Sten och salvia för barnens sömn?

Bisse verkar tro stenhårt på det här med kristaller och rökelse och visar i sin video hur hon är inne på barnens rum med någonting som vid en första anblick ser ut lite som en gigantisk joint, för att de ska kunna sova bättre. Vilket det naturligtvis inte är, en joint alltså, trots att man säkert kan sova bra på det också. ?‍♀️
Det är tydligen en bunt vit salvia – som enligt sidan www.naturkosmos.se kommer från växten salvia apiana som växer villt i vissa delar av USA. Den används som rening i hem, lokaler, ceremoniella platser samt i svetthydda men också för personer och förmål.
Enligt traditionerna renar salvian negativ energi och kan användas överallt och vid ceremonier.

Bisse har även tagit fram ett kristallkit för barn, som går att köpa på företaget Oh La Moon som ägs av hennes influencerkompis Josefin Dahlberg.
Det ska enligt hemsidan vara två magiska kristallkit – ett för mamman och ett för barnet.
Kiten innehåller Jannikes favoritkristaller som hon använder för att boosta sig själv och sina barn på olika sätt i vardagen.

Så här står det på hemsidan, signerat Bisse:

”Det här kitet har jag tagit fram till alla underbara power-mammor där ute. Kitet innehåller mina tre favoritkristaller som ger mig så mycket kraft! Jag har med mig dem i väskan, på jobbet och på viktiga möten för att få en extra boost.”

”Jag har använt kristallerna i det här kitet sedan mina barn föddes. Jag har dem i en liten skål under sängen för att barnen ska sova bättre, få lite extra skydd och för att sprida en lugn vibe i deras rum.”

Jag tror inte ett dugg på sådant här, och sätter det i samma kategori som kolloidalt silver, astrologi och medium som säger sig kunna se in i framtiden, men har så klart ändå en teori om saken.
Kan det vara så att om man stenhårt tror på den här typen av saker, så kommer man uppleva en förändring?
Placebo-effekter tror jag däremot betydligt mer på, än ovan nämnda saker.
Kan det vara lite samma sak här, som en kristall och salvia-placebo-effekt som kanske egentligen mer har med en själv att göra, men att förändringen eller känslan upplevs som alldeles sann och äkta, just för att man har någonting att luta den mot?

Att var och en blir salig i sin egen tro, oavsett vad det är man tror på?
Vill man tro på att kristaller kan ge ett lugn så upplever man kanske sig som lugnare, av att ha en kristall i fickan?
Och att den positivt upplevda känslan är densamma, så länge som man tror att kristallen faktiskt ligger kvar i fickan, trots att någon flyttade på den för flera timmar sedan.
Det är i alla fall så jag tänker…

 

 

143 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Åhh herregud! Stay in school, kids!

      Absolut ska vi gå i skolan, men så här är det; alla människor är inte öppna för det spirituella. Ni som ”inte tror på sånt här” behöver absolut inte göra det heller. Det är ingen som tvingar er. Vi som däremot har äldre själar än ni och som faktiskt är mottagliga för den här typen av saker vet vad vi pratar om. Visst kan man öva upp sin förmåga till viss gräns, men vi har alla olika förutsättningar utifrån vilken själ vi föds med. Ni som förstår ni förstår. Jag känner alltid av när någon har en ”äldre själ”. Ni andra kan bara scrolla förbi den här flummiga tanten. Som ett exempel på vad jag menar kan nämnas att jag helt förstår mig på och beundrar Yoga Girl, som någon här i kommentarsfältet bara tyckte var flummig, hon innehar en betydligt äldre själ än många av oss. Den som vill (och har nära till sitt andliga jag) har väldigt mycket att lära av henne. Trevlig lördagkväll på er.

        ??❤️

        Känner aldrig av sånt som du beskriver, men skulle så gärna vilja! Verkar så spännande!

        Så otroligt gullig kommentar, jag älskar typ dig ❤️ Som om den var skriven av en femåring som rökt på typ ❤️

        Men kan man inte vara en ”äldre själ” utan att behöva kränga prylar till vanliga mammor ute i landet, som övertygas om att deras barn nu behöver kristaller för att sova bättre? En av de bättre aspekterna med kristendomen är ju att man ska dela med sig och leva i enkelhet, varför måste den här sortens spiritualitet handla om att tjäna pengar och vara en power-mamma-boss-bitch etc?

        Gammal och gaggig själ kanske… ?

        Till ?:

        Väldigt bra skrivet, jag håller verkligen med dig och förstår vad du menar.

        Vänligen, en väldigt gammal själ

          Tack. Du och säkert väldigt många andra förstod nog också att mitt inlägg snarare riktade sig till Camillas text än till ”Bisses” affärsidé som sådan. Har noll koll på denna människa och vet inte huruvida hon endast är ute efter att profitera med sina spirituella alster, men jag är iallafall övertygad om att den tjejen har ett öppet sinne för dessa saker hur som helst.

        En äldre själ? I call BS

        Jag har en magisk sen i varje rum♥️

      Men kan inte var och en få göra det som man själv tycker känns bra utan att man ska bli idiotförklarad för att vetenskapen inte stämmer? Folk har väl i alla tider haft ”tur-strumpor”, maskotar och stenar som gör att man förknippar det med fokus och ”tur”. Jag har själv en sten som ger mig mod. När jag känner mig osäker och rädd så håller jag i den och fokuserar på att våga. Inte tror jag att det kanske är stenen som gör att jag sedan vågar utan jag tror absolut att det är placebo (eller egentligen vet jag ju inte för om 500 år kanske alla skrattar åt människor som inte fattade att stenar är fyllda med olika energier). Men det hjälper mig! Vetenskap i all ära men vi människor vill gärna hitta mening i exempelvis religion och stenar. Det betyder inte att alla som är troende eller häxor är dumma i huvudet, bara att man är en sökare som försöker hitta strategier för att hantera saker som händer i livet.

        Placebo skall aldrig underskattas, har en enorm kraft!

      Tror den där Bisse på tomtar, troll och häxbrygd också? Vilken dåre.
      För mycket sånt kan ge orosanmälan till soc om barnen.
      Camillas kod ≠ HUMBUG25 va rolig!

    Låt ungarna slippa uppmärksammas i jakt på pengar.

      Den där Bisse gör precis vad som helst, bara hon får pengar.

        Agree. Undrar fortf när hon ska visa upp sina tänder som hon skulle rätta till…Falskt så det förslår och konstigt att inte fler företag sätter press på dessa cyberbrudar.

    Jag har så otroligt svårt att förstå folks tro på denna typ av saker, som stenar, kristaller, astrologi, häxkraft, inte fasen vet vad mer som finns ???

      Nihilism is the way to go!

      Du behöver inte förstå andra människors tro och andlighet. Jag har svårt att förstå att man kan låta bli att ha någon tro men hänger inte upp mig på det, not my business. 😉

      Tycker folk får göra vad dom vill. Blir nån glad eller lugn av det så KÖR!
      Det jag inte gillar är när sånt här marknadsförs. För jag kan bara tycka att det är lurendrejeri. Ännu en sak att sälja. Ännu en sak som kvinnor(främst) ska lägga alla sina pengar på. Det marknadsförs som så mkt annat med hjälp av våra svagheter. Vi kvinnor ska bli friskare, piggare, mer confident osv med hjälp av en STEN!!! Och marknadsföring funkar ju så att om rätt person pratar om det och vi ser det tillräckligt många ggr så kommer vi börja tänka på det och tillslut kanske köpa trots att vi egentligen inte alls är intresserade.

      Sen vore det ju väldigt intressant om oh la moon kunde berätta var deras stenar kommer ifrån. För stenbusiness är inte hållbart, ofta riktigt riktigt dåliga förhållanden för de som gräver fram å slipar .

        ???? håller verkligen med!

        Jag tror på stenar, astrologi och allt sånt där. Men tycker marknaden för alla spirituella ting är vidrig, oftast. Klarar inte av Oh la moon, tycker hela företaget känns så otroligt fake och jag stör mig så mycket på att dom inte tar till sig kritik öht. Hela konceptet känns väldigt ickespirituellt.

        Önskar fler kunde lära sig hur kristaller tas fram, och var alla ritualer, redskap, traditioner osv faktiskt kommer ifrån.

        Ja, spyr oxå på allt denna reklam vi fullkomligt sprutlackeras med. Och allt går ut på att vi skall vara, pigga, glada, vältränade och snygga. Det ena värre än det andra. Stenar, men oxå tex. ”frysning av fett” , drickbart kollagen som tydligen via magen, tarmar, lever osv, då skall hitta ut till huden sen och strama upp den.. (tillåt mig ??),and the list goes on. Det är ta mig fan en ren förolämpning mot människors IQ att lägga ut sådan reklam och tro att folk skall gå på det.

      OM allt detta var så bra skulle antagligen de flesta använda sig av det men så är det ju att ingenting passar alla. Tror man så blir det kanske så?

    Varför diskuterar man inte mer hur Bisse tar recept, städtips, trender och ALLT möjligt från TikTok och sen låtsas som att det är hennes egna tips. Hela hennes Content går ut på att sno saker från andra människor på TikTok? Blir galen.

      Ja!!! Kopierar rakt av heeeeela tiden

        Så jävla sjukt, hon ger inte cred till någon eller något. Hur kan man på riktigt vara en influencer med content taget från andra jämt?

          Har personerna hon snor ifrån gett cred var de fick idén ifrån?
          Recept och städ tips är oftast väldigt gamla, vilket gör att man inte vet vem som ”skapade” receptet/städ tipset, så det är svårt att creda rätt person.

            Nej men man kan ju skriva typ: ”det här är ett recept som cirkulerat mycket på tiktok, det här är min version” (om det är det). Jag tycker iaf det känns mindre fel.

      Set här!!!!! Blev så irriterad att jag avföljde henne tillslut

        ja fast det hjälper inte ngt, hon tjänar massa pengar på d där o vi som ger städtips tjänar inget alls, utan lägger ut för ens få följare ?‍♀️

      Lovar att den hon kopierar av har kopierat från någon annan i sin tur. Verkar ju vara så TikTok funkar.

        Fast det blir konstigt när i princip alla tips och recept är kapade. Någon gång får man ge cred, alt skriva ngt i stil med”jag testade det här receptet från TikTok”. Istället tar hon ALL cred.

          Precis, och får alla att tro att hon hittat på recepten.

      TikTok-pastan som blev ”pasta ala Bisse”….

      Finns det ngn som inte gör det ??

      Häromdagen var jag inne på tiktokaren Astridnrdns instagram (hon lagar och lägger upp matlagningsvideos för er som inte vet vem hon är). Då hade hon lagt upp en video där hon gjorde en green goddess sallad och creddade originalskaparen bakedbymelissa i klippet. Då hade denna Bisse kommenterat ”bakedbymelissa ??” varpå Astrid svarade ja och Bisse skriver ”credda då ?”.
      Ska komma från rätt person ? skäms hon inte och så sitter hon och försöker sätta dit andra som ”inte creddar” när hon själv uppenbarligen tagit åt sig äran av allt från Hello fresh-recept och TikTok-städtips.

        Men usch är hon på riktig???? Jag såg videon från Astrid och är säker på att hon desUtom skrev att hon hitta den på TikTok

      Är ju samma med tex ekotipset. Hela det kontot är uppbyggt på ett sätt som att det är hon som skulle uppfunnit alla städtips och recept. Ibland kan hon skriva tex att en läsare tipsat om något, men det är sällan. Hon har ju tom gett ut en bok med ”sina” tips. Allt är ju gamla husmorsknep som funnits långt innan hennes tid. Gillar innehållet på kontot, har lärt mig massor, men gillar inte att det ska låta som det kommer från henne. Hon är enbart en förmedlare.

        Oj, det har för mig alltid varit uppenbart att Ekotipset samlar husmorstips och att det inte är nya knep som hon själv kommit på.

      Fast vem gör inte det? Alla gör ju det konstant, ser ingen som taggar vem som inspirerat deras tiktok kopierade reells, kissie, Johanna bladh, vanessadesign, osv.

    HAHAHAHAHA

    Jag har själv svårt att tro på stenar, MEN the law of attraction har jag fått bekräftat svart på vitt. Exempel på detta är under 2021 skrev jag en lista med X antal punkter som var följande:
    – Förlova mig
    – Planera bröllop
    – Få min drömtitel inom jobb
    – Ta min examen
    – Klara en tenta som jag kuggat i 4 år

    Och så mycket mer. Jag förstår självklart att hårt arbete krävs men jag tror ändå på något sätt att det man tänker attraherar man. Just nu befinner jag mig i en väldigt tuff period i mitt liv med mycket stress och ångest och självklart är detta något som jag känner har ökat med 100% då detta är något jag ständigt går runt och tänker på. Försöker samtidigt bryta detta mönster och jobbar aktivt med att må bättre. Super flummigt inlägg, men ville bara skriva av mig lite ❤️

      Fast det funkar ju inte när det kommer till känslor/relationer

        Tydligen ska det väl funka om man tänker att man vill ha t.ex kärlek osv, men inte att man kan bestämma att man vill ha kärlek från just en viss person.?‍♀️

      Du har en ganska slapp syn på vad det innebär att något bekräftats svart på vitt…

      Och hur vet du att detta inte hade skett oavsett? Det där bekräftar inte någonting alls. Googla confirmation bias.

        Ja och om man tänker tillräckligt mycket på att man vill att något ska bli av så är det ju nästan svårt att inte ta något steg för att uppnå detta.

      Ja det är ju lätt att tro på sånt när det fungerar. Antar att förlovning inte kom från ingenstans och planering av bröllop brukar ju följa. Knappast krävdes det något mirakel för examen heller. Själv nådde jag inte ett enda av mina mål trots positivt tänkande ?

      Men affirmation funkar ju. Givetvis till en viss gräns. Men att tex. tänka, ”jag kommer inte klara det” el tänka ”jag kommer att klara det” kan göra stor skillnad. Tankens kraft är stor. Naturligtvis påverkar det inte svår manifest sjukdom osv, men mer då hur man hanterar det hela. När det gäller Däremot tex. att en förlovning el ett bröllop kom är ju mer ngt som man säkert har haft en plan på tillsammans med ngn.

      Jag tror stenhårt på the law of attraction. Har själv blivit ”utsatt” för det, jag var alltså den person som någon ville ha, och han fick mig. Kändes som att det låg helt utanför mig själv, jag hade inget att säga till om utan följde bara dit universum ledde mig. Och är jag glad över detta eller? Ja, som faan! Han ville ha mig och ett nytt fast jobb, han fick båda. Blev fastanställd på sitt nya jobb efter 1 mån provanställning, fick bra lön OCH fick tillbaka mig.
      Universum är fantastiskt!
      Fler behöver meditera, yoga, upptäcka kristaller och söka inom sig själva. Fatta vad världen skulle bli fantastisk! ?

    Har hon råkat bryta av halva tumnageln? Ajj!

      Usch aj ???

      Kanske något en kristall kan ordna? Om hon lägger den under kudden är nageln hel i morgon när hon vaknar ?

    Stoppa vita kvinnor.

      Fräscht!

    Nej nej åter nej ?

    Om man tror på det och känner att det ger en nånting, så varför inte. Man behöver inte vara dum i huvudet eller nåt för att tro på sånt.

    Just kristaller vet jag dock inte om jag tror på, men vore intressant om de skulle funka.

      Innan du prövar, fråga dig själv varför allt andligt är så dyrt?

        Även om det vore intressant om det funkar, så har jag inte intresse nog att prova, så huruvida det är dyrt eller inte spelar ingen roll.?

        Vad är det som är dyrt? En kristall kostar mellan 20-100 kr, rökelser och salvia runt 30-50 i butik. Dessutom finns all kunskap gratis att läsa sig till på internet

          Salvia finns billigare på Hemköp :))

        Jesus är gratis?

    Tycker det är trevligt alternativ andlighet växer just nu. 🙂 Vi behöver mer tro i detta gråa land.

      Lala. Andlighet sitter inuti inte i krafs som man luras köpa.
      Varken vi eller barn sover bättre av vare sig salviarök eller kristaller. Bara nån annan som tjänar pengar på oss och DET, är INTE ANDLIGHET

        Jag håller med om att man inte behöver konsumera för att bejaka sin andlighet! Det finns absolut kapitalism inblandat här. Tyvärr. Men samtidigt är det så folk lägger märke till saker och ting ofta. Därefter kan de hitta info om att en helt vanlig sten från skogen ger samma starka energier som en ametist från en butik.

          Absolut samma energi – ingen!

      När det kostar pengar att tro kanske vi ska besöka kyrkan istället?

        Hört talas om kyrkoskatt och kollekt?

          Du behöver varken betala kyrkskatt eller kollekt för att besöka en kyrka.

          Är inte religös men betalar kyrkoskatt ändå för svenska kyrkan arbete att bevara kulturhistoriska byggnader etc

    Det är förvånansvärt många som tror på sånt här hokus pokus har jag blivit varse då flera av mina vänner går på seanser och anlitar olika medium för att att bli spådda el prata med döda anhöriga. En del kontaktar ”djurpratare”. Många av dem dillar även om skyddsänglar och kristaller mm mm. Jag tror att det är ett nytt sätt att söka trygghet,gemenskap och tro på då kyrkan inte längre fyller den funktionen i samhället som den gjorde förr i tiden. Sån här vidskeplighet är numer mer accepterat och anses som normalare än att be till gud och att gå i kyrkan.

      Har du själv varit hos ett medium?

        Varför undrar du det?

          Tänkte om du har egna erfarenheter eller bara skriver något du själv antar? Har du inte varit hos ett medium så tänker jag att du inte kan utgå ifrån att det är hokus pokus. Har själv varit och fått höra saker som inte mediumet kunnat gissa sig till.

            Bara för att det inte är hokus pokus kanske det inte är bra. Hur vet du att det inte är en demon mediumet får kontakt med?

        Trh googlar på medium och vad de kan tänkas säga.

      precis som män tror på fotboll

    Usch att hon filmar barnen när dom sover ?Och rök? Förstår att det väl är örter eller liknande men får panik över tanken att det är rökigt i (barnens) sovrummet ? Hade aldrig kunnat sova med det haha

    Förövrigt tänker jag.. you do you. Du tror på vad du vill, kan vara skönt att ha nåt att luta sig mot. Jag tror inte på nåt sånt, men om andra vill – varsågod ?

    Rökelse å barn. Mmm. Nyttigt.

    Ett tips till Bisse:

    Du är född med en hjärna.
    Använd den.

    Kan man tro på gud kan man väl lika gärna tro på en sten eller en rykande grästofs.

      Med tanke på att män tex tror på fotboll, idioter

        Du anser att fotboll inte finns?

          Fotboll händer men det är ju inte på riktigt

            Fotboll gör ju knappast världen till en bättre plats, tvärtom sämre, samt kostar pengar. Då känns det mycket vettigare och snällare att hålla på med stenar, rökelse och andlighet.

        Jaha. Jag är visst en man?‍♀️

    Nu har man snart sett allt ? jisses.

    Otippat att du och resten av kommentarsfältet inte tror på ett jota. Not.

      Otippat att du lägger alla dina pengar på ”kristaller”.

        Nja, inte direkt, vet inte speciellt mycket om det. Men kändes så väntat bara att alla skulle skriva ”men guuuud är hon knäppp eller” blabla.

    Snälla kvinnor och mammor – med eller utan s k power – spar era pengar till annat!!!

    Tror inte att rökelse är bra, hur kan det rena luften blir väl tvärtom att det förorenar luften.

    Det enda nyttiga man kan göra med kristaller är att kasta dem på folk

    Hon gillar det så mycket för att hon känner doften av pengar som rullar in på kontot 😉
    För övrigt har jag också stenar överallt, i mina fickor, i jobbväskan, i yngsta barnets fickor (och ibland i tvättmaskinen). Random snygga stenar från naturen som enligt min son är ”magiska”. Vi kanske skulle sälja dem online och tjäna ihop lite pengar? Bra för nattsömnen säkert när elräkningen och bensinpriset bara blir högre.

    Vad fan är en power-mamma och vad skiljer den från andra mammor?

      Man köper dyra kristaller.

    Vadå inte tro på Kolloidalt silver? Du vet att sjukvården med framgång använde det innan vi fick penicillin? Inget ont om penicillin(mer än att bakterier kan bli resistenta mot det), men att man övergick till det är en fråga om pengar(till läkemedelsbolagen). Silver är antibakteriellt och används fortfarande i sjukvården bl.a. mot brännskador, men även inom förlossningsvården. Kolloidalt silver säljs också som vattenrening. Det hade inte fått hända om det varit farligt och/eller overksamt.

      Inom förlossningsvården? Hur/var? Aldrig hört. /Barnmorska

        På vissa ställen används det mot infektion. Med tanke på allt drevande mot KS, vill jag inte skriva var.
        /Barnmorska.

          Snälla säg, där vill jag inte föda barn iaf.

      Bakterierna kan bli resistenta emot kolloidalt silver också.
      Silvervatten skadar kroppen, silver tas upp ur matsmältningskanalen och ansamlas i inre organ, i njurar och i hjärnan.
      Silver toppar Kemikalieinspektionens lista över farliga ämnen i miljön. Mycket av silvret samlas idag på sjöbottnar där det utgör ett stort hot mot bottenlevande organismer. Vi vet idag att antibakteriellt silver från behandlade textilier är den största kända källan till silver till reningsverken

        Du har så mycket fel i din kommentar att det är meningslöst att bemöta…

            Ändå godkänner de att KS används som vattenrening. Var tror de silvernanopartiklarna tar vägen efter att de renat vattnet? ? De blandar ihop begreppen. Det är inte för inte de kallas för Livsfarlighetsverket.

            https://ec.europa.eu/health/scientific_committees/emerging/docs/scenihr_o_039.pdf

              Det är väl ändå lite skillnad på att använda någonting för att rena vatten och att använda det som medicin?

                Använd hjärnan och tänk Lite! Vattnet man renar med KS dricker man sedan upp och får då naturligtvis i sig KS den vägen. Eftersom Livsmedelsverket anser att KS är ofarligt att få i sig via vattnet, är det ofarligt att använda. Ingen har i denna diskussion påstått att man ska använda det istället för medicin. Diskussionen handlar om att det är ofarligt.

              Och vilka är det som kallar det för Livsfarlighetsverket? Du och dina gråblå kompisar?

      Dock är silver skitdåligt när det hamnar i vattnet, det förgiftar fiskar osv

      Hur menar du med framgång? Ingen antibiotika = ingen avancerad sjukvård.

        Det begav sig på den tiden när ingen antibiotika fanns, att en och annan(ja t.o.m. väldigt många), blev skadade och/eller sjuka av olika anledningar. Läkarna var då tvungna att behandla sina patienter med de medel som stod till buds och hör och häpna, många blev av med infektionerna och kunde fortsätta sina liv som tidigare.

          Mtp att medellivslängden innan antibiotika var 50 år, så behandlingen förr när man ”använde det man hade” var inte så effektiv eller bra.

            68 år är det rätta och att den är högre nu beror på flera orsaker, bl.a. ökad levnadsstandard och bättre hygien, tack vare rinnande vatten i bostäderna.

          Man använde det man hade för att man inte hade något bättre. Nu för tiden har man bättre medel så varför använda något som inte funkar lika bra? Så dumt.

            Källa på att KS inte funkar?

      Man får ju så härlig färg av det också

        Om du menar att man kan få blåfärgad hud, är du ute och cyklar. Det kan du däremot få av silverNITRAT. Lär dig din kemi för fan!

          Haha nej, det gäller även vid intag av kolloidalt silver. Sök på argyria

            Det kan du inte få av KS. Du får 1000 000 av mig om du finner någon i hela världen som fått det av KS.

      Så du kan på allvar tänka dig att ta kollodialt silver istället för antibiotika om du drabbas av sepsis? Skulle det ha samma effekt menar du?

        Lägg ner! Var någostans har jag skrivit att man ska ta det istället för antibiotika?

    Jag skulle vilja ta upp tråden om sanering av barn direkt efter hemkomst från förskolan. Ni som skrev att det är äckligt att inte byta om när ni kommer hem, hur gör ni när ni har gäster? Jag kan inte tänka mig att ni tvingar gästerna att byta om?

      Brukar du bjuda in dina gäster till att ligga i din säng?

        Va? Var i min fråga nämns ordet säng?

      Är ju inte samma sak.

      Det är väl ändå något helt annat, sen byter man väl kläder på sina barn om man är hembjuden på tex en fredagsmiddag ändå. Kul och komma dit i de nersölade dagiskläderna liksom

    Var hos en spådam under min föräldraledighet, det kostade 300 spänn och jag hade inget annat för mig, tänkte att det kunde vara kul. Jag ammade och blev spådd, hon sa bra saker och tyckte jag skulle ha en selenit också, den skulle ge lugn och vara bra för mig och min son. En kväll skrek han och skrek och skrek, inget var fel han bara skrek som barn gör ibland. Jag tog seleniten och la på honom, slöt hans hans om den, sedan försökte jag lugna ner mig själv med den men inget funkade så jag slängde skiten i golvet och den gick i tusen bitar. Viss frustration släppte så 80 kronor var stenen ändå värd!

      Selenit är ett mineral bestående av en transparent form av gips, kalciumsulfat (CaSO4· 2 H2O). Selenit kallas ibland även för ”naturens egen fiberoptik”, på grund av dess optiska egenskaper.

      Inte konstigt att den inte fungerade som lovat….

    Förstår inte problemet , är ju ganska harmlöst att tro på stenar osv. Folk tror ju på olika gudar , helvete mm . Småväxta tror ju på påskharen & tomten . Där kan man ju verkligen se hur mycket pengar folk spenderar på olika troendet

    Alltså.. all denna pseudovetenskap, astrologi, kristaller, rökelser.. Huvvaligen vad slöseri med tid och ork på sånt som inte funkar.

      Precis samma som med religion, pseudovetenskap. Men ändå är det flera miljarder som tror på det. Människan är väl funtad så helt enkelt.

    Alltså blir så zzz trött på den här ytliga typen av ”andlighet”. Förstår inte hur man inte kan gräva djupare i sånt här om man har ett intresse, och då även inse problematiken med just salvia (https://www.themarysue.com/politics-of-white-sage/)… Känns som att de här tjejerna vill framställa sig som spirituella och lite skönt flummiga men i själva verket har de noll koll

      Thank you! Blir helt galen. Finns så många alternativ som dessutom är här ifrån norden, som gör exakt samma sak. Men de alternativen vägras av dessa influencers

    Tro på gud(ar) eller stenar…same shit, different names…

    När marknaden för ”kvinnor och diverse som köper kristaller” är mättad så ska man givetvis vända sig till barnen! De ser endast ? ? ? för sina ögon

    Om man har barn med riktiga sömnproblem kommer det inte hjälpa men tyvärr blir man desperat och provar det mesta när man inte fått sova på ett år eller mer. Jag har inte köot nåt sånt men testat mkt och det är bara ett sätt att tjäna pengar på…

    Jag är inte religiös eller spirituell, men som de flesta andra lägger jag inte av min energi på att bli sur på folk som är det.. You do you osv, sålänge ingen skadas.. Men just kristaller blir jag galen på. De flesta religioner är gratis, du behöver ingenting för att be till en ”vanlig” Gud, men alla dessa kristaller? Att lägga hundratals kronor på en sten för att man *behöver det*. Nej nej nej. Jag blir tokig

      Alltså du behöver NOLL redskap (dvs kristaller, rökelser osv) och man väljer helt själv om man vill köpa kristaller. En sten från skogen har samma egenskaper, en pinne också för den delen. Man kan rena sitt hus med intention eller ljud, man måste inte ha en salviabunt. Du kan dessutom hitta egna kristaller i skogen om du vill, finns massvis vilket är helt fantastiskt.

      Kristaller sägs vara väldigt kraftfulla, typ det mest kraftfulla som jorden kan skapa. Men eftersom dessa ska tas fram av folk som arbetar så måste dom kosta, dessutom behöver dom oftast importeras. Vi lever trots allt i en kapitalistisk värld.

      Det är inte bara denna tro som kostar (vilket den inte behöver göra) även fast det kan se ut så. Finns supermånga religioner som är ”redskaps-baserade” eller hur man ska säga

    För mig handlar den här typen av andlighet först och främst om inre arbete, om massor av meditation och omförmåga att ”öppna upp” sina sinnen. Där är ingenting som ska kosta pengar. Det jag personligen älskar mest efter år av arbete är att man ser så mycket mer, man känner och upplever mer, därmed blir livet större och framför allt….varmare. Hur allt går i cykler, hur vi är förbundna till varandra och till allt som är. Allting är energi som vibrerar, och den energin går att påverka.
    Min devis har alltid varit att jag tror inte på ett dugg förrän jag upplever det själv. Jag vill ha så praktiska bevis som möjligt, och praktiska påtagliga resultat i vardagen för att det ska vara värt att fortsätta hokuspokusa med något. Och allting är gratis bortsett från att det krävs en del eget arbete för att, måhända, nå dit man vill.

    I andra sammanhang när vita européer och amerikaner tar till sig element ur andra kulturer så skriks det om kulturell appropriation, men inte när det handlar om yoga, kristaller, rökelse och annat asiatiskt flum. Undrar varför?

      Hudfärgen.

    Så länge som människor låter sig luras så kommer folk att tjäna pengar ? missade någon pajasen som ställde diagnoser på en under cover journalist där han för dyra pengar lurade och krängde på journalisten dyra påhitte botemedel ” journalisten + många andra hade försurad hjärna ??? hjärnforskarna och läkarna sa att sådant här är i princip likvärdigt med bedrägeri och kriminellt !!! Häx farbrorn tjänade massor och även på sina påhitte kurser . Man kan tro på vad man vill och det är frivilligt att slänga bort pengar . Men de som blir lurade och inser att allt är lurendrejeri törs inte berätta det för risk att de blir kallad blå ögda och korkade ….. och lurendrejarna kan fortsätta ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.