Underbara Clara om sin operation

Underbara Clara genomgick en sköldkörteloperation för två veckor sedan och uppdaterar nu följarna om hur bra allt gått.

Idag är det prick två veckor sedan operationen och det har verkligen vänt. Andra dagen i rad som jag klarat mig helt utan smärtstillande. Nackspärren är borta och jag har till och med kunnat träna ett första försiktigt pass. Jag är så otroligt glad att jag har det här bakom mig. Hade blivit så van vid knölen att jag glömt bort hur jag ser ut utan den. Blev helt chockad när jag upptäckte nyckelbenen igen! Och att jag inte längre känner att jag kommer kvävas när jag ligger på rygg. Rethostan är borta. Och det sjukaste av allt? Jag har HELT slutat snarka! // Underbara Clara 

Hon är kvinnan som slutade snarka, och som enligt bloggen gått från ”Boris Johnson” till sig själv genom att sminka sig för första gången sedan operationen.

Så här skriver hon om sina snarkningar, som gick från att hålla hela huset vaket, till att ha försvunnit helt i och med operationen.

Hade inte en tanke att detta kunde höra ihop med sköldkörteln på något sätt men alltså från en dag till en annan har jag blivit tyst när jag sover. Det får mig att fundera på hur länge den här satans sköldkörteln har vuxit utan att jag vetat om det? Jag minns det som att jag började snarka kring när jag var gravid med Folke. Det är ÅTTA ÅR sedan. Det är dock bara tre år sedan det plötsligt syntes en knöl på min hals. Så vad pågick de där andra fem åren med min kropp? När jag inte testade mina värden men drog på mig en utmattning och depression? Hmmm….

37 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Både min farmor och mamma har tagit bort sköldkörteln, men ingen av dom fick medicin. Är det ett relativt nytt påfund med Levaxin, eller kan man ta bort bara en liten bit eller hur funkar det?

      Man kan ta bort en bit eller hela. Vissa får Levaxin andra får andra mediciner utefter vad proverna visar MEN svenska läkare är otroligt dålig på sköldkörtelsjukdomar. Så man får kämpa väldigt mycket själv.

        Tack för svaret. Ingen av dom åt/äter andra mediciner heller. Jag frågade faktiskt min mamma för ett tag sedan, men hon minns inte om dom tog bort hela eller delar. Hennes operation var för över 30 år sedan.

          Man kan inte leva utan levaxin/sköldkörtelhormon om man tagit bort hela sköldkörteln.
          Förr i tiden tog man oftast inte bort hela sköldkörteln och då var det inte alltid det behövdes levaxin. Idag är det mer rutin att ta bort hela sköldkörteln.
          Att leva utan sköldkörtel är en mardröm.

      Jag är ganska säker på att man inte kan leva ett drägligt liv utan levaxin om man opererat bort hela sköldkörteln ? Så ja, dom kanske vara tog bort en bit ?

        Tack för svaret 🙂

      Man tar ofta bort halva, där knölen sitter (sköldkörteln har två lober) Det är dock väldigt vanligt man då får för låg funktion och behöver medicineras för att få rätt värden, det som då händer, även om du har lite funktion kvar i ena loben, är att den slås ut helt (av medicinen, kroppen blir typ lat och lägger då ner funktionen helt) och man får då medicineras resten av livet. Så din mamma/farmor hade tur de slapp meds.

      Det går inte att ta bort hela sköldkörteln och inte medicinera. Men tar man halva Sa behovs inte alltid medicin.

    Jag tycker att hon är så fin. Inifrån och ut. Har fastnat för hennes blogg på sistone och enligt mig så blir hon bara bättre och bättre med åren. Hennes kommentarsfält är också mycket trevligt.

    Känns som var och varannan äter Levaxin idag, inklusive jag själv. Samtidigt som jag hör från allt och alla att läkarna i Sverige är så dåliga på just sköldkörteln.

      Dom blir bättre och bättre på att kolla sköldkörteln om man har diffusa problem. Vilket väldigt sällan gjordes förr.
      Sen är det väldigt många läkare som har dålig koll på referensvärden och Levaxindoser.

        Ganska svårt att ”ha dålig koll” på referensvärden när dom står klart och tydligt i provsvaren. Det krävs i princip analfabetism för att man ska missa ett avvikande värde.. Vi utgår från de referensvärden som är satta på nationell nivå. Levaxindosen är inte heller svårt att ha koll på. Man börjar lågt och höjer därefter successivt dosen efter planerade kontroller av hormonvärden och utifrån patientens mående. Medicineringen är rätt straight forward. Vet inte riktigt vad du grundar ”väldigt många” på.

    En helt annan sak. Mirka Norrströms nakenbilder på Instagram story? ?

      Vet ej något om det men blev förvånad hur sliten hon ser ut på sin IG, trodde först jag tittade på någon som var närmare 70 än 50.. Och använder hon filter för ögonbrynen ser väldigt konstiga ut?

        Hur känns det efter ha skrivit en sån sak? Är du stolt? Lite glad? Nöjd?

        Men fy vilken elak och onödig kommentar

        Hade väl varit märkligt om man inte såg lite ”sliten” ut efter 13 barn.

        Jag tycker dessutom att hon ser ut som sin ålder.

        ”Ylva”, förstår du att det är en riktig människa vars kropp du kommentar här och vill ”diskutera”? Vet inte vad de är för bilder, men heja Mirka som lagt ut bilder så folk (som du) kan få se att kroppar kan se ut på en mängd olika sätt när man är 50 år. Vill du lägga ut en bild på dig också som vi kan få kommentera fritt kring? Eller känns det inte som en schysst grej att göra när man är vuxen kanske?

          Det är ni som diskuterar, inte jag så vem är det som reagerar i affekt egentligen?

            Du diskuterar inte? Du lägger en kommentar med dina åsikter och en fråga. Om du INTE vill diskutera andras utseende så lägg då ingen kommentar om just någons utseende.

        Jag tycker hon är otroligt snygg (om man får säga så) för sin ålder och efter så många barn.

        Du vet att Karma läser här regelbundet väl??? ?

      Hon kanske ha börjat med OF?

    Kan vi prata om att Egoina matar sin unge med sriracha och att han är typ 3 månader? 4 kanske? Det är ju fan barnmisshandel, blev så jävla illa berörd

      1. Det är givetvis inte sriratcha på riktigt.
      2. Det är ju barnmisshandel om barnet far illa. Bebisen i fråga ser helt nöjd ut (för att det är något annat på skeden.)

        Men vad tror hon att hon ska få för reaktioner? Vad är det för humor? Det är ju totalt humorlöst oavsett

          Kanske för att skratta åt alla som skriker BARNMISSHANDEL och har noll kritiskt tänkande.

            Fyfan va sorgligt liv om man tycker såna ämnen är rimliga att skratta åt

              Bara för att du inte tycker något är roligt så behöver du inte kalla andra för sorgliga. Det är du som överdriver i sammanhanget och att kalla något för barnmisshandel är att gå över gränsen.

              Eller snarare sorgligt liv att man blir så upprörd att man skriker barnmisshandel över ett litet skämt på instagram…?

      Vad innehåller det som skulle vara farligt?

      Oj barnmisshandel? Nu vet jag inte vad sriracha är riktigt. Är det typ chili? Har läst böcker om att det är bra att vänja barn med starka smaker tidigt. Dem behöver inte alls tycka det är hemskt. Om det är det du reagerar på? Oavsett så borde du fundera över hur du använder sådana begrepp. Ibland är det bättre att vara tyst.

      Hahaha herregud. Även OM det var Sriracha på riktigt hade det ju varit fine. Herregud. Det är inte starkt. Barnmisshandel, seriöst… Men nu var det ju inte Sriracha ens.

      I andra länder äter bebisar grejer som vi i Sverige nog skulle tycka är lite märkligt, är det också barnmisshandel? Nej, det är Inte barnmisshandel att låta en bebis smaka på olika smaker. Det hade varit barnmisshandel om hon hade hällt i bebisen massor med shiracha och den hade skrikit och gråtit och protesterat men ändå fortsatt.

      Tittar du/ni tillräckligt länge så berättar hon att det var ett skämt…

    Jag tog bort min för ca 18 år sedan & började snarka som en Björn efteråt. Min dåvarande pojkväns teori var att det var pga tomhålet i halsen ?. Snarkar fortsatt som en Björn!

    Underbara Claras blogg blir bara bättre och bättre tycker jag. Den perfekta blandningen av vardag och tänkvärt. Gillar också att hennes samarbeten inte känns som samarbeten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.