Barn är fan bäst!

Och han har ju inte fel, Tom Allan!!
Kan man kanske stänga in Hitler, Riddar Kato och Putin (när han väl dyker upp) i en fängelsehåla och kasta bort nyckeln?
Låta Katla smälta om den till en liten ringklocka så man hör när hon kommer lunkandes?
*pling pling*
Jag undrar om Tom Allan skulle köpa mitt förslag på problemlösning?

Barn alltså.
De säger de absolut bästa sakerna!

52 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    De blir mat åt Katla!

    Är inte Nangijala menat att vara nån typ av himmelrike? Dvs det är underförstått att de onda inte hamnar där? Men vad vet jag, det var nog 20 år sen jag läste boken och jag var livrädd för Katla som barn så jag såg aldrig klart filmen ?

      Haha jag hade samma uppfattning.. Den grymme riddar Kato hamnade nog i Magaluf eller något

        I Paradise Hotel? 🙂

      Samma här, men jag har fått för mig att typ körsbärsdalen är det verkliga himmelriket. Nangijala har jag trott är som en krets i dödsriket, typ som en av helvetets kretsar från Dante.
      Hur ligger det till enligt de som faktiskt vågade se filmen trots skitläskiga Katla?

        Nangijala är där Körsbärsdalen ligger och dit Skorpan och Jonathan kommer när de dör. Nangilima är det ”land” man kommer till om man dör i Nangijala.

          Det stämmer så bra så

        I Nangijala finns det två områden som nämns (ingen förutom Astrid själv vet om det finns fler ;-))
        Körsbärsdalen, som är ett paradis som har allt som en 10-åring kan önska sig.
        På andra sidan bergen ligger Törnrosdalen. Här härskar våldet och invånarna får jobba som slavar.

        Nangilima är ett land bortom Nangijala och dit kommer de som dör i Nangijala. I Nangilima kan ingen dö, där finns ingen ondska och alla invånarna lever i harmoni.

          Jag har alltid trott att man dör i Nangilima också och att det finns nya världar så fort man dör i en. Så tyckte synd om brödernas mamma, som var så mycket efter; skulle hon någonsin hinna ifatt sina barn? (Och så tänkte jag även på Jossi och Tengil som ju måste befinna sig i Nangilima när bröderna kom dit.)

      Tengil bor ju i Nangijala i Karmanjaka som tillhör Nangijala, där han tagit kontroll över Törnrosdalen. Så Nangijala är inte någon jätteunderbar plats i sagan egentligen.

    Hitler, Judas Iskariot, Mao och Stalin är förpassade till helvetets nionde krets som är en särskild plats i helvetet reserverad för förrädare. Den som hamnar där är för evigt fastfrusen i sjön Cocytus.

      Finns det en frusen sjö i helvetet? Är det inte varmt där?

        Ja vet snurrigt eller hur. Men enligt Dantes Inferno är det en frusen sjö.

        Camilla, like-knappen funkar inte. Den laggar hela jämt och har gjort länge. Om jag likar en kommentar så försvinner det så fort jag går ur sidan, det syns inte om jag uppdaterar sidan eller går in i samma inlägg senare för att läsa

    En kanske lite för nyfiken själ här, men är det någon som vet om Alice Stenlöf och Tanbyklara har träffats sen Alice kom hem från Costa rica? Känns som dom tidigare varit så nära och dom kan ju såklart ha träffats utan att det dokumenterats – men blev så nyfiken när jag inte sett något om det…

    Skaffa barn då om de är så jävla roliga

      Oj oj, nån måste ha fisit i din kuvös.

      Så man kan inte tycka andras barn är roliga bara för att man själv inte har några…så knasigt?

      Många riktigt gamla människor är ju för sköna också. Men vill inte skaffa en gamling i mitt hem för det.

        Haha.

    Så jäkla skumt vad som hände mellan Wilm Smith och Chris Rock på Oscarsgalan. Will sitter ju och garvar glatt åt skämtet, man ser att han verkligen skrattar åt det han sa eftersom man ser hur frun i samma bild precis bredvid himlar med ögonen. Visst kan Will ha insett efter några sekunder vad som faktiskt sades men det kändes ändå konstigt. Dessutom går han tillbaka med ett diskret flin efter att han slagit till killen. Sen är han förvisso arg på riktigt när han skriker åt honom från stolen.
    JAJA jag vet inte varför jag bryr mig. Tror ni att det var fake eller på riktigt?

      Reagerade också på att han skrattade åt skämtet och sen går upp för att slå till honom? Kanske Jada sa något om det som inte syntes i kamera som fick Will att reagera på att hon inte fann det lika roande ??‍♀️

      Jag tror på riktigt. Först tänkte jag helt klart fake, men nu när han går ut i media och lipande ber om ursäkt tänker jag att det lär vara på riktigt.

      Jag tror att det var på riktigt.
      Chris Rock kom av sig helt, blir väldigt uppenbart medtagen och man ser väldigt tydligt hur mycket han måste anstränga sig för att maska det.
      Det skulle aldrig ha hänt om det hade varit uppgjort. Då skulle han aldrig ha reagerat som han gjorde.

      Ingen aning, men helt sjukt hur många som hyllar honom för det. ? Fördömer krig, men ett osmakligt skämt på en gala ska absolut mötas med våld…

        Oj, hyllas han??

      Det va på riktigt. Finns videos från reklampausen när Will Smith tröstas av andra gäster

        Ska han tröstas som slog någon annan? Fick han ont i handen?

          Hade han inte varit A-lister hade han blivit utslängd och anmäld. Istället får han en statyett, stående ovationer och tröst? Fy fan för alltihop ? Man kan ju hoppas att hans karriär blir lidande iaf

            Tror du seriöst att han fick applåder och en statyett för att han slog chris rock?

          Det var hans kompisar som gick fram och kollade så att allt var lugnt.
          Uppenbarligen ligger det väldigt mycket mer bakom. En stabil person skulle aldrig få för sig att göra något sådant

            Vad får dig att tro att problemet enbart ligger hos ws? Även väldigt stabila personer kan pressas till orimliga handlingar.

          Det är väl helt naturligt att kompisar till den som har slagits går fram och pratar och försöker lugna ned situationen.
          Men med det sagt, helt otroligt att gå fram och slå folk. Han hade väl ”förfestat” och tappade omdömet.

      Det var nog på riktigt även om seriösa media är lite försiktiga med att dra förhastade slutsatser. Tydligen är det inte första gången dock som chris rock ger sig på jada. 2016 var skämtet något i stil med att hon är inte på Oscarsgalan av samma anledning som chris själv inte är innanför trosorna på Rihanna, hon är inte inbjuden. Så nått verkar det vara som ligger och pyr där. Det ursäktar dock inte våldet men lite eftertanke kan ju vara på sin plats innan man dömer. De flesta har spärrar som gör att de inte agerar ut allt de känner och även fullblodspsykopater tänker till om att lapp till någon inför halva världen.

        Vad har det för betydelse om man lappar till någon privat i hemmet eller inför hela världen?

        Skenheliga svenskar, ni är för roliga i era små argument alltså

          Jag måste anta att dit svar hamnat under fel kommentar. Det är den enda rimliga förklaringen som inte är en förolämpning.

        Just det här att komiker ska häckla folk lite över gränsen… Att ha fläckvis håravfall är ju inget kul, inte för någon. Min kompis har det, är känd artist och hon skulle brutit ihop om nån drog skämt om hennes enorma komplex.
        Jag avskyr våld, men att Will Smith fick nog när han märkte Jadas reaktion, det tycker jag var ädelt. Faktiskt.

          Mm fast han garvade själv först ?

          Ädelt, ja jisses.

      Jag tror att Jada sade någonting, det är ju ett ögonblick när de inte syns på kamera mellan att han skrattar och går fram till Chris. Tycker att det såg ut som att Jada tog väldigt illa upp av skämtet. Oavsett vad är Wills reaktion rejält obehaglig. Funderar på hur våldsam man är bakom stängda dörrar om man reagerar sådär under en livsändning…

      Jag tycker mer att han skrattar sådär elakt, typ skrockar, som man kan göra även om man är förbannad.

    Om man läser boken så vet man att kato mm råkat komma över från karmafallen ?

    Jag tänker på intervjun i Framgångspodden med Esmeraldas (Lilla hjärtat) fostermamma Melinda Jacobs där hon berättar om sin förtvivlan över att den biologiska pappan avlidit i häktet och att det kändes som att han följde efter Esmeralda så att hon inte ens fick vara ifred där hon är nu. Hon pratade med en nunna om detta som sa till henne: ”Men Melinda, de är inte på samma ställe”.

      ?❤️

      Jag tycker hela hanteringen av lilla hjärtat är så sorglig och att det kunde hända visar på att det finns lagstiftning som behöver ändras. Men jag ställer mig också lite frågande till Melindas återkommande exponering av händelsen. För vem berättar hon? För det kan väl ändå inte vara så att hon fiskar efter uppmärksamhet för sin egen person? Jag får lite Münchhausen by proxy vibbar av Melinda.

        Mellandagarna och hennes familj älskade uppenbarligen ”Lilla hjärtat” som sitt eget barn. Sedan kom myndigheterna och slet upp detta lilla barn ifrån sin trygga familj och placerade hos två pundare istället. Dessa pundare vanvårdade henne under en längre period tills hon blev liggandes död i flera dagar. Och du tycker att Melinda gör fel som ”återkommande exponerar” händelsen? Själv tycker jag att varenda svensk bär bli påmind om detta enorma svek ifrån myndigheter och vuxenvärlden så att det aldrig händer igen. Vi måste bli ständigt påminda om vilka sjuka jävla regler det finns i detta landet som gör att pundare får ta hand om små barn bara för att de råkar vara barnets biologiska ”föräldrar”.

          Jag tycker det är helt rätt att det utreds och att det hålls levande för att påminna om hur fel hela hanteringen var och att man visar att det tas på alvar och att förbättringar görs. Det jag ifrågasätter är att det är en person som är så känslomässigt investerad i händelsen som driver på. Jag har följt händelsen via sakkunniga personer som skrivit om händelsen och känner att de ger händelsen en så stark legitimitet som jag upplever att Melinda urholkar just genom att det är svårt att avgöra om det handlar om henne själv eller om det verkligen är lilla hjärtat som är i centrum. Jag förstår Melindas sorg och förtvivlan men just detta kan hindra att det faktiskt sker en förändring.

      Usch ? det fallet gör mig så ledsen. Att de ens lämnade tillbaka lilla hjärtat till hennes biologiska föräldrar är för mig obegripligt.

    Men kan vi prata om Anna Books uppträdande i går. Sången….

      Verkligen inte vackert.

      Det var ju verkligen oproffsigt. ABC spelades i bakgrunden och Anna skulle sjunga med. Hon hade ett headset med mic samt en fristående mic. Ibland sjöng hon i headsetet, ibland i handmicken och ibland lät hon bara ABC-inspelningen sjunga och nynnade med lite ?. Anna får väldigt mycket oförtjänt kritik för sådant som inte rör hennes kändisskap men här tycker jag det är befogat. Om man har en enda hit att luta sig tillbaka på så ska den sitta och artisten förväntas kunna hålla ton.

    Undrar hur många av de här ”barn säger roliga saker”-historierna är faktiskt sagda av barnet själv och hur många har deras föräldrar hittat på ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.