanför mitt hem hade jag också blivit ledsen och tyckt det var hemskt. Inte önskat att det var jag dock.

        Eller en rad ur en låt hon hörde eller hittat någon ny sida med djupa citat

        …..jösses ?

        Skadades någon i olyckan? Hittar ingen information om det.

          Både UNT och P4s rapporter är automatiserade rapporter från Trafikverkets informationstjänst. Är det någon skadad brukar en reporter skriva om det och jag har inte sett något utöver att det var en singelolycka, dvs bara en bil. Det har varit jäkligt halt här de senaste dagarna så det är nog en rätt odramatiskt avåkning. Men bilen var ju tvungen att bärgas (eftersom det blev stop i trafiken) så det var nog rätt läskigt för de som satt i den.

            Ok så Anna önskar att hennes bil fick bärgas alltså

              Hur kan man skriva att man önskar att man kört av vägen in i ett träd?

                Om det händer ens barn kan man nog som förälder önska att man bytt plats med barnet. Men ingen normal människa skriver ju ut sådana där kryptiska texter på sociala medier…

                  Ja, i så fall. Tyder ju på att det är något av barnen.

                  Har någon av dom ens körkort?

    ….och ändå är det så många som hånar och ifrågasätter Biancas psykiska ohälsa…

      Det är det väl inte? Det är väl rätt tydligt för alla att hon definitivt inte kan må bra?

      Inte sett så mycket hån, däremot att folk ifrågasatt när Bianca eller andra försöker använda sin psykiska ohälsa för att fly undan rimlig kritik och ifrågasättande. Vilket jag också isåfall håller med om inte blir bra och inte riktigt fungerar, även om man samtidigt kan ha empati för att någon mår dåligt. En vanlig arbetsplats t.ex. så om någon mår så dåligt att den inte klarar av att besvara kritik eller frågor gällande sitt jobb, då får man faktiskt sjukskriva sig.

      Det har jag aldrig sett MEN hon snyftar ju alltid efter berättigad kritik och de påstår att hon fått hat och hot när hon fått kritik. Förresten Biancas hyllningar och omdömen som hon lagt upp på sin story alltså SÅ uppenbart att hon skrivit dem själv iaf de två första det ser man tydligt att det är skrivet av en o samma person. Pinsamt. Hoppas inte folk går på det utan förstår hur Bianca jobbar och hur fejkat mycket är.

      Det är ju rätt uppenbart att Bianca har/haft problem. Men det gör inte att det är förbjudet att kritisera henne i egenskap av influencer och företagsledare.
      Minns också att hon själv i en vlogg, under 2021 tror jag, ifrågasatte (främst unga) personer som mådde dåligt och hade ångest. Hon menade att medan hon mår dåligt på riktigt, är det många andra som bara hittar på.

    Något har förändrats senaste dagarna. Är det Camilla som fortfarande skriver inläggen? Jättelånga inlägg med massa text om ganska ointressanta ämnen, högtravande språk. Vad har hänt?

      Finns kanske inte så mycket att skriva om? Tycker också de är mycket ointressant nu

      Slarvfel och konstant överanvändning av ”jag”? Jo, det är fortfarande Camilla som skriver inläggen.

        ??

      Det här var någon slags tacksamhetsbön till gudinnan Alice Stenlöf tror jag. Väldigt bra ”bevakning”.

        Fint att hon är så tacksam över Alice vlogg och skriver snällt om Alice ist för att irritera sig, har varit mycket tvärtom tidigare.

    Skulle någon vänlig själ som sett videon vilja recap:a vad som är orsaken till varför hon mått dåligt? Jag är nyfiken men vill inte klicka på videon.

      Det tog slut med hennes dåvarande pojkvän.

        Vilket trauma!!

          Men har du aldrig blivit sårad? Eller tycker du det bara är en ”jaha”-grej? Fan va kall du verkar vara.

          Förstår inte varför du hånar det? Kan ju göra galet ont att få sitt hjärta krossat

        Var det Jireel? (Friskriber mig från ev stavfel)

          Ja

      Hjärtekrossad ?

    Så fin video, hade aldrig kunnat tro att hon mått så dåligt. Instagram är inte sanning och det märks tydligt här. Bra gjort Alice!! Hon har säkert lyckats hjälpa någon nu som sökt hjälp för att Allce var öppen med hur hon mår. Så så bra. Mer sårbarhet och äkthet i sociala medier TACK!

      ?? ja gör bara som Alice – åk utomlands med alla dina vänner, festa, släpp en klädkollektion sen flyttar du till Costa Rica och surfar. Det är nämligen exakt så hon kommit över sitt dåliga mående och ”vuxit som människa!” Lol.

    Vad jobbigt för henne. Synd om alla som hamnar i kriser och sjukvården sviker. Mycket pga den privatiseras. Money styr.

      Kris? att bli dumpad? Problemet nu är att människor inte inser att det är fullt normalt att må skit ibland, det är inte skäl till att begära sjukvård.

        Men hur skitigt man mår är inte samma för alla bara för att orsaken är samma.

          Många av dom här tjejerna har åkt på en räkmacka. När det sen blir lite uppförsbacke, när något jobbigt händer, när något inte går som förväntat, då rämnar marken.

      Vilka syftar Hanna Friberg på ska ha ”lagt sig under kniven”?

        är det inte ganska uppenbart. Jag kan iallafall komma på en solklar kandidat som gjort sig smalare kirurgiskt.
        Hon är på toppen i influencer näringskedjan

          Varför inte bara skriva vem du tror, är inte alls uppenbart

      Privatiseringen gör under för att unga ska få enkel access till hjälp vid psykisk ohälsa. Äntligen!!

        Det skulle bli billigare för regionerna att själva stå för den hjälpen dock, istället för att betala ut pengar till privata företag som sedan tar ut våra skattepengar i vinst.

          Men staten har ju inte förmåga att utveckla och vara innovativa? Svenska sjukvårdssystemet är inte designat för att ge effektiv vård och det ligger inte i regionernas intresse. Det är designat på ett sätt som gör det mer lukrativt att vara otillgänglig än att vårda. Tack privatiseringen för att de på riktigt hjälpt folk.

    Dåligt mående bryr sig inte om bankkonto!

      Nej. Vilken tur då att denna människan har pengar.

        Vad bitter du är idag.

          Jag? Inte alls! Men det är väl svinbra att ha pengar när man mår dåligt? Man slipper oroa sig för att inte kunna betala hyran etc. Så man kan fokusera på att må bättre utan alla andra orosmoment!

            Jo du verkar väldigt bitter faktiskt.

              Ok! Du med!

            Fast även om du inte kan betala hyran så finns det de som har det värre än dig. Som har orosmoment som du inte behöver oroa dig för. Och de tycker att du har förutsättningarna att fokusera på att må bättre utan andra orosmoment.

              Yes, så är det! Det är ingen tävling om vem som har det värst. Ett krasst konstaterande bara att pengar medför vissa fördelar.

                Men så himla konstigt behov att behöva ”konstatera” det. Gör du det irl också? Om en kollega bränner ut sig så måste du tala om för henne att andra har det värre, tänk på dom som inte har råd att betala hyran och måste oroa sig för det också. Tänk på de fattiga!?

                  Det här är en blogg, där folk skriver och kommenterar massor med saker. Relevanta eller inte. Idag valde jag att skriva detta. En annan dag skriver jag ngt annat. Och nej, varken här eller irl har jag sagt att någon har det värre. Men till en rik vän som mår dåligt hade jag absolut kunnat säga det jag skrivit – vad skönt att du kan slappna av och fokusera på att bli bättre och slippa oroa dig för hyran.

                  Men lägg av, det var ju TS som tog upp pengafrågan själv. Vi vet att alla kan må dåligt, men du kan ju inte mena att det är samma sak att vara deprimerad när man har så att man klarar sig för flera år framöver, som när man måste få in pengar NU för att kunna betala mat och hyra?

    Nu gissar jag att många här inne bara är uttråkade troll, för ingen kan väl vara så naiv så man tror att pengar kan läka ett brustet hjärta? ??‍♀️

      Nej, men pengar underlättar livet. Man behöver inte stressa över förlorad inkomst pga sjukskriven, man kan betala psykolog privat etc.

        Ingen påstår att man inte kan vara deprimerad om man har pengar MEN det underlättar livet enormt att slippa den ekonomiska stressen samtidigt som du är deprimerad och mår dåligt.

          Oj detta skulle inte bli ett svar på din kommentar ? trodde jag svarade på den som skrev först.

        Pengar underlättar praktiska saker, men livet är mer än så. Tror snarare pengar kan begränsa dig när du mår dåligt eftersom du inte behöver tvinga dig ut och tex arbeta utan kan isolera dig utan konstigheter.

          Absolut, så kan det vara. Men i det avseendet är nog det sociala nätverket också väldigt viktigt, dvs det är lättare att söka/få hjälp och komma på fötter om man har anhöriga som kan styra upp och stötta när det behövs. Poängen är att brist på pengar blir ytterligare en stress som gnager på det redan sköra psyket.

      Är du hellre fattig och deprimerad eller rik och deprimerad?

        Rik och deprimerad alla dagar. Utan pengar blir allt svårare.

        Bra fråga! Jag är mycket hellre rik och deprimerad. Att gråta över att bli dumpad blir inte lättare när inkassokrav trillar in i brevlådan samtidigt.

      Forskning visar att brist på pengar bidrar rejält till ökad risk för olika sjukdomar.

        Ja men det betyder ju inte på något vis att en rik inte kan bli sjuk eller må fruktansvärt dåligt så det är rätt så irrelevant faktiskt.

          Det är relevant i högsta grad? Ekonomisk oro på ett redan dåligt mående måste väl ändå vara värre? Personer med tillgångar kan dessutom bekosta sin egen vård medans fattiga får stå i långa köer.

            Förutsättningar är en grej har jag hört

            Jo men att forskning visar att fattigdom ökar risken för vissa sjukdomar säger inte att rika inte kan bli sjuka eller deprimerade. Och att man har en sak mindre att oroa sig över betyder inte heller att man mår bra, varken fysiskt eller psykiskt. Varför ska mående alltid hela tiden jämföras och bara den som mår värst får må dåligt?

            Tycker det finns många exempel på rika som till synes har allt men som mår så piss att de väljer att avsluta allt.

            Vad spelar det för roll vad som är värst. Mår man dåligt så mår man dåligt oavsett om någon annan mår sämre.

            Men rent krasst så finns det ju alltid någon som har det värre. Även om du har det ekonomiskt gott ställt kommer ju livet i stunder vara hårt med annat. För någon kan en separation var tufft nog, med eller utan pengar. Finns ju flera exempel på kända människor som var framgångsrika, men ändå mådde så dåligt att de tog självmord. Men jag fattar samtidigt att det sticker i ögonen om en person som lyckats på flera plan ett år, bland annat bli rik säger att den har haft ett tufft år. Om man själv haft det tufft på alla plan och inte har i närheten av samma möjligheter att ta dig ur det. Men alla skulle nog behöva sätta sig in mer i andras situation.

          Men herregud. Att kunna ha råd att gå i terapi och tex åka bort och få miljöombyte är väll jättebra änn att många fattiga sitter hemma och deppar när livet kraschar!!

            Är det någon som säger emot det?

      Ett brustet hjärta kan vara svårare eller lättare att läka beroende på ens situation och omständigheter. Det är världsfrånvänt att inte inse att fattigdom påverkar mycket mer än bara ens bankkonto/plånbok. Finns forskning och statistik som visar att psykisk ohälsa är mycket vanligare hos personer från en svår socio-ekonomisk bakgrund. Så nej man är inte ett troll bara för att man påpekar sådant.

        Men det är en sak att säga att psykisk ohälsa är vanligare hos fattiga och en annan sak att säga ”du som är rik ska inte klaga och låtsas må dåligt! Du behöver inte oroa dig för räkningarna tex. Andra har det värre!”

          jo men det är så. Är man hemlös och deprimerad är nog liiiivet liiiiiiiite jobbigare än att sitta och ”buhu” jag är deppig på ö-malm

        Nu känner jag inte till studien, men ett samband är aldrig samma sak som kausalitet. Alltså, att psykisk ohälsa är vanligare hos fattiga är INTE ett tecken på att fattigdom orsakar psykisk ohälsa utan kan lika gärna vara så att psykisk ohälsa orsakar fattigdom (eller båda två kan vara sanna).

        Sen vet jag inte, på ett sätt tror jag det är svårare att vara deppig och ha allt. För vad ska man då fixa för att må bättre? Det får nog en att känna sig väldigt lost. Medan tex matbrist är något man man påverka men som å andra sidan såklart suger också. Tycker inte det finns något självklart svar om vad som är värst där.

          Exakt. Och fattigdom kan leda till saker som i sin tur ökar risken för psykisk ohälsa. Precis som att psykisk ohälsa kan leda till saker som i sin tur ökar risken för fattigdom.

          Behöver alltså inte finnas ett direkt samband mellan de två sakerna.

    Är detta en parodi?

    En mer privilegierad 25-åring får man leta efter. Och vem har inte varit hjärtekrossad någon gång? Det hör till livet liksom. Var glad istället att du har någon att vara hjärtekrossad över, många kanske har jättesvårt att träffa någon alls osv.

      Bli inte psykolog är du snäll.

        Många psykologer berättar om att många unga söker mer och mer hjälp för sådant som ingår i livet , som t ex hjärtesorg. De är såklart bra att man söker hjälp, men livet är heller ingen räkmacka och ju förr man lär sig att förstå det desto bättre. Det här är inte sista smällen i Alice liv, så man behöver rusta sig för framtiden för att inte gå under helt när det sker saker i livet som ändå är vanliga. Ingen har dött eller fått cancer som tur är.

          Det är att rusta sig att gå till psykolog om
          man märker att man går ned sig totalt (helt rimligt tycker jag, det gör ju pissont och om man går har gammalt som spökar, mkt rimligt) av ett break-up! Det om något är ju att rusta sig och förbereda sig för framtida kriser och händelser? Mycket bättre det än att stoppa huvudet i sanden och inte utvecklas av det som hänt och så blir det samma om och om igen

      Amen!

    Jag går igenom något liknande som Alice gjorde.. Har någon tips på hur man går vidare när man känner sig bortvald och oviktig?

      För det första är du inte oviktig! ♥️
      Tänk på att du är unik, det finns bara en som dig och det är du!
      Låt det göra ont ett tag, de är inte farligt om än smärtsamt. Var extra snäll mot dig själv. Om du orkar träffa vänner och familj mycket. De lättar så småningom och när du minst anar det kommer du att titta tillbaka på den tidigare kärleken och kanske tänka; VAD såg jag hos henne/honom.

        Tack för dina fina och kloka ord! ?

          ?

      Skaffa en hobby som stärker dig och ger dig ett egenvärde. These boots are made gor walking

        Jag har nyligen börjat träna igen och det känns väldigt bra ☺️

    ”Det som Alice fokuserat på under året som gått är sin självkänsla, att vara snäll mot sig själv och att älska sig själv.” Men andra då, att vara snäll mot andra ?

    Jag tänker att det finns en anledning till att det heter KARMA….

      Man måste börja med att ta hand om sig själv för att kunna ta hand om andra och bara för att man fokuserar på att vara snäll mot sig själv betyder det inte att man är elak mot omgivningen. Är det verkligen jättesvårt att förstå?

        ”jättesvårt att förstå”?!?
        Mer du som överanalyserar. ?

        Ja det är jättesvårt att förstå faktiskt, ger du skit får du skit… eller hur ?? Och då är det inte så konstigt att man hamnar i en ond cirkel att man själv mår dåligt eller hur?!!?

    Bra att hon framhåller att Lukas, hennes tidigare assistent har hjälpt och stöttat henne.
    Inte förvånad, Alice har gett intryck av att vara blyg och sett ut att vara där hon inte trivs, på det en press att prestera som influenser i konkurrens med andra. Plus all annan press som unga kvinnor har på sig. Klokt av henne att lämna stressen.

    När jag läste inlägget så trodde jag att det skulle vara en väldigt deppig video. Men det verkar ju mer som att hon var hjärtekrossad i några månader, för hon säger ju att hon under våren började träffa vänner, resa, känna glädje och komma tillbaka till sig själv. Tror de flesta som känt så stor sorg går igenom lite samma sak och att tiden läker en.

    Absolut är det ju jättesynd att hon mått så dåligt, men kan inte se att det är något väldigt ovanligt om man blivit dumpad.
    Glad för hennes skull ändå att hon nu får bo i ett surfparadis i Costa Rica. Även fast hon i två år levt i en värld där det inte verkat funnits en pandemi.

      Hon är otroligt bortskämd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.