Skämt och sanningar

Margaux har även postat bilder på ”Inventing Arnold” och att hon skapat ett ”monster” som hela tiden håller på att filma sig själv med hennes telefon.
Skämtsamt skrivet, så klart.

Att Margaux skämtar om saken, som även sker med pappa Jacobs goda minne, gör det hela varken bättre eller mindre sant.

Jag blir snarare mer illa till mods av att se sonen ”agera regisserat” framför kameran NU, snarare än när man var yngre och betydligt mer omedveten.
MER omedveten alltså, men absolut inte HELT omedveten.
Nej, nej – han har drillats av både mamma och mormor Dietz, men även morbror Theo och pappa Jacob har haft en finger med i spelet här, på ett eller annat sätt.

Tror ni Arnold fått ett eget influencerkonto för pappa att förvalta nu? Samma pappa alltså som skrev det här inlägget:

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Noll standards.

    Pengar gör folk fula i huvudet.

      Anonyma kommentarer på nätet gör också många ”fula i huvudet”.

        Det är tydligt.

        Snarare fula i mun.

      Ja Money talks. ?

    Är de så jävla tråkiga själva så de måste ta till ungarna för att få trafik till sina konton. Tragiskt!!!

      Jag fattar faktiskt inte. Hon är ju så känd nu, har massa pengar, kontakter å medialt utrymme. Hon kan lätt starta en kanal där hon lagar mat, intervjuar kändisar, testar saker likt Therese, reagerar på saker likt anis eller något annat som intresserar henne. Hon är ju gullig å glad så ser inte varför det inte skulle funka.

      Men hon testar det inte ens. Utan envist är det hennes barn och personliga vloggar som bara ska ska ska göras. Varför? Jag fattar verkligen inte hur hon tänker.

        Lat?

      Och tragiskt att så många människor uppenbarligen tycker att det är värt att lägga sin tid på att följa någon annans unge vilket genererar miljoner till ungens mamma??!

    Mår illa då jag att se stackars Arnold bli uppvisad som ett cirkusdjur. Han vill det och tycker det är roligt säger hans korkade mamma. Att han är för liten att förstå möjliga konsekvenser sedan som äldre begriper hon inte. Måste vara något som inte stämmer med vare sig mamma, mormor eller bror Dietz. Fadern är klokare om han är ensam. Men kan tydligen inte stå emot deras övertalning.

      ”Han vill det och tycker det är roligt” måste vara det sämsta argumentet någonsin. Barn vill jättemånga grejer hela tiden, som inte är bra. Springa med saxar, äta gul snö, slåss, åka motorcykel utan hjälm, bara äta glass, balansera på balkongräcket, klappa främmande hundar osv osv. Det är upp till oss vuxna att göra riskbedömning och hålla barnen säkra.

      ”Han vill det”… jaha men dåså. Vilket fint sätt att lägga över ansvaret på en typ femåring. Att låta barn ta beslut de inte är mogna att ta är väl ändå ett bristande föräldraskap.

      ”Korkade mamma”…. Det här kommentarsfältet alltså.

        Hon är ju korkad. Försvarat fem-minutersmetoden med helt idiotiska ”argument” och förstod inte alls vad det var för skillnad på em privat film på ett barn, och en offentlig. Med mera!
        Hon vill inte bry sig eller förstå

        Okey då saknar insikt och kan skilja på en bra och dålig idé.

      Fadern är ju inte klokare dock, eftersom han nu har skrivit under på att göra en youtube-serie om sonen?! Hycklare är vad han är.

      Det verkar verkligen inte stämma för pappan heller?

    Fy fan så trött jag är på dom här människorna. Så skitnödiga så dom behöver en hel toalett. Och den toaletten är redan full av skit.

    Är ändå mest fascinerad över att det finns en marknad för detta… Alltså barn i all ära, jag har egna barn och jobbar i förskola, men varför är andras barn intressanta i sociala medier?

      Det är det dom inte är. Det är naturligtvis ingen som tycker att det är intressant med andras barn. Dom enda som tycker att ens barn är intressanta det är ju dom absolut närmaste, mormor/farmor, nära familj och släkt, eventuellt nära vänner. Men influencers och många andra TROR att deras barn är intressanta för hela världen. Men så är det inte.

        Men uppenbarligen vill ju folk titta.

          Du menar folk som inte har ett eget liv? För det är ju lite som att läsa någon annans dagbok…

      Det är jättemånga barn/unga tonåringar som följer dessa influencers och vill se deras barn. I allafall Margaux och typ Lundells. Sen är det 55+ kvinnor som också vill se gulliga barn tydligen och kräääääver att få se

        Så märkligt.

      Det är väl bara föräldrarna själva som tycker det. Finns många flunsor utöver Margaux som ständigt lägger upp bilder och klipp på sina barn, tex Sanne Alexandra. Hennes content består till 90% av dottern. Sånt som egentligen bara kul för familj o vänner.

    Fast just detta hade väl kanske Arnold filmat själv men att Margaux nu visar sonen igen gissar jag beror på att hon och J är ovänner igen, J har inte synts till ihop med henne på ett tag och vet inte om det kommit någon mer vlogg med Moderna familjen. Tråkigt om det skurit sig igen.

      Varför tror du de är ovänner igen?

        Ingen mer vlogg och innan verkade de umgås en del men inget nu vad man sett iaf, hon verkar inte följa Jakob på insta heller.

      Hon la ju ut en film med hans namn i titeln för 8 dagar sen. Tror ej de sitter ihop direkt.

      Det kom en vlogg på deras kanal senast igår.

        Nej

        Då är den raderad för det finns bara två vloggar.

        Nej men Margaux kom med en vlogg igår på sin kanal.

      Japp de är ovänner igen. Det är inte bara ett rykte

    Finns inget värre än att se filmer på små gråtande barn, när de ser att de blir filmade då slutar de att gråta och börjar att posera. Ja min mamma tog mycket kort på mig som barn men det var inte så att bilderna var viktigare än mig.

    Barn och djur har tyvärr blivit en associerar( stavning?) för många. Narcisstiskt beteende börjar krypa ner i åldrarna då de blir matade att bli filmade och fotograferade flera gånger per dag.
    Många känner sig fula och måste ta närmare hundra bilder innan de finner en som de kan visa upp. De blir även beundrare för att de ser bra ut och går en press på att de alltid måste se bra ut gör att få likes.

    Likes är farligt få många tror att deras värde ligger i månfa likes. Får de inte lika många likes på en
    ” ful” bild så får de panik. Tror ni att det kommer mer psykisk ohälsa bland yngre när de växer upp?

    Jag undrar hur dagens barn kommer att bli som vuxna om de tror att deras värde är att se bra ut på bild och film. De vet inte bättte och blir matade med att det är normalt att göra samma film tre gånger. Eller att ta samma kort femton gånger för att det inte ser bra ut för andra.

      Jag tror att sociala medier är ett stor anledning till den ökade psykiska ohälsan. Det i samband med högre krav i skolan gör nog en del med de unga idag. Jag är glad att jag inte växer upp idag ?

      Ja tyvärr ökar ohälsan. Det yttre blir tyvärr viktigare änn det inre. Och det är inte rätt väg att gå.

        Anonym 18:02
        Skolorna borde ha lektioner i hur man ser att dn bild är manipulerad och Photoshopad. Många lägger till ett filter som gör att ansiktet ser ” perfekt” ut. Kropparna görs smalare, man ger sig själv mer kurvor och liknande. Yngre barn och tonåringar ser världen i svart vitt. De förstår inye att många populära influensers är bara en bluff och båg.

      Flundra
      Håller med till 100%

    Kul med en del som verkar tro att ju äldre barnet är desto bättte… det är ju värre!! Nu är han en egen person som inte sitter ihop med föräldrarna, men vet inte om att de tjänar pengar på honom. Än.

    Urk tål inte M på så många nivåer!! Hennes jättegarv jämt, och att hon verkligen inte fattar.nåt el bryr sig alls..
    Cirkus

    [Borttagen kommentar]

    Opassande? Direkt olämpligt att vika ut sitt barn på sociala medier. MEN tycker inte att det är min grej som vuxen att säga till en annan vuxen att den uppfostrar sitt barn fel. Vissa ger socker och färdigmat till barnen fortast möjligt medans andra anser att allt förutom ekologiskt och närodlat är lika med gift. Sånt livet är och fattar ärligt inte varför det är en sån stor grej ??‍♀️ Låt folk göra sina egna misstag. Barnen kommer tids nog bli tillräckligt stora för att kunna reagera på vad föräldrarna gör och ge konsekvenser därefter.

      Men OJ vad jag önskar att någon hade reagerat på hur mina föräldrar var mot oss och hur vi växte upp. Då hade vi syskon inte varit en samling trasiga individer nu.
      Tror inte du vet vad du pratar om. När reaktionen kommer så är det ju FÖR SENT

        Precis!

      Men när det gäller exponering av barn på sociala medier kan man ju inte bara säga att de ”tids nog” kommer att ”bli tillräckligt stora för att kunna reagera”. Av flera skäl:

      Barn är ju i beroendeställning till föräldrarna tills de är myndiga och deras liv hinner ju påverkas under den tid exponeringen pågår, både i hur de formas som individer och hur omgivningen ser dem. När de väl börjar förstå konsekvenserna kan skadan redan vara skedd, och material som läggs ut på nätet kan man ju aldrig veta vem som ser, var det hamnar och hur länge det finns kvar. Om inte föräldrarna värnar barnets integritet är det väl därför ändå viktigt att andra tar upp frågan med dem, särskilt om beteendet beror på att de inte har reflekterat över problematiken.

    Lite skillnad på att få äta socker och bli ett offentligt ansikte när man inte kan välja det själv.

    Skulle inte Jacob återkomma med en ”förklaring” till Camilla gällande varför de nu valt att visa upp honom? Oavsett extremt märkligt av honon att bara byta riktning…

      Skitkonstigt! Tönt är han

    Jag tycker nog pappan är värre än mamman i det här, JA hon exponerar sitt barn men hon ser ju inget fel i det utan tycker det är rätt.
    Medan pappan såg fel i det så länge det var HON som tjänade pengarna.
    Nu när han får vara med och dela så var visst de värderingar han hade inte så noga ändå…

      Ja det är även det jag reagerar på. Tycker Margaux gör fel i att använda sonen till att tjäna pengar men är snudd på mållös att nu när pappan är med i bilden och får dela på kulorna ja då är det plötsligt fritt fram. Med tanke på artiklar och hur han exponerade mamma så verkar det inte finnas några gränser på skenheligheten.

      Eller hur! Han har ju faktiskt reflekterat över det men släppte att det var problematiskt så fort han fick en del av pengarna också? Fy vilken vidrig människa.

        Fast det var väl Margaux som med sin list lyckades övertala Jacob och få honom att ändra sig, och nu är det tyvärr han som ses som den dåliga av dem två. Han trodde nog att de var på g att bli ihop igen så därför gav han med sig tror jag, och nu är de nog ovänner igen tyvärr.

          Ha men hur mesig skulle pappan bara?

          Men snälla… har vi inte kommit längre än att kvinnor kan lura och manipulera med sin kvinnliga list? Som att han inte har någon ryggrad överhuvudtaget.

          Jag tror snarare att han var svartsjuk/avundsjuk att M hade gått vidare och träffat någon ny och jag tror deras nya projekt kommer hålla fram tills någon av dom träffar en ny partner.

    Barns integritet är väl a och o i stort som i smått?! Så brukar man iaf värdera det i andra sammanhang. Jag vet t.ex. att många föräldrar i regel är väldigt strikta med att inte filma och lägga upp filmer på andras barn vid luciatåg m.m. Men här gör man bokstavligen avkall på allt detta. Fy fan vad sorgligt det är.

    På tal om folk som exponerar sina barn, vad tycker ni om Elsa Swärd Brattström som bloggar på Mama och typ gjort sig känd på att skaffa barn? Inte många filter där inte (hon raderade en massa instagraminlägg där hon var mer eller mindre naken pga hennes konto hotades stängas) och hon verkar ju ha mobilen i ansiktet på sönerna mestadels av deras vakna tid ?

      Det är dåligt igen mellan Margaux och Jacob så moderna familjen lär få vänta ett bra tag……. Dock så sa de ju det i första videon…. Typ att de inte visste hur länge de kommer vara sams. Som att de redan då visste att det skulle krascha igen ?‍♀️?‍♀️?‍♀️ Undrar om det har nåt med exponeringen av A att göra. Jacob borde i så fall ångra att han gick med på att låta henne börja ha med honom igen…. Men han får skylla sig själv. Dubbelmoralens fader. Bara sorgligt med tanke på Arnold. Så sjukt pinsamt att de ens är ovänner igen. Skärp er och sluta bete er som tonåringar! Hennes siffror gick upp mycket igen så fort Jacob kom tillbaka och A fick vara med. Jag tyckte knäppt nog också att hon är mycket bättre när Jacob är med i bilden. Blir spännande att se om hon tappar igen nu. Kanske inte eftersom A får vara med igenom. Men allt i deras liv verkar vara kaos!

        Hur mår du?

    Hm.. bara jag som tänker att det här inlägget känns fel? Fine att inte visa barns ansikten men jag hade personligen mått piss över ett inlägg på en random blogg med massa kommentarer av främlingar än videos jag gjort med mina föräldrar om det handlat om mig.

    Kanske helt enkelt är så att de har enats om att de vill visa sin son och så är det inte mer med det? kanske inte så mycket att bli upprörd över. utan kanske se till att inte göra det samma med sina egna eller titta på deras videos om man inte håller med och inte vill stötta.

      Det är väldigt fel det Margaux och Jacob gör, att exponera sin egen son för clicks och likes. Men det som diskuteras är det faktum att Jacob verkar ha gjort en fullständig kovändning från att ha varit emot exponeringen av sonen i sociala media nu helt plötsligt vara välvilligt inställd.
      Ja uppenbarligen har de enats om att visa upp sonen, och bara ditt ordval gör att det vänder sig i min mage av obehag. Jag följer inte Margaux till vardags men var inne och tittade på hennes stories där sonen visas upp. Mycket obehagligt att se och höra hur han härmar sin mammas mimik, gester och tonalitet som hon själv använder när han ”visar upp sig” som mamman gör i sina youtube posts. Detta är inte en sund utveckling och jag undrar hur den kognitiva djupinlärningen av mammans beteende kommer att påverka barnet senare i livet vad gäller självbild, självförtroende och självkänsla.

        Margaux lyckades väl övertala Jacob att få exponera sonen igen, när hon var singel igen, och J trodde nog att de hade något på g igen och ville tillmötesgå Margaux.

        Det är din åsikt ja och jag förklarar min syn på saken.

          Nej ingen åsikt. Hur du skulle känna om du läser om dig själv i en annan blogg är helt ointressant. Du verkar mest vilja kritisera denna blogg och bortser ifrån den verkliga frågan.

          Men hej igen SaraF

        Fast varenda barn härmar väl hur ens föräldrar beteer sig, vare sig det är att sitta vid datorn och jobba hela dagarna, prata i telefon, sminka sig eller i detta fall spela in framför kamera… Är ju inget untikt eller skadligt i sig?
        Tycker ni alla hoppar på och bara utgår från att det är SÅÅÅÅ HEMSKT OCH FARLIGT, men ni ser ju bara en liten del av ett föräldraskap. Personligen tycker jag det verkar som Arnold får väldigt mycket mer kärlek och uppmärksamhet än många andra barn, så om er energi på elaka kommentarer här verkligen är menat för barns välvilja finns nog andra barn att ”rädda” som behöver det mer. ✌️

    Jag funderar ofta på vilken typ av exponering som är okej. Som underbara Clara som ofta har med barnen på bild men sällan berättar något personligt om barnen. Eller my baby dolls som har sina intervjuer med barnen och x antal bilder på barnen. Hennes större barn kan ändå välja på ett annat sätt än riktigt små barn. Jag tycker det är svårt. En sak är dock säker och det är att jag inte tycker att man ska tjäna pengar på barnen. Där barnet är den som gör att man drar views och sponsrade samarbeten.

    Är Arnold särbegåvade som margaux var så inne på för ett tag sedan?

      På vilket sätt skulle han vara särbegåvad? Har en son i samma ålder som jag tycker beter sig likadant. Var väl något om att Arnold lärde sig alfabetet som tvååring? Det gjorde min son också och han är knappast särbegåvad, bara duktig på att memorera ?‍♀️

        Magrå är tyvärr lågbegåvad och kan inte se skillnaden på ha ett bra minne och vara geni….

      Det tror väl alla förstagångsföräldrar ?

      Hahah åh herregud. Sökte hon inte till och med in till en ”geni” förskola? Han lärde sig alfabetet genom en iPad som typ alla andra barn idag. Wow. Men ja smartare än hans idioter till föräldrar lär han i alla fall bli. Svårt att inte bli det.

    Skamligt.

    Men är detta så mycket värre än t ex Yoga Girl som ohämmat lägger ut sin dotter på sin otroligt stora plattform? Tycker inte av dem gör rätt men det är också orättvist att ständigt hoppa på en och samma människa…

      Ja men CAM har länge vart sån här ? fast Helen torsgårdne o yoga girl o många andra återupprepande gånger gör exakt samma sak så fastnar hon på typ Margax och IL ganska pinsamt

    Cashen måste in! Margaux är ingenting utan sin son, bara totalt ointressant. Dessutom livnär sig flera i hennes närhet på exploatering av hennes son. Tragiskt på riktigt.

    När ska du börja bry dig om Helene torsgården eller underbara Claras barn som exponeras? Eller gäller det bara Margax ?

    Det är dubbelmoral.. även om Helen bor lantligt och fint och är ”mysig” så exponerar hon sina barn exakt lika mycket ..

    Däremot tycker jag ni alla borde sett igenom Jakob margax ex från första början, han var bara sur o ville kontrollera..

    Jakob o Margax klarar knappt av att vara i samma rum oavsett så moderna familjen lär inte vara länge 🙂

    Jag tror Jakob blev sur för att Margax inte ville vara med honom o tjäna pengar utan honom o nu lyckades han få ett sätt att kontrollera henne på

    Var aldrig om Arnold

    Tycker man ska göra som i Frankrike och förbjuda barn på sociala medier. Vilken politiker vill ha min röst?

    Det verkar att pappan har ändrat sig när han kan känna lite pengar igen…

    https://metromode.se/noje/moderna-familjen-margaux-dietz-och-jacob-liebermann-slapper-realityserie-med-sonen-arnold/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.