Djurskyddsminister?

Det är lite intressant att Therese Lindgren tar upp det här med att det borde finnas en djurskyddsminister, med tanke på att MCN managern på skivbolaget Ninetone – Stefan Hallgren – tog upp just detta faktum på Instagram i förrgår.
Då postade han dessa inlägg om räckvidden hos en influencer som Therese Lindgren, jämfört med räckvidden hos exempelvis Sveriges statsminister.

Stefan Hallgren använde även Joakim Lundell i sitt exempel, då han på Ninetone representerar bland annat just Jocke och Jonna. 

Så här skrev han i sina inlägg:

 

Jag tycker diskussionen är jätteintressant.
Det känns som att varje ministerpost borde bestå av två platser. En politiker som kan hela det poitiska spelet, och sedan en kunning och passionerande side kick som bidrar med expertisen, och som mer kan strunta i det politiska spelet.
Mer kompetens och kunskap, och mer än de politiska rådgivare vi har idag alltså.

🙈😻🐶😹🦄🐕🐴🐝🙊🧸🐷🦋🐑🦁😼🐞🐐🐘🐒🐭🐸🐠🐿🐩🐎🦍🐤🐜🐅🦇🐹🐁🕊🐟🦔🦃🐳🦊🦕🪰🦖🐌🦎🦒🦏🦗🐊🐲🦓🐮🦌🪱🦛🦨🦉🦘🐉🦂🦥

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Var emojin som slår sig i pannan?

  Vi har redan opolitisk experter på varje departemente. De kallas för tjänstemän. Vi har även ett förfarande i Sverige där utredningar skickas på remiss till berörda instanser och experter, exempelvis forskare på våra högskolor och universitet.

  Vad vi verkar behöva är bättre utbildning i samhällskunskap.

   Exakt! Folk verkar tro att det är ministrarna själva som besitter all kunskap inom sitt område och tar besluten på egen hand.
   Dessutom skulle jag tro att det är betydligt fler svenskar som har koll på vad Magdalena Andersson säger än på vad Jocke, Jonna och Therese Lindgren säger. Framförallt bland de som är gamla nog att få rösta…

   Exakt! Men folk vill ha EN att skylla på. Tex Anders Tegnell. Enligt många är ju ALLT hans fel med hur corona-hanteringen. Men han är en, bakom sig har han många.

   Men jag tror folk vill ha en att skylla på. Och hylla. De tjänstemän tex är ju ingen man vet.

   Ah kanske låter luddigt, hoppas du fattar vad jag menar 😂

   Inga nyheter…
   ”En politiker som kan hela det poitiska spelet, och sedan en kunning och passionerande side kick som bidrar med expertisen, och som mer kan strunta i det politiska spelet.
   Mer kompetens och kunskap, och mer än de politiska rådgivare vi har idag alltså.” 😉

    Men de kunniga, kompetenta och passionerade finns ju redan där på departementet. På vilket sätt de ska kunna ”strunta i det politiska spelet” som sidekick till en minister, förstår jag inte.

    Hur menar du? På vilket sätt skulle typ Therese Lindgren och Joakim Lundell bidra med mer kompetens och kunskap än tjänstemän osv? Vilket kompetens då?

    Ok om du sagt att uppgiften gällde att popularisera och marknadsföra politiska frågor (iofs finns det ju kompetens även där redan), men nu förstår jag ingenting?

    Sen kanske våra politikers huvudsakliga räckvidd inte ska mätas i antal följare på Instagram. Man kan fortfarande nå ut i teve, tidningar och radio. Det finns också en skillnad i förtroende jmf med att ha många som följer en för förströelse. De flesta som följer Therese gör det inte för hennes intressanta debattinlägg om veganism utan hennes sminktips osv. Hade typ, Mat-Tina någon som helst politisk räckvidd bara för att hennes namn var känt hos typ hela svenska folket? Jag skulle säga nej.

    T ex Anna Book har många följare men få som lyssnar på hennes åsikter. Hon har inget inflytande egentligen. Men det kanske t ex Underbara Clara har, som har följare som lyssnar på henne? Jag tänker att siffor måste analyseras, inte bara staplas bredvid varandra.

    Varför skulle det du skriver behövas när det redan finns ett system med experter, rättsakkunniga och remissinstanser? Vad menar du att side-kicken skulle ha för funktion som inte redan finns?

     Att det är två personer på varje post.

      Ja, men en influenser?!?
      Nej, nej nej, de har på tok för mycket makt redan och särskilt i förhållande till sin kunskap.

      Inte för att vara dum med dig men vad skulle det tillföra?

      Till ditt försvar tänker jag att du kanske tänker lite mer på good will ambassadors som typ Angelina Jolie och George Clooney. Och det är ju toppen men kanske inte just hos regeringen 🙂

      Som svar på varför en side-kick behövs och vad dess funktion skulle vara (jämfört med de roller som redan finns) svarar du ”att det är två personer på varje post”. Jamen då förstår jag precis vad du menar! Solklart för alla medborgare som i så fall skulle behöva förhålla sig till dessa två.

       😂

       Perfekt, två ministerlöner på varje ministerpost! Statskassan har ju svårt att göra av med alla pengar sim finns där, så att betala ett gäng låtsasministrar är klockrent!

    Som typ alla redan skriver: de med expertis som inte FÅR ta hänsyn till det politiska spelet kallas tjänstemän och rekryteras på meriter som t ex utbildning och relevant arbetslivserfarenhet 😊 Vill de du föreslår söka är det ju bara att besvara en rekryteringsannons hos regeringskansliet.

    Alltså jag är rätt övertygad om att politiker inte är stora på nätet för att de saknar ”det”, de har gjort politisk karriär istället. De kommer aldrig bli stora heller för de är inte tillräckligt roliga/snygga/tokiga/utlämnande etc.

  Stackars djur. Behandla människor likadant.

   Vi kunde kanske börja med att inte behandla pensionärer som skräp.

    Snark. Kan du inte ha två tankar i huvudet samtidigt?

    De behandlas inte som skräp. Sen att det finns idioter som inte sköter sitt jobb är en annan femma.

     Tror inte pensionärernas mat blir bättre genom att placera fängelsekockarna i köken på ålderdomshemmen, och vice versa. 💸

   Va behandla människor likadant? Alla levande varelser ska behandlas bra! ❤ men det brister åt bägge hållen tyvärr.

    Kanske studera en kissemiss🐱leka med o döda en mus.

  Jättebra att Therese använder sin plattform till något viktigt. Hoppas Joakim Lundell gör det samma! Djuren har fått lida länge nog. Alla insatser som kan förbättra deras liv är värda att uppmärksammas.

   Ja det Therese gör för djuren, och för att uppmärksamma de problem som finns runt djuren i Sverige är verkligen jätte fint och viktigt <3

  Eeeh? Politiska rådgivare? Om du nu inte menar pr-experter så menar du alltså de som är sakkunniga? Som redan finns på varje departement, och som är just sakkunniga = experter. Vad skulle denna ”passionerade sidekick” vara? Influencers som Therese? Sakkunnig är ju verkligen ordet man kommer att tänka på då….

   ”En politiker som kan hela det poitiska spelet, och sedan en kunning och passionerande side kick som bidrar med expertisen, och som mer kan strunta i det politiska spelet.
   Mer kompetens och kunskap, och mer än de politiska rådgivare vi har idag alltså.” 😉

    Ser lite sådär ut att du använder en emoji till kommentaren, ser ut som ett försök till förolämpning till den du svarat.

     Det var inte intentionen.

      Känns som att du inte tänkt igenom den här idéen innan du skrev 😝 Det här fördummandet av den politiska debatten diskuteras ju flitigt idag där politiker ibland beter sig som influencers (knytblusupproret osv) fast det inte är tillåtet enligt RF. Jag tror inte du egentligen tycker, om du tänker igenom saken ordentligt- att vi ska ersätta departement och relevanta remissinstanser med sidekicks av typen Therese och Jocke & Jonna 😅 Åtminstone inte om syftet är mer sakexpertis till regeringen 🙂

       Vad menar du med att det inte är tillåtet enligt RF? Vad är det som inte är tillåtet? Jag är rätt säker på att det inte finns något i RF om knytblusar 😉

    Vad menar du med politiska rådgivare? Låter amerikanskt och som nån som bestämmer pr-strategi, och dessutom någon som kommer från det egna partiet. Det är även oklart i din text hur t.ex. jocke och jonna kommer in i det här. Ska influencers vara side-kicks? Utöver alla sakkunniga som redan finns på departementet, för att de har många följare? Förtydliga gärna för jag är intresserad!

    Influencers som ”bidrar med expertisen” att nå ut till miljontals följare på sociala medier?

    Typ som margaux mycket hyllade serie där hon intervjuade politiker eller?

   Vi läste din text, men det går inte ihop. Du skriver om en roll för en person som är:
   -kunnig
   – passionerad
   -bidrar med expertisen
   och beskriver det sedan som ”mer än de politiska rådgivare vi har idag”

   På vilket vis är Joakim Lundell mer kunnig, passionerad och kompetent att bidra med expertisen (i bestämd form dessutom, som att det vore unikt för honom) jämfört med dagens politiska rådgivare?

   För mig känns det som exakt tvärt om. Som en samhällsutveckling som är på väg mot exakt motsatt håll, mot mindre expertis och kunnighet.

    Jag tror inte att du kommer få något svar. Camilla skrev förvisso att hon tycker diskussionen är jätteintressant, men det var nog enbart för att skapa en reflektion 😉💪

     Det var enbart innan läsare talar om att expertis redan finns och att det alltså inte är respektive minister som sköter allt själv.

    Detta var nog det dummaste inlägget på länge. Joakim Lundell eller Therese inom politiken 😂 Snarare stäng av dom från sociala medier helt å hållet 🤣🤣🤣

  Joakim som politiker??? hahaha xD

  Joakim har ju så många följare pga drama och sitt galna beteende.
  Therese har själv erkänt att hon får fler tittar om hon är mer ”lätt klädd” i sina videos.
  Vem vill ha en politiker som beter sig på det sättet för att få följare?

  Att vara influenser och politiker är 2 helt olika jobb, och jag skulle inte vilja att personen vars uppgift att styra Sverige lägger (enligt influensers själva) över 40 timmar/vecka på att komma på idéer, göra videos, redigera videos och clickbait. Eller sminkar sig, tar med sig olika outfits och letar efter olika platser att ta över 100 bilder på för att då den där 1 perfekta (redigerade bilden) till instagram.

  Fattar inte vem den är Stefan Hallgren är eller hur han tänkte…

   Om Therese blev politiker, så är det fortfarande inte hennes åsikter som blir lag osv. Hon skulle ha folk över/under sig, det skulle krävas motioner och allt vad det heter innan nåt blir klubbat.

   I övrigt tycker jag Therese har kloka tankar och jag tycker absolut att moderna och nytänkande personer behövs i regeringen.

    Jag tror absolut att Therese skulle kunna bli politiker om hon verkligen ville det, men då skulle hon inte kunna vara influenser på samma sätt som hon är idag.

     Ja alltså det tror jag med, hon är vettig!

     Hmm eller så kanske det hade gett många en känsla att hon inte är bättre än nån annan. Tror en politiker lätt hade vunnit på att visa mer av sitt vanliga liv. Speciellt en ung kvinna på 34. Kanske inte lika intressant med typ Stefan Löfven 😂 Men hon kunde använt sin plattform på bra sätt. Minus avklätt då 😅

  Anledningen att Joakim, Therese och dyl. har så många följare är ju dock inte enbart pga. det de är engagerade i. Utan det är ju för att basen för vad de publicerar är ju saker om deras privatliv, vad de gör på dagarna, deras konsumtion, deras resor, tävlingar för följare osv. Det är ju de sakerna som de i huvudsak lockat till sig följare med, inte aktivism. Om du hade ytterligare en PR-minister för varje ministerpost och förväntar dig samma inflytande, måste de ju bete sig likadant och det blir ju extremt märkligt. Förstår att du kanske inte var helt seriös, men men.

  Sen vet jag inte om vi verkligen ska vilja komma dit överhuvudtaget. Jag tycker det är bra att inte enskilda personer inom politiken har många följare, likt USA. Det är inte bra, för då hamnar personer i fokus istället för sakfrågor och konsekvensen blir att sakfrågor kan stå och falla med den enskilda personen.

  De allra flesta politiker har ett brinnande intresse för sina frågor, och ofta väljs ministrar just utifrån sina kunskapsområden. Vissa ministrar väljs just för att de är skickliga politiker, men i de fallen har de alltid sakkunniga som stöttar upp. Utöver detta finns det tjänstemän anställda för att bistå med sakkunskap och arbeta med de konkreta förslagen.

   Ja, men det låter ju mycket tråkigare än att ha någon clown som står i talarstolen och häver ur sig vad som just då kommer upp i huvudet! 😀

    Som i USA?

     Ungefär så.

   Frågan om djurskydd finns dessutom redan med i en ministerpost, nämligen på landsbygdsministerns bord.

    Däremot sköts ju inte djurskydds frågorna speciellt bra. Landsbygdsministern kanske inte hinner med allt, och det kanske vore bra att dela den posten på 2 personer så jobbet hinns med och sköts bättre.

     Det är väl inte bara den enskilda ministern som jobbar med den frågan?

     Skatten, det finns en hel stab av människor. Har du inte haft samhällskunskap i skolan?

    Exakt och landsbygdsministern backas upp av sina tjänstemän på departementet som har en egen avdelning för djurskydd, som i sin tur backas upp av Jordbruksverket som också har tjänstemän som enbart jobbar med djurskyddsfrågor.

     Ajaj, dags att se sig om efter ett nytt jobb 😃 Du kommer snart att ersättas av de med VERKLIG expertis på djurskydd, bedömt enligt kriteriet ”antal följare på instagram”

    Problemet med näringsministern är att den både ska se till näringens intresse och till djurens intresse. Två intressen som går emot varandra. Näringen kommer aldrig att gynna djur.

     Nej, men djuren kommer inte heller gynnas av att folk istället köper billigt griskött från länder med sämre djurskydd. Grisen skiter i vilket land den blir lilla behandlad i. Så jag tycker det är bra med någon som kan se lite bredare på frågorna. Man kan sällan isolera en fråga, särskilt inte i en globaliserad värld.

      Och därför skiter man i att äta djur så slipper de lida oavsett var de befinner sig 🙂

    Ja nej men klart Therese skulle kunna ha den posten som en plus 2! Hon är ju vegan och foster mamma för massa djur 😂 Alltså 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

  Det här måste vara årets tankevurpa från Camilla 😂

   Inte då! 😉

   Mycket återstår av 2022!

  Jag har ett sådant jobb för en högt uppsatt politiker någonstans i Sverige! I mina arbetsuppgifter ingår bland annat att kommunicera politik och profilera personen via sociala medier. Har ni några tips? 🙂

   Du får väl gå in på Jocke och Jonnas plattformar och se hur de jobbar. Det är ju framtiden, påstår en kille som håller på med grammofonskivor. 😀

  Läste att jockiboi tänkte börja plugga juridik. Stämmer det?

   Han skulle bli psykolog och advokat. Det stod han själv och sa i flera stories.

   Men nu ska han tydligen bara plugga kurser för plötsligt är titlar inte viktiga.
   Han insåg nog hur tufft det hade varit att bli advokat och psykolog.

    Det är ju det här lilla dilemmat med intagningspoäng….

   Hoppas inte

  Vi har lanserat ett nytt patientinitiativ – Sällsynt orättvist. Här är länken till vår namninsamling: https://www.mittskifte.org/petitions/sallsyntorattvist-for-en-rattvis-vard-for-patienter-med-sallsynta-sjukdomar

  Det är fem patientföreningar för olika sällsynta hälsotillstånd som har gått samman och startat en namninsamling för att uppmärksamma allmänheten om hur patienter med sällsynta diagnoser, i många fall barn, systematiskt nekas tillgång till nya och potentiellt livsförändrande behandlingar. Vi behöver alla underskrifter vi kan få för att få politiker att ta tag i den här frågan en gång för alla. Det skulle betyda mycket för vår sak! ❤️

   ZZZ sluta spamma

    Det här var info om en bra sak!

     Och? Det är OT.

  På tiden! ♥️

  Hahaha snacka om att skriva enbart för att provocera!

  Förstår inte vad mannen menar.
  Att personer som riktar sig mot en skara människor som har en mognadsgrad som ej når upp till rösträtt skall driva politiska frågor?

  Då behöver de nog i så fall en stor hög sakkunniga…. och varför skulle dessa influenser vilja arbeta med någonting som inte fokuserar på just DERAS ego?

  Politik känns ju som raka motsatsen till influenserna, dvs laget före jaget, inte JAGET före laget…

  OT någon mer som tycker Petras kök liknar ett badrum?
  Får ont i magen av hur fin lägenheten var innan. Varför måste man bygga om fina gamla lägenheter i denna stil? Snälla bygg nya hus eller köp nya lägenheter istället 😭

   Fin innan? Minns du hur den såg ut? Den skrek efter renovering. Sen absolut kanske inte efter den slags renovering Petra och hennes man gör, men ändå.
   Låt folk få renovera om de vill. Du behöver inte köpa den lägenheten sen när de väl säljer 🙂

    Jo just det ska jag göra. Och kasta ut det fula köket och återställa allt i gammal stil.

   ”Ont i magen” hur kan det påverka dig så mycket vad en helt okänd människa gör med sitt hem?

    Får du inte ont i magen när du läser om okända människor som far illa heller då? Eller du kanske bara kan relatera till dom du känner?

     Kök är döda ting? De har inga känslor? Tror du Petras orginalkök mår dåligt nu?

   Jobbigt att få ont i magen över en renovering i ett hus du inte ens bor i. Styrkekramar och handhjärtan till dig

    Åh men tack!!
    Jag tycker det är synd att man inte bevarar den gamla stilen. Jag tycker detta moderna badandet i marmor passar bättre i lådformade hus. Det där tröttnar man på inom ett år. Finns inget klassiskt stilfullt överhuvudtaget medvurst det ser ut

     Buhu. Stackare.

      Ja visst är det synd om mig

     Själv tycker jag inte om den gamla stilen alls, så jag tycker inte att det är ett dugg synd.

     Vad är ”den gamla” stilen du vill bevara? Var är gränsen enligt dig?

      Renovera det som finns, riv inte bara ut. Om nåt måste ersättas välj material och stil efter byggnadens ålder.

    Det är allas vårt kulturarv som rivs ut.

     Exakt så! Borde finnas någon form av bestämmelser som skyddar gamla stilen. Det är så fult med modern stil i gamla hus. Tänk tvärtom- moderna lådor a la Isabellas fd hus i gammal stil med. Helt fel. Fan köp hus istället. Eller nybyggda lägenheter

      Men så bakåtsträvande. Var går gränsen? Borde lägenheter i Gamla stan i Stockholm fortfarande ha kvar sin 1600-talsstil? Hus på Ekerö vara byggda som Vikingarnas hallar?

      Så tröttsamt att folk bryr sig om vad andra har för stil och försöker domdera villkor för dem var de ska bo. Vill du bevara det för framtiden – köp bostaden och bo där själv då.

      Själv vill jag inte bo i villa, utan kunna bo centralt och ändå trivas.

       Om man inte uppskattar stilen, kvaliteten och hantverket i gamla lägenheter, kanske man ska köpa nåt nybyggt. Det är fritt fram att köpa en Hauptbyrå och måla den shabby chic-vit, men det vore otroligt ledsamt om nån gjorde så.

        Eller så köper man den lägenhet man vill ha och inreder och renoverar så som man själv vill.

        Men majoriteten av de som jag känner i alla fall väljer bostad efter läge, inte efter hur gammal bostaden är. Man kan inte alltid få exakt det man vill. Jag skulle jättegärna bo i en helt nybyggd lägenhet, men läget går före. Framförallt med tanke på att jag kan renovera den gamla bostaden så som jag vill ha den.

   Petra who?

  Det sista jag vill se är Joakim Lundell på en ministerpost.

  Vi behöver Jan Emanuel på den posten.

  Den här bloggen, alltså…

   Du alltså..

    MeN dUuUuUuRåÅå?!!??

  Höll på att dö av garv när han gav förklaringen av vem den manlig var 😂😂😂😂😂😂

   Ja för fan, Jockiboi är en patetisk drama queen som folk under 10 tycker är cool.

  Inte glömma sköldpaddorna 🐢

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *