Antonija Mandir & Camilla Hamid fick hat och hot efter senaste videon

Antonija Mandir har tagit till Instastory för att berätta om det hat och de hot som hon och Camilla Hamid fått ta emot efter att de publicerat den här videon.
I den så besöker de en högt recenserad restaurang i Venedig där de bland annat beställer in en lax-carpaccio – en rätt de trodde skulle vara någonting helt annat och således skickade tillbaka och fick tagen från notan.
Många tyckte att deras beteende hade ett och annat att önska, men tydligen saknar många av deras följare det grundläggande ordförråd som behövs för att kunna framföra kritik, utan att för den sakens skull låta som ett oborstat gäng rövare.
Hur kan kritik om innehållet i en video innehålla hat och hot? HUR motiverar man det för sig själv? Eller fattar dessa människor inte innebörden av dessa uttryck?
Lite som jag undrar om Ebba Busch förstod innebörden av ”skarpa skott” när hon uttalande sig om polisens agerande under veckans upplopp, orsakade av den danska dåren Rasmus Paludans bokbål i miniatyr.

Så ett kort och öppet brev till den som känner sig berörd och vill ta åt sig:
Kritisera gärna innehåll ni anser klandervärt, men vad tror ni om att INTE bete sig som Europas största rövhattar samtidigt?
Att försöka lägga kritiken på en rimlig nivå med tanke på vad som ligger till grund för kritiken?
Kan det vara något?

 

146 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det går ju bra med efterkonstruktioner.

      On point! Sen att hon säger att det är så läskigt med internet? Deras sätt att bete sig är mer läskigt!

        Precis! Men inte att hon nånsin kunde se sig i spegeln. För mycket begärt.

        ”Niii är hemska, jag tänker inte TA er kritik!!! JAG har rätt att göra som jag gjorde!!! Jag gör dessa videos och underhåller er under en pandemi och detta är tacket, när jag bara beställt en fisk som inte smakade som JAG ville!!! Nu blir jag martyr tills jag får en massa fjäskande kommentarer igen. För det förtjänar jaaag efter denna hatstorm”

          Haha typ! Men sen också; Ingen tror väl seriöst att hon fått hot? Varför ska de konstant skrika om hot när några kritiserar deras beslut? Lustigt nog så syns aldrig dessa många ”hoten” utåt heller? Vad säger man ens? ”Du förtjänad att X för att du skickade tillbana mat”, eh? ??‍♀️

          Verkar dessutom som att hon inte ens fattar vad problemet är?

    Menar hon att det hela var ett stageat skämt? Fattar inte.

    Hon är bara så oskön.

      ?!
      Tror hon menar att restaurangbesöket bara varven liten del av en video som skulle bara skön och rolig

        På vilket vis skulle den kunna vara skön och rolig? Det är väl det som är problemet?

        Ja, hon förstår ju inte alls ”problemet”. IQ fiskmås har svårt att begripa såna saker. Nästa gång jag ser hennes videon på Youtube ska jag begära de 20 min samt pengar för annonsen tillbaka för att jag ej gillar innehållet.

    Jag undrar mest hur länge folk ska vara upprörda över den här laxgrejen!? Någon som vet?

    Man kan nästan tro att de har skadat små söta kattungar så som folk går igång på det här.

      Tycker mest hon är så jävla oskön bara. Fattar inte hur hon tänkte men inte mer med det. Men tror faktiskt folk reagerar extra på henne för hon är så illa omtyckt ??‍♀️ Det är min förklaring varför folk gör så stor grej av det och ältar.

        Men snälla alla som klagar på att hon är oskön, det är er personliga åsikt, förtjänar hon hat för det eller, för att ni tycker att hon är oskön?! Ingen förtjänar hat vare sig man tycker om dom eller ej.

      Om det nu verkligen stämmer att de fått hot är det inte ok. Men, det är väl bara att polisanmäla. Även om det inte leder någonstans avskräcker det alltid någon.
      Jag har lite svårt att fatta att folk går igång på deras restaurangrecension. Vi pratar en lätt bajsnödig Instagram bagare och en skränig wannabe partypingla. Hade man verkligen förväntat sig kvalitet? Är mest förbannad på mig själv för att jag slösat bort 36 min av mitt liv på menlöst skit.

        Med tanke på hur folk skrev om Oliver här igår ang hur han är världens sämsta pappa (hur nu folk vet det, tänker att det är jävligt orättvist att gå efter sociala medier och vad man tror, för det är ingen sanning), så är jag inte förvånad att folk kan skriva heeeelt sjuka saker.

        ”Bara att polisanmäla”.. Nä? Folk får väl bete sig. Det va sjukt märkligt gjort – men att skriva hot är absolut inte okej. Det ska inte behövas polisanmälas.

        Snyggt att förminska dom förövrigt. ”En lätt bajsnödig instagrambagare”.. ?

          Vad fanns för hot mot Oliver menar du i gårdagens inlägg? Massiv kritik och en del påhopp absolut. Förespråkar du censur?
          Du vet att hot är ett brott enligt brottsbalken så om någon hotar en person då ska man bah näe dumma dig så får du inte säga?
          Du tycker jag förminskade Camilla, det är din åsikt. Jag kan ärligt säga att jag har noll respekt för influensers rent generellt. De har inte gjort ett dugg för att förtjäna min respekt. Det har blivit modernt att skrika härskarteknik i vissa kretsar. De flesta har ingen aning om vad det är.

            Det e bara tröttsamt. Ja, tycker hon kan stänga ner sitt konto. Ingen förlust alls. Å hot hit och hot dit. Det är bara tomma ord. Det är såklart inte ok..men garanterat harmlöst. Polisen har viktigare saker för sig än kränkta influencers. Jag blir aldrig någonsin hotad i mitt yrke. Kanske dags att byta bransch?
            Dessutom förvrider hon historien..som vanligt.
            Gör bra grejer istället för att bete sig som en diva och göra narr av andra.
            Fattar inte att man sitter å glor på eländet..
            Sen blir det ju lätt uppeldat av dina inlägg här. Får du ngt dåligt samvete emellanåt?
            Du vet ju hur människor beter sig efter dina kritiska inlägg.

              Det idiotiska står ju denna influencer för, tillsammans med sin kompis. Det är ju det som folk kommenterar och inte C val att visa detta här i BB.

            Nä skrev inget om att folk hotade hnm. Men sättet folk skriver OM honom, utifrån sociala medier.

              Hans sociala medier är rätt talande

          Fast om hon tycker att det är en ”lätt bajsnödig instagrambagare”…?
          Om nu ”världens bästa Camilla” får ångest av kommentarerna, så kanske hon inte skulle varit med på sån här skit?
          Så klart inte ok med hot. Har kallar dom väl alla negativa kommentarer, antar jag?

            Hat ska det vara.

              Jag kritiserade ett konto från en psykakut som gjorde ”roliga videos” på sin TikTok/instagram (som INTE va regionkonto enligt dem)(för att i nästa mening prata om hur mycket de fått kämpa för att få spela in i lokalerna OCH namnet är liksom regionens psykakut).

              Kritiken handlade om välkomponerade dansar om hur ”man kollar till patienten i smyg”, mycket fokus på skötarnas utseende och danser som platsar bättre på Rhodos. I frågestunder från unga personer med självmordstankar och grav depression som inte visste hur man sökte hjälp, svarade de mot bakgrund av sina leenden selfies att det var tråkigt att personer kände så och de hoppades de skulle ringa för hjälp. Vid högtider (som bekant är mycket svårt för väldigt många fick de massiv kritik (konstruktiv) för deras sätt att hajpa det som en fest.

              De tog en paus från kontot. Pga ”hatet” (som kom från mig och jag såg vad andra skrivit). Sen kom de tillbaka ett dygn senare. Ett hån mot ungdomar som får utstå riktigt hat.

              Allt är ”hat” numera, det är kutym och basic vett och etikett att betala för maten man beställer. Inte vägra göra det för att man inte vetat betydelsen av det man beställde och därav inte gilla det.

                För i helvete! Polis/vård/skola/annan utsatt plats ska inte ha fucking sociala medier-konton!
                Det är inte hat att påpeka det olämpliga i det, gå och gråt nån annanstans!

                Cecilia, bra att du säger ifrån!

        Jag var inne och läste kommentarer häromdagen medan videon låg uppe och såg inga hot. Utan kommentarerna var mer i form av att hon gjorde fel, att det var fel gjort mot restaurangen och att hon är pinsam, vilket jag kan tycka att hon är. Sen kanske hon har fått in hot och hat, men det var inget jag kunde se under videon.

          Intressant ändå att dom snyftar om hat direkt då det uppstår en konflikt. Utan att vi ens vet om det faktiskt stämmer. Mycket kan dom posta, men aldrig några bevis! Nahh..

    Jag tänker att man får det man frågar efter. Om man är och beter sig obildat och otrevligt så attraherar man följare som känner igen sig i sådant och är likadana själva.

      Så bra skrivet!!!! Det är precis så!!

      Exakt.
      Du blir som du umgås är inte helt osant.

      Så himla sant!

      Word!

      Så när tex Durmaz fick hot riktade mot sin familj så var det för att han är oskön och han får skylla sig själv?

        Självklart kan man dra till sig obildade idioter oavsett, som i Durmaz fall som gjorde ett misstag och fick obefogat hot och hat riktat mot sig och sin familj.

        I Antonijas fall så stämmer kommentaren 100%. Är hot okej? Absolut inte. Däremot behöver hon se över hur hon beter sig och behandlar folk.

        Men sluta hur kan du ens jämföra JD med C&A? JD blev av några nättroll beskylld för att orsaka en frispark C&A beter sig som trash på youtube i sitt mattest. Förstår du verkligen inte skillnaden?

    Aha! Så de skulle alltså ta till sig saklig kritik? Ha, ha, haaaaaaa!

      ?? Ellerhur.
      Att Antonija skulle kunna ta kritik? Hon skulle inte ens förstå kritiken.

      Märkligt att hon där på slutet skrev typ, alla kan göra fel. Hon menar alltså att dom gjort fel?

        Men endå direkt rättfärdar sitt beteende med en screenshot av sin kära styvfar ?

    Herregud vad hon tjatar. I videon säger hon att dom inte får filma på restaurangen men ändå hade hon ett gött snack med personalen efteråt, okey?

      Tror jag inte en sekund på haha, personalen ville nog ha iväg dom fort som fan och snacka säkert skit om dom med haha

      *efterkonstruktion*

      Därför tog det fler dygn för henne att fundera ut en förklaring också.

    Ändå intressant. Gång på gång läser jag om influencers som fått hat, dödshot och kränkningar.. enligt de själva. Men när man faktiskt läser kommentarerna så är det oftast bara rätt saklig kritik.

      Många skickar nog detta privat i dms och mail etc, för att de är fega och inte vågar stå för det dom säger, så det behöver liksom inte synas offentligt.

        Och är det offentligt, kan ju blogginnehavarna ta bort det. Fast egentligen borde de skärmdumpa det innan, som bevis om det kommer upprepade hot.

      Ja alltid ?

      Men herregud. De publicerar ju naturligtvis inte det.

        Varför inte? De kan ju enkelt maska namnen och visa vad som skrivits om det nu är så hemska hot? I call bullshit…

          De får ju det på DM. Varför ska de publicera det? Ge inte de idioterna mer utrymme.

            Vi ska bara tro på att dom får skit? Jag tror det mesta är folk som talar om hur skitdåligt dom betedde sig, det kallar hon hat. Och Camilla är rädd om sitt rykte. Men man måste välja sina ”vänner”.

              Exakt min tanke!

              Dom har kört på försvarsstilen ”hatstorm” så länge nu att folk inte köper det. Med all rätt.

              Vad de än gör tycker ni dom gör fel ? Så ja. Välj o tro eller inte, men kan lova att deras dm är fulla av sjuka meddelanden och hot.

                Du tror att de får sjuka meddelande och hot. Det tror inte jag inte sådant som faktiskt är hot, hat eller kränkningar. De är helt enkelt inte tillräckligt intressanta och de står inte för en kontroversiell åsikt. Båda två är vanliga människor som vill festa och som vill uppnå status. De som stör sig på dem är själva vanliga människor som blir upprörda, avundsjuka eller arga på deras beteende.
                Men det finns människor som blir utsatta för verkliga hot, hat och kränkningar och det är trist när okunskap förminskar alla dessa människor för att man så gärna vill tro att den egna idolen utsätts för hat, hot och kränkningar.

        Klart man låter det stå kvar. Nej jag tror tyvärr att med så mycket annat så överdriver våra flunsor de sk hoten. Trovärdighet noll.

          Alltså jag tror helt ärligt ni som inte tror på det, hade blivit livrädda att öppna valfri influencers DM. Folk skriver sjuuuuks saker.

            Jag har en vän som är någon typ av influencer (ingen av de som omskrivs här men hyfsat stor ändå) och man blir chockad när man ser vad folk tar sig friheten att skicka för meddelanden alltså. Jag hade aldrig orkat med att få sådant.

              Exakt, samma här. Har två vänner som är olika typer av influencers och det skrivs sjuka saker, hot om det inte kommer upp videos. Sjukaste va när nån ringde efter ambulans till den ena. Plötsligt är det fullt pådrag utanför deras lägenhetshus, in stormar polis och ambulanspersonal för att nån ringt o sagt en massa saker så de bröt sig in för de trodde det va mer än akut. De kunde tillslut polisanm det eftersom 112 hade nr till personen. Och hon är/va inte jättestor men folk gör sååå sjuka saker.

              Sen så många hot om
              Både det ena och det andra. Så kan bara tänka mig vilka sjuka hot och meddelanden dessa får som är större än mina vänner är inom denna världen.

                Tycker det är vidrigt att slösa på samhällets resurser på det sättet och hoppas att fanskapet som gjorde det åker dit. Förstår att det var en obehaglig upplevelse men hur är det fråga om hot eller hat?

            Enda anledningen till att jag är skeptisk är att det aldrig polisanmäls. En influenser som sätter i system att polisanmäla är jag mer benägen att tro på.

              Men är ju skitsvårt att polisanmäla anonyma konton. Den lilla del som skriver från sitt privata är ju extremt få. Plus de kan polisanmäla men det händer ju inte spec jättemkt, speciellt inte om det är anonyma konton.

                Helt rätt det läggs ner. Men genom att anmäla blir det en notering och är det så att det blir tillräckligt många anmälningar och man bedömer att det finns en verklig hotbild då blir det en utredning.

                  De kanske anmäler utan att du vet om det.

        Enda gången jag håller med dig tror jag. Dock tror jag de får det mesta via mail och DM.

    Ebba var fantastisk när hon sa så. Totally bad ass. Och det behövs i Sverige, och speciellt bland politiker.

      Hon har verkligen vuxit i mina ögon senaste tiden. Älskar att hon inte vek sig för gubbens giriga släktingar (obs, försvarar inte förtaldelen) och även hennes uttalande efter upploppen, det behövs!

      Sen tycker jag tyvärr inte om KDs politik men Ebba gillar jag mer och mer.

      Undrar hur det står till i hjärnkontoret hos er som hyllar hennes farliga och okunniga uttalande…

        Hur mycket jag än försöker kvarstår att Ebbas budskap dryper av hennes gammaltestamentliga inställning, öga för öga tand för tand. Inget hon sagt trots medias välvilja att låta sig förklara sig är hennes förklaringar inget annat än efterhandskonstruktioner. Men det går inte att förvänta sig annat från en politiker vars högsta formella utbildning är livets ords bibelskola.

        Tack bra! Det får verkligen vara nog och stopp nu på hur Sverige förstörs inifrån och ut. Och NEJ ingen är rasist eller främlingsfientlig för att man kräver respekt och vördnad mot sin omgivning och andra människor. Det gör jag av alla oavsett ursprung. Det här landet har blivit så PK att ingen vågar säga STOPP det här är helt åt skogen!. Heja Ebba!!!

        Om någon kastade sten på dig hade det nog låtit annorlunda. Självklart ska det inte tolererar oavsett vilket jäkla ursprung det är på idioterna som kastar. Men låt polisen förlora all form av respekt. Vilket bra land vi kommer ha. Då kan ni bo kvar här med folk som springer runt och kastar sten, skjuter folk och springer runt och rånar med kniv. Ni är så jävla naiva så jag blir mörkrädd.

          Borde vara rubriceribg mordförsök. De hade med sig kassar med stenar för att kasta på polisen. Det var planerat.

      Alltså… förstår ni allvaret i det hon sa? Polisen, forskare och andra som faktiskt är kunniga i ämnet har kritiserat hennes uttalande ordentligt. Hon är populistisk och spelar bara på folks okunnighet och rädslor. Bilda er! Jag blir så jävla rädd av tanken på att någon tycker om den där galningen. Nej jag blir mest ledsen. Folk i Sverige var bättre innan dom blev livrädda för förorter dom aldrig besökt.

        ”BiLdA eR!”

        Alla som inte håller med dig måste bara bilda sig. Rimligt.

        Och nej, jag håller inte med ebbas uttalande.

          Fast om man hejar på Ebba och tycker att hennes uttalande är ”fantastiskt” och ”badass” TROTS att de med kunskap inom området kritiserar uttalandet så är man faktiskt obildad.

          Sure, ett uttryck som det slängs med onödigt mycket och som används svepande. Idet här fallet åsyftades uttalanden av sakkunniga. Sakkunniga som jag inte heller alltid håller med, men i det här fallet hade konsekvenserna kunnat bli så fruktansvärt allvarliga. Därför tycker jag att folk faktiskt borde läsa på lite. Framförallt med tanke på valet som närmar sig. Men det är väl säkert naivt att tro att människor kan bejaka sin rationella sida, dom emotionella tendenserna verkar ju uppenbarligen vara mer dominanta hos många…

        Kanske bättre om vi lägger stora skattepengar på att ta fram en broschyr, ”till dig som kastar sten på polisen!”

        Vi kanske kan ta fram några fina armband med texten ”rör inte vår polis!” också.

        ????

          Första gången som polisen skjuter skarpt kommer det resultera i svårt skadade/ döda demonstranter.

          Nästa gång kommer demonstranterna ha med sig skjutvapen själva. Vilket kommer resultera i fler svårt skadade/döda demonstranter och poliser.

          Är för mycket hårdare straff, någon form av möjlighet till anonyma vittnesmål och även att polisen skjuter med ”färgpatroner” så man lättare kan identifiera. Men mer våld kommer bara eskalera problemet ytterligare.

          Exaaaaaakt pga detta som ni faktiskt behöver läsa på… vem har ens föreslagit det? Ingen! Så dumt.

            Haha nej, jag raljerade. Påstod inte att det var seriösa förslag från någon ??

            Och med ”det” menar jag någon imaginär broschyr. Anonym tar sig ju faktiskt tiden att förklara varför Ebbas uttalande även hade inneburit större fara för polisen.

              Något ord moddade mig men jag skrev självklart inte kommentaren för att jag påstår att det är seriösa förslag från någon.

              Ledsen om det inte framgick tydligt att det var ironiserande.

          Eller skjuta ihjäl alla som kastar sten, är det så du menar?

      Ska bli intressant att se om några blir dömda för upploppen och vilka straff de får i så fall.

        Jag hoppas verkligen att de som har medborgarskap i andra länder utvisas. De har bevisligen inget här att göra!

          Och resten ska bort från våra gator lång tid framöver.

            Jag hoppas att varenda förälder som hetsat sina barn att kasta sten också straffas som om de själva kastade stenar.

    Så kommentarerna dom fick var verkligen hot och hat på riktigt? (Såg bara två-tre stycken, men det var konstruktiv kritik och inget elakt).

    Allt som säger emot något influencers gör är ju hat enligt dom liksom.
    ”Köpte ett plagg från din nya kollektion och det gick sönder första gången jag tvättade den. Inte fått tag i kundtjänst än, känns väldigt tråkigt men hoppas det bara är något fel på den så jag kan få en ny för jag älskade den!?”
    ”SLUTA SKICKA HAT! JAG HAR LAGT NER HELA MIN SJÄL I DETTA OCH KRIGAT FÖR ATT TA FRAM NÅGOT SOM JAG VET ATT NI KOMMER ÄLSKA! Blir så ledsen när ni skickar hat, har ångest och gråter. Vet inte ens om jag vill fortsätta jobba med detta, känns inte alls roligt. Jag gör allt för att göra det bästa för er men ni uppskattar inte ens det. Försöker hålla ner priserna och allt för er skull, så tack vara mig kostar det gråa linnet (som jag dör för btw) bara 699kr”
    10 min senare ”Ge mig gärna konstruktiv kritik så jag kan bli bättre, MEN INTE HAT! Jag loggar ut två timmar nu, sen tar jag nya tag och kommer tillbaka. Vi ses sen mina finaste❤” typ.

      Hahahaha

      Exakt så!!

      Haha…spot on!!!
      ????

      Hahaha så bra beskrivet. Min dotter hade en sån period när hon var 15. Det gick över tack och lov och efteråt skämdes hon och bad om ursäkt.

    Camilla, källkritik tack! Har du sett de här påstådda hoten? Det fanns inget på vare sig videon eller Instagram och ingen av dem har visat upp några DM. Du litar helt på vad hon säger?

    Dessutom handlade det inte om att skicka tillbaka en maträtt utan att de inte ville betala.

      Har inte sett några hot, endast folk som ifrågasatt beteendet.
      Jag tycker det är färdigt nu med ältandet men ja det handlar inte om att hon vill skicka tillbaka, skicka tillbaka maten hur mycket du vill men du betalar för den. Det var inget fel på laxen de va bara inte vad hon tänkte sig, men en kock har stått och tillagat detta som sen bara ska slängas för hon inte gillar det. Hon skulle ha betalat.

      Du förstår väl att de får skiten på DM och mail? Ni är så märkliga, ni tror inget har hänt FÖR DET LÄGGS JU INTE UT ? Läggs nåt ut så är det fel.

      Tror inte ni förstår hur mkt skit de får bakom ryggen.

        Tycker nog snarare det märkliga är att köpa uttalanden från en grupp med så låg trovärdighet som influensers har.

          Jag köper de för att jag vet hur det är. Men visst, fattar. Ni tror inte att det är så, men tyvärr är det så att det hotas och skickas sjuka meddelanden.

            Folk som hotar och hatar är fega och vill vara anonyma, men de går igång på att många ser deras hatbudskap. Just den anledning talar emot det du påstår.

    Två fel.

    1: Rasmus Paludan är svensk.
    2: det var inte han startade upplopp och försökte mörda poliser.

    Du vill inte ha politik här, men när du väl har det, så kan du väl ändå hålla dig till fakta?

    Poliser håller med Ebba Bush. Självklart ska dom skjuta skarpt när dom är utsatta för mordförsök. Det är liksom därför dom har vapen.

      Mnja, Pauldun har svenskt medborgarskap sen typ något år tillbaka. Han är född och uppvuxen i Danmark. Han sökte om svenskt medborgarskap (han har svensk pappa) bara för att kunna komma till Sverige och provocera efter att svensk polis gett honom inreseförbud. Och han måste göra det i Sverige för i Danmark är han passé, inga kommer till hans tillställningar längre.

        Vet du verkligen varför han sökte svenskt medborgarskap eller killgissar du?

          Det är väl allmänt känt att det var så det gick till? Han skickades smidigt ut ur Sverige när han kom med sina provokationer så för att förhindra det sökte han medborgarskap och vips så kunde inte Sverige få ut honom längre som förr. Han är rättshaverist och har inget intresse av att vara svensk förutom att få jävlas.

            Tack för svar. Erkänner att han aldrig funnit på min radar. Advokat eller inte i min bok är han en troglodyt. Trist att människor låter sig provoceras av honom även om jag förstår. Hade jag själv varit troende muslim och någon bränt min heliga skrift precis före ramadan hade jag nog blivit ledsen.

              Han är ganska intressant att läsa på om, som du säger är han välutbildad men i övrigt verkar han inte helt välfungerande. Om jag inte minns fel har han varit med om något skalltrauma och själv påstått att det ska ha gjort att han stör sig lätt på andra? Minns inte detaljerna men något sådant är det…
              Jag förstår verkligen att muslimer blir ledsna och besvikna! Önskar så att de bara kunde nonchalera Paludan. Hade han inte fått uppmärksamhet så hade han slutat. Det enda han vill är ju att skapa ilska bland muslimer. 🙁

                Men de flesta muslimer nonchalerar ju honom. Imamer och muslimska föreningar går även de ut och fördömer upploppen. Många insatta menar att upploppen har starka kopplingar till kriminella gäng. Vad kan de tänkas ha för eget syfte med att skapa detta kaoset tror ni?

                  Läste på lite om honom efter att Jasmin rättade mig om honom. Tack Jasim! Även om han är organiserad är det inte någon större grupp bakom honom. Undrar om det inte mest handlar om behovet av uppmärksamhet som driver honom och någon form av missriktat hat. Han verkar minst sagt märklig.

            Då kan man ju se det likadant mot terroristerna som kastar sten mot poliserna. De är inte svenskar utan kommer hit för att jävlas och få bidrag. Rasmus P är mer svensk än merparten av dem någonsin kommer att kunna bli då har har en svensk pappa.

              Men sluta dra alla över en kam. Hur många har du träffat som kommit från andra länder till Sverige? Har träffat många och de har jobb och bidrar till samhället som vilken svensk som helst.
              Så irriterande att alla alltid antar det värsta. Finns ett gäng dåliga som kommit hit beter sig illa och drar med folket som jobbat för att försöka smälta in i Sverige.

          Nej, jag läste en intervju med honom i DN….. Jag är tjej, jag kollar fakta.

            Ber om ursäkt för påhopp. Han har fallit under min radar. Har nu läst på lite. Tack för ett trevligt svar trots att jag var dryg.

        Så ingen som inte är född i Sverige kan inte bli svenska?

        Bra att det är utrett nu då.

        Förövrigt så bodde Paludan i Sverige när han var liten, och det var en av anledningarna till att han fick medborgarskap.

        Det hade varit mycket bättre om dom inte inskränkte hans yttrandefrihet och rörelsefrihet från allra första början, då hade han aldrig ansökt om medborgarskap.

        Så dumt det kan bli.

        Poliser som håller med EB finns på sociala medier. En artikel finns även idag i GT.

          Jag är anti-religion men kan erkänna att Paludans syfte den senaste tiden har enbart varit att provocera. Det rör mig inte i ryggen att han bränner en koran men hädanefter får han gärna göra det utan polisskydd. Polisen får istället motta muslimernas vrede och riskerar deras liv för att en ynkrygg som Paludan inte vågar dyka upp. Åh, nej jag ursäktar inte deras beteende. Jag skrev en väldigt sarkastisk kommentar som flög alla över huvudet när det hela drog igång.

            ?så sant.

        Så om man har en svensk förälder och svenskt medborgarskap räknas man inte som svensk?

        Det känns verkligen som att alla som vill trivialisera Paludans koppling till Sverige och bestämt hävda att han är dansk springer främlingsfientligas ärenden. För hur kan man då hävda att någon utan ex släktkoppling någonsin kommer räknas som svensk?
        Kan en ukrainare som flytt kriget och fått medborgarskap räknas som svensk om något år eller kommer man säga ”nja hen är Ukrainare”
        Kommer en iranier som bott här flera år och fått medborgarskap någonsin räknas som svensk eller ska klausulen också där vara ”njae hen är iranier”? Osv osv

          Jag tror det folk menar är att Paludan inte verkar ha sökt svenskt medborgarskap av någon annan anledning än att han vill skapa kaos här med sina koranbränningar. Han har inget intresse av Sverige förutom att få hålla sina demonstrationer där han hoppas att muslimer ska bli provocerade och aggressiva. Det är det som gör att hans intention med att ”vara svensk” inte känns särskilt genuin och god?

      Rasmus är dansk-svensk född i Danmark.

      Haha ”polisen håller med Ebba!!” ?

      ”Martin Marmgren, polis och rättspolitisk talesperson för Miljöpartiet, skriver på Twitter:

      ”Kollegorna på plats var betydligt mer lämpade att avgöra om det var läge för verkanseld än Ebba från läktaren.”

      Polisen i region Öst vill inte kommentera kritiken från KD-ledaren.

      – Vi kommenterar inte politiska utspel. Det uttalandet får stå för henne, säger Björn Öberg vid polisens pressavdelning.

      Malena Grann, chef för polisregion Öst, har tidigare sagt till Corren att orsaken till att man inte valde en mer offensiv inriktning var att man ville minska risken för upptrappning:

      – Vi ville inte att vår närvaro skulle göra att våldet eskalerade, sa hon till tidningen.

      Polisförbundets ordförande Lena Nitz skriver till TT att Ebba Buschs kommentarer är ”ett oerhört uttalande”.

      ”Att en svensk politiker närmast uppmanar svensk polis att skada ett hundratal personer genom att skjuta skarpt hör inte hemma i en rättsstat”, skriver hon.”

        Trodde aldrig jag skulle hålla med Morgan Johansson men hans ord ”är hon inte riktigt klok?” om Ebba Busch träffade mitt i prick.

      Vilka poliser har gått ut offentligt med att de håller med EB?

        Ja det undrar jag också. Har inte sett eller hört någon polis gå ut och säga att de håller med Bush. Däremot har poliser riktat kritik både till politiker och ledningen om att de bett om vapen såsom vattenkanoner och gummiskott men fått nej. Inte ens i usa när polisen skjuter in i folksamlingar skjuter de skarpt utan med gummikulor. Nej Ebba är som vanligt dåligt påläst och ute och cyklar. Hennes parti står inte bakom hennes uttalande. Det har de gått ut med men vill inte i dagsläget ta avstånd ifrån henne. Det blir jobbigt att byta ledare under ett valår.
        Man undrar hur många gånger hon g du år göra bort sig innan resten av partiet ruttnar och slänger ut henne.

          Det stämmer inte.

          ”Under protesterna satte polisen in tårgas och avfyrade kevlarpåsar fyllda med bly från hagelgevär. Påsarna är framtagna för att vara ”mindre dödliga”, men är trots det potentiellt livsfarliga.”

          https://www.svt.se/nyheter/utrikes/blm-demonstranter-far-ersattning-for-polisvald

            Min poäng var att de inte skjuter skarpt. Kevlarpåsarna är omdebatterade men trots det inte att skjuta med skarpladdade vapen. Tårgas används även det av svensk polis för att skingra folkmassan.

      Kan inte lagstiftningen om detta men enligt en polis i någon artikel så fattar poliserna själva beslutet om de vill skjuta skarp i sådana situationer?

        Ja, de gör egna avvägningar men självklart vet Ebba och hennes obildade anhängare bättre!

        Poliser agerar på order från ledningen och yb.

          Om det föreligger ett direkt hot beslutar den enskilde polismannen. Enligt gängse process får polisen skrivbordstjänst under den tid som utredning pågår för att avgöra om åtgärden var befogad eller ej. En helt korrekt hantering i en rättsstat.

      Visa mig den polis som tycker att polisen ska skjuta blint rakt in i en folkmassa? Det är ju det som hade blivit resultatet om polisen gjort som Ebba tycker.

      Poliser håller INTE med Ebba?! Läs på och lyssna på uttalanden dom gjort polischef, polisens fackverk, poliser på plats, polis jurister, annan blåljuspersonal!!!! Dom sa däremot att det eskalerar mer aggressivitet och farliga uttalande hon gjort! -En politiker ska inte uttala sig om polisens arbete, hon har inte en aning om hur vi jobbar i olika situationer och ingennutbildning. Ska vi börja skjuta 15åriga barn i folksamlingar!? Mm mm mm

    Men vad är det för människor som följer A ens? Känns som det huvudsakligen är barn…

      Ja ingen vettig människa över 20 hoppas jag

      Tänk att hon hotar med att lägga av? Snälla gör det tänker jag.

        Varje gång gör hon det. Martyren själv

        Ja tomma hot skramlar ihåligt. Men helt ärligt vad ska hon då livnära sig på för att upprätthålla sin livsstil? Nagelsalongen lär inte dra in tillräckligt, finns rätt många. Men hon är ju en powerkvinna.

        Ojoj det har varit panik. Hur hade hon då kunnat köpa sitt lyxhus i Spanien?! Nejnej går inte för sig

        Synd att influncers saknar moral totalt. Annars hade de faktiskt kunnat göra något av det som har.

    Då är han mer svensk än dem som demonstrerar emot honom.

      Så du har koll på varenda person som var där och deras ursprung? Du vet att många med utländsk härkomst är födda i Sverige

        En okunnig kommentar men ändå lite tuttinuttig ? Vi etniska svenskar är tekniskt sett invandrare också. ”Camilla” anser att motdemonstranterna är mindre svenska än Rasmus men i framtiden lär de bli en majoritet (man får tycka vad man vill om detta).

          Hur menar du att etniska svenskar är invandrare? Isf är ju alla på hela jorden utom i sub-Sahara invandrare

            Du får gärna googla: de första svenskarna eller när kom svenskar till Sverige. Jag hoppas dock att du vet att samerna (ja, inte alla) är urfolket.

            https://historiska.se/upptack-historien/artikel/vilka-var-vikingarna/

              Det trodde jag folk visste här men döm om min förvåning när någon påstod att det inte stämmer.

            Jag tror att vi pratar nutid. Har för mig att första vågen som utvandrade från Afrika var för 100 000 år sen.

    Folk borde bara lägga ner!
    Finns VERKLIGEN annat här i livet att lägga sin energi på!

      Ok Anto. Men nu är detta en blogg som snackar om vad som sker med våra influncers, det tar ingen kraft av oss jag lovar.

    Jag kollade hennes video innan den togs ned. Gjorde hon inte samma sak hos den sämsta restaurangen med? Har för mig hon vägrade betala för den svarta spagettin? Hon gick alltså till en restaurang med bäst och en med sämst betyg där

      Var även och fånade sig med Camilla på enligt dem Sveriges dyraste restaurang. Hon kunde inte äta upp vissa grejer så Camilla åt upp även hennes för hon fick dåligt samvete typ. Varför gör man på den typen av restaurang om man inte gillar den typen av mat ens?

    Ne tror inte på detta alls.
    Jag gick in och läste kommentarer, och de riktade mest kritik. Inte hat eller dödshot vad jag såg.

    Har hatet skickats via mejl, DM? Kanske.

    Men jag tror mest Antoniha försöker rädda sitt eget skinn och lägga ansvaret på andra, så man tycker synd om henne istället.
    Varför ber hon inte bara om ursäkt eller erkänner att hon gjort fel?

    I call bs

    Tips till Antonia – googla carpaccio nästa gång, så slipper du bli besviken.

    Att hon sedan avslutar sitt inlägg med ”lovar att aldrig skicka tillbaka min mat igen” visar ju att hon helt missat poängen i den kritik som framförts.

      Exakt

      Är seriöst lite chockad över hur man inte kan veta vad carpaccio är. Ganska självklart vad man blir serverad om man beställer det ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.