Sluta med detta är ni snälla!

Varje dag lägger jag tid på att radera kommentarer som handlar om specifika personer i kombination med ämnen som brott, domar och utdömda straff. 

Så länge som jag inte skrivit om saken och gått med en persons identitet och vad hen blivit åtalad och/eller eventuellt fälld för så kommer alla sådana kommentarer raderas.

Anledningen till det är att det kan röra sig om förtal att sprida sådana uppgifter, och huruvida det är sant eller inte, eller rör sig om offentliga handlingar är ovidkommande.
Fortsätter detta så kommer jag börja moderera er som skriver den här typen av kommentarer.

Tack på förhand.

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Betyder det att vi kan ha det här inlägget som ett öppet spår? ☺

   Ja, kör på det tänker jag! Men som Camilla säger – bra ton, gott folk?☃️

  Kan det inte komma en funktion där nya kommenterar (säg kommentarer inom en timme) får en annan färg? Är så jobbigt att scrolla igenom för att hitta de nya kommentarerna på långa trådar.

   JA! Och gärna möjlighet att sortera om trådarna så att man kan få nya/senaste trådar högst upp istället för längst ner.

    Tryck End eller page down för att komma ned.

     Fungerar inte på mobilen?

   Jag önskar en möjlighet att citera den man svarar. I långa trådar i tex ös är det ibland svårt att se vem som svarar vem.

    Jag önskar att ens egna kommentarer skulle bli i en annan färg eller påmanat sätt urskiljbara så man hittar dig själv när man kommit tillbaka till samma tråd senare.

  Jag följer kommentarerna på denna bloggen rätt slaviskt, men jag har inte sett någon prata om en händelse på sistone vidrörande eventuell kriminalitet? Är det för att de hinner raderas?

  Rör det sig om X (kommer inte att skriva någon bokstav) så bör det inte vara förtal att ange att personen har häktats, då det föreligger offentlig häktningsframställan med den högre misstankegraden sannolika skäl.

  Förstår dock att man du vill yttra sig (och respekterar helt att du inte vill att diskussionerna ska tas här).

   att du inte vill* 🙂

   Precis som det står i inlägget så spelar det ingen roll om en uppgift är sann eller inte eller om det finns offentliga handlingar att begära ut. Att sprida misskriditerande uppgifter kan oavsett utgöra grund för förtal.

   Jo det var igår någons släktingar angavs som dömda för brott.

   Du kanske inte har sett det för att det raderas. Jag har anmält flera kommentarer som frågar vad x eller y eller z är dömd för tex.

  Vet inte vad jag ska göra och känner mig orolig. Har haft sprängade migrän hela dagen idag. Har tagit 1g tre gånger idag (totalt 3g) paracetamol och det har ej hjälpt något. Jag borde få min mens den här veckan men den har ej dykt upp. Vet ej om jag är gravid eller om det kan vara annat. Har på sistone haft migrän oftare. Ska ta ett graviditetstest o se om jag är gravid imorgon. Om jag ej är gravid så vet jag ej om det skulle vara löjligt att uppsöka en läkare?

   Testa Sumatriptan! Receptfri migränmedicin. För ner i kalendern hur ofta du har migrän/huvudvärk. Kan vara hormonellt innan/efter mens/ÄL. Min mammas migrän blev tuffare ett tag efter vaccinet, men försvann igen.

   VC kommer ändå be dig göra en dagbok först, de kommer nog inte ta in dig för att du haft ont i huvudet i en vecka. Löjligt är det inte, men du kanske ska vänta att söka. Kan vara väder/mörker/livet/hormonellt.

   Oroa dig inte! ?

    (Sumatriptan finns på Apotea för 14kr! Tipstips!)

     Ta sumatriptan med tex ibuprofen. Det hjälper mej. Haft migrän i många år.

   Om jag har migrän hjälper paracetamol inte ett dugg. Det som kan funka för mig är naproxen eller diklofenak. Men det är väldigt olika för alla som har migrän vad som hjälper. Jag tycker att du ska ringa HC och förklara att du ofta har migrän och behöver något som kan hjälpa. När jag kontaktade HC och sa att jag hade migrän och behövde smärtlindring skrev läkaren ut direkt utan att jag behövde skriva smärtdagbok eller besöka läkaren. Men det är klokt som tidigare kommentar tar upp att kartlägga din migrän och vilka läkemedel som fungerar och inte.

   Sjuksköterska här! Nej absolut inte. Klart du ska uppsöka läkare om din huvudvärk blir värre och ändrar karaktär! Inga konstigheter alls ?

   1 koffeintablett med 2 alvedon motar nästan all min migrän i grind, ta när man börjar ana. Innan det tipset fr sjukvården tog jag Sumatriptan (på recept) och det funkade oftast, men fick ondare och ondare i 2 tim (som influensa) och sedan oftast släppte det, men då ofta helt kroknad för den dagen. Sedan länge får jag nu migränsprutan Aimovig, tar koffein m alvedon vid behov och sgs aldrig sumatriptan. Koffeintablett är receptfritt. Vet ej varför det funkar men funkar TOPPEN och mkt mer ”skonsamt” än Sumatriptan (Naproxen och diklofenak har vissa med känslig mage svårt med, och jag med svår tinnitus får ökad tinnitus av Naproxen) Lycka till!

   Hej!

   Jag har haft migrän i över 20 år men på senare tid har den blivit värre. Tar både sumatriptan och Imigran nässpray (receptbelagd)
   Missade typ hela julen eftersom det var så mycket smärta. Ville bara sova. Googlade i min misär för några veckor sedan och hittade en app som heter Migränhjälpen. Kostade 200 kr för läkarkontakt, eller gratis med frikort.
   Fick chatta med en väldigt bra neurolog som tyckte att vi skulle byta ut min medicin, varnade för sumatriptan då jag tog det ofta, framkallade något som hette läkemedelsutlöst migrän, som jag inte visste om.

   Om någon vecka ska jag få kontakt med en huvudvärkssköterska och återbesök med läkaren därefter.

   Rekommenderar starkt! Kände mig hörd och fick bra tips.

   Kan vara bra att vara försiktig med sumatriptan om du misstänker att du är gravid.
   Lycka till, det är ett helvete att ha migrän.

  ÖS alltså! Ah men då så, perfekt!
  Fick precis reda på att min sambo tycker det är jobbigt att mitt barn är hos oss så mkt.
  Och nu känns bara allt tomt. Känns som att hela vårat gemensamma liv är en lögn.
  Kan inte bo med någon som ser mitt barn som ett problem typ.. och det sjuka är att det känts som att vi haft det så himla bra!
  Men bara sådär så revs hela min världsbild ner känns det som. Och nu vet jag inte hur jag ska ha råd att bo själv och fortsätta med min utbildning .. vet verkligen ingenting :/

   Fan vad trist! Han var ju medveten om att barnet fanns när ni träffades. Vad har du, varannan vecka? Jobbar du vid sidan av plugget? Tänker om du kan göra det dina barnfria veckor så du får in pengar. Klarar dig kommer du absolut göra, men jag förstår att det blir en väldigt stor omställning. Hursomhelst måste ni ju sätta er ner och prata. Kan han haft en ”dålig dag” eller är det något han har gått och stört sig på ett tag? Ditt barn kommer ju alltid gå först så han ska nog vara tydlig med vad han vill och du mot honom. Tråkig sits oavsett.

   Vad ledsamt❤️
   Jag har en son som var 3år när jag och min man flyttade ihop (sonen är 18år nu).

   I vilken situation sa det till dig?
   Efter en strulig dag? Efter massa skrik?

   Hur gammalt är barnet? Jag tänker att det ändå kan vara normalt att känna så om det är typ en 2åring?

   Men jag förstår dig fullt ut! Jag hade INTE stannat hos en man som kände så (eller han får väl känna så men inte säga det)!

   Se över din situation, skriv ner, vad kan du dra in på osv…

    Ha sa det sakligt, lugnt och han har tänkt på det en tid.
    Han vill inte gå isär, men vill att barnet (tonåring ) inte ska va hos oss så mkt .
    Men tjena liksom, barn ska alltid vara välkomna.
    Men det kom från ingenstans. Noll bråk. Barnet är inte ens krävande mot han, men barnet gör att han inte är bekväm hemma typ.
    Allt kommer såklart lösa sig.
    Men han vill hitta en lösning där vi fortf kan vi ihop, medans jag vet att jag inte kan bo eller vara tillsammans med någon som tycker mitt barn är ivägen.

     Så ledsamt ☹️ Varför känner han sig inte bekväm när barnet är hemma? Kan ni jobba på att de ska få en bättre relation, så att problemet försvinner?

      Barnet är mest hos mig/oss. Men det visste han från början, men nu när kompisar blivit viktigare så vill barnet inte alltid åka till sin pappa: och trots att även jag ville ha ensamtid med min (fd) så kommer jag aldrig tvinga iväg mitt barn.
      Och nu har det varit lång period av sådant; därav har han tröttnat typ.
      Tror han är rätt bekväm och vill ha det lugnare än han får när vi bor där.

       Oj vilken idiot. Vilken extremt stor idioti. Ditt barn är tonåring och han vill att barnet ska vara mindre hos dig. Vet inte den här idioten hur viktigt det är för tonåringar med närvarande och engagerade vuxna, eller bryr han sig bara inte?

       Den här mannen är en stor egoist och jag skulle inte vilja ha honom i mitt liv alls.

     Du låter så klok i detta. Håll fast i dig själv, trots att det nu kräver stor omställning.

      Tack 🙂 Det värmer !
      Och ja, jag letar ny bostad och ser ingen framtid med denna man. Han som jag trodde var min stora kärlek, ack så fel man kan ha.
      Ska prata lite mer med han, så vi löser det praktiska, sen tar det dit att sälja lägenhet osv. Men till slut blir det nog bra 🙂

       Bra beslut, vem vet annars vad nästa önskan av dig blir om han fått som han vill, bara det att han ens ställer den önskan säger ju en hel del tyvärr. Lycka till, hoppas att allt löser sig till det bästa för dig och din tonåring <3

       Det är väl ändå han som borde leta egen bostad om han nu tycker det är jobbigt att bo ihop med andra.
       Hur barnslig och ego är en vuxen människa som menar att ett barn tar för stor plats? Hemma hos sig själv, där barnet ska känna sig trygg och välkommen?
       Pinsam och ynklig m*nsbebis, tyvärr.

     Dumpa denne man. Skulle aldrig kunna leva med någon som inte tyckte om mitt barn. Helt omöjligt faktiskt. Framförallt skulle kärleken dö permanent för denna person.

     Vet du, jag har inga barn själv, men om jag vore tillsammans med någon som hade det, och jag märkte att hen inte prioriterade dem, skulle jag tappa respekten för hen. Att din sambo kräver att du prioriterar honom framför ditt eget barn känns faktiskt inte sunt, utan som något av en varningsklocka. Tror du gör helt rätt i att lämna, även om det kommer bli tufft under en tid.

     Tror ni ska lägga ner det där. Han vill inte bli bonuspappa och det kan jag som barnfri verkligen sympatisera med och du har ju ditt barn som absolut ska gå först. Tror det är svårt över lag när en har barn från tidigare förhållanden.

      Även han har barn sedan tidigare , två dessutom ?
      Såååååå att ..

       Ja då har du ju ditt svar. Men det kommer bli bra ska du se ?

       Får jag gissa: två barn som _inte_ är så mycket hos honom/er?
       Han har kanske aldrig upplevt eller fattat att man är förälder på heltid…

   Jag måste bara säga efter att ha läst igenom hela tråden att du låter som en otroligt klok människa ❤ jag önskar att alla föräldrar var så kloka, jag har själv problem med min pappa, så jag sympatiserar en hel del med det här. All lycka till dig, du verkar så himla stark så det här kommer du fixa ❤

   Kan det vara ett alternativ att vara särbo? Jag tänker ifall han inte är dum i huvudet som hatar ditt barn utan kanske bara introvert med stort behov av eget space.

    Varför ska hon ha en relation öht med detta exemplar? Sjukt avtändande med en man som vill att kvinnan ska träffa sitt barn mindre. Han är inte normal.

   Du verkar vara otroligt klok och en jättefin mamma. Du förtjänar någon som ser och uppskattar att du prioriterar dina barn, det är fina egenskaper. Jag som själv haft två föräldrar som aldrig skulle prioriterat mig och min syster blir så glad att du tänker så här. Tack. Hoppas verkligen att allt löser sig med boende, plugg osv.❤️

    Håller med, ts verkar tänka så klokt och prioriterar verkligen sitt barn. Man har hört och läst om så många som bortprioriterats av sina föräldrar, de har valt sina partners framför barnen. Helt obegripligt. Din tonåring har tur som har en mamma som dig. ❤️

    Håller med! Min mamma kunde inte lämna en man, som tyckte att vi barn från tidigare relation var extremt störiga. Sista åren innan jag flyttade hemifrån så fick man alltid skit för något, om man tex satt och kollade tv i vardagsrummet så ifrågasattes det varför man var där ”för jag hade ju tv på rummet”. Det gjorde mig väldigt otrygg som ung vuxen.
    Så jag blir glad när jag ser mammor som prioriterar sina barn och jag skulle hellre leva helt ensam resten av livet än med en man som på något sätt inte gillade mitt barn. Man känner alltid när man är ovälkommen även om det aldrig sägs högt inför en.

  Jag vill sluta dricka alkohol men tycker det är svårt då det blivit en så stor del av mitt liv och nåt jag gör så pass ofta att det är interagerat i så mycket av det jag gör. När jag träffar vänner är det ofta när det är fest eller aw, samma sak med middagar, film- och spelkvällar etc. Jag förstår att det låter oerhört sorgligt men jag är så van att dricka i så många olika samanhang att det känns skittråkigt på ren svenska att göra mer eller mindre alla dessa saker utan alkohol, för det har blivit en sån vana. Jag är en person som aldrig blir otrevlig eller gapig etc. när jag dricker och ingen i min omgivning märker att jag blir påverkad. Men det är inte en skön känsla när man inser att man mer eller mindre känner att man måste dricka till allt socialt man gör för det har blivit en sån vana, och att tanken på att gå på en aw nykter känns helt främmande. Sen har vi hälsoaspekten därtill och vad alkohol gör med kroppen. Jag ville mest ventilera bara, men ni som kanske varit en liknande sits som jag eller bara känt på liknande sätt kring alkohol får jättegärna berätta hur ni gjorde för att bryta mönstret och lära er komma loss från alkoholen.

   När jag var i en liknande situation så gick jag över till alkoholfri Carlsberg. Efter ett par gånger så tänkte jag inte ens på det.

    Den värsta sortens alkoholfri att gå till ?

   Jag dricker inte alkohol sen några år och vi umgås mycket med vänner. Ibland i skogen, ibland hemma över middag/spel osv. Jag dricker alkoholfritt, älskar OddBird! Har gått jättebra och har aldrig blivit ifrågasatt.

  Kollega som inte vill samarbeta trots att jobbet kräver det. Jag sitter på ansvar för säljresultat och behöver insyn och inflytande över personens arbetsuppgifter, men har inte hierarki i ryggen, utan vi är på samma nivå. Väldigt avvisande när jag försökt få till samarbete, möten, osv. Tips?

   Har du pratat med din chef om det?

    Ja, hon förstår problematiken men menar på att det är ett samarbetsproblem som alla har med den här personen. Att det inte går att ändra på personen och att hen fått feedback massor av gånger men inte ändrar på sig. Hon har pratat med hens chef nyligen också som är medveten om problemet men inte heller når igenom.

    Jag är en person som tror på relationer och samarbete för att komma vidare men här verkar det omöjligt. Mitt enda alternativ börjar bli att mer ge direkta instruktioner till personen, men känns så kontraproduktivt för en relationsbyggare och rädd för vart det ska leda med konflikter, osv…

     Ja att bygga relationer ger bättre stämning. Det du själv kan göra är att vara väldigt tydlig med vad du behöver och när. Förklara även varför. Tror säkert redan att du gjort detta men ofta måste man ta det några gånger. Något som kan hjälper är jag budskap. Ex på sådant är; När du skickar mig månadens säljresultaten 2 dagar sent blir jag sen med min rapportering vilket får mig att känna mig stressad och ledsen.
     Dock är det alltid chefens ansvar att du har de förutsättningar som krävs för att göra ditt jobb.

     Fast chefen har det yttersta arbetsmiljöansvaret och det omfattar även psykiskt välmående.

     De samarbetssvårigheter som din kollega uppvisar kan ju verkligen leda till negativ stress och misstrivsel för de andra medarbetarna.

     Jag skulle inte nöja mig med din chefs svar, utan kräva att hen tar situationen på allvar.

     Ett sätt att visa att du menar allvar, om ingenting händer, är att ta kontakt med personalavdelningen och företagshälsovården. Beror förstås på hur dåligt du mår över situationen. Hoppas att det löser sig!

  Nån jurist här som kan förklara förtalsgrejen? Domar är ju offentliga. Sen förstår jag att man u likhet med en viss partiledare inte ska hänga ut folk i sina gigantiska kanaler även om domen är offentlig. Men hur funkar det egentligen? Nyfiken.

   Jag är jurist, dock utan jättebra koll på förtalsbestämmelsen men kan kanske förklara lite övergripande iallafall.

   Jag tror att det finns en bild av att förtal handlar om att man ljuger om någon eller åtminstone säger saker som inte är fastställt sanna. Men det som egentligen är rekvisiten är att ”utpeka någon som brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller annars lämna uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning”. Dvs det läggs ingen värdering i om uppgiften är sann eller inte utan det kan vara brottsligt oavsett.

   Det finns dock ett andra stycke i bestämmelsen som säger att om man har varit skyldig att lämna uppgiften eller det pga andra omständigheter kan anses ha varit försvarligt, och man kan visa att uppgiften är sann eller att man hade skälig grund för den, så ska man inte dömas till ansvar. Obs att det ju inledningsvis krävs att man ska ha varit skyldig att lämna uppgiften eller att det annars ska vara försvarligt, innan man ens kommer in på relevansen av eventuell sanningshalt. Har man inte varit tvungen att lämna uppgift/det inte har varit försvarligt så kvittar det alltså om uppgiften är sann och man kan inte försvara sig med att det tex är en offentlig dom. Att döma av de flertalet domar kring förtal som kommit de senaste åren skulle jag tro att ribban för att anses ha varit skyldig att lämna uppgift/att det har varit försvarligt är satt ganska högt och ingenting man kommer någonstans med om det inte finns något konkret.

   Vad gäller spridningen krävs att uppgiften lämnas till någon annan person, det är alltså inte förtal att säga en sådan uppgift endast till personen det gäller. Det krävs således inte heller att det får jättestor spridning för att det ändå ska anses vara förtal.

   Så här står det i brottsbalken:

   ”5 kap. Om ärekränkning

   1 § Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter.

   Var han skyldig att uttala sig eller var det eljest med hänsyn till omständigheterna försvarligt att lämna uppgift i saken, och visar han att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den, skall ej dömas till ansvar.”

   Poängen är alltså inte att man inte ”får” säga något ont om någon, men om syftet med uttalandet (publiceringen av en dom, spridningen av brottsliga uppgifter, häktningsframställan etc) är att framställa personen i dålig dager (ägnad att utsätta denne för andras missaktning) så är det förtal. Uppgiften som sprids ska vara av nedsättande beskaffenhet, vilket så klart en dom på någon är.

   Första stycket i bestämmelsen ska dock alltid läsas tillsammans med andra stycket, dvs i vissa fall kan det vara försvarligt.

   Hoppas det hjälpte om än litegrann ?

    Utpekandet*, inte uttalandet (även om ett uttalande så klart kan utgöra ett utpekande)

   Läs på åklagare.se

   Mårten Schultz, professor i civilrätt, har skrivit en bok om vad man får skriva i sociala medier. Den finns att ladda ner som pdf gratis här: https://detharfarmanintesaga.wordpress.com/

  Min man berättade nyligen att han inte vill ha sex längre, han vill alltså leva utan sex helt. Vilket jag verkligen inte kan tänka mig, då jag tycker det är så viktigt för en relation. Känns som jag går sönder. Vi är bara i 30 års åldern. Vet inte ens hur vi ska finna en lösning på det här. Han tycker att vi ska gå i parterapi, vilket jag är med på. För att finns en kompromiss i det. Men det enda jag kan komma på vore om det var ok för mig att ha sex med andra. Men det är ju han jag vill älska med.

   Usch vad jobbigt. Känns som att ni kanske inte är rätt för varandra.

  Grattis till Nellie Berndtsson som fött en liten pojke!

   Utan partner också, måste ha varit jättetufft för båda

    Verkligen. Märkligt att de inte testat sig innan eller isolerat sig en period eftersom det väl var en igångsättning? Fattade heller inte varför hon blev igångsatt om hon blev det. Stor bebis är väl inget skäl eller?

     En för stor bäbis är väl ett absolut skäl för igångsättning? Om graviditeten är fullgången finns det ingen mening att vänta i eventuellt två veckor till och få konsekvensen att barnet är för stort för att födas ut och riskera akut kejsarsnitt.

   Någon som vet ifall hon och killen vara vaccinerade?

    Som jag förstått det var hon inte vaccinerad. Mannen vet jag inget om.

    Min pappa testades positivt för covid igår och han tog tredje sprutan innan jul.

    Det spelar ingen roll om de var det eller inte, eftersom Omikron skiter i vilket.

  Letar efter en hudcreme från LDB som heter RIO, den verkar vara limited edition men brukar ersättas under ett annat namn…vet någon vilket?

  Min man berätta nyligen att han vill leva utan sex, vilket jag inte vill. Tycker sex är viktigt och vackert med den man älskar. Han föreslår parterapi för att vi ska hitta en kompromiss. Är med på parterapi men förstår ju att det är omöjligt att hitta en kompromiss när han verkligen inte vill och jag vill ha ett sexliv (med honom). Ligga med andra kan jag ju i så fall, men det är inte sexet i sig jag behöver utan den närheten MED honom. Vi är i 30 årsåldern och har två barn och jag går fan sönder av det här.

   Varför vill han det?

   Jag hade säkert kunnat föreslå det till mitt ex, om vi haft barn tillsammans. Bara för att det vore så jobbigt att slita upp en familj. Men det handlade i grund och botten om att jag inte ville ha sex med honom för att jag saknade attraktion till personen i fråga. Vi hade bara en otroligt fin vänskap kvar efter x antal år. Så jag gjorde slut. Är i nedre 30-årsåldern och ville inte leva resten av mitt liv utan sexuell attraktion till min partner. Nu vet jag inte om din man och jag hade samma ”problem”, men det var iaf min story. 🙂

   Men har man inte närhet så tänker jag att man snarare är vänner än partners? Hoppas ni kan komma fram till en lösning

   Men gud vad jobbigt! Kom han p det här nu eller han alltid känt då? Asexualitet är ju en grej men det har man väl hela tiden?

    Han har tänkt på det ett tag. Han tycker vi kan ha närhet men utan sex. Han är inte asexuell men tycker att det sexuella är en destruktiv kraft typ, som han vill leva utan. Svårt att återberätta allt men han hade en bra förklaring som jag förstår men inte kan hålla med om. Tack för era svar ❤️

     Men kan du tänka dig närhet utan sex?

      Nej vill inte leva utan sex, men heller inte utan honom. Är bara 30 och har alltid haft så dåligt sexliv, träffat män som aldrig brytt sig om att ge mig orgasm utan bara tänkt på sin egen njutning och med min man kände jag att jag nu äntligen ville njuta av sex. Och så 8 år efter tillsammans vill han inte.

     Låter som han läst på Flashback… den där no fap-rörelsen, de pratar så… Mumbo jumbo. Klart sex kan vara destruktivt men inte mellan två som älskar varann?

     Låter som han fastnat i nåt skumt… Destruktiv kraft? Jeez. Han kan gå i terapi och få ordning på sina tankar. Bli avhjärntvättad.

      Jo han har föreslagit parterapi. Jag förstår hans förklaring som sagt, kan inte återberätta det bra bara. Jag respekterar att han känner så och tycker inte det är något fel i sig. Men är vara ledsen och väldigt sårad då jag inte vill leva så.

      Ja, vad är det för mörka tankar och läggning han egentligen har?
      Eller är han väldigt religiös och har gått på någon sådan historia?
      ”Destruktiv kraft” – jag sär, jag sär…

       Det var mina ord inte hans. Jag kan inte förklara varför här så kan vi snälla släppa det? Det är som det är och jag vet bara inte vad jag ska göra med det.

        Du kommer inte ha sex mer med honom oavsett om ni fortsätter vara ett par eller inte. Börja fantisera om andra till en början, kändisar, kollegor och bara vänj dig vid tanken på andra. Fantisera att de får dig att komma om och om igen och onanera till tanken på andra så ska du nog se att tanken på sex med din puckade man som inte ens är bra i sängen inte lockar och att steget till riktigt harlequin-sex blir lättare att ta!

  Okej. Jag har ett huvudbry. Vikarierade på vc som jag även är listad på. Var där över jul/nyår och min läkare (som är ny) som jag träffade som patient i somras, börjar prata med mig i fikarummet. Han frågar om jag varit på någon annan inrättning där han jobbat, han känner igen min röst nämligen. (Jag har en bitchig stämma) jag nämner att jag träffat honom som patient några månader tidigare. Han frågar mig i vilket syfte, jag säger sömnproblem, han skrev ut melatonin till mig. Han blir genast nyfiken på feedback om de funkat, så sällan han får feedback från folk om allt går bra menar han. Sen pratar vi lite mer och det slutar med att han bjuder ut mig på paddel nästa vecka, i hans stad, vi byter nummer och har nu bokat bana. ?
  Han menade på att han inte pratar privat med patienter men vi är ju kollegor med.
  Tror jag imponerade på honom med mina utbildningar jämfört med tjänsten jag vikarierade för. Eller så var jag en ovanligt spännande patient i somras?
  Alltså jag kan ju inte ens utrycka mina känslor inför detta. De har gått högt och lågt. Och herregud har han hört talas om patientsäkerhetslagen eller?

  Men, har alltid velat prova paddel och han är gammal tennisspelare så det känns ju som att jag borde ta den här chansen att få en vän?

   Alltså tja… ni är ju kollegor även om du också råkat vara patient hos honom så det är väl ingen jättegrej. Om det på något sätt känns skevt så lista dig på en annan vårdcentral om ni börjar umgås.

   Se bara till att även han tar det där som ”vän” och inte en dejt.

   Låter som du är rätt ny inom vården.

    Ja jag ska ta med en väninna är det nu bestämt. Så han får glatt avboka middag och bio

  Tips; MM har under 2 insta-inlägg nu fått kritik kring att hon bär jacka med äkta päls. Dessa inlägg har hon nu raderat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.