GabJoss är halvt gravid

Bildkälla: Gabriella Possler blogg

Gabriella Joss – som för övrigt ändrat sitt bloggnamn till www.gabriellapossler.se – är enligt sitt blogginlägg halvt gravid. 50%.
Hon har fått ett halvt plus på sin sticka, men tror egentligen inte själv att hon är gravid.

Hade ju varit kul att vara gravid men tror faktiskt inte att jag är det denna månad. Har lite känsla av att jag kan vara det men är ju samma symptom som vid PMS typ. Vi får väl se =) // GabJoss (Sorry GabPoss)

Jag älskar den avslappnade inställningen.
Tänk om man kunde var mer så.
Har det med åldern att göra, månne?
”Hade ju varit kul…” 
Så casual är jag inte ens när det kommer till betydligt mindre beslut än ett barn, säg konsertbiljetter till Ed Sheeran.
”Hade ju varit kul att gå på hans spelning, så HUR GÖR VI FÖR ATT FÅ TAG I BILJETTER?!?!?!? Säg inte att du kanske kan få tag på biljetter, kanske, lite halvt om halvt kan…..KAN DU ELLER INTE???”
*tindrande ögon*

”Mjä, det blir vad det blir….?”
Herregud, det kliar i min inre planeringsdjävul. 🙂

140 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon vågar kanske inte riktigt hoppas pga rädsla för ett till missfall

   Så kände jag när vi försökte. Dock så hade jag i det läget inte orkat prata om det med någon utom min man, så förstår inte hur hon pallar att skriva om det i bloggen.

    Absolut, missfall eller ofrivillig barnlöshet eller vad man har i bagaget, det är nog få som tänker ”om 9 månader blir det bebis!” när man ser ett svagt streck på första stickan man kissar på. Men grejen är ju att det ser positivt ut och många har varit med om samma – ett svagt streck som visade sig vara graviditet. Hjälper det att få dessa kommentarer? Om några dagar kommer testet visa ordentligt positivt (om allt går som hon önskar) så varför inte bara leva helgen som en gravid och ta ett nytt test på måndag och berätta den glada nyheten då? Är man orolig för att inte kunna bli gravid eller få missfall är väl det sista man vill ha spekulationer om ens grav-status?

   Men sluta bara ta gravtester i tid och otid. Dom hinner ju knappt ligga innan det ska kissas på sticka. Och lägga ut bild. Suck.

  Fräsch bild med smuts under nageln och gult i toaletten.

   Ja fy vad äckligt!!!! Jag kan inte BEGRIPA varför inte folk tänker på att man ser all skit under naglarna på foton. Alltså jag har sett såååå många kändisar som lägger ut bilder och glömmer att deras ovårdade naglar syns, dom har lagt på smink(eller kanske bara lagt nytt smink på det gamla…urk) men sköter inte hygienen. Folk skulle bara fatta hur mycket gegga som ligger där, folk kliar sig i huvudet, kliar sig i ansiktet, går på toa…
   Hoppas att ni använder en nagelborste flera gånger om dagen, SPECIELLT ni som använder nagellack!!!!!!!

   Påbyggnadsnaglar är gjorda av material som drar åt sig bakterier. Just sayin’ tycker det är fruktansvärt ohygienisk

   Håller med, det är så fruktansvärt äckligt med alla dessa byggda naglar.

  Men oj, är det så viktigt att få uppmärksamhet och ett kommentarsfält fullt av gissningar/personliga upplevelser/spekulationer att man inte kan vänta några dagar och se?

   Precis? Skriker juh uppmärksamhet. Förstår att man inte ska dölja och skämmas över vissa saker (typ missfall) men att posta något sånt här känns väldigt långsökt.

   Finns ett ord för detta. Det är ”gränslöst”. Precis som mycket annat gällande det hon lägger ut.

    Fast det är väl ändå inte gränslöst att vara öppen med att man vill bli gravid.

     Hur många här skulle ta en graviditetstest och sen typ lägga ut det på facebook eller insta? En väldigt låg procent gissar jag, det normala är att man inte gör sånt.. Så jo det är gränslöst, vare sig man är influenser eller ej.

     Vara öppen med att man vill bli gravid är en sak. Lägga ut bilder på sociala medier på graviditetstest är en annan.

  Och varför börjar man ens kolla innan mensen är sen?

   För att man blir knäpp i huvudet när man aktivt försöker skaffa barn (och ännu mer efter missfall).

    Hear hear !!

    Ja det finns ju långa trådar på familjeliv där folk redigerar sina bilder för att tyda test. Jag har aldrig fattat grejen med att testa så tidigt, tycker bara det verkar jobbigt att ta massa negativa test. Därför har jag bara tagit när jag vet att jag kommer få positivt, första graviditeten tog jag inget alls. Så är väl lite knäpp åt andra hållet kanske🤷‍♀️

    Alla blir inte…

   Därför att för många kan man se ett plus redan innan mensen skulle ha kommit.

   Så gjorde jag själv efter att ha väntat i flera veckor. Men jag köpte ett sån test där det står tydligt istället gravid/inte gravid.

   Jag var ofrivilligt barnlös i flera år. Jag hade inte kollat innan mensen kom. Jag vet inte heller varför man gör så.

    Av samma anledning som man vill ta reda på barnets kön innan förlossningen. Man är nyfiken! Blev det nåt denna gång eller inte? Hela trying to concieve-resan är sjukt påfrestande och alla dagar varje månad under ”the two week wait” man kan spara in och eventuellt få slippa sitt äggsjuka lidande på är önskvärda.

     Men oj, låter inte sunt.

  Hon verkar lika osäker i sig själv som Megan Fox

   Hur menar du? Hur är hon osäker (Megan)?

   Vad menar du?

  Får man ett halvt streck betyder det testet är sönder. Bara ta ett nytt så får man ju svar … hade blivit galen om jag börjat spekulera över resultatet från ett trasigt test. Men ja lägg upp det på bloggen bara för uppmärksamhet 😂

   Nä det är ju inte sönder? Kontrollrutan till höger visar om den är sönder eller ej.

    Men det ska ju vara ett helt streck, inte ett halvt. Det finns ju inget streck på övre sidan ?

     Hur menar du nu?

     Googla på clearblue gravtest så ser det precis ut så i kontrollrutan..

      Menar att det ska vara ett lodrätt streck och ett vågrätt streck så det blir ett plus 😅 men ska googla mig vidare… är typ bara 90% säker det är så.

       Ja det ska vara ett plus om man är gravid.
       Men på detta test syns ett svagt plus eftersom hon säger att hon testat för tidigt också. Så hon får ta ett nytt test om någon dag/några dagar.
       Men testet är inte trasigt som du skrev 😊
       Jag trodde du beskrev kontrollstrecket då du sa att testet var sönder.

  Vad har hänt med privatlivet? Är det inget värt?

   Varför hör graviditetstest till det absolut mest privata?

    Varför? hahahahaha Här har vi en som inte vet vad det handlar om i alla fall.

    Vad tycker du själv? Man är nog ganska självupptagen om man tror att ens graviditetstest är intressant för någon annan än de närmast behöriga.

   Har bara sett om henne här men den där människor verkar inte vilja ha nåt privat. Hon känns riktigt osmaklig

  Funderar mer på toaletten i bakgrunden. Människor som spolar med locket öppet, vilka är ni egentligen?? Får klåda när folk är här och spolar med öppet lock.

   Hon kanske inte har spolat än😱

   Vad tror du ska hända? Att spolet lyckas putta en korv över toakanten med sådan fart att den landar precis på din tandborste?

   Nä men ärligt. Vad är det som ska hända?

    Inte korven men massor med bakterier som sprids ut i badrummet när man spolar med locket öppet. Därför ska man spola med locket stängt. Hatar också när folk inte spolar med stängt lock

    Massa bakterier flyger ju upp varje gång du spolar.. står du då framför när du precis har gjort 1 eller 2 kan du ju gissa vad för bakterier som kommer.

     Källa på det!

      Är det så svårt att googla själv?

       Ja.

        Är du tillräckligt intresserad får du göra din research själv och källkritiskt bilda din egen uppfattning.

         Det räcker väl med att ställa en enkel fråga här och det kommer lika snabbt ett svar som om jag skulle Googla.

          Om du litar blint på andras åsikter absolut, dock inget som rekommenderas.

           Jo, om de lägger ut en länk till påståendet.

      Källa på att det finns bakterier (såklart) och att de flyger omkring
      https://sfamjournals.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1365-2672.2005.02610.x

       Iofs en studie från 2005 och som så mycket annat så har även toalettstolar utvecklats sedan dess. De nya har ju tex en helt annat ”teknik” för spolningen, hur vattnet släpps ut i stolen och även hur mycket vatten som används. Vore intressant att se om de nya stolarna sprider lika mycket bakterier. (Jag säger alltså inte att det är så utan bara nyfiken, och själv stänger jag locket. Inte för bakterier men för att det ser trevligare ut)

        Jag jobbar med olika företag, bland annat ett som tillverkar toastolar. Fascinerande egentligen hur mycket som går framåt med något så enkelt som en toastol.

     Och vad händer då? Blir jag sjuk? Kommer jag lukta illa? Är det farligt? Nä, just det. Det händer ingenting. Det är äckligt i ditt huvud. Synd om dig.

    Det stänker upp bakterier och virus. Man kan mäta i avloppsvatten hur mycket det finns av olika ämnen.
    När du spolar kommer det ett lätt ”moln”
    Nu kan vi lägga på locket, eller?

     Ja vi måste våga tala om alla som varje år blir sjuka och dör av molnet av bakterier och virus när de spolar efter sig på toan 💕🙏

      Men hur fräscht är det? SÅ löjlig kommentar.

       Men då måste man ju öppna locket igen och kolla så ”läget är ok” i toan och sen stänga igen. Så jäkla omständligt…🙄 Här hemma har vi ett sånt soft close lock som man tydligen ABSOLUT inte ska trycka ner. Så det är ett jäkla väntande på att det ska åka ner. Sen upp, sen ner igen. Man har väl annat att göra än att stå och vänta på toalock…

     Avloppsvattnet som dom mäter i är ju inte vattnet i din toalett.

   Var det inte hon som duschade en gång i veckan också? Så inte jättemärkligt i detta fall kanske

    Har också tänkt på det där, dusch max 1 gång per vecka. och ett jäkla sexande som det verkar. Alltså, liiiite fräsch vill iaf jag känna mig innan nån går ner.
    Och efter 1 veckas sexande som hon så öppenhjärtig skriver, eller det att hon måste ha orgasm för att kunna sova, undrar jag, HUR i helsike vill man fortsätta ligga efter en veckas gamla safter? 🤮
    Alltså, jag älskar min man men näää, jag skulle inte gå ner på honom och han skulle sannerligen inte få göra detsamma.

     Usch om det är sant! Dessutom låter det som att hon är sexberoende, om hon inte kan sova utan…

   Överhuvudtaget att ha toan öppen är konstigt. Stäng locket, ser så mycket trevligare ut. Ser toalock öppna på mäklarbilder och ryser.

    Alltså, jag tycker också det ser trevligare och fräschare ut med locket stängt, men det här med att saker är konstiga så fort andra inte gör som en själv? Det är konstigt.

  Om jag inte har fel nu så är det där klart ett plus.. när det är negativt kommer bara ena sträcket, alltså ett minus. Ser man ens ett uns av det andra sträcket så är det ett plus, dvs positivt. 😊

   Strecket! Förlååååt 😅

  Att hon vågar åka till NY och sedan gå ut på restaurang med massor av folk. Vad kan vara värt det. H Graf. .

   Varför skulle man inte våga?

    Tyckte någon sa att det fanns ngt som heter Covid. Tyckte det va ngn som sa att det fanns rekommendationer.

    Du planeten kan ju inte vara på jorden iallafall.
    Tror du endast är här för att provocera.

   Vem är hon där med?

    Gissar på Peter K.

  Är positivt och hon är gravid

  Detta har jag inte lyckats googla mig till, är det samma symptom innan mens likaväl som om ägget faktiskt blivit befruktat och mensen kommer utebli? Alltså om man känner sig ungefär som vanligt veckan innan mens, som man alltid gör, kanske lite ont, lite pms och irriterad etc, kan man räkna med att ägget inte blev befraktat då eller kan man ändå vara gravid? Dum fråga – i know

   Ja du kan ändå vara gravid.

   Ja, kan vara gravid ändå. Jag hade ”mensvärk” bara några dagar innan beräknad mens, när det hade hållit i sig utan mens en vecka så testade jag positivt.

   När jag var gravid första gången fick jag
   den vanliga mensvärken precis på beräknad mens, som jag får precis innan mensen ska komma. Tog värktabletter och gick och la mig besviken. På morgonen när jag vaknade hade jag dock inte fått någon mens och tog ett positivt test

   Detta är det jobbiga med att försöka bli gravid! Man känner yeees brösten ömmar, nu har det tagit! Sedan kommer mensen och man känner sig dum för ömma bröst är ju lika mycket symtom på kommande mens… 🙁

  På tal om graviditet och familjeliv. När jag var gravid så kom jag in på en del trådar på familjeliv och blev så fascinerad och lite fundersam. Vilka är alla dessa människor som gör typ fem ultraljud innan vecka 12 ens och ringer in till barnmorskan bara för att ena bröstet slutat ömma i en dag? Fattar att man är orolig för missfall, men vad gör fem ultraljud för skillnad, blir det missfall så blir det ändå (kanske låter hårt men så är det ju) Är det inte bara att göra allt ännu värre, istället för att försöka jobba på att oroa sig i onödan och försöka njuta så jagar man upp sig ännu mer. Fattar att har man haft missfall så är man orolig men inget blir ju bättre av att oroa sig för mycket. Eller är det bara så att alla neurotiska människor samlas på familjeliv?

   Jag är en sån människa, alla är vi olika och tur är väl det?

   De kvinnorna tror att de kan ha kontroll genom att vara sådär ängsliga. Det är ju dock bara en illusion. Det bästa man kan göra är att acceptera att om man får missfall i vecka 9 så finns det inga ultraljud, gravtester, tupplurar eller vad fan som helst som hade kunnat stoppa det. Självklart supersvårt att programmera om sin oro men jag talar av egen erfarenhet här (ej varit gravid men lidit mycket av ångest och oro) att det är något man måste jobba på hela tiden. Ständigt påminna sig om att man inte har kontroll i livet.

    Fast det handlar inte om kontroll för alla. Det kan vara så att missfallet i sig kan hanteras (dvs man fattar att man inte kan kontrollera den saken), men man vill inte gå runt och tro att man är gravid i mer än en månad, trots att fostret redan har dött i magen. Vid missed abortion kan det dröja väldigt länge innan fostret stöts ut och man börjar blöda (och då förstår att man har fått missfall), ibland två månader… Det blir liksom ett högre fall än ”bara” missfall, för ju längre in i graviditeten man går, desto mer investerar man i den känslomässigt och planerar mm. Ibland vill man bara veta, för att bespara sig själv utdragen sorg.

     Exakt detta tror jag är anledningen!

   Hmm asså jag fick en ordentlig blödning kring vecka 7 typ. Satt och kollade på TV och helt plötsligt började det rinna längs benen. Innan den händelsen var jag en väldigt chill och positiv person. Men blödningasituationen blev som ett trauma. Jag hade turen att få gå på två ultraljud (vaginala) innan KUB:en vecka 12 (som man får gratis i min region trots ung) för de hade förståelse för min rädsla. Att veta att jag ”snart” skulle få gå och se att/om fostret levde var typ det enda som höll mig igång i början. Gick till psykolog hela graviditeten. Vågade inte tro att det skulle komma ett barn. Vågade inte svara högt när bebisen beräknades komma eller ens prata i sådana termer utan jag sa alltid typ ”OM allt går bra så hoppas vi att bebisen kommer xx”. Köpte i princip inga kläder eller så, bara det nödvändigaste. Jobbade tills samma dag bebisen kom, för att hålla tankarna på annat.

   I efterhand känner jag att jag förlorade hela den där nesting-fasen som ska vara så mysig. jag tog till mig bebisen direkt och kände kärleken från första sekund men mentalt var jag inte förberedd på att jag skulle bli mamma så det tog ett bra tag för mig att landa i vad som hade hänt när bebisen väl kom.

   Och jag är i övrigt helt utan liksom bakgrund av paykisk ohälsa/ångest. Lever ett vanligt liv med vanlig trygg uppväxt och har alltid haft bra stöd från min familj och så vidare. Sorry för långt svar men kände bara att jag ville dela med mig av detta för jag tror att det är svårt att förstå hur manisk en sån ”liten” händelse under en graviditet kan göra en.

   (Blödningen var inte från livmodern utan bara ett litet blodkärl som brustit, vilket är jättevanligt i tidig graviditet. Men jag kunde inte ta till mig den infon).

   Talar bara för egen del, men det var vidrigt att i v 13 (när missfallsrisken ”är över”) få reda på att embryot slutat växa i v 6, jag hade alltså gått 7 veckor, nästan två månader, och trott att allt var som det skulle när det egentligen inte växte men kroppen inte fattat det än… Så att man efter en sån upplevelse vill göra ett extra ultraljud runt v 7 för att se att det växer och hjärtat slår är kanske inte så konstigt?

   Det känns väl som en väldigt lång tid att gå och vara/känna sig gravid fram till v. 12/13 utan att egentligen veta. Men ett ultraljud säger ju faktiskt bara att embryot/fostret lever vid just det tillfället, hjärtat kan ju sluta slå direkt när man lämnar undersökningsrummet. Antar att man vill ha den bekräftelsen och att det känns bra. Rimligt att kunna komma in någon gång om man är orolig. Men är det 5+ ultraljud innan v. 12 så låter det ju nästan som något slags beroende och samtalsstöd borde erbjudas istället, för du har ju rätt – vad som än händer/inte händer kommer ju hända oavsett.

    Ja det är ju såklart bara en ögonblicksbild men oddsen för att hjärtat slutar slå när det väl börjat är mindre än att det inte börjar att över huvud taget… Alltså ger det ett litet lugn att det klarat sig förbi den första kritiska utvecklingen.
    5+ ultraljud innan v 12 är kanske överdrivet och där borde som du föreslår samtalsterapi kanske erbjudas men ett eller två(om det första visar sig vara för tidigt t.ex) tycker jag inte är så konstigt..

   Det låter mycket med 7 ultraljud innan, men för vår del, med totalt 9 missfall/missed abortion i bagaget så förstår jag. Man vill inte komma till barnmorskan i v10 igen och då få veta att fostret avstannade i v6, men inte har stötts ut. Det ÄR jobbigt att vara gravid, få förväntningar/förhoppningar på en bebis och sen krossas det om och om igen. Det är ju lite för oss som har det så tt ett positivt graviditetstest blir nästan som ett positivt ägglossningstest för andra: ett pos gravtest innebär bara att det kanske blir ett barn. Till slut vill man liksom bara veta: Finns det kvar nån därinne, eller inte? Om det var så enkelt att alla får missfall när fostret slutar utvecklas, hade jag förstått din fråga. Nu funkar inte alla så och det är ärligt talat svinjobbigt!

    Bara en seriös fråga. Varför testa så tidigt? Förstår att man kan längta men uppenbarligen skapar det också så mycket oro och ångest. Ultraljud gånger flera. Hjälper det?

     Menar du testa tidigt före mens? Det vet jag inte så mycket om annat än att jag själv ibland testade tidigt för att jag var så himla nyfiken. Vi försökte få barn i över sju år. Massa utredningar, nio missfall/missed abortion och annat skräp gjorde nog att jag vissa gånger ville veta så snabbt som möjligt för att få vara glad, liksom. Vissa gånger testade jag inte förrän efter beräknad mens. (Jag testade bara med de digitala, så jag satt aldrig och gissade eller tolkade). Jag testade mååånga gånger under alla år…
     Ultraljud: För min egen del var flera ultraljud före KUB oftast ett sätt att få veta om fostret ens levde eftersom jag hade flera missed abortion (dvs fostret dör, men man blöder inte ut det förrän efter ett bra tag, ibland flera veckor). Dels byggs förväntningar och annat upp mer, ju längre graviditeten varar och fallet ner i sorgen blir högre om det går 10 veckor istället för 7. Plus att jag ville få ut det döda fostret så snart som möjligt. (man får göra en abort om det inte funkar med tabletter, vilket det aldrig gjorde för mig). Jag var 31 när vi började och klockan tickade på, så jag ville liksom bli av med missfallet och kunna starta om så snart som möjligt.

     Till slut kom vi i kontakt med fantastiska Lennart Blomqvist, som forskat om upprepade missfall och med hans hjälp fick vi till slut vår son. Och då gjorde vi UL varje vecka från v 6 upp till v 14 typ för att hålla koll. (Det var Lennart som hade hand om dem, så det var inte något vi kom på.) Om man själv står för kostnaden och inte belastar den allmänna vården ser jag inget problem med de som gör massa UL.

     Lite långt svar, men allt är inte så enkelt som ”familjlivsfånerier”

      <3

   Åh, du borde bli livscoach. Din approach skulle helt utrota ångestsyndrom. Tror du att du skulle kunna säga till deprimerade att sluta deppa också? Vore guld! Vilken grej alltså 🎉

  Håller hon på att tappa läsare/samarbetspartners?Har det blivit för mycket pojkvän/man och rumpbilder, tilltalar det en annan målgrupp? Så hon försöker hålla kvar folk genom att vara gränslös.

  Tror inte att hon är så avslappnad som hon vill framstå som. Hon har redan tagit 3 test som hon publicerat (säker fler off screen) och vi vet hur himla gärna dom vill ha barn och en vet själv hur mycket en kan hoppas och längta när man själv är i den sitsen. Ett positivt test är alltid positivt.

   Nja…. Jag testade positivt förra veckan, med ganska utspätt urin. Nästa morgon testade jag igen för att få mer koncentrerat urin. Negativt. Medans jag satt kvar på toan kom mensen…

    Du får aldrig positiv utslag på ett test om du inte är gravid så jag tror tyvärr inte på din historia. Möjligen var det en kemisk graviditet.

  Tycker aldrig att hon har framstått som något annat än impulsiv och hetsig.

   Hon sa ju att dom inte skulle stressa å försöka bli gravida🙈👍🏼

    Eller hur.. precis som att hon inte skulle stressa giftermål.

  Eller så är Hcg inte tillräckligt högt i urinen. Därav tidiga test kan vara luriga, bättre vänta efter beräknad mens. Hcg är det som utsöndras vid graviditeten och vid tidigt skede så kan det vara svårt att detektera vid test. För sin egen skull så vänta hellre, jobbigt att vara i ovisshet.

  Zzzzzzzzz graviditet zzzzzzzzzz barn.

   Lägg av fjortis.

   ( Hej Sandra! )

    Godmorgon finis! Det var inte jag denna gången ☺️ tänka sig, det finns fler som känner som jag 🤔

     Vad bra att ni inte förökar er då☺

  Efter att försökt bli gravid i över 3 år och 3 missfall i bagaget, så kan jag säga att clearblues graviditetstest inte ens borde få säljas.
  Har nog tagit hundratals graviditetstest de senaste åren.
  Det där är garanterat ett spökstreck .
  Strecket ska vara blått och inte grått som på detta test.
  Jag har fått ”plus” så många gånger med dessa test men sällan har det varit en graviditet.

   Ska det ens gå? Har fattat de som att ett positivt alltid är positivt men negativt kan vara positivt?

    Ja tyvärr. Är ett streck grått är det negativ. Det måste vara blått (eller rött med andra test).

  Hon tar en bild där man även får se ner i hennes toastol… De är verkligen ”proffsiga” dessa influensers.

  Sen fattar jag inte heller, man har just träffat en kille man är sådär superkär i och har tusen ton sex med och allt är bara naivt underbart (som det är efter ”tre veckor”). Varför vill man då ändra på detta på två röda och skaffa barn? Så ologiskt..
  Ingenting sätter sån press på relationen som barn.

   Hon förklarade att de ville ha barn snabbt för att det inte skulle bli för långt mellan hennes två och en ny bebis.

   Å andra sidan är det inte toastolen som det fokuseras på i inlägget.

  Jag tog ett sådant test med svagt plus för flera år sedan. Dagen efter fick jag ett missfall och efter ett besök hos barnmorskan (för att kontrollera att allt ”kommit ut”) insåg jag att jag var gravid i vecka 8.

   Samma sak hände mig 😢

  Alla dessa familjelivsmissfall, man manipulerar test och tror man är gravid och så kommer mensen på rätt tid. Hade man tagit test efter utebliven mens hade man fattat att man inte ens var gravid.
  Det kan låta hårt men många verkar bli helt rabiata i sin jakt på barn och hänger på trådar som förstärker oron, en del (jag säger inte alla) tror att dom fått mellan 5-10 missfall och tävlar nästan med vem som fått flest.
  Naturen har skött detta i många många år, låt den fortsätta med det. Testa när mensen är sen och utgå därifrån.

   Vad har hänt med att ha förståelse för andra människor?

   Empati?

   Ja, naturen sköter mycket som vi inte kan kontrollera. Trots det kan det vara en enorm sorg att stå och se på när naturen är grym (inte bara när det gäller barnlöshet utan sjukdomar, dödsfall osv). Kan vi inte försöka vara lite förstående och ödmjuka för att andra kan ha det tufft och behöva hantera något på ett annat sätt än man själv hanterar det?

    Fast vart leder det om du tror att du är gravid även om du inte är det, all denna sorg och oro helt i onödan. Dom köper graviditetstest i hundrapack som förstärker stressen och kanske hindrar dig från att bli gravid. Köper egna ultraljudsmaskiner och gräver i sitt underliv många gånger/dag och kanske orsakar skador på fostret, eller rent av ett missfall.
    Det är inte empati att låta det pågå, empati är att ge dom hjälp att sluta med sitt beteende.

     Det leder ingenstans och det var inte det jag sa heller. Jag säger bara att vi kan försöka ha lite förståelse till varför en del är oroliga och inte alltid utgå från att alla andra hantera saker på det sätt man själv gör.

     Och nej, stressen hindrar dig inte att bli gravid och nej, att ”gräva i underlivet” skadar varken fostret eller leder till missfall. Sluta lägg ännu mer oro på redan oroliga människor. Blir det missfall så beror det inte på kvinnans oro eller gynundersökning.

      Utge dig inte för att vara expert om du inte är det, du vet aldrig vilken kunskap du möter här. Och ni som läser en del bergsäkra tips och från amatörer, tänk på källkritik och leta själv fakta. Vem som helst kan uttala sig om saker dom inte har en aning om.

      Jag är Anonym 11:34 och svarar till Anonym12:06.
      Läs och begrunda innan du sprider din okunskap!

      https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/omraden/stralning-i-varden/berattigande-och-optimering/ultraljudsundersokning-vid-graviditet/

       De där rekommendationerna är inte satta för att det finns bevis för att ultraljud ökar risken för missfall eller. De finns satta för att det finns en risk som man inte kan bevisa eller motbevisa (pga av svårt att genomföra etiska studier) och då tar man det säkra före det osäkra. Om du tror annat så får du gladeligen hitta de kliniska studierna som ligger till grund för det.

       Även det påståendet att oro leder till barnlöshet finns noll och ingen vetenskaplig grund för. Det är en myt och ingenting annat.

        En hypotetisk risk*

        Myt?
        https://www.gp.se/livsstil/d%C3%A4rf%C3%B6r-ska-du-inte-uts%C3%A4tta-ditt-foster-f%C3%B6r-ultraljud-i-on%C3%B6dan-1.41246615

        https://www.nyteknik.se/samhalle/stralskyddsexpert-varnar-for-onodiga-ultraljud-6941995

        Du kan ju fortsätta att hitta på förmildrande omständigheter om du tror något, men du vet inte om det du säger stämmer. Jag litar mer på experterna.

         Läser du ens det du länkar till själv? För de motbevisade inte det som stod i kommentaren. Och förstår du inte varför så läs om, låt poletten trilla ner.

         Det var inte ul som sades vara en myt (men inte vetenskapligt bevisat med kliniska studier) utan att oro och stress leder till att det är svårare att bli gravid.

         ”Även det påståendet att oro leder till barnlöshet finns noll och ingen vetenskaplig grund för. Det är en myt och ingenting annat.”

          Kanske inte till barnlöshet, men att graviditeten dröjer. Hur många har inte blivit gravida när dom släppt tanken på barn, adopterat, skaffat hund/katt m.m. Har själv vänner som blivit gravida på det sättet efter många års försök.

           Nej. Det som hjälper är att ha sex vid rätt tillfälle och att fysiska komplikationer inte tillstöter. Snälla, sluta säg att folk ska slappna av! Det hjälper inte, även om dina vänner fick barn så. Det berodde på att de fortsatte att ha sex, inget annat. Om det fanns någon som helst grund för att man blir lättare gravid om man slutar oroa sig, skulle det göras stora pengar på ”Bli gravid-yoga” och ”Sluta oroa dig-terapi”. Det enda sådana uttalanden gör är att skuldbelägga de kvinnor som inte blir gravida. Inte nog med att deras kroppar inte ”funkar” som de vill, nu ska de dessutom få skulden för att de inte slappnar av tillräckligt också.

           Bara sluta säg så. Nu.

   Håller helt med dig. Den där hispigheten skadad både kvinnan själv och relationen till partnern. Bättre att försöka lugnt i ett år och händer inget så gör en utredning inom vården! Man kan inte tvinga fram en frisk graviditet genom att göra 14 gravtest, 10 ultraljud och ha sex 29 dagar i månaden….

    Så sant som du sägerPenny👍

    Exakt men att göra det gör ingen skada heller. Det gör alltså varken nytta eller skada.

     Jo det kan skada relationen som sagt, en del blir besatta och tänker endast på detta, har sex bara för att få barn osv. (Förstår om det tar över när man är ofrivilligt barnlös men snackar om det normala spannet nu).

      Och ens egen psyke liksom. Onödig stress.

      Ja men det kan inte skada fostret eller chansen att bli gravid vilket var ts påstående.

       Om det skadar relationen så kan det såklart minska risken för att bli gravid med tanke på hur barn blir till. Tänk själva att behöva prestera på beställning vare sig man vill det eller inte, för att ett ägglossningstest visar positivt.

       I övrigt så är det väl väldigt olika hur kvinnor reagerar på stress och hur det påverkar menscykeln. Finns ju de som får försenad mens bara av att vara på semester tex och andra som kan gå igenom vad som helst och mensen kommer som en klocka. Att önska och hoppas är inte oro men blir det extrem oro så lär det ju kunna påverka på samma sätt som annan oro, för vissa.

    Ja, speciellt när man är typ 25 och känt varandra i bara några månader. What’s the rush liksom…

  Påminner om något avsnitt av keeping up with the Kardashians där någon av dem tagit ett test och säger ”I took a test and it said I might be pregnant” varpå Scott utbrister ”there’s a might option?”

  😂

   Scott 💚

  Varför inte bara ta ett digitalt test? Slipper man hålla på tyda massa streck hit o dit

  Äh Gabjoss vet nog att hon är gravid men behöver nog bara fylla på uppmärksamhetskontot lite.

  Haha, gillar din humor😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *