Trovärdigt?

Kanske borde man avvakta lite med reklaminläggen om de handlar om exakt samma saker? 
På Instagram gör Pernilla Wahlgren reklam för produkter från Hairlust medan hon på Facebook gör reklam för företaget Under Your Skins hårprodukter.

Vad sägs om att lägga en vecka mellan kampanjerna? 
Mer? Mindre? Ovidkommande?

Tack för tips! 

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Pernilla menar säkert att man kan använda antingen eller dvs inte bägge produkterna samtidigt.
    För egen del använder hon förmodligen ingen av produkterna hon gör reklam för.
    Det är så det brukar vara.

      Men cashen måste in!
      Nu till hennes enorma husbygge.

        Hon behöver inget cash till husbygget. Allt är ju ett enda enormt samarbete.

          precis, men dyrt med fina presenter till nya karln kanske.

            Och alla ouppackade Chanelväskor.

              Ja det är helt sjukt att ha köpt flera dyra Chanelväskor som man glömt bort och som ligger ouppackade i månader, då har man för mycket pengar. De har blivit märkvärdiga både Pernilla och Bianca. Cash har
              PW tillräckligt ändå utan alla reklamsamarbeten för hon tjänar miljoner på sin show och tv-program men visst hon har några anställda som ska ha sitt också. Nya huset är ju spons så det är bara tomten hon betalt för, möbler och all inredning lär hon säkert få också.

          Menar du att husbygget betalas via ett samarbete? Vem betalar huset och vilket samarbete?

            Husföretaget får reklam genom Pernilla. Pernilla betalar i form av att visa upp det i sina kanaler alltså.

        Men SELUTA nu!! Pernilla är ju bara en go och glad TJÄJ som vill leva LIVETS LIV med LIVETS GÄNG i Villa Nilla. Jag bara DÖÖÖÖR FÖR det! ?

    Och jag vill minnas att det inte är alltför länge sen hon var med i tv reklam för priorin.
    En fördel att kanske vänta rent av en hel månad mellan kampanjerna ? ( förstår att hon inte styr när tv-reklamen sänds) men i sina egna kanaler i alla fall.

      Tänkte skriva detta också!

      Problemet är ju lite att hon har jättetunnt hår dessutom. Under alla år hon gjort reklam för Priorin så har det i alla fall inte blivit bättre.

        Hon har väl löshår för att hon inte kan sluta dra ut sitt eget hår?

          Ja hon har hela skalpen full med Hairtalks extensions. Precis som Bianca. Skevt att göra reklam för hårprodukter när man har löshår.

    Jag kan verkligen inte förstå hur företagen gång på gång gör så vansinnigt dåligt förarbete när det gäller Influencer och reklam. En vanlig reklamkampanj lägger man ner mycket tid på, och yrkesgrupper har olika specialområden när kampanjen förbereds. Men när det gäller Influencers verkar det som om de bara kastar dit sin produkt och hoppas på det bästa?

      Korta svaret är att kostnad för att använda influensers är låg i förhållande till traditionella kampanjer. Det jag inte riktigt fattar är hur företag accepterar det ofta väldigt dåliga content som influensers producerar. Samtidigt är det tacksamt att använda influensers vars följare ofta är en stor homogen målgrupp som idoliserar sin influenser. Influensern är den ballaste tjejen på högstadiet, hon som alla småtjejer vill bli när de själva går på högstadiet och som de kopierar i det oändliga.

      Och kunna stava rätt namn på produkten. ”Rosenseien” ?

    Även reklam för Plantur i ett par år

    Finns det någon influenser som gör trovärdiga samarbeten? Vem och för vad?

      Så länge någon får betalt av företaget så är det inte trovärdigt tycker jag. De kan ju inte direkt säga vad de vill då.

      Det skulle väl vara Helen Torsgården för fotoböcker. Kan väl inte undgått någon att hon genuint älskar sina fotoböcker och almanackor 🙂

      Vendela Nilsson gör väldigt bra samarbeten, bla med hello fresh

        Ja hon är bra, känns som hon använder allt hon har samarbeten med.

      Portionen under tian, hon har inte många samarbeten, men de känns alltid trovärdiga och är lika läsvärda som de vanliga inläggen.
      Hon har gjort för ett udda skomärke (typ vandrarkängor) ett om havreris för Frebaco där hon tog fram nya recept med just havreris, sen har jag för mig hon kört lite med typ naturkompaniet. En tydlig röd tråd iallafall, för hon lagar billig mat och är hardcore friluftsmänniska ?

      Min tax Solveig gjorde ett samarbete med Granngården och visade upp en fluffig hundbädd, extremt trovärdigt. Hon älskar den på riktigt!

        Gulligt ?

        Solveig låter fräckt på en tax ? Det fanns en tax som hette Ulla i min grannort. Hjördis skulle också vara ett bra namn på en tax ?

          Älskar taxar. Ser framför mig hur jag är ute och går med mina framtida taxar Rut och Bertil.

            Det är ju helt klart en hundras med attityd. Bra namn!

      Jag tycker ändå det finns utrymmen för det om det är något man vet att personen använder/ är intresserad av och inte gör reklam för ett liknande företag ungefär samtidigt.

      Eller hur? En annan fråga är, finns det NÅGON som går på det? Vad jag inte fattar är hur företagen slänger ut dessa pengar på samarbeten, när de allra flesta läsare (av kommentarerna att döma, innan de tas bort) är skeptiska?

        Svar var till ”Anna W 6:21”

      De få gånger Martina Johansson har samarbeten, är det för bra produkter och också alltid med stor rabatt.

    … och visar i tv hur hon har sitt löshår

    Har hon inte så pass mycket pengar så hon kan slippa sånt här?

      Mycket vill ha mer

      Slippa? Hon gillar nog det.

      Det här är hennes jobb. Stannar du hemma från jobbet några dagar i månaden för du tjänar ju så mycket pengar de andra dagarna?

        Ja om jag inte behövde göra det och att jag tycker det sänker mitt varumärke. Då skulle jag det. Och PW borde göra det.

    Totalt ovidkommande för min del. Väljer bort reklam som jag kan styra över. Allt som innehåller reklamsammarbeten scrollar jag förbi, oavsett vem det är. Har väldigt svårt att tro på vad som sägs och utlovas, reklamjobb görs med samma syfte som allt annat, för att tjäna pengar. Ena dagen är det ena det absolut rätta och det bästa, för att en stund framöver snabbt bytas till något annat märke osv. Reklam/samarbeten, nej Tack!

      Amen till det! Gör precis samma och inte fan tror jag mitt hår blir bättre om jag köper en produkt PW använder (vilket hon mest troligen dessutom inte gör) Det är en förolämpning mot folks intelligens att tro att vi skulle ”gå på” det hela.

    Kul för henne att det går bra. 🙂

    Samtidigt som hon fick hjälp att sätta i nytt löshår för det gamla råkade hamna i tvättmaskinen (??) och hennes eget hår är så tunt och slitet så det bara går av.
    Borde det inte blivit bättre av produkterna hon gör reklam för??

    Hon var ju ambassadör för ACO hudvård innan. Så filmade hon i sitt badrum där det var massa produkter men inget från ACO i sikte….. ooops

      Wtf ?

      löshåret är till showen

      Samtidigt är det väl rätt ovanligt att modeller och skådespelare som enbart arbetar med reklam får produkten, varken före eller efter. Det är ju anlitade för att VISA UPP produkten som de ska sälja, så varför skulle det fungera annorlunda när just influensers gör reklam för samma produkter?
      Ta vilken annan ranson person som helst som inte är en influenser och som har gjort reklam för tex Priorin, tror ni på riktigt att den personen har använts produkten i X antal månader i förväg? ?

        Hela idéen med influenser marketing bygger på influenserns trovärdighet. När det är en random människa som gör reklam för produkten är det ingen som förväntar sig att personen använder produkten själv. Personens uppgift är att förmedla en känsla, ex vis se hur säker jag känner mig när jag använder företag A stylingprodukter och behöver aldrig oroa mig för en dålig hårdag. Med influensern är det tvärtom för hela idéen bygger på att skapa trovärdighet. Man tittar på sin influenser och vill ha lika fint hår som hon har. Då använder man samma hårprodukter som hon gör.

    Väljer aktivt att inte köpa produkter som marknadsförs av influencers.

      Jag bryr mig noll procent om en influencer gjort reklam för något. Gör varken till eller från för mig.

      Hade känt mig så fruktansvärt begränsad om jag varje gång jag skulle köpa något var tvungen att först undersöka om någon influencer gjort reklam för det. För sedan aktivt välja bort en produkt.

      Slutar du även köpa produkter du tycker om ifall en influencer skulle göra ett samarbete?

      Det beror lite på vad det är för produkter och i vilket sammanhang. Var på resa och hade glömt handkrämen. Gick in på apoteket och lukta mig igenom deras sortiment av handkrämer. När jag läst innehållsförteckningen fanns bara en kvar som jag gillade. Hade inte tittat på märket ännu utan det var tjejen i kassan som sa att hon också gillade alla Therese Lindgrens produkter och handkrämen var favorit. Tänkte att det skulle vara den sista anledningen att köpa produkten för mig men skulle inte rata den bara för att det råkade vara ett influensermärke.

      Samma här. Jag har funderat på att köpa det där schampot från Under your skin, men nu vet jag att jag inte ska göra det. Tack Pernilla. 🙂

    Influenser/kändisar och liknande är betalda för att marknadsföra dessa produkter och inget annat.

    Inget att bli upprörd eller ens förvånad över.

    Fattar inte varför företagen inte väljer en person med friskt och vackert hår som gör reklam för deras produkter. Pernillas hår i tv ser allt annat än hälsosamt ut. Skulle aldrig köpa nåt som hon påstår ”funkar”…

      Jag säger detsamma.
      Pernillas egna hår är supertunt och avslitet i bak eftersom hon har ticks och kan inte sluta att dra i håret. Hon borde gå i KBT-terapi för att sluta med sitt skadliga beteende. Finns inget piller som kommer att fixa det annars.

        Att hon har ticks och drar av sitt hår har ju ingenting med saken att göra. Och att du tycker att hon ska gå i terapi, snälla, det har ju ingen med att göra.

    Pernilla har ju sagt vid flertal gånger att hon fått hjälp av priorin och att det är det hon använder. Vet inte om fortfarande har problemet med att hon ”plockar” sitt hår. Hur som helst blir det ju inte alls trovärdigt.

    Ne här kan vi inte vänta, pengarna ska in sörrö!

    Om det är någon jag inte skulle ta råd av så är det just Pernilla. Hennes förmögenhet till trots så ”säljer” hon sig med konstanta samarbeten. Noll trovärdighet på ”tjäjän” (som btw är så jävla töntigt).

    Hennes bror Niclas gjorde väl något samarbete med kosttillskott som han sen sa att han inte använder. Trovärdighet noll även där.
    Bianca tänker jag inte ens gå in på men hon ”dör ju för” allt.

      Känns som att hela klanen inklusive mamma Christina under alla dessa år sålt sig själva för reklamen, allt för pengarna oavsett när, hur och vad det handlar om.

      Den där rosa stora dunkappan har hon säkert fått från Monel som så mycket annat, hon har tidigare i december haft samarbete med detta företag (som aldrig öppet bemöter och besvarar känsliga frågor) och finns med i deras IG-flöde. Man får väl vara tacksam så länge hon inte poserar i deras jackor med kragar av mårdhund – som My.

      För övrigt kryper det i mig när Pernilla fortsätter tjata om sig själv som bästa ”TJÄJEN”. ?

      PS Svenska Dagbladet har publicerat en artikel om Caias affärsmetoder

        Bra artikel i SvD. Mikael Snabb har ju uttalat sig och tycker att Caia blir påhoppade. jag tror inte han har det så lätt med tanke på att större delen av Caia numera ägs av ett riskkapitalbolag som ställer höga krav på snabb vinst. Jag tror hudvård kommer att visa sig vara en felsatsning som inte passar Caia som behöver plocka snabba lätta pengar.

        Även mamma Christina Schollin har ju börjat göra smygreklam för barnbarnets märke, för Caia alltså. Strategiskt utplacerade produkter på en bild igår, så genomskinligt. Ja visst har P fått den rosa kappan av Monel för att göra reklam för. Bra att SvD skrev om Caias manipulativa säljmetoder. Nu kommer väl P hylla o försvara B och Caia i nästa poddavsnitt, så tramsigt o tjatigt när de sitter och hyllar Bianca hela tiden men förstår att P är stolt och glad nu när dottern tjänar stora pengar.

      Japp. Niklas bekände skrattande i radio att han inte alls använde Vitae pro, men pengarna han fick var fina.

      Att hon ”dör för allt” är ju för att hennes barn och deras kompisar använder såna uttryck. Då gör hon också det, hon umgås ju med dom….

      Hela PW är ett enda stort samarbete!?

    Det där huset hon bygger är inte gratis. Pengarna måste in på något sätt.

      Att showen ”Pernilla har hybris” stoppats av pandemin har säkert skapat ett hål i kassan. Men någon kris är det säkert inte utan lättförtjänta reklampengar smakar alltid gott ?

      Bygget har väl med WV att göra? Tror det finansieras där igenom.

      Det är samarbete så det kostar henne inget, hon har väl köpt tomten dock men huset får hon i samarbete.

    Produkter som Pernilla gör reklam för är det sista man skulle köpa. Noll trovärdighet, bara cashen rullar in.

      Men snälla, så är det ju med all reklam. På TV, på affischer, i tidningar, i radio. Man anställer någon offentlig person som visar upp sig tillsammans med produkten.

    Funkar sånt här för håret på riktigt?

      Svar NEJ!

        Tänkte väl det.

    För det första: Pernilla har halva huvudet fullt av löshår från hairtalk som för övrigt sponsrar henne. För det andra detta hårvitamingodis hjälper NOLL om du inte har SVÅR brist på diverse vitaminer. Något som väldigt få människor har som äter normalkost. SNÄLLA gå inte på dessa vidriga influencers hjärntvätt att vi behöver ta godisliknande produkter för att få starkare hår. Det är ren och skär lögn och båg. Är det inte priorin så är det Hairlust. NÄR ska Pernilla Wahlgrens trovärdighet ifrågasättas. Jag glömmer aldrig hur jag hörde en mycket känd musikalstjärna redan för 15 år sedan säga att Pernilla gör ALLT för pengar. Hon skulle sälja sin själ för den. Och se hur hon är. Absolut rolig och charmig i rätta sammanhang men oxå otroligt girig och ibland även en mobbare mot de som inte till 100% stryker henne medhårs! Sluta stötta hennes feta plånbok och företagen som ger henne kontrakt

    men är den nedre ens Pernillas reklam, ser ut som en sån reklam där företaget snott en bild och hittat på en egen story

      Hittar inte ens den reklamen på facebook.

    Är det bara kvinnor med tunt hår som blir influensers?
    De flesta kvinnor i min omgivning har fint och normaltjockt hår utan en massa löshår och piller, men det är klart vi fördärvar inte det med att styla det hela tiden.

    Är med tveksam till hennes reklam för ett bantningsföretag när hon har ett barn med tidigare ätstörning. Samma gjorde en av massbarnmammorna och hon insåg det och hoppade av ( annat bantningsföretag).

      Så du menar att en mamma inte får gå ner i vikt om hon har ett ”barn” typ 27 år, som har en ätstörning?

    Influensers gör reklam för i stort sett vad som helst, bara de får bra betalt. De flesta ser nog igenom dessa samarbeten vid det här laget, dags för företagen att hitta nya sätt att få oss att köpa produkter…

      Ja… det är deras jobb?

    Jag förstår inte riktigt hur kan man göra reklam för hårprodukter när man har löshår..?

      Det behöver vara starkt så det orkar med slitaget och tyngden från löshåret?‍♀️

      På bilderna ovan har hon alltså löshår? Då måste det ha varit dåligt med eget hår.

        Svar ja: Pernilla har riktigt dåligt svenskt ”fishår”. Jag har fönat hennes hår en gång på Göta Lejon

          Kanske dags för en 80-talspermanent ?

            ???

        Ja utfyllnad eller vad det heter .

      Ingen vågar fråga längre för då är man en hatare i influencervärlden och blir blockad

    Detta är alltså en mamma med ett barn som har en ätstörning och hon fortsätter ändå göra reklam för Viktväktarna och vara deras ansikte utåt. Så hennes trovärdighet vad gäller precis allt är inte bara på noll utan minus!

      Men vilken löjlig kommentar. Hon måste väl få gå ner i vikt om hon vill det? Barnet är snart 30 år.

    Influenser vill ha pengar, spelar ingen roll om för dem om de gör reklam för värdelösa produkter. Gör viktväktar-dieten att Pernilla får vitaminbrist, så hon får tunnare hår, så hon måste äta vitaminer med godissmak och sätta dit löshår? Pengar att tjäna där.

    Förstår inte att så många företag bilsälja grej med TJÄJ ??

    Som Tiingelinn som tipsar om vitaminspray som sägs göra folk friska och slippa vabb samtidigt som hon vabbat i flera veckor. Tycker överlag att det är sjukt att göra reklam för en sån uppenbar scam.

    Hon har la löshår? Samma sak med Bianca som använde Nioxin de magiska produkter för hennes hår, ändå tappar hon hår.
    Sedan Alexandra Nilsson som använt löshår i åratal gjorde ju också reklam för HairLust..

    Ät mat med biotin och zink istället, eller kosttillskott från till exempel apoteket.

    I senaste inläggen på IG har hon problem med att återställa alla bilder/filmer från iCloud på sin mobil, de är helt borta i mobilen. Hon får massor av tips från följare och andra om att bl.a. ansluta en elsladd/ansluta mot WiFi. I sitt uppföljande inlägg berättar hon att problemet är löst och tackar Apple Support. Inte ett ord av tack till alla andra som skrev tips och försökte hjälpa. Jo, hon har besvarat en kommentar om var dunkappan kommer från genom att tagga Monel. ?

    Pernilla får mig att tänka på hur Anna Book igår fiskade efter att få en egen serie, Books värld. Så nu erkänner hon att hon vill ha det och att hon drömmer om det hehe fast nyss sa hon att hon inte vill vara känd och inte söker uppmärksamhet – så hur går det ihop. Hon fiskade också efter att få Joakim Lundells uppmärksamhet och få kontakt med honom för hon vill göra en podd ihop med honom hehe. Hon var inte så särskilt intresserad av att göra podd häromdagen men sedan skrev någon ”gör en podd ihop med J Lundell” och då ville hon plötsligt det och gärna ha 2 stycken poddar haha. Alltså hon är sååå genomskinlig.

    ”En höjdpunkt på dagen när jag tar mina tre gummies” ???

    NEJ, litar inte ett skvatt på flunsors reklam, vare sig den är smyg eller öppen! Köper aldrig någonsin sånt de gjort reklam för. De gör det ju bara för pengarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.