Orimliga mängder bud?

Igår var det Alla Hjärtans Dag och jag skärmdumpade lite bud som skickats ut till influencers.
LITE bud, några av dem alltså…
Så här har det sett ut på Instastory.

   

Ja, det finns så klart en anledning till att jag publicerat bilderna på det här viset och det är för att mängden riktigt ska framgå, och det här ändå inte alla. 
Den enda influencern som faktiskt reflekterar över det här är Penny Parnevik och hon skickar faktiskt en liten pik till alla budande företag.
Jag tror tyvärr inte att någonting kommer ske här, de flesta influencers är på tok för lyckliga över alla ”presenter” de får hemskickade till sig, för att överhuvudtaget orka ta ställning och eventuellt tacka nej.

Någonting jag tänkt på: Kan vi inte bli bättre 2022 att INTE ha ballonger när vi firar något?
Tänk vilken dålig påverkan det har på klimatet…även det som håller ner ballongen är så svårt att återvinna…behöver vi VERKLIGEN ballongbud, ballonger på kalas osv? Vi kan vara mer kreativa än så.
ps. Har också precis lärt mig vilken dålig klimatpåverkan snittblommor har också, något jag kommer börja tänka på!!!!

ps. ps. Absolut en liten pik till alla företag som skickar bud till oss influencers. // Penny Parnevik

129 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det störiga är ju att de tror att det är, eller åtminstone vill få det att se ut som presenter. När det bara är PRESSUTSKICK och REKLAM ?‍♀️

      Men ja!! Blir orimligt irriterad på allt tackande för pressutskick!! Som att de får presenter för att företagen vill vara så snälla mot just dem.

        De är nog fullt medvetna om varför dessa utskick skickas. Och att de förväntas posta om de också. Varför bita den hand som föder ?

          Känns som att många influencers själva har svårt att skilja på vad som är jobb eller vad som är privat, och därför hellre ser det som presenter än reklam

            Jag avföljer alla som får hem pressbud, tycker det är det tråkigaste innehållet man kan bjuda på. Plus att det är lite äckligt hur mkt skit de får gratis. Köper de saker själv och visar upp är jag däremot intresserad!

      Sånt här borde bloggbevakning granska, huruvida de skattar för detta.

      Och dessutom från sina kompisar. Dvs influencers som jobbar på företag skickar ut presenter till sina kompisar som sedan lägger upp det på sina sociala medier. Det är liksom helt självförsörjande.

      Och dessa företags bonus är nu att allt visas upp här, sannolikt fler följare här än de på de mindre bloggarna 😉

    Jag tycker det är så tråkigt att läsa om deras bud… Liksom ”här är massa produkter jag fick gratis och nu ska jag visa dom för er så att jag får ännu fler produkter, men jag har inte testat någon av dem och jag kommer inte skriva vad jag tycker om dem för då får jag kanske inte fler bud!”

      För mig får det motsatt effekt. Alla företag som vänder sig till influencers handlar jag inte längre av.

      Gillar inte alls att företag skickar blommor, tårtor och ballonger mm ihop med deras produkter i hopp om gratisreklam.

      För mig får det totalt motsatt effekt.

        Ja lite så känner jag med. ”Inte ni också, kan ni inte leva på ett bra rykte istället för att skicka gratissaker till nån relativt okänd person”. Det känns mest desperat.

        Exakt samma här! Det blir som en vågskål gällande var man ska handla. Ingen av dessa personer behöver något av detta och skulle ha råd att köpa detta själv.

        Jag bryr mig absolut inte om ett företag har skickat något bud till en influencer någon gång. Jag köper de produkter/tjänster jag vill ha och behöver. Det är annat som avgör vilket specifik produkt det blir än vem som fått bud med samma produkt.

          Det vi vill komma fram till är att deras jobb för att sprida reklam kan slå ut fel för deras del. Istället för intresse blir man anti dom.

            Vilka finns ens kvar som ni kan handla av?

              Inte många tyvärr, men det är ändå skillnad på företag som betalar influencers för samarbeten kontra de som skickar såna här gratisbud ihop med blommor, ballonger och tårtor mm. Det är mest de sistnämnda företagen som får motsatt effekt för min del.

                Inte alla hjältar bär cape ??

            Tror de allra flesta inte är så himla obstinata att de vägrar handla av företag som gör reklam på olika sätt, så de säljer nog definitivt bättre efter pressutskick.

        håller verkligen med – lysande exempel alla dessa parker som gröna lund som bjuder in alla kändisar till en lyxdag. Hitta x antal familjer som verkligen INTE har råd att gå på Gröna Lund, Kolmården etc och bjud dem på en heldag – utan kameror i näsan självklart. Då kan man snacka goodwill.

          Therese
          Håller verkligen med dig.

    Hur är det med dessa bud? Visst är det så att allt som tas emot av bud måste skattas för? Och är influencers skyldiga att posta ett tack/reklam för buden på instastory?

      Ja man måste skatta om man får gratis produkter. Därför ska man tacka nej till samarbeten i form av en gratis produkt där man inte får betalt.

      Ja, tänkte på detta också. Har förstått att ett bud är inte lika med ett krav på inlägg, men är ett inlägg lika med skattebetalning? Eller om det kastas direkt efter är det ingen skatt då? Och är det samma sak för bakelser o balonger och blommor som de får att det ska skattas för? Eller bara produkten i sig?
      Blir nog att googla loss på Bloggbevakning för jag har för mig att denna lektionen egentligen finns här någonstanns.
      Men julafton för skatteverket också kan jag tänka mig 🙂

        Tror man ska betala skatt oavsett om man visar upp det eller ej, bara man behåller gåvan. Vet dock inte hur det funkar i praktiken, vet Skatteverket om vilka som har fått gåvor?

          Nej, SKV vet inte utan givaren skall ta upp detta i arbetsgivardeklarationen, troligen gör de inte det för då hade majoriteten sagt nej, samma gäller barnvakter- får inte dras på bolag ej heller när ngn ska hämta ens privata tvätt från kemtvätten, fastän många vill få andra att tro att det är ok.

        Det kan omöjligt räknas som en gåva enligt den civilrättsligadefinitionen av en gåva då gåvoavsikt måste föreligga ”berika mottagaren”.En förmögenhetsöverföring som föranleds av ett affärsmässigt intresse kan alltså inte falla inom begreppet. Därav spelar det ingen roll huruvida en motprestation från influencern föreligger eller inte. Huruvida Influencern uppfattar gåvan som benefik spelar troligtvis inte heller roll då praxis har lagt vikt på de objektiva grunderna.

      Men HUR ska Skatteverket hålla reda på allt – och ens orka bry sig? Och gå in och efterforska varje enstaka tillfälle. Trist men sant: det är så omöjligt att det struntas i.

      Undrar samtidigt om företagen gör avdrag för sina utskick? Avdrag för reklamkostnader? Förmodligen.

        Skatteverket orkar bry sig! De lär granska flera influensers deklarationer när det börjar bli dags.
        De har kommit undan med mycket men jag tror att det är slut med det snart. Särskilt när de lägger ut bilder till allmän beskådan! Lätt för skatteverket då! Även om de lägger i stories finns ju tex här, bevis.

          10:28
          Hoppas att du har rätt. Verkligen.

          Ja, alla vi ”ordinary people” får ju skatta på på a l l t som räknas som förmåner i arbetet. Bilar, resor osv. Där är det stenkoll och noll tolerans mot de som försöker smita undan. Hoppas på samma hårda tag i influencervärlden för att dämpa denna sjuka överkonsumtion.

        Här kan ju Bloggbevakning gräva lite

        De ska bry sig det är skattepengar= Skatteverket. Ju mindre skatt lägre pensioner/sämre sjukvård/skolvård etc.

    Heja Penny

      Fast ALLT har ju påverkan på klimatet. Det handlar ju inte om att ballonger är sååå hemskt utan att dra ner på onödiga saker. Att inte konsumera massa skit bara för att. Även det vi behöver påverkar klimatet. Blir fel att uttrycka sig så. Jeansen hon har på sig är tex svindåliga för klimatet. Men om man köper 2-3par man verkligen gillar och håller sig till dom tills dom slitits sönder så är det ju mkt bättre än någon som handlar 30olika ekologiska/fairtrade byxor per säsong

      Ja heja Penny ?

    Bättre än snittblommor är riktiga växter! Krukor finns ofta här hemma så det enda man behöver köpa är en fin planta. Kostar typ hälften av vad en blombukett gör och håller i flera år om den tas om hand ?

      Ofta kan man ta skott också och göra fler att ha hemma eller ge bort ?

      Tycker det är jättekul att få/ge bort sticklingar från sina egna växter. Helst palettblad, de vackraste krukväxterna?

    Fy fan vad äckligt det här konsumtionssamhället är ?

    Camilla, hur funkar det med beskattning av såna här gåvor? Är det flunsan själv som meddelar Skatteverket? Genuint nyfiken.

      Det beror på, antingen tar givaren upp det om flunsan är anställd eller så tar flunsan upp det om hon är egen, man redovisar beloppet i en arbetsgivardeklaration och betalar sociala avgifter på värdet (31,42%) samt källskatt (som varierar mellan 30-57%).

        Beror det inte på värde och hur ofta de får grejer också? Tex om ett företag endast skickar en låda deodorant värd 100kr och sen inte skickar fler pressutskick så kan det vara skattefritt eller är jag helt ute och cyklar?

    Hääärligt vad företagen älskar sina influencers och vice versa. Riktigt gulligt att få känna lite äkta marknadsföringskärlek på alla hjärtans dag. Dags för oss konsumenter, som ju är tänkta att i slutändan påverkas av flunsorna, att vakna upp och se hur sjukt detta är. För att inte prata om vilken onödig konsumtion att vräka grejer över folk som redan har mycket mer än en normal människa någonsin skulle behöva.

    Inlägget som fick mig att blocka alla influencers och bli minimalist.

    Prylhysterin gör mig illamående!
    I Sverige har vi fullt fungerande hem och vi har kläder i garderoben. De flesta skulle kunna ha köpstopp i tio år och fortsätta leva helt normalt. Jag har inte köpt någon inredningsgrej till mitt hem på 10 år förutom nya stolar när de gamla gick sönder. Mitt hem är ändå helt och rent.
    Samma med kläder. Köper nytt ca en gång vart tredje år när något går sönder och inte går att laga längre, oftast är det byxor som nöts sönder på insida lår.

    Påsen från gröna Lund skulle jag vilja ha ( antar att det är ett årskort ?!)
    Och budet från ballerina ??

      Vanligt folk kanske har råd att besöka grönalund som en semestertripp under sommaren med familjen, man tar med egen matsäck för att barnen ska få fria åk och flunsorna får gratis årskort, säkert familjekort, så ska vi icke-flunsor känna att vi man vill dit mer å mer, en gång per sommar är för lite! Blir lite illamående och avundsjuk samtidigt.

        Spot on My!

    För att många tycker att det är jättegott! ?

    För att det är gott? :9

    Varför tackar alla den här Mira Froling?

      PR människa och ”kompisen” som influencers vill ha för att få pr utskick..
      Syster till Sandra B / Nio till fem och dotter till skådespelerskan Eva F.

        Nej inte är hon och Sandra systrar väl? Dom har ju olika pappor och inte samma mamma?

          Bonussyskon!!

            Jaha! OK!

        Hennes syster heter Tilde Fröling

    Vilka fina buketter det var från början, rosa rosor och eucalyptusblad. Nåt företag som känner sig manad skicka till en stackare som inte fick så mycket som en kram på alla hjärtans dag? ???

    Sen orkade jag inte kolla på fler bilder. Men instämmer med många som skriver att det är ett sjukt konsumtionsamhälle.

      Mycket lustigt att Foodora skickar tjusiga, relativt påkostade buketter, till en massa influensers men vad gäller att betala sin personal en bra och rimlig lön, tycks svårt. Vidrigt

        Sofia
        Rätt där!

    För att det är bland det godaste som finns så klart.

    Point proven. Inlägget tog aldrig slut xD

    Har aldrig varit mindre sugen på att konsumera.

    Jag blir också anti.. Handlar aldrig om jag ser någon göra reklam..
    Sen tex mobilskal, väskor å gud vet vad från Ideal of ??
    Tror inte jag har sett en enda influenser som använder detta märket. Kanske ev skalet…
    Men man ser dom som sagt ALDRIG med detta märket annars.
    En sånn väska duger väl inte dom ?
    Dom vill ju bara ha LV, Prada gucci, osv inte sjutton springer dom runt med ideal of??

    Chockad! Äcklad!

    Kolla bara alla emballage – så miljövidriga, onödigt stora för liten vara.

    Jag tycker det påminner om sperma. Oklart varför. ?

      Hahah nu kommer jag aldrig kunna äta salt karamell utan att tänka på det

        Haha. Förlåt! ?

      Vad har du mumsat i sig för sperma förut egentligen? ?

      Inte för att jag har något emot sperma men salt karamell skulle jag gladeligen se att det smakade.

      Haha men gud vi är nog många som önskar vi kände den smaken… 😛 Jag tycker kastanjer (de ätbara) smakar just sperma. Urk.

        Jag tycker sperma smakar som brie luktar. Nu älskar jag iofs brie så inte mig emot.

      Jag önskar att min mans sperma smakade saltkola. Drömmen!

    Fast sådana pikar kanske inte ska komma från någon som flyger över Atlanten flera ggr/år…

    Men visst, jag håller med i övrigt. Känns också lite som en tävling flunsorna emellan, vem som fått flest bud typ.

      Måste det ena utesluta det andra? Det är väl bra att hon är engagerad och lyfter ett problem inom sin bransch.
      Hon har ju delar av sin familj i USA och är uppvuxen där. Inte så konstigt att det blir ett par resor om året då (det tror jag de flesta av oss skulle göra om vi hade möjlighet och ens familj bodde där). Kan inte se att hon reser mycket i övrigt. Man måste väl kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt?

        Perspektiv kan man ju efterfråga. Snittblommor ger kanske 1.5 – 7 kg co2e, usa-flygresor tur och retur ger runt 2000 kg per person. Hon kanske skulle kunna spara in på en resa var femte år så kompenserar hon för ett hundratal flunsors gratisbuketter.

    Så. Mycket. Saker. ? ? ?.

    Geniun fråga, på vilket sätt är ballonger farliga för miljön?

      Förutom att fråga google så ställ dig frågan vad de är tillverkade av så kan det ge en ledtråd 🙂
      Finns även ballonger som är bättre för miljön, så kanske är sådana som de fått?

        Hade gått snabbare för dig att svara i stället för att dryga dig. Men det är klart, då får du inte lika många likes.

          Och det hade varit snabbare för Louise att googla än att ställa frågan här

            Det krävs ju dock en vana av att göra efterforskningar och att söka efter saker. Man behöver veta hur man gör.
            När jag googlar på Louise fråga rakt av så får jag upp som första sökträff:
            Plast hamnar i naturen och i våra hav
            Konfetti och ballonger är ofta gjorda av plast och/eller latex. När de blir liggande som skräp i naturen fragmenteras de till mindre beståndsdelar och blir så kallad ”mikroplast”. Det som hamnar på gatan kommer att hamna i ett vattendrag och slutligen i havet.

            Och det är väl ett svar nog för någon som är insatt. Men för någon annan som är helt ovetandes så förklarar ju inte den träffen VARFÖR det är farligt. Det förklarar inte VAD med mikroplaster som är farligt. Det förklarar inte varför det är farligt för haven. Det förklarar inte vad mikroplaster gör med haven. Det nämner överhuvudtaget inte att det skadar djur osv osv osv.

            Så innan du väljer att möta någon med aggressivitet istället för välvilja så bör du fråga dig varför du överhuvudtaget tar dig tiden att svara någon och vad du får ut av att svara på det sättet som du gör. Kanske också varför du inte orkar ta dig tiden att tänka dig in i någon annans situation?

              Det förklarar ju heller inte hur plasten kommer från min papperskorg till haven.

              Håller med Louises fråga är relevant och ett informativt svar hade varit att föredra.

                Precis, jag fattar ju att plast och annat i naturen inte är bra, men om jag köper ballonger och har på ett kalas hemma, sen kastar dom när de säckat ihop efter några veckor (förslagsvis i plaståtervinningen), var i är miljöfaran då?

          Oj. Var inte meningen att låta dryg och jagar inte likes heller.
          Var mer formulerat som en lärare försöker hjälpa eleven.
          Läsförståelse är en svår gren, likaså att skriva så ingen tar illa upp. Ibland läser man vad man vill läsa. Förtydligande : Bara ett allmänt konstaterande och inget försök till ett drygt påhopp på Anonym / 10:11.

            Det handlar inte så mycket om att skriva så att ingen tar illa upp. Det handlar mer om att skriva så att man får ut sitt budskap klart och tydligt där man minimerar risken att bli missförstånd.
            Att skriva så att läsaren inte behöver tolka vad man skriver och därigenom ”läsa vad man vill läsa”.

            När vi inte har retorik som ett grundämne i skolan så blir ju den generella kunskapen därefter och det blir en svår gren att kommunicera på ett sätt som gör att folk förstår och lyssnar på en.
            Det behöver inte vara på det sättet.

        Jag trodde att det även var heliumet som var boven.

      Dom är inte farliga för miljön.
      Eller såhär. Klassiska ballonger är tillverkade i latex/plast. Plast kan innehålla farliga ämnen och kan göra skada i naturen om den hamnar där. Men det gäller ALL PLAST! Så säger man att ballonger är farliga så får man isf säga det om allt som är tillverkat i plast. Personen i fråga har ju gjort reklam för drycker i plastflaskor bara som ett exempel.
      Utsläpp från flyg/bilar/båtar påverkar också miljön. Allt påverkar.

      Min poäng är. Jättebra om man drar ner kraftigt på olika saker, jättebra om bud slutar med ballonger som folk säkerligen ändå bara slänger. Men att uttrycka sig såhär blir lite snävt och missvisande. Som att just ballonger är värsta grejen. Allt är värsta grejen! Och om ALLA skärper sig och slutar överkonsumera och drar in på det som just den inte behöver så skulle det göra ENORM skillnad ist för att ”förbjuda” eller ”shamea” specifika produkter/prylar

    Måste vara lukrativ business att skicka ut ett par produkter och få gratis reklam, något man annars måste betala en hel del för

      Och så fick de exponering här också…

    Jag skulle länka detta till Skatteverket, ingen förmånsbeskattning/betalning/prestation/ nada, inte ok på långa vägar att vi skattebetalare ska stå för detta.
    Bojkotta alla dessa människor som inte gör annat än att skapa hets till köp!

      Ja dags för Skatteverket att inrätta ett särskilt granskningsorgan tillägnat influencers. Skämt åsido, men definitivt dags att ta tag i detta, Skatteverket!

      Mmmm luktar avundsjuk 50plussare, välkommen till en ny generation om du missat detta

    Vilken sjuk värld vi lever i. Och jag tror nog inte just en ballong här och där är värst i sammanhanget, utan hela grejen, onödiga transporter med saker som ingen behöver eller ens har bett om…

    Och så lite random reklam för Organistas nya produkter, postat av ägarinnan, mitt i allt? Den hamnade lite fel eller? ? Camilla Gervide

      Men jaaa! Den skärmdumpade jag eftersom jag tycker det är så töntigt med ”veganskt läder”. Det är PLAAAST!!!!!

        Haha fullständigt enig! ?

    Hallå företag, skicka över lite grejer till mig med mvh fattig student.

    ”veganskt läder”.. hahahah

      haha exakt

      men sen vräka i sig en rejäl köttbil på astoria

      Kan också kallas plast..

    Glöm inte att skatta för era gåvor Influensers!

    Med vänlig hälsning,
    Skatteverket ♥️

    Ni fattar väl att de inte skattar för detta. Kan ge min hand på att 9 av 10 inte skattar för gåvor.
    Tänk alla små influencer, de älskar sånt här. Samarbeten med Glacial, idealofsweden, semöbler etc. Får gratis matta, lampa, flaska vet med all säkerhet att de med 3-10K följare inte skattar på sånna samarbeten eller gåvor.

    Ett annat exempel janaheinrici rensar i sitt badrumskåp… 2 stories senare har hon fått bud från sensai, filorga, babor.. o sen alla dessa nya ”öka i följare tävlingar”
    Vem går på sånt här?? 10.000kr jooo Tjena!

    Suck på konsumtions samhället! Köpte inget igår och det blir motsatt effekt på mig med slla dessa pressutskick/reklam ??

      Oj, ofrivillig särskrivning!

    Jag skulle gärna ta emot ett bud då och då, gärna med ätbara saker som liksom går åt, men jag skulle nog snabbt irritera mig på vändorna till återvinningen med allt emballage. Inte blombuden dock, det omslagspapperet använder jag när jag gör eld i vedspisen eller kaminen.

    Blir så anti. Varje gång jag ser Grönan, Kolmården och liknande skicka bud eller bjuda in kändisar till heldagar. Även för en familj utan större ekonomiska problem så känns ju en heldag för fyra personer. Kan inte de gå i bräschen och istället ge möjlighet till familjer via t ex Maskrosbarn eller Majblomman att få en dag att bara få ha kul. Utan kamerorna i ansiktet såklart. Det skulle vara goodwill som skulle göra mig mer positivt inställd än att ett stort gäng influensers får sina årskort gratis med bud.

      Ja, verkligen!

    Skulle inte Gröna Lund kunna ha speciella dagar när de bara har öppet för influencers, så att de kan vara där med alla sina bortskämda barn och trängas för att komma först överallt? Då kan vi vanlisar gå dit alla andra dagar och förhoppningsvis slippa dessa. Som det är nu drar man sig för att gå dit, när man ser vilka personer de bjuder in.

    Och genom detta inlägg får företagen/produkterna än större exponering.

    Från företagens sida är det självklart en briljant idé att skicka bud på detta sätt som sedan pumpas ut i influencernas sociala kanaler. Förstå vad många det når ut till.

    ACO har trist nog gått ner sig genom att sälja ut sig såhär till influencers. Köpte förut deras produkter, men nu när varannan influencer får hem produkterna upplever jag att attraktionskraften kraftigt minskat. Produkterna är ju knappast sämre för att influencers får hem dem gratis och/eller gör betalda samarbeten med dem, men nånting psykologiskt är det ju som gör att jag avstår från produkterna numera.

    Så osmakligt! Både gåvorna och deras smickrade inlägg där de låter som om de fått äkta kärlek genom dörren.

    Skicka alla dessa grejer till barnsjukhus etc nästa år så kanske jag gillar företagen igen.

    Ballerina försöker alltid förnya sig med nya varianter men det går aldrig. De smakar aldrig lika bra som den vanliga.

    Vad avtänd man blev på allt som heter konsumtion av att se det här. Jag hade en mysig och bra alla ❤️- dag igår med min man, men det här fick mig bara att bli helt matt. Det enda budet jag själv hade blivit glad för är det ifrån MAC. För att det är det smink jag själv alltid använder så de produkterna hade i alla fall gått åt. För resten känner man bara ??

    Får sånna Marie Antoinette-let them eat cake-vibbar av det här. Flunsorna vältrar sig i lyx och överflöd på ett groteskt sätt. Motbjudande

    Ett evigt fjäskande, är det. Löjligt, är det någon som bryr sig? Allt handlar om att folk åt det ena eller andra hållet ska tjäna pengar. Höjer sveriges BNP, och det blir mer skattepengar så keep on , för det kommer att behövas pengar för att röja upp i skiten som överkonsumtion orsakar.

    Känner mig missunnsam, bitter och avundsjuk på alla ”presenter” som alla får. Jag kan också absolut tänka mig att någon kommer och knackar på dörren och lämnar ett stort paket. HEJ PMS

    Kan vi inte prata om vilken fantastisk re-branding ”veganskt läder” är?? Hur man får något sunkstämplat som ”pleather” eller rätt och slätt ”plast” att kännas fräscht, modernt och miljövänligt till dessutom lägre produktionskostnad och med sämre hållbarhet. Briljant.

    Helt horribelt, vilket slöseri, helt galet. Hur gör man med sådana gåvor? Skattar man eller?

    Jag blir uppriktigt ledsen över detta slöseri, att skicka så mycket skräp till redan överkonsumerande influencers.
    Jag önskar att fattigpensionärer eller ensamstående mammor som ALDRIG har råd att unna sig snittblommor eller dyra schampon kunde få alla dessa prylar och presenter i stället.
    Oansvarig marknadsföring ?

    Jaaa vi ger de som redan har massa saker ÄNNU mer saker, vilken toppenbra idé! Det här gjorde mig illamående. Och som någon innan påpekade, Foodora?!? Borde kanske inte de lägga pengar på att BETALA EN RIMLIG LÖN till sina bud istället för att skicka massa blombuketter till influensers? Äckligt.

    Kan vi inte få tillbaka plastsugrören mot alla ballonger istället ?

    Men detta är väl ändå snudd på sinnessjukt? Jag undrar, får de en förfrågan från företagen innan de accepterar dessa ”bud”? Jag skulle hellre bita av mig mitt selfie-finger än att göra reklam för Foodora, som visserligen sent omsider har tecknat kollektivavtal men som har en lägsta garantilön på 70:-/ samt 20:- för varje levererans. Jag bor i Stockholms innerstad, och MÄNGDEN stelfrusna, slutkörda budkillar som slirar omkring på cyklar i snömodden för att leverera take out till lata höginkomsttagare runt Mosebacke torg är fanimej skrämmande. (Detta kanske redan har avhandlats i kommentarerna, har inte läst alla, ursäkta i så fall.)

      Kan vara att det är för mycket begärt att kräva sådan ”research” av influencers. Men frågan är intressant. Gör de några etiska överväganden alls?

    Töntiga influencers och töntiga företag. Sparka alla PR-ansvariga.

    Tänk om alla dessa överflöd av pengar kunde gå till tex. Barnmorskor, vården, psykisk ohälsa hos de yngre och ensamheten hos de äldre.
    Bättre villkor för djuren, låta alla djur ha rättigheter, sluta behandlas som värdelösa slavar i en fruktansvärd industri.
    Och ja, även jag fattar att flera saker kan existera samtidigt. Men tyvärr. Sånt här äckel funkar inte längre. Vi måste ändra på så mkt och sluta med överflöden.
    Blir äcklad. Fejk

      Håller med. ’Problemet’ är väl att företagen vill tjäna pengar…

    Hoppas alla kommer ihåg att skatta för det där!

    Sjukt långt inlägg att scrolla igenom. Ett tips är att göra bilderna klickbara. De här inläggen är inte läsarvänliga.

    Tänk om allt detta kunde skickas ut till typ ensamstående mammor eller andra som kanske inte har uppvaktning eller råd att unna sig…

    Hoppas att detta inlägg fungerar som en påminnelse för vad influensers (generellt sett) ÄR och vad de bidrar till.

    Reklam och konsumtionshets.

    Vidrigt.

    Läste nånstans att dom måste skatta/deklarera detta som inkomst. Stämmer inte det? Ska ringa skatteverket och kolla så dom granskar alla influnecers som får gåvor inkom citattecken. Tror någon med namn …….simon skrev att man måste betala för allt man sas får. Stämmer det? Ska ringa in allas namn på influencer som får dessa mängder som gör att vi vanliga knegare får betala mer för saker dom får. Dom är ju inte få som får sas. Undrar hur mycket mer vi måste betala för att dom får gratis. Tänk bara Bianca som får hela trapphuset fullt, betalar hon skatt och deklarerar alla inkommande paket?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.