Öppet Spår – Corona Edition


Här kan ni skriva om Corona, men alla andra ämnen tas i inlägget här ovan.

147 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Drick varje gång någon skriver om Covid-19 i dagens ÖS ?

    ….Mot en jäkla karatefylla!!!

    Min dotter på 13 år har fått Covid 19 för andra gången, förra gången var för 2,5 mdr sedan, hon är dubbelvaccinerad och har haft milda symtom begge gånger
    Inte klokt!

      Hur menar du? Vad vaccinet ger bättre skydd mot allvarlig sjukdom

        Tyst, det där vägrar antivaxxers att förstå.

      Det är väl bra?
      Förövrigt ger Omicron milda symptom hos de flesta, vaxxad som ovaxxad.

      13 åringar får nästan alltid mild sjukdom, vaccinerade eller ovaccinerade. Speciellt omgång 2. Ibland lite mer, men oftast inte så farligt. Har ni helt och hållet missat det?
      Tack och lov har det varit så hela tiden.
      Undantag finns.

    Jag är inte så insatt i detta med vaccin men har även blivit vaccinerad med två doser. Jag vill diskutera en grej här

    Jag såg att fjärde dosen rekommenderas just nu. Har även hört att 6-7 dosen kommer komma. När tror ni det tar slut? Hörde från en kollega som är anti detta, att bara genom två doser så har man förlorat 10 år utav sitt liv. Vet inte källan till det men det gjorde mig ändå rädd. Känns som att alla som bestämmer detta vill utrota människor och alla dessa doser är anledningen till det. Åh jag vet inte som sagt. Vad tror ni?

      Borde fan vara olagligt för folk att uttala sig sådär, hur är man funtad om man går runt och säger att man förlorat 10 år av sitt liv pga vaccin. Låt mig gissa – läst på Google eller Flashback.

      Det tror jag med. Speciellt med tanke på att vaccin innehåller kvicksilver, spolarvätska, grisdelar, ärtpuré, makadam, små små nålar, chips och dipp.

        Så länge det inte är dillchips är det helt OK.

        Åh, fredagsmyset i sprutan? Mmmm, då slipper då jag åka på Ica ?

      När tar influensan slut? Aldrig. Samma sak här. Coronan blir mildare och mildare för varje ”generation”. Bara att leva med, inte svårare än så.

        varför blir den mildare?

          För att det är så den typen av virus fungerar. Virus strävar efter att överleva, det går inte om värden dör. Då dör viruset med värden. Nu är ju inte virus levande iofs, men enklast sättet att förklara ?

            Ja men sen kommer det kanske ett helt nytt virus. Och då klarar kanske vi som vaccinerat oss bättre. Så gå och vaccinera er!!!

          Virus tjänar inte på att ta död på sitt värddjur. Om människan får milda symtom så fortsätter man träffa andra människor och viruset kan spridas och överleva. Om viruset gör människan väldigt sjuk så ligger vi i sängen och ev dör, då får viruset färre chanser att spridas. De virus som sprids mest kommer slå ut dom andra. Alla vill vi bara försöka oss, enda meningen med allts existens! (Ps, kanske en något förenklad förklaring!)

          Den muterar, precis som de flesta andra virus också gör. Viruset vill sprida sig men inte döda alla, för om alla dör, kan det ju inte fortsätta sprida sig…

            Viruset vill ingenting, det har inga åsikter då det inte har någon hjärna. Virus, eller organismer överlag, kan inte bara bestämma vad som gynnar dem mest och sedan utvecklas på det sättet… Det skulle krävas att värdens död hindrar viruset från att spridas vidare, och därför dör ut den vägen, men eftersom viruset sprids redan innan man dör så fallerar hypotesen redan där.

              Det är inte vad man brukar mena med vilja i de här sammanhangen, utan att de egenskaper som ökar chansen för att den ska föröka sig tar över. Att inte ta död på värden är något som gynnar virusets förökning.

                Du förstod inte min poäng. De virus som spridits vidare från personen som sedan dör, har ingen aning om att den föregående personen dött, och kan därför inte utvecklas med hänsyn till det. Viruset sprids långt innan personen dör, vad som händer sen påverkar inte det virusets överlevnad.

                Faktum är att det enbart gynnar virusets förökning OM de starkaste, dödande, virusen dör med värden och därför inte kan sprida sina gener vidare. Faktum är också att för att värdens död ska påverka virusets överlevnad, krävs det att dennes död gör att viruset inte kan spridas. Men eftersom viruset sprids redan innan döden så påverkar det inte virusets överlevnad. Det är så evolutionen fungerar. Du får gärna bemöta detta, hur det skulle vara annorlunda med just detta virus.

                  Det är inte annorlunda. Det du missar här verkar vara att en smittad person kan smitta fler än en person. Förenklat: Om jag bär på en variant av viruset som är svår att upptäcka men smittsam, hinner jag smitta fler än om den ger svåra symptom och/eller tar död på mig. Selektionen består av att varianten får fler chanser att föröka sig.

                    Men hur menar du att viruset skulle veta om detta och välja det? Det enda dess överlevnad hänger på är sådant som gör att viruset/arten inte kan föröka sig eller överleva (så pass länge att det kan föröka sig), just för att kunna sprida generna med de egenskaperna vidare. Detta är alltså själva kärnan i evolutionsteorin. Det finns ingen baktanke eller plan, det bara sker genom att generna sprids eller inte. Egenskaper som inte gynnar arten men som inte påverkar dess förmåga att föröka sig försvinner inte, precis som i detta fall med SARS-CoV-2. Det är exempelvis därför vissa fåglar som inte kan flyga ändå har vingar fortfarande.

                      Det blir jobbigt att försöka räta ut det mer här. Det finns inga val inblandat häi det utan ett urval dvs selektion där vissa egenskaper leder till ökad chans för att den ska föröka sig.

                      När man säger ”viruset vill” pratar man om evolution, om hur viruset muterar och utvecklas.

                      Det finns inget som DU kan räta ut här eftersom du missförstått evolutionsteorin, och det tror jag du inser för annars hade du svarat på det jag skrev och inte upprepat det jag redan argumenterat emot.

      Om antivaxxarna fortsätter så här, så har de snart förlorat 10 år av sitt liv på att gnälla.

        Fortsätter hur och vem/vilka anser du är antivaxxers?

      Nej, varför skulle man förlora 10 år av sitt liv? Om man inte får någon mycket ovanlig biverkning då vill säga. Men de absolut flesta förlorar väl max ett par dagar av trötthet efter sprutan.
      4:e dos rekommenderas bara till de som är immunsupprimerade. Sannolikt kommer covid vaccin ingå i vaccinationerna mot säsongsinfluensa i framtiden, i den mån man öht kommer vaccinera mot det alls (beror på hur mutationerna utvecklar sig). En stabil variant av covid som står sig länge ger ju vaccintillverkarna möjlighet att skräddarsy ett vaccin som blir mer effektivt, räcker längre samt med färre biverkningar. Så det är nog det vi kommer se i framtiden. Mvh/ej vaccinerad

      Om en förlorar 10 år av sitt liv kan vi utvärdera – när det gått minst 10 år av användande.

      Fjärde dosen rekommenderas till människor som har en immunbristsjukdom där vaccinet inte skyddar lika mycket och länge.
      Att vi har vaccin mot många sjukdommar förlänger våra liv, det är de ovaccinerade som kan förlora år om ni får följdsjukdomar av Corona.

        Jaha, så man kan inte få allvarliga biverkningar av vaccin som leder till följdsjukdomar? 🙂

      Har hört att det är 100 år man förlorar.

        Nej, det är tusen. ?

      Hur kan du bli rädd för nåt nån sa nånstans, utan att veta eller kolla upp källan? Lyssna inte på så mkt skit bara.

      Varför ”känns” det som om nån vill utrota alla? Låter inte som ett friskt tänkande? Prata med någon professionell om detta, du kan få hjälp.

      Det är bara personer med allvarlig immunbrist som rekommenderas en påfyllnadsdos. Dessa personer fick i ett tidigt skede en extra dos för att deras immunsystem inte tar upp vaccinet på samma sätt som för en frisk. Och nu behöver dessa skyddas med en påfyllnadsdos eller fjärde dos om man nu vill kalla den för det. Det finns inget beslut om en fjärde dos för allmänheten i dagsläget.

      https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2022/januari/personer-med-allvarlig-immunbrist-rekommenderas-pafyllnadsdos-av-vaccin-mot-covid-19-tidigare/

    Min makes vän testade positivt för Corona i tisdags, är vaccinerad. Han började känna sig bättre igår kväll och idag var han i affären med hela familjen och handlade. Resterande familjemedlemmar är inte vaccinerade men har haft Corona för drygt en månad sedan.

    Rätt eller fel?

      Fel.

      SÅ fel & respektlöst! Han ska vara karantän & så även familjen ju…

        Familjen behöver dock inte vara i karantän om de haft corona för mindre än 3 mån sen. Men han, absolut.

      Fel!!! Han bryter mot smittskyddslagen. Pga såna idioter blir vi fan aldrig av med skiten ?

      Troll. Ingen är så dum

        Jag trollar tyvärr inte.

        Det finns hur många dumskallar som helst i det här landet.

      Läs på, det är helt fel. Fem dagars karantän just nu och då ska det två sista vara friska och feberfria.

      Rätt eller fel? Det är helt enkelt olagligt.

      Hur kan det ens vara en fråga? Det är klart att det är fel. Han måste sitta längre i karantän.

    För att ett vaccin ska få kallas för just vaccin krävs minst ett 80 % skydd mot sjukdomen, vilket inte covid- vaccinet ger.. frågor på det?!

      Ha, ha, ha! Shit vad jag skrattar! Du är då för rolig.

      En fråga. Vad tycker du att vi ska kalla det isf? Oavsett vad det är innebär det 10x mindre risk att bli inlagd för covid.

        10x mindre risk av vad?

          10x mindre risk att man blir en av dem som vårdas på sjukhus för covid.

            Jonas, du måste presentera i promille.

              10x = 1 000% = 10 000 promille

      Och influensavaccin ger ca 60% och kallas just för vaccin??

      Ordet ”vaccin” har inget med hur bra det funkar att göra. Finns, som andra har skrivit flera vaccin som inte ger ens ett 80%-igt skydd (exempelvis vaccinet för säsongsinfluensan, vaccin mot kolera (turistdiarré) samt HPV-vaccinet). Om det du säger skulle stämma (vilket det inte gör) så kvalar covidvaccinet ändå in eftersom det ger ett nästan 100 %-igt skydd mot svår sjukdom och död ??‍♀️

      Var har du läst det med 80%? Det stämmer inte. Snälla var lite källkritiska.

    Dag 11 med jobbiga symptom med Covid. Antagligen är det Omikron då jag inte har hosta. Men trööthet, muskelsvaghet, huvudvärk, illamående.

    Jag börjar bli orolig att det är långtidscovid då jag läst att de flesta med Omikron blir bra efter 2-5 dagar. Finns det någon som varit sjuk i ett par veckor och sedan blivit bra? Behöver lite hopp känner jag!

      Det är inte ovanligt med en sjukperiod på mer än 2 veckor även vid vanlig influensa. Krya på dig!

        Tack för svar! Att vanlig influensa och Covid typ Delta kan ha två veckor är jag med på. Men alla jag känner och läser om har Covid nu har blivit bra på ett par dagar bara. Hoppas du har rätt att det inte är ovanligt med två veckor även för Omikron.

          Det stämmer verkligen inte. Krya på dig och ta det lugnt.

      Även omikron kan vara olika för alla. Olika symptom, olika längd. Ta det lugnt.

    För några veckor sedan gick en väns mamma bort i corona trots 3 sprutor. Igår gick min bästa väns lillasyster bort i corona efter 5 dagar på iva, dubbelvaccinerad, 32 år. Förutom sorg och medlidande med min bästis så är jag rädd. Alla säger att detta inte är farligt längre men varför dör folk runt omkring mig då?? Jag mår så jävla dåligt av ångest och oro efter detta så jag knappt kan sova ☹️

      Förstår du är orolig och det måste vara fruktansvärt med så mycket sorg runt dig och dina vänner ?? Vi kämpar tillsammans!

      I första hand är det inte farligt längre för de som är vaccinerade. Även det är såklart relativt och man kan fortfarande ha en väldig otur. Detinns ju ganska mycket som kan ta kål på en och helt omöjligt/onödigt att oroa sig för allt. I ålderspannet 30-39 har totalt 43 personer i Sverige dött av covid sedan pandemins start. Då ska man komma ihåg att lång tid fanns det inga vaccin. Du verkar ha haft väldigt mycket otur helt enkelt. Önskar dig styrka i sorgen för personer som har dött nära dig.

      Beklagar! ?❤️ Får man fråga om 32-åringar hade någon underliggande sjukdom eller riskfaktor?

        ❤ Inte vad familjen vet men min vän pratade om att de skulle undersöka möjligheten till obduktion men det var oklart om deras mamma vill det. Hela grejen är så läskig för jag tänker själviskt att det kunde varit jag. Varför fick jag bara influensa-liknande symptom medan hon faktiskt dog? Hjärnan bara snurrar.

        Någon mer här inne som är rätt trött på att kallas antivaxxare för att man inte tagit vaccinet mot covid?
        Jag har tagit alla andra vaccin som rekommenderas för mig ( plus tbe & hepatit ) , dottern även för livmoderscancer.
        Jag är FÖR vaccin. Men för den saken skulle tänker jag inte vaccinera mig mot en influensa där jag enligt statistik har 0,3% risk för svår sjukdom/död.
        Fick covid för 3mån sen, troligtvis delta, och jag mådde rätt bra hela tiden.
        Varför i hela helsicke ska myndigheterna försöka tvinga på mig ett vaccin för en sjukdom min kropp uppenbarligen klara ypperligt själv och som inte direkt förhindrar smittspridning ???!?!

          Så in i helvete och det tror jag alla är.

          För att de tjänar pengar på vaccinet. Jag är också för vaccin. Har låtit mina barn ta alla vacciner. Men detta, varför ska jag ta de när ovan statistik talar om den lilla risken att fö av covid. Vilken längtan tills detta vansinne är över och livet får återgå till de normala.

            Hur tjänar myndigheter pengar på vaccinet när det är staten som står för kostnaden för vaccineringen?

          Risken att du ska få svår sjukdom eller dö av TBE är mycket mindre men det hindrade inte dig från att vaccinera dig mot det. En stor anledning till att vi inte har en mer belastad sjukvård och i nästa led kan ha så få restriktioner som vi har nu är att så många är vaccinerade. Klart man på individnivå kan ha mer eller mindre tur och blir mer eller mindre sjuk. Har inte sett att någon myndighet har tvingat någon, utan snarare uppmanat folk till att ta ett gemensamt ansvar.

            Viruset är betydligt mildare nu. Det finns inget som säger att det är pga vaccinet.

              Ovaccinerade är kolossalt överrepresenterade bland dem som är inlagda på sjukhus för covid. Det är bara att titta på de siffrorna och fundera på hur det hade varit om ingen var vaccinerad.

          Solidaritet? Om inga vaccinerar sig så fortsätter viruset att sprida sig och de svagaste blir inlagda/avlider. Med vaccin så hjälper man till att utrota sjukdomen till slut. Varför har du inte fått mässlingen eller röda hund..?? Just det!

    Testade positivt idag med ett hemtest (ska göra ett PCR-test på måndag), milda symtom än så länge.
    Någon här som har småbarn som nyligen varit sjuka och som ni trott varit covid pga smittad förälder? Har två barn på 3 år och 1,5 år och hade varit lite bra att veta hur pass sjuka de kan tänkas bli, trots att jag vet att det är högst individuellt.

      Hela familjen har haft det 2 gånger, har småbarn och dom har varit helt opåverkade. På sin höjd lite täppt i näsan

      Vi har covid nu och barnen blev precis friska, 1 & 2 år båda låg med 40 graders feber i två dagar, 2åringen har noll och inga andra symtom endast den höga febern och klagar på ont i armar och ben. 1åringen är tokförkyld och hostar som oss vuxna. Vi vuxna är förkylda ännu och hade feber i 24h runt 39 grader

      Vi har precis varit sjuka i Corona hela familjen. Jag och maken blev ordentligt sjuka, trots två sprutor vaccin. Barnen fick hög feber i 2 dagar, men inte mer än så.

        *corona

      Om jag har fattat de nya rekommendationerna rätt behöver du inte göra pcr utan det räcker med hemtest.

      Tack för alla svar 🙂

      Jag och min sambo har precis blivit friska och har en 1.5 åring som troligtvis smittade oss ? han hade lite feber och snorig men gick över fort och 100ggr mildare än förra gången då jag tror vi hade rs ?

      Vi blev sjuka och testade positivt i måndags jag och sambon. Barnen på fyra och sex har aldrig varit friskare ? helt opåverkade

    Tips på film? Är hemma själv och barnen sover ?

      Contagion.

        ??

    Kvarvarande feber till och från efter att i övrigt varit frisk i 2 veckor. Vad gör jag? Kontaktar VC? Är helt slut…?

      Har hört flera med såna symtom, kontakta VC. Sannolikt går det över men det behöver kollas upp. Krya på dig!

    Fick tredje dosen vaccin i tisdags (Moderna, de två första var Pfizer), och fick först ont riktigt i armen som snart har gått över nu. Men resten av biverkningarna kom inte förrän efter ett dygn och sitter fortfarande i… Ordentlig trötthet och allmän sjukdomskänsla. Nån mer som haft liknande, och hur länge ska det hålla på egentligen?

      Vet de som fick moderna som booster och var dåliga i 3 dagar så du kan nog vara lugn. Hoppas att det släpper snart!

    Corona eller covid börjar inte med versal. Alltså inte ”Covid-19” eller ”Corona”. Corona är ett virus och stavas således inte med stor bokstav i början. Man skriver ju inte Hepatit eller Influensa.

      TACK! Är så jävla trött på Covid-19 och Corona

      Tror att en stor anledning till att många skriver corona med versal är för att telefonen autocorrectar till ölmärket vilket stavas med versal. Nu har min telefon vant sig vid corona för jag har rättat så många gånger

    ?

    Jag har covid å är så jävla trött på det. Tror varje dag att ÅH nu mår jag bättre men nä nä det gör jag inte. Fucking depressing. Så vet ni.

      Hur länge har du varit sjuk? Jag vaknar också, och mår helt ok, men sen är det som om någonting triggas igång när jag börjar röra mig hemma och jag blir snabbt helt slut och illamående och får en diffus sjukdomskänsla.

        Haha, varje gång jag är sjuk! ??
        ”Nu! Nähä…”

        Samma här! Vart sjuk i 1 v. Har astma så haft jobbigt med andningen. Nu är det bättre men känner exakt som du! Det är ok när jag vaknar sen blir det sämre med allmän risig känsla i kroppen. Har domningar och pirr i händer fötter och ansiktet också. Krya på dig!

    Har haft en konstig sjuka, trött, illamående, ont i kroppen, huvudvärk, ingen aptit, feber och frossa en natt. Testade negativt på hemtest. Blev sjuk i tisdags och frisk idag igen, har någon haft Corona så?

      Exakt samma för mig. Sjuk i tisdags, hemtest i onsdags och negativt svar idag. Inga symptom lvar

      Låter ju verkligen som covid. Vi har varit sjuka (med symptom som dina) hela familjen den här veckan men det har först varit på andra eller till och med tredje sjukdomsdagen som snabbtest gett utslag. Vet flera andra som har samma erfarenhet, att snabbtester inte visar positivt direkt.

      Jag fick negativt på hemtest när jag testade mig efter ett dygn. Ett par dygn senare så var testet positivt.

      Märkligt, men det lönar sig inte att ta ett test till när jag är pigg igen. Det hade bara varit skönt att veta vad det var.

      De testen (antigen, från apotek) är inte helt säkra, man kan va positiv fast de visar negativ. Därför ska man ta pcr.

        Men det visar väl inget om man är frisk igen.
        Jag är trippelvaccinerad också.

          Kan göra. Men stanna hemma fem dar iallafall.

      Om du har symptom ska du göra PCR-test, inte hemmatest. De är för opålitliga.

    Någon mer gravid som haft covid under tiden? Jag är i v16 och har testat positivt för några dagar sedan…. Är så orolig! Vi har kämpat hela hösten med IVF och är äntligen gravida… Trots att jag varit så försiktig så åkte jag på skiten iallafall……. Jag har haft symptom som fruktansvärd huvudvärk, dunderförkyld, hostig (inga andningssvårigheter)… idag är det dag 4 och nu börjar jag bli relativt återställd men tänker bara på fostret i magen……

      I min gravidgrupp är det flera som haft covid och de har haft olika mycket symtom, men ingen har blivit jättesjuk eller haft jobbigt med andning etc trots att vi är i tredje trimestern. Vad jag vet är alla vaccinerade ska tilläggas. Men en del gravida behöver få sprutor för att motverka blodproppar, så ring till din bm och hör om det ❤️ krya på dig!

        Tack snälla! Är vaccinerad också. Jag har pratat med specialistmödravården och de ansåg att jag ej behövde ta blodförtunnande sprutor… har det gått bra för dom som haft covid i er grupp med barnen i magen? Är ju ”bara” i v16 så det är ju så svårt att känna nått livstecken än… var på ultraljud i v15 (innan min covid) då såg allt helt normalt ut!

          Skönt att du är vaccinerad, då det väl främst är ovaccinerade som fått komplikationer med att barnen föds för tidigt osv. Av de i min grupp som blivit sjuka har ingen fött eller att de har visats på något vis att barnet tagit skada. Men förstår att man blir orolig. Själv är jag mest rädd för att partnern ska få det lagom till förlossningen så han inte får vara med. Det skulle vara otroligt jobbigt.

      Precis innan jag gick in här raderade jag en artikel om att foskning visar att det inte sker fler för tidiga födslar bland ovaxxade. Ska se om jag hittar den igen, annars sök själv efter den.

      Jag hade det i vecka 13/14. Nu i vecka 26 och bebisen mår bara fint enligt ultraljud och jag känner henne flera gånger per dag! BM sa att jag inte behövde vara orolig när jag ringde och berättade om det. Jag skulle bara återkoppla vid hög feber eller om jag blev sängliggande för att prata febernedsättande eller blodförtunnande. Det behövdes aldrig. Jag hade det milt, förmodligen delta eftersom det var i oktober. Jag var ovaccinerad.

      Hoppas du inte ska vara för orolig, även om det är lättare sagt än gjort. Precis som du har jag ingen aning om var jag fick det, hade jobbat hemma och var jätteförsiktig… Krya på dig!

    Prinsessan Sofia hade Corona under sin graviditet, och där var beskedet att barnet inte tar skada av sjukdomen. Hon är nog väl utredd p.g.a sin kunglighet.
    Det är nog ingen fara, men du kan ju fråga din barnmorska❣

      Tack snälla du ❤️

        ❤️

    Sonen på 3,5 var dålig i maten, kräktes en gång och hade feber dagen efter. Nästa dag pigg men dagen efter dag dålig i maten igen men pigg annars. Kräktes en gång. Dagen efter kräktes upp frukosten och var lös i magen en gång. Jag har inte testat honom för covid men undrar om det ändå har varit/är det. Vi vuxna har inga symtom och hemmatester visar negativt.

    Anledningen jag funderar på att det är covid är pga sonen var utsatt för smitta på förskola enligt information därifrån och symtomen skulle passa tidsmässigt.

    Anledningen till att jag tvekar är för att vi vuxna har inga symtom och att de tester vi tagit varit negativa. Dessutom så har vi inte varit någonstans och träffat folk. Vi jobbar hemifrån och beställer mat på nätet.

    Anledningen till att jag tvekar är för att det verkar som de flesta har influensaliknande symtom (även här i öppet spår), vilket saknas hos oss totalt. Så vad har era förskolebarn haft för symtom?

      Diarré och kräkningar kan vara symtom på covid, ffa hos barn, även om feber och hosta är vanligare symtom. Det kan absolut vara covid han har haft.

      Låter mer som magsjuka skulle jag säga

    Känns så spännande att man själv, vad man vet, klarat sig från covid. Har testats väldigt ofta via mitt yrke så skulle väl ha fångat upp det ifall man fått det men man vet aldrig. Någon mer som inte haft det? ?

      Hade inte haft det under dess två år heller. Men i onsdags kom det tillslut! ?

      Jag har inte haft det (vad jag vet). Testad flera gånger. Ska bli spännande och se mer forskning i framtiden på vad som gör att vissa klarar sig. Vid fler än ett tillfälle har jag jobbat 8h mycket nära kollegor som testats positivt dagen efter. Vet även om familjer där ena halvan fått viruset medan andra halvan klarat sig, trots att man lever ihop. Så konstigt!

      Har också klarat mig, hittills! Väntar bara på att smittas ?

      Klarade mig fram till förra veckan, ovaccinerad, levt på relativt normalt men ändå varit försiktig. Verkar som att de flesta kommer åka på det oavsett om man är vaccinerad eller ej!

      Också klarat mig! Hängt massor på krogen, rest utomlands, dock inte varit särskilt mycket på kontoret.

    Fick symptom för 10 dagar sen och testade positivt för 8 dagar sen, ändå haft det relativt enkelt men nu börjar smaklökarna krångla, saker smakar fortfarande men inte så som det brukar, snälla säg att det går över! ?

    Någon mer här inne som är rätt trött på att kallas antivaxxare för att man inte tagit vaccinet mot covid?
    Jag har tagit alla andra vaccin som rekommenderas för mig ( plus tbe & hepatit ) , dottern även för livmoderscancer.
    Jag är FÖR vaccin. Men för den saken skulle tänker jag inte vaccinera mig mot en influensa där jag enligt statistik har 0,3% risk för svår sjukdom/död.
    Fick covid för 3mån sen, troligtvis delta, och jag mådde rätt bra hela tiden.
    Varför i hela helsicke ska myndigheterna försöka tvinga på mig ett vaccin för en sjukdom min kropp uppenbarligen klara ypperligt själv och som inte direkt förhindrar smittspridning ???!?!

      Jag ställer mig själv EXAKT samma fråga. Kan inte annat än hålla med dig. All press och polarisering som sker just nu är fruktansvärd.

      Suck. Så just du sprider inte någon som helst smitta till andra? Är det ditt argument för att inte ta ett vaccin? Och så undrar du varför du kallas för antivaxxer. Herregud vilka egoistiska människor det finns.

        Med tanke på att både vaccinerade och ovaccinerade sprider sjukdomen så förstår jag inte det själviska i det.
        Märkligt också att alla ska ta vaccin för att skydda varandra. Är inte själva grundtanken med ett vaccin att skydda den som tagit det??
        Så då borde det snarare enbart handla om min hälsa jag enligt er chansar med?
        Eller du kanske brukar klä dig varmt för att inte andra ska frysa också ?

          Vaccinerade smittar också ja, men i mindre utsträckning.

    Diarré och kräkningar kan vara symtom på covid, ffa hos barn, även om feber och hosta är vanligare symtom. Det kan absolut vara covid han har haft.

      Vilken sida läser du det på? Jag hittar ingenting. Däremot att de som tagit tredje sprutan har upp till fyra gånger lägre risk att hamna på sjukhus och upp till 26 gånger lägre risk för att dö. Inte så pjåkigt.

      Att bli smittad och att bli allvarligt sjuk är två olika saker. Det är det senare vaccinet skyddar mot.

    Jag är sjukt med bröstsmärta och relativt milda andningsproblem för första gången. Testat negativt med pcr. Vaccinerad. Vad kan det vara?

      Förkylning, influensa? Alltså, de finns fortfarande kvar…

      vaccinskada?

    En sak förstår jag inte: om målet är att inte överbelasta vården. Varför ska jag som kvinna i åldersspannet 20-29 år vaccinera mig när statistiken visar att det är högre risk att behöva sjukvård pga biverkningar?
    Enligt källa* har 129st kvinnor i åldersspannet 20-29 år behövt intensivvård pga covid-19.
    Enligt källa** har 425 kvinnor i åldersspannet 20-29 år behövt intensivvård pga biverkningar av vaccin.

    Om man kollar på kvinnor i åldersspannet 30-39 år är det ännu fler som fått biverkningar och behövt vård.

    * https://www.icuregswe.org/data–resultat/covid-19-i-svensk-intensivvard/
    **https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin/inrapporterade-misstankta-biverkningar—coronavacciner

      Kanske det skulle vara bättre att satsa mer pengar på sjukvården då vi i Sverige har minst antal vårdplatser per 1000/invånare i hela EU och därför blir det kaos när många blir sjuka samtidigt.. Detta är ett problem som regeringen måste lösa, inte att personer som inte behöver ett vaccin blir tvingade till att ta det.

      Svaret på din fråga varför just DU ska vaccineras stavas solidaritet. Du, och vi alla, ska vaccineras för att minska risken att någon annan smittas, blir svårt sjuk och dör.

      Det är också en fråga om respekt för vår sjukvård. För personalen på sjukhusen som sliter dygnet runt och riskerat sina egna liv för att våra ovaccinerade. För oss alla som genom skatten är med och betalar för vår som skulle kunnat undvikas och de ovaccinerade valt att vaccinera sig.

      Så länge siffrorna ligger kvar på 15 % ovaccinerade så kommer restriktionerna inte att släppa. Det innebär att det är de ovaccinerade som begränsar alla våra andras liv. Jag börjar tro på ett permanent vaccinpass, som hindrar ovaccinerade från att delta i samhället. Att det ska krävas även för affärer, köpcentrum, restauranger, gym, bibliotek osv. Och givetvis för inresa i landet.

      Den som väljer att inte vaccinera dig sätter jaget före laget och är inte solidariskt med sina medmänniskor. Brist på solidaritet helt enkelt.

      (Och givetvis, vilket jag hoppas alla förstår, syftar jag inte på den lilla lilla andel ovaccinerade som inte kan/bör vaccinera sig av medicinska skäl. Men den andelen är försvinnande liten).

    En anhörig till mig, 70+, var sjuk (förkyld, trött, yr osv) under ett par veckor. När hen sedan väl kommer till vårdcentralen vill inte läkaren ta ett coronatest, av den anledning att hen hade ”för milda symptom för att det ska kunna vara corona”. Han (läkaren) uppmanar sedan hen att gå ur karantän och sluta oroa sig. Såhär får det väl inte gå till?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.