Elin Kjos lungcancer är vilande

Lat och trött cancer alltså…? ?

För fem dagar sedan postade Elin Kjos ett inlägg där hon avslöjade att hennes lungcancer är ”vilande” sedan två månader tillbaka, vilket betyder att cancercellerna inte delar sig. 
Nu har Aftonbladet publicerat en artikel där de pratat lite mer med Elin, och där hon berättar om den forskningsstudie med ett skräddarsytt cancervaccin som hon medverkar i.
Inledningsvis fick hon vaccin varje vecka i nio veckor, och nu går behandlingen över till en ny fas där hon kommer få nästa dos om två månader.

Studien är i olika faser och under hösten var det varje vecka i nio veckor och sedan fasades det ut. Den är uppbyggd så för att kroppen ska få jobba med vaccinet. Jag vet däremot inte exakt hur planen ser ut framåt, allt beror på vad röntgen visar och hur jag mår. Men så länge det går åt rätt håll på pappret kommer jag fortsätta få det. Om det är i flera år eller enbart några månader vet vi inte. Men studien kommer fortgå så länge jag har nytta av den. // Elin Kjos i Aftonbladet 

Kan inte detta vara det vi alla väntar på, för att utrota den där fucking jävla kuk-cancern? (Fucking Åmål-referens)

Ps: Om man aktivt väljer att inte vaccinera sin hund. Räknas man då som en ”anti-vaxxare” eller är man bara lat, snål och ignorant?

92 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fantastiskt ?

    Om man aktivt väljer att inte vaccinera sin hund, så kan man kompensera detta med en Brazilian Wax. (Antivaxxers förstår ändå inte skillnaden mellan vaccin och en Brazilian Wax.)

      Fast kompenserar man med brazilian wax så måste den utföras på en själv va? Det känns dubbeltaskigt mot hunden annars.

    Lat, snål och ignorant.

      Var kom det här ifrån? Ska din kommentar höra till någon annan för jag förstår inte?

        Oj ursäkta! Jag hade visst inte läst sista frågan i inlägget ?

          ?

    så jäkla underbart för henne och för hennes familj och förhoppningsvis något som kan hjälpa fler i framtiden.

    Vilken lättnad att efter två år få uppleva en förbättring.

      Inte förbättring, men ingen förvärring som jag förstår det! Fast att det inte förvärras är givetvis en förbättring ?

    Usch så missunnsamt.

    Jag vill ha Elins otroliga inställning! Tänker ha som mål i år att jobba mot ett sådant mindset, jag tror verkligen att det är så man blir lycklig och närvarande på riktigt.

      Tips: Kolla in Sadhguru, finns massa seminarier där han pratar om allt mellan himmel och jord på YouTube. Han är en intressant gubbe!

      Tror inte jag. Livet är alla känslor. Inte enbart positiva. För övrigt tror jag att vissa typer av positivitet är toxiska och står för förträning av jobbiga/svåra känslor. Bättre att bearbeta allt som är jobbigt istället för att skyffla undan det. All positivitet är dock inte toxisk såklart. Många är sunda i sin positivitet, men inte alla. Mvh en ung kvinna med cancer

        Självklart är livet alla känslor och ska så vara. Jag har själv levt med Mycket ångest och har i perioder haft GAD. Jag hade mycket ångest och oro redan som barn och har efter det haft även tampats med återkommande depressioner. Jag gick i MCT för ett par år sedan och insåg att jag kanske inte mår så bra av att älta mina känslor som man gör i exempelvis KBT. Jag personligen behövde sluta fokusera så mycket på att gå ner i ångesten utan bara acceptera att den finns där. Inte göra någonting alls med den, bara låta den vara där och observa den. Efter det har jag betydligt mindre förlamande ångest och jag är inte längre rädd för att hamna i ångesten.

        Ångest och negativa tankar har för mig ofta bara blivit en spiral av mer oro, negativitet och dåligt beteende. Jag tror att i alla fall jag (och säkert många fler) hade mått bättre av att faktiskt fokusera på vad som sker här och nu, vara tacksam för det jag har istället för det jag inte har och att en halvtaskig dag, som man helst vill glömma, faktiskt försöka se det som var bra istället.

        Men självklart är livet alla känslor och det absolut inget fel på att bara dra täcket över huvudet en dag, eller att känna att allt är orättvist när man går igenom någonting jobbigt.

        Håller helt med dig Trugert. Det är som att cancerdrabbade och andra med riktigt allvarliga sjukdomar på något sätt ska ha ett eget ansvar för att bli friska genom positivt tänkande. Jag tror att det är för att det är en så tuff sjukdom att det är obehagligt för den som står bredvid och det liksom blir lite skönare för den om du inte håller på och funderar på döden hela tiden. Det gör mig vansinnig.

        Jag instämmer. Det obearbetade kommer ikapp,förr el senare oavsett hur djkla positiv man än må vara. Kan oxå tycka det nästan blir ett hån mot tex kroniskt sjuka människor att prata om posivitet och dess impact. Hur lätt motar man tex. extrem trötthet el värk med positivitet? Appropå toxisk positivet finns det oxå de som jag kallar ”teflonmänniskor”, där man ibland undrar om det är ngn hemma öht, för inget tycks bekomma dem, vad som än händer, de jagar på, glada i hågen, no matter what, liksom. Har upptäckt att det ofta förhåller sig som så att de (teflonmänniskorna) är så uppe i dig själva och allt som rör dem enbart, så det är liksom därför allt annat tycks rinna av dem. Vet dock inte om jag tycker det är så värst bra el ngt att sträva efter dock.

      Ett sånt mindset får man inte gratis, det kommer av att gå igenom skit på riktigt och se saker ur ett större perspektiv.

    Nej det här tror jag inte på, du får gärna posta en trovärdig källa till ditt påstående!

    Fel. Hon är med i forskningsprojektet med cancervaccin eftersom hennes sjukdomsprofil stämmer överens med studien. Har inget med pengar att göra. Vilken Elin vid flertalet tillfällen berättat.

    Helt fel. Hon har inte betalat studien, det är en ”vanlig” läkemedelsstudie på Karolinska och Elin deltar som patient, inte som finansiär.
    Varför hittar du på sånt här?

    Vart skulle hon ha fått alla dessa miljoner ifrån då?

    Helt otroligt! Så glad för hennes skull!

    Det där stämmer inte. Hon deltar som patient i en studie (som kanske kostar miljoner för det gör vissa studier men det är inget som deltagarna betalar eller fixar pengar för). Det är inte ovanligt att delta i studier, vissa mer invasiva och experimentella än andra.

    Om hon (eller andra sjuka personer) nu HADE betalar en miljard för detta ur egen ficka, hur är det orättvist mot någon annan?? Ska hon av solidaritet med oss utan miljarder på kontot inte ta alla möjligheter till behandling som finns och invänta döden med en känsla av att ingen nu i alla fall blir ledsen att hon har mer pengar? ? Sjukt resonemang lol.

      Det är ju dessutom en studie, om den går bra leder den till bättre behandling för många.

    Vaccin va. Vilken grej!

      Har precis sett fler klipp från demon som var här om dagen.
      Herregud….

      Och ja, vaccin, vilken grej! Så tacksam över vaccin på flera sätt.

    Man är oerhört ignorant om man väljer att inte vaccinera sin hund. Vem är det som inte gör det?

      Foliehattar som heller inte vaccinerar sina barn.

        Eller sig själva.

          Människor är och förblir egoister.

      Har en bekant som inte vaccinerar sig mot covid för hon dricker Fitline, ”om man får i sig rätt näring behöver man inte vara rädd för virus”. Hon ger det även till sin hund och sina krukväxter, berättar hon på facebook. Jag ska iofs låta det vara osagt om hon vaccinerat hunden, men…

    Ännu en sak som antivaxxers kommer att förfära sig över. Men det tar det naturliga urvalet hand om.

      Va?

      Fast kan tycka att det är skillnad på ett sånt här vaccin, som man skapat för en sjukdom som man forskat på i decennier, och ett vaccin som skapats för en sjukdom (i alla fall den här varianten av den) som vi endast levt med i drygt tre år.

      Och ja, jag är vaccinerad mot Covid.

        Men Elin har ju en genmutation (?) som gör att vanlig behandling inte biter på hennes cancer. Hon är ju testperson för detta vaccin?

          Är absolut inte antivaxer men det är ju stor skillnad eftersom man är i ett helt annat läge. Vaccination mot covid är (för de flesta) inte något som gör skillnad på liv och död medan en cancer som inte svarat på gängse behandling är en helt annan sak.

            Ja det håller jag med om att det är. Jag bara svarade på kommentaren.

        Knappt två år, inte tre. Första fallet i Sverige 31/1 2020. Fohm menade då att det inte innebar smittspridning, bara enstaka fall.

          Men forskningen av det här vaccinet påbörjades långt före det.

      Ni procovidvaccin förnekar er aldrig. Det naturliga urvalet kommer visa sig så småningom, men inte på det sättet du tror…

        Genom att ni ovaccinerade drar på er långtidscovid förr eller senare? Absolut

    Förlåt. Men känns jättemärkligt att ett inlägg om att försöka övervinna cancer avrundas med vaccination av hund? Känns så.. Oseröst ?

    Men på tal om att övervinna cancer så hoppas jag att det forskas och kommer fram till att övervinna endometrios med. DRÖM att komma på botemedel eller en generell medicin som funkar för alla ??

      Varför skulle man inte kunna blanda högt och lågt? Annars kan man ju tycka att det är väldigt märkligt att jämföra cancer med endometrios …

        Anonym blev precis ägd…

          ?

          Men sbsolut, fuck va ägd jag blev ??

            Men åhhh, gullis, ska vi blåsa på dina ömma tår?

              Nivån här inne alltså…

              Haha gulligt att du kallar mig gullis! Men låt mina tår va tack.

              Gjorde nog mer ont i dina tår ?

                Moget med härskarteknik. ”gullis”, ”lilla gumman” osv..

          Haha!

          Det blev hon knappast. Du däremot Linda, visar precis hur puckad du är med den kommentaren. Grattis!

        Mm för vaccin för hundar och endometrios är ju typ samma sak ? Nu va ju inte det jag kommenterade att Camilla skulle skriva, det va min förhoppning. Tyckte däremot vaccinfrågan kändes märklig.

          Var nog ”på tal om att övervinna cancer” personen reagerade på.

    För åtta år sedan satt jag i ett svalt rum på sjukhuset. Han som senare skulle bli min man satt bredvid och vi höll varandra så hårt i handen att knogarna vitnade. Läkaren mitt emot pratade länge, som i slow motion. Det var först när vi hörde ”vi hittade inte fler cancerceller under operationen” som världen började gå i normaltakt igen. Vi kunde andas igen.

    Jag var på många återbesök efter det och det var lika nervöst varje gång, men gång efter annan fick jag samma besked. Allt ser bra ut.

    Ett minne man bär med sig hela livet.

      ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

      Så skönt!!!! Grattis! Ni (du) övervann det. Heja er och heja livet ❤️❤️❤️ Sänder all kärlek, styrka och lycka dina vägar.

    Fantastiskt härligt för henne!

    Tur att vissa vaccin ändå går hem hos familjen Kjos 😉

      Ja, en viss Frölander verkar ha en liten foliehatt på sig…

        Jag är vaccinerad men jag tycker inte man ska kalla folk foliehattar om de inte är vaccinerade. Det kan finnas många anledningar, man behöver inte vara en klassisk ”no-vax” bara för att man inte tagit vaccinet.

          Nej fast hejar man på demonstrationerna som var så sätter jag på hatt!

            Vadå det här har jag missat? Har Frölander gjort det? Eller Ida?

            Demonstrationen var ju inte mot vaccin utan mot vaccinpass. Helt legitimt att ifrågasätta vaccinpass tycker jag, fastän jag själv har ett och har använt det.

          Jag håller med dig. (är oxå vaccinerad är väl bäst att tillägga)Brukar inte ge mig in i vaccinationsfrågan av den enkla anledning att jag tycker man får göra som man själv vill, precis som med andra saker i livet. Vem är jag att säga till en annan medmänniska att den måste vaccinera sig? Så trött på allt tjat och hat i detta och att man kallar alla som funderar och kanske är skiträdda (vi är alla olika) och har med sig saker i sitt bagage som får dem att tveka att ta vaccin, för foliehattar. För mig är det helt otroligt att man kan ödsla så mkt energi på ilska över att någon valt att ej vaccinera sig. Säger mer om den person som spyr galla över ovaccinerade.

        Den är STOR.

      Att inte ta vaccin och vara emot vaccinpass är INTE samma sak.
      Vaccin eller ej är varje enskild persons ensak

        Nej. Ovaccinerade = betydligt större risk att bli allvarligt sjuka, och tvingas då vara inlagda på IVA. Det innebär att antivaxxers i stor grad tar upp sjukhusplatser som andra behöver bättre.

        Om du inte tar vaccin och blir allvarligt sjuk, håll dig hemma istället för att belasta vården. OK?

          Jag är vaccinerad, men jag vet att unga ovaccinerade människor löper extremt liten risk att hamna på sjukhus pga covid. 50+ har en lite högre risk och sedan ökar det med åldern.
          Den här onyanserade debatten är bara tröttsam.

    Fantastisk ? Hoppas det håller i sig!

    Det är sååå fantastiskt härligt att hon mår så bra som hon gör och att hon har en sån otrolig kropp och huvud.
    All kärlek hopp och hälsa till Ida Kjos!!

      Elin heter hon. Ida är hennes syster.

        Tack!! Du har så rätt!

      Nyttnamn kanske menade att Elin skulle hälsa till Ida?

        hahahaa, den var bra!!!!

    Undrar hur många antivaxxers som kommer neka till ett cancervaccin den dagen de får ett erbjudande…

      Bara för man vägrar ett viss typ av vaccin så betyder det ju inte automatiskt att man måste vägra alla vaccin ??‍♀️

      ? och ?

      Vad har det med någonting att göra? Varför skulle man inte kunna ta en Alvedon när man har feber bara för att man inte ville ta en Treo när någons faster hade ont i huvudet?

        jo det lär ju låta så då….

      Det finns ju många som inte vill ta covid vaccin nu eftersom de inte tycker att långtidseffekterna är tillräckligt väl utredda. Jag skulle kunna tänka mig att människor som avstår av sådana skäl mycket väl kan tänka sig att ta ett experimentellt vaccin för att bromsa en dödlig cancer. I det läget har man inte så mycket att förlora på att chansa.

        Exakt, men det fattar inte trögskallarna.

      Det gör de redan. Finns väl massor av föräldrar som inte ger sina barn tillstånd att ta HPV vaccin t.ex.

        Så jävla puckat

        ”Massor” vet jag inte precis.

    Otroligt vad man kan åstadkomma idag, vilken fantastisk nyhet att få. Heja Elin! ❤️

    Härligt för Elin. Är oinsatta, men är detta en behandling alla med samma sjukdom har tillgång till? (fattar det är en forskningsstudie, men undrar om fler har tillgång till studien)

      Nej nej nej. Elin är vacker och rik, hon fick speciell trearment. Min syster dog precis i lungcancer och fick INGET vaccin. Kan inte läsa hennes inlägg

        ?

        Kriterierna är jättehårda för att vara med i studien, blodvärdena får inte sjunka under en viss nivå etc.
        Den förra studien Elin påbörjade fick hon ju inte vara kvar i för hennes värden blev för påverkade. Man ska ju inte dö av behandlingen.

      Vid studier så krävs det ofta vissa typer av förutsättningar för att kunna vara med.

      Det är inte en behandling ännu, de testar den på henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.