Gabriella Possler med konstant illamående

Jag har fått Lergigan utskrivet så det ska också hämtas ut. Hoppas att det hjälper lite! Sedan har vi lite paket att hämta också. Får se vad jag orkar och inte orkar. Har en lite bättre dag idag och det är så skönt. Igår var det helt olidligt större delen av dagen och satt med en spypåse redo hela flygturen. Behövde småäta hela tiden samtidigt som all mat äcklade mig. Tog en tugga på något och illamåendet blev lite bättre i samma veva som jag tuggade och svalde. Tänkte sedan på vad jag precis hade ätit och blev spyfärdig samtidigt som allt i magen bara vände sig. Haha, usch. Har sådan sjuk halsbränna med. Tycker att graviditetsillamående inte liknar någon annan form av illamående. Det är liksom inte jämförbart utan det är bara en så.. äcklig (?) känsla. // Gabriella Possler

Jag vet inte hur gravid-illamående känns, men däremot blir jag åk och sjösjuk extremt lätt och kan bli totalt utslagen av det.
Hela jag sluta fungera och jag kan varken tänka, äta, dricka eller prata och jag vill bara bli lämnad ifred. Totalt utslagen.
Mitt tips mot lätt illamående är supersalt godis.
Djungelvrål har räddat mig många gånger på flyg eller i bil.
På båt finns det ingenting alls som hjälper om jag redan blivit sjösjuk.

Mina illamåendetips är åksjukearmband eller den receptbelagda medicinen Pimperan.
Och att inte åka båt.

Illamåendetips – go!

118 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Att småäta var det enda som räddade mig. Minimorötter och Körsbär. Heeeeela dagarna.

      Småätandet var räddaren i nöden!

      Jaaa, så sjukt vidrigt att vara gravidillamående. Går knappt att vara glad även om man vill.
      Så fort jag ens rörde en arm började det direkt.
      Äta var det enda som fungerade och inte vad som helst tyvärr. Vattenmelon, frukostknäckebröd med smör, grillchips och saltlakrits. Det enda som fungerade för stunden.

    Inget hjälpte för mig. Hade åksjukeband + maxdos lergian. Spydde i 25 veckor och kände mig mer död än levande.

      Jag är i vecka 29 nu. ? Fortfarande på maxdos på Lergigan comp för att orka dagarna. Trots att jag inte längre spyr 8 gångar per dag, så mår jag ändå fruktansvärt illa och har konstant spyan i halsen.

      Träffar psykolog då jag känner noll anknytning på grund av detta måendet.

      Ps. Tänker ej bära/skaffa fler barn. Första och sista (säger jag nu).

    OT: Inte helt oväntat skjuter Vanja Wikström på lanseringen av sina NFT:er. Marknaden har sjunkit med 92% på kort tid. Men de skjuter givetvis på lanseringen mest för att det går FÖR bra med investerare som vill kasta pengar på projektet. ?

    Den överdrivna glättigheten, kombinerat med hetsen att investera ger mig rysningar. Vanja har jämfört med influencers som säljer väskor för 3000 kr. Problemet ligger väl i att ingen tror att en väska ska göra dem rika. Folk tar farliga beslut när de tror att de kan tjäna snabba pengar. Alla har inte 3000 kr att lägga på en väska – eller en URL…

    Jag tror att de helt enkelt insåg att de inte kommer sälja tillräckligt på lanseringsdagen och därför sköt de upp allt.

    Dags att googla vad en NFT är Camilla, blir lite konstigt att inte skriva om detta.

      Vad är det för något? NFT:er?

        Typ ett original av något som gjorts digitalt…
        ”Non-Fungible Token”

        Jag kan inte förklara men man säljer digitala tex filmer eller bilder som det bara finns en enda av – så den som köper den har originalet.

          Ojdå, det låter så där att försöka sälja på följare …

            Verkligen!
            Är ju extremt spekulativt och i princip att kasta bort pengar…
            Googla – ganska intressant att läsa om (inte köpa) ?

              Sällan en investering är bra om någon annan är aaaallt för angelägen om att man ska göra den.

        Det kan liknas vid en kryptovaluta, typ bitcoin, fast lite annorlunda.

      Hoppas inte folk sätter massa pengar på det här projektet, låter så hitte-på och lundreri att oij nej…

      O vimmelmamman gör typ reklam för NTF.

        Hon var ju med på Vanjas event för deras ’projekt’

      Jag vill gärna se en granskning! Hon är lurig dendär Vanja. Gillade henne förut, men hon är typ besatt och helt manisk nu. Verkligen spelar på folks rädsla att missa sin chans…

        Jag håller med! Jag gillade henne också förut men kan inte följa henne längre för jag mår dåligt av hennes överdrivna pepp på det här NFT-projektet. Det känns fishy.

      Jag satt och läste en massa om det igår faktiskt. ?

      Håller med! De har även ökat antalet NFT:er varje person får köpa. Känns ju hemskt om de som är aktiva i discorden ska lägga mycket pengar på detta. De (åtminstone nästan alla) är inte direkt rutinerade investerare…

      Vad är sannolikheten att ”hubben” kommer existera resten av våra liv som V&N planerar?!

        Och vad finns det för behov av ännu ett coworking-space i Stockholm? De som redan finns står tomma efter pandemins övergång till distansarbete. Såg någon som skrev på Twitter att upplägget låter som nåt slags oreglerad aktieförsäljning…

    Kan vara för att jag inte kan bli gravid naturligt och måste göra ivf men blir så provocerad av henne. Just att dom skulle söka hjälp och göra utredning efter typ 4 månaders försök? Så har hon också varit gravid en gång innan det. Men allt måste ju hända NU för dom. Flytta ihop efter en vecka, gifta sig efter 4 månader typ. Bli gravid NU.

      Tror inte man kan få hjälp förrän efter ett år eller har jag fel? Jag förstår are du blir provocerad. Det blir jqg med

      Samma här. Verkar så sjukt otålig.

      Det är för att dom ska hinna skilja sig före 1årsdagen.

    Flygturen? Är hon ute och reser när hon mår så illa?

      Ja hon åker på 2 eller om det är 3 utlandsresor nu i maj.

        Då kan hon inte må så dåligt som hon säger, hon vill väl ha uppmärksamhet som vanligt. Bara att resa så tidigt i graviditeten när hon nyss fick missfall, inte roligt att kanske få det i ett annat land.

          Resorna var ju bokade långt innan och hon skriver att hon spontant känner att hon inte vill åka sedan hon blev gravid. Men såklart vill hon inte ställa in och kanske framförallt den med barnen då de längtat. Fullt rimligt!

          Fattar dock inte hur hon orkar åka runt i bil på kreta och hon skriver hur de förätit sig på grekisk mat, men hon kanske har perioder då det känns lite lättare. Har aldrig haft sånt illamående själv så vet inte hur det brukar vara.

            Nej, tänkte också på det. Orka åka bil hela tiden.
            Lägg dig i skuggan på en solsäng och låt mannen serva dig för fasen

              Haha ligga i skuggan en hel semester låter ju hemskt. Åker hellre runt i bil och ser något nytt än samma samma samma poolområde

            Ja man mår ju illa av andra sjukdomar med. Det är jättejobbigt men saltlakritstipset har hjälpt mej. ?

          Det kan hon väl visst, Du vet, bokning och illamående snackar inte ihop sig.
          Hon skrev själv att hon inte var sugen på att resa för hon mår så dåligt men att de var bokade sedan länge.

          Däremot, sitta och göra reklam för energidrycker när man är gravid och mår så dåligt och rädd för missfall, när man definitivt inte ska dricka det som gravid, så jävla smaklöst.

            Rekommenderar hon gravida att dricka energidryck? Annars kan jag inte se det som smaklös reklam. Vad får hon göra reklam för tycker du? Blöjor, rövsalva och spypåsar?

              Tack för att du frågade, men nej, jag tycker inte det är okej att som gravid marknadsföra saker ( som hon sitter och håller i) som man ska vara restriktiv med.
              Ja, det tycker jag är osmakligt. Fler exempel är vin, tobak, massa opastöriserade ostar etc.
              Självklart gör man som man vill, men sitta och säga att man är sååååå orolig och frågar hur man ska äta, vilka vitaminer man ska köpa osv, då rimmar det illa med att sitta och hålla i en burk med extra mycket koffein.

              Finns hur mycket andra saker som helst man kan marknadsföra som inte är barnrelaterat så hon slipper rövsalva och blöjor om du tycker det är så hemskt.

              Fast du kanske menar att hon så klart får marknadsföra vad hon vill, hon behöver ju inte använda produkterna själv eller stå bakom dem. Så är det nog, pengar snackar heter det ju.

                Hon har ju skrivit att hon försöker undvika koffein så mycket som möjligt så reklamen är inte alls trovärdig. Hon gör sig själv en björntjänst när hon håller på så.

        ingen klimatångest hos henne inte. Hur orkar hon resa så mycket, gravid eller inte?

          Är ju inte så jobbigt att resa? Om man inte är gravid och illamående alltså. Mest kul ju.

        Rimligt ur miljösynpunkt också att resa bort, resa hem, sen resa bort igen…

    Jag spydde mig igenom hela graviditeten. Enda som hjälpte var gröna äpplen och salts pinnar. Hjälpte och hjälpe… sisådär

      Alltså jag hade typ gjort abort om jag varit så illamående lol. Fyfan. Det är det värsta jag vet och detta är riktiga skräckhistorier för mig ?

        Haha, ja. ?
        Fatta det rubbade i att en massa gubbmän i USA vill förbjuda det. Att man till och med vill förbjuda preventivmedel …

        Land of the free and home of the brave …

          En sak som är vidrig är ju också att man i USA har relativt många tonårsaborter, trots att många fler behåller än i Sverige, eftersom de är så jävla sämst på att ha sexualundervisning osv av ideologiska skäl.

          Om man nu bryr sig så himla mycket om foster hade man ju kunnat satsa på lättillgängliga kondomer och p piller, samt OK kunskap hos ungdomar. Men nej nej, det enda sexualundervisningen på en del platser består istället av att skriva under kyskhetslöften.

          Pratade med en amerikansk tjej som berättade att man bland hennes jämnåriga för att ”spara din oskuld” istället brukade ha analsex. Så jävla meningslöst, istället för att bara bita u det sura äpplet och inse att tonåringar ofta kommer välja att ha sex.

            haha sista stycket herregud sjukaste jag läst ?

              Ja eller hur…..

              Det gör många religiösa, både kristna och muslimer. Så länge ingen stoppat in k*ken i slidan så är du ”oskuld”.

              Jag har många vänner som avger löfte om att inte ha sex innan äktenskapet. De är amerikaner. Samtliga har analsex då det ”inte räknas”.

            ???

        Min upplevelse av graviditets illamående är dock att det på något sätt är annorlunda mot att vara kräksjuk. Kanske är det bara i huvudet, men med andra barnet mådde jag konstant illa under halva graviditeten. Grönsaker hjälpte mig ganska bra och så även ingefära.

    Typ ett original av något som gjorts digitalt…
    ”Non-Fungible Token”

    Jag kan inte förklara men man säljer digitala tex filmer eller bilder som det bara finns en enda av – så den som köper den har originalet.

    Använder denna blogg faktiskt. Gjorde det min förr graviditet för att slå ihjäl tid som bara var olidlig. Alla kommentarer, lite arga diskussioner och den lite bittra tonen distraherar mig lagom mycket (att läsa något härligt fungerar inte alls) och får timmarna jag bara vill slippa leva att vara över. Plockade bort min block nu när jag blev gravid igen. Är i vecka 10 nu så det blir väl ett par veckor till gissningsvis, innan illamåendet släpper. Är på bättringsvägen dock 🙂

      Jag är gravid och jag gör precis likadant, använder den här bloggen och typ Flashback och Familjeliv för att distrahera mig, avreagera mig, skratta åt roliga eller bittra kommentarer!

    Lergigan hjälper ypperligt mot åksjuka iaf – i o m att du somnar. Det är lugnande, som jag fick utskrivet för att motverka kortisonets uppiggande effekt under en kort period. Sedan har jag fortsatt ta det när jag flyger för att slippa åksjuka. Tyvärr kan man bli lite groggy av dom efter att man har sovit.
    Annars är salta kex och salta chips bra att gnaga på.

    Det är begränsningar med lakrits under graviditet så det tipset ska du nog ändra.

      Folk får väl ta lite eget ansvar.

      Åksjuketabletter från UK. Helt sjukt bra. Man blir totalt knockad 30 min efter intaget.

        Receptfria? Vad heter de?

      De allra flesta gravida har nog kollat upp livsmedelsverkets råd om kosthållning under graviditet.

        Och all lakrits är väl inte ”äkta” eller vad man säger? Alltså att mkt lakrits man köper i vanlig affär innehåller väldigt lite lakrits till skillnad från ren lakrits som säkert inte är bra för någon att frossa i

      Varför ska en som aldrig har varit gravid veta det?

        Är väl allmänt känt att vissa inte ska vräka i sig mängder med lakrits, eller?

        Inte så länge sedan det var uppe här inne heller, då angående ett inlägg om någon som fått kliande händer av för mycket lakrits.

          Är väl allmänt känt att man inte ska ta massa sötningsmedel, Alvedon och andra värktabletter som gravid. Men ändå gör folk det.

          Allt som är ”allmänt känt” är inte känt för alla. 😀

      Man kan äta lite per dag.

    Spydde i 40 veckor så har inga tips. Åt åksjuketabletter för att fungera någorlunda, de gjorde mig trött(are) och dåsig men tog bort värsta illamåendet så jag kunde få i mig nåt i alla fall.

    Jag har aldrig varit varken gravid eller åk- /sjösjuk, men jag har hört att ingefära är bra mot illamående.
    Min man äter kalla vindruvor när vi åker båt och tycker att det hjälper.

      Även ingefära ska tyvärr gravida ta det lungt med.

      Men bra vid annat illamående såklart.

        Alltså om något är frustrerande med graviditet så är det att försöka sålla i alla mat- och dryckesråd! Jag dricker enorma mängder te till vardags (alla möjliga sorter) och sökte fort på det när jag blev gravid. En del förvirrande info… Livsmedelsverket låter helt hispiga och råder gravida att enbart dricka neutralt smaklöst svart te ”för man har inte forskat på det”, men inte för mycket p.g.a. koffein! Earl Grey avråds det från lol 🙁 Jag fick googla i timmar på svenska, engelska och mitt språk hemifrån och blev bara frustrerad. Kaffe är också en vattendelare. I vissa länder avråds man HELT från kaffe, i andra (Sverige) är någon kopp per dag okej. Jag trodde jag skulle sakna vin mest under min graviditet, men nej det var kaffe och te som jag nästan grät över att inte få dricka som vanligt. 😛

          Jag dricker också massa te, gick över till Kung Markatas Robios Vanilj, är naturligt koffeinfritt. Supergott!
          Finns ju hur många som helst som har mkt tesmak som är koffeinfria.

      Nu har jag inte varit gravid men lider av en ordentlig åksjuka som påverkar mig väldigt mycket i alla typer av färdmedel och herregud vad avundsjuk jag blev på dig nu! Lätt topp 5 av de saker jag helst hade velat vara, dvs ej åksjuk ?

      Ingefära är ingenting som du som åksjuk blir hjälpt av. Alldeles för svagt.

    Jag mådde illa och kräktes hela min 3:e graviditet, förutom 2 veckor i mitten. Veckan innan förlossning blev jag dessutom smittad med vinterkräksjuka och fick läggas in på sjukhus med dropp. Det var en trevlig graviditet ?

    OM det hade funnits någon universell lösning som fungerade mot alla illamående som uppstår i olika situationer så hade det garanterat varit vida känt.

    Förslag på 100% -iga lösningar är dock:
    Illamående vid:
    karusell – åk inte karusell
    vid båtfärd – åk inte båt
    vid graviditet – bli inte gravid
    när du snurrar runt en pinne – snurra inte runt en pinne (dvs gå på bättre fester utan lekar)
    vid alkoholintag – drick inte alkohol

    I övrigt så har jag läst att det där armbandet endast är placeboeffekt – har jag drömt det eller någon som känner igen??

      Både akupressur och akupunktur är väl lite kontroversiella då det inte finns jättestarka bevis för att det fungerar? Det är väl en sån grej man får testa och se. Har en vän som upplevde att armbandet fungerade. Min mamma har stora arbetsskador från ett långt arbetsliv inom industri och hon testade akupunktur mot nacksmärta. Det hjälpte jättebra, man såg på henne att hon hade mindre ont! Tyvärr upplevde hon att hon blev immun mot det efter något år och det slutade då fungera. Hört samma från andra.

        Ja, akupunktur är omtvistad

        Tror det står på 1177 att det inte går att bevisa om effekten som upplevs beror av uppmärksamhet och omtanke från vårdpersonal.

        Korrigering; Gick in och tittade och de har ändrat formuleringen nu, det står att ”det finns många studier som visar att akupunktur kan lindra smärta”. Längre ned står dock ”men det finns också rapporter som visar att akupunktur kanske inte fungerar som behandling vid smärta” 🙂

        Akupunktur är väl något som det Kinesiska styret bara hittade på för x-antal år sedan…

          det är det enda som hjälper mot min endometrios smärta. Håller i sig under dagen så jag slipper ta andra smärtstillande. har tens kopplat till nålarna också så det blir dubbelattack mot smärtsignalerna.

        Det finns många olika sätt att ge akupunktur så det är svårt att kategoriskt avfärda det. Akupunktur i muskler funkar eftersom man med nålen främjar ökad blodgenomströmning och hjälper muskeln att slappna av och läka. Däremot är det mer tveksamt om det hjälper mot typ astma, illamående etc. I vissa länder använder man akupunktur mot allt möjligt och där är det nog mycket placebo effekt.

      Ja det är bara placebo

      Skitsamma om det är placebo när det gäller illamående! Mår man mindre illa bara av placeboeffekten så är det ju lika bra som om det faktiskt hade fungerat!

    Jag var gravid i nästan 12 veckor i början av året. Kände mig precis som mig själv förutom att jag var förstoppad, frös ofta (är världens varmaste person vanligtvis, som ett element året runt!), och kände mig lite ”stel” runt nedre magen. Tyckte det var så frustrerande att inte ”känna” mig gravid. Med risk för att låta helknäpp så önskade mig varje dag lite illamående för att det skulle kännas mer på riktigt. Håller tummarna jag snart är gravid igen och jag önskar mig en normal graviditet med illamående, inga blödningar och inget missfall. Hoppas!

      Jag mådde i princip inte illa alls med någon av mina två graviditeter, så det är olika det där

        Vad skönt… 🙂 Kanske en association många gör för det verkar så himla vanligt med illamående? Läste på jättemycket om blödningar under graviditet då med och även om jag till sist fick missfall så verkar det inte helt ovanligt att vissa blöder i flera veckor och har en helt frisk bebis som resultat…

      Fast ”normal” med illamående, det är väldigt få som jag känner som ens mått illa.
      De du skriver är en normal graviditet fram till vecka 12. Att man fryser hela tiden och kan vara förstoppad etc. Sen vänder det och man blir varm när blodmängden ökar.

      Jag hoppas att du snart blir gravid med, men slipper illamående ,inga blödningar och inget missfall, för sen kommer du känna av det ändå. 😉

        Va? Det är jättevanligt och normalt med illamående, särskilt de tre första månaderna…

          Ja, det är lika normalt som att inte må illa.
          Det jag försökte belysa, på ett dåligt sätt, var att det är en högst lik anormal graviditet om man inte mår illa.
          Man brukar säga att ungefär hälften av alla gravida mår illa i början av graviditeten, så det är en stor del som inte gör det med.
          Man skall inte oroa sig om man inte gör det.

      Jag har varit gravid två gånger, en gång som gick vägen och en som slutade i fördröjt missfall (missed abortion).
      Båda gångerna kändes likadant, i princip inga symptom. Inget illamående, trötthet, spänningar, svullnader eller annat… Jag förstår precis vad du menar, att inte känna något är jobbigt i sig.

        Jag har varit med om exakt samma!

      Jag var också gravid i början av året och fick missfall i vecka 12. Kräktes varje morgon och mådde illa så tyvärr är inte ens det någon garanti 🙁 hoppas du snart är gravid igen!!<3 Hoppas själv på detsamma men kommer troligen vara ett nervöst vrak iom att alla sa att kräkningar är ett gott tecken men det gicl ändå inte vägen….

    Gravidillamående är det vidrigaste. Det hjälper inte ens att spy, man mår precis lika illa igen direkt efteråt.

    Sen blir det liksom psykologiskt också. Lukten av kylskåp är min största illamående-trigger när jag är gravid. Dåliga dagar kan jag inte ens säga ordet ”kylskåp” utan att hulka till.

      Håller med om att det blir så psykologiskt. Man övertänker typ allting för allt kopplas ihop med att man mår illa. Denna graviditet fick jag såna sjuka hulkningar/kväljningar också, mitt i allt bara, omöjligt att värja sig ?

      Så är det verkligen. Jag blev så känslig för olika dofter. Kunde känna rökare på mils avstånd typ. Mina barn är idag 9 och 12 år men förknippar fortfarande augusti-september med ett enormt illamående, eftersom det var som värst i mina båda graviditeter under den tiden. Kombinationen av det speciella ljuset som det är då och kvardröjande sommarhetta och vara illamående. Det sitter så djupt i mig, helt sjukt.
      Också galet hur kroppen motarbetar en, jag menar det är väl höjdpunkten i evolutionen att kroppen är befruktad, och vinsten är att kräkas och må illa 24/7. Jag kräktes tom när jag var på en spa-behandling. Fy fan. Lider med er som är där nu.

    Aldrig varit gravid men hade en period med magkatarr som gjorde att jag ständigt gick runt och kväljde, ibland kunde jag inte ens prata utan att det kom en kväljning. Det som räddade mig (och mitt psyke, för det tär på en att må illa konstant) var att tugga tuggummi eller småäta. Så köpte nog ett paket tuggummi i veckan och bara tuggade och tuggade tills mina besvär gick över.

    Åksjukearmband och att äta saker som smakar gott även när det kommer upp är mitt bästa råd.
    Jag åt mkt sura godisar, (även beasås ?) det smakade bra även andra vägen, under min 40 veckor långa magsjuka (nej förlåt, graviditet)… ??

      Inget smakar gott på vägen upp? smakar bara mindre äckligt än annat som kommer upp

        Hahaha! Helt sant!! ? Men det finns faktiskt vissa saker som smakar typ likadant båda vägarna. Vill minnas att surskallar var en av sakerna som jag föredrog att kräkas upp pga smakade fortfarande typ samma. ?

    Hela min graviditet var det nyponsoppa som gällde. Det enda som smakade samma både vägen ner och vägen upp….
    När det var som värst kunde kräkas 8 gånger innan lunch.
    Blää för gravidillamående!!

    Lider verkligen med er som haft extremt graviditetsillamående. Jag mådde illa första 14 veckorna av min nuvarande graviditet, spydde dock aldrig men ibland hade det nästan känts bättre att kunna spy. Den där dimman av illamående var sjukt dränerande. Nu har en fruktansvärd foglossning tagit över istället, kan knappt gå upp för trapporna hemma, haltar runt med konstant smärta. Vet ärligt talat inte vad jag tycker är värst… ”Bara” 8 veckor till BF… Måtte denna unge komma innan BF som sitt syskon, annars kommer jag bli galen ?

      Hade samma. Sov bort kvällarna efter jobbet och har inte så många minnen av vad som hände innan årsskiftet. Allt är bara en dimma. Detta är första barnet för mig och jag hade den naiva tanken om att så länge jag inte spyr så är det överkomligt… Helt fel.

      8 veckor kvar här med!

    Med min första spydde jag inte en enda gång. Med andra spydde jag konstant i 39 veckor. Och när väl det tog slut fick jag efter graviditeten dra ut 2 tänder, laga 4 st med krona. Allt spyande och allt ”småätande som rekommenderades” förstörde mina tänder totalt. Min dyraste unge hittills. Tydligen inte helt ovanligt med förstörd munhälsa efter sådana graviditeter.

    Jag kom lindrigt undan och mådde ”bara” illa fram till v.15 men det är verkligen inget jag ens skulle önska på min värsta fiende. Kändes som man var i slutstadiet av en riktig mardrömsbakfylla, men HELA TIDEN. Jag kunde inte ens kolla matbilder på instagram för det triggade så vansinnigt. Samtidigt har man cravings och är hungrig så kunde handla mat jag var så himla sugen på och en stund senare ville jag inte ha för jag mådde illa.

    Torra kolhydrater hjälpte (lite) för mig, hade alltid mariekex med mig, överallt.

      Och för att svara mig själv, angående USA som förbjuder aborter nu; vi som skriver här om hur vi klarat oss igenom graviditetsillamående, en stor anledning till att man gör det är ju att man också längtar så innerligt efter sitt barn. Man är beredd att stå ut med helt sjuka grejer (hej förlossning) för sen får du din bebis. Fatta att TVINGAS genomgå en graviditet du inte vill ha, med allt vad den kan innebära. Vilken tortyr.

    Gick ner 10kg i början av min graviditet pga kräktes konstant. Men sen gick jag upp allt efter v20 pga cravings av Coop Extra kokosbollar ?

    Tycker det som har påverkat gravidillamåendet mest är mitt ännu mer känsliga luktsinne. Gubben luktade illa, liksom hundarna och kylskåpet. Det enda som doftade gott andra graviditeten var mitt första barn, är väl biologiskt att man inte ska stöta bort sin avkomma. Gubben behövdes ju inte mer ?

    Fan glad jag är att jag inte känner något behov av att skaffa barn….

    Primperan blev min räddning när lergigan inte funkade, kunde leva igen helt plötsligt ?

    Jobbade i hemtjänsten när jag var gravid med första barnet
    Blev expert på att spy ifrån cykeln ✌?
    Inget funkade, var sjukskriven ett tag pågrund av kräkningarna.

    Har två barn, 15 och 18 år, inte mått illa en endaste dag under någon av graviditeterna. De var ytterst okomplicerade och sov större delen av de flesta nätterna, var sällan sjuka och oftast lätta att ha att göra med öht. Den äldste sa härom veckan att vi föräldrar blev sjukt curlade av barnen istället för tvärt om, han har rätt! ? Bara som en liten motvikt till alla skräckhistorier här…

      Aha så ditt tips mot illamående är att skaffa ”enkla” barn…

    Mot åksjuka är det flera jag känner som kör plåstertricket. Man sätter två plåster i ett kryss över naveln. Placebo eller inte men det fungerar verkligen på dem.

    Har hon gjort slut med z?

    Precis, eller så kan du läsa en gång till och se att jag skrev det är ett inlägg som motvikt till alla skräckhistorier… för att inte barnlösa ska tro alla gravida/föräldrar går igenom ett helvete!

      Jaha nu hamnade detta lite fel, skulle vara svar på svar här ovanför

      Fast det är otroligt vanligt att må illa som gravid… Tror inte det avskräcker nån som verkligen vill ha barn dock. Folk fortsätter ju skaffa liksom.

    Jag är gravid och mår illa. Det är obehagligt att gå ner i vikt snabbt och inte veta när det tar slut..

    Jag drabbades av extremt graviditetsillamående och fick lergigan utskrivet. Det funkade inte! När jag i vecka 18 spydde tolv ggr om dagen och gått ned 10 kg fick jag ondansetron utskrivet, det är en medicin man ger till illamående cancerpatienter etc som stänger av kräkreflexer. Då blev livet bättre! Mådde dock illa och kräktes någon enstaka gång efter det, men kunde liksom göra annat än bara ligga still i sängen.

      Ja det är helt vidrigt. Fick du dropp någon gång? För mig var det en underbar känsla och jag kunde t om äta smörgås efteråt men känslan var kortvarig

    Jag mådde lite illa i några veckor, men spydde inte en enda gång när jag var gravid med min son. Jag tyckte åksjuketabletter hjälpte bra mot illamåendet.

    Lidit av extremt graviditetsillamående alla mina graviditeter. En gång gjorde jag abort för att jag inte stod ut. Som tur är gick mitt över efter tredje månaden.

    Blev väldigt provocerad då av människor som tipsade om saker. ”Ät ett litet kex precis när du vaknar!”. Mmmm, bra tips, att jag inte tänkt på det!

    Att vara så illamående är förlamande och jag var sjukskriven alla gånger. Det är hemskt.

      Håller med dig! Blev även sjukt provocerad av alla som ”också mådde illa under min graviditet”…… jag kände bara: ”du vet inte vad illamående är!”

    Led av hyperemesis som är den svårare formen av graviditetsillamående. Som att vara bakis men veta att det inte kommer gå över på flera månader. Mentalt påfrestande. När man är bakis eller matförgiftad så ger kräkningarna lite bättre mående direkt efteråt, men inte detta. Jag kunde bara ligga stilla i ett mörkt rum. Kunde inte titta på skärmar pga ljuset. Var inlagd på sjukhus och fick dropp. Då kändes jag normal men bara efter några timmar utan dropp blev jag illamående igen. Sista kräkningen var på operationsbordet innan jag sövdes för ett kejsarsnitt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.