Har jag synska läsare?

Det här faktiskt en liten smula lustigt….
Inte att Gabriella mår dåligt, det är så klart inte ett dugg underhållande eller lustigt, utan jag menar hur gårdagens kommentarsfält i kombination med Gabriellas senaste blogginlägg föll ut.  
Så här ser det nämligen ut på hennes blogg i skrivande stund:


Jag har aldrig varit gravid och heller aldrig slutat snusa, så jag kan inte identifiera mig med vad Gabriella går igenom just nu.
Däremot vet jag att många uppskattar den här typen av ärliga inlägg, särskilt om man kanske går igenom samma eller liknande saker då det ger en känsla av att inte vara riktigt lika ensam.
Säkerligen kommer Gabriella känna samma sak av de som kommenterar hennes inlägg eller som skriver till henne på andra plattformar.

Abstinens är en lurig jäkel som kan få människor att känna alla möjliga konstiga saker.
Så här skriver ”sluta rökalinjen” om nikotinabstinens:

De första två till tre dagarna är värst när det gäller fysisk abstinens. Suget efter snus och nikotin kan vara stort. Många upplever yrsel, illamående, koncentrationsproblem och sömnsvårigheter, men redan efter två dagar har det värsta hunnit lägga sig. Ditt smak- och luktsinne kan också ha påverkats under snusperioden, men på två dagar är även detta helt återställt.

Yrseln beror på att nikotin verkar kärlsammandragande, och utan nikotin sjunker ditt blodtryck. Motverka det genom att få i dig tillräckligt med salt, vatten och socker, eller drick lite vätskeersättning. Annars är det inte så mycket du kan göra åt abstinensbesvären, nikotinfritt snus eller tuggummi fungerar dock ganska bra för många.

Jag tänker att det bara är att försöka rida ut stormen.
Att göra det som krävs för att ta sig igenom de allra jobbigaste dagarna – förutom att börja snusa igen då.
Gråt, ät, ynka och skrik.
Dessa känslor är bara tillfälliga och det finns ett ljus i slutet på den – förhoppningsvis – korta tunneln.
Flexed Biceps on SoftBank 2014

Kämpa!

 

88 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Blir typ stressad av henne, hur snabbt allt ska gå. Klarar inte ens 4 mån gravidtetsförsök utan att gå taket.. verkar asjobbigt alltihop

    Åh. Finns det någon med lite mer tips på att sluta snusa? Min kille försökte men det var verkligen ingen rolig upplevelse för någon utav oss. Han drog ner till ca 6-8 snus om dagen men kunde inte hålla ut mer än ca en månad. Sur och tvär blev han förstås, nästan deprimerad. Allt handlade om hur många snus han tagit och hur många timmar det var till nästa. Blev heller inte lättare med tiden. Han har nog rätt bra disciplin egentligen men svårt när världen förvandlas till ett svart hål..

      Detta funkade på mig: nikotinplåster och minska sen styrkan efterhand genom att klippa plåstret i mindre och mindre bitar. Niquitin clear använde jag. Hade knappt någon abstinens alls och hade snusat i 10 år innan dess. Kombinerade med nikotinfritt ”snus” för att ha nåt under läppen 😉

      slutasnusa.se hjälpte mig väldigt mycket. Personer som är i samma sits och stöttar varandra. Vet ej om sidan är aktiv än dock. Problemet för mig var aldrig de första dagarna med abstinens utan tiden efter. Längtan som kommer då är helt sjuk. Deprimerad blir man garanterat då hjärnan saknar dopaminpåslaget man får av snuset. Var stöttande men inte påträngande.

    Väldigt nödvändigt att premiera sådana där dräggiga kommentarer. Verkligen..

    Kommer aldrig sluta snusa! Enda lasten och har noll dåligy samvete över det.

      Nä, det drabbar ju bara dig, eventuella sjukdomar.

        Haha. Jag jobbar i vården och läser varje dag och har sammantaget läst tusentals och åter tusentals läkaranteckningar om patienters nuvarande sjukdomstillstånd där även sjukdomshistoria alltid är inkluderad. Har noterat TVÅ ggr att patienten är snusare (kanske för att jag själv snusar, men jag lägger ändå alltid märke till allt sånt där för att se samband osv). Jag vet heller inget annat fall där snus skulle ha varit en orsak till svåra sjukdomstillstånd. Att det står att patienten är rökare är inte heller vanligt.
        Högt blodtryck har en klar majoritet av allvarligt sjuka människor och givetvis kan snus bidra till det men då ska det också stå att patienten snusar, annars står det alltid ”snusar/röker inte”.
        Jäkla trams att sprida dynga. Min erfarenhet gör mig trygg med att snus inte alls är skadligt. Tråkigt för tandköttet och tänderna, dock.

          Jag snusar (alldeles för mycket) och har så långt blodtryck att vården brukar fråga mig om jag svimmar ofta ? (svaret är nej, aldrig hänt)

          Va? Den anonym du svarar på skriver ju _eventuella_ sjukdomar och om man nu blir sjuk så lider den som snusar mest av den (eventuella) snusorsakade sjukdomen.
          Av alla de tusentals anteckningar du läst har det bara varit 2 snusare? Många snusar ju, borde inte den siffran vara högre?

            Många äldre snusar inte, dom röker oftare (jobbat tidigare många år på sjukhus så lite koll har man) det gör däremot yngre väldigt många både män och kvinnor.

          Du jobbar i vården, men du försöker få det till att det inte skulle vara så farligt att röka. Snälla människa.

            Snus minskar risken för Parkinson 😉

          Min pappa är gammal snusare och han fick cancer tack vare sitt snusande. Han fick cancer i munnen och halsen. Läkaren kunde säga att det var bland annat snusande som såg till att han fick cancer. Halva hans ansikte är stråland och halva halsen med. Snus är farligt.

        Snus är ingen fara som cigg, du får läsa på lite mer.

          Fast jo, snus kan ju höja blodtrycket och ett högt blodtryck kan i sin tur leda till allvarliga hälsoproblem såsom hjärt- och kärlsjukdomar. Så det är inte helt harmlöst. Med det sagt så får alla göra sitt val, jag dricker alkohol och äter charkprodukter emellanåt (båda länkade till cancer t.ex.) men att förneka hälsoriskerna är bara barnsligt.

            Allt är länkat till cancer…

              Ja fast vissa saker är ju starkt länkade till cancer och inget vagt, t.ex. det jag nämnde samt rökning.

              Nej.

    Vilken resa GabJossPoss och ZebPoss kommer ha.

    Haha, jag har samma problem… Är dock inte gravid. Bor utomlands i ett land där snus inte får säljas, så är ibland tvungen att sluta snusa om jag inte får tag på snus. Abstinensen är inte kul.

    Fattar inte riktigt.. Den här Gabjoss klagar över att hon mår dåligt över att hon slutar snusa och folk klagar på att hon klagar på att hon mår dåligt för att hon är gravid?
    Känns lite väl långsökt av det som Gabriella skrivit enligt detta inlägget.

      Hon slutar ju snusa EFTERSOM att hon är gravid, tycker därför att det finns en tydlig koppling.

        Jo det förstår jag men hon nämnde ju inte graviditeten i detta inlägg iaf. Det jag menar är att jag gissar man kan må skit när man slutar snusa (har aldrig varken snusat eller slutat snusa) gravid eller ej.

          Jo hon nämner graviditeten. Men inlägget är lååångt och Camilla har bara klippt ut en liten bit.

            Heh, antog det. Det blir ju lite missvisande mot poängen man försöker göra här.

        Man slutar väl snusa innan/när man vet att man är gravid??

    2-3 dagar innan abstinensen försvinner?

    Bah…. Jag hade abstinens i över 1år när jag slutade snusa… Sen började jag igen när vi akut fick avliva hunden…

      Råkade byta ut ditt ”när” till ”och”….blev rädd.

      Är väl kanske den fysiska abstinensen. Har aldrig direkt känt av den själv. Inte heller sådär att jag blivit jättearg eller ledsen, helt klart hanterbart. Men suget har konstant funnits där vid snusstopp och tror aldrig det kommer ge sig helt. Men stör mig faktiskt lite på det där att man bara ska ta sig igenom en kort period där man kan ligga hoprullad typ och sen ät det över och man är en glad icke-snusare, själva resan att sluta är SÅ olika för alla och viktigt att inte tro att det finns någon magisk gräns, då lär man bli besviken.

    Tycker det är sjukt att hon som gnällt i flera månader över att de inte blir gravida på första försöket, inte har slutat snusa i förväg? Hon har ju varit inställd på att bli med barn ett bra tag nu, att boka in äggtestning och spolning av äggledare var lättare än att börja ta hand om sin hälsa eller? Lite konstig planering bara, hon visste ju att det skulle bli tufft att sluta snusa eftersom hon redan har gjort det en gång. Kanske rimligare att inte låta det sammanfalla med måendet i tidig graviditet då kanske.

      Lättare sagt än gjort, man är inte sugen på att ligga då man har apstinens direkt ?

        *abstinens ?

        Nä nu har du följt Gabriella dåligt! Varje gång hon visar upp sin mensapp så ser man tydligt hur det liggs friskt minst en gång om dagen! 😉 Tror hon hade blivit djupt kränkt av din kommentar med tanke på att hennes och Zebs GREJ som par är att ligga mycket (och dricka smoothie).

          Men så snusande hon! Nu har hon slutat då han är gravid!

      Ja, det är självklart lättare att boka in alla tester i världen än vad det är att sluta snusa… Alla vet ju att det är svinjobbigt att kicka ett nikotinberoende, det handlar nog inte om att hon inte tyckte att det hade varit smart, utan om att det är riktigt svårt.

    Alltså det är tufft att vara gravid, vissa mår bra men för många är det riktigt kämpigt.
    Man måste få berätta det!

      Eller hur! Jag mådde piss under båda mina graviditeter. Min värsta mardröm är att bli gravid igen ?? MEN som ”plåster på såret” fick jag efter båda graviditeterna spendera 9000 kr av vår gemensamma hushållskassa (1000 kr för varje månad som gravid). Inte för att det hjälpte under tiden, men lite kul ändå så här i efterhand ?

        Oh, vad spenderade du pengarna på? *nyfiken*

          Första omgången köpte jag en scarf från Hermes och ett par ballerina från Chanel. Andra omgången en väska från YSL (båda gångerna la jag lite ur egen ficka också ?). Hade bestämt att lägga pengarna på sånt som är dyrt, för jag är så dålig på att spara, så nu kunde jag ju verkligen köpa dyra saker, och sånt man har kvar resten av livet som en påminnelse till mig själv att jag verkligen klarar allt.

        Så jäkla rätt! När man inte mår bra är en graviditet en sån jäkla uppoffring, både fysiskt och mentalt… ❤️

          Eller hur! Tack ??

    Geniet Söderholm + Malte Gårdinger…. Remember where you heard it first?

      Vad? Relation?

        Oklart! Men såg lite stories där jag tyckte dem båda tindrade extremt mycket med ögonen mot varandra ? Jag kan ha fel, men de såg så kära/förtjusta ut…

      Och de är..?

    Självklart får man klaga när man är gravid. Min svärmor ifrågasatte det, hon sa även ”Gravid är ingen sjukdom. Det är ett tillstånd”. Då kastade jag ut henne faktiskt. Ut på gatan, hon fick ta in på hotell. Även min man kastade jag ut (eftersom han höll med henne). Det får finnas gränser och självklart ska gravida få klaga utan att det ifrågasätts.

      Kasta ut, vad moget. ?

      Beror lite på hur mycket man klagar ändå och hur illa det är

      Hahahaha underbart ❤️ Otrevliga/jobbiga svärisar kastas ut för lite tycker jag…

        ?

      skillnad på att klaga på tex att det är tungt i vecka 37 eller vad du nu hade för rimlig anledning och gabjoss som är gravid i kanske max vecka 4 och inser nu att hon måste sluta snusa ?

        Man får klaga precis när man vill. Du klagar ju på att hon klagar.

          Slå upp vad ”klaga” betyder.

            ?

        eh nej jag har inte klagat på varken Lisa eller gabjoss. jag höll med Lisa nu och menade på att hon hade rätt att klaga

    Åh stackas henne som måste sluta snusa när hon klarat av att sluta en gång men varit dum nog att börja igen

    Vilket trevligt inlägg. Glad eftermiddag på er alla solstrålar!

    Nej, du har inte synska läsare. Däremot har du många missunnsamma, gnälliga och grälsjuka läsare.
    Många läsare mår uppenbart inte alls bra och har enda livshanteringsmekanism att få andra att må lika dåligt för att få chansen att må bra själva. Det vill säga typisk mobbarpersonlighet.

      ???

    det är ju ingen hemlighet att hon ville bli gravid utan de har ju försökt typ hela förhållandet så hon har ju haft chans länge att sluta! känns dumt att göra det precis nu när hon plussat när hon kunde försökt sluta redan i januari..

    Att sluta med värktabletter för 2 år sedan är nog bland det tuffaste jag varit med om. Jisses. Ni som vet ni vet. Jag hade en granne som var tvungen att lägga inn sig på sjukhus. Så hon stötta mej och det tog några veckor Hua. Jag var hemma och det var bara att ta sig igenom det.

      Vad för värktabletter pratar du om?

    Har någon här ett tips på en bäddsoffa man kan sova på typ varje natt . Ska nämligen flytta till en etta

      Vad har du för budget?

        Under 15 000

          Köp en bra kontinentalsäng och använd som soffa med stora kuddar vid behov.
          Du sover 8 timmar om dagen, sitter i soffan i typ Max 4

            Funkar inte riktigt med kontinentalsäng för mig men tack ändå för tipset

              En sån där säng man fäller ner från väggen? Ett väggskåp?

                Tänk jag alltid varit rädd för sån där säng man kan fälla upp. Tänk om det händer när man ligger i den och plötsligt fälls den upp ?

                  Hahaha….den känslan får jag alltid i sådana där britsliknande bäddar på båtar som man fäller ner.
                  Det känns som att de skulle kunna smäcka igen vilken sekund som helst, särskilt om man sover nära väggen.

      Om du har garderobsplats/förvaringsmöjligheter så egentligen vilken bäddsoffa som helst men investera i en ordentlig bäddmadrass att lägga på. Får sen förvaras ihoprullad när bäddsoffan är ihopfälld.

      Vi har Friheten bäddsoffa från Ikea i vår stuga. Har en extra bäddmadrass på. I den sover vi skönt i veckor i taget på sommaren.

        Tack för tipset!

      Vimle från Ikea.

    Sjukt att hon aktivt försökte bli med barn medan hon snusade. Riskerna är som störst i början också – det är då man absolut inte ska snusa/röka. Att ha abstinens kan dessutom vara skadligt för graviditeten.

      Gabjossposs är en kvalificerad lipsill med norra Europas största offerkofta. Javisst det är jobbigt att vara gravid, det är jobbigt att sluta snusa och röka (vet det, har gjort det). Det är dock ingen som har blivit lovad en livslång rosegarden och istället för att bara gråta och tycka synd om sig själv är det läge att skaffa sig en vuxen strategi. Hon kanske ska ringa till Bellas Paul som slutat snusa efter 30 års snusande och få lite goda råd (skoja bara).

        Oj, vilken riktig solstråle du verkar vara. Hellre klagar jag under graviditeten än att vara ständigt på ditt humör.

    O varför inte sluta snusa innan man blir gravid?
    Hade ju förenklat det hela lite

    Hur resonerar alla som försöker bli gravida men har botox/fillers? Eller är det ok att ha det i kroppen då du blir gravid men inte ta det då du redan är gravid? Skulle för övrigt uppskatta en ”rynka pannan och mellan ögonbrynen-utmaning” bland alla influencers.

      Rekommenderas att INTE använda botoxbehandlingar under själva graviditeten – helst inte under amning heller. Det anses vara oetiskt att föra sådana studier på bebisar/barn så finns inget bevis på hur farligt det kan vara. Därför erbjuder OSERIÖSA kliniker botoxbehandling under graviditet ?. Tester på djur har dock visat att fostret kan ta skada – just därför rekommenderar FASS ett nej

    Tänker på de barn hon redan har. Vilken syn har de på bebisar och graviditeter? Att gå ut med sin graviditet innan sista sperman ens gått ur kroppen, två gånger, och i samma veva har de förlorat sitt lillasyskon. Jag är ej barnpsykolog men tänker att det måste vara lite upp och ner för dem att förstå hur det går till. Talar föräldrarna med dem om hur liv blir till och avslutas? Gör man sånt i deras ålder? Genuint nyfiken, har inga barn själv

      Ja de verkar onekligen vara väldigt öppna med hur barn blir till. Var det inte i hennes vlogg som ”mannen” sa att Jason såg ut som en kondom eller nått liknande?

      Klart man kan prata om hur liv blir till och döden med barn. Man gör det väl på den nivå som passar beroende på ålder.

      Vilken konstig kommentar från dig.

        Herregud är väl inte konstigt att fundera hur man pratar med småbarn om sånt, ifall man själv inte har några!?

          Hela din kommentar luktar illa. Det vet du nog själv också.

          Ett tips om du inte vet det är att fråga tex ”hur pratar man om hur barn blir till med små barn som ska få syskon?”

          Onödigt att slänga dit en massa kängor och sen låtsas undra över hur man pratar med barn.

            En genuin fundering då jag tänker att det enligt mig måste vara svårt för småbarn att förstå hur mamman blir gravid, sen inte är gravid, sen blir plastmamman gravid, sen dör barnet, och nu är mamman gravid igen om än extremt tidigt gången? Det måste vara oerhört mkt intryck och svårt att ta till sig? Svara på frågan istället hade varit trevligare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.