Ben Mitkus verkar vara en riktig bokmal

Ben Mitkus verkar tycka att det är att läsa en bok, att få den sammanfattad för sig av en app?
Jag undrar om han även anser sig ha sett en film efter att ha läst sammanfattningen på exempelvis Netflix?
Så här:

Jag föredrar att lyssna på ljudböcker framför att läsa själv, vilket jag tycker är ett lite mer ”bekvämt” sätt att konsumera en bok på eftersom jag då kan göra någonting samtidigt – typ städa, diska, tvätta, laga mat, åka kollektivt eller fixa smink och hår  – men det är inte i närheten av sättet Ben Mitkus ”läser” böcker på.
Som den juniora textmissbrukare som jag anser mig vara så känner jag mig nästan lite sekundärkränkt å alla författare och böckers vägnar.

Sammanfatta böcker med hjälp av en app? 
Gudars skymning, det här är en helt ny variant av ”I went to the Zoo yesterday, now I am a koala bear!”

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Du överdriver inte lite nu? Han är ju ändå oerhört tydlig med vad han menar med ”läser ut en bok”.

      Lyssnar på en sammanfattning av en bok är dock ganska långt ifrån att läsa en. Han läser ju inte.

      Hade han varit oerhört tydlig hade han inte överhuvudtaget kallat det ”läsa ut en bok”

      Han är oerhört tydlig med att han inte vet vad läsa innebär. Dels så LYSSNAR han, inte läser, och sedan så får han boken SAMMANFATTAD. Alltså har han varken läst eller läst ut en bok.

      Han är nog den mest IQ-befriade influencern som någonsin funnits på svensk mark. Tror det hade gynnat honom att faktiskt läsa böcker och inte LYSSNA på någon annan ge en kort sammanfattning av en bok. ?

        Är helt OFATTBART att någon lyssnar eller följer den här människan? Inte en enda hjärncell ?

    Älskar också ljudböcker! Blir minst 1 ofta 2 böcker om dagen ☺️

      Hur hinner du det? Lyssnar du med högre hastighet då?

        Kan gälla vilka böcker som helst. 1-2 om dagen är lätt med mamma mu Till exempel.

    Det hade varit intressant och roligt med en sammanställning av alla Julia Franzens skönhetsbehandlingar samt hennes intag av skönhetspreparat från hälsokosten.

    Det är orimliga mängder.

    Hennes lista på vad hon fixar när hon har spackel hemma är enorm.

    Det man undrar är; hur skulle hon se ut utan allt detta fixande?

    En helt naturell Julia?

      Kolla på cirkus magaluf.

        Oj va annorlunda hon såg ut.

      Hon var ju helt naturell förutom fejkögonfransar när hon var med i Robinson.

        Spelar väl ingen större roll men hon hade enligt henne själv permanent smink i hela ansiktet (bb-glow m.m), fixat fransarna innan, botox, fillers. Innan dess operationer (näsa och bröst iaf, säkerligen fler saker).

      Gud, hon är väl inte ett utställningsdjur?!? Hahah bekymra dig över nåt annat

    Konstigt att allt som kandisarkommenterar publicerar på Instagram hamnar här ett par timmar senare. ?

    Vilken mardrömsmorgon!

    Hehe lyssnar på en bok snarare då. Lyssna på en sammanfattning, märkligt.

    Alltid lika intressant när man hör någon säga att de läst en bok, när de i själva verket ”bara” har lyssnat i en ljudboksapp. Att läsa kräver en mycket högre nivå koncentration/dedikation, man kan ju inte direkt gå runt i huset och multitaska samtidigt.

      Håller med, visst att man har tagit sig igenom en historia och vet vad en bok handlar om men man har ju absolut inte läst den? Man har lyssnat på en bok, punkt.

      I Bens fall har han inte ens lyssnat på boken i sin helhet. Han lyssnar på en tredjeperson ge typ 5 minuters sammanfattning av en bok.

      Nä förstår vad du menar och håller med. Även om jag själv är skyldig till att säga just så…men det går automatiskt. Försöker vänja mig bort med det dock.

      Älskar läsning men lyssnar på kanske 80% av böckerna jag konsumerar, och nej det är inte läsning. Ibland missar jag lite om jag t ex skickar ett sms eller nåt medans och jag har helt enkelt övat mig på att gå mer på kontext när jag lyssnar. Har dessutom fått bra känsla för vilka typer av böcker som funkar som ljud (få karaktärer, ett perspektiv, kronologisk tidslinje, svenska författare, vissa översatta men aldrig på engelska trots att jag läser massor på engelska i vanliga fall) En helt annan form av kulturkonsumtion. Det får duga tills jag blir pensionär och har mer tid!

      Håller inte med. Läser i mycket högre takt än jag lyssnar så om jag missar något så är det oftast när jag läser. Har ADHD så har nog med det att göra. Förresten, orka vara en boksnobb…

      Fast man har ju tagit in precis samma text oavsett om man har läst den eller fått den uppläst. Att säga att det krävs mycket högre koncentration/dedikation att läsa en bok än att lyssna på den känns väldigt snobbigt och nedlåtande. Det är bara två olika sätt att konsumera litteratur. Folk har i alla tider både läst och lyssnat på historier, och du är inte smartare för att du föredrar att läsa.

        Det är inget fel att lyssna på historier. Det kan i vissa sammanhang och för vissa personer ha flera fördela framför att läsa historien. Men att påstå att läsningen av en tryckt bok inte har värden som andra medium inte förmår att ersätta, är att göra sig dummare än vad man är. Att läsa en tryckt bok skapar förutsättningar för att ta till sig innehållet på ett sätt som är helt anpassat till läsaren och möjliggör reflektion och djupförståelse på ett sätt som är överlägset det som sker när man lyssnar på en ljudbok.

    Lite som de där superkorta seriestripparna som sammanfattar tex Lotr på fyra rutor.

    Samma sak med de som kör med speedreading – nej ni läser inte böcker! Dessa påstår sig läsa sååå mycket, sååå många böcker plöjer de minsann, de är så ”intellektuella” ?Nope. Det är INTE ATT LÄSA!

      Vad är speedreading för något??

      Så rolig du är Sofia. Tänk att bli så provocerad för att en del lyssnar på en bok istället för som du, läsa. Alla som lyssnat vet att dom inte läser, tro mig. Att du tycker vi är intellektuella får stå för dig och att vi ibland råkar säga läsa istället för att lyssna, är det på riktigt hela världen?

        Nja, många påstår ju att de läser när de lyssnar och att det är samma sak…

        Men kära pucko. Du vet ju själv vad speedreading är då du själv pysslar med sådant. Vem har talat om att lyssna på ljudböcker? Gällande speedreading låtsas läser man en fysisk bok. Sluta spela dum nu pucko..

          Samt nej – jag tycker inte ni speedläsare är intellektuella – utan NI TROR er vara det?

      Sofia det märks att du inte har en aning om vad du snackar om.

        Vi säger så. Alla kommentarer tillhör dig. Sluta nu upp med speedreading och läs en bok på RIKTIGT för en gångs skull. Tack på förhand.

          Jag är en speedreader, jag läser varje ord. Läser inte jag boken då?

            Lägg ner. Du vet mycket väl vad speedreading är för något….

        Va? Vad snackar du om? Det är ju bara fakta och enkel logik hon tar upp. Att lyssna på en bok är inte att läsa en bok. Speedreading är inte samma som att läsa en hel bok på riktigt.

    Gissar att han är utbränd inom ett halvår.

    Hur kan man tro att poängen med läsning är själva slutsatsen?

      Ben Mitkus är svaret ? Han är som sagt inte känd för att vara den vassaste kniven i lådan.

        VARFÖR går man upp kl 05 om man är influencer?! Jag går också upp 5 för att träna ibland och det är för att hinna med mitt heltidsjobb. Lika horribelt plågsamt varje gång… om jag var influenser hade jag lätt gått upp kl 09 varje dag. Man lär ju hinna med att äta lunch, gå på events och träna ändå?

          För att han förmodligen mår bra ut av det? Kliar det någonstans hos dig?

            Ja, mellan skinkorna ?

          Han brukade gå upp kl 12 varje dag och vara skön. Sedan blev han arrogant, mediterar, vaknar 5 och dumpade Diana för hOn FöRsToD sIg InTe På AdHd. Tycker hans musikvideo ”samma gamla du” visar vilken arrogant stolle han är.

            This ??

            Förstår inte att han har en enda följare kvar efter hur han betett sig under sina senaste break-up’s. Allt detta är bara en fasad. Han har verkligen visat sitt sanna (i mitt tyckte: oerhört pantade) jag. Hans nya tjej verkar dessutom besatt av nya följare och han var väldigt snabb med att flytta in hos henne och börja posta om henne. Känns som en win-win dock, hon blir en liten D-influencer, snart igenkänt som ännu ett av Bens ex, och han får gratis boende. ?

              Han bor på hotell? Vadå bor hos henne? Get your facts straight

            Hahahaha kunde inte sagt det själv. Men antagligen har han väl enligt honom levlat upp ( ?) ifrån oss alla ? Jag har nog aldrig vart med om att lyssna på en person och inte förstå ETT ord hahahahah

    Då är du ju inte en textmissbrukare direkt…

    Haha, jag tror verkligen inte på att hans morgonrutin ser ut så

      100% inte. ? Han verkar vilja vara någon wannabe Wim Hof eller annan stabil person, men det ser vi ju bland annat på hur han skötte sin förra relation, att han är så långt ifrån.

    Men gud så tragiskt…

    Jag som läser mycket tycker att det är extra roande att han ”läser” mellan 05.00-07.00. Jag är morgonpigg, men ligger verkligen i lä…

    Saknar ord. Pinsammaste jag hört… Vad är detta för spån?

    Det finns en ”trend” där man driver om influensers morgonrutiner för att de är så sjukt orimliga, jag är inte säker på om det är det han gör här, men jag får lite den vibben? (med tanke på att han vaknar 05.04)

    dock är det Ben vi snackar om så detta kan säkert vara seriöst, men då är han en sådan influenser vars morgonrutin folk driver med lol

    Det är ju så man läser kurslitteratur och sedan skriver en recension med. Fungerade alltid.

    Ot, recension från SvD omPärleros:

    Essay Klingberg:
    Pärleros lyckas inte maskera dumheten

      Ha ha!

      ”Alexander Pärleros … är en rysk docka av tomhet. En glatt yta, under vilken det döljer sig ännu en glatt yta.”

      Så sant.

    Just schindlers list har jag börjat kolla på två gånger men fått stänga av pga att den är för obehaglig. Har aldrig haft problem med obehagliga böcker eller filmer tidigare men just den kryper sig under skinnet på ett fruktansvärt sätt och få har jag bara sett lite i början.

      Se klart den! Den är värd det

    Vad obehaglig han verkar? Eller är jag ensam om å tycka det? Gå upp 5 för å meditera å gymma? Märkliga ritualer han har för sig, minst sagt. ?

    Men om han vill gå upp 05.04 och få en bok sammanfattad för sig så är det väl mysigt för honom? Men förlåt…

      Men vad är poängen med det? Hela poängen med att läsa en bok försvinner ju? Är det för att han ska kunna göra instick om någon nämner en viss bok? Patetiskt!

        Han tror säkert det gör honom smart och allmänbildad…

    Min ocd blev mest förfärad över att man går upp 05:04 ? 05:00 eller 05:05 hade klockan ringt!

      Ja väldigt märkligt, varför?? Vad är det med de fyra minutrarna?

      Han har en dragning till siffran 9 och 5+4=9

      Jag driver inte, det är förklaringen på riktigt.

        Hahaha omg.

    Undrar mest vad han antecknar… brukar ni anteckna när ni läser (eller lyssnar) på böcker?
    Ej kurslitteratur då såklart.

      Nej ?

      Gissar att det mest är ”självhjälpsböcker” och dyl. som gäller för honom.

    Tycker att han beter sig så narcissistiskt, by the book.
    Vi kommer få läsa om hans nuvarande (soulmate) som ett galet ex inom sinom tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.