Dag Tolstoy – också hjärnopererad

För en sekund fick jag för mig att Dag Tolstoy gjorde en ”Celeste Barber” och parodierade Fredrik ”Geniet” Söderholm som nyligen drabbades av en hjärnblödning och tvingades genomgå en hjärnoperation. 
Det gjorde han inte – det hade kanske varit en smula opassande – samtidigt som han säkerligen hellre tagit sig an kritiken för det än det han faktiskt varit med om.
Han har nämligen också behövt genomgå en hjärnoperation efter att läkarna hittat en cysta i hans huvud, något som enligt hans inlägg ska ha gått bra och han vilar nu ut hemma.

Stort krya på dig till Dag! 
??

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Krya! Kan tänka mig att det är läskigt att få reda på att något växer innanför skallen. En av mina stora rädslor är att någonting ska angripa min hjärna…

    Varför väntar dom 1 år på att ta bort en cysta som dessutom ger vansinnig huvudvärk? Nån som vet varför?

      Svensk vård❤️

      Hoppas att han kryar på sig

        *Svensk politik ❤️

          Svensk natur ❤️

          Ja fy fan.?

      Pga pandemin har många icke akuta operationer fått vänta

        Tacka vet jag innan pandemin. Då fick man operationstid på stört och ingen visste vad ordet vårdkö betydde.

          Så var det verkligen inte inom många områden tex ortopedi. Även då lång kö för att få en operation av sliten höft eller knä. Många patienter gick hemma i månader och väntade med oerhörda besvär.

            Swooosh

              Haha verkligen! ?

            Personen skojade?

        Jag opererades för en godartad tumör på Karolinska öron näsa hals för ett år sedan. 6 veckor fick jag vänta från beslut om operation tills det var dags. Extremt tacksam att det gick så snabbt!

      Det kan ta lite tid med diverse röntgen, analyser och så vidare.
      MR och kanske angiografi – sen skall det gås igenom av ett team som beslutar lämplig åtgärd.

      Till saken hör att en cysta är inte det vanligaste orsaken till huvudvärk vilket kan göra att röntgen kan dra ut på tiden.
      Vet dock inte om så var fallet här.

      En cysta i sig är ofarlig, men börjar den trycka på vävnaden i hjärnan så stökar det till det. Skallen är ju liksom ett slutet rum.

      Undrar lite kring hur de tömde, trodde inte de behövde öppna upp hela skallen utan kunde gå in med ”titthål” liksom.

        Precis min tanke med, när de säger ”borra upp ett titthål i skallbenet”(?)så har jag alltid trott det just är, bara är ett litet hål och inte en stor bit som röntgenbilden illustrerar…Ser ju ut som det varit en öppen hjärnoperation. Och precis, en cysta i hjärnan är oftast inget man opererar öht, om den inte är för stor, som i detta fall då. Undrar lite varför en cysta bildas i hjärnan. Man kan ju tex lätt få cystor på äggstockar, pga äggblåsor mm, men i hjärnan finns väl inget som direkt kan bilda cystor, förutom om man haft ngn infektion där el annat som inte skall vara där?

          Precis som hormoner påverkar cystor på äggstockarna, så gäller samma sak i huvudet, alltså hormoner.

            Ok, tack för svar!?

          Agrafferna han har på rtg-bilden är stygnen i huvudsvålen.

      Troligtvis för att den var godartad, inte riskerade att växa och inte satt på ett ”farligt” ställe, då prioriteras det ner pga situationen på sjukhusen det senaste året..

      Antagligen pga vården inte hinner med annat än det mest akuta. Min man har cancer och har väntat över ett år på operation. Just nu är hans cancer inte livshotande och då får man snällt vänta…

        Fast ett år är ju otroligt lång tid? Vad är det för cancer? Ni kan åberopa vårdgarantin och söka vård utanför ert landsting också.

          Kan man verkligen det? Jag försökte en gång men fick till svar att den vården finns i ditt egna landsting och vi har inte plats för andra landstings patienter.. Och sen var det visst en kostnadsfråga också som skulle försvåra budgeten..

            Jo, det skulle vi kunna, även till andra länder tex cancersjukhuset i Helsingfors. I detta fall är det en typ av skelettcancer där bara primärtumören är kvar, det andra har gått bort med behandling. Min man vill dock inte vända sig någon annanstans…bara att vänta in och tänka att läkarna vet vad de gör och att någon annan behöver vården mer just nu.

              Har din man alltså fått behandling som avslutades för ett år sen och sedan dess fått vänta på operation?

      Senast igår läste jag en nyhetsartikel kring vårdköerna och hur cancerpatienter hunnit avlidit innan behandling/operation då det gått för lång tid.. Så vården har mycket att ta igen och man kan undra hur de riktigt ska lyckas med tanke på alla de problem/personalbrist och köer som fanns redan innan covid..??

        Alltså jag blir GALEN på det här. Vi är så satans högt beskattade, vi är ett land som utger sig för att ha hög social standard och så vidare – och så är verkligheten såhär! Att man ska behöva kriga för att få vård – och att inte ens det hjälper många gånger. Vad gör de med de skattepengar många av oss halv sliter ihjäl oss för? Det är ingenting annat än förjävligt att det blivit såhär.

          Ja, det är verkligen sjukt och obegripligt.. Vården (och skolan för delen med) skulle nog behöva bli helt statligt igen för att få lite mer ordning och reda, speciellt eftersom alla landsting är så olika i vad de kan erbjuda och vara behjälplig med, alla har sin budget och sina köer. Samt i det länet får du bekosta x själv men det är grattis i ett annat. Sånt är ju också helt upp och ner..

            Japp, håller med dig. Finns ju de som tror att privatisering skulle lösa problemen… vilket ytterligare ist kommer förvärra läget och dessutom segregera vem som tex.får vård och vem som får vänta och då inte ur aspekten, vem som behöver vård snabbast utan vem som har pengarna. Usch.

              Håller icke med dig. Jag har betalat drygt 1 300 000kr till min privata sjukvårdsförsäkring totalt under alla år jag haft den. Har tack o lov inte behövt använda den pga att jag varit frisk. Men under våren 2020 skadade jag min höft och behövde en ny led. Jag fick tid dagen efter hos en privat vårdgivare, operation 1,5 vecka senare samt direktkontakt med sjukgymnast och blev frisk och fullt rörlig på 3 månader. Där kan man snacka om samhällsekonomiskt, var var sjukskriven i 3 månader och 2,5 veckor……
              Hade jag varit tvingad att gå till landstinget så hade jag fortfarande inte varit opererad och kostat samhället vansinnigt mycket pengar för samhället och min privatekonomi hade också skadats för den delen.

              Men !! Hade landstinget skötts som en privat verksamhet, dvs får man ett snabbt återbud så ringer man in de patienter som man har i en ”kan du komma med kort varsel-kö” istället för att bara utöka fikarasten, ja då hade det varit bäst.

                ”Istället för att utöka fikarasten ”. Förlåt men dra dit pepparn växer

          Tycker jag med. Vården fungerar inte på många områden. Att människor hinner dö innan behandling är inte klokt.

          I Region Skåne är det borgerligt regionstyre. De skulle spara pengar på vården, 2019, då betalade de en konsultfirma 27 miljoner för att de skulle hitta sätt att spara på. Jag är fortf förbannad. Jag är ssk och det året jobbade jag max antal övertidstimmar, dvs 200. Gjorde allt, slet, ställde upp. Fick 800 spänn i lönerevisionen. Sa upp mig.
          https://www.sydsvenskan.se/2020-08-26/region-skanes-besparingskonsulter-kostade-27-miljoner

            Åh?Blir galen när jag hör detta!. Betänk vad de kunde lagt pengarna ist! Så fort man hör ordet ”konsult”vet man att enorma pengar kommer rinna ut i ingenting. Blir till ett papper enbart, där man kan peka på att man gjort en utredning, (som inte ledde till någonting)

              Skräckexemplet är region Stockholm som Moderaterna och Svenonius styrt i 16 år!
              Sparar pengar på hög och skryter om stabila finanser, medans vård personal går på knäna och till slut säger upp sig, som barnmorskorna. Eller bygger världens dyraste sjukhus med miljardkostnader! för konsulter, som dessutom inför ett nytt system inom vården som aldrig använts förut och som sedan inte fungerar bra osv…

                Klassiskt!!!! Blir så ARRRRRG. Dessa jäääävla politiker. Deras fel. Och direktörer som suger och slickar röv (se vad duktig jag var som sparade in flera miljarder: samtidigt som personalstyrkan stressar ihjäl och patienter dör). När direktörerna väl får sparken för att de misskött sig gravt eller liknande så ska de jävlarna ha absurda fallskärmar. HUR kan staten tycka detta är försvarbart?

                  Regionerna är självstyrande. Om du är missnöjd kan du alltid rösta annorlunda i regionvalet i höst

      Man vill ju inte operera innan det verkligen är dags heller. Det finns risker och därför vill man vänta tills man inte kan vänta mer.

        Fast om man konstaterat att det måste opereras och det enda som hindrar är resurser, då tycker jag det är nåt som är galet med vår välfärd…

        Det där stämmer ju verkligen inte. Finns många operationer man genomför trots att det inte är livshotande. Just för att det aldrig ska bli livshotande. Man väntar verkligen inte till sista sekund. Även om det tyvärr är så i den svenska vården av andra anledningar.

    Går runt med ständigt undantryckt oro.

    Har en cysta i hjärnan som ”följs upp” – den har vuxit under föregående år och jag undrar hur länge man skall gå med den innan de gör något. Den stör inte rent fysiskt och är ofarlig per se, men ändå så är det läskigt att gå runt med grejer inbakat i den grå sörjan som trots allt kämpar på så gott den (hjärnan) kan, behöver inte extra skit i huvudet känner jag.

      Först så beklagar jag att du känner sådan oro och att du har en cysta, kan tänka mig att det tar enormt mycket energi. Sen en fråga av nyfikenhet, hur upptäckte de cystan med tanke på att du upplever att den inte stör rent fysiskt? Frågar eftersom jag själv är rädd att jag någon gång ska drabbas av något hjärnrelaterat och att man går år efter år ovetandes.

      Jag har haft en cysta i hjärnan i 20 år, ingen som någonsin velat göra någon uppföljning av den, så så länge den inte stör kan du nog få ha den resten av livet.

        Vad är det för symtom på detta? Jag har huvudvärk varje(!) dag i ett par år nu, och senaste året har jag fått nedsatt förmåga att fokusera blicken på ena ögat. Huvudvärken sitter alltid på samma ställe, sidan av huvudet och känns som ett tryck i skallen. Har fått domningar i ansiktet ibland. Varit både på akuten och vårdcentralen otaliga gånger men de har inte gjort någon utredning på min huvudvärk. ”Antagligen kronisk migrän” är svaret, men jag orkar inte leva så här? Är så dimmig i huvudet och konstant trött.

          Snälla, åk till akuten och kräv en röntgen! Jag blir så trött på att sjukvården fortfarande inte tar huvudvärk på allvar. Jag vill inte skrämma dig, men jag hade nästan samma symtom som dig, fick också höra kronisk migrän, men det var en stor cysta som höll på att döda mig. Det som jag upplevde som huvudvärk var hydrocefalus. Bättre att röntga en gång för mycket än en gång för lite om det kan rädda en människas liv!

    Vem är detta?

      Dag tolstoy

      En superrolig snygging?

    OT: nu är My också någon slags expert på psykisk ohälsa. Hon hjälper dagligen kvinnor skriver hon! Alltså ni har det gått för långt.
    Skulle inte förvåna om hon snart kommer erbjuda samtals terapi.
    Gymmet pratar hon inte om, nu ev om att börja podda igen. Om psykisk ohälsa.
    Hon som inte ens pratar om sin egen diagnos.
    Det här börjar väl spåra lite nu? Känns som hon inte ens vet vad hon pratar om

      Anmäl!!!!

        Var?

          ????

          Överallt. Polis. Skatteverket. Soc. Varenda myndighet. Kör!!

            Seriöst. Tack!
            Alltför många som lider av psykisk ohälsa som griper efter halmstrån.
            Tjäna pengar på andras olycka är osmakligt. Men kan förstå att slammige kan sätta sig in i hur det är

      Ja det är mycket som snurrar i hennes huvud, hon verkar hela tiden vilja starta nya projekt utan att slutföra de projekt som är aktuella

      Men en pod om hälsa och träning…blandat med psykisk ohälsa? Undrar vem hennes målgrupp är ? ?!

        Hon skriver att hon har massa insikt mm mm.
        Kanske borde ta tag i sitt eget liv och diagnos först?
        Ska hon råda alla som mår dåligt att börja blogga och jobba halvtid? Eller vad menar hon att hennes erfarenheter är? Låter som hon kan mer än medicinsk expertis.
        Blir provocerad

      Hemskt när folk med psykisk ohälsa inte inser det, My borde lägga ner allt ett tag och fokusera enbart på hennes egen hälsa och ta hand om sonen naturligtvis. Logga ut nu!!!!!!

      Vad har hon för diagnos/er? Vet knappt något om henne ?

      Åh men gud…..

      Det här verkar drabba alla som får en diagnos fastställd.
      Tre av fyra vänner som har fått diagnosen ADHD ska plötsligt börja föreläsa om det och om hur de minsann klarat av en karriär eller föräldraskap ändå.
      Varför är dom plötsligt experter på området?
      Jag har ADD, jag orkar inte ens bry mig om att jag har det. Än mindre ränna runt och utbilda folk om det.

        Men ja, såå tröttsamt med personer (amatörer) som blir ”experter” inom ett område de plötsligt hamnat i, och skall berätta för alla andra vad som är rätt el fel att göra. Lite självutnämnda livscoacher. Blir alltid misstänksam när ngn, om de inte är vetenskapligt utbildade, predikar tex hur man skall äta leva mm. Det ironiska är ju att en hel del av alla dessa hälsogurus ju råkat ut för olika hälsoproblem själva trots sin livsstil.

        Jag känner litegrand samma sak som dig. Det är givetvis bra att det lyfts och inte tabubeläggs eller fortsätter att vara något människor känner är skamfyllt.
        Själv känner jag att jag nog passar in i mallen för ADHD, mest på det sättet som kvinnor ”visar” upp tecken. Men jag orkar inte ens gå och göra en utredning för att jag får det att funka ändå. Så är nöjd så!

      Alltså.

      Om hon hjälper andra med sina psykiska besvär och vill podda om det. Varför kan hon inte stå för den psykiska sjukdomen hon har? Varför kan hon inte tala om vad det är för sjukdom?
      Skäms hon så kan hon ju inte hjälpa andra.
      Ska hon podda om det kan hon ju inte skämmas för det samtidigt.

      Tror inte hon har en diagnos. Skulle hon namnge den skulle läsarna lätt genomskåda lögnen.

    Gick in på henne profil.
    ”Mamma/gravid tränare” Skriver man ens så?
    Jag har gått hos PT via mitt gym. Vill minnas att hon beskriver sig själv som Personlig tränare med fokus på gravida och mammor (typ)
    Rätta mig om jag har fel ??‍♀️
    Jag är helt ny i det här och tog mitt första PT pass i januari ?✌?

      Gravid tränare tolkar jag som en tränare som är gravid ?

      Gick alltså in på mys profil!! Blev otydligt där ?

      Blir alltid så utmattad av att läsa Mys extremt långa förklaringar på varje enkel fråga/kommentar. Det måste vara otroligt energikrävande?

    Varför kallar sig Fredrik för geniet, på vilka grunder?

    Jag är inte jätteinsatt i Mys liv så jag har nog missat en del. Men vart kommer hennes trauma och PTSD ifrån? Vad har hänt henne?

      Hittade anledningen!

      Hon förklarar aldrig något. Bara att hona ha massa trauman och diagnoser. Sen talar hon om för alla andra att man inte ska skämmas för sin psykiska ohälsa och sova och äta bra så försvinner det. Typ så i korta drag.

        Ja det var den artikeln jag hittade. Hemskt. Fattar verkligen att hon dras med PTSD från det.

        Men gud vad hemskt! Hur kan alla vara så elaka mot My?! I detta kommentarsfält. Hon är ju uppenbarligen skadad av sin uppväxt. Hon hade en pappa som satt i fängelse och en mamma som inte var kapabel att ta hand om henne. Hon hamnade på ungdomshem när hon var 13 och blev våldtagen av personalen på hemmet och av dom andra intagna. Hon blev misshandlad och hotad till döds om hon sa något. Hur kan det finnas så lite empati för My Martens i detta kommentarsfält?

          Ja för att allt som står i tidningen och som My berättat måste ju vara sant. Hon är ju så duktig på att hålla sig till sanningen nu med…nooot!

          Men vad av detta är sant? My är känd att hitta på och ljuga om allt så ta det med en nypa salt! Finns något bevis på detta är sant?

          Lugn, om det är sant vet ingen det kan lika gärna vara hittepå av My för hon ville få uppmärksamhet i media och få sympatier. Hon har aldrig nämt PTSD innan och för några år sedan när hon gjorde konkurs så skrev hon att ångest var något nytt för henne, hon hade ALDRIG tidigare i livet upplevt ångest. SÅ hur går det ihop. Dessutom så ljög hon om varför hon blev intagen på ungdomshem, hon påstod att det var för att hennes mamma inte kunde ta hand om henne MEN man hamnar inte på det hemmet av en sådan anledning utan pga att man anses vara i fara för sig själv genom t ex droger el hamnat i fel sällskap. My ville ju vara vuxen tidigt och hängde med äldre gäng. Jag litar inte ett ord på My.

          Hon har även misshandlats av sitt ex hotad av folk som mixtrat m hennes hus i öland. Folk hade lagt döda djur i trädgården. Hennes son har varit döende. Han har även varit svårt mobbad. Själv har hon åkt in o ut på sjukhus, o läkaren har sagt att hon kom precis irätt tid. Hon har varit halvkropsförlamad.Hon har ofta utsatts för olika hatbrott. Hon har blivit övergiven av alla sina vänner. Hon har varit vd, gått mäklarutbildning,. Är utbildad pt o kostrådgivare. Hon har varit självförsörjande sedan hon var barn. Hon är väldigt efterfrågad för större positioner, men måste ödmjukt tacka nej.
          Ryggsäcken är abnorm men hon krigar som alltid. Hon är egentligen inte svag säger hon. Hon har bara varit för stark, för länge.

            Just det. Hon är mytoman oxå.

          Det är troligtvis INTE sant, detta sa hon i samband med me too för hon ville förstås ha en historia att berätta hon också. Bara det att i podden sa hon att EN person, en i personalen, v*ldtagit henne och den personen är död och hon gjorde ingen annmälan. Sen brer hon på lite extra, eller om det är journalisten som brer på, med att det var flera och blivit misshandlad och h o t ad till döds också.. Nja svårt att tro på det, allt som hon påstår att hon utsatts för – varit nära döden många gånger och trakasserats med krossade fönster och döda djur på trappen.. osv osv… Nej, hon hittar på mycket. Man hamnar dessutom inte på behandlingshem för att ens mamma inte kan ta hand om… och hennes pappa satt inne endast tre månader och jag tror inte hon var på ungdomshem just då och inte så lång tid.

    Jag skulle operera mitt knä. Kunde knappt gå. 1 år sa dom att väntetiden var. Jag sökte privat. Kostade 20 000 kr med allt ink övernattning 2 nätter, och blev opererad veckan därpå. Helt klart värt för mig ist för att vara sjukskriven ett år + rehab på 6 månader efter. Nu blev det ”bara” rehab 6 månader. Nu har inte alla 20 000 kr. Men om man har kan det vara värt rent ekonomiskt att gå privat ist för att leva på försäkringskassan längre.

      Jaja? Really?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.