Arakii by Hanna Schönberg

Det var inte egendesignade solglasögon till guldgossen Nils Van der Poel som Hanna Schönberg hintade om häromdagen. Det var kläder.
Nu kan det ju vara så att hennes nya företag ”Arakii” även kommer sälja accessoarer, men det återstår att se. ?

Med tanke på att Hanna är en av få ”influencerdesigners” som faktiskt uppvisat skisser mm från framtagandet av sina kläder så välkomnar jag hennes företag mer än andra, där man mest fått känslan av att själva ”designandet” bestått av att influencern pekat på redan färdiga plagg och valt färg.

Så här beskrivs företaget på Bolagsfakta.se:

Arakii by Hanna Schönberg AB är ett aktiebolag som ska designa och producera kläder under eget varumärke med försäljning via webhandel samt därmed förenlig verksamhet. Arakii by Hanna Schönberg AB har 0 anställda och gjorde ett resultat på 572 KSEK med omsättning 0 KSEK under 2020.


Jag var sänkt igårkväll av min tredje vaccination, därför uteblev det tidiga morgoninlägget idag. ?

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Åh vilken tur, det är ju en sån enorm brist på klädmärken startade av influensers ?

      Precis vad vi behöver! Overpriced influenser ”designat” 100% polyester

      Alltså. Man vågar ju inte säga detta här inne men jag gör det ändå. Jag hatar inte polyester.

        Team polyester

        mvh
        kliar som tusan av % ull….. 🙁

          …ska stå 1%

          Finns ju viskos, bomull och modal-material som andas utan att klia.

            Fast om man inte upplever problem med polyester så behöver man väl inte förslag på material att byta ut det mot. Jag störs inte av att polyester inte andas. Jag märker inte ens av det när jag har kläder av polyester på mig. Men ja, funktionskläder har jag av andra material men tvivlar på att det är typ underställ hon ska ta fram här.

              Polyester är ju plast så inte asbra för miljön kanske.

                Nä men jag har inte bil, äter inte kött, äter främst lokalproducerat och ekologiskt, har inga barn, inga husdjur, jobbar med energieffektivisering av svensk industri, reser med tåg framför flyg.. jag tror att jag ändå gör mitt för miljön. Så jag har helt ärligt inte dåligt samvete för att jag inte aktivt väljer bort polyester på en del plagg. Väljer inte aktivt polyester heller men bryr mig helt ärligt inte om något vardagsplagg är gjort av det.

                Sen kanske man inte bryr sig om att göra sitt absolut yttersta för miljön alltid. Är rätt så säker på att du också gör val som är sämre för miljön än andra val du hade kunnat göra. Det gör vi nog alla om vi rannsakar oss själva.

                  Nej alltså lord knows att jag inte är miljöns bästa vän heller (fast kör elbil!). Tänkte bara att det finns fler aspekter än att man personligen inte upplever materialet som obehagligt att ta i beaktning ?Är övertygad om att de flesta gör det de kan för miljön, och de som inte gör det går ändå inte att övertyga om att göra något annorlunda.

                    Men såg nu att kommentaren du svarade på snackade om att välja material som andas – det missade jag. Det var inte meningen att verka som en dryg miljönisse ?

                    ??

              När jag var yngre hade jag ingen aning om olika material och vad som var hållbart, vad sim noppade etc. Polyester är väldigt hållbart och sitter plaggen inte tight så kommer det ju luft in, annars brukar tighta polyesterplagg lukta väldigt illa under armarna trots deo. Ville bara tipsa om att det inte enbart är kliande material eller Polyester man har att välja på. Kvinnor som börjar komma upp i åren (har många sådana kunder) väljer alltid bort polyester.

            I stickade tröjor?
            Vet att det finns stickade bomullströjor givetvis, men svårt hitta mjuka mysiga.

              Ja, viskos och modal finns som stickat.
              Polyester är ju även ett billigt material så förståeligt att H&M använder det men när plaggen är dyra och i polyester känner jag mig lurad.

        Jaha det har jag aldrig upplevt att jag blir.

        Plus att det blir statiskt och noppigt fort, precis som akryl. Ok i funktionskläder men inte annars tycker jag personligen.

      Eller hur! Ska man starta ett klädmärke idag ska man verkligen ha något att komme med.

    Bilder där de har munnen stängd?

      Önskar de kunde se sura ut också

      Ett litet litet uns till leende har de väl kunnat kosta på sig. Nu ser de bara ut som” vad gör jag här?”

      #fashion

    Lilla Anna… Hur många inlägg, långa texter och stories kan en skriva om nattjästa frallor, äggröra och frukost? Vi ska inte tala om alla dessa mackor hon förbereder till folk
    ????

      Exakt vad är problemet? Att du inte själv har några att göra mackor till eller?

        Precis, jag har ingen att göra mackor till
        ??

      Glöm inte alla glas med rent kallt vatten hon delar ut också.

    Tycker namnet var ganska snyggt men nej vi behöver inte mer sånt här.

      Araki är väl typ en mjölkig vodkaaktig sprit från Mellanöstern? ??‍♀️ Tyckte namnet inte passar ?

        Arak eller raki var det. *Googlade* efter min kommentar..

      Känns lite inspirerat av Foppas frus skomärke… Inuikii

        Långsökt.

          Det var faktiskt Inuikii jag tänkte på först när jag läste Arakii, så inte så långsökt om fler tänker så.

            Det betyder ju inte att hon inspirerats av det ???

              Nej men det är ingen långsökt teori. Kan absolut vara så, då namnen påminner om varandra.

                Eh jo det är faktiskt rätt så långsökt. Hon kan ha inspirerats av typ alla ord som det minsta påminner eller ens börjar på A.

    Jag hoppas att alla som kom in och tyckte att man skulle vara glad att Jocke följer sina drömmar också kommer in här och tycker att folk ska vara mer positiva till folk som vågar.

      Jo men när jag läste tex marknadsföring på gymnasiet så ingick det att lära sig att ta reda på vad marknaden behöver och vill ha.

      Marknaden för influensers kläder borde vara mättad. Men det är klart. Finns det några kronor att tjäna så är dom där. Flunsorna.

        Aja, finns det inget behov så lär väl det väl lösa sig själv. Bra att inte alla sitter hemma och tycker att alla idéer suger.

        Undrar liksom hur många nya kunder de får. T.ex jag som inte ens vet vem denna Hanna är hade aldrig hittat hennes klädmärke.

          Med tanke på att Hanna har 611k följare på Instagram så lär ju hon få kunder

            Ja, men alla dessa 611k köper ju inte och gör folk verkligen klädkollektioner ENBART för sina befintliga följare? Alla som har ett varumärke vill väl nå ut till så många som möjligt och då även få nya kunder?

              Nej men du skriver att DU inte vet vem hon är och därför kommer hon inte sälja något. Hon har väldigt många följare på Instagram och har dessutom gjort många kollektioner i samarbete med Na-kd så tror inte försäljningen blir ett problem

                Missade du ”t.ex”?

          Du hittade det väl nu? Så det verkar ju ha nått dig på något vis ändå.

            Hittade och hittade, det är inget som direkt kommer finnas i bakhuvudet eftersom jag är totalt ointresserad. Har inte ens läst hela inlägget och slängde en snabb blick på nån bild, gick mer direkt på kommentarerna.

              ??

                Ok.

                  Blev du sur över att du råkar veta om märket nu? ? handhjärta och styrkekram

              Oj oj, om du bara visste hur hjärnan funkar ?

          Tja… är väl bara att vänta och se hur det går för henne. Varför så satans negativa innan de ens har börjat sälja?

        Med samma resonemang hade jag inte kunnat tänka mig att Adore skulle bli långvarigt bortom kompisreklam från andra influensers men det verkar som tur nog som att jag har fel.

        Vem vet – det här kanske blir på nivå med Toteme eller Djerf Avenue?

        Allt det här säger jag utan att vara något större fan av Hanna men mest som svar på att vi vanliga dödliga uppfattar marknaden som mättad även om den kanske inte är det.

          Fast Adoore har lyckats nisha sig på klänningar som är snygga. Hade varit skillnad om de tog fram generiska kläder, som typ ett par svarta jeans, blå kofta, vit t-shirt som man kan köpa överallt (som tex Sanna Alexandra).

            * nischa

            Om de är snygga eller inte är ju subjektivt. Det är det som är poängen – tydligen finns det en marknad som inte är mättad oavsett vad jag tycker om produkterna.

        Jo marknaden kanske är mättad per se, men jag tänker så här. Om flunsa X Y och Z släpper sina grejer men jag inte följer dem så är det inget för mig. Men sedan, när flunsa W släpper pryttlar så vill jag köpa pga följer W. Så mättad sett till definition av vara ja, men kanske inte sett till de olika flunsornas resp målgrupp.

      Ja!!! För SÅ många influencers har satsat så mkt på mediaproduktion och speciellt långfilm och Hollywood ?
      Likheten alltså…..
      Slående!!
      Du slog verkligen huvudet på den berömda spiken. Kanske med någon meters marginal men ??‍♀️

      Men för att vara seriös. Hon har varit med och designat till skillnad från att bara sätta sitt namn på produkter som är direktbeställda på alibaba.
      Jag tycker nog det är ambitiöst nog.

      Inte för att vi behöver mer av det. Men man måste våga för att ha en chans att vinna.

        Och poängen flög meter förbi dig också…

      Håller med dig Anonym 09:15! Det kräver mod att våga satsa på sin dröm. Oavsett om företaget tilltalar dig eller inte så tycker jag det är grymt att så många unga kvinnor vågar starta företag. Väldigt tråkigt med alla dessa konstant negativa kommentarerna. Jag har varit här en dag ett och det är så himla tråkigt att se hur många negativa personer som har hittat hit. Just nu vet vi ingenting om hur dessa kläderna kommer att produceras så varför döma ut ett företag redan nu? Får vara glad att man inte behöver träffa dessa negativa personerna privat.

        Nu är det väl så att det ska till pengar för att starta företag och den som lånar ut vill kanske ha lite kött på benen att det finns en chans att överleva- Inte så skoj att konka bara för att man ville sälja hårsnoddar till folket, eller vad man nu kommit på. Att satsa är fint men se till att ha lite kompetens i bagaget om du vill överleva för att ha eget är inte bara att bestämma sina arbetsdagar och åka på världsomseglingar?

    Varifrån kommer namnet? Låter som Anarki….. Kan det vara meningen, måntro?

      Och hur ska det uttalas?

      Harakiri?

      Tvivlar på att Hanna vet vad anarki är.

    Hon har släppt att hon släpper ett eget märke men visar inte upp någonting överhuvudtaget?

      Precis som Molly R med sitt smyckesmärke. Hon släppte att hon skulle ha ett eget märke men visade ingenting förrän kollektionen släpptes

    Hehe tänker på en billig kopia av ”ARKET”
    Förövrigt är jag så jävla trött på dessa klädmärken skapad av influencers , som ändå aldrig flyger.

      +1

    Bilden med zebraplagget är på skämt, bara så att att alla vet det.

      Varför skulle den vara det? Hon har ju skrivit en lång seriös text till. Vad är det hon skämtar om?

    Hon sålde samples till företagets kläder på sellpy i somras…..

      Men snälla ? fail

    Wow, en flunsa lanserar ett klädmärke. Att ingen annan tänkt den tanken förut! Nyskapande och innovativt. Verkligen.

    ÅH VAD BRA! Ytterligare en designande influencer att fylla den otroligt omättade marknaden. Heja!
    *OBS ironi*

      Äsch det är väl bra. Vad skulle vi annars gnälla på?

        Att vädret är kass. Att Putin ligger i buskarna. Att elpriset fått folk att koka. Nä, vi kollar in vad flunsorna gör.

    Tänk att jag tittar på Hanna och hennes bilder för att sek senare aldrig minnas hur hon ser ut. Hur ser hon ut? Haha. Så diffust, kan inte se henne framför mig och skulle misslyckas totalt med att peka ut henne på en sån där efterlyst bild om mitt liv hängde på det.

    Men ja skräll att hon alltid har haft en dröm om att designa och ha eget klädmärke! -sa ingen.

      Hon visar sällan ansiktet på bilder

      Jag tänker samma om Gabriella Joss. Hon har ofta ansiktet bortvänt så har liksom ingen aning om hur henne fejs ser ut, bara hennes rumpa??

      Här är väl en lite tydligare ansiktsbild 🙂 https://www.hant.se/noje/allt-om-influencern-hanna-schonberg/5315327

        Från uslehamn alltså.

          Hah, jag är från Ulricehamn men hade ingen aning om att hon var därifrån. Är äldre och inte hennes målgrupp dock så är ju inte så konstigt kanske.

        Åh, j*vlar! Hon är instagram vs reality personifierad.

    Utan att vara varken bekant med denna person eller ansiktet, tittade jag först att se där, har dom tagit Tone Sekelius som modell!

    Om den här tjejen vägt 10 kg mer och haft byxor på sig oftare hade ingen tittat på henne 2 ggr. Förstår inte att man kan bli så känd enbart för att va smal och avklädd. Varför älskar folk det?

      Själv tycker jag de ser miserabla ut (hållning, miner osv). Menar du att man är spännande, snygg, het bara för man är jättesmal och naken? (:

        Miserabla? Oj då.

          Ja, ungefär. Som i håglösa, orkeslösa och ingen karisma.

            Hur skulle du beskriva dig själv? Bitter, missunnsam och negativ?

      Folk (inkl mig själv) är inte så komplicerade. Vi gillar att kolla på vackra människor. Tycker hon verkar tråkig men rent objektivt så ser hon bra ut och har fin kropp. Detsamma gäller ju Kenza.

        Då tillhör jag inte ”folket” eftersom jag inte är speciellt intresserad av att kolla in människor som anses snygga på utsidan. Jag ser hela människan och du milde så många vackra sköna människor jag träffat på.

          Du är unik du ?

        Så hon hade alltså inte varit vacker om hon vägde 10 kg?

        Konstigt. Jag följer flera modeller som är mulliga, överviktiga som är super snygga.

    Therese Lindgrens senaste video ser man hennes tänder 2014 samt idag på tumbnailen till videon. Uppenbart fixade tänder! Men hon har ”bara” varit öppen med att ha haft tandställning (vuxen ålder). Men får man verkligen DET resultatet på tandställning? Hennes två stora framtänder är ju helt borta? Nu är det bara en helt kritvit, jämn tandrad.

    Har hon gått ut med vad hon gjort eller att hpn gjort något med tänderna?

      Hon har helt klart fixat tänderna! Om jag minns rätt så har Therese sagt på instagram att hon aldrig kommer att diskutera ingrepp och skönhetsoperationer.

      https://i.ytimg.com/vi/Tl_LdsAE9a8/maxresdefault.jpg

        Hon ser ut som en docka i 2022 bilden. Ser inte mänsklig ut.

          Tycker hon är ändå en av de vettigaste influencers i Sverige. Men så synd att hon känner att hon måste fixa sig konstant.

    Ser någon annan också likhet mellan Hanna Schönberg och Tone Sekelius?? Tycker de är så jäkla lika

    Ser ut som reklam för NAKD. Gäsp.

    Kan den här människan ge upp snart. Hon kommer inte att ”hända”. Finns ingen som har ett tråkigare flöde eller är mer ointressant som person än henne. Av alla som försöker slå igenom. Har hon ens en personlighet? Hennes flöde ?? ? Så trött också på varenda flunsa som skriver att de lagt ner ”sin själ och hjärta ? i detta oooooooootroliga” som de ”skapat”. Lite jävla självdistans hade varit välbehövligt. I synnerhet för den här tjejen.

    Alla i influenser snart har eget smink märke , hygien artiklar , kläder och detta sata… s vin .
    Ärligt vinerna ? De flesta smakar rent skit och blaskigt . För mig personligen så blir jag tvärtom .. istället för att lockas att köpa så gör jag det inte . För att framställa ett fint och gott fin samtidigt som priset är ok för Svensson så behövs det bra mycket mer än massproduktion med en kändis el en bloggare som är känd mest för ungdomar …
    Massproduktion av dessa blir som …. Ju mer kockar desto sämre soppa över allt .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.