Trafikpoliser är slöseri med resurser enligt Josephine Qvist

Se gärna HELA klippet om du ska kommentera. ?

Josephine Qvist har precis postat den här videon om sin pappa som blivit stoppad av polisen för att ha kört 58 på en 50-sträcka.
Att polisen lägger resurser på sådant här verkar vara bland det dummaste hon hört och tycker att man istället bör lägga allt detta krut på traffikingoch droghandel istället.
Och det får hon ju så klart tycka… luften är fri liksom…
Hon menar i sitt klipp att hon tycker att det är sååååå roligt att uttrycka kontroversiella åsikter eftersom folk blir så upprörda, någonting hon skojar om i sitt klipp.
Men jag tänker att vi ändå håller en god ton här inne eftersom jag inte riktigt köper hennes resonemang.

Hade ni läst meddelandena hon skickade till mig – i respons på en fråga om hon gjort en ögonbrynstatuering innan hon tog sin ”efterbild” till ett reklaminlägg för Xlash brynserum – så hade ni förstått.
Ni kan läsa mer om det i min krönika för Expressen by the way.
Josephine Qvist har inte direkt grönt kort i att ta feedback, konstruktiv kritik eller kritik (som verkar vara en och samma för henne) så väg gärna era ord på guldvåg innan ni lindar in dem i sockervadd och bomullsrondeller och trycker ”skicka”.

Det är nog det mest uppseendeväckande i allt hon säger i sin video – att hon tycker att det är kul att dra igång och uppröra följarna med kontroversiella uttalanden.
Ungefär lika trovärdigt som att jag skulle välja Pepsi Max framför Cola Zero. ??‍♀️

Källa: Josephine Qvist Instastory

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vem är ens hon? ?

      Aj aj aj, nu kommer snart språkkontrollanterna och ger dig böter dig för meningsuppbyggnaden ?

      (Sorry. Skämtar! Eller nä det gör jag inte eg för de lär komma ? Men tänkte jag driver om det nu så behöver ingen bli seriös ?)

        Eller är du själv en förtäckt språkpolis? Eftersom du just påpekade ett fel

      Jag undrar med. Hur kan hon ha så mkt följare?

        Hon köper följare. Jag vet vem hon är pga bor i samma stad så jag kollar hennes statistik ibland eftersom hon skryter om att hon blockar alla som är det minsta negativa, men det menar hon någon som kanske skriver Fin jacka men jag tycker du skulle valt en svart istället för en beige så hon tål verkligen ingen kritik alls eller ”hat” som hon kallar det. Hon berättar också att hon tappar följare hela tiden så jag kollar hennes statistik ibland på Socialblade och hon tappar flera tusen varje månad men sen kan det trilla in tusentals nya på samma dag. Tidigare i år över 15 000 på en dag och det var typ enda dagen den månanden som hon fick nya följare på så då fattar man ju att hon köper.

          Pinsamt. Kollar inte företag som gör samarbeten upp sådant?

    Så hon ligger på samma nivå som du alltså i att (inte) kunna ta kritik?

      Inte då, du är ju inte ens blockad. ?? Jag är ett under av kritiktagning. Av sällan skådat slag skulle jag säga och inte en enda gång har jag skrivit till någon som kritiserat mig att de gjort mig självmordsbenägen med sin kritik.

      Läs Expressenartikeln och återkom. ?

        Hahaha, underbart svar CamCam. 😀

        Artikeln är ju låst?

    Influencers är slöseri med resurser, hävdar utnötta användare av sociala medier.

    Men! Svaren vill vi ju alla se nu

      Finns ju i videon ?

    Tänk så mycket viktigare saker det finns en att vara influenser..
    8,10, 15 km för fort på en väg kan ju vara skillnad mellan liv och död, samt att det är hänsynslöst mot gångtrafikanter cyklister etc’. Men som sagt CSN skulderna här lyser nog med sin frånvaro…

      Kör du på någon i 30 klarar sig många, kör du på i 50 dör de flesta av gångtrafikanterna.

        Det handlar väl främst om att du ska hinna upptäcka och bromsa i tid för att undvika olyckor? Då kan väl 50 eller 58 spela roll tänker jag

          Bromssträckan blir ju längre vid 58 än vid 50, så det spelar roll.

        Det hade varit enkelt om det bara var gångtrafikanter i trafiken eller hur?

      Inte idag också. En kommentar om att folk som inte råkat plugga vidare skulle ha mindre intelligens och allmänt vett!!

        Ganska sant ju.

          Inte ett dugg faktiskt!

    Tycker tvärtom att vi har alldeles för få trafikpoliser? Det är skrämmande att det kör runt massa berusade lastbilschaufförer som när som helst kan avsluta ens liv.

    Har inte sett en enda trafikpolis under 10 år med körkort.

      Jag körde ofta Helsingborg-Stockholm när jag bodde där, såg aldrig nån polis. Läskigt! Det borde finnas betydligt fler

      Blivit stoppad två gånger av polisen och då kört bil i måååånga år och nästan varje dag. Åkt fast för fortkörning en gång men det var via en övervakningskamera i en tunnel. Var superstressad på väg till jobbet på sjukhuset under pandemin så gasade på ?.

      Jag har haft körkort i 26 år. Blivit in vinkad på kontroll en gång. Då jag fick blåsa och visa mitt körkort, sedan köra vidare.
      Aldrig åkt fast för fortkörning. Förr körde jag alltid för fort. En gång körde en polisbil upp jämsides med mig och vinkade att jag skulle ta det lugnt. Det gjorde jag efter det!!
      Har ringt polisen några gånger när jag misstänkt att någon kört rattfull eller drogpåverkad.

      Verkligen. Behövs fler fler fler.

      De har ibland större kontroller efter hallandsåsen, nu för någon vecka sedan var det 60 stycken som fick bot eller liknande under en vanlig tisdagkväll. Det är så mycket skit på vägarna, fler trafikpoliser behövs!

    Alltså, jag förstår att det kan kännas surt med 2000 kr i böter. Det är lätt att råka köra lite fortare än tänkt. Men det är ändå ett trafikbrott, dvs det har en konsekvens. Sen är det ju faktiskt så att de som ger böter för trafikbrott i regel inte är samma som utreder människohandel eller andra brott. De poliser som patrullerar, tex trafikpolisen eller ingripandepolisen har ju andra uppdrag. Där ingår bland annat trafikövervakning. Inte konstigare än så.

      Att hon ens tror att det går till så på poliskontoret på morgonen – ” jaa men då tar vi 200 pers till trafikkontroll, sen 100 till mord.. och 100 till droghandel” – visar bara på kvinnans intelligens. Som om inte alla poster inom polisväsendet behövs! Men visst, När någon kör in i hennes bil bakifrån och flyr, ska vi då säga ”men skitsamma, orka lägga polisresurser på det, bättre de löser MORD”… ? Så kan hon klara sig bäst hon vill. Tycker för övrigt hon är den mest störande influencern efter Antonia Mandir, men listan växer dagligen…

        Lite roligt är det ändå att hon säger att hon inte är dum i huvudet när hon precis dumförklarar sig själv i klippet.

        Nej men hon hade dött om nån hade saaaakta kört in i henne!! Då jävlar behövs polisen NU

    Trafikpoliserna skulle jag nog säga är bland de viktigaste i kåren för att komma åt de grovt kriminella. De åker nämligen inte kollektivtrafik direkt, utan deras fordon är guldgruvor. En kontroll av bil kan leda till fynd av vapen och narkotika i bilen, vilket ger skäl att utföra husrannsakan etc. Min sambo är polis och det är kilovis med droger som de beslagtagit för att de fått skäl att stoppa en bil för att den körde lite för fort, trasig lykta etc.

      Och ändå finns det fortfarande dårar som varnar andra bilister för poliskontroller.

      +1 på detta. Så oerhört många fall av kidnappning, drogsmuggling, rån, inbrott, mord etc som ens upptäcks pga gärningsmännen begår brott i trafiken i samband med flykt. Till och med seriemördaren Ted Bundy åkte fast tillslut för att en trafikpolis stoppade honom när han åkte runt utan halvljus. Såhär smarta argument tror jag inte Josephine kan förstå dock!

    Känner mest bara ??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️

    ”jag är inte dum i huvudet” tillåt mig att tveka

      Hon säger att hon fattar men ändå fattar hon inte? Vilket jävla spån.

      Hahaha, eller hur. 🙂

    Sen går det ju att diskutera om boten för att ha kört 8 km för fort. Kan det ha varit så att han egentligen körde fortare men hon vill skapa någon form av debatt?

      1-10 km över hastighetsgränsen är 2000 kronor i böter så hastighetsangivelsen kan mycket väl stämma. Eller missförstår jag dig?

      Min man fick en bot för exakt samma sak, 8km för fort. Åker man för fort så gör man.

        Antagligen har man ju isf kört ca 10 om för fort vid 99 andra tillfällen utan att åka fast….

      Äsch, det är bara att betala. Eller så kör man inte för fort ??‍♀️.

    Ja men lite så ? Tror ingen polis heller drömmer om att bli just trafikpolis! ?

      Konstig kommentar. Jag tror snarare att människor som söker till polisutbildning gör det för de har ett intresse för att ta hand om människor/hålla samhället tryggt. Så nog finns det säkerligen personer som tycker just trafiken är viktig. Kanske folk som själva upplevt konsekvenserna av fortkörning? You dont know people! allt är inte som i Beck.

      Jag känner flera poliser och säkert hälften av dom har uttryckt en tydlig längtan efter att bli just trafikpoliser. De gör mer än att stoppa fortkörare och kolla nykterhet.

    Roligt när en influencer talar om slöseri av resurser ?

      Exakt. Hon skulle säkert passa perfekt som spärrvakt eller undersköterska men istället slösar hon sin tid på manikyr, instagram och shopping. Get a job!

        Passa perfekt som undersköterska?! Tror inte det!

    4 min och 30 sek av mitt liv jag aldrig får tillbaka …

    Jag förmodar att hon inte har körkort själv? För svaren på alla hennes frågor får man genom att gå kurserna som krävs för att ta körkort.

      Jodå hon har körkort! Tyckte hon sa att hon själv fick böter för att ha pratat i mobil i en kö Valborgsmässoafton.

    Förlåt men jag har så svårt för Josephine. Tycker hon verkar så högfärdig och oskön som person ?

      Samma här! Så svårt med henne

    Skulle vilja höra hennes resonemang efter att hon varit med om en krock eller misst en anhörig i en trafikolycka. Undrar om hon skulle säga samma sak då?

    Såklart är det ”ingen grej” att just hennes pappa kört 8km för fort. Handlar ju om att polisen ska visa sig på vägarna å ha koll på folk. Att folk ska bli stoppade så dom har det med sig, att man KAN bli stoppad å få böter. Detta för att förhindra att man kör ännu mer för fort vilket kan leda tid olyckor. Hade det inte funnits några som helst poliser å fartkameror hade ju folk(inkl mig själv) kört fortare å fortare å många hade kört på ett mer vårdslöst sätt. Att hon inte fattar det är skrämmande. Hon är väl ändå 30år!

      Ja… en vän till mig miste sin mamma (50-årsåldern) som blev påkörd vid ett övergångsställe för att en person körde lite för fort. Även låga hastigheter kan få katastrofala konsekvenser.

        Framförallt vid låga hastigheter är ju skillnaden väldigt stor med 10km/h extra.

        9 av 10 dom blir påkörd i 50 km /h dör.
        1 av 10 som blir påkörd i 30 km/h dör.

    Bloggbevakning, tycker du borde uppmärksamma Elaines senaste blogginlägg när hon blev kallad hora av en taxichaufför. Och hur hon tacklade det.

      Jag har det på min helglista över inlägg att skriva. 🙂

      Tycker kommentarerna var bra med.

      Helvete vad hon imponerade! Försökte lösa situationen på alla sätt och gjorde det fan med bravur! Fast att han var just jugge kunde hon faktiskt ha hoppat.

    Haha, polisen går ut med att trafikpoliserna minskas till noll. Alla lan således köra precis hur de vill, hur fort de vill, på vilken sida av gatan de vill. För det finns ingen som kan stoppa en, alla resurser har lagts på viktigare saker. När folk sen dör kanske trafikpoliserna prioriteras igen, om det blir riktigt allvarligt alltså.

    8km för fort på en 50 väg är ju ändå ganska mycket för fort. Skillnad om det var typ 100/120 väg, där kan man ju mer förstå att det går lite upp och ner. 50 sträckor är ju typ bara i stan/ställen där folk går/cyklar osv så där borde man ju ha mer koll. Tycker jag ?

      Jag blev tagen av en kamera för att jag körde 110 på en 100väg 🙁 Det var surt (20 min senare skulle det bli 110) , tur man bor utomlands så det bara var 700 spänn

        Min kompis körde typ 70 (!)på en 50 väg i tyskland en gång och kameran tog oss, tror seriöst hon fick en bot på typ 30 euro

    Vet en som blev förlamad och varit rullstolsburen sedan dess pga att han inte hade cykelhjälm och cyklade omkull. Med det sagt kan man anta att 8km/h för fort i en bil förmodligen kan orsaka större skada än man kan tro om olyckan är framme. Vi har lagar av en anledning och det ena utesluter inte det andra…

    Alltså finns det inte risk att åka fast om man kör 8km/h för fort så kommer man ju bara köra fortare? Människor kommer alltid testa gränserna och utan poliser blir vi laglösa. Vilket är rätt sjukt i sig..

    Jättebra! Fortkörare är bland de värsta brottslingarna. De kan döda en människa hur enkelt som helst. Så det är bra att de haffar så många av dem som möjligt. Folk kör som dårar hela tiden och kör ihjäl folk hela tiden. Nu senast tre unga killar som blev ihjälkörda.

      Det värsta är ju att väääldigt många kör för fort och det medvetet dessutom. Finns ju vissa som alltid kör exakt under gränsen där körkortet ryker om man åker fast.
      Sen finns det klart de gånger man kanske missat en vägskylt, men då får man bara bli arg på sig själv, inse sitt misstag och betala sin bit.

    Det är otroliga summor som sparas in genom att undvika vård av söndertrasade kollin som blir resultatet efter trafikolyckor.

    Det handlar alltså INTE om att polisen inte har viktigare saker att göra. Polisen har reglerade krav och beting/åtaganden eller vad ni vill kalla det. I det ingår att arbeta med trafik, vilket i många fall är preventivt arbete.

    Det är inte polismannen själv som bestämmer var fokus skall ligga. Ofta är allt prioriterat ? men ibland blir vissa områden ”jätte prioriterat ”

    Över sommaren är prio att få ihop personal…

    Brottslighet ökar- nunerären minskar

    58km/h har 35% mer rörelseenergi så blir 35% längre bromssträcka.

    Tror inte någon frågade men,

    Polisen rapporterar för 6km/h över.

    Lasern har ett säkerhetsavdrag på 3 km/h.

    Fartkameran har ett säkerhetsavdrag på 1 km/h.

    Bilar visar ofta lite högre hastighet än det som är riktigt.

    På 40 sträckor och över räcker 31 km/h över för att bli av med körkortet och på 30 sträcka räcker 21 km/h över.

    Dvs, är man rapporterad för 58 km/h har man enligt lasern egentligen kört 61 km/h. På bilen kan det dock stått 65 km/h ex.

    Bötern blev nyligen dyrare – och det ska vara dyrt för att det ska vara ”kännbart”. Polisen får ingen provision för detta – så det är liksom inget djävulskap man håller på med.

    Forskning har visat att kan man få hastigheten på vägen med bara 1 km/h kan man rädda liv.

    Jag förstår att det är surt att bli bötfälld för 56 km/h. Men så är det och förhoppningsvis sög det tillräckligt för att hålla hastigheten.

    Mot nollvisionen!

      Bra formulerat.

      Finns inget som försvarar fortkörning.
      Varför anser vissa att trafiklagar inte behöver följas?

      Därför blir det oftast argument som ”men har de inget bättre för sig”.

      Det finns helt enkelt inga rimliga argument

    Influensers är väl Resursslöseri om något ???

    Men nu skulle väl trafikpolisen ändå inte ta sig an drog- och människohandel, är ju inte ”deras bord” om man säger så…

      Nu tar väl trafikpoliserna fast en hel del folk som tex kör rattfulla och påverkade. Så de jobbar ju lite för samma mål 🙂

    När alla har självkörande bilar behöver vi inga trafikpoliser längre 🙂

    Josefin förstår inte att lagen. Det är svart och vit. Om man gör något olagligt så blir det konsekvenser även om det känns surt. Tycker egentligen inte att det ska vara jättesvårt att förstå men det är hennes synvinkel att hon tycker väl att köra 8 kilometer för fort är ett milt brott.

    Att hon ändå ödslar så mycket tankeverksamhet åt detta???

    Inte för att jag sett klippet, men kommenterar ändå 🙂
    Antar att han blev taget ingen kontroll med fartpistol. Alltså dör polisen står x antal timmar på ett ställe. Denne ju inte där för att ta folk som kanske ”bara” kör 16% för fort utan även för folk som kör ännu fortare och är en verklig fara för folk. Råkar man då åka förbi under den här tiden för fort så är det klart att dom tar in dig också.

    En annan fundering om henne. Kan ni nämna något avsnitt hon inte nämner sina ex som varit otrogna? Detta alltså för flertal år sedan. Ändå lyckas hon nämna dom i 2 podavsnitt i veckan året runt! Hon jämför dessa händelser med ALLT. De har intervjuat kvinnor som utsatts för mordförsök, blivit lämnade med barn osv och varje avsnitt vänder hon det till det trauma hon har av otrohet? Ändå lever hon i en ny relation men nämner kanske det 10% och exen 90% känns nästan som hon är besatt.

    Håller dock med om en fråga, vad händer med alla pengar de får in i böter?

    Hon la någon gång ut på storys om att barn skulle hälsa på ensamma barn i skolan för att förebygga mobbing varpå jag skrev att det var ett sådant bra initiativ men också att tipsa barnen att gå till en vuxen på skolan om man är orolig för någon då vi lärare inte ser allt som sker!
    Svaret jag fick var: ” om du bara la fokus på ditt jobb istället så hade jag inte behövt lägga ut något alls” och så blockade hon mig.
    Fick så ont i magen. Människan är inte klok.

    Det är så här det blir när man använder för mycket blekmedel i håret. Jag har i min profession (käkkirurg/tandläkare) sett och behandlat en människa som krockade i 30km/h utan bälte (tänk: lägga pussel med minimala benfragment, ge upp och istället sätta platta av titan) och då kan man föreställa sig om smällen hade tagit tex ett barn som springer ut på gatan framför en bil som inte hinner stanna…..

    Bryter emot lagen, blir sur när ens agerande får konsekvenser. Eller snarare ”sekundärsur” eftersom det inte ens var hon som fick bötern.

    Det finns regler och lagar, bryter du emot dem får det konsekvenser, det är något små barn ska lära sig. Fattar inte hur en vuxen kvinna kan ha missat detta…

    ”don’t do the crime if you can’t do the time”

    Ja, tänk så dumt att trafikpoliser ska jobba med trafik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.