Anna Book gästar Sigtuna församling

Igår gästade Anna Toledano Book Sigtuna församling och ”Jakobs stege” som på hemsidan kallas ”Sigtuna församlings egen talk show” där Jakob Tronêt, kyrkoherde i Sigtuna församling, i flera år bjudit in gäster till församlingsgården Munken eller Mariakyrkan för samtal om tro, liv och samhälle.
Det bjöds på både samtal och sång, och oavsett vad man tycker om Anna och hennes sångröst så är jag säker på att det uppskattades av människorna som var där.
Musik är trevligt och att en ”kändis” kommer och gästar tillhör nog inte vanligheterna, så alltsammans får tummen upp av mig.

Alltsammans livesändes på Facebook och går att hittar HÄR
Det går tyvärr inte att bädda in det här klippet.

102 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Låter trevligt för Anna Book, jag tror hon mår bra av att uppträda och finnas i lite nya sammanhang. Ingen mår bra av att gå hemma för länge.

   Håller med helt!

   Ja, hon verkade genuint glad när hon tackade för inbjudan i slutet. Hon må vara en klass för sig och man kan tycka vad man vill om henne, men det är ju ändå roligt om hon får må bra. Det är nog inte alltid så muntert där hemma …

   Ja trevligt för henne, hoppas hon kunde hålla sig ifrån att svära bara. Lite komiskt hur hon försäger sig ”jag gillar mindre att vara på såna här mindre gig än att uppträda på stora arenor” he he. Tror nog att hon hellre är med i tv än gästar ett församlingshem men hon säger det som behöver sägas i sammanhanget om man säger så, och så blev det lite tokigt samtidigt.

    Fast om du va artist skulle du nog hellre stå på en arenascen än i ett församlingshem ?

   Efter detta lär hon dock aldrig mer få uppträda i några mer ”stora” sammanhang. Herregud (!) säger jag bara. Det var bland det värsta jag hört sångmässigt. Mina öron skrynklade sig riktigt. Har ni lyssnat på detta? Hon skulle ha hållt sig till pianot och visor/psalmer. Hennes karaokesång av de egna låtarna framförda med bandspelare i bakgrunden har lämnat spår i mig för evigt. ???

    Känns lite onödigt att häckla henne när hon faktiskt gör något positivt och som säkert var värdefullt för många på plats… Trist. Självklart får man tycka att sången sög men kan man inte hålla det för sig själv då?

  Erwik gillar? Trodde de var ovänner..

   Han har gett en skrattande emojs. Inget tumme upp från honom…

   Tänkte samma sak?
   Var de inte i en rättslig tvist efter Biggest Loser VIP?

   Kanske han som tryckt på den ”bedrövade”-emojin eller vad den betyder, så han kanske inte gillat. Eller så gillar han att AB bara får sjunga i ett församlingshem kanske, eller så är de vänner igen men det verkar inte särskilt troligt.

   Fattar ni inte att han är ironisk? Om ni plågat er igenom hela föreställningen och lyssnat själva på spektaklet kommer ni fatta hans ironi. Så tydligt att hon är helt slut som artist. Detta var liksom spiken i kistan.

   Han gjorde en skrattemoj…förmodligen hånskratt.

    Herregud , han borrde släppa det där och gå vidare .
    Han får skylla sig själv som inte skrev avtal med henne , och fortsatte ge henne uppslag fast att hon inte var så sammarbetsvillig.
    Tycker 80000 låter som väldigt högt arvode . Vunnit biggest loser VIP har hon åstakommit själv.

     Han förhandlade ju upp gaget rejält.

     Vill hon inte betala hans arvode ska hon inte ta emot hans tjänster. Enkelt.

     Och hon får skylla sig själv att hon numera är total paria som inte kommer få tag på någon ny manager.

     Han var väl schysst, ville hjälpa henne och trodde inte han skulle behöva skriva avtal. Men Anna missbrukade förtroendet, det är ju inte första gången direkt heller. Hon blev stämd av en mattfirma för att hon vägrade betala vad hon var skyldig dem. Skulden ligger hos henne, men å andra sidan skämmer hon ut sig själv oavbrutet genom sånt beteende. Att stöta sig med Erwik var inget genidrag av henne precis.

   Han gjorde en skrattemoji i slutänden (bara att gå in o kolla deras facebooksida) så ”gillar”…nja.

  Åh har sjungit på en begravning där, väldigt fin kyrka.

  Skämtar hon ändå om att hon är en föredetting? Typ 40 min in när dom pratar om en bok som handlar om kändisar och en och annan föredetting, så säger hon ”kanske baserar dom någon karaktär på mig”.

   Hon är nog mest bitter, bättre att skämta om sig själv innan nån annan gör det typ. Passivt aggressiva anklagelser är lite hennes paradgren.

  Orkade kolla typ tre min och första låten. Lite skämskudde, oklart varför. Känns som att AB alltis gör sig till? Förstår aldrig vem hon är.

   Tror hon har tappat bort sin scenpersonlighet. Hon är kvar i en dåtid som inte passar in på scen idag. Rösten är också otränad och hon får stödja sig på vibratot för att hålla. Lite röstträning skulle göra henne gott.

    Förstår faktiskt inte varför hon inte har hållit igång sin röst och tränat den under alla dessa år? Rösten är ju det viktigaste redskap en sångare har. De lät riktigt illa just pga detta, att hon inte tränat rösten.

     Ja och om man älskar att sjunga (som hon säger) så sjunger man väl? Oavsett om det är en pandemi och inställda gig (?).

    Dom som var där verkade uppskatta framträdandet och det är ju huvudsaken.

     Lomhörda och hörapparaten nedskruvad …

      Känner mig hemsk, men jäklar vad jag skrattade åt din kommentar ?

      Nu ska vi inte göra narr av di gamla.

      Usch ni som sitter o skriver sånt. Fy va ruttna människor ni är ?

       ?

      No lär di ha ljudslinga i körka?

       Drog vaktmästaren ur sladden ?

    Varför går hon inte hos en rostcoach. Finns många etablerade artister som gör det. Tiden verkar finnas.

     *röst

  Jesus på en ponny hur mycket hon ljög om sina frekventa kyrkobesök i Spanien. (Men inga kyrkobesök i Sverige? Nähä?) Och alla ”prövningar” som gjort att hon inte kan turnera … Sjunga är inte längre hennes grej. Anna Book, skaffa dig ett jobb.

   Ja, vi har ju blivit informerade om dusch, renbäddningar och annat privat på insta. Aldrig har ett kyrkobesök nämnts. Lite märkligt måste man säga.

  Ja jag är mest nyfiken på varför Anna inte syns tilll eller nämns i Martyrens sociala medier längre…Från att synas var och varannan dag till noll ?

   Ja kanske för att My har flyttat ?

    Nä vad snackar du om, var längesen My flyttade och då var ju Anna där och hjälpte till. Anna borde inte ställa upp och hjälpa My mer, så bra av Anna om hon låter bli det tycker jag.

     Jösses jag tror att det är oerhört svårt att stoppa Anna. Det är ju hennes grej att vara behövd.

      Kanske gränsen är passerad och utnyttjandet blivit för mycket. My behöver hjälp med mycket. I synnerhet med tråkiga saker.

   Men det förstår du väl att Anna har haft fullt upp med att repetera och förbereda sig inför detta framträdande och har inte haft tid med My. My sa ju för övrigt att hon inte vill ha att göra med familjer med viss problematik och som håller uppe en fasad, ja hon syftade nog på MG men samma sak kan ju sägas om familjen BT så samma sak borde gälla där också då ju.

  Jag tycker det var fint. Synd att många här älskar att slå ner på andra och vrida det till något dåligt. Det säger mycket om er.

   DU tycker det var fint. Men vad som är fint är ju objektivt. Vi andra tycker inte att detta var fint…

    Där blev det lite fel va? Objektivt? Och vilka ”vi”?

     Ja, alla kan skriva fel. Du förstod nog vad jag menade. Alla tycker olika. Förstod bara inte ursprungskommentaren som likställde att inte tycka det var fint med att slå ner på andra…

   Fint??!! Du måste skämta. Vad var fint? Sången? Samtalet? Eller ska jag kalla det för kraxandet, falsksången och lögnerna. Hon lyckades stapla lögner på varandra, men visst. Det kan man ju också tycka är fint. Detta var helt bedrövligt. Synd för henne att det dessutom finns bevarat på film. Nu är hennes obefintliga artistkarriär definitivt över.

    Hur mår du egentligen?

     Tack bra. Men du menar att jag skulle må dåligt? Är det för att jag inte beter mig som publiken i ”Kejsarens nya kläder” och rätar in mig i ledet bland dem som helt kan bortse från hon absolut inte kan sjunga? Jag tycker faktiskt att man måste få poängtera det i sammanhanget. Särskilt då Anna själv med en dåres envishet hävdar att hon ”är artist och bara vill få utöva sitt yrke” som sångerska. Men förlåt för att jag är ärlig och reagerar. Är dock fortfarande i någon slags chock musikaliskt sett efter ABC-sången i filmen.

      Det är nog ditt engagemang som får en att undra.

       Ja men om det bara är en som undrar så är det väl inte så mycket att bry sig om va? Engagemang? Jag såg en film. Jag reagerade på den. Herregud.

   Ursäkta men vad var det som var fint?
   Hon är tillgjord, skryter, tar på sig offerkoftan, snyftar teatraliskt, ljuger utan problem och sjunger riktigt illa.

   Jag håller med. Det är ett framträdande i en lokal kyrka, ingen konsert i utsåld arena. Anna ser ut att njuta och ha det kul, förstår inte varför alla ska kommentera så fruktansvärt negativt bara för att det är Anna

   Att ge en åsikt kan väl knappast handla om att ”slå ner på andra”. I detta fallet och för min del handlar det om ett visst mått av förväntningar. Anna är artist, jag förväntar mig att hon kan sjunga. Det kan hon absolut inte vilket i sig förmodligen är skälet till att hon inte har någon karriär att tala om.

    Fast här ger inte folk sin åsikt. Detta va ett ypperligt tillfälle att platta till Anna så gott det går.

    Det är väl ingen som bett om en åsikt? Trevligt värre att trycka ner folk tills tillslut bara de allra bästa artisterna vill komma och sjunga på församlingshem. Vilket de säkert är jättepeppade på… Det är liksom ingen konsert där folk betalat stora summor pengar för att lyssna, där kan det vara motiverat att recensera, men i ett sånt här sammanhang, låt oss istället uppmuntra och fokusera på att ha trevligt tillsammans.

     Om du hade hängt med så hade du vetat att Anna Book är sjukt otrevlig mot allt och alla. En sån människa är det svårt att gilla. Typ man får vad man ger.

      Haha fast det är ju din åsikt? Och vadå, så om en är otrevlig då måste man vara otrevlig tillbaka? Inte konstigt mobbarna aldrig utrotas ??‍♀️

       Suck.

   Håller med! Likt andra inlägg idag/igår så öppnar det för alla nätmobbare. Usch alltså, man kan välja att knipa men ändå ska folk skrika ut o hur DÅLIG hon är osv. Få kommer kolla genuint, de flesta härifrån kommer titta för att kunna skratta åt henne. Fruktansvärt!

    Är det inte publik hon vill ha då?
    Det är sångerska och artist hon är enligt sig själv, och det brukar recenseras och det gäller alla artister inte bara Anna Book.

    Men tydligen ska vi låtsas att Anna sjöng bra för att hon inte ska må dåligt, då ska vi ljuga och låta henne tro det. Precis som i Idol när en del som söker tror att dom sjunger bra fast dom uppenbarligen inte gör det.

     Nä men du kan – som jag – välja att inte titta. Varför tittar ni när ni stör er så jävla mkt?

   Fattar inte vad det finns att klaga på, tror helt klart att detta var väldigt uppskattat och att många lockades dit. Har inte lyssnat så kan inte uttala mig om hennes sångröst men om det nu inte var bra, måste man skriva det här då? Fint gjort oavsett och den här typen av aktiviteter behövs verkligen.

   När man vet vad Anna har gjort, hur hon blåljuger mm kommer det färga uppfattningen om henne. Det gäller inte bara henne utan alla som beter sig så men nu råkar hon ha valt offentligheten. ”Chanser” har hon fått MÅNGA. Men som Anna själv gillar att säga: var och en blir salig på sin tro.

  På sina ställen mer skrek hon än sjöng. På andra ställen lät hon som en äldre dam som en gång haft en fin röst men inte orkar hålla ton längre.

  Och hur många gånger bröt hon mot det andra budet – ”Du skall inte missbruka herrens, din Guds, namn, ty herren skall icke låta den bli ostraffad som missbrukar hans namn”. Efter alla ”Herregud” och ”Ja, gud ja”, borde hon ligga ganska risigt till…

   Äh sluta ?

   Man får väl vara glad att hon inte skrek ”Baaaam, motherfucker”……

    Skulle kunna svänga bra tillsammans med en gospelkör. Rytm och budskap, Sweet Jesus liksom.

  Apropå My…. jag fattar bara inte hur hon tjänar några pengar på sin ’coaching’. Nu har hon skrivit ett långt inlägg om att ’komma igång’ – jättesvårt att läsa texten då den är full med stavfel. Jag vet att hon kanske har dyslexi så ingen skugga över henne för det men det blir svårt att kommunicera med sina klienter med så mycket språkfel. Bilden hon lade upp på ’nöjd klient’ är samma – och enda – som vi sett tidigare. Det är ngt som bara inte stämmer.

   Lite kommentarer från hennes följare på hennes Instagram o blogg numera.
   De flesta på Instagram kommer från Mys egna konton. När hon ställer frågor och svar uteblir säger hon att många kommer via DM.
   Tror hon skrämt bort många med sina långa svar/utläggningar som inte alltid är så trevliga.

    Hon blir alltid otrevlig när andra skriver med högre kompetens

   Nån på f.back föreslår att hon ska ha hunddagis i lokalen. Det krävs utbildning. Hon har ju inte ens varit på kurs med Svea trots att hon pratat om det i två år. Vem skulle förresten lämna sin ögonsten under hennes ansvar. Sen kommer hundägaren en morgon och möts av ”Semesterstängt” för att hon åkt på sin så kallade rehab i Spanien.

    Hon fick en kommentar som inte var så trevligt formulerad men som inte var helt fel ute. Den löd ungefär ” alla hundar med trubbnos borde förbjudas då de får problem med andningen. My svarade då att det inte gällde rasen Bostonterrier som Svea är utan gällde andra hundraser. Det kunde vederbörande kolla upp med en veterinär osv.
    Några andra som har bra koll på vilka olika problem olika hundraser drabbas av är försäkringsbolagen, tex Moderna de skriver på sin hemsida ”Hos bostonterrier är andningsproblem vanligt eftersom de har små näsborrar, för långt gomsegel och ihopträngd luftstrupe”. Bla.
    Ofta därför många trubbnosade hundar snarkar.
    Bra att Svea inte har fått några problem ännu men betyder inte att rasen är problemfri. Även om jag inte instämmer med att olika raser ska förbjudas, kan det vara bra att känna till att hos olika raser kan det förekommad olika problem vid ev. hundinköp. Kan bli dyrt med veterinärskostander trots att man har tecknat en djurförsäkring.
    Något hunddagis blir det nog inte men Svea blir nog en gymhund. Då hon verkar trivas bättre på gymmet än att gå promenader.

     My vet alltid bäst. Om allt.

      Exempelvis ska raskatter med lång päls rakas. Något hack i skinnet gör inget. Hoppas de har ett bra liv nu.

  Tänk om Anna är en av Mys klienter på gymmet. Hon ligger ju under radarn både på sin egen och Mys insta.

  Sedan kommer hon fram till sommaren supersmal och My får mängder med nya klienter ????????

  Kyrkan fick jobba hårt med blockeli blocken när Flashback började kommentera

   Så dåligt beteende. Jag personligen föredrar annan musik än den Anna Book framfört, men ser inget värde i att sitta och skriva hatiska, ifrågasättande eller nedlåtande kommentarer. Framförallt inte på en sida som tillhör kyrkan (och då är jag ändå inte troende). Patetiskt. Låter som något jag skulle kunna ha gjort i tonåren, men inte som vuxen. Tycker man att Anna beter sig illa, behöver man liksom inte sjunka till hennes nivå.

    Exakt! Som härinne – nån som bara ”vadå ska jag ljuga om att hon sjunger bra?” – VARFÖR TITTAR DU DÅ? Förståååår verkligen inte hur man som vuxen kan bete sig så, skratta åt en annan. Inte konstigt det finns krog och orättvisor här i världen ?

  Jag har gillat Annas instastory en del o så hade hon frågestund på liven , o jag bara undrade hur hon tänker med Job i pandemin! Hennes svar block o adjö ? moget !! Alla andra små influenser kan man alltid fråga o då okej svar men inte här ?

   Jag har skrivit frågor till henne på live:n och alltid fått jättefina svar!

    Nja det tror jag inte ) hej Anna

   Oxå frågat om hur hon har det i pandemin , block o adjö ) synd

  Trevligt för henne att få möta publik och få jobba igen efter Corona som hon önskat.

  Dom kunde väl i alla fall ha stavat hennes namn rätt ”Anna bok”. Book festavat och dessutom med ett litet b!

  Problemet med detta är väl att Anna tycks sakna förmåga att anpassa sig efter situationen? Varför tvunget framföra sina ”hits”, bugga, låtsasflörta med prällen, osv när hon hade en möjlighet att faktiskt visa upp en annan sida av sig själv ? Agera lite lågmält och hålla sig till andliga sånger som knutit an till kvällens tema? Det hade kanske varit en ny öppning för henne? Kyrkoturné, julskiva, sjunga på kristna konferenser – möjligheterna kan vara många om man spelar sina kort rätt. Men den förmågan verkar hon som sagt sakna, eller så har hon ohjälpligt fastnat i 80-talet. Dock var kristen musik rätt stort då, såattee…

  Jag får inget ljud när jag försöker kolla på liven på Facebook..? ?

   Det kommer efter några minuter.

  Låten ABC….gosh omg. :O

   hmm ok fanns fler.. Jaja jag är glad för Annas skull och prällen verkar vara förtjust.

  Jag får bara fram klippet och även om jag höjer ljudet till max så är det så tyst så jag måste ha öronen på spänst för att höra minsta lilla.
  Bara jag som har det problemet?

   Ljudet kommer efter några minuter.

   Dina trumhinnor kommer inte vara glada på dig om du har maxvolym på under klippet.

  Hon var snygg i sin klänning ?

  Självklart började hon böla också.
  Prästen skulle ha sett hennes lives när hon klämmer sig själv på brösten berättar om vilken stälninhhon föredrar i sängen, försvarar våldtäkten som hennes som begick mot ett barn när hon söp (självklart live) med son dotter och dotterns kompis och ja listan kan göras lång!

  Fy fasen vilket mibbnigsinlägg ?.

  Har lite problem i ett barns klass, ett gäng där har har nåt chattgrupp där vissa inte förstod vart gränsen går när man kan såra någon. Många samtal blev det tydligen å det ska nu vara löst och förlåtet. Man tänker ”barn är barn”. Men du Camilla är vuxen / å tjänar pengar på mobbing. Det är är rätt vidrigt faktiskt ?.
  Men men, jag tror faktiskt på karma…

  Hoppas de inte översätter talkshowen till engelska, där betyder jakobs stege något väldigt okristet

   Eh, det är redan översatt till engelska, Jacob’s ladder. Bibeln finns inte bara på svenska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.