Helen Torsgårdens insamling till Unicef och Ukraina


Efter sex minuter hade Helen Torsgårdens insamling till Unicef genererat 6 392 kr och efter 15 timmar var den uppe i över 500 000 kr.

Det är ju helt fantastiskt! ❤️

 

131 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Alltså wow!! Så fint ?

  Det här är så jävla obehagligt:

  ”Rysslands president Vladimir Putin ska ha beordrat det de ryska trupper som förfogar över landets kärnvapen att höja beredskapen, rapporterar Reuters”

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/direktrapport-forsamrat-sakerhetslage

   Får sån ångest av detta. Det är helt jävla sjukt att detta händer år 2022. Så extremt obehagligt får nästan overklighetskänslor

    Håller verkligen med dig, det är helt helt fruktansvärt

    Känner samma ? Fy fan jag känner mig så jävla liten i detta. Usch är fan livrädd ?

     Lugn nu.
     ”Höj beredskapen” betyder att ryssfyllot som sitter vid kärnvapenknappen ska sitta upp istället för att halvligga som han gör nu.

      Hahaha men ändå oväntat glad av den här kommentaren

      Den bästa kommentaren alltså verkligen ❤️

      Da, da Koskenkorva ???
      ???????

     Långdistanskärnvapen hinner förhoppningsvis bli genskjutna innan de når sina mål.
     Kortdistans däremot… tråkigt för Ukraina ja. Förjävligt.

   Igår frågade jag i ÖS om någon tror att kärnvapen kommer att släppas, de flesta sa nej. Tyvärr tror jag att detta kommer att eskalera så mycket att Ukraina kommer att jämföras med assisinationen av Frans Ferdinand, dvs en droppe i havet i jämförelse med elände som väntar.
   Fy. Jäkla. Fan. Tre världskrig på typ 100 år.

    Jag läste din tråd igår på ÖS och diskuterade detta med min sambo. Jag sa till honom att jag inte tror att det finns hög risk för kärnvapenangrepp men jag känner något annat idag…Det här är liksom Putins reaktion på sanktioner, vad fan kommer han göra härnäst?

     Precis, han är inte förutsägbar och vi vet alla att USA/NATO inte bara sitter och tittar på medan fienden tar makten.
     Tror att båda sidorna hellre ser hela världen lida än att låta den andra parten ta ens ett gram makt till.

      Och hur menar du att världen inte lider om världen står och tittar på och låter Putin ta det han vill ha?

       Det har jag inte alls sagt!
       Läs vad jag skrev. Vi pratar om sannolikheten för ett kärnvapenkrig, inte vem som har rätt.

   Vad tycker ni vi i Väst ska göra? Tycker ni vi ska backa, hålla fast vid sanktioner eller vidta fler åtgärder mot Putin?

    Vi kan tyvärr inte göra mycket. Vi har ändå ingen chans mot Ryssland Men hoppas så klart detta tar slut så fort som möjligt.

     Väst har redan gjort väldigt mycket och varför skulle inte väst ha någon chans mot Ryssland? Väst genom USAs underrättelsetjänst CIA lyckades försvaga invasionen redan innan den startade genom att exponera Putins propaganda om att Ryssarna i Ukraina utsattes för förföljelse. Den Ryska minoriteten skulle tagit makten genom utbrytarregionerna Donetsk och Luhansk och Putin erkände dem som stater den 21/2. Sedan var tanken att Ryssland skulle attackera Ukraina genom dessa två Ukrainska regioner och befria resten av Ukraina. Nu blev det inte riktigt så. CIA finns där i kulissen och har nog både en och två kaniner att plocka fram ur rockärmen.

    Absolut inte backa. Detta gillar jag från britterna https://www.bbc.co.uk/news/uk-60544838
    De kan inte skicka trupper men stöttar de som vill åka dit och hjälpa till.

    Nej inte backa. Vi e inga fegisar

   Ja det är jätteäckligt, men jag försöker tänka så här. Det har inte gått så bra som han tänkt sig. Ryska soldaterna var ju informerade om att invasionen bara var en övning. Putin hade nog tänkt sig att detta går fort och att väst världen som tar 100 år på sig att komma på sanktioner inte kommer göra något. Men väst har reagerat snabbt och Ukraina har stått emot. Putin har inte så mycket kvar att hota med än kärnvapen. Och han vet vad konsekvenserna blir för honom om han använder sina egna. Men det är jätteobehagligt hur som.

    Framförallt är det dumt att kärnvapenbomba länder man vill annektera.
    Så det är nog tomma hot.
    Dock finns väl en liten risk att Putin, som är gammal och bitter nu, skiter i allt och passar på att avfyra missiler åt alla håll innan han själv lämnar jordelivet. Han skiter i konsekvenserna eftersom han är knäpp och ändå antagligen inte kommer helskinnad ur detta.
    Det finns en risk, men den är liten..

     Han har ändå makten i 14 år till, mycket kan hända…

     Tror och hoppas att detta mest (kanske inte endast) är pga. samtalet som nu ska föras mellan länderna. Bra att gå in med lite hot och sätta press på Ukraina så de lägger sig.

     Sen verkar ju Putin tappat det faktiskt. Förhoppningsvis kan hans ja-sägare tänka själva och förstå att detta inte gynnar någon. Usch, skrämmande.

      Öh, ”tappat det”. Han har aldrig ”haft det”, alltid varit en maktgalen, oberäknelig envåldshärskare. Det slutar alltid såhär med dessa diktatorer. Ingen i deras närhet vågar sätta emot. Det är obegripligt, att vi idag, 2022 i ett upplyst samhälle, med blixtsnabbt informationsutbyte, utarbetade strategier för en fredligare värld, har dessa diktatorer på vissa ställen i världen. Att det tillåts hända igen. Vi har en värld, ett liv, på ett jordklot som tillhör oss alla, så sitter denna idiot och bombar ett litet land, dödar oskyldiga människor som tvingas fly från sina hem och liv, för att han, prestigegirigt, vill utöka sitt välde.. Man skulle för ett ögonblick kunna tro att det är medeltid igen.

       Fast även med hans mått mätt så har han totalt tappat det nu.

        Sant!

     Tyvärr är risken att såna här människor hellre dör än tappar ansiktet. Jag kan inte se honom hantera ett nederlag.

      Även fast han ”förlorar” kommer han ju ej erkänna det. Ens förhoppning är att han drar sig därifrån och att han säger sig ha gjort det han tänkt. Men den chansen är väl låg

       Ja att hans psykotiska hjärna lurar honom till att tro att han segrat.

       Man kan ju alltid hoppas att han tänker på sina döttrar som måste leva med hans eftermäle och han återfår vettet av den anledningen. Men man vet aldrig.

        Hade han tänkt på sina barn hade han aldrig ens startat det här. Han skiter i allt.

      MSB
      Jag hoppas ni har lärt och anammat att ha vatten och mat hemma för minst en vecka. 2018 kom en broschyr från MSB om krisberedskap. Ni som gränsar till panik kan lindra den lite genom enkel prepping. Jag är själv orolig, men utan mitt basförråd hade jag mått sämre.

      Det som sker är åsikter som har delats och löften som har brutits. Det går tillbaka till Krim och ännu längre än så. Jag tror inte att Putin vill starta ett världskrig – men han vill ta tillbaka makten över Ukraina då de har den sämsta säkerheten i hela Europa.

       Vad menar du?

       Vad är det för desinformation du sprider? Skulle Ukraina ha sämsta säkerheten och Putin kommer som räddaren i nöden. Hm du låter som ett Putin troll eller antagligen en Putin bot som kör på google translate.

     Det där sista du skrev tror jag många tänker vilket är det som är så jäkla obehagligt. Han är helt galen och galningar brukar bara kunna stoppas på ett sätt.

      Precis. Är det inte konstigt eg. Man kan psyksjuk förklara en ”vanlig” människa ganska så lättvindigt får man ändå säga, det sätts diagnoser utifrån ett kort möte osv, det sätts in gode män, folk blir omyndigförklarade och blir fråntagna sina rättigheter för tämligen oskyldiga saker (jämförelsevis). Medans denna, uppenbarligen galne man, får hållas, inga diagnoser, inga interventions, inget. Han får sitta i TV och hota omvärlden med att ”de som lägger sig i, kan förvänta sig hemska repressalier och ett lidande ni aldrig upplevt” utan ngn som helst konsekvens, hade annan ”vanlig” människa gjort så, hade det varit in på mentalsjukhus pronto med tvångsmedicinering..

       Tack Ansi för du fick mig att skratta i allt detta elände. Ja du har så rätt hade han varit en vanlis utan makt och pengar hade han för länge sedan suttit på anstalt inlåst på obestämd tid. Tyvärr har vi ett redigt överskott på galningar i världen på maktpositioner vilket är nedslående.

       En ”vanlig” psykossjuk medborgare i Ryssland ligger väl bältad i någon källare.

        Det finns bara tre typer av människor i Ryssland: De som har suttit i fängelse, de som sitter i fängelse och de som kommer att sitta i fängelse.

   Året var 1994 när Ukraina nekades kärnvapen.
   Svaret de fick var att Nato skulle skydda dem utifall ett hot uppstod.

   Vilket skämt Nato……denna katastrof hade inte behövt hända om Ukraina hade haft tillgång till att försvara sig.

   Jag tänker att det också är en taktik av Putin att säga att man öka resurserna kring kärnvapen. Hade ju varit mer förvånande om de inte gjorde det efter hoten. Behöver inte betyda att ett kärnvapenkrig kommer påbörjas.

   Ryssland attacker antigen storstäderna först oberoende av land ?

    Antagligen *

    Jag tror snarare han fokuserar på de områden där det finns militärbaser, så jag vet att min stad är körd.

     Ja det är nog så och först blir en militärbas på en ö.

     Mycket möjligt!

     Tror jag också, och öst- och sydkusten troligtvis. Skrämmande. Hoppas verkligen inte regeringen bestämmer nu att de ska skicka vapen.

   Vi får helt enkelt acceptera att det här är året då vi alla dör.

  MM har en låååång utläggning på story om hennes coachning och sig själv
  Men vad exakt innebär Stressat Nervsystem som hon lider av? Aldrig hört. Stressade nerver vad är det? Hur märker man av det?

   Igår skulle hon be för folket i Kivid. Inte ens Kiev var hon respektfull nog att kontrollera stavning på.

    Hon hade mött en kvinna med anhöriga i ”Kivid”.

    ”Hon hade påvägen till mig hört ifrån sin mamma efter flera dagar i ovetandes tystnad ….
    Så tårarna var både glädjetårar och en lättnad.
    Samtidigt som blicken jag mötte var fylld av skräck ?❤️”

    Ranelid, här har du din efterträdare!

     My, den barmhärtige samariern?

      Den sanna och ärliga medmänniskan ?

      Förstår inte varför ni hånar detta. Mänskligt att bli berörd av något sådant, och var och en ska väl ändå fritt kunna uttrycka sina känslor i ord utan att förlöjligas för det. Även om personen i fråga inte är någon poet.

     Förstår inte varför ni hånar detta. Mänskligt att bli berörd av något sådant, och var och en ska väl ändå fritt kunna uttrycka sina känslor i ord utan att förlöjligas för det. Även om personen i fråga inte är någon poet.

    Sen la hon upp den storyn igen och där ser man tydligt att hon skrivit över och stavat Kiev rätt ?

    Kived låter som en liten by i Småland.

    Jag börjar på riktigt tycka synd om My. Hon mår dåligt på alla sätt och kan inte ens sova, skriver katastrofalt (även det lilla som inte innehåller stavfel, syftningsfel eller särskrivningar är mer eller mindre obegripligt att förstå) vilket inte är till hennes fördel i marknadsföringssyfte och hon har redan fått ställa in pass. Men man får ju ändå beundra hennes tro på sin business. Tyvärr tror jag inte det kommer gå så bra.

     Fast hon är inte lämplig som träningsprofil, det är ju inget som hon kan tvinga folk att betala för. Hur kunde hon få för sig att satsa så mycket pengar utan kunder?

      Ja så korkat, hade nog varit bättre hon öppnat en blomsterbutik där. Pinsamt att hon skriver om sig själv i tredje person och försöker få det att låta som att Strongmamas är flera, hon skriver ”vi på strongmamas” haha. Asså. Och har lagt in bilder på tidningsomslag och en bild på henne och Pischa för det ska ge mer trovärdighet som att My är kunnig och har erfarenhet tänker hon. Hennes taktik med överdriv och vinklingar är komiskt , hon vilseleder.

    Hon kontrollerar aldrig sin stavning? mina barn stavar bättre än henne. Sjukt oproffsigt.

   Säg det hon INTE lider av. Och som hon vet rätt namn på.

   Hon kan ju alltid testa att äta sund mat, vara fysiskt aktiv, duscha, tvätta håret och ta på sig rena kläder varje dag.

   Ett krig pågår och detta inlägg är nog så viktigt, då fortsätter ni tjata om alla fel och brister som My har under ett inlägg som dessutom har noll med henne att göra.

    Hon ber för folk i krig i en stad som inte finns. Då ska endast influencers med en bevisad Swishning få kommenteras?

     Men du förstår vad hon menar. Lägg ner gnället nu!

      Jag förstår, men håller inte med.

       Hon har ju dyslexi

        Det finns ganska många hjälpmedel och rättstavningsprogram om man vill göra rätt.

         This ?

        Fast nej, det handlar inte om dyslexi det var något hon drog till med förr när någon påpekade hennes slarviga skrivande plus att påstå hon har dyslexi kan ge värdefull uppmärksamhet tänkte hon MEN hon k a n stava och skriva okej när hon anstränger sig, korrläser och dubbelkollar. Dock så särskriver hon. Det handlar alltså om att hon slarvar för hon stressar och snabbar på. I detta fall så trodde hon nog att det hette Kived som hon skrev två gånger men idag har rättat till Kiev troligtvis efter påpekanden.

       Du är, uppenbarligen, en otroligt liten människa.

        Vad grundar du det på?

      Tycker det är mer intressant att en nyligen kritiserad bloggerska ber om ursäkt genom att säga att hon var berusad när hon postade inlägget… Sweet Lord om det hade varit My, alltså.

       Vem då och vilket inlägg?

        House of P

   My hittar på allt möjligt för att få sympatier men visst hon känner säkert en stress, både efter att få klienter som hon kan tjäna pengar på och så har tydligen Book och hon avslutat vänskapen så då ska man tycka synd om My, det är mönstret. Hennes löjliga tjat om ”rehabilitering” för att få sympatier, uppmärksamhet och för hon tror det ska göra att hon får fler klienter och det ska vara en ”bortförklaring” till att hon ökat i vikt. My är manipulativ och sååå genomskinlig. Såg att en annan tjej som är PT, Nette, var i studion och visade My hur träningsmaskinerna ska användas, hon skulle väl lära My att göra rätt och instruera rätt hehe.

    Hur vet du att My och Anna inte är vänner längre? Är kin också borta?

     Verkar så, ganska uppenbart. Vet ej om Kin men hon verkar borta från My hon också.

    Anna känner väl på sig att det snart är nya turer runt studion. Hon vill nog inte vara Mys piga längre. – Anna, kom hit!!!

  För att tänka på något annat än kärnvapen (ber till Gud) för en minut:

  Är det inte ironiskt att ”kändisarkommenterar” på Insta raljerar över att Camilla lägger upp osmakliga kommentarer från influencers?

  ”Det är så bra att vi har bloggbevakning i dessa krigstider! Verkligen viktigt att lägga upp vem som gör rätt och fel på instagram just nu”

  Blir ju så meta när hon själv i sin tur lägger upp vad Camilla lägger upp?

  För att tänka på något annat än kär nvapen för en minut:

  Är det inte ironiskt att ”kändis@rkommenterar” på Insta raljerar över att Cam lägger upp osmakliga kommentarer från influencers?

  ”Det är så bra att vi har bloggbev@kning i dessa kr!gstider! Verkligen viktigt att lägga upp vem som gör rätt och fel på instagram just nu”

  Blir ju så meta när hon själv i sin tur lägger upp vad Cam lägger upp?

   Okej nej men nu ger jag upp här. Inte kul när man hamnar i modd konstant. Tack för tiden!

  Fint initativ.

  Jag har ännu inte gett något, men ska absolut göra det, men det svåra är att välja till vilken av alla organisationer som jag vill donera till.
  Självklart förstår jag att de som leder dessa större orgianisationer har och ska ha en bra lön.

  Men vilka organisationer är det som störts % verkligen kommer till de behövade och inte fastnar i administrativa kostander på vägen.

  När hon la upp en story på hur rörd hon var över hur mycket folk hade skänkt igår, så fin reaktion och jag hoppas verkligen den var äkta (det var den nog, men jag är alltid lite skeptiskt inställd till influencers).❤

  Jag har tror jag har en smart lösning på bostäder till alla ukrainare som flyr sitt land. De ryska oligarkerna som bor i lyxvillor och våningar runt om i världen, där de tvättar sina pengar och lever jet-set liv. Det är dags för dem att återvända till Ryssland nu och deras bostäder blir automatiskt lediga….

   Gulligt, på riktigt, och det hade kunnat funka om inte hyckleri vore en sån mänsklig egenskap. Pengar > människoliv.

  Kändisarkommenterar på insta: ”Det är så bra att vi har Bloggbevakning såhär i kristider! Verkligen viktigt att lägga upp vem som gör rätt och fel på Instagram just nu. ?”
  Kommentar på det?

   *krigstider

   Att de blir omnämnda här skadar inte viljan att skänka pengar. Så låt dem sura lite, tänker jag.

   Vilken edgelord var det som la upp det?

   Håller med, det är inte läge att börja dela upp vilka som är bra och dåliga. Denna ständiga hets att hela tiden behöva vara perfekt, alltid tänka på vad man gör måste vara jobbigt och framför allt ouppnåelig så allas ”rätt” är olika. Att sätta det klimatet framför unga kommer hämma snarare än utveckla lusten att dela med sig eller testa nya grejer, i rädsla för att göra fel.

    Instämmer, och tjatet om att det minsann finns andra krig och det är synd om andra också – JA självklart är det synd om alla krigsdrabbade men det är inte konstigt att det rapporteras mest om Ukraina HÄR just NU och att oron är stor, det betyder INTE att andra krig förnekas och inte att andra krigsoffer förringas. Såg Elaines svarta bild där hon skrivit ett citat och menar att svenska medier säger så men nej det där är ju misstolkningar och Elaines egna ord, andra krig tex Jugoslavien uppmärksammades mycket också och insamlingar har skett även tidigare. Verkar vara en tävlan för vissa detta, helt sjukt ju.

     Ja vad ska man säga. Jag är mest förvånad att hennes företag verkar gå bra med tanke på hur illa påläst och okunnig hon är. Det märks att hon gått en utbildning där hon inte lärt sig ett dugg om källhantering. Svenska media är inte en källa.
     Ingen förringar andra krigsoffer, snarare gör Elaine själv just detta i sin retoriska svada. Minns hon inte medias intensiva rapportering om när Talibanerna återtog makten i Afghanistan eller Myanmarkuppen?
     Eller är det retoriska hårklyverier som Elaine ägnar sig åt för att göra det till en fråga om ras? Eller gör hon exakt samma sak som andra influensers, kapitaliserar på krig för att få mer trafik och likes?
     Personligen tror jag på det senare, Elaine skulle aldrig stå det bi att tjäna en extra slant och knipa några extra likes.

   Ouch verkar svida lite hos våra influänsers. Jobbigt för dom.

    Ja tänk om människor helt plötsligt kommer på att det finns mycket viktigare saker i livet än dyra handväskor, tjocka läppar och likes på Instagram.

     ?Icke att förglömma, nya kök varje år, marmor marinerade badrum och skidresor (helst iklädd Fendi) till Verbier.

  Tycker Helen ”sköter” sin Instagram bland dem bästa i det här kriget.
  Samtidigt som hon visar sitt vanliga liv så lyfter hon det bra med insamlingen och kriget.
  Medan andra influenser gnäller över att dem inte får lägga upp storys och likande ??‍♀️
  Förstår mig rätt nu!

  Jag har inget emot att influenser uppdaterar. Mitt problem blir när dem använder kriget som reklam. ”Glöm kriget, kolla min nya youtube video”

  Varför hörs inte ett pip från FN?

   Inte? Här kan du läsa på deras hemsida.
   https://www.un.org/en/

   Slå på valfritt nyhetsprogram eller titta i vilken tidning som helst. Men du ska nog inte förvänta dig att guterres uttalar sig på bloggbevakning…

    ??

  Samtidigt i Ukrina. Ukrinas militär och polis låter människor på flykt borda tågen enligt följande: barn, kvinnor, vita män och sist om plats finns över, svarta.

   Källa på detta?

    Kolla. även tänkvärt på Instagram om ni ännu tvivlar. Bara för att svenska medier inte rapporterar om det betyder det inte att det inte händer.

    #africansinukraine på Instagram

   Männen får väl inte ens fly landet överhuvdtaget

   Lol. Finns typ två svarta personer i hela Ukraina. Tror knappast det finns någon sådan regel.

    Finns många studerande där

    4000 studerande ifrån Nigeria

   Ukrina?

    Ukraina. Jag har en telefon som stavar som den vill, precis som alla andra.

   Tycker inte att det är ett dugg konstigt att evakuera sin egen befolkning i först hand. Här i Sverige har vi fått lära oss att vi HR skyldighet att hjälpa varenda människa ifrån jordens alla hörn, men det finns faktiskt länder där man bryr sig mest om sin egen befolkning.
   Klart att oskyldiga ukrainska barn med föräldrar ska vara först på tåget, inte män ifrån Afrika.

    Och alla oskyldiga svarta barn? Du har uppenbarligen inte läst på. Gör det så kanske du inser att alla människor som inte är medborgare utesluts. Inte bara män. Utan kvinnor. Barn. Alla lika oskyldiga, alla vill ta sig ifrån ett land I krig. Alla borde ha samma förutsättningar att fly. Dit de flyr är de inte medborgare. De är människor på flykt.

     Har sett något filmklipp av svarta män(niskor) som försöker korsa gränsen men nekas, om man ska tro den som delat klippet. Som bekant får inga vuxna män lämna Ukraina utan de ska stanna kvar och slåss, det gäller såklart alla män i Ukraina oavsett hudfärg.

     Sen farthållare jag att varje land ska prioritera sina egna medborgare först. Om bara en bråkdel av alla som vill fly lyckas fly, varför prioritera utlänningar framför sina egna medborgare?

      Som sagt.. då har du inte sett mycket.

       Du kan visa mig hur många klipp som helst, jag kommer alltid att tycka att ukrainska barn ska vara de som först evakueras från kriget, inte vuxna människor ifrån Afrika.

        och de vuxna människornas familjer. Deras fru och barn? De blir nekade och lämnas på perrongen. Men det är kanske okej, för de är ju inte ifrån Ukraina.

       Det framgår i reportaget att det handlar om studenter som inte är av Ukrainsk nationalitet. Hade de varit Ukrainare hade det varit rasism. Ukraina som ligger i krig har inget ansvar att evakuera utlänningar i landet. Det ansvaret ligger på hemlandet. Jag undrar varför inte Nigeria eller Indien evakuerat sina medborgare redan innan invasionen inleddes? Det har varit spänt i flera veckor och de flesta länderna hade kontakt med sina egna landsmän och gav direktiv.

        I det reportaget du kollade på, säkerligen. Det finns flera, över hela Instagram och internet i allmänhet. Där kvinnor knuffas ifrån tåg. Spädbarn lämnas på perrongen med deras gråtande mamma. Stora starka vira män skriker dem upp i ansiktet att de inte tillhör Ukrina och knuffar bort dem ifrån ingångarna, det är inte mänskligt. Det pågår krig i landet och de människorna är oskyldiga. De borde ha samma rättigheter att fly som alla andra.

         Landet ligger i krig och prioriteringen är inte utlänningar oavsett nationalitet, ansvaret ligger på hemlandet. Dessa starka vita män du skriver om, har väl direktioner och regler att följa, som tidigare nämnt att prioritera sina medborgare. Varför att deras hemländer inte tagit ansvar? Var gör dessa länder för att få hem dessa personer?

         Fundera på varför de inte evakuerats tidigare? Om vi talar om studenter dessutom så uppmanades man inte

         Men de är inte Ukrainska medborgare. Blir arg på deras hemländer som uppenbarligen inte hjälpt dem evakuera i tid. Bli arg på Nigeria och Indien som uppenbarligen verkar skita i sina medborgare.

         Landet ligger i krig och prioriteringen är inte utlänningar oavsett nationalitet, ansvaret ligger på hemlandet.

         Fundera på varför de inte evakuerats tidigare? Om vi talar om studenter dessutom så uppmanades man inte väl inte att stanna kvar i Ukraina. Du bör rikta din ilska mot hemländerna som inte har tagit sitt ansvar och inte Ukraina som gör allt för att hålla sig vid liv!

         Ida, innan du väljer att sprida negativ information som får det att framstå som att Ukrainska myndigheter inte värdesätter utländska studenters liv så bör du ta hänsyn till omständigheterna och tänka logiskt.

         Ett land i krig prioriterar att evakuera sina egna medborgare i första hand på och uppmaningen var för samtliga utländska studenter att lämna Ukraina. Ifrågasätt istället nu varför deras hemländer inte har agerat tillräckligt för att få hem de och inte på att göra detta till en fråga om rasism…

         Läs på istället!

         https://www.universityworldnews.com/post-mobile.php?story=20220224080402632

  Läs själva, då Sverige har kommit ikapp lite med händelseförloppen vid den ukrainska gränsen. Man kan, vilket verkar vara svårt att inse, ifrågasätta regering och tillvägagångssätt utan att ta ifrån nått från det faktum att det ukrainska folket är i en förfärlig situation. Jag vägrar få tunnelseende i detta. Det är många år av beslut och oroligheter som lett fram till denna invasion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.