Fult att sätta sig själv först?

Att vara egoistiskt låter ”fult” och lite elakt. Det är inte den vinklingen jag menar när jag säger att man behöver vara egoistiskt i vissa lägen.
Jag kommer att fortsätta vara hjälpsam. Man kan fortfarande använda mig som bollplank.
Men på mina villkor! Min egen hälsa, familj & verksamhet först. SEN kan jag dela med mig av resten…
Nu pratar jag utifrån mina personliga erfarenheter.// My Martens

My Martens pratar om att vara ”egoistisk” och sätta sig själv först. 
På en daglig basis håller jag helt med henne, ingen annan kommer sätta mig först, så därför bör jag själv göra det.
Däremot går livet upp och ner och ibland behöver man få mer än man ger i sina relationer, och ibland är det tvärt om.
Det är dock vid extrema tillfällen och ingenting som en relations ska vara byggt på – att en bara ger och en bara tar – men det tror jag de allra flesta fattar.
Det är alltså inte en kategoriskt inställning till människor eller relationer.

Det som är lite intressant är att jag tror att ju bättre man är på att prioritera sig själv och sina behov, desto bättre människa blir man i sina relationer till andra.
Ja? Nej? Kanske?

88 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    My är så snurrig att det knappt går att förstå vad hon menar i sina texter.
    Såg på Instagram att hon hyllade och hejade på Lancelot. Allt för att reta hans mamma kanske.

      Varför skulle det reta hans mamma att hon hejade och hyllade på honom?
      Inte insatt i någon av dom, men antar att det finns någon historia bakom?

        Dom blev ovänner för några år sedan… Maggan blev rasande på My och bröt hastigt all kontakt, sedan dess verkar My må väldigt dåligt…

      Eller för att hon helt enkelt bara hyllade och hejade på honom.

      Reta hans mamma? Varför skulle det reta, nej snarare att hon försöker få Maggans gillande, hon vill nog gärna få hänga med Maggan igen. Men alltså My, som om hon inte alltid satt sig själv främst haha. Vem eller vilka har hon hjälpt utan att tjäna på det själv? – Ingen gissar jag men hon ska ha hjälp med allt, och rider på andra. Alltså My är så hycklande och manipulativ, och desperat.

      Hon är så pinsam med sina försök att övertyga och verka profesionell. ”Det går fortfarande bra att bolla med mig” hahaaa och hon har minsann lagt upp marknadsplaner och bla bla – hon vill att det ska låta som att hon är kunnig och fiskar uppdrag. Solklara pikar hon skickar till somliga. När skulle hon ha hjälpt andra utan att tjäna på det själv? Att hon ska tänka på sig själv först har hon väl alltid gjort och skrivit såå många gånger tidigare. Hon fiskar sympatier nu och skickar pikar, patetiskt. Hon har det bra som fått så mycket hjälp av andra. Att hon drar upp ordet ”rehab” när hon fiskar efter sympatier och vill få det att verka som hon är under rehab och därför inte kan träna och det är synd om henne är så löjligt – BullShit, det är strategi! Tror att hon och Booken gjort slut så därför behövde My nu skriva att hon måste prioritera sig själv och sätta sig själv först, därför som hon nu verkar vilja bli vän med Åza igen och även med Magdalena med tanke på det hon skrev om Lance – det var inte för att reta tvärtom för att blidka gissar jag. My är beräknande, och genomskinlig.

    När öppnar studion?

      När nån vill komma dit ?

    Vad man har kunna följa av My så har det sett ut som hon är den som mest tar I hennes vänskaps relationer. Vänner o kollegor har fått hjälpa till med alla hennes flyttar både hem o studios. Hoppas att hon uppskattar det och bjuder tillbaka på något sätt.
    En helt annan sak. Funderar på varför hon har smutsigt hår på var och varannan bild och skriver ofta att hon känner sig ofräsch. Tidigare skylde hon på att hon tränade så mycket och kunde inte tvätta håret så ofta. Nu går hon mest sina långa morgonpromenader. Varför inte duscha och tvätta håret efter det. Då är hon ren o fräsch inför dagen. Oavsett om hon sitter med sina onlinekunder eller när hon börjar med sina fysiska kunder i sin nyinredda studio igen. De ggr hon tränar själv och inte orkar duscha så blir hon ren o fräsch morgonen därpå igen. (De flesta brukar väl duscha efter träning oavsett hur många ggr per vecka man tränar än viktigare när man har betalande klienter.)
    Man mår bättre om man piffar till sin utsida skriver hon.
    Men att hålla sig ren o fräsch tycker jag är A o O viktigare än lösnaglar.

      Ogillar verkligen starkt kommentarer av den här typen, får riktigt starka mobbar-vibbar av att göra en lång utläggning om någons hygien på det här sättet…. Varför påpekar du att du tycker att hennes hår ser smutsigt ut? Det är ju rakt av elakt, finns ingen poäng öht med att diskutera det.

        My tar ständigt upp i sina stories att hon inte orkat tvätta håret. Då kan kan ju även andra få ”reflektera”. Hon skällde som fan på andra om handhygien, men levde själv inte upp till minimumgräns. L gick och slickade på en kundvagn.

        My pratar själv ständigt om sitt skitiga hår som hon inte orkar tvätta. Om hon inte orkar sköta sin hygien kan hon väl inte orka med eventuella klienter. Och vill klienter ha en PT med dålig hygien?

        Jo det är My själv som ofta skriver om sitt smutsiga hår. Att svetten torkar så då behöver man inte duscha innan man tex går ut och äter lunch. Bara ett konstaterande som låter konstigt för mig. Kan vara så att man fått med sig olika saker hemifrån, vad man har fått lära sig under sin uppväxt.

          Grejen är ju, att det fortfarande är extremt konstigt att skriva om en person såhär. Nu är det ju förvisso förhållandevis vanligt härinne, men ändå. Det första inlägget om hennes hygien känns inte alls välmenat utan snarare som ett sätt att snacka skit enligt mig. Fullständigt poänglöst eftersom vederbörande förmodligen varken känner My eller hänger med henne.

            Precis det här jag far efter också, det spelar liksom ingen roll vad hon säger om sig själv… Det är ett taskigt inlägg som väldigt tydligt handlar om att håna henne på olika sätt. Gissningsvis pratar hon om sig själv på det sättet för att försvara sig inför att andra människor gör det.

            Det handlar liksom inte om henne personligen, vad man tycker om henne eller hur ofta hon duschar. Det handlar om att prata OM folk på sättet som anonym gör, så pratar mobbare.

        Att dra upp utseende och hygien stup i kvarten där det inte är relevant är ett ofog.
        Men här är det relevant. Dels för att hon själv tar upp det med diverse ursäkter till varför hon inte duschat, varför hon har skitiga naglar o s v. Och dels, främst, för att hon saluför sina tjänster som coach för välmående och hälsa och då är det absolut relevant att ens egna uppenbarelse signalerar raka motsatsen. Förrutom träning (som hon själv ägnar sig åt om än i varierande doser) och kosthållning (där hennes egna sådan lämnar en massa att önska utifrån det hon själv visar) lyfter hon vikten av att ta hand om sitt yttre och då är det såklart rimligt att hennes egna omhändertagande av sin kropp påverkar hur man ser på henne.

          Jag säger inte att det inte är rimligt att det påverkar ens känsla av förtroende om man ska välja henne som coach för välmående, men jag tycker inte att det gör den här kommentaren relevant. Den är inte skriven som ett svar på frågan ”tycker du att jag ska välja My som coach?”, den är skriven helt och hållet för att vara nedvärderande.

          Och att hon själv har ursäkter är inte heller en anledning att hacka på hennes hygien. Fråga dig själv varför hon öht känner att hon behöver ursäkta sig istället… Därför att folk går runt och kallar andra människor äckliga i tid och otid.

            Du har inte riktigt koll på vad som är hönan och vad som är ägget här.

            Och som sagt, hon saluför sig själv som en som coachar och hjälper andra till välmående och hälsa och lyfter hur viktigt det är att även ta hand om utsidan. Hon saluför en verksamhet, hon saluför sig själv i en yrkesroll, så det är inte bara en random privatperson. Då är det fullständigt relevant att hennes egna utsida och hennes egna leverne går tvärtemot det hon saluför/

      Hon kanske bara inte har så snyggt hår? Låter konstigt att bedöma någons hygien baserat på några foton eller videos.

    OT men är det bara jag som stör mig på att margaux börjar visa Arnold mer och mer nu när pappan är med i bilden igen? Hon har ju tappat jättemycket views på youtube sedan hon tog bort honom.
    Pappan var ju så himla stenhård på att sonen inte skulle visas men när pengarna börjar sina verkar läget vara annorlunda eller vad har fått honom att så drastiskt ändra åsikt?!

      Det är nog exakt så tyvärr. Hon har gjort desperata försök sen dess med snabbförlovning, anspelningar på sex, graviditet, drama, gyn men inget funkar. Hon va den där ”naturliga, lite unga mamman med det gulliga barnet” och nu är hon inget av det och då finns inget intresse. Att hon dessutom gått från mer vanligt liv k Sthlm till att köpa lyxlägenheter osv är nog helt fel för den målgruppen

      Jag stör mig inte på Margaux för hon har alltid varit öppen och ärlig med att hon vill visa Arnold. Jacobs sell out är dock bedrövlig

      Jag förstod det på hans öppna brev som att det var främst de betalda samarbeterna och att Arnold användes som PR för Margaux företag som var den stora grejen. Några få bilder på barnet i vardagen kanske han inte tycker är något problem?

      Inlägg kommer.

      Taskig start på börsåret för pappsen

      Det här gjorde mig på riktigt ledsen. Först stå upp för sitt barns integritet, sen bara skita i det? Tycker så synd om den lille grabben som inte bara kan få växa upp i fred.

    När hjälper hon andra förutom det hon radar upp, ser bara folk som hjälper henne i alla inlägg.

    Kanske ett sätt att dölja att hon inte har så mycket vänner eller kontakt med familjen

    ”Jag har lagt otroligt mycket energi / tid på att hjälpa andra. Vara med och bygga upp vänners föreg och verksamheter. Sätta marknadsplaner, strategier och nätverk föra att maximera utvecklingen”
    När och vilka menar My?

      Det är ju jobb hon har haft och fått lön för…. T ex marknadsföraLohilo och nån tidskrift. Att hon skulle ha lagt tid på att hjälpa en vän existerar inte.
      Man kan ju inte jämföra det jobb man gör som anställd för ett företag med att hjälpa en vän på fritiden.
      Hur många människor gar hon inte utnyttjat i sina flyttar. Det ska bäras, skruvad, monteras, lyfta sängar genom fönster, bära grejer till studion, sen ska allt säljas som hade fel mått på de panikinköpta prylarna så sen börjat det om. Nya möbler/gymgrejer ska bäras och sen flyttat även studion och då börjar det om igen.
      Förstår att My har skralt med vänner för hon orkar/vill aldrig ge igen. Tackar inte ens med att bjuda på mat. Det får ”vännerna” stå med själva annars vet de att de blir utan.
      Himla tjat i bloggen om att prioritera sig själv, hon har väl aldrig gjort annat?

        Det är nog många som inte tycker Myggans idéer är briljanta.

        Hon skrev att hon opererats för ca 2v sen. Hon har döljt det i sina sociala medier……

      Ett jäkla sunkigt sätt att skriva om Åze. Som om hon vore efterhängsen och jobbig. Åze verkar ha ett helt annat socialt och mer glammigt liv. Innerst inne handlar det säkert om avundsjuka eftersom My misslyckas med det mesta.

      17/2 fick My en fråga om Åze på bloggen. Att då även göra ett inlägg på Instagram känns inte vänskapligt.

      ”Hej =) Nej… Det är något år sedan som jag kände att jag ville ha en ”paus” . När en relation tar mer energi än vad den ger så är det i min situation viktigt att bromsa och stoppa. Just för att min egen energi inte räcker till. Något jag i min egen rehablitering lovat mig själv. Det är långt ifrån lätt. Det svider att behöva ta vissa beslut. Men för min egna hälsa så finns det inga allternativ än att prioritera mig själv. Vara mer egoistisk än vad jag någonsin har varit. Så får det vara just nu, sen vet man aldrig vad framtiden bär med sig. Åza är toppen på många sätt. Vi har många år av vänskap, bus och minnen. Inget fel på henne. Det finns heller inget ”drama” emellan oss. Åza kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta, oavsett om vi ”hittar tillbaka” till varandra eller inte… ibland kommer livet helt enkelt i emellan =)”

        Konstigt att Anna Book också bröt med Åze. Skulle hon också vårda sig själv. På slutet får My och Anna enbart hålla sig till varann.

          Låter som att My nu vill ha tillbaka Åza som vän, det är uppenbart. Pikarna hon skickat, genom att skriva att hon hjälpt andra och måste nu tänka på sig själv och vara egoistisk trodde jag först var till bla Åza och till Bobby men nu undrar jag om det inte är så att Book är arg på My, att de blivit ovänner eller att My vill ta avstånd till AB pga ”det där” och därför skriver om att hon inte kan lägga energi på andra nu utan måste tänka på sig själv. Ingen Book så då vill hon ha tillbaka Åza och skriver därför fint om henne. Book är tyst men har bytt bild igen, verkar som att hon vill hålla upp en mystik.

        Var det inte så att när Åza började med att marknadsföra träningsedvent tillsammans med bla Erika och med liknande upplägg Mys hade som brytningen skedde? My som brukar skriva att man ska inspireras och stötta varandra kvinnor emellan och inte visa avund…

          Läste nån kommentar om att det var konkurrensen som ställde till det. Systerskap gäller bara om det är till Mys fördel. Alltid hon som gapar högst och gör minst. Inte ens en ny grind till hunden är väl på plats ännu. Eller så var förra veckans Svea-höll-på-dö-drama kryddad efter behag.

            Det känns som att hon skrev lite olika i historierna om ”Sveaolyckan”?

            Åza fick lyssna många ggr på My och hennes problem och verkar ha varit en bra vänn. Ett helt avsnitt när de hade podd tillsammans ägnades åt Mys kärlekstrassel. Åza åkte även med på något av Mys tränningsevent. Hur gick det när Åza gick in i väggen fanns My där då för henne? Blev det för mycket fokus på någon annan? Varför kan inte My gläjas med Åza nu när det går bra för de träningsevent som hon är med och arrangerar ?
            de verkar dra mycket folk.

          Åza ? Jag tyckte jag var duktig som stavade med z, men så blev det fel ändå.

    Sånt här tycker jag är bajssvårt i relationer ?? Min sambo och jag är i en period när han har massor av behov är fysisk närhet/sex och medan jag har stort behov av fysisk space, det är min vila efter ha tagit hand om våra tre barns behov hela dagen. Min dröm är att vi dom flesta kvällar sitter i varsitt hörn av soffan, kollar på en serie och småpratar, kanske tåflörtar lite ibland. Han vill att vi sitter på varandra, pillar innanför mina kläder konstant, vill helst ligga. Jag försöker ge honom mer närhet men det är verkligen på bekostnad av min inre frid, känner ångest och PANIK ibland! ????

      Men gud är han en barnunge eller? Säg till att du vill vara ifred punkt slut.

      Vad säger han om du berättar precis detta? Att inget försämrats i er relation men att du har stort behov av egentid och få ha din kropp i fred vissa kvällar? Jag hade verkligen fått panik av att bli pillad på hela tiden. Men varför ska hans stora behov av fysisk närhet gå först, när du har behov av space? Låter som om du skulle må bra av att sätta lite gränser.

        Det är ganska nytt att jag börjat försöka tillmötesgå hans behov ? Vi hade en relationskris nyss just pga detta, han tror inte vi passar så bra ihop längre eftersom han vill ha massa närhet jämt och jag inte ?? Så vi/jag försöker väl kompromissa men det är jävligt svårt! Jag försöker säga att massor av småbarnsföräldrar inte har det glass och ballonger i relationen jämt och att detta inte är facit på hur vi ska ha det resten av livet eller ens nästa månad, men just nu är jag sleten rent ut sagt och vill så gärna bara sitta i soffan! ??? Han tror inte på detta med småbarnsåren, men visst är det så ofta??? ?

          Ja det är så, precis som du beskriver, man får och ger så mycket närhet.

          Jo men man får ju ge och ta, inte glömma relationen helt, nog därför många gör slut. Men han behöver ju avlasta dig också, allt hänger ihop.

          Nu har jag inga barn ännu men jag har absolut bilden av att sexlivet prioriteras ner under småbarnsåren (precis som karriären och ens hobbies!). Särskilt som kvinna så hålls ju ens kropp lite gisslan under de år man ammar och barnen är riktigt små och behöver så mycket närhet, så då är det jätteviktigt att kunna få små andningspauser när man får ha sin kropp ifred.
          Tycker det är lite fult av honom inte kunna acceptera lite mindre närhet när han själv har valt att vara med på att skaffa tre barn (jag antar inte alla tre var olyckor). Otroligt naivt att inte förstå att tre barn förändrar HELA livet inklusive relationen och sexlivet.
          Om jag var du hade jag satt ner foten och berättat att det inte är rimligt att du vänder in och ut på dig själv för att göra alla andra nöjda och tillfredsställda förutom dig själv! Småbarnsåren är en tuff period och för att behålla sin mentala hälsa så måste man faktiskt få prioritera det som är viktigt för en, t.ex. egentid. Det finns en tid och plats för allting och dagligt sex medan man sköter om tre små barn är kanske inte två saker som hör samman i samma tid. Ursäkta klyschan men om han älskar dig på riktigt så kommer han ha förståelse för detta.

          Så klart har dina känslor ändrats annars hade du ju inte fått panik av att sitta vid honom. Det handlar ju inte om ”glass o ballonger” det handlar om att man tycker om närheten om man älskar varann.

            Nej det handlar om att om man får mängder med fysisk närhet av sina barn konstant, då kan man behöva ha sin kropp ifred när de sover .

            Ett vanligt fenomen

      Oj det här hade lika gärna jag kunnat skriva. Som jag känner igen mig. Skönt att läsa att jag inte är ensam med mitt behov av space.

        Blir lite avundsjuk på de som skriver såhär, skulle gärna vilja att min man var så. Men har inga barn eller behov av personligt space efter att ha varit ifrån varann hela dagen…

      Är alla tre barnen hemma? Ingen skola/förskola? Kan inte han ta över lite av ansvaret, så du får en stund själv innan kvällen, när han kommer från jobbet till exempel? Det är ju även viktigt med närhet för att relationen ska hålla men man måste ta ansvar tillsammans för att båda ska orka/vilja.

        Jag är föräldraledig med minsta och dom andra två är i förskolan 15 timmar. Så det är inte så många stunder jag har helt för mig själv ? För tvätten finns dessutom alltid där för dig, var det någon som sa! ??? Men ja, det är ju verkligen en balans att ge och ta i relationen. . .

          Sätt gränsen för dig själv. Hur ska lusten komma om du hela tiden kör över din ork och vilja? Han får runka och vänta in dig om det så tar månader. Att du ställer upp vinner ingen av er på i slutändan. Du kan ju inte tvinga fram lust och ork! Älskar han dig så får han vänta. Prata hela tiden med varandra och berätta att det är lika jobbigt för båda i denna situationen. Därför kan du inte gå emot vad du känner just nu. Lust kommer och går hos kvinnor och det är absolut ingen fel på dig. Så låt han aldrig tro det. Sätt din gräns och håll den. Älskar han dig så respekterar han det och tjatar inte. Du ska aldrig behöva förklara varför du inte vill. Han får bli besviken men acceptera faktum. Tjat och att du ställer upp kommer sabba för er i längden. Få honom att inse det. Din vilja och dina behov först. You go girl!!

          När det kommer till sex och pill så är det faktiskt inte ge och ta. Ingen ska behöva ge för att den andra vill. Han får ta hand om sin egen lust här. Ingen ska behöva ställa upp för att den andra tjatar. Då är det inte samtycke.

            Hon säger inte bara sex utan närhet… Det överlever inget förhållande utan i längden.

            Och ta hand om sin egen lust? Hur länge då? Man borde vilja jobba på lusten…

      Åh gud vad jag känner igen det där från när barnen var små. Min man fattade ICKE att jag fick fullfjädrad panik av att aldrig få vara ifred!! Och det är lätt att sitta och säga ”Men gud, är han en barnunge osv osv”, men jag kan absolut förstå att man inte alls förstår om man själv inte har haft en bebis PÅ sig konstant hela dagen. Innan barn var vi väldigt fysiska och satt alltid tillsammans och gosade i soffan när vi kollade på tv, skedade när vi sov, hade mkt sex osv. Det blev inte samma när vi hade bebisar, och det tog ett tag för min man att fatta det. Ja det tog helt enkelt tills han var pappaledig med vår förstfödda, sen fattade han precis vad jag menade. Och då ”slapp” han ändå amningen 😉
      Hoppas att du kan prata med din man och att han förstår, det är övergående!

        Ja det kan man ju förstå att det blir en stor omställning om ens partner var fysisk innan och helt plötsligt inte vill.. Man får överväga noga om man vill/pallar skaffa barn, det är tufft. Tror många (särskilt män) skulle tacka nej om de visste vad som väntade…

          Precis. Man får läsa på lite vad det innebär och lyssna på/läsa om andras berättelser. En del verkar tro att det är bara att skaffa barn, allt blir frid och fröjd och ordnar sig. Och männen hänger på? Informera er!

        Skönt att höra att fler har det samma! ? Jag har alltid haft behov av eget space för att kunna vila, så det borde inte komma som en överraskning efter 12 år tycker jag ??

          Man kanske inte kan förvänta sig att vila så mkt med tre små barn, just saying…

      Jag känner för dig och förstår precis vad du menar med att man behöver eget space. Har han varit föräldraledig? Min kille är det nu och tar mestadels av nätterna så han har inte heller någon ork vilket jag är tacksam för. Du kanske behöver lägga över mer ansvar till honom med matning och blöjbyten (om barnen är så små). Hoppas det löser sig, det ska inte vara på bekostnad av din hälsa.

        Jag har absolut varit mest föräldraledig, han har varit ledig lite efter att barnen fyllt ett år. Jag tror han till viss del förstår att jag kan vara trött efter en dag, han är mån om jag ska få komma ut en promenad på eftermiddagen tex ? Jag tror det största problemet är att han efter en jobbig dag gärna vill ha närhet/sex som typ tröst medan jag hellre vill vara ifred ??

          Då kanske ni är för olika… Skulle tycka det var hemskt att inte få närhet av min partner när jag hade en tuff dag…

      Du är utmattad och han vill ha närhet. Men för att få det så måste du få egentid. Han måste vänta in dig här. On det så tar veckor så måste det vara så. För ju mer han köänger efter dig ju mer kodu känna att du aldrig får vara ifred. Lust kommer och går. Det är inget fel på dig. Han får ta hand om sig själv under tiden tills du verkligen har orken och viljan. Var tydlig med det. För att din lust och vilja ska komma tillbaka kan du inte ”ställa upp” på hans behov.Dina behov först. Det är superviktigt att båda inser det! För det kommer ni båda vinna på i slutändan. Älskar han dig så ger han dig det spacet och väntar in dig. Hur länge det än tar.

    Man måste sätta gränser i alla relationer, men särskilt i de relationer med personer som har en tendens att vara s.k. ”energitjuvar”. Jag hade en vän som skickade sms 10-30 ggr per dag och om jag inte svarade så fick jag fler sms med uppmaningar om att svara henne då det faktiskt var viktiga grejer hon frågade om (vilket det inte var). Jag fick nästan ångest när jag såg den lilla ”nytt sms” symbolen på mobilen för kände mig så pressad att läsa hennes långa svammel och sedan ge henne råd hon aldrig någonsin tog i beaktande. Hon skrev lite på samma sätt som My och AB gör, lååångt och otroligt svårt att hänga med i svängarna då hon bytte ämne 5 ggr i en text… Bad henne nu när året började att helt enkelt sluta kontakta mig för jag orkar inte mer. Hon gaslightade mig en sista gång och nu är jag så sjukt glad att inte behöva ha med henne att göra! Känner noll ångest när jag tar upp mobilen och ser nya meddelanden för de är aldrig från henne. 🙂

      Hade också en sån vän. Hon var bipolär och detta var i hennes maniska skov. Fruktansvärt var det. Var tvungen att bryta med henne till slut. Jag orkade bara inte.

    Jag är nog en ”giver”, jag får ofta höra att jag är för snäll, borde tänka mer på mig själv och sätta mig själv först men jag mår bra av att hjälpa andra. Det är ingeting som stör mig eller suger ut mig. Ibland har jag också mått dåligt och då har jag sagt det och har upplevt ett enormt stöd men överlag så trivs jag i min roll som hjälpare eller vad man ska kalla det.

    Är det någon som utnyttjar andra är det väl My, hon blandar in alla i sitt röriga liv ich ska ha hjälp med allt hon rör ihop.

    Känns som vanligt när det gäller Booken och Martens att det är ett fullständigt ”riktat” inlägg mot någon eller några de vill ska suga åt sig och få dåligt samvete. Förlåt men är så extremt trött på ”vuxna” människor som istället för att kommunicera med andra vad de känner, sitter och spyr på sociala medier. Väx upp för fan och sluta lek martyr!

      Som när det klagades över att hon inte orkade med det ytliga livet med kindpussar. Var det för att Bobby och Tilda sagt upp bekantskapen? My kanske har en assistent som hanterar alla inbjudningar.

    För mej är det inte det samma att vara ego och tänka på sig själv. Att ta hand om sig själv är sunt. Men att blanda in ego nä. För då blir det för mycket åt ena hållet. Tyvärr har samhället blivit att många inte ser andra. Och det är inte bra.

    Håller verkligen inte med dig Camilla om att relationer blir bättre av att prioritera sig själv.
    Att man ska värna om sig själv, dvs vara snäll mot sig själv är enormt viktigt.

    Det är däremot när man inte sätter sig själv i första rummet och prioriterar sin medmänniska som det skapas värdefulla relationer.

    Vi har snarare ett stort problem med att folk sätter sig själva först, alldeles för mycket. Alla ska självförverkliga sig själva. Mår ens vän dåligt så är de energitjuvar och ska bort. Vi skulle behöva bli mindre egoistiska och tänka mer på andra, ge snarare än att ta hela tiden och förvänta sig så mycket av andra.

      Eller hur!!!

      Jag känner sååå många som bara fokuserar på sig sig sig och hittar syndabockar för sitt eget dåliga mående hela tiden. Det är syskon, föräldrar, partner, vänner, alltid andras fel när någon inte mår bra. Och då ska kontakten sägas upp förstås, för att ha överseende och söka dialog går icke! Det är ju jobbigt! Klipp alla band bara.
      Sedan något år senare märker man att problemet inte låg hos syndabocken eftersom livet inte blev rosor och solsken efter att man bröt med den personen…då ångrar man sig och vill återknyta kontakten för såklart tänker man på sig sig sig och behandlar andra som slit och släng.

      Exakt! Med det sagt finns det ju såklart människor man till slut får välja bort men för mig får de ändå ganska många chanser. Kanske är det så att vissa hela tiden pushar gränserna för hur mycket de kan få ut av en kompis och hur lite de behöver ge men överlag är det inte så jättesvårt att vara generös med sin tid och omtanke och ta hand om sig själv. Det ger ändå positiv energi att hjälpa och stötta vänner.

    Vad My menar med att hjälpa vänner bygga upp sina företag är kanske det att hon taggat dem i sina egna inlägg? Vet inte på vilket annat vis hon skulle ha gjort det och eftersom hon är så väldigt transparent med allt hon gör så skulle vi nog ha vetat det.

      Absolut. Aldrig har nån svettig bild lagts ut när andra flyttar och hon bär lådor. För det har inte hänt. För att vara PT är hon kopiöst lat när det gäller fysiskt arbete. Den lilla gräsmattan vid radhuset var jobbig att klippa. ”Floristen” fyllde hellre på med blomkrukor.

        Tom Antonio kom dit och klippte gräset åt henne. Själv satt hon och solade.

    Återigen. När redovisas vilka tre personer som vann hennes ig-tävling om onlinecoachning och varor värda mycket pengar från Rosenserien? En person har hon redovisat men inte de andra två. Hon har lyckats komma undan att meddela vinnarna och det är riktigt illa gjort. Den tävlingen var utåt sett värd mycket pengar så det är märkligt att det inte krävs mer av henne och som det verkar nu har hon ”sparat” in två personers vinster. Smart?!

      Det är galet värre. Undrar om Rosenseien vet om det här. Om jag hade tävlat skulle jag kontakta dem för en förklaring.

        Menar förstås Rosenserien ?

    Om det är någon som aldrig gör något för andra så är det My. Hon är den mest egoistiska människan som existerar. Jag vet. Har jobbat med henne. Hon är hemsk. Man fick inte ens vara sjuk för då skulle hon vara sjukare. Hon ljuger om precis allt och ska alltid vara värst. Jag jade tagit allt Hon skriver med en nypa salt då man själv har kunnat spendera en hel dag med henne som inte ens är i närheten av dagen Hon beskriver på bloggen…

    Kommer inte att hända/ mycket dåligt för hennes trovärde som seriös företagare och för hennes varumärke.

      Var svar till Frids kommentar dvs att My inte kommer att redovisa de två andra vinnarna.

    Ja stör mig också som f n… det ska låta som att My ger och ger och är så god och nu ska hon börja tänka på sig själv… Bullshit, hon har alltid satt sig själv främst, alltid varit ego och andra har fått rätta sig efter henne. Hon är så falsk. ”Ni får gärna använda mig som bollplank” haha asså. My har tur att så många hjälpt henne med allt, vad vore hon om det inte vore för vissa andra personer.

    Nånstans måste man skriva och eftersom det skrivs en hel del här om både det ena och det andra så …
    Men det här handlar om My i alla fall.
    För det första : håret, vem har klippt henne? Så ”osnyggt”. Vad har hänt mellan henne och Bobby? Hon är ju fortfarande vän med Jimmy.
    För det andra, coachning, hon framhäver hela tiden att hon minsann kan coacha och träna andra fast hon själv är mer eller mindre ett vrak. Det funkar inte så. Man ska vara frisk för att hjälpa andra. Det är inte hon.
    Nu gör hon sömnutredning också och det var den värsta natten i hennes liv.
    Men det har ju funkat för så många andra.
    Näe,jag tror minsann hon får tänka om lite….
    Det är så mycket man skulle kunna skriva om My, men hon är nog snart både pank och ute i skuggan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.