Elsa Billgren hyr sin klänning till Elle-galan

Bildkälla: Style for rent

Det är även klänningen jag tänkte ha till ELLE-galan på fredag, denna fina. Undrar hur jag ska få till det med tuttarna? Kanske en sån där freebra, funkar det? Annars kör jag en Kim Kardashian och bara tejpar eller nåt. Känns ju väldigt festligt, förutom när man ska riva av det. Ni kanske har nåt supertips?// Elsa Billgren

Uj uj uj, årets röda mattan-event närmar sig med stormsteg.
Den 29 april på Grand Hôtel i Stockholm är det dags för den årliga Elle-galan och Elsa Billgren har avslöjat på sin blogg vad hon ska ha på sig.
Hon ska bära en klänning från Cecilie Bahnsen som hon hyr – om länken går till den faktiska klänningen vill säga.
Den är helt öppen i ryggen och hon ber läsarna om hjälp med tutteriet.
Hur gör man när man bär en sådana här klänning?
Jag har NOLL uppslag förutom den gamla trotjänaren, silvertejp.

Åh, jag älskar att titta på vad alla har på sig på Ellegalans röda mattan!
Jag gissar på att Carolina Gynning kommer ha en fluffig drömklänning, Kenza något lite mer edgy medan Bianca kör mer nertonat.
Vad tror ni och har ni förresten några tuttiga tips?

51 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ok Elsa ska ha en svart sopsäck med dragband, blir spännande att se hur hon löser tuttproblemet ?

      Precis min tanke, verkligen inte snygg. Ser ut som ett barn har knopat ihop.

    Vet inte om du brukar göra det men det vore kul med ett inlägg med klänningarna och plaggen sen 🙂

      Nej det vore verkligen inte kul. Det kommer bara resultera i att folk börjar tävla i vem som tycker att klänningarna är fulast. Samt vem som kan komma på kreativaste sättet att roasta både klänningarna och personerna som bär dem.

        Härligt gäng 🙂

        Håller med, det är mycket bättre när Camilla väljer ut en som vi alla kan attackera tillsammans. Bella ska ju gå, men hennes klänningar har vi ju visserligen förfasat oss över mer än en gång. En favorit i repris kanske, hoppas hoppas!

      Jag gillar såna inlägg så jag röstar för ( om man har någon rösträtt )

    Bra ide. Men lite roligt det fanns en lila tanktop hyra för 100..den såg lite uttvättad ut.

      Jag tycker det är barnsligt att skrika ”Avundsjuka!” till allt som är kritiskt eller till och med hatiskt. Visst kan avundsjuka ligga bakom en del sura kommentarer till influencers, men det finns många fler orsaker, allt från konstruktiv kritik till att någon är en galen stalker och allt däremellan så klart.

      Typiskt att komma dragandes med det ytterst unkna konceptet ”avundsjuka”, då har det verkligen flugit högt över huvudet!

      Folk är förbannande för de influensers står för, deras extrema konsumerande, obefintliga utbildning, hybrisen, mängden av flygresor, gratis är gott-mentaliteten, deras inkomster kontra insatsen, krängandet av skitprodukter och deras totala ogenuina sidor, samt att de influerar unga med sin skit.

      Jag kan ärligt säga att jag aldrig varit avundsjuk på en enda influencer, och jag mår inte dåligt heller. Det handlar ju om att det är meningen att de SKA få åsikter/tyckande/kritik/osv. Det är ju det som de lever på – att folk uppmärksammar dem och säger sin åsikt, annars så får de ju inga pengar och syns inte. Eller ska man bara stryka medhårs och vara falskt gullig? eller hur menar de egentligen? eller ska folk bara vara helt tysta? Ska läsare inte få säga något? Fattar faktiskt inte. Rent hat/hot/stalking är ju däremot inte okej.

      Förklaringen finns ju i första meningen: ”Några av mina vänner blir hårdare granskade än ministrar.”

      Hon är vän med influencers och klarar inte av att hålla sig neutral när hon ser sina vänner kritiseras för sponsrade samarbeten med etiskt tveksamma företag och regimer.

      Visst kan jag ibland känna ett uns av avundsjuka. Nog är det väl en stor del av poängen, att vi ska vilja ha influencers liv och livsstil? Klart det är kul och härligt att renovera ena lyxlägenheten efter det andra, alltid ha nya, fina kläder, äta lyxig restaurangmat och dricka en massa vin. Det är ju en härlig livsstil om man väljer att strutsa för baksidorna och vägrar ta till sig att man är en del av att skapa och upprätthålla en helt orealistisk syn på livet. En syn som går ut över hälsan, plånboken och klimatet. En syn som matar oss med att mer alltid är bättre.

      Det är orimligt hur stora och lätta pengar man verkar kunna göra på att sälja ut sitt liv, och hur mycket som kommer gratis till den som redan har. Genom att exakt allt visas upp blir det så tydligt, jämfört med en VD som har en väldigt hög lön.

      Som vanligt skulle Annas resonemang må bättre med en djupare analys och starkare ideologisk förankring. Ofta är hon något på spåren, men skrapar alltid bara på ytan och missar målet. Hon skriver bra och är inte dum, men hennes skrifter ska nog sparas i ca 15 år till innan de publiceras. Obs att jag inte känner någon som helst avundsjuka, och det kostar mig varken energi eller något annat att skriva detta eller andra ”hatiska” kommentarer.

    Har hon stora bröst? Annars räcker nipple cover eller en freebra/stickybra (de från Lindex tex). Jag har stora bröst och den från Lindex lyckades hålla dem på plats och gav ett ok lyft. Större än typ en halv kokosnöt kanske man får ta silvertejp men se till att skydda bröstvårtorna med amningskupor/bomull eller en tygbit. Aouch annars!

    Elsa skriver ju att hon SYR UPP, inte HYR, klänning.
    Om man syr upp är den ju specialanpassad din kropp och jag skulle tro att det inte görs för en uthyrning.
    Hon länkar väl till modellen hon ska ha, inte till själva uthyrningstjänsten.

      Hon t galan & syr upp t sitt andra bröllop ?

      Så du menar att hon ska kopiera en designerklänning? Det tror ju inte jag. Det skulle väl vara väldigt konstigt om någon gjorde? Speciellt till Elle-galan.

        Oj, inser det går att tolka det hon skriver på två sätt:

        ”En grej jag ville ta med er är detta: jag syr ju upp en klänning och funderar på underkläder.
        Den är nämligen helt öppen i ryggen! Det är även klänningen jag tänkte ha till ELLE-galan på fredag, denna fina. Undrar hur jag ska få till det med tuttarna? ”

        Tänkte att hon lät sy upp en måttanpassad Cecilie Bahnsen, och att den ljusa ofärdiga bara var en toile för provning. Den hon syr upp är ju i så fall ganska märkligt lik CB…
        Ett fall för ”HUR LIKT ÄR FÖR LIKT?”!

          Varför skulle hon inte få sy upp en klänning som är lik? Hon ska ju inte producera den till försäljning. Du får också ta fram symaskinen och kopiera vilken klänning du vill.

      Precis, hon pratar om två olika klänningar, är ju tillochmed en bild på klänningen hon syr upp. Denna ska hon hyra.

    Tycker inte om de sorters klänningar Elsa använder, men på nåt vis passar de henne.
    Jag skulle se ut som en liten flicka i hennes förklädesklänningar, och som en ballong ( eller som sagt ovan, som om jag klätt på mig en sopsäck )i hennes ”puffiga” klänningar.

    Vi med hängbröst har aldrig kunnat ha såna klänningar eller topar

      Tala för dig själv. Jag har haft hängbröst sedan den dagen de började växa (helt seriöst alltså) och det har aldrig stoppat mig. Lite extra tejp och jag är redo.

      Fråga Klatzkow, ju mer hennes häng framhävs desto bättre gillar hon plagget 🙂

        Jag älskar när folk har på sig kläder de själva tycker är snyggt och som de känner sig bekväma i. Finns inget tråkigare än alla regler för hur man ska klä sig när man har en viss kropp.

          Håller med. Särskilt nu när sommaren snart är här. Har själv komplex för mina lår och armar men vem vill gå i polotröja i augusti liksom? :/

        Önskar jag hade samma mod och självförtroende som Cassandras, har liknande bröst och vågar aldrig gå utan bh

          Inte jag heller men det är för att jag varken tycker det är snyggt eller skönt! Hängigt, tungt och svettigt (för mig alltså).

            Tycker det är fult utan BH ändå, om man ser att det är två stora popcorn som sticker fram, oavsett storlek på brösten.

              Ja bröstvårtor ska ju aldrig synas, det är inte snyggt eller passande.

      Äsch är bara i ditt huvud.

    Gynning ska ha en svart sexig klänning specialsydd av Wallin! ????

    Bara jag som blev provocerad av den här kollektionen som elsa och hennes kompis gjort för lindex? När jag gick in och kollade så står det något om klassiker och trotjänare som följer med år efter år. För att få det att låta som att det inte är fast fashion typ. Men dessa fluffiga armar är väl i högsta grad mode och inte alls ”trotjänare”. Tänker att fluffarmarna inte alls är något som liksom funnits med länge i deras garderober?

    Alltså alla företag gör ju samma. Försöker få fast fashion att låta ”hållbart” osv. Men blir ändå provocerad varje gång det händer! Tror också det har att göra med de influencers som ändå har lyckats upprätthålla nån slags hållbarhetsrprofil fast de konsumerar nya kläder (och andra nya prylar) v a r j e vecka typ. Som egentligen inte är ”bättre” än t.ex. bianca.

    Jaja, tycker det är störigt iaf.

      Åh, Hare Gudrun – vilka flashbacks!

      Såna här blusar skulle ca ALLA ha till konfirmationen 1992:
      https://www.lindex.com/se/p/8355342-4948-turkos-blus-med-puffarm-curated-by-elsa-sofia

      Och, ja, håller med!

      Håller med. Elsa är väl en riktig storkonsument dessutom, hållbart eller ej.

      Elsa är ju känd för att hävda att typ allt hon köper är klassiker eller att hon ska ha dem för evigt. Sedan ett halvår senare har hon bytt ut allihop och sedan är det nåt annat hon ska behålla för evigt.

        Ja vilken förändring hon gjort på några år, tyvärr till det sämre. Hon kopierar andras inredningar och köper nytt nytt ofta för att förklara dig till följare då ska hon ha ”det” skåpet hela sitt liv för att 3 månader senare köpa nytt. Lika med kläder, klänningar för 20000kr styck förr var det secondhand och egen stil det hon försöker rättfärdiga dessa dyra klänningar är att hon ska ha dom hela livet!? Hon är så långt ifrån sina gamla läsare och säger någon nåt om det så raderas det av hennes man Pontus eller så sårar man henne och hon mår sååå dåligt! Slutat läsa hennes blogg eftersom allt är yta, dyra märkes möbler/kläder hon har blivit en dålig kopia av hennes idoler!

      Håller helt med. Lindex är ju ett företag som fått kritik för Greenwashing och inget i deras produktionsled pekar på att de vill tillverka kläder som håller i många år. För då kan det inte kosta några hundralappar. De vill att dina jeans ska gå sönder så du köper nya. Eller tröttnar på din topp med puffiga ärmar och köper nästa kollektion som frontas av en influencer. Att Elsa (och Sofia) fortsätter att vidhålla att hon har ett hållbarhetstänk i någon aspekt av hennes liv är sånt hyckleri, och också försöker tjäna pengar på att den vanliga konsumenten köper fast fashion. Jag tycker att det vore en intressant granskning för denna blogg att göra. Hur går det ihop egentligen, att Elsa hävdar sig ha en hållbar livsstil och tjänar pengar på detta? Jag läser inte hennes blogg längre eller följer henne på instagram men ändå matas jag med reklam där hon är med, och alltid med fokus på ”hållbarhet” och miljön i fokus. Och jag är trött på hyckleriet.

        Håller helt med!

        Man skulle också kunna fråga Lindex om denna tidlösa kollektion är tänkt att finnas i butik år efter år (kanske med förändringar i färger och mönster)? Nu när man gjort ett sånt jobb med att ta fram hållbart och tidlöst. Eller är det en kollektion som finns kortvarigt och ska locka oss att köpa genast, innan den tar slut?

    Tänkte samma sak, det finns redan kläder så det räcker och blir över, underbara Clara gör samma sak, producerar mer

    Inte många som har något positivt att säga om personerna här i bloggen nuförtiden. 😉

      Nej det har ju blivit någon sorts tävling i vem som kan vara mest negativ och spydig.

        ja tyvärr

        Vi måste väl få ha åsikter?! Är klänningen fin eller ful? Är det rätt att göra betald reklam för 3olika träningskläder/märken på 1 vecka? Får influenser håna restauranger, blogg och instagram följare när det passar dom. Självklart ska vi få säga både positivt och negativt det gör vi väl om Ikea, H&m, Lindex och andra

      Typ! Skrev till Cam att det behövs ett inlägg med hur man sköter sig. För just nu ksn folk inte det, tyvärr :/

    Klänningen ser ju bara ut som det Elsa alltid har på sig i klänningsväg. Trist.

    Isabella verkar löst sitt klänningproblem så vi alla kan andas ut! Enligt uppgift blir det en grå klänning. Gissar att vi får en liten länk till företaget som sponsrar inom kort ? För visst var hon ute med håven sist, när hon inte hade nåååånting alls att ha på sig …

      Kanske det är hennes nya kompis Stina som räddat henne?
      Hon sydde tydligen en scarf till Paul så då kan hon nog tråckla ihop en klänning till Isabella också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.