Marmor och stuckatur-palats

Då har Kenza och Aleks flyttat in i sitt marmor och stuckatur-palats med väggar som klippt och skurna för en liten barnhand, kladdig av spagetti och köttfärssås. 😉
Enligt Bianca Ingrossos Instagram så vill hon kopiera precis allt som Kenza har, till sin nya lägenhet.
Hur länge tror ni den här trenden kommer hålla i sig, och vad blir det sedan?
Furupanel och plastmatta?
Tänk vad många som helt plötsligt skulle få trendiga och Instagramvänliga boenden!!!

Kan den hiskeliga 90-tals trenden vad gäller mode komma tillbaka så borde även furupanelen ha en chans, eller hur?

128 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Trend? Så där såg nästan alla lägenheter ut i Östermalm när jag växte upp där. Ser oftast ut så fortfarande.

   Även de som inte hade så i original? Har har man väl bytt ut allt? Ser fejk ut i mina ögon i alla fall när jag ser de här bilderna. Lampan passar inte in alls

    Jag kan tycka det är helt okej att återställa en sekelskifteslägenhet till just sekelskifte, särskilt om de moderniserats på 50-70-talet och är fyllda av ful plast och funkisgrejer. Men… I kenzas fall går det nästan till överdrift. Aningens för krusidulliga stuckaturer för att kännas äkta, och köket passade inte in ALLS. Usch så fult. Hade vart sååååååå fint med ett klassiskt kök i samma stil som resten av lägenheten.. Nu ser det ut som ett Nuovo Riche-palats.

     Golven är jättefina sedan när möbler kommer in. Men…den där stilen skulle passa bättre till folk i min ålder, strax 60år.
     Jag förvånas att alla unga influencerkvinnor med lite kulor i börsen strävar efter marmor (hej forna Jugoslavien) stuckatur(hej 60-åringar) kristallampor (hej billiga hotell med glaskristaller) kanske en verklighetstrogen? porslinshund ( hej extremt dålig smak).

      Underbart beskrivet 🙂 Tack för skrattet!
      /51 år

     Det är ju precis vad det är! ?

    Det är lite vilja men inte kunna eller ta ut svängarna över Kenzas nya lägenhet. Man skulle nästan kunna tro att hon gått runt och pekat i en stuckaturkatalog och valt allt hon gillar utan att bry sig om att det är från olika stilepoker. Dörrarna är ett stort frågetecken eftersom det inte finns dörrar som ser utom de som sitter i hennes lägenhet. Man ser dessutom att de är sprutmålade på fabrik och de ser lite rangliga ut med risk att de slår sig. Parketten är jättefin men ny så den saknar patinan som gammal parkett har.

  Bara jag som blir lite yr av golvet?
  Ser ut som trappsteg men samtidigt vet jag att det är platt men min hjärna blir förvirrad ?

   Samma här??

    Började till och med må lite illa? yrhet är verkligen något av det värsta..

  Taklister och även den enormt fula utsmyckning vid takkronan ser både billigt ut och är troligen även det.
  Gissar på cellplast/frigolit från exempelvis Bauhaus.

  Skinnjacka och tajts..

   Vad dom influerar!

   Men snälla, är du uppklädd till tänderna varje dag? Orka bry sig vad hon har på sig.

    men snälla det är en blogg där vi diskuterar influencers. Gå själv om det inte passar? 🙂

     Var inte så känslig. Alla kommer inte hålla med era kommentarer bara för att ni ”diskuterar influencers”.

     Men oj vem bajsade i dina flingor? Det är helt okej också att inte uttrycka sina åsikter om man bara vill klaga.

      Amber Heard ?‍♀️

       Nejmen hon föredrar väl mjukare material?

     Men man får bara diskutera om man håller med dig eller vad?

      Det är så jävla tröttsamt att läsa ”Men VARför BryR du DIg dÅ”

       Ja men varför bryr du dig om hennes kläder egentligen? Förmodligen gick hon inte ut den dagen och ba jävlar vad snygg denna outfit är. Ibland är människor människor.

        jag brydde mig inte 😛 jag sa till anonym att sluta bry sig. Sen attackerade alla mig för att jag brydde mig.

        Momemnt22

     Uttrycker man sin åsikt får man också tåla att man blir ifrågasatt.
     Vet man med sig att man bara vill ha hurrarop och ryggdunk så är inte det här det bästa forumet att kommentera på. Då är det mycket bättre att ringa en vän

     ”Gå själv” Ingenstans i min kommentar säger jag att någon ska gå ?

   Rikgtigt snyggt faktiskt, hon passar i det.

   Vad är det med det?

  Marcelo och Emilia ska enligt spoilerkontot på instagram flytta till Stockholm igen ….

   Sjukt…

  Fult golv.

  Spegeln ger illusion om att det är dubbelt så stort.

  Tycker på något sätt att det ser lite billigt ut? Typ som att de har fläskat på liiite för mycket och passerat gränsen för ”lyxigt” vilket ger ett motsatt icke-genuint resultat. Eller är det lampan kanske?

  Golvet och taken var iallafall fina.

   Lampan var horribel. Hade passat mycket bättre i en lägenhet i typ Art Deco-stil. Det finns noll sekelskifte över den. En klassisk fin kristallkrona hade varit pricken över i:t.

    Lampan var ju skitsnygg tycker jag.

    Personligen tycker jag att det kan vara snyggt och betydligt mer personligt att inreda med saker man tycker om och trivs med istället för att exempelvis slänga upp en flådig kristallkrona bara för att det ”borde” passa husets epok.

     Ja det här med personlig inredning brukar väl uppskattas?

    Tycker tvärtom. Jag tycker att kristallkronor är horribelt fula. ?

  Älskar trägolvet men alltså köket… för oss som drar något mer åt det minimalistiska hållet blir hennes kök en orgie av allt: trä, marmor, olika beiga toner som skär sig, allt av allt plus att det är trångt och litet. Det är som att de försökt maximera samtliga nutida trender på 13 kvm utan en analys av resultatet.

  Det kan aldrig bli annat än kopierat inredningsmode när man saknar kunskap om tidsepoker och dess inredningar. Alla andra kan sitta lugnt i båten för tiden kommer att se till att de olika stilarna blir ”inne” en vacker dag.

   Kan inte fatta att man inte renoverar och inreder genuint när man har pengarna och intresset (verkar det som?)? Eller är det bara att hon tar vad som erbjuds för att få så mycket gratis som möjligt genom samarbetet?

   Btw, stör mig så mycket på att alla influencers ska visa ”förebilder” på lägenheter ihop med dessa emojios ”???”. Så kaxigt? Särskilt när förebilderna ofta är genuina och visar klass och smak i form av äkta stuckaturer och rejäla möbler. Men avsaknad av fejkstuckaturer och kinamöbler är tydligen ”?” enligt influencers.

    Men gud jag håller med om ”?” oavsett hur det såg ut innan tycker jag att det är jättetaskigt mot den som bodde där innan. ”visst blev det mycket bättre?” ”Vi bytte ut den hemska blå färgen”. Tänker oftast att det bott en äldre person där innan som har en annan stil eller tillhör den generationen som inte var ”slit och släng”

     Ja exakt! På förebilden Kenza la upp syntes ju möblemang som folk i 70-års ålder och uppåt ofta har. Tyckte det såg trevligt och riktigt genuint ut. Men självklart ska den stackars farbrorn/tantens personliga ägodelar som hen haft i många många år hängas ut för en miljon människor som något pinsamt och fult.

     Får nästan ont i hjärtat.

      Eller hur. Förebilderna är ofta roligare att titta på. Mer spännande. Sen blir det bara likadant och likadant och typisk tråkig flådig influencerstil.

       Jag trodde först att den bilden var en av efterbilderna och tänkte ”nej, men gud vad snyggt det blev!” ?

     Håller verkligen med! Tycker alltid så synd om de som bott där innan när influencers använder före- och efterbilder på det sättet.

    Dessutom förolämpande mot de som bodde där innan…

     Förolämpande…? De fick 16 millar för lägenheten jag hade inte brytt mig ?

      Konstigt resonemang. Är väl lika trist att bli uthängd oavsett om man har pengar eller ej.

  Lite störande för ögat att alla väggar och tak har nästan samma färg i alla rum fast nyansen skiftar liteeegrann. Olika skalor av beige och grått liksom.

  Så roligt att alla som åker och gör sin adhd utredning får samma svar: Om inte adhd hade funnits så hade du varit den som uppfann den. Både Jelena och Julia har fått det svaret.

   Hahaha helt sjukt, tänkte också på det

  Alexander Zobels insta verkar vara en ordentlig grabbresa. Dock med apor igen ?
  En kille med med massa tatueringar, hade vart nåt för Paow

   Vad menar du hade varit något för paow? Det är ju hennes kille

    Han med tatueringarna hade matchat paows

  Tycker Chevrongolv är så fult. Blir rörigt mönster tycker jag och jobbigt för ögonen.

  Varför inreder alla influencers grått/beige eller vitt?. Tycker att det är jätte konstigt att Kenza har valt grå rum till hennes barn. Känns mer passande med olika färger.

   Tror helt ärligt det är för att det ska passa in i deras flöde?

   Hon väljer det hon tycker är snyggt. Det är inte mer komplicerat än så.

    Snarare väljer hon vad ”alla” andra gör. Egen smak = nej

     Tror inte hon väljer för att ”alla” andra väljer det, en viss skillnad. Skulle säga att många (de flesta kanske till och med) inte har någon ”egen” smak så som du verkar mena det. Det är ju väldigt enkelt att bli influerad av trender, det man ser omkring sig. Inte för att man inte har någon egen smak, men saker man ser mycket tenderar att växa på en helt enkelt. Så det andra gillar blir tillslut ofta ens egen smak också.

      När hon var 18 hade hon en egen stil. Minns att hon målade sin första lägenhet med en brun fondvägg och sen en stor Tokio Hotel-logga på i guld ?? Sen hade hon någon gammal lampa som va från typ Marocko har jag för mig, som hon sa betydde mycket för henne. Med åren har det ju sakta övergått till det andra innetjejer har, alltså beige. Stuckatur. Vitt. Stela soffor. Marmor. Ser inte mycket av ”henne” lysa igenom, men är väl svårt att hålla sig unik i den värld som de lever i.

       Haha åh, unga Kenza! Så liten, så oförstörd, så mycket mer bjussig med vem hon var. Och i en värld där influencers / bloggare spelad enligt helt andra regler än idag. Det var mer såhär ”oj här är ju en blogg, den ska jag nog börja följa”.

       Förstår fullt ut att hon är mer distanserad nu och vill ha sitt eget privata (och fortsätter för karriären främst). Men tråkigare att följa för mig rent egoistisk.

       Fast omkring då var ju fondväggar och att måla olika motiv (silhutter av städer eller monument som Eiffeltornet, loggor, texter) just det som var trendigt. Så samma sak egentligen.

      Ja, säkert hennes egen smak med beige, beige, beige, beige, beige, beige….
      ?

       Bianca som inte heller har en egen smak vill kopiera allt beige till sin nya lya.

        Men asså så trött på att man måste ha en egen smak? Majoriteten har inte en egen smak och följer trender. Människor är flockdjur och gör som andra, kan vi inte bara acceptera det och gå vidare. Likadant när esteterna i gymnasiet skulle vara så *unika* men alla såg likadana ut ändå. Den enda med unik smak just nu är väl gräddrumpan på TikTok ?

         Jättejobbigt att tänka själv!
         Phu! ?

       Min poäng var att det är nog hennes egen smak, även fast ”alla” andra också har den smaken just nu. Lite så trender oftast funkar. Inte så att folk klär på sig/inreder i saker de tycker är skitfult, de tycker ju om det – men det tycker till stor del om det för att det är överallt, en trend alltså, så det växt på dem.

      Jo, men precis som städer kan få ett intressantare utseende när det inte alltid funnits pengar att riva allt gammal och följa senaste trenden så kan influencerhem bli lite tråkiga och opersonliga av det enkla skälet att de har för mycket pengar. Att det inte finns några begränsningar glr liksom att det spännande försvinner och allt blir enhetligt, likriktare och ser ut som en inredningskatalog.

      Det är roligare att följa inredningskonton från folk med vanliga jobb än från influencers, skulle jag säga.

       Finns enstaka undantag dock.

       – Sandra Beijer
       – Carolina Gynning
       – Petra Tungården

       Tycker de tre har mer personlig stil och väljer inredning med omsorg.

        Det finns det säkert, en massa 🙂 Följer bara SB av de tre men hon har ju en tydlig, egen stil. Tror hon i grunden är mer kreativ/ estetiskt intresserad än en del andra stora profiler helt enkelt.

        Ska surfa in på tungården och Gynning också och se om jag hittar något spännande.

   Varför är det konstigt? Man behöver ju inte ha en skrikig färg till barnrum. De ändrat favoritfärg snabbt ändå så bättre med nåt neutralt.

    Klart man inte behöver ha något skrikigt, men just grått är ju sjukt dystert?

     Beror väl på hur man inreder dock. Går ju att inreda med vilka färger som helst, även om väggarna är grå.

      Förslagsvis kan man matcha de gråa väggarna med bleka pastellfärger. Så barnrummet ser ut exakt som alla andra ”inredningsintresserade” människors barnrum.

     Tycker du. Man kan ju ha färg i detaljerna. Finns inte så många neutrala färger, det är väl grått, vitt och beige. Bra väggfärger.

      Vitt är ju 1000 gånger bättre. Känns huvudlöst att måla barnrummet grått imo.

       Haha herregud. Så dramatiskt.

       Huvudlöst? Vad menar du? Låter som det vore det värsta man kan göra typ.

        huvudlöst = tanklöst

         Lite väl dramatiskt ord för val av väggfärg.. ?

       Vitt är ju definitivt 1000 gånger tråkigare än grått ?

     Grått är ju fint! Och enkelt att matcha med andra färger. Superbra.

  Hade varit fint om hon skippat alla överdrivna stuckaturer och takrosor samt satsat lite mer på färg.

   Är ju jättesmart att köra på neutrala färger på väggar osv och sedan få in lite färg i inredning och detaljer om man nu vill ha färg? Att måla ett helt rum i en färgglad färg gör ju bara att man begränsar sig extremt mycket när det kommer till inredning osv för att allt måste passa till väggarna? Alla ni som klagar på att det är beige/vitt, vad har ni för färg på väggarna hemma? Måste vara jätteirriterande för ögat att komma in i ett rum med orange väggar..

  Noll harmoni för ögonen! ?

   Nej, finns ju inget som bryter av. Känns som man blivit färgblind och bara ser olika skalor av beige.

    Blir kanske annorlunda när de får in möbler, mattor och tavlor på väggarna. 🙂

     Får man våga gissa på svartvita prints

    Det har ju inte fått in några möbler än, hur mycket olika färger kan man få in i ett omöblerat rum? Menar du att de skulle målat alla väggarna i olika färger eller vadå?

  Köket är verkligen hemskt och jag hade inte satt pluttiga lampor mitt på väggen men det är ju bara jag det ? Förstår vilken härlig känsla det är att äntligen få flytta in i sin nyrenoverade lägenhet!

  Jag får känslan av att dessa fluns-hem som är ”inne” nu inspireras av typ överflådiga, gamla lyxhotell i typ Italien. Med typ extra allt – guld, udda marmor, mörkt trä yada yada. Men på något sätt känns det så… fel här? På lyxhotell blir man uppassad och är på semester/affärsresa/whatever men när hotellsviten plötsligt blir ens hem i vardagen i Sverige så blir det så märklig kontrast. På lyxhotellet lämnar man sina gucciskor i hallen och kryper ner i silkesmorgonrock i den perfekta, kritvita nybäddade sängen, men här lämnar man liksom dygnblöta gummistövlar och skitiga overaller hängandes i hallen och har visst glömt tvätta sängkläderna på en vecka pga vardagsstress.
  Känns som idén med lyx faller lite då ? aldrig fel med lyx i vardagen men jag hade aldrig klarat av att hålla den ordning ett sånt hem kräver, även om jag haft städhjälp… särskilt inte med två barn ?
  Men det verkar ju som hon är nöjd och det är ju trots allt det som räknas! ??

   ”på en vecka ”
   Oh sweet summer child ?

   Exakt! Tycker de har mycket mysigare och härligare ute i sin sommarstuga, och tror ärligt det är den stilen som de egentligen vill ha hemma ? men det funkar inte när man bor i vasastan och är influencer.

  Usch så fult

   Vilken tur att det inte är du som ska bo där då

  Lamporna ser ut som att den skulle passa bättre där det är lite högre i tak, kanske redan är högt i tak men lamporna ser lite för långa ut för rummen.

  Furu kom ju tillbaka för ett par år sedan och står starkt än idag. https://www.elle.se/decoration/tra-ar-trendigaste-materialet-just-nu-10-inspirerande-tips/6748754

  Ser ut som att lägenheten har spytt ut massa stuckaturer, måste vara rekord?

   Jag tycker stuckaturer i sig är fint, men när man kombinerar det med sånna där rutor på väggarna (vet inte vad det heter) där det ser ut som varje vägg har massa ramar + enorma takrosetter + utsmyckad panel blir det verkligen… Aa, fult. Too much. Köket ser ut att vara gjort i The Sims.

    Använde ”stuckaturer” som samlingsord för all krimskrams på väggar och tak. ?

    Håller verkligen med, det blir kaka på kaka och ser bara smaklöst ut.

    På förebilden fanns det en balans med enkla ljusa väggar som gjorde stuckaturerna rättvisa.

    ”Rutorna” på väggarna kallas väggpaneler 🙂

  Ot.
  Katrin Z har träffat en ny man. ?

   Good for her. Interesting for him.

   OT här också: men alltså, Matplatsen, 56kilo och någon annan matbloggare är i Dubai på sponsresa. De är duktiga reklammarkerare i all ära, men sååå jävla tondövt att beskriva hur maaaaagiskt allt är. Det är ”som en saga” och lovorden haglar. Men hallå? Dubai liksom? Är vi inte mer upplysta 2022 än att vi fortsätter åka till dessa hemska förtryckarländer?! Sharialagar, slavarbete och otillåtet att vara öppet homosexuell för att nämna några saker. Fräscht land? Not so much. ???

    I know. Så konstigt att de inte har fått några negativa kommentarer om resan.

  Lite väl negativt här tycker jag. Huvudsaken är ju att Kenza med familj trivs.

   Känner ändå att det är ok att diskutera eftersom det är ett samarbete + att inredningen är totalt mainstream och intetsägande. Tycker isåfall det är värre att hon gör ”?” åt de personliga möblerna som tidigare ägaren hade, som förmodligen var valda med omsorg.

    Menade renoveringen, inte inredningen…

   Lägger man ut sitt hem till miljontals följare får man väl räkna med att folk har åsikter

    Alla vi som sålt något på Hemnet har nog fått vår beskärda del av att få vår stil hånad och sågad av random främligar.

    Och vad gör väl det, jag är hemskt glad att alla inte gillar exakt samma stil för det hade ju varit dödens trist.

   Nja jag tänker mer på hur alla hundraåriga lägenheter förstörs och tappar charm tack vare alla renoveringsgalningar. Lite respekt måste man ha för gamla saker.

  Ganska smaklöst. Varför vill man ha ett kök som ser ut som en garderob?

  Det känns som att hon har en viss röd tråd i rummen som hon har visat, men sedan kommer köket och det känns inte ens som att det är i närheten av resten av lägenheten.

  Får Vårdanstalt känsla av helt färgfria hem. Asså varför vågar folk inte ha färg i sina hem längre. Hade blivit så torr i skallen av att bo så där. Noll inspiration eller intryck. Booring.

   Man har ju färg på möbler och detaljer, textilier etc. Så olika man kan va, jag blir lugn av ljusa, neutrala väggar och inte för mycket saker. Skulle bli knäpp av att bo som Lady Dahmer tex.

  Liknande stil som Johanna Toftbys nya lägenhet.

   Inte alls.

  Nej fy! Det var ju finare på ”före”-bilden.

  Var tvungen att gå in och titta på hennes stories, alltså NEJ färgen hon har valt! Det ser typ pissgult ut och det skääääär sig.

   Pissgult? Jag såg ingen gul färg alls

  Ha,ha, bara jag som enbart tänker på hur apjobbigt det blir att städa den lägenheten….damm på alla lister, takkronor och allt annat krimskrams. Öht undrar jag hur de städar och håller rent alla dessa fashionistas, de sätter upp måttbeställda tunga gardiner som ofta ser otvättbara ut, sänggavlar, soffor mm. med tyg som inte går att ta av osv..fräscht (not) att bo i innerstan med avgaser och annat och inte kunna tvätta sin inredning kan jag tycka.

   Vem tvättar gardiner? ? Om du inte röker inomhus lär de väl inte bli smutsiga?

    Jag har tvättat gardiner en gång i mitt liv. Det var efter att jag bytte filter i ventilerna som sitter ovanför fönstrena oxh +6 års svart smuts rasade ner på gardinerna och gav fläckar. Men till och med då övervägde jag att bara skrynkla till gardinerna lite så att fläckarna skulle hamna i ett veck.

    Gissar att det är samma personer som tvättar gardinerna regelbundet som också tvättar bhn morgon och kväll samt spolar tarmen efter varje toabesök. Allt annat är superäckligt.

  Vad är vitsen med ”Pizzavalven” i sovrummet?

   Så jäkla tacky!

    Jag hade gått rakt in i dem om jag behövde kissa mitt i natten

  Furu är väl redan tillbaka?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *