Samma mage i olika vinklar??

Förlåt, men vad är det här? 
Är tanken att vi ska titta på det här och bli…vad? Peppade?
En fitnesstjej som med nöd och näppe lyckas få till några krusningar i skinnet på magen när hon viker kroppen framåt?
Ska de få oss att inse att allt handlar om vinklar på sociala medier, trots att hennes mage i princip ser exakt likadan ut i de båda klippen?
Har man en tvättbräda när man står upprätt så kommer man inte få några valkar när man sätter sig ner, utan man får på sin höjd en liten krusning i skinnet – precis som Denice visar upp här.

Förstår hon inte det eller ville hon bara haka på den här trenden av ”Instagram vs reality”? 
Jag vet inte om detta är att haka på eller att kapa på, men så himla bra blev det inte.
Jag var av exakt samma åsikt när Johanna Bladh och Ellos anklagades för att profiterar på en kamp som Johanna tyvärr inte hörde hemma i – nämligen kroppspositivitismen.

Jag rekommenderar istället kontot @saggysara vars inlägg har betydligt mer trovärdighet än det här. 

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

      Om du läser vidare ser du också att bolaget riktar sig på amerikanska marknaden och därmed amerikanska influencers (inrikesflyg)…

    Det handlade väl inte om valkar i det här fallet, utan löst skinn.

      Fast vadå löst skinn? Klart det blir sådär om man böjer sig.

        Är det klart? Så blir det inte för mig. Skinn har jag, små valkar blir det. Men inte så.

        Men hennes mage var ju jättetydlig, jag blev överraskad iaf. Även om jag också är skeptisk till såna här bilder och hur de tror man kommer känna när man ser dem…

          Jätterynkig ville jag skriva!

      Löst skinn? Vill man kunna böja sig bakåt behöver man liksom det…

      Precis, efter graviditet. Tänker att de som har rutor också mår skit över lös hud som många (inte alla ?) andra gör. Tycker det är bra att även hon visar hur det kan se ut ??

        Tänkte att den såg ut så för hon solat så mkt, ser ut som åldras, solskadad hud…

    Håller helt med, det här blev bara pinsamt av Denice

    Problemet är väl att hon, eller åtminstone många andra som lägger upp liknande bilder fast att de är jättesmala, själv tror att hon är ”tjock” på efterbilden också. Det blir nån form av bakvänd älska dig själv när allt det gör är att sprida mer vikthets, fast att det kanske inte var meningen.

      Det handlar ju inte om att vara tjock, utan om lös hud efter tex graviditet.

        Ja fast det där är ju knappt lös hud. Det jag menar är att människor med mer eller mindre perfekta kroppar ska visa fel och brister de inte har.

      Men grejen är väl att visa den lösa/rynkiga huden?! Jag såg absolut inte ut sådär innan jag fick barn. Är väl bara bra att visa upp alla sorters magar så att folk kan se variationen?! För min egen del har jag kommit över många kroppsnojor av att få se variationer och att ingen är den andra lik.

    Haha folk som inte ”är sina stretchmarks och valkar” men absolut identifierar sig med sina synliga magmuskler och inte ”känner sig som sig själva” när de kommer ur form. ??

    Det luktar alltid illa när folk som utan vidare ser till att instaflödet är fyllt med poser, perfekt ljus, filter och riktigt bra vinklar lägger upp EN bild för att visa någon slags verklighet. Nej tack, vi går inte på den lätta ? Sluta bidra till instanormen eller fortsätt upprätthålla instanormen men försök inte lägga dig någonstans mellan. Det blir inte speciellt bra.

    Bara pinsamt

    Roligt med kommentarerna där de tackar henne för att ha lagt upp det här, tack för vad egentligen?

      För att hon visar att även vältränade personer kan ha löst skinn som blir synligt trots vältränad.

        Så de förstår inte att om det skinnet inte hade blivit lite löst i vissa positioner så hade det spruckit i andra positioner? Okej låter som intelligenta personer.

          Hört talas om elasticitet?

          Nej Jasmin, folk förstår inte. Media har matat oss med helt perfekta kroppar utan varken skinn eller valkar. Är det bara tjocka som har tillåtelse att påverkas av det eller?

          Förlåt, men du låter verkligen själv ”intelligent” med din kommentar.

          Spruckit? Tror knappast någon tror att det är normalt att ha helt spänt skinn. Men den där typen av löst skinn är ju typiskt efter graviditet eller vid stor viktminskning och hon såg troligen inte ut så innan graviditet. Dessutom så blir skinnet slappare på en vältränad/smal person, alltså hade hon vägt 50 kilo mer i fett hade ju skinnet varit utspänt fortfarande. Har liknande själv och det är faktiskt inget man ser speciellt ofta på sociala medier så tja, det hjälpte faktiskt mig.

      Hon går före?

    Jag såg att hon hade hud på magen i första vinkeln. Hon behövde liksom inte sätta sig ner för att visa det? ?‍♀️

    Men handlar ju inte om att hon har valkar, utan om LÖS HUD, som typ alla får efter en graviditet? Och att många kanske tror att man är ensam om det, och känner en samhörighet när nån med 12-pack på magen också har lös hud.

    Det är liksom skillnad på lös hud och valkar. Hon försöker ju inte göra en reality vs insta, hon visar hur hon också har lös hud trots vältränad.

      Men _alla_ har väl lös hud om man böjer sig fram? Oavsett graviditet?

        Nej, för mig är det fett. ?

          Haha för mig (ts) med ? Alla är vi olika ?

            Samma här, min HUD är definitivt tight och inte lös som Denice, däremot har jag två mer eller mindre stora bilringar som jag inte tycker är så snygga ? så 1-1 kan man väl säga? Bilring + tight hud vs. sexpack + lös hud. Båda är fint/fult på sitt sätt!

        Nä, jag har ingen lös hud trots två graviditeter.

          Exakt, alla är olika ?

        Verkligen inte. Därför behövs både de med valkar och de med löst skinn, för de som behöver se att det finns olika.

        Vissa mår ju fruktansvärt dåligt över det, därför tycker iaf jag att detta va bra. Löst skinn har jag inte, har aldrig haft en fullt gången graviditet. Min mage blir bara en enda fet ring om jag lutar mig fram, noll elasticitet där.

        Nej? Jag har verkligen inte lös hud, det är ju isf fett. Men skinnet sitter ju ”tajt”, inte liksom så att man kan dra i det.

        För mig var det stor skillnad före och efter graviditeter och det är förmodligen det man jämför sig själv med.

    Det kanske är svårt att tro men alla kvinnor drabbas av utseendehetsen. Oavsett om du har extra fett på magen eller rutor. Det är inte många kvinnor som känner, ”skönt, jag ser ut som normen och alla mina ”fel” är normala”. Även om resten av världen ser dig som perfekt så har du själv ofta inte samma ögon. Denise tex har väl kämpat med ätstörningar och har kanske ev skev bild av sig själv? Jag har samma. Min lösa hud på magen ser tydligen ingen annan men man behöver inte dumförklara mig. Jag håller tyst numera men har ångest på insidan för jag känner, trots allt, att jag inte duger.

      I all välmening, om du känner att du inte duger pga lös hud på magen så hoppas jag att du söker hjälp. Tänk vad mkt bättre du hade kunnat må om du accepterade din kropp!

        Jag har accepterat att jag inte måste acceptera hur jag ser ut. Jag älskar mig själv men inte min lösa hud.

          Jag tror att man i många fall bara saknar den kropp man en gång hade, det är inte alltid utomstående ideal man jämför sig med. När man blir äldre så ändras kroppen även om man tar hand om den och alla reagerar olika på det… Jag saknar min 22-åriga kropp enormt mycket men man försöker vara glad ändå!

            Exakt! Innan barn hade jag fast mage och nu så, hur mycket jag än tränar, så känns huden slapp. Så är det bara. Jag är fortfarande samma person men jag älskar inte mage på samma sätt längre.

    Fast det här är löjligt. Det är ju , precis som många skrivit , sin lösa hud hon visar upp och inget annat. Med risk att låta okänslig; men blir så otroligt trött på hur människor som mår dåligt och kämpar med självkänslan pågrund av övervikt verkar tro att de har någon typ av ensamrätt till att kämpa. News flash; de flesta av oss mår dåligt över våra kroppar och de flesta av oss skulle kunna göra en insta-reality – varesig det handlar om övervikt, lös hud, bristningar, celuiter, depression etc

      Men att må dåligt över en normsmal och normsnygg kropp, VAD är det man mår dåligt över?

        Man har väl valkar när man sitter ner trots att man är smal. Hatade att sitta ner på stranden när jag var tonåring för tyckte att det var pinsamt fast jag nu fattar att jag faktiskt var smal! Man fick bara se bilder av perfekta kroppar i media så även fast man var smal trodde man att alla andra smala inte hade valkar tex

        Det du ser när du tittar på en person du betraktar som normal snygg är din åsikt och har absolut ingenting att göra med hur den personen ser på sig själv och sitt eget yttre. Självkänsla bottnar dessutom i otroligt mycket mer än bara en spegelbild.

    Varför vill så många filma sig själv och lägga ut på nätet??? Varför är det så viktigt för så många att förklara sig för helt okända människor att tex- jag tycker såhär om ditten och jag tycker datten är fult.
    Varför har vi fått så ohanterbara köer till barnpsykiatrin, varför har antalet självmord ökat sedan 70-talet, varför står folk på morgonen och granskar sitt ansikte i spegeln och anser att dom ser så fula att dom måste sätta på sig alla krämer, foundation osv. Varför har så många självskadebeteende, varför kan folk börja grina eller bli förbannade och hota med att;-jag kommer inte gå på den där jäkla festen, jag har ju inget att sätta på mig, varför har folk sånt dåligt självförtroende att dom måste skriva riktigt elaka kommentarer från sina fejkkonton på andras instagram osv osv.

    Ser ni nåt samband med dagens narcissistiska men samtidigt Jag-klena människor?
    Det gör jag.

      Ja verkligen. Det har gått så kraftigt överstyr.
      Ta en sån som Stina Wollter som ska vara någon sorts motpol, ändå är hon så känslig så minsta lilla kommentar på Instagram som inte är helt positiv måste hon bemöta och snärja in sig i i evighet. En kvinna som är 50+! Hur blev folk såhär? Och hon är bara ett exempel, hela samhället har blivit fullt av detta. Så sköra egon att inget får lämnas därhän utan allt måste bemötas, varje ordstrid måste vinnas.

        Kunde inte sagt det bättre!!!

    Jag rekommenderar även @jellydevote
    Riktig fitness tjej men som också har två helt olika kroppsformer beroende på pose! Och väldigt jordnära för ett så stort konto.

    Nästan allt har blivit sorgligt med influenserkulturen. Visa upp ditt dyra liv. Din smala kropp som inte egentligen är realistisk= Tänker Bianca som har ätstörningar och blir smalare och smalare och sen kompenserar det med två bröstförstoringar och påfylld rumpa då allt fett försvunnit. Finns det något äkta där ute snart?

    Tycker ditt exempel var exakt likadant som Johanna och den andra…

    Danae Mercer gör det absolut bäst på insta, hon måste vara alla flunsors hatobjekt 😉

      Älskar henne. Följt henne i flera månader. Uppskattar min kropp mer efter jag har följt henne ett tag.

    Denice Moberg känns lite tveksam i såna här sammanhang… Minns när hon operetade brösten och återvände till gymmet 2 veckor efter operationen. DÅ har man nog problem.

    Jag har visat mina döttrar att jag faktiskt kan peta på magen när jag sitter. Som jelly? Den är liksom inte platt då som det framställs i sociala medier. Peta peta peta på ?

    Sen tror jag också att det är viktigt att förstå att valkar och löst skinn inte är synonymt med dålig hälsa. Jag gjorde en överviktsoperation och gick från 90 till 65 kilo ganska fort. Jag vägde enligt BMI rätt men hade ändå lös hud och hängande mage.

    Hade någon för 20-30 år sedan sagt att 2022 så kommer tjejer att knäppa upp byxorna, filma sig själva och skicka ut filmen så hela världen kan se den, så hade ingen trott på det. Vet inte om det är bra eller dåligt.

    Är så sjukt jävla TRÖTT på normsmala tjejer som sysslar med insta vs reality.

    De är många.

    Och vad de inte förstår är att deras ”kamp” får motsatt effekt.

    Oftast är det inte stor skillnad på deras bilder, vilket också blir skevt och märkligt. Men när de pressar fram lite valkar på ”reality” bilden – ska det få MIG att må bättre? Att den här tjejen tycker att hon är tjock på den bilden?
    Vafan är vi andra då? Smällfeta grisar?

      Nej ingen försöker väl visa att de är tjocka? De vill visa att ALLA får valkar i vissa positioner, kan få svullen mage osv osv. Jag var smal i högstadiet men kände mig aldrig smal när jag såg perfekta kändisar i tex Frida-tidningar. Hatade att sitta ner på stranden för man fick valkar. Är väl jättebra att visa att det inte finns kroppar som är smala i alla positioner.

        Jo de pressar fram valkar. Så skriver de ”vi smala kan också se tjocka ut” och deras ”realitybilder” är oftast ”en smal tjeja” – men hela syftet med ”realitybilden” är att de SJÄLVA tycker att de är tjocka/fula på just den bilden.

        Vilket får en att tvivla på sin egna kropp jävligt mycket. Och må piss.

          Nämn en bild där någon skrivit ”vi smala kan också se tjocka ut” tack

      Tycker det blir riktigt jäkla tokigt när all den här jäkla hetsen kring kroppar också vänds på andra hållet. Är man för vältränad, eller för smal, då ska man bannemig inte få göra denna typen av videos. Helst av allt ska man inte få lägga ut något kroppsrelaterat, för då uppmuntrar man till kroppshets. Tror man får försöka komma till insikt med att det finns tusen olika kroppsformer, att det inte finns någon kroppsform som är rätt eller fel.

        Du förstod inte min poäng. Alls.

          Nej, jag förstod nog inte alls. Oavsett så tycker jag att det är tråkigt att man ska känna någon form av kroppshets. Finns alltid något man själv känner att man är missnöjd med, som många avundas ❤️‍?

    Fan vad ledsen jag blir! Jag är 28 år och allt jag vill är att ha en frisk kropp och så gnäller folk över lite hud och valkar. Jag vet inte hur länge jag kommer klara av att jobba pga kronisk sjukdom. Kan inte alla bara uppskatta om kroppen funkar som den ska ❤️

      Håller med! Hur kan det vara ett ”problem” att vara smal men ha lite lös hud?

      Jag har valkar, bristningar och massa grejer på kroppen som jag gärna hade varit utan men någonstans måste man väl ta ansvar och välja att inte lägga all tid på det. Fan vad skevt det är här i västvärlden. Att böla för lös hud efter en graviditet?! Vad händer med dessa människor om de drabbas av verkliga problem?

    Så jävla tröttsamt att kvinnor måste ta av sig för att visa att man duger. Att alla är så jövla osäkra och att man måste ”älska” sina valkar, veck och dylikt. Varför måste man bevisa att man duger trots form.
    Alla gör ju det ändå. Alla duger ju. Man måste inte älska varenda centimeter av sin kropp. Men man behöver inte heller lägga så jävla fokus på det heller. Det är bra som det är.

    Jag är ganska smal och vältränad, och uppskattar den här typen av inlägg av folk som är lika mig i kroppsbyggnad. Då förstår jag att folk som är ”normsmala” inte heller ser ut som idealet i 100% av fallen. Det hjälper mig, men synd om det går ut över andra. Men känns som att det inte är ok för smala att prata om sina kroppskomplex?

    Jag verkar inte fungera som andra kvinnor, har jag förstått. Ända sedan unga tonåren har jag blivit glad av att se allt som jag tycker är vackert, och där ingår människor också och deras kroppar också. Det är som konst i mina ögon, JAG har inget med den bilden att göra…alltså jämför aldrig. Jag har nog aldrig förstått den snabba ingången till att se något och genast tänka på sig själv. För ärligt talat…om man gör så gentemot de man anser norm-snygga, så gör man samma mot de övriga och klassar dem som mindre okej än en själv….rangordning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.