”Jag tränar bara för att vara snygg”

Bildkälla: Tidningen Wellness

Sandra Beijer är veckans ”Wellness-profil” vilket innebär att hon bland annat ställt upp på en intervju om träning och friskvård. Ni hittar den här.
Rubriken till intervjun är ”Jag tränar bara för att vara snygg” och Sandra själv beskriver den så här i sin blogg:

Jag gjorde en intervju med Aftonbladets hälsosida Wellness. Jag kände att intervjuaren liksom tog mig på rätt sätt och att det sedan (naturligtvis) speglades i frågorna och svaren. Det blev kul och äkta helt enkelt. // Sandra Beijer

Här är den delen av intervjun som rubriken baserades på:

Fyller träningen någon mental hälsofunktion för dig?
– Jag vet att det inte är så politiskt korrekt att säga, men jag tränar bara för att vara snygg. Jag promenerar mycket och det skulle räcka som ”glad-träning”. All annan träning gör jag enbart för att kläderna ska sitta snyggt. Jag ska inte hymla med det. Jag har ingen längtan efter att bli stark, någon annan kan bära min väska.

Ändå uppfriskande med någon som är uppriktig med fåfängan i sin träning.
– Hundra procent. Jag vill normalisera längtan efter att vara åtråvärd.

Sandras kollega Paula Rosas, som beskriver sig själv som ”träningsfrälst”, har skrivit ett blogginlägg om Sandras intervju och om vad hon tycker så om uttalandet att ”träna för att vara snygg”:

Faktiskt att det var lite uppfriskande på något sätt? Att våga vara helt öppen med att man inte gillar träning och bara gör det som ett måste för utseendets skull. Jag läste sen i Sandras egna kommentarsfält att folk blir upprörda och säger att hon säger att smal = snygg men det säger hon ju faktiskt inte. Hon säger att hon vill att kläderna ska sitta snyggt och det kan ju innebära massor av saker annat än att vara konkret smal.
[…]

Men om ens mål nu är att vara smal, kan det inte få vara det då? Det gör ju inte att man automatiskt säger att andra är fula om man inte är smal utan just vad ens egna preferens är. // Paula Rosas

Så vad skriver egentligen läsarna i sin kritik i Sandras kommentarsfält och hur besvarar hon det?
Jo, så här:

Bildkälla: Sandra Beijer blogg

Jag gjorde en sökning i intervjun.
Ordet ”smal” nämns faktiskt inte en enda gång.
Det tycker jag är viktigt ändå, med tanke på hur många som skriver om ”smalhet” i Sandras kommentarsfält.
Bara en pointer så där i all enkelhet.

Sandra gör en intervju, Paula skriver om Sandras intervju och om hennes kommentarsfält och Sandra drar in Bianca Ingrosso i sitt svar i kommentarsfältet och använder henne som exempel.
Stannar den här trestegsraketen här eller kommer vi få se en fortsättning?

122 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tänker att man får träna för att vara snygg, stark, smart, lång, lastbil…. Hursomhelst ÄR det hälsosamt att röra på sig. Oavsett syfte.

      Tack, jag känner mig hörs och sedd! Jag tränar just för att bli en lastbil.

      Det går så där, ärligt talat.

        Du kanske ska slå ner på takten…och satsa på att bli ett släp.

          Nytt delmål till helgen, bli ett hemsläp ?

    ?

      Du kanske skullle testa att träna lite så du blir lite piggare?

    Klart man tränar för att bli snygg. Sen behöver inte det betyda smal men att känna sig pigg, stark och få endorfiner som man ju blir/får av träning gör ju ganska automatiskt att man känner sig snyggare än om man suttit inne en helg och ätit pizza, chips och choklad. Inget konstigt med det.

      Hur man säger att man är ett ytligt våp, utan att säga att man är ett ytligt våp.

        Det skulle inte vara ett svar på din kommentar Liss, utan till inlägget cam skrev

      Men om man suttit inne en helg och ätit pizza, chips och choklad när man MÅR BRA – alltså inte att man gör det pga att man är nedstämd, ledsen, eller liknande – hur kan det få en att känna sig fulare/mindre snygg än en helg man inte gjort det? Det säger väl en hel del om ditt tankesätt och kring vad som är snyggare enligt dig?

      Finns ju tex massor av oerhört smala människor med väldigt dåligt leverne. I samhället anses de automatiskt som snyggare pga att de är smala – men om dessa ”naturligt smala” personer då sitter inne en helg och äter pizza, chips och choklad så ska de alltså känna sig fulare än helgen de inte gör det….?

        Fast va? Hur pallar man tråckla in sig såhär hahaha känslan i iaf min kropp brukar vara lättare! Härligare! Om jag inte suttit o vräkt i mig chips o godis hela helgen. Du fattar ju vad personen menar.

        Jag är naturligt smal! Känner mig dömycket snyggare efter en helg med lite lagom aktiviteter och träning, än en helg när jag bara legat i soffan och kollar på serier en hel helg. Eller ännu värre om jag varit full. Aldrig så ful på måndagar som efter en hård helg. O då är jag ibland smalare bakis pga uttorkad (?) så din teori stämmer iaf inte i mitt fall.

    När jag tränar så ”känner” jag mig snyggare, huruvida någon annan märker det låter jag vara osagt.
    Men visst är det snyggare när det är bröstkorgen/bröstmusklerna som gör att tröjan känns lite trång istället för magen.

    Så både för att se bra ut och att må bra tycker jag är två fullt legitima orsaker för att träna ??

    Sandra sparkar in vidöppna dörrar och folk reagerar. Eller snarare hugger på betet och hon får sin trafik.
    Men Sandra är inte den djupa tänkaren utan en rätt binär person. Just i detta med träningen trasslar hon redigt in sig själv, vilket Elin påpekar. Nej det står inte att hon vill vara smal hon vill att kläderna ska sitta snyggt. Så låt oss betrakta Sandra för det är henne det handlar om. Hon är petit och trivs med att se ut som en tonåring. Så hon tränar för att fortsätta att se ut som hon gör. Att träna för att se snygg ut är redan en norm, och att träna för att bli åtrådd likaså. Har Sandra verkligen helt missat att kvinnor förväntas vara åtråvärda och mannen vara erövraren? Dessa etablerade könsnormer är antagligen lika gamla som mänskligheten. Så vari ligger det revolutionerande kan man undra?

      Ja, det är klart att hon menar smal och tight. Vad skulle hon annars mena? Hon bygger ju inga muskler. ”Jag säger aldrig smal”, det behöver hon inte alla fattar ? annars skulle hon väl precisera vad hon menar med snygg

        Precis så, men hon måste ändå avsluta med att det är ”något ni tillskriver”. Som en liten knäpp på näsan från fru von Oben.

        Ja och hade det varit en biffig kvinna som sagt det hade det såklart tolkats som att det är vad hon anser vara snyggt. Om Sandra inte vill hymla så sluta hymla helt, det är inget fel i att känna sig snygg som smal och tight.

      Det revolutionerande är ju att erkänna att det är därför man tränar.

        Är det?

          Otidsenligt iallafall.

            Ja det håller jag med om och det är det som är betet.

            Det beror väl mest på utvecklingen att man inte ska trigga ätstörningar eller få större personer att känna sig sämre/fulare. Innan det blev så politiskt korrekt var det ingen som sa att de ville bli starkare eller piggare vad jag kan minnas.

            Med det inte sagt att jag tycker utvecklingen jag nämner varit dålig. Klart man fattar att mångla är hycklare, men man behöver kanske inte åternormalisera att öppet uttrycka att smalt är snyggast osv.

      Hon sparkar inte in vidöppna dörrar eftersom folk faktiskt reagerar. Har sett folk kommentera det här flera gånger i detta jkommentarsfält t ex.

      Man kan tycka att det borde vara en vidöppen dörr med hänsyn till att väldigt stor del av den tränande befolkningen nog med hjärtat på handen har en viss snygghetslängtan. Och SB hymlar ju inte direkt med at thon älskar yta överlag. Men konstigt nog finns det denna konsensus kring att man inte ska SÄGA att man tränar för att bli snygg.

      Folk blir alltid mer upprörda över vad andra.människor säger än vad de faktiskt gör.

        Att hon sparkar in öppna dörrar gäller generellt för Sandra och betyder att hon säger självklarheter. Hon ser att det funkar.
        Det är inget nytt att det finns många på gymmet som tränar för att känna sig snygga och åtrådda. Fasta tuttar, stor svulstig röv som signalerar kom och ta mig, gärna i tights som klyver röven i två bullar. Hon tror sig vara speciell för att hon inte hymlar om det. Igen, det är Sandras signum vara lagom provocerande genom att säga självklarheter som de flesta känner att de inte behöver orda om.

    Huvudsaken är att folk rör på sig, känner jag. Det blir en svår ålderdom om man mest suttit still hela livet. Om man får ynnesten att bli gammal, det vill säga.

    Jag tränar för att det är kul. Att jag blir snygg (och stark, för det värderar jag faktiskt) är ett plus. Men som singel 30+ har man (jag) ganska mycket dötid, orkar inte dricka vin och umgås jämt så då är träning (eller annan valfri hobby) perfekt.

      Roligt att du uppskattar träning. Jag uppskattar träning på samma sätt som jag uppskattar att borsta tänderna, deklarera och följa lagen; för att livet blir bättre (och enklare) om jag gör de sakerna.

    Problemet tycker jag var att hon sa typ: ”jag vill normalisera att vilja vara åtråvärd”, vilket, hallå, ju är vad vi kvinnor i stort sett konstant strävar efter eller mår dåligt över att vi inte är. Så vadå normalisera?

      Haha eller hur? Knappast något revolutionerande… ?

      Jag tror hon menade att hon vill normalisera att man får säga att man vill vara åtråvärd, dvs sluta låtsas att man inte bryr sig om att vara åtråvärd

        Jag tycker det låter så himla sorgligt. Hon verkar så osäker.

          Mer osäkert att vägra erkänna att det är därför man tränar. Hon är uppriktig gällande ytligheter istället för att försöka gömma den bakom något annat

          Nej verkligen inte. Tvärt om tycker jag.

            Att hon inte alls är osäker alltså.

        Hur kan man normalisera något som redan är normaliserat? Jag tror också att Sandra försöker göra en poäng som handlar om hennes lite föraktfulla syn på en annan norm, dvs PK normen.

          Fast det talas ju inte om det så öppet och inte ofta bland mainstream träningsprofiler. Träning är bara så KUL men får världens kick och har mål att lyfta X antal kilo eller springa ett visst lopp. Sen råkar man få en killer body också men det är bara en bonus typ.

          Nja tycker inte det är normaliserat att säga att man vill vara åtrovärd av män. ”Jag gör det för min egen skull” är den förklaring majoriteten av tuttfior med ankläppar och botoxstela ansikten använder. Väldigt svårt att tro att de inte vill anses knullbara av en viss typ män.

            Ah ok fattar hur du tänker. Tuttfiorna med anknäbbarna tränar för att bli åtrådda, det är det som är normaliserat. Även det man inte säger men agerar på är en norm. Däremot att öppet erkänna att man tränar för att bli åtrådd bryter mot PK normen.
            Sandra gillar att vara kärringen, tänkte jag skriva, men snarare tonåringen mot strömmen och tycker hon gör en stor grej när hon bryter mot PK normen och glatt berätta att hon minsann tränar för att få känna sig åtrådd.

    Dock så är ju inte träning så stor del i att hålla eller gå ner i vikt, det är ju kosten som står för det mesta…

      Sandra verkar ha en bra balans iallafall

      Precis, det som vore verkligt ”ärligt” vore väl ifall sandra beijer beskrev på vilket sätt hon kontrollerar sitt matintag för att banta ner sig. Eller om hon kunde berätta om sitt tvängsmässiga bensprätt på varenda bild som hon uppenbart gör för att se smalare ut.

    Tror kläderna skulle sitta snyggt även om hon var lite större/lite kurvigare, kanske ännu bättre. Hon är ju väldigt smal. Kanske beror på vilka kläder eller hur man vill att det ska sitta? Tycker uttalandet var lite konstigt bara.. Men bara hon är nöjd så, det är ju viktigast.

      Hennes kropp passar perfekt till hennes stil!

        Blev nyfiken, vilka kläder som hon har skulle se fula ut på en kurvigare kropp? Hon klär sig ju med mycket fokus på midja vilket är exakt hur jag klär mig (med kurvor) och det är som är smickrande.

          Fast sen är ju inte Sandra naturligt kurvig? Obs hon är supersnygg, så missförstå mig rätt… Men hon har ingen timglasform. Hon är nätt i kroppen, har smala och långa ben (jätteförvånad hon inte är lång!), och smala smäckra armar. De få gånger hon gått upp lite i vikt så har det direkt varit midjan som blir bredare. Folk har olika kroppstyp. Vissa lägger vikten på mitten och andra på rumpa/bröst.

    ” någon annan kan bära mina väskor”. Absolut, så kan man resonera. Men att vara lite stark är superviktigt för hela kroppen, som ju faktiskt ska bära upp sig själv i massor med år och orka att man sitter som en hösäck i soffan, helt still framför datorn, bär en bebis( i Sandras fall) plocka upp saker i oergonomisk ställning osv osv.
    Muskler förhindrar att leder och senor belastas lika hårt, hjälper till med hållning och balans, förhindrar att du fryser lika mycket samt är ett fysiskt skydd mot frakturer om du skulle ramla.

      Klara sig själv utan nån annan (man?) som ska bära väskor och göra annat halvtufft är ju också en bra grej…

        *halvtungt

      Ja jag som är lika gammal som Sandra tycker nog att det är lite konstigt att inte alls tänka på hälsoeffekten, alltså vi är ju inte 20 och odödliga längre. Men tränar man regelbundet själv och känner sig ok i kroppen och inte kommer i kontakt med folk som inte gjort det och ser konsekvenserna av det så kanske man inte reflekterar över det.

      Verkligen, men så kunde hon väl knappt gå halva sin graviditet också..

    Håller med anonym 6:24, har en person i min närhet endast knappt 70 + som blivit totalt orörlig på grund av ett orörligt liv. Sorgligt för hen när livet kunde fortsatt ganska många år. Livet tog slut fast livet fortfarande pågår liksom. En annan person i min närhet, långt över 80 + är aktiv och håller på, vars liv är så mycket rikare. Det är en riktig morot för mig. Men. Jag rör mig även för att det är skönt att kläderna sitter bättre. Kan man tänka så samtidigt?

      Ja, varför skulle man inte kunna göra det? Det finns folk som tränar enbart för hälsan och de som tränar enbart för utseendet, men de flesta gör det nog lite för både och. Och det är väl inget fel med det?

      Det enda som är anmärkningsvärt eller provocerande med Sandras uttalanden är att hon verkar hävda att alla andra ljuger, för ingen kan rimligtvis ha andra anledningar än hon själv till att träna. Åtminstone inte om de är smala.

    ELLE-bloggaren Frida Lundh skrev ett intressant blogginlägg på samma tema som Sandra häromdagen. Som hon tyvärr raderade igår när kommentarsfältet ballade ur och började namnge personer. Läser man fler av ELLE-bloggarna som är 30+ så känner igen fenomenet att klä in ett ätstört beteende i en mer hälsosam kostym.

    De flesta tränar nog både för hälsan och för är att bli snyggare. Självklart vill alla se så snygga ut som möjligt, inget konstigt med det, men jag tycker inte att kroppen blir snyggare som blir det bästa. Tränar man så blir ju huden klarare och friskare, man får gladare utstrålning, allting blir friskare = fräschare. Jag tycker att huden, utstrålningen osv blir snyggare är det bästa.

    Det märks att hon hängt med Anna Björklund. Nu ska vi ”ta tillbaka” att vara hemmafru och att vilja vara åtråvärd. Något som aldrig ens lämnat oss in the first place

      Tack för dagens…tänkte skriva skratt men det fastnade liksom på vägen ut. Hade aldrig hört talas om Anna och blir förbannad och ledsen på en och samma gång. Hon är så uppenbart en kvinna som aldrig behövt bekymra sig över något annat än rent existentiella frågor. Hon slungar kvinnoidealet tillbaka till 50 talet och tycks njuta av det. Sandra uppfattar jag inte som en drömmare vilket jag tycker att Anna verkar vara. Sandra uppfattar jag som väldigt distanserad och oförmögen till känslor och empati. Men de delar socioekonomisk status, lika barn leka bäst.

      Det är ju just det. Vi lämnade aldrig det idealet, inte egentligen. Däremot har det varit väldigt kontroversiellt att erkänna det rätt ut.

      Vi säger en sak, gör en annan. Bara skönt med någon som iaf inte ljuger.

        Vilka är vi? Jag vill nog påstå att majoriteten har lämnat 50-tals kvinnan som saftar, syltar, bullbakar, skriver dagboksbetraktelser, uppfostrar barnen, ger make och barn markservice bakom sig. Tycker snarare att den gruppen som du beskriver som ”vi” är en liten grupp kvinnor som försöker göra det kontroversiellt. Är det så att ”vi” känner att man inte är särskilt relevant, att andra kvinnor ser ner på dem och undrar varför man behöver en man för att klara av att upprätthålla den status man eftersträvar?
        Den utveckling jag sett de senaste 20 åren är par där båda gör karriär, har lika status och lön och delar på familjearbetet.

    Fattar inte Beijers kommentar ang smala tjejer typ Bianca. Får de inte träna för att må bra eller?? Tycker på något sätt att det lyser lite avundsjuka om den kommentaren. Tror faktiskt att Beijer som så många av oss andra lider av ätstörning light,hon har promenerat helt hysteriskt varje dag för att gå ner gravidkilona för att kunna passa i sina Lolitakläder igen. Hon är även en sån som gärna visar väldigtt många matbilder i sitt flöde(precis som Bianca gör)

      Bianca tränar väl inte? går knappt ut med hundarna heller eftersom hon, med rätta, tycker att de är så ouppfostrade. Hon har ju till och med en tjej som går ut med hundarna för att de inte bara ska gå kisspromenader runt kvarteret.

      Men Sandra har ju haft en ätstörning så det är väl inget konstigt i så fall. Bara jobbigt ifall folk då analyserar ens matbeteende i all oändlighet…

      Det här har jag inte ens reflekterat över. Men ja att dokumentera sin mat och var intresserad av mat är vanligt hos ätstörda/ tidigare ätstörda.

    Vet hon om att ”smalaste bianca ingrosso-bruden”, i det här fallet Bianca, lider av bulimi? Varför ens nämna nån som lider av ätstörningar i ett sånt här sammanhang?

      Reagerade också på det. Så onödigt att dra in Bianca i det här, som inte har något med saken att göra ens?

      ”Smalaste lilla Bianca Ingrosso-bruden”? Snygg förminskning av Bianca och alla som har henne som ideal. Man får tycka vad man vill om andra men Sandra borde ha mer i skallen och förstå att en sån kommentar kan kosta. Hon kunde ha fått fram sin poäng utan att göra den på bekostnad av vad hon verkar tycka om Bianca.

        Ja hon är nästan 40 år gammal vill jag bara inflika.

    Vem bryr sig egentligen VARFÖR andra tränar?
    (Förutom om du tränar padel, då blir många, ffa tennisfrälsta, upprörda ?)

    JAG tränar padel för att det är roligt, tränar styrka för att kunna hålla alla mina skador i shack och tränar spinning för konditionen.

    Och nej, kläderna sitter inte snyggare, har lätt att bygga muskler och är en 44 över axlarna men kanske en 38/40 över bröst och midja så svårt att tex hitta snygga skjortor.

    Är det NÅGON som vill bry sig lite om min träning???

    Jag tränar bara för att inte vilja dö! Jogging mot depression är fan det bästa jag testat. Synd att jag fått hälsporre.

      Är det ”riktig” hälsporre du har?

      Jag får ont i hålfoten och går alltid med inlägg och inneskor för att stötta upp ”valvet”

      MEN sen jag började spinna (??) så har problemen i princip försvunnit.
      Är som att den där flexningen som blir när man står och cyklar motsvarar de supertråkiga övningarna man ska göra, stå och sänka benet i trappan (du vet kanske vad jag menar)

        Hmm jag har inte varit hos läkaren och fått det bekräftat att det är det jag har. Men jag får väldigt väldigt ont när jag suttit still och börjar gå igen. Som på morgonen exempelvis, då kan jag inte stödja på foten ordentligt de första stegen. Jag köpte iläggssulor som skulle vara bra och det har hjälpt tror jag, men ibland kommer det tillbaka. Särskilt när jag joggar eller går mycket.

        Jag förstår vad du menar för övning. Men ska den vara bra mot just hälsporren eller bara rent allmänt? ?

          Jag tror att de som tror sig ha hälsporre (googla det) egentligen har en inflammation i en sena.
          Då krävs vissa övningar.
          När man blir äldre så trampar man liksom ut hålfoten och behöver träna upp den. Mina inlägg har jag fått formgjutna, de funkar i skor UTAN pronationsstöd, sk neutrala, och där man kan ta ut befintlig sula. (Det blir kaka på kaka annars)

          Symtomen med smärta på morgonen känns igen, det går att tejpa fötterna när det är som värst för att kunna använda fötterna, enkelt med vanlig vi sporttejp (googla)

          Lycka till och variera din löpning med annan träning, tejpa och gör övningar (tå häv) så hoppas jag det går över

            Men jag röntgade fötterna och hade hälsporre. Bara att kolla upp. Det är jättejobbigt att ha.

            Och egentligen är det fel att säga inflammation i senan också. 🙂 Det är egentligen en belastningsskada, för när man letat efter inflammation i studier har man inte kunnat hitta det.

          Ett tips !! Gå och få stötsvågs behandling mot din hälsporre ! Ett par behandlingar brukar hjälpa ! Gör inget ont ( enligt mig ) och är det enda som funkat . Går här där jag bor på Naprapat landslaget ( Östersund) finns nog i hela Sverige . Salvor , sulor , tabletter har inte funkat . Detta är även kanon på inflammation i hälsporren och slemsäckarna !

      Tips: Gå till en naprapat som har tillgång till att ge stötvågsbehandling. Effektivt sätt att få bukt med problemet och ger inga biverkningar i längden (såsom tyvärr kortisoninjektioner kan gör).

    Sandra är ytlig så in i bänken. Så är det bara. Hon behöver inte nämna ordet smal i artikeln för det är superenkelt att läsa mellan raderna. Hon vill vara så smal som möjligt så hon kan hoppa i tajta kläder som gör henne sexig och åtråvärd. Hon får panik om hon har ett uns fett på kroppen och matbilderna hon lägger upp är just det. Matbilder. Hon äter knappt hälften.

      Får man inte tycka att vara smal är snyggt eller?

      Stör mig på dessa kommentarer så mycket.
      Jag tränar också, och jag det också delvis för att bli snyggare.
      Skulle man inte se bättre ut av träning så hade jag inte fått samma motivation.
      Sen gör träning inte alltid att man blir ”smal”, träning ”tightar till” kroppen och gör att man blir fastare.
      Tränar man styrka får man dessutom muskler, och går ofta upp i vikt då muskler väger mer än fett.

      Så trött på obildade kommentarer??

      Om det nu är så att hon tränar för att bli smalare och hon tycker det är snyggt, och? Skulle hon inte får det eller?
      Är det bara okej att tycka det är fint att vara tjock nuförtiden?

      Så trött på all dubbelmoral.

      Det konstiga är att folk blir upprörda över att hon är ytlig. Hur kan det vara en överraskning om man följer henne, hon livnär sig ju på yta? Om man skulle fråga henne rätt ut skulle hon väl också erkänna det rätt ut.

        Jag tycker bara det är konstigt att hon är ytlig eftersom hon ser alldaglig ut.
        Och det är ju en av anledningarna till vrf hon har följare; för att tjejer/kvinnor kan relatera till henne. Hon är inte snygg. Men hon verkar tro det eftersom hon lever på yta men hon verkar inte förstå att hon lever på det pga hon ser ut som en vanlig, lite Indie, brud som ingen tjej känner sig hotad av men som har pengar att kunna göra vad hon vill, vilket blir roligt för andra att följa.
        I henne ser de vad de själva kunnat vara om de också var rika.
        Jag kommer fortsätta vara förundrad att en brud som ser ut som lilja4ever kan ha så lite självinsikt.

          Vilken giftig kommentar du skrivit.
          Jag följer Sandra för att hon till skillnad från andra influencers har talang och ambition. Hon slänger inte sitt namn på något random krämkladd och kallas sig ”girl boss”, utan hon skriver krönikor, böcker, TV-serie, och har dessutom en riktig utbildning och flera års erfarenhet från ett ”riktigt” jobb. Visst är hon född med silversked i mun, men tja, hon är inte den enda och när man sett allt hon gjort genom åren så tycker jag man får ge henne att hon inte är en typisk talanglös influencer som drar in pengar via tjatiga samarbeten á la GabJoss.

    Träning efter 40 är en ond spiral. Man tränar något för att det är roligt, får skador så man måste rehab träna och då blir någon annan del av kroppen den svaga länken och måste rehabas och så håller det på.

      Eller… så inser man att man inte är 20 längre och kombinerar olika träningsformer.
      Mvh
      Så jävla redig ??

      Vad och hur tränar du?

        Jag sa ju det…rehab…?

          Håller faktiskt med dig lite ändå….

          Har en tendens att överträna det som för tillfället fungerar, t ex ben, när jag kör rehab för axeln ?

          MEN det finns ju konstant möjlighet att ändra sig och tänka till lite, för att sen igen glömma bort sig och göra samma dumma grej igen ??

          Skönt man inte är fullkomlig, livet hade blivit bra tråkigt då.

      Men då tränar man helt fel. Inte minst efter 40 och ännu längre upp i åldern, är träning superviktig för att inte tappa muskelmassan helt och hållet och för att undvika fall och liknande olyckor som beror på svaghet etc. Men man får ju börja på en låg nivå och sen höja successivt, då finns ingen anledning att man ska skadas ideligen.

      Så, träning efter 40 är väl snarare en god spiral?

        Såklart kan man se det så men det är en läggningsfråga. Är glaset halvfullt eller halvtomt?

        Men jag säger inte att man inte ska träna över 40. Bara att man blir tvungen att träna hela tiden för att hålla diverse krämpor stången.

    Fräscht av en vuxen kvinna att benämna en annan kvinna som ”den smalaste lilla bianca ingrosso-bruden” när man dessutom högst troligt känner till dens ätstörningar. Var hon verkligen tvungen att använda ett känt namn för att trycka på vad hon menar?
    Det här känns bara unket och ofräscht. Hon hade kunnat uttrycka sig på så många andra sätt ang huruvida hon tränar för att vara snygg men ändå vara mer inkluderande i sitt svar. Och nej, det är ingen ”sthlms-grej” – det vet du mycket väl också, som hänger så pass mycket på sociala medier.
    Känns som hon försöker så hårt att vara annorlunda och ”egen” men läser man mellan raderna så märker man en helt annan sida av henne.

    Sen tänker jag att om man tränar för att må bättre och känna sig starkare så ligger det nog för många en viss yta där i också, beroende på vem man är och vilka preferenser man har. Jag mår bättre när jag känner mig fräsch i hyn och har slimmade armar tex, vilket jag får efter träning. Men jag mår också bättre av att ha kondition att springa efter vilda barn och orka cykla till jobbet utan att trilla av cykeln av andnöd, vilket jag också får av träning. På det sättet tycker jag det är skönt att folk påstår att de tränar för att ”må bättre”, för att definitionen av att ”må bättre” är individuell och man slipper spä på normerna och trigga folk med diverse problematik (ja, det gör man kanske ändå men ändå inte). Om man skulle fråga de här personerna vad de menar med ”må bättre” så skulle nog många ta upp bland annat saker relaterat till utseende. Så – skönt att tyngdpunkten inte bara ligger på det! Som det gjort de senaste årtiondena med all vikthets exakt överallt ✌?

      Spot on! Särskilt delen med att må bra. Må bra är så himla varierande för vem man frågar: vissa mår bra av att träna för det håller en depression i schack, andra för att man känner sig stark och att känna sig stark gör ofta enormt för självförtroendet på också de ytliga planen, osv osv. Jag tränar för att må bra eftersom det ger mig enormt med energi, min mage mår bra av det (löpning kickar igång hela tarmsystemet för min del…), och för att det boostar självförtroendet när man inser att man klarar mer än man tror + endorfinerna = jag känner mig snygg, viktigt, glad.

      Sandra sparkar in öppna dörrar med sitt uttalande och vägrar förstå vad folk reagerar på. Gör inte hon ganska ordentligt med anspråk på att vara någon sorts bildad övre medel-/överklass i stockholms kulturelit?

      Men ja detta! Varför spä på normerna om att det är så satans viktigt att vara snygg? Varför måste hon normalisera att man ska vilja vara åtråvärd? Det spär bara på idiotiska ideal.

        Att man ”SKA vilja vara åtråvärd” säger hon ju verkligen inte.

        Hon säger att hon vill vara åtråvärd.

          ”Hundra procent. Jag vill normalisera längtan efter att vara åtråvärd.” Detta är vad hon skriver. Hon vill att det ska vara normalt att längta efter att vara åtråvärd. Inget om att hon vill vara åtråvärd eller man som ofta används istället för jagform. Sandra projicerar.

      Ja vilket jäkla unket påhopp av Sandra på Bianca och alla som har henne som ideal. Förminskade är bara förnamnet.

    Tycker att Sandras försök att vilja vara unik och ”edgy” alltid blir så banala. Hon liksom försöker så hårt att komma med något nytt, men istället bara framställer sig själv som ganska korkad och platt.

      Tror inte hon försökte vara ”edgy”, utan bara var ärlig!

        Det tror jag absolut att hon var, men min reaktion var på hur hon uttrycker sig. Tycker det blir provokativt och ytligt istället för nyanseringen jag tänker var meningen. Men det kanske var det första hon var ute efter och då lyckades hon ju onekligen.

          Frågan är varför en sådan självklar grej är provokativ. Varför har vi ett behov av att hon ska linda in det och halvlljuga?

          Håller med om att hon bara var ärlig. Att det ses som provokativt säger mer om omgivningen.

            Nej hon är inte ärlig. Hon är snarare besatt av att vara något hon inte är, intressant och lite lagom kontroversiell. Har alltid tyckt att hon är en grå liten mus som försöker så hårt att få vara en av de populära tjejerna.

              Jag uppfattar henne snarare som den som alltid varit en del av det sk inne-gänget.

                Vilket innegäng? Min bild kommer av vad hon själv sagt och vad hon skriver om. Både om sin skoltid, hur det var att växa upp på Östermalm, om en infekterad relation till sin pappa som hon inte vill röra. Depressioner som självmedicineras med alkohol. Böcker om den evige tonåringen som jag uppfattar som självbiografiska. Detta låter som en ensam och distanserad människa som inte är så nöjd med vad hon ser när hon tittar sig i spegeln.

    Men fan vad det verkar vara viktigt för alla influensers att vara den som minsann vågar säga SANNINGEN! Handlar det inte om varför man tränar så är det psykisk ohälsa (vi måste börja praaaata om det), att det är jobbigt att ha barn (livet med barn ÄR inte rosa fluff), mens osv osv osv i ALL OÄNDLIGHET. Personligen så kan jag inte komma på ett enda ämne sådär på rak arm som någon influenser tar upp som verkligen är tabu och som det skulle behöva pratas mer om.

      Men att prata om psykisk ohälsa är tabu även om det kanske inte märks i sociala medier. Att lida av psykisk ohälsa är stigmatiserat så det behöver vi faktiskt prata mer om!

        Är det? Hur då? Det pratas ju oupphörligen om psykisk ohälsa överallt hela tiden. Så många influensers, artister, skådespelare osv som talar ut i olika medier om detta? Man kan nästan inte öppna en tidning utan att det finns flertalet artiklar i ämnet. Jag ifrågasätter inte påståendet att man behöver fortsätta prata om det, men tabu är det väl ändå inte?
        Kanske missuppfattar jag ordet, men för mig är tabu något som man absolut inte ”får” prata om.

          Jag grundar mitt påstående på att jag läst en specialistutbildning inom psykisk ohälsa. Många som lider av psykisk ohälsa upplever ett stort kunskapsglapp bland gemene man och då också upplever det svårt att prata om på grund av att människor inte förstår. Jag tänker alltid om tabun som ett ämne som är svårt att prata om, att det inte nödvändigtvis behöver vara ett ämne som är ”förbjudet”. Men det kan lika gärna vara jag som missförstått. 🙂

          Upplever att vissa diagnoser pratas det friskt om, typ adhd, panikångest. Medans andra är oerhört tabu, bipolaritet, schizofreni.

          Psykisk ohälsa är ju ett brett begrepp. Tycker inte det är tabu att nämna typ ångest. Men upplever det som väldigt tabu att bli inlagd på psyk for en psykos t ex. Båda hamnat i kategorin ”psykisk ohälsa”.

            Men ja precis! Tack! Det var det jag tänkte på egentligen. Psykossjukdomar är oerhört tabubelagt men framförallt otroligt stigmatiserande för patienterna då dessa sjukdomar omgärdas av en rad fördomar-

    Jag tänker att frågan inte är svart eller vit utan att det finns en gråskala. Jag förstår de som reagerar och jag förstår också de som inte tycker att det är något att bråka om (med mina ord nu). Om nu Sandras motiv till att träna är just det att vara snygg, får hon inte säga det då? Eller ska hon ljuga och säga att hon tränar av en helt annan anledning? Vi vill väl ha ärliga influencers och inte influencers som ljuger. Oavsett vad det handlar om.

      Det är inte att hon tränar för att se snygg ut som är problemet. Jo lite för hon använder sig av en teknik där hon menar att hon kan säga kontroversiella saker eftersom hennes uppsåt är gott, hon är ju bara ärlig. Detta är en manipulativ härskarteknik som Sandra lärt sig att använda.
      Men, mitt stora problem är att hon vill normalisera viljan att vara åtråvärd. Nu handlar det plötsligt inte bara om henne utan hon vill att kvinnor ska känna samma sak som hon. Varför är det viktigt för henne kan man ju undra.

      Har någon sagt att hon inte får säga att hon tränar för att vara snygg? Det är ju snarare ”jag vill normalisera att vilja vara åtråvärd” som ifrågasatts.

      Sedan låter det ju som att både hon själv och Paula menar att alla som pratar om andra anledningar till att träna är oärliga och egentligen bara gör det för utseendet, de också. Snark.

    Fast… Man borstar väl håret för att se snygg ut…? Går till frisören för att se snygg ut? Håller sig hel och ren, klär sig fint, sminkar sig (kanske?) litegrann – för att se snygg ut. Då är det väl inget fel med att träna för att se snygg ut? Vad är skillnaden? Inte minst med tanke på goda hälsoeffekter från träningen.

      Amen

    Tror Sandra menar att det är väldigt många som tränar ”bara för att må bra” eller ”bara för att det är ett beroende”, när de egentligen också gör det för att hålla sig snygga. Vilket, TYVÄRR, enligt normen innebär smal. Att Sandra hade önskat att fler personer inte lindade in detta i andra ord så som träningsberoende eller vad det kan vara, utan att man hellre säger då att man träna 4-6 gånger i veckan för att man vill hålla sig snygg (läs smal). Tänker ex. som hennes vän Elsa som på sistone tydligt har gått ner i vikt, tränar minst fem gånger i veckan, har godisförbud – men allt är bara för att ”hon är beroende av träning” just nu. Jag tycker personligen detta är mycket mer skadligt och stressande än om hon varit öppen med att hon velat gå ner i vikt och bygga en starkare kropp.

    Självklart finns det också folk som också är smala, vältränade osv. som tränar 4-6 gånger i veckan ”bara för att må bra”. Jag tror bara att det finns minst lika många som inte gör det av den anledningen. Hade nog också hellre sett att man då säger ”jag tränar mycket för att det får mig pigg, stark, glad men också för jag vill hålla min kroppsform/vikt”. Håller dock med om att exemplet med Bianca var dåligt. Hon kunde formulerat det utan att namnge någon.

    Vad är målet med snyggheten då? Killar som vänder sig om? Komplimanger från tjejer? Låter som dålig självkänsla.

      Uppenbarligen att nå sin drömkropp och därmed känns sig snygg. Och det är inget fel med det. Så länge man själv mår bra och inte skadar någon annan ser jag ingen anledning till att inte träna för att bli snygg. Livet är kort, låt oss som är ytliga och bryr sig om hur vi ser ut få göra det. Spelar ingen roll om det handlar om kläder, kroppen, ändra hårfärgen eller annat….

      Vad är målet med att du duschar? Köper nya kläder? Sminkar dig?
      Dålig självkänsla hos dig också eller?

      Vad är skillnaden på det och träning

    Tänkte skriva något om Sandras utseende men så kom jag på att man inte får påpeka andras utseenden.

    Det ger högre status att vara smal. Därför tränar bl.a. Sandra. Det om något borde folk vara ärliga med. Eller? Är den här diskussionen helt onödig egentligen? Vi vet ju hur det är.

      precis så

    Vet inte vem denna Sandra är mer än när hon var överallt då hon blev dumpad av någon pojkvän ! Det var ett evigt gnällande , grinande och bitterhet … blev nästan fundersam om hon var riktigt funtad ? men tydligen har hon hittade en ny och fått barn vad jag förstått ! Tur då fick exet frid

      Du vet inte ens vad som hänt, annars hade du aldrig uttalat dig sådär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.