Att köpa allt på någon annans kvitto

Antonija Mandir och Oliver Hunt går runt på Gekås i Ullared och köper allt från ett kvitto de hittat utanför.
Är detta kul eller konsumtionshysteriskt?
Kan man skilja på att filma en video som den här som underhållning, utan att för sakens skull uppmuntra andra att göra samma sak.
Att det är just ”content”.
Lite som när influencers handlar katastrofprodukter från Aliexpress eller Wish för att göra underhållning av.
Jag tycker det är skillnad, men jag förstår samtidigt att det kan vara svårt att skilja åt eftersom influencers gör sitt underhållande innehåll, mer som en privatperson än som del av en större produktion.
Jag tvivlar på att traditionell media skulle få ta emot samma kritik som då och då riktas mot influencers, trots att innehållet kan vara snudd på snarlikt.
De uppmanar inte sina följare att själva dra till Gekås och hitta kvitton att handla ifrån, utan de gör detta som underhållning för sina tittare.

Jag befinner mig förresten i Halmstad just nu.
Kanske ska JAG dra till Gekås och frossa i konsumtion?
Nej, det ska jag givetvis inte, men jag hade velat åka dit för att prova kläder från Pernilla Wahlgrens kollektion då jag är väldigt nyfiken på den.  
Den hade några riktigt snygga plagg som gärna hade fått flytta in hos mig.
Kanske en annan gång?
Jag är nämligen här för att hälsa på min bästa vän och hennes familj och värdesätter tid med dem betydligt högre än shopping på Gekås, men med tanke på hur poppis Pernillas kollektion verkar vara så kommer det förmodligen komma både en och två uppföljare i framtiden.

Hur ser ni på saken?
På skillnaden mellan underhållning och att uppmana privatpersoner att göra samma saker som det som underhållningen är baserad på?

63 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Videon säger ”handlar allt på kvittot”, Antonija förklarar att dom aldrig köpte det utan var bara en rolig utmaning.

    Så fyllde dom bara en vagn med allt från kvittot och lämnade den sen? Så personalen får lägga tillbaka allt?
    Eller hittade dom allt men la aldrig ner i vagnen?

      Och nej, jag orkar inte kolla videon för att få svar på frågorna men kanske någon som sett den tänker jag.

      Blir så stressad av henne?

      Visst betalade de, men kunde inte filma i kassan eftersom det var för mycket folk där. Det slutar med att de är på parkeringen med alla varor i påsar.

        Det var varorna de hade köpt till sig själv. Inte från kvittot.

          Det är inte vad de säger

        Säger de ja

          Så om jag tolkar dig rätt så ljuger de om vad de verkligen köpt?

        Eller så var de just sina egna saker de köpte som de hade i kassorna i slutet ???‍♀️

      Nej, det förklarade hon inte alls? Har vi sett samma video? ? Hon ljuger (som ligger i hennes natur då) om att de ej fick filma i kassan då det stod för mycket folk, men att det blev exakt samma summa som på kvittot.

    Halmstad<3

      Världens fulaste stad

        Är inte det Flen?

          Borlänge

          Nä, Borlänge

          Växjö. Jag flyttar aldrig tillbaka dit.

        Halmstad är ju jättevacker!!!! Var där när de körde triathlon senast och älskade den gamla stadskärnan! ❤️

      Eslöv är en väldigt torr och tråkig stad. Och kanske lite ful också.

        Haha, precis vad jag tänkte. Hässleholm är inte heller någon höjdare i Skåne.

          Vinslöv?

    Spontant tänker jag:
    1. Onödigt om de köpte en massa saker de inte ens vill ha eller behöver bara för att skapa content.
    2. Stackars personalen som fick extrajobb för deras underhållning om de nu inte ens tänkte köpa eller behålla sakerna. Bara en retur och sen se till att allting kommer på rätt plats igen är väldigt tidskrävande.

    Så för mig personligen känns inte detta som något kul eller nyskapande. Bara onödigt. Om de sen gav bort allting till någon mer behövande hade jag i alla fall kunnat se något (om än litet) syfte för hela grejen.

    Onödigt och inte alls roligt heller. Jag kan riktigt se framför mig hur influencers bara plöjer rakt in på Ullared, förväntar sig att röda mattan ska rullas ut och sen tror att de äger stället och gör lite som de vill.

      Klippet har ju fått 150.000 visningar på 3 dagar. Så det är ju rätt många som tycker att sådana där klipp är roliga.

        Säger mer om hennes målgrupp.15 minuter av livet man aldrig får tillbaka.

          Man behöver inte titta på allt. Man behöver inte titta alls 😉

        Bara för att en tittar betyder ju inte det att en tycker det är roligt ?

      Håller med.

      Hennes videon kan vara roliga att slötitta på ibland en vardagskväll (jag är 29 år och inte hennes målgrupp). Men på sistone känns det så otroligt tillgjort, de ska fuldansa, larva och tramsa sig mitt i ett köpecentrum samt hålla på och fejka för content. Det märks att hon snarare tror hon är en skådespelare än än Youtubare som delar med sig av det vardagliga.

      Att detta sen var en av de absolut tråkigaste videon (efter någon Chiquelle haul) som hon släppt är en annan femma. Ångrar att jag kollade ?

        När jag växte upp skrattade mamma och pappa åt Chaplin och jag tänkte att de är inte kloka. Nu är jag gott vuxen och tänker… skrattar folk åt detta? På riktigt?

    Gud så tråkig sak att göra.

    Ullared får man tycka vad man vill om, men jag tror inte ens att de som älskar ullared hade tyckt det varit kul att handla utifrån någon annans preferenser.

    Och om de inte köpte sakerna så var det ju bara en bottentråkig naturorientering fast på Ullared.
    ”Hitta tre olika löv” eller vad man nu gjorde åå mellanstadiet

      Haha, jag tyckte de lektionerna var jättekul. Kände mig alltid så duktig när jag hittat allt på listan. Var väl dock bara ett smart sätt av läraren att få elevfri tid och jag var den störiga ungen som hittade allt för snabbt ?

      Jag hade tyckt det vore roligare att se vad hon/de faktiskt köpte än att de ska jaga prylar från någon främlings kvitto. ?

    Blir helt matt av hennes energi! ?

    Varför gör de det? Låter jobbigt.

      Eller hur, tillräckligt jobbigt att handla de varor man själv vill ha där. De har faktiskt en del bra varor ibland, men det är fasiken skitjobbigt med allt folk, alla kundvagnar överallt kors & tvärs, själv irrade jag runt som en yr höna i cirklar och hittade knappt ut ha,ha, så att handla för skoj skull, nä puh alltså. Att åka dit för att köpa PW kläder skulle jag heller aldrig göra, plast & syntet med taskig passform.

        Känner samma. Folk har mycket energi till övers tydligen, haha (:

    Varför gör de det, ska det vara kul? Har de för mycket pengar?

      En rätt gammal trend på YT… känns som det var typ två år sen man såg det först:
      Började väl med att folk köpte samma som folk framför i drive in restaurang mer

        Fräscht när vi bokstavligen har tre år på oss att rädda jorden innan det är försent. Föraktar dessa influensers så jävla mycket.

          Idag har regeringen kommit överens om nya miljömål och några påverkar definitivt influensers. Det har sats mål för konsumtionens klimatpåverkan, inklusive ett långsiktigt mål om att nå nettonollutsläpp till 2045. Man har också satt mål på att minska svenskars konsumtion utomlands där flyget är en rätt stor del. Så influensers får göra som alla andra miljöbovar, förnya sig och bli en del av lösningen eller dö ut som dinosaurierna.

    Varför, ska det vara kul? Allt för content. Halmstad idag, är det en slump eller ska ”idolen” spanas in 😉

      Vilken idol?

    Härligt att kunna strö pengar runt sig så fast jag skulle inte göra det ens om jag hade mycket. Själv kunde jag inte ens betala varorna när jag var och handlade idag för kortet fungerade inte, medgavs ej. Pinsamt. Som tur är hade jag lite kontanter men fick plocka bort varor. Är det någon som vet vad det kan bero på när kort ej fungerar? Förlåt för OT förresten vet en del stör sig på det.

      Nätverksproblem hos banken gissningsvis

      Den ”guldiga” biten kan vara dålig, brukar fungera att putsa av den mellan varven, kan behövas nytt kort om den är för dålig.. annars mest troligen dålig uppkoppling mellan butik och banken.. Om det nu inte var simpelt minus på kontot.. Tur du hade lite kontanter på dig i alla fall men kan förstå att det var lagom pinsamt, lagom kul att stå där och känna sig luspank ?

      Typ 90% av tiden är det på grund av att det inte finns tillräckligt med pengar. Resterande är dåligt chip, fel på läsaren (tänk typ tekniska problem).

    Vet inte vad folk i allmänhet gör med prylarna de ”testhandlar” på olika hemsidor.
    Dock följer jag en från Canada som efter att hon testat hundratalet balklänningar etc skänker de till olika välgörenhetsorganisationer som jobbar med de olika grejerna

    Kan du en enda gång enbart förhålla dig till ämnet du skriver om utan att vara personlig, berätta om dig själv, dina djur osv? Försöker verkligen va konstruktiv, för jag tror verkligen inte många läser din blogg för att dem är intresserade av personliga tillägg eller THK (?) kan du inte snälla öppna en separat blogg för det isåfall? Ha en fin dag.

      Hej,
      Jag har och kommer fortsätta skriva bloggen på samma sätt som jag alltid har gjort, men jag ska ha det i åtanke så balansen blir bra.
      Tack för feedback. ?

    Hurra! Välkommen till Halmstad

    Ja vad fräscht att konsumera lite mer när vi bokstavligen har tre år på oss att rädda jorden innan det är försent.

    Blev nyfiken på om Oliver och hon bor ihop så var tvungen att kolla. Dom bor inte ihop, däremot bor hennes bror där, bor hon i en trea så han har eget rum eller sover han i soffan eller något?

    Förresten, är det bara jag som känner mig creepy när jag söker på någon för att se något sånt här? Känns typ fel, som ett övertramp och känner mig som en sån äckligt nyfiken gammal tant??

      Ja, det är därför jag aldrig söker upp sånt. Utan undrar jag så fortsätter jag att undra tills jag typ glömmer bort det, men struntar i att ta reda på hur det ligger till. Vill med andra ord inte vara en sån som googlar upp sån info, känns lite smutsigt. Hahah..

        Kommer köra på det i fortsättningen ?
        Besviken på mig själv som lät nyfikenheten ta över haha

      Det borde någon informera Skatteverket om. Han bor ju obviously inte där, då hon vid flertalet tillfällen skrivit att han (och/eller pappan) har flyttat från son- och pappas tidigare gemensamma boende. Den ena bor i Olivers gamla etta och den andra flyttade till någon annan etta.

        Att dom inte bor där dom är folkbokförda menar du? Är det de Skatteverket bryr sig om eller något annat? Har dålig koll.

        Olivers gamla etta som han hade innan den han har nu? Eller att hennes bror eller pappa bor i Olivers lägenhet fast han står skriven där men egentligen bor han hos Antonija nu? Hyr han ut sin lägenhet i andra hand alltså?

        Vad tjänar hennes bror på att vara skriven på fel adress? Varför gör man så liksom?

          Är detta en seriös fråga? Det finns diverse bidrag eller skatterättsliga avdrag som man kan ta del av beroende på vart man bor. Det är därutöver olagligt att stå skriven på en felaktigt adress, dvs. när man inte faktiskt bor där.

            Vet att man ska stå skriven där man bor.
            Tänkte inte på att man kan fuskar med bidrag eller någonting.

      Det ÄR creepy att folk kollar upp sånt.

    På tal om Antonija. Jag följer Camilla Hamid på IG och där dyker Antonija upp med jämna mellanrum och de var precis på en resa tillsammans. Vad är deras koppling?

      Camilla borde hålla sig borta från Antonija. Likaså Felicia. Dvs om de är intresserade av att rädda sitt rykte ?

    Du kan köpa några av Pernillas kläder till mig och skicka dom till mig då jag inte har möjlighet att åka dit! ?

    ”Jag tar det snubben bredvid har”

    Tycker det är konstigt att du skriver om att frossa i konsumtion på gekås och sedan: ”givetvis inte”. Min uppfattning från den här bloggen är att du konsumerar MÄNGDER med prylar, du har t.ex. visat upp mängden produkter, träningskläder osv. Och också som att det är helt normalt. Eller när du visade garderobsrensning. Enorma mängder prylar. Kan du liksom se att du själv ägnat/ägnar dig själv åt att frossa i konsumtion, eller är det bara att du ser ner på människor som gör samma sak fast billigare på Gekås?

    Hatar föraktet från de med gott ställt som ser ner på frosseri (när fattiga gör det) men i själva verket konsumerar massa onödigt året om.

      Hej,
      Jag köper och testar influencerprodukter då jag anser att det är relevant för bloggen, och är ingenting jag skulle uppmana någon privatperson att göra. Förhoppningsvis kan mina recensionen leda till att antalet felköp eller besvikelser bland mina shoppande följare minskar.
      Angående den rensning jag gjorde inför flytten så var jag tydlig med att jag inte rensat i mina garderober sedan jag flyttade tillbaka till Sverige 2008.

      Men om jag behöver vara ännu tydligare mot mina följare så ska jag ha det i åtanke.
      Tack för feedback! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.