Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

612 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Om ni vill se underhållning, kolla på Vid Din Sida Sveriges Facebooksida. Dom ska tåga med sina följare den 7 juni och dom har bjudit in alla partiledare + statsministern för att vara med/hålla tal. (Inbjudan skickades förra veckan). Hittills är det bara Jimmie Åkesson som sagt att han kan komma, flera andra (inkl. Magdalena Andersson) kan inte komma pga. annat. Flera (majoriteten tycks det som) av Vid Din Sidas följare är helt rabiata för att Magdalena Andersson inte kommer dit och gapar och skriker hur detta visar att S inte bryr sig alls om pensionärer ??‍♀️ Jimmie Åkesson har tackat ja och hyllas till skyarna och som nån slags räddare även om SD aldrig gjort nåt för pensionärer.

      SD aldrig gjort något för pensionärer?? Skojar du?

        ”När nu Socialdemokraterna, Vänstern och Miljöpartiet har enats om ett förslag som verkligen skulle höja pensionerna för arbetare så förnekar Sverigedemokraterna allt de tidigare sagt.

        Här ska inte höjas några pensioner för arbetare, nej nej. Skattesänkningar och stöd till högavlönade är nog mycket bättre, tycks Jimmie Åkesson resonera.”

        https://arbetet.se/2022/05/11/allt-var-fejk-nar-sd-sa-sig-varna-pensionerna/

        Vad EXAKT har SD gjort för pensionärerna? Förutom att Jimmie tagit selfies med dem? Hittar bara artiklar som ”SD lovar runt men håller tunt till pensionärerna” när jag googlar.

          Precis! Han fiskar ju bara röster när han går till VDS:s tillställningar vilket VDS:s fans inte fattar. Dom fattar inte så mycket annat heller, såsom att statsministern har händerna fulla med NATO, Ukraina etc och kan inte släppa allt bara för att tåga med dom.

        Snackat har han så det räcker men när man tittar på vad han faktiskt gjort/ hur SD röstar så näe, ingenting.

          Men hur skulle de åstadkommit några mer betydande förändringar i praktiken när de aldrig suttit i regering? ?

            De flesta förändringar sker inte från regeringshåll- i så fall skulle ju sossarna fått igenom det mesta de vill de senaste 8 åren och så är det inte, utan främst i riksdagen där lagar stiftas och där SD suttit sedan 2010. Där röstar de konstant emot sådant som skulle gynna deras kärnväljare, som reformer inom socialförsäkringen och begränsat vinstuttag i välfärden. Skulle de rösta för dessa reformer skulle övriga borgerliga partier inte vilja bilda regering eller samarbeta med dem.

      Fart Jimmie var den enda partiledaren sista gången VDS demonstrerade också, alla andra partiledare var tillfrågade den gången också. Och vad f*n gör S för pensionärerna?? Pensionärerna har aldrig haft det sämre än de har idag. Inte resten av svenskarna heller…
      Ska tillägga: jag röstar ej på SD, aldrig gjort kommer ej göra.

        Sossarna, V och MP vill höja pensionerna. De andra vill höja med hälften, och det kommer gälla för färre pensionärer.

        Tess – att svenska pensionärer har det sämre än någonsin stämmer verkligen inte. Här är en länk, du kan få fler. https://www.alecta.se/pensionarerna_ekonomin

        Skicka gärna källor som visar på det du skriver.

        Tess – har svenskarna aldrig haft det sämre än idag? Tror du en kvinna i 1860-talets fattig-Sverige hade tackat nej till att leva i dagens Sverige istället? Skulle du vilja byta med henne och skrapa ihop till lite barkbröd imorgon? Hur historielös är du?

        Jag tycker också det finns andra bättre organisationer att stötta äv Vid din sida. Mer transparenta, mer seriösa, som har hållit på längre. Vid din sida är bra på att exponera de stödsökande och på så vis plocka poäng.

        Men jag hoppas att vi även i framtiden i Sverige kommer ha organisationer som jobbar med att stötta utan att de stödsökande ska exponeras på olika vis.

      Sen är ju grundaren Jeanette Sverigedemokrat så inte så konstigt att Jimmie ställer upp direkt!

      Men alltså… fattar folk hur mycket partiledarna har på sina bord och hur otroligt mycket inbjudningar de får till dylika evenemang eller? Varför skulle de välja att gå runt med just denna organisation som inte ens har ett 90-konto?

    Hur och när säger man till killen man dejtar att man har mens?

    JA, kanske en jättetöntig och dum fråga, men jag har varit i relation flera år och är nu singel och dejtar en kille för första gången på hur länge som helst. Vill liksom inte säga det i stundens hetta men heller inte göra en grej av det innan vi ens ska ses. Hur gör man? Jag bryr mig inte så mycket och tror inte han gör det heller men känns ju schysst att flagga för.

      Säg att du har mensvärk under tiden ni träffas innan det hettar till?

      Schysst att flagga för? Dejtar ni så borde han vilja umgås ändå? Eller varför måste han veta det innan? Om du märker stämningen går åt det hållet så är det väl bara att säga att du har mens tänker jag. Inget mer med det.

        Ja absolut, det har du helt rätt i. Schysst att flagga för kanske var fel uttryckt, handlar nog mest om mig själv att inte vilja vara obekväm i situationen, har ingen aning om hur killar tänker kring sånt där eller om det är nåt de vill veta om oavsett vad de tycker och tänker om det.

          Förstår. Hur gammal är du? Låter som du är väldigt ung. Killar i mer vuxen ålder bryr sig inte om mens om de är något normalt funtade 🙂 skulle inte oroa mig om jag var du.

            Jag ä 28 men har inte dejtat nån på 8 år och med min kille var det en annan sak såklart. Fattar också att en mogen snubbe inte bryr sig, men ändå nyfiken på att höra tankar kring det. Men inser ju att jag gör det till en större grej i mitt huvud än vad det är!

              Vilken flashback jag fick, haha. Gjorde också en liten större grej av det när jag träffade min nuvarande. Han var då 25 och jag 23 så kände mig lite obekväm. Så säger jag ”jag har den veckan nu” (ja, kanske låter löjligt men att säga så var lättare än mens) får svaret ”I’m a grown ass man”.

            Vad du verkar oskön…

              ? hur då?

              Nej det är du som är oskön..

            Va? Jo. Det finns absolut, och inget konstigt med det. Vill inte heller ha sex när jag har det, känns slabbigt och blir smutsigt överallt. Inte så sexigt direkt (enligt mig).

              Vad svarar du på?

                Längre upp…Att vuxna killar inte bryr sig om mens vid sex…

                  Var inte det jag menade. Menade att de bryr sig inte om man har mens utan kan umgås ändå/reagerar inte negativt ifall en tjej säger hon har mens.

                    Ja men det är ju det frågeställningen handlade om? Ifall hon ska berätta att hon har mens och inte bara köra på.

          Jag smög in ett ”jag kanske kommer vara lite trött då jag har mensen” funkade fint 🙂

            Haha, i bestämd form sådär!? ”Mensen”

              Nånstans måste väl alla -en som tas från bebisen hamna. Och det verkar vara här.

                ???

                ?

                Hahaha så klockrent!

            ”MensEN”?! ??

        Sluta vara så pk. Man känner saker och har tankar, även om de inte alltid är svart på vitt

      Hinta om att du har mensvärk eller nåt.

      Förstår verkligen ”stressen” har varit i samma sits inte alls för länge sedan, det är bara att nämna vid ”rätt” tillfälle, killen borde förhoppningsvis inte göra en stor sak av det.
      Men alternativ säger du det innan, eller när ni träffas bara:)

        Tack! Jag tror inte heller han gör en stor sak av det eller bryr sig, men känns fel att typ inte låtsas som om nånting, jag vet ju uppenbarligen om det. JAG bryr mig inte och tänker lite att om jag tar upp det blir det som att jag gör en stor grej av det?? Haha.

          Haha precis, det är ett dilemma, ingen stor sak alls men man vill bara att han typ ska vara medveten ? fast det som sagt inte spelar någon roll!

          Du tänker rätt, såklart ska det inte komma som en överraskning liksom ?

      Jag brukar nämna det när det hettar till och man märker att det är dit det är på väg. Typ lite lättsamt att det inte blir något penetrerande om han är rädd för blod men att vi kan göra något annat kul, så ger jag förslag på en avsugning eller något annat trevligt. Brukar inte vara en stor grej och vissa män har inget emot att jag har mens samtidigt så de föredrar sex ändå.

        Aldrig träffat en man som vill ha sex när man har mens.

          Oj jag har aldrig någonsin haft en kille som sagt nej till sex när jag haft mens ?

          Jaha. För mig har det väl varit 50/50 bland männen ungefär. Lite beroende på var i mensen man är också. De mest blodiga dagarna är jag själv inte så sugen på att ha något däri men de dagar där det är mindre så kör jag om mannen vill.

            (Har även träffat någon man som specifikt tänder på att ha sex under mens också men det är mer ovanligt enligt min erfarenhet.)

              Det har jag också varit med om! Hört av en del att det är skönare för att det är kladdigare och mjukt ?

              Euww! Skulle springa därifrån fort som fan.

                Krävs lite mer för att jag ska springa. Så länge de inte tvingar på mig någon kink som inte är min kopp te så får de tända på rätt mycket innan jag packar väskan.

                  Ok. Ja alla har vi olika krav…

                    Vet inte vad du menar med krav.

                    Men nej, jag har nog aldrig sprungit min väg pga vad en man har tänt på. Däremot springer jag direkt om han visar tendenser på att inte respektera mina gränser och när jag säger nej.

                      Äckliga fetischer är ett Ninni för mig, det är allt jag säger. Även om vi två inte skulle göra dem tillsammans vill jag inte va med nån som jag anser ha en äcklig fetisch/va ett freak. Som kiss, bajs, blod, klä ut sig till ett djur osv. Onormalt.

                      No no, inte Ninni.

                      Okej, jag har aldrig varit med en man som har sagt att han tänder på bajs eller att klä ut sig till djur så där kan jag inte riktigt tala från egen erfarenhet. Däremot kiss har en del män tänt på. Men så länge de accepterar att det inte kommer att ske med mig så får de tända på det bäst de vill för mig. Är nog barn och djur som är för sjukt för mig att tända på, där skulle jag tacka för mig. Annars vet jag inte, så länge de stannar vid tankar om jag inte vill delta så stör det mig nog inte med olika typer av kinks eller fetischer.

                      Men vi har alla våra olika no-nos och mitt är inte mer rätt än ditt. You do you!!

                    Är det ett krav att man ska ha 100% likadana kinks/fantasier/saker man tänder på när man träffar någon?

                    Min man tänder på vissa saker som jag säger blankt nej till. Det respekterar han och det förblir fantasier hos honom så länge vi är tillsammans. Skulle det vara ett problem? Problem blir det väl först när någon inte respekterar att den andra inte vill utöva det sexuella man tänder på och det blir tjat eller tvång om att göra det.

                    Och i fallet ovan med mensen så tolkar jag det som att anonym är rätt så okej med att ha sex under sin mens och då springer man väl inte om mannen vill ha sex då?

                      Ja det är ett problem för mig. Om han skulle tända på och vilja ha kiss eller bajssex tex. Bara att han vill sånt är äckligt och avtändande, inte den sortens person jag vill va med. Nåt är fel då.
                      Syftade inte på ts utan hon som skrev att vissa TÄNDER på mens… Inte att han är ok med det.

                      Men att tända på något betyder ju inte att man kräver att den andra ska göra det. Men missförstå mig inte, du får så klart springa från vilka män du vill och av vilka anledningar du vill. Försöker inte övertyga dig till något. Jag ger bara min syn på det.

          På riktigt? Har aldrig träffat en man som inte vill p.g.a. det.

            Oj. Jag skulle absolut inte vilja det.

            Jag hade en kille som jag låg med ibland som freakar ur FULLSTÄNDIGT över en liiiiiiten liten snutt sistadags-blod på tippen när han drog ut den. Han satt och grät på sängkanten och brölade ”Jag kan inte göra det här!”

            Enda killen jag mött som var brydd över mensblod ?

              Fast det får man väl respektera också ??‍♀️ Obehagligt med blod för många.

                En ”man” som börjar grina över lite mens?

                Men sitta och grina på sängkanten? Är man så känslig för en liten droppe bör man kanske nämna det innan, fråga rätt ut så att han slipper det traumat. han vet väl att kvinnor har mens eller var det helt nytt för honom?

                Haha, TUR för honom att han inte råkat födas som kvinna.
                ”Jag kan inte göra det här!” *gråt och tandagnisslan* vid en droppe blod…

                Ja han hade ju uppenbarligen nån sorts blodfobi men det hade inte jag en aning om och jag var helt övertygad om att det var slut på mens men det fanns visst ett uns kvar längst in. Annars hade jag nog varnat att det fanns risk för kladd.

                Han kunde inte ens ta i mig sen, det var en mycket obekväm natt sovandes på varsin kant av sängen?

          Jag har aldrig varit med om att en kille inte velat vid mens men däremot verkar alla tjejer här vara så casual med det och själv tycker att det är så äckligt! Dels att man måste tänka på ev handduk under (bara det känns smutsigt) och sen känner jag mig allmänt ofräsch och som att jag luktar (plus the obvious… blod). Ja jag är lite pedant och det spelar nog in ?

            För mig spelar det stor roll vilken dag i mensen det är. Är det på slutet när det bara är lite mens så bryr jag mig inte. Men de dagar jag blöder mer så vill jag inte. Men då kan jag ha annat sex än att något stoppas in i mig.

              Ja jag fattar vad du menar. Jag känner mig nog allmänt osexig/osugen på annat sex överlag men det har absolut hänt att det skett på typ sista dagen när det inte är så mycket.

            Håller med dig, skulle aldrig ha det. Geggigt och smutsigt. Och känner mig inte alls sexig eller sexuell under tillståndet ?

      Be honom köpa med sig ett paket tamponger 🙂 Krångla inte till det.

      Säg lite skämtsamt när han ska komma att du har mens så han får inte förvänta sig sex. Gör det inte till en stor grej.

        ”lite skämtsamt” att han inte ska ”förvänta sig sex”?
        Så unket…

          Jag utgick väl från att det var därför ts ville säga till honom att hon hade mens. Eller varför skulle man berätta att man har mens annars? Jag brukar inte berätta åt folk att jag har mens om vi ses på en fika liksom.

          Vad var unket med det? Var väl för att slippa säga det i ”stundens hetta” som trådstartaren ville nämna det innan?

          Jag brukar också säga typ
          ”Ja kom över du men jag har mens så det blir bara film och inget annat så att du vet”. med en lite ”skämtsam” ton eller vad man säger, inte så allvarligt liksom.

      Skaffa en tshirt och en keps där det står ”JAG HAR MENS”

        ?

      Strunta i alla dumma kommentarer du får ❤️ Självklart får du tycka det är lite knepigt och svårt att veta hur du ska berätta för han du dejtar att du har mens! Visst det är ju egentligen inget konstigt men är ju just NÄR och HUR du ska berätta det du funderar över ?? Och det ska jag hjälpa dig med! Jag brukar säga att jag har mensvärk eller bara säga rakt ut i ett meddelande att jag har mens. Brukar aldrig vara några problem och det är alltid skönt att säga det innan och inte precis när man ska ha sex ? Kommer gå topp! ❤️

        Jag hoppas inte att det var min kommentar strax ovanför som anses dum. Jag avslutade med ”gör det inte till en stor grej” och det var verkligen inte menat dumt eller förminskande utan verkligen bara menat väl. Jag tror inte att man behöver göra det till en stor grej än att säga att man har mens. Antingen genom att skämtsamt säga att det inte blir sex ikväll eller genom att säga att man inte orkar mer än en filmkväll ikväll pga mensvärk eller ja, något annat. De allra flesta männen vet ju att vi kvinnor har mens då och då.

      Samma här! Vi träffades och kollade film, när vi började mysa lite så sa jag bara att det inte blir mer än det för jag har mens. Jag vill själv inte ha sex under mens, har dessutom endometrios så har jävligt ont ? Han tog hand om mig istället, bara myste och gosade liksom. Dock inte sova över, pga mitt mående ?

        Jag är mest imponerad över att du ens kan ha någon över. Jag har endometrios och mår så dåligt så kan inte stå när jag har mens.

      ”F*n vad jag önskar att män hade mens istället för oss kvinnor!”

      Det är väl bara att inte ta initiativ till sex och undvika om han gör några. Om han frågar varför så berätta.

      När jag har varit i samma situation, brukar jag ”när det börjar hetta till” föreslå att vi ska ha sex i duschen för att jag har mens. Jag tycker visserligen om att ha sex i duschen, men känner att det omöjligt kan kännas ”äckligt” då. Och tycker partnern att det gör det, är hen inget att ha enligt mig. Men som sagt, det är bara så jag känner. Jag gillar inte att ha ”vanligt” sex när jag har mens, men i duschen är det lite skit samma ☺️

      Tyckte också det var jobbigt men när jag behövde berätta det var det inte så jobbigt som jag trodde. En vuxen kille fattar?

      Också väldigt intressant tycker jag hur en flirt/killkompis alltid var så förstående. Han märkte direkt på mitt humör när jag närmade mig mwns, han märkte det typ mer än jag. Han sa alltid ”alltså jag har verkligen inga problem med mens så du behöver inte skämmas”. Det var ändå fint, var väl det enda planet han visade mognad på?

    15 år sen Madeleine McCann försvann, hur kan man inte ha hittat hennes kropp eller spår av henne än? Ett barn kan inte bara försvinna sådär i min värld.

      Hur sorgligt det än är så hittas de flesta som försvinner aldrig.

        Precis tvärtom faktiskt, ytterst få återfinns inte. Av de 26 000 personer som försvinner spårlöst i Sverige varje år, kommer de flesta snabbt tillrätta.
        Men 400 av dessa bedöms av polisen vara i livsfara. 25 procent av dessa återfinns i dålig skick och 11 procent hittas avlidna.

          Nu menade jag inte i Sverige ensamt utan i världen i stort. Men det kan ju absolut vara så att informationen jag läst var felaktig, har inte dubbelkollat det, men det var i någon artikel som handlade om mord och försvunna personer.

            Det kan också varit så att det var ”varit försvunna under viss tid”, typ en månad eller ett år eller vad som helst. Dvs inte tonåringar som sover över hos en kompis eller typ ”reser till Göteborg” utan att meddela för att de är arga på föräldrarna eller pensionärer som virrar något kvarter bort och inte hittar hem, osv.

      Tyvärr är det väldigt lätt att få barn att försvinna utan att de hittas igen.

      När jag var i staden hon försvann vid så gick jag längs vattnet, och det är verkligen enormt. Svinhöga klippor, svinhöga vågor. Jag tror han dumpat henne där, och sen har hon dragits ut av vattnet. Jag har aldrig varit på en strand där havet känts så himla… stort. Hoppas föräldrarna får svar en dag.

        Anonymsson
        Var det inte prat på att föräldrarna låg bakom försvinnandet? Och jag har för mig att någon hade rapporterat om att de hade lämnat barnen ensamma och gett dem sömnmedel för att kunna gå ut på kvällen?
        Jag kan ha missuppfattat det hela så ta det med en nypa salt.

          Det undersöktes men man kom fram till att det inte var föräldrarna och tror inte man hittade bevis för sömnmedel

            Anonym 20:23
            Som sagt så kan jag ha uppfattat det fel.
            Det var hur mycket rapporter som helst i början. Det var även flera olika teorier som kommit och gått under åren.

            Suck hamnade i mod.
            Får se om svaret kommer fram.

              Anonym 20:23
              Som sagt så kan jag ha uppfattat det fel.
              Det var hur mycket rapporter som helst i början. Det är även flera olika teorier som kommit och gått under åren

            Föräldrarna känns ändå lite suspekta. En likhund kände lukten av död person i bilen de hade hyrt, från bagageutrymmet. Samt blodspår (har jag för mig).

            Sen verkar föräldrarna lite skyldiga. Sök på ”Gerry Mccann accidentally confess” på YT. länk: https://youtu.be/R4cx8_aX57o

            Känns lite suspekt

          De misstänkte ju föräldrarna ett tag och tydligen framkom det att sällskapet köpt in 9 flaskor vin den kvällen hon försvann. Känns ju en aning oansvarigt

            Beror väl på hur många de var i sällskapet och hur mycket föräldrarna drack.

            De är britter, låter som en lugn kväll för dem

          De lämnade barnen ensamma på hotellrummet när de sov och var på hotellets restaurang en bit bort och åt/drack. Dom turades om att gå och kolla till barnen (de var 4 vuxna om jag inte minns fel) .

            Ja, de gjorde ju det. Nu vet inte jag exakt hur långt ifrån rummet som restaurangen låg, men gissar inte vägg i vägg och då kan jag bara för mitt liv inte fatta hur man lämnar sina tre små barn, varav den äldsta är tre år, ensamma. Även om man kanske inte tror att risken för bortrövning är stor , så kan vad som helst kan hända, barnet kan tex vakna och bli förvirrat och inte känna igen sig, gå ut, eller bara bli förtvivlat ledsen av att vara helt ensam. Så fruktansvärt och de kvalen föräldrarna måste känna när det värsta hänt.

              Särskilt inte om hotellet nu erbjöd barnvaktning vid vilka tider som helst…

          Jo det var det. Jag var insatt när hon försvann, men har glömt bort mycket nu. Däremot har jag för mig att föräldrarna samlade in en stor summa pengar för att hitta henne. Men så la de istället pengarna på advokatkostnader, det kommer jag ihåg att jag tyckte var märkligt. När man uttryckligen hade insamlingen för att leta efter Madelene

          Det är den tyska pedofilen Christian Brückner som är huvudmisstänkt i Madeleines fall.

      Mattias från Ljungby är ju också försvunnen utan ett spår. Och Ljungby är inte stort (kommer därifrån).

        Ja det där är också en så sorglig och hemsk händelse … förstår inte vart han kan vara eller vad som hänt.

        Jag tycker att detta fallet är mer obehagligt. Att han setts springa runt i bostadsområdet, blivit filmad, ringt på, och sen ba vips helt borta. Sjukt mycket sökningar men inga spår. Jag fattar verkligen inte hur det kan gå till? Hoppas verkligen att hans stackars mamma får svar någon dag.

          Eller patrik i Hallsberg 2017. Inte ett spår.

          Men vet man säkert att det var han och inte tvillingbrodern som sprang runt?

            Anklagade folk inte tvillingbrorsan ett tag?

            Som sprang runt ja, tvillingbrorsan var kvar med vännerna när allt det här hände (antar också att kläderna osv matchade).

          Så sjukt att någon pappa hade schasat bort han från gården då han försökt få hjälp! Kan inte fatta att man skulle göra det om man ser en ensam borttappad pojk utan ordentliga kläder!

            Vet inte om jag blandar ihop fallen hör men var det inte problem med inbrott i området ett tag innan och därför var grannar på sin vakt när folk betedde sig skumt bland husen?! Jag vet i och för sig inte hur han bad om hjälp mer exakt men jag utgår från att den personen som schasade bort honom har stark ånger nu. Vem vet hur man själv hade agerat?

            Det var inte en liten pojk utan en berusad tonåring. Mörkt ute, man ser inte ordentligt, kunde lika gärna kunnat vara en vuxen man. Jag hade nog inte heller öppnat om det stod en kille utanför och betedde sig konstigt. Hade nog ringt efter hjälp beroende på snubbens beteende, men dömer inte dem som inte öppnade.

              Och om han var påverkad av mer än alkohol så blir det ännu lättare att förstå.

                Även personer påverkade av alkohol kan ju verka skrämmande…

        Och Denise Pipitone i Italien. Försvann 2004 när hon var fyra år. Aldrig hittats.

      Men det är många tex i usa som bara försvinner. Ofta blir dom nog nedgrävda. Stackars föräldrar som får leva med det.

        Det var en nyhet häromdagen att man hittat ett lik i en damm i California. På grund av torkan har vattennivån sjunkit så mycket att kroppen nu syntes. Tror den låg i en låda kanske…

      Kanske inte i din värld men i verkligheten försvinner även vuxna som aldrig hittas.

      Men varför pratar man om henne bara och har gjort i 15 år och fortfarande gör. Varför bryr man sig inte om alla andra barn som försvinner. Varför bara henne. Helt sjukt. Hon är ju uppenbarligen död efter 15 år. Det viktigaste är väl att uppmärksamma dom barnen som försvunnit senaste tiden/åren och kanske kan vara vid liv.

        Det genererar massor med klick och innan det sålde det tidningar.

      I dagarna hittade de en försvunnen kropp i usa (försvunnen sedan 2009) och kunde gripa en man misstänkt för mordet. Ingenting är omöjligt.

        Försvunnen kropp? ?

          Alltså kvinnan försvann 2009 och i dagarna hittade man kroppen. Jag tror att man har letat efter en kropp också eftersom man antagit att hon varit död. Förlåt om det förvirrade.

      brittanee drexel hittades nyligen efter 13 år så man vet aldrig, de kanske hittar henne med tillslut. men sen kanske hon lever också och lever ett helt vanligt liv i en småstad?! inte lätt för någon att känna igen henne nu som samma lilla tjej när hon nästan hade varit 20 år idag

      Tror fortfarande föräldrarna ligger bakom. Olycka. Sen gömma kroppen i tex en väska inne i lägenheten, ingen letar i väskor när ett barn vandrat iväg så inte svårt att gömma trots många i lägenheten. När man sen åker iväg ensamma tidigt på morgonen efter som de gjorde så gräver man ner den på valfritt ställe.
      Hundar markerade ju i lägenheten och gaderoben, i deras hyrbil osv. Tror det här fallet egentligen är lättare än man tror bara att de kommit undan med det.
      Läst att föräldrarna inte skulle ligga bakom bara för att de är ledsna, men man är väl lika ledsen oavsett anledning man förlorar sitt barn. Hade hundar kommit till platsen på en gång tror jag det hade varit löst samma kväll.

        Tror på den där tyska pedofilen som hängde i närområdet med sin husvagn!

        Titta på detta där det framgår genom startment analysis att föräldrarna ligger bakom:

        https://m.youtube.com/watch?v=uS6ucYudNAo

        Det är 100 % Christian Brückner.

    erfarenheter av antidepp?
    hur länge tog det innan ni märkte skillnad (särskilt för ångest/oro)?

      Man får testa sig fram för att hitta rätt.

      3 v ca äter Fluoxetin och mirtazapin, fick prova en massa olika men detta funkar för mig.

      Ca 10 dar. Blev så dålig innan det vände. Men sen så var dom så bra så det var värt den jobbiga tiden. Tar cipramil.

        Tar oralin. Mådde inte särskilt dåligt under insättningsperioden mer än att jag var väldigt trött. Tror bara det tog 3-4 veckor innan jag märkte stor skillnad. Mår så bra nu!

      Tog typ två veckor innan jag började känna stor skillnad. Från konstant oro och ångest varje vaken stund till ett intre lugn som gjorde att jag kunde börja känna igen mig själv igen. Det var så jävla skönt!!!

        Vilken medicin tar du? Själv har jag påbörjat cymbalta men jag har inte märkt någon förbättring trots upptrappning. Tror jag behöver prova någon annan..

      Det tar ungefär 3-4 månader innan du får full effekt och de fyra första veckorna är de jobbigaste. Det blir bättre så håll ut!

      Fick det i åtta månader. Det hade enbart dåliga bieffekter. Märker du inga positiva effekter så våga stå på dig även om läkarna säger annorlunda. Fel medicinering kan vara en katastrof.

      Äter Citalopram, har gjort det i närmare tre år nu. Fick först en annan medicin (minns tyvärr inte namnet) men den ”slog fel” och jag blev bara sjukligt trött. Efter bytet till den jag äter nu kände jag knappt av något omställningsbesvär men efter cirka tre veckor började omgivningen märka lite av en skillnad, det tog nog runt tre veckor till innan jag själv märkte av det.

    Ser att bolånen i USA nu är uppe i 5,5%. Skulle ni klara den räntan?

      Förlåt är idiot och har inget bolån, men hur räknar man det? Säg att man har 1 miljon i lån och räntan är 5%. Betalar man 50k i ränta fördelat på ett år eller hur gör man?

        De flesta betalar en gång i månaden, dvs 4 167:- för ett lån på en miljon vid den räntan.

        Ja, stämmer bra 🙂

        Och en ännu dummare fråga. Låt oss säga att räntan höjs med 1% och bostadspriserna sänks med 1%. Tar dessa ”ut” varandra när man ska köpa en bostad? Om vi tittar på exakt samma bostad

      Ja, vi skulle klara en mycket högre ränta än så. Så jag känner att jag kan sitta lugnt i båten och bo kvar i villan även om räntorna skulle höjas säg 10-15%.

      När ekonomin kraschade i början av 90-talet fick mina föräldrar en bolåneränta på 15%. Men dom klarade det trots att de inte var rika.

        Men på den tiden kostade lägenheter en bråkdel av vad de gör idag.

          Men lägenheterna var inte direkt gratis då och löner var lägre. Det var många som inte klarade dessa enorma boräntor även om lägenheten inte kostat 5 miljoner.

            Så mycket lägre var inte lönerna. Mina föräldrar tjänade ca 20k vardera och vår 3a vi hade när jag var liten hade kostat mindre än 100k (förort Stockholm).

              Mnja…om de tjänade 20k var så hade de riktigt bra löner. Medellönen 1992 (året räntan stack iväg) var 14′-15’000 kr för de flesta anställda.

            Problemet var väl att när man ville flytta så gick det inte att sälja till samma pris man köpt. Var en bostadsprisbubbla.

          Men på den tiden var lönerna också en bråkdel av vad man har idag.

          Stämmer. Jag köpte på Östermalm för 11.000/kvm.

          15% skulle jag och min sambo nog klara med nöd och näppe men då skulle vi behöva sälja bilen, inte spara och glöm all lyx som semesterresor osv. Samtidig kanske allt annat blir mycket dyrare vid 15 % så det är ju inte helt säkert ändå. 5 % klarar vi absolut men givetvis skulle vi nog bli lite mer försiktiga vid en sådan procentsats.

      Ja vi skulle klara det. Vi har inte så mkt lån kvar på vårt boende tack och lov. I 18 år har vi haft rörlig ränta men band den i samband med kriget i Ukraina så nu vet vi vilken månadskostnad vi har 5 närmsta åren iaf. Och om 5 år har vi amorterat ännu mera och har ännu mindre i bolån.

      Idag…Lån: 3 000 000 kr
      Belåningsgrad: 75 %
      Ränta 1,59 %
      Räntekostnad efter 30 % skatteavdrag:
      2 782, 50 kr
      Amortering: 5 000 kr (2 % enligt gällande regler)

      Att betala varje månad:

      2 782,50 + 5 000 = 7 782,50 kr

      Ränta 5,5 % blir 12 000 nånting.

      Ja, bankerna tar höjd för 6-8% ränta (minns inte exakt). Så de flesta bör klara det om de inte har ändrade inkomstförhållanden. Vi har bara lån på 2 miljoner så vi klarar det utan problem, två löner, inga barn och en relativt billig lägenhet. Inget hus för 7-8 mille som verkar vara normen här i Stockholm.

      Vi skulle klara det men vi köpte nytt hus förra veckan och bestämde oss för att binda lånet dels för att vi fick så bra ränta men också veta vad vår månadskostnad kommer vara. Med tre barn och då vi bor i ett land där förskolan kostar och man behöver betala för universitet om de vill läsa vidare (dvs vi sparar till det redan nu) så kände vi att det var en ekonomisk trygghet för oss och för att det känns väldigt troligt att räntorna kommer bli högre.

      Har betalat ner hela lånet.

        Det är ju dumt med tanke på inflationen

          Har ett hus som är värt ca tre ggr det jag köpte för, och som sagt inga räntekostnader, så du behöver absolut inte oroa dig!

      Vi har bundet i några år framöver så kommer att ha amorterat ner en del och så finns ju tid att spara mer under tiden också så är inte orolig just nu.

      5.5% skulle vi klara som det ser ut nu men skulle nog vara lite mer försiktig med konsumtion i ett sådant läge. Det blir ju klart mer sårbart vid eventuell sjukdom eller arbetslöshet så skulle hålla hårdare i pengarna för att känna oss tryggare. Sen beror det ju på om andra kostnader också ökar mycket. Men skulle göra allt för att inte behöva sälja.

      Yes. Har låst ränta på 1,29% ett tag till som tur är, men skulle klara av en rejäl räntehöjning då lånet är så lågt nu. I värsta fall skulle jag sluta amortera och bara betala räntan.

      Ja absolut. Vi tänker att vi betalar av lånen till 50% om räntorna stiger för mycket, så vi inte behöver amortera.

      Bankerna räknar väl att man ska klara 6% ränta så om man inte blir sjuk, arbetslös etc borde ju de flesta fixa det 🙂

    Hjälp! Hur gör jag plugget roligt?

    Behöver intensivplugga men allt känns trögt och segt. Min hjärna vill bara ha hjärndöda ”snabba belöningar” som typ skrolla på mobilen. Ge mig tips! Pauser, intervall, färgpennor, anteckningsteknik, ALLT!

      Stäng av mobilen. Gör rubriker i färgglatt. Plugga inte hemifrån så du får för dig att städa eller baka en kaka hehe. Skriv av det viktigaste från powerpoints om ni fått det på föreläsningar och repetera. Gör gamla tentor flera gånger och skriv ner svaren varje gång. Eller diskutera med någon. Vissa lär sig genom att prata andra genom att skriva

      Ladda en pomodoroapp, den har hjälpt mig sjukt mycket! Den går ut på att man pluggar 25-30 minuter, har en paus på 5-10 minuter, pluggar igen 25-30 minuter, sen en paus på 5-10 minuter etc. Efter 4 pluggdelar tar man en paus på 30 minuter. Därefter börjar man från början, dvs. plugg på 25-30 minuter.

      Grejen är att när du pluggar, du bara pluggar och när det är paus, du får göra vad du vill. Appen ger dig ljudsignaler när du ska börja och sluta plugga samt när du ska börja och avsluta pausen. Jag tycker det är jättebra för då slipper jag hålla koll på det och kan verkligen koncentrera mig på pluggandet/rasten.

      Jag har provat så många studietekniker men blir typ mer distraherad av dem faktiskt. Rubriker i färgglada färger och pauser jätteofta stör mig. Det enda som fungerade när det verkligen började dra ihop sig till uppsatsdeadline var att stänga av telefonen och lägga den i ett annat rum, ta en djup suck, acceptera att de närmsta dagarna kommer kännas lite studieklaustrofobiska. Gör det bara. The end.

        Tack alla för era tips!

      Matte? Tycker khan academy är ganska beroendeframkallande. Det regnar konfetti efter var 4de uppgift.

      45 minuters pass sedan paus och gör något helt annat, sedan 45 min pass osv.

      En flarra bubbel var min medicin när jag behövde intensivplugga! ?

      Det bästa för mig när motivationen är låg och plugg känns trist är att jag påminner mig själv om vad plugg till salstentan, seminariet, hemtentan, workshopen osv kommer leda till på lång sikt. Varför pluggar jag? Vad är mitt mål? Jag påminner mig själv om att även då denna enskilda pluggsession känns seg så är den del i ett mer långsiktigt mål jag har och på så vis något jag VILL göra.

      Sen läser jag igenom alla instruktioner (tex är det en salstenta – vad behöver jag kunna till den), skriver ner instruktioner och formalia i punktform. När jag har stenkoll på vad som gäller så punktar jag upp vad jag behöver göra för att nå dit, tex göra uppgift A, göra uppgift B, hitta artikel, läsa artikel, skriva sammanfattning på artikel, göra powerpoint osv. Listan struktureras sen utifrån en ordning som är logisk för plugget (tex jag måste hitta artikel innan jag kan läsa den). Känner jag mig seg och har svårt att komma igång så betar jag av de enklaste sakerna på listan för att känna att jag i alla fall gör någonting. Hamnar jag i flow (arbetet går effektivt framåt och tidsuppfattningen tappas något) avbryter jag inte men annars är jag noga med att ta 15 min paus efter 45 min för att hålla i längden in på eftermiddag/kväll.

      Hoppas detta kan vara till någon hjälp. Frisk luft och regelbundet intag av vatten och mat är också viktigt för att hjärnan ska hålla sig fräsch. God sömn är också viktigt för bra intensivplugg upplever jag! Lycka till!!

    Alltså det här med att folk filmar nåt de gör och så lägger upp det snabbspolat, tycker på riktigt någon att det är intressant att kolla på? En influencer som viker sin tvätt, tuggar sin mat, knapprar på tangentbordet…har en kompis som börjat lägga upp det i storys och jag känner liksom vem vill se det?

      När vissa influencers/youtubers kan jag konsigt nog tycka att det är intressant att se, men när en ”vanlig” person med 200 följare lägger upp sånt tänker jag mest att de har hybris som tror att någon vill se det, haha.

        Gud jag är helt tvärtom. Vill mycket hellre se vad mina kompisar gör än typ Kenza, haha

      Förstår ej varför de behåller det fruktansvärda ljudet i bakgrunden! Lägg på musik och inte låtsas som att det är asmr ?

    Nån mer här som kollar Emelie Bergström på youtube? Tycker det är såååå tråkigt att hennes senaste videos har varit till stor del reklam. Ja det är så hon tjänar pengar men menar bara att resten av videon borde va lite längre för nu blir så stor del reklam som man spolar över och inte mycket kvar att titta på ?

    Super trist också att varje gång storasystern är med så blir stämningen sämst, hon är jämt bakis och har sån dålig energi. Älskade annars deras vloggar tillsammans.

      Felicia har pratat nu ett tag om att hon inte mår bra, så då är det väl inte konstigt om energin inte är på topp.

        Hon är ju dock bakis i vloggarna jag pratar om, hon själv säger det att hon är trött och bakis och vill bara hem och sova. Alltid ?

      Ja håller med! Avföljde henne häromdagen för alla hennes senaste videos är likadana. Hon verkar även gå i sin systers fotspår gällande sitt välmående och hälsa, tycker man ser mer o mer att hon inte tar hand om sig. Gällande systern så stör jag ihjäl mig på henne för att hon bara gråter och mår dåligt men verkar dricka hela tiden, rör inte på sig och äter skräpmat ja men då är det väl inte så konstigt att hon mår som hon gör

        Fattar inte hur hon lever och har pengar till hyra och allt hon lägger pengar på. Hon lägger ju aldrig upp videos längre? Och få samarbeten eftersom hon inte är så aktiv ? i Emelies senaste video så säger hon ”jag har sååå mycket att göra hela tiden” undrar verkligen vad det är ?

          Jag förstår inte riktigt ni som tror att alla blir panka så fort de får mindre visningar. De har väl sparat pengar när de drog in mer? Är ju inte helt ovanligt att lägga undan lite liksom.

    Ni vet listan på de som har tittat på ens instastory? Vad är den baserad på?

    Jag har hört att det är så att den som är överst på listan är den som är inne på ens profil mest. Men jag laddade upp en story häromdagen och har väldigt svårt att tro att hon som var överst är inne ofta på min profil.?

      Trodde det var tidsordningen men kanske inte alls är så?

        Jag trodde också det men sen såg jag att antalet tittare hade ökat men högst upp var samma person som innan?

      Är inte de överst de man integrerar med mest? Dvs skickar dm, likear osv?

        Det känns inte heller som att det stämmer då jag inte interagerar nåt vidare mycket med de som var högst upp. De jag har mest kontakt med på Instagram var längst ner varav den ena vet jag kollar min Instagram då och då (han sa det en gång så antar att det stämmer).

    Skrev för ungefär 2 veckor sen om vart jag var i processen för en hyresrätt och hur sannolikt det var att jag skulle få den, och idag fick jag veta att den är min ? är såååååå glad, verkligen en drömlägenhet för mig och planerar massor hur jag ska inreda, kan knappt vänta!

      Kul. Får man fråga vart du har fått lägenhet?
      Jag fick min första lägenhet förra året via bostadsförmedling. Så underbar känsla. ??

        Aspudden ?

          Åh! Grattis! ?

            Tack ?

          Huuur länge har du stått i kö då??

            10 år ?

              Hur stor är lägenheten? Nybygge eller ”gammal”? Hyra? Själv siktar jag på en etta och alltid när jag kollat på bostadsförmedlingens sida skulle mina ködagar inte ens räckt för en etta i Rinkeby… Har nu 15.5 års kötid.

                Det känns inte som det kan stämma.. Jag ligger bra till på lägenheter mkt närmare stan och har 15 år. Måste du ha en etta?

                  Kanske det kan kännas att det inte stämmer men det stämmer verkligen. Kollar där ca varannan månad eller så och varje gång är det en lååååång kö på ettor så att min preliminär köplats är inte ens bland de 5 första sökare. Och jo, måste ha en etta två jag lever ensam och har inte råd med en tvåa, iaf inte i närmaste framtiden.

                  Jag vill verkligen inte bo i Rinkeby eller nån annan ghetto men brukar ändå kolla på deras ettor också, av intresse, för att se vad som krävs där.

                    Det räcker inte att du kollar varannan månad. Jag hade 13 år i kö och fick till slut i midsommarkransen förra året. Jag hade då varit inne på sidan dagligen. Sökte lägenheter i ca 2,5 år. Hade t.om fått visning på andra områden osv Men blev aldrig 1a. Hade tur med lägenheten jag har nu.

                    SKRYT

                Jag måste säga att jag inte riktigt förstår mig på den där kön och hur det avgörs vart man har god chans osv. För man har ju aldrig god chans på omtyckta/bra områden, det är alltid i Rinkeby, Tensta, Södertälje, Vallentuna osv man har chans på. ??

                  Ju fler som vill bo i ett område desto mindre chans har man där. Eftersom det då är troligt att någon med längre kötid vill ha den lägenhet.
                  Så av alla som vill ha en viss lägenhet så är det den som har stått längst i kön som får den.
                  Därför har man högre chans i mindre populära områden för det är inte lika många intresserade

              Oj det var inte så mycket! Vad kul! Då borde jag också kunna ha en chans nån gång (15 år)!

        Hur länge hade du köat anonym 20.13 när du fick din lägenhet?

          I 13 år. Jag fick lägenhet i midsommarkransen. Hade tur för att jag var plats 30 när annonsen stängdes. Fick visning och sen efter ca 2 månader efter blev jag helt plötsligt 1a. ?
          Man måste verkligen ha tålamod med bostadsförmedlingen.

        Bostadsförmedlingen ger nu mer ut bostad efter 20 år ❤️ Stått i 12 år i den förbannade jävla helveteskön men får 0 bostad

        Gå.inte.med.i.bostadsförmedlingen

          Fast söker ni bara i innerstan ni som aldrig får nåt trots hög kö.? Om ni vill bo i tex Södermalm så behövs det ca 30 år. Man får ta och acceptera läget och söka i olika områden.
          Älvsjö, farsta, Huddinge, liljeholmen, Enskede osv är väl inga problem att få där.

            Det är 20 år där

      Snälla säg att du inte inreder med marmor?!

        Eller ”hotellkänsla”!

          Nej på båda dessa ?

            Tack! ?♥️

        Det är en hyres, så lite begränsat hur mycket marmor man kan trycka in, tänker jag.

          Asch, det är bara att knacka ner om du ska flytta.

          Inte när du frågar folk som älskar dekorplast…..

    När vissa influencers/youtubers kan jag konsigt nog tycka att det är intressant att se, men när en ”vanlig” person med 200 följare lägger upp sånt tänker jag mest att de har hybris som tror att någon vill se det, haha.

    Jag har varit sjukskriven för utmattning men jobbar nu 100% igen sedan i höstas. Men nu till mitt problem. Jag är så satans trött. Ibland kan jag vara så trött på eftermiddagarna att jag skulle kunna somna om jag la huvudet på skrivbordet. Känner mig även svullen i kroppen. Någon som känner igen sig?

      Gå och testa din sköldkörtel.

      Kan det vara så att kroppen fortfarande återhämtar sig efter utmattningen? Jag har varit utmattad tidigare och var där igen i julas, och kan känna av både hjärntrötthet och tunghet i kroppen, som att jag släpar den efter mig typ. Och verkligen extremt trött på eftermiddagarna. Orkar aldrig göra något efter jobbet!

      Du har inte utmattningssymtom på gång? Tänker att du borde känna igen det bäst själv. Tröttheten kanske kommer från att du tagit dig från sjukskriven till arbetande? Ovan innan du kommer in i rutiner igen, menar jag.

      Är du orolig bör du kolla upp hormon-, vitamin- och mineralvärden. Känner du dig svullen i hela kroppen eller specifika kroppsdelar? Svullnad i ansikte kan bero på sköldkörteln, svullnad i övriga kroppen kan bero på njure, lever och/eller hjärta. Svullnad i nedre delen av kroppen (lår/ben/fötter) kan vara ödem. Eller så är det helt enkelt något tillfälligt och ofarligt. Vill inte skrämmas, men värt att kolla upp om du faktiskt är orolig som sagt. ?

    Tips på aktiviteter till möhippa?
    Jag gifter mig i år och min bästa vän har frågat vad jag vill göra på min möhippa och det står still i huvudet… Jag vill inte göra något pinsamt som spöka ut mig, sälja kyssar osv. Men vad kan man hitta på under en heldag med 10 kompisar? Bor utanför Gbg. Kanske har någon här varit på en rolig möhippa och vill dela med sig? Tack på förhand ❤️

      Jag var på en möhippa nu under våren i Gbg. Vi var på On Air som är som en gameshow, det var superkul! Googla så får du en bättre förklaring ?
      Annars har de öppnar ett nytt karaoke ställe i Gbg som heter The Melody club som ska vara kul och fräscht.

      Tänker typ annars vin/ost provning, höghöjdsbana, någon matlagningskurs?

      Escape room, musikflotten, klättra högt bland träden (minns ej vad det heter), Ästad vingård (spa etc), Gökboet, etc ?

      På dem möhipporna jag har varit på har bruden enbart sagt vilka hon vill ha med och sedan har vi planerat det utan henne så förstår inte varför du ska planera din egna möhippa ?
      Känns inte som din vän känner dig tillräckligt väl om hon behöver fråga.
      Om du såklart inte vill planera den själv ??‍♀️

      Vi börjar oftast med brunch som kanske brudens mor och svärmor har varit med på, sedan någon aktivitet typ klättring, dans, drinkkurs, bruden har fått pedikyr osv, små uppgifter under dagen, sedan middag nånstans gemensamt och sedan någonstans för att piffa upp sig inför kvällens dans/hyra en stuga och bada brudbastu och simma!

      Det ska man väl inte veta om själv? Ska ju va en överraskning…

      Vi tog med vår kompis på höghöjdsbana utanför göteborg, mot landvetter till.
      Vi hade såååå sjukt kul!

      Sen åkte vi på kvällspa till Arken med middag.

      Kul!! Några timmar på spa? Gå på en dansklass? Åk båt? Paddla kanot eller kajak? Ha en stor parkpicknick? Sjung karaoke?

      Frågesport om dig och brudgummen, striptease eller poledance klass, vinprovning(eller valfri alkoholprovning, eller om ni inte dricker chokladprovning), fråga frågor till brudgummen som ni spelar in och sen frågar ni bruden samma frågor och ser om ni svarar samma, alla vänner tar med en sak/sång/mat-ingrediens som ni har gemensamt minne med bruden och låt bruden se alla ledtrådar och sen gissa vilken vän och vilket minne det är.

      På en möhippa jag anordnade började vi med bubbel och brunch (vi var på Boulebar i Gbg men det finns ju massor, boka i tid bara!) och sen fortsatte vi med att bruden fick pengar och så skulle hon gå i tre olika second hand-affärer och hitta vissa speciella saker (tänk typ ”present till sin blivande make som representerar honom” etc). Ett par av sakerna skulle sen pysslas ihop och så.
      Sen avslutade vi dagen med middag och drinkar ☺️
      Under dagen hade vi också ballonger med lappar inuti med frågor på. Då och då fick hon poppa en ballong och svara på frågan samtidigt som vi filmade och sen klippte vi ihop filmen och visade på bröllopet!
      Allting väldigt uppskattat!

    Idag skickade jag in ansökan om F-skattesedel, eftersom jag håller på och starta eget. Fick plötsligt en superdipp och tvivlar på allt och ifrågasätter mina kunskaper, min intelligens och mitt driv. Mitt företag kommer gå skit och jag måste krypa tillbaka till mitt gamla jobb där jag mår dåligt och sen kommer jag bli sjukskriven och svälta ihjäl.
    Otroligt rimligt, jag vet.
    #mentaltstabil

      Tänk så många som inte vågar prova vingarna och starta eget! Tycker du är grym som följer ditt hjärta och faktiskt gör det. Nu vet jag inte alls vad du ska starta för verksamhet men OM det inte skulle gå bra så har du fått ännu mer erfarenhet och du slipper gå runt och tänka ”vad hade hänt om…”

        Tack, vad snällt sagt! Egentligen tycker jag att det känns jätteroligt och spännande och vet ju om att jag har massor att falla tillbaka på om det inte skulle funka. Tvivlar helt klart för mycket på mig själv.

      Du kommer klara detta!! Jag gjorde samma som du för ca 1 år sedan. Tvivlade också men ångrar det inte en sekund. Startade min egen lilla enmans-konsultfirma och har återkommande kunder och fakturerar mellan 150 – 200k per månad nu! Bästa beslutet!

        Woooooow, tack för peppen!

        Hur mycket lön lyfter du?

        Woooow vad grym du är!!!

      Kanske du kan hitta en ”mentor” att få inspiration av och kunna bygga nätverk inom branschen eller generellt företagare emellan?

      Mitt företag går skit just nu, men vet du? Jag ångrar ändå inte att jag sa upp mig och startade det. Det kommer att vända och jag är tusen gånger hellre pank en period med eget företag än går tillbaka till mitt gamla jobb där jag inte trivdes. Och skulle det vara så att företagandet inte känns bra för dig så har du ju tid att söka en annan anställning. Tycker du är grym som vågat ta steget bort från ett jobb du inte trivs på! Oavsett vad som händer så gjorde du något som var bra för dig <3

        Taaaack ?

      Neeeeeejdå, bara kör! Det är en sån otrolig frihet med enskild firma så det inte är klokt! Och du kan dra av så sjukt mycket på företaget att friheten känns ännu större! Och självklart går det i perioder, just nu är det lågsäsong i min bransch och jag är anställd istället, men sen i sommar drar det igång och så har man 100 % styrning över sin egen tid! Heja dig!

    Vad har ni för erfarenheter av att sälja kläder på Sellpy?

    Funderar på att lämna in kläder (främst barnkläder) eftersom jag inte orkar lägga upp på Tradera.

      Jag gillar Sellpy, har sålt massor där. De tar rätt mycket provision men så skönt att slippa göra jobbet själv förutom lägga sakerna i Sellpypåsarna.

      Har inte egna erfarenheter med har hört att det är skit. Du skickar fina kläder och får sjukt dåligt betalt.

        Man kan själv gå in och ändra priserna i annonsen om man tycker priset är fel

      Har använt dem mycket men ser det som ett alternativ till klädcontainer och räknar inte med att få mer betalt än typ 5-10 kr per plagg (barnkläder H&M, Lindex).

      Testade Sellpy en gång, skickade in 4 märkesplagg och det slutade med att jag fick typ 70 kr för allt. Kul att ha testat men inget man tjänar storkovan på ?

      Tyvärr en skittjänst. Man får 40% av vinsten om jag inte minns fel, men man får betala avgifter för både det ena och det andra. Samtidigt är de så komiskt dåliga på att ta bilder, se skicket på kläderna och prissätta så i slutändan har man väl fått en tjuga.

      Inget man blir rik på, men för mig är det ett alternativ till att slänga, hade aldrig orkat fota och sälja själv. Borde gå att fynda där, eftersom allt ser ut som skit på bilderna och läggs ut jättebilligt. Fått ut typ 100 kr totalt på tre jackor och ett par oanvända pumaskor (:

      Både handlar och köper mycket på Sellpy, man ser sin totala försäljningssumma och den ligger på drygt 10 000 men då är det efter att ha skickat in typ 12-13 påsar över tre års tid. Det är dock kläder jag aldrig i livet hade orkat sortera och sälja själv, utan hade nog lämnat hos Myrorna bara, utan att få betalt. En del märkesgrejer men majoriteten ”vanliga” kläder.

    Varför måste jag varje gång jag kommenterar trycka på bilder med övergångsställen/cyklar/skorstenar osv osv? Varje gång.

      Vad skumt aldrig hänt mig här.

        Inte jag heller. Bara att jag inte är en robot.

      Hänt nej massa gånger. Men det är ok. Tror jag. ?

      Det är memory, jag vinner varje gång!!

      Och det är minst 5-6 olika uppsättningar med bilder att ta sig igenom varenda gång.

        Haha nej då är det du som misslyckas

          Misslyckas? Så svårt är det inte att peka på tre bilder med en brandpost i. Men det är alltid minst tre stycken för mig. Ibland fler. Blir galen.

          Jag får ofta en bild på en brandpost och så står det typ ”välj alla bilder som innehåller cyklar”. Så får jag hoppa över till nästa, nästa, och därefter kommer något som faktiskt innehåller det de efterfrågar.

    När man köper en avställd bil, kan man köra bilen så fort papperet om påställning och ägarbyte är postat eller måste man vänta tills det är registrerat på transportstyrelsen? (Ja jag vet att bankid hade varit smidigare men gubben hade inte det).

      Påställningar bakåtdateras inte utan gäller från dagen anmälan kommer in till Transportstyrelsen. Alltså, kör inte bilen förrän det är regnat och klart.

      https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Av-och-pastallning/Pastallning-av-fordon/

    Förstår inte hur det kan vara så svårt att skriva en kandidatuppsats? Alla andra tycks ju klara av det. Andra skriver både masteruppsatser och doktorsavhandlingar och jag lyckas inte ens skriva 30 sidor. Redan i högstadiet intalade jag mig själv att jag inte kunde uttrycka mig i skrift. Har våndats över kandidatuppsatsen sedan jag började studera på universitet första gången för över 10 år sedan. Har hoppat av utbildningar då det närmat sig. Och nu har jag haft dokumentet på datorn i snart två år och där står knappt någonting. Får panik bara av att öppna datorn. Vetskapen över att jag borde skriva färdigt men inte gör det påverkar hela min vardag och jag tänker på det dagligen.

      Samma häääär!! Får sån otrolig brutal ångest av det, vågar knappt öppna dokumentet för det känns som att det kommer slå ner mig rent fysiskt. Har absolut noll tilltro till mig egen förmåga, och det trots att jag har bra betyg genom hela utbildningen. Har också våndats sen dag 1 på utbildningen. Huuuur kommer man förbi detta??

        Åh gud era stackare, jag vet exakt känslan. Min ångest över min kandidat och masteruppsats var helt brutal och höll på att ta knäcken på mig. Jag hade svårt att se min dator, fick ångestattack vid varje mejl, ville helt enkelt bara dö. Det tog mig från januari till oktober istället för januari till juni, men jag klarade det tillslut när stressen låg på ordentligt. Jag fick sitta till 3 på natten och typ sova i skift men då tog stressen över ångesten nästan?

        Mitt enda tips är att ta så mycket hjälp som möjligt från er handledare och var ärliga med hur ni mår kring det. Min handledare kände på sig hur jag mådde och var jättepositiv och peppande för att hjälpa mig igenom det. Jag vet helt ärligt inte hur jag klarade det, och kan nog inte läsa igenom det färdiga resultatet utan ptsd haha

          Tsck för din feedback. Mår verkligens pissens piss och känner mig som en gigantisk börda för min handledare som redan stöttar massor.

          Dne där ptsd:n känns extremt trolig haha

          TS här. Hittade en uppsats från högstadiet när jag rensade bland gamla skolsaker. Rev den i bitar och grät. För det var där allt började. Läraren skrämde upp mig redan i 7an över en uppsats vi skulle skriva i 9an. ”Ett stooooort arbete med både inledning, frågeställning och slutsats.”

      Hur funkar det egentligen med kandidatuppsatser, måste de redovisas inför hela klassen eller hur går det till?

        När vi hade opponering var inte hela klassen där. Bara studenten som skulle opponera, examinatorn, handledaren och ev. ett par studenter som skulle lyssna på och lämna in sina feedbackpapper. (Man var tvungen att läsa två uppsatser och skriva feedback på en A4/uppsats. Alltså förutom att opponera på en annan uppsats och försvara sin egen på en opponering).

        På högskolan där jag arbetar måste opponenten, handledaren och examinator delta. Däremot gör vi schemat publikt för att andra ska kunna delta om de är intresserade. Brukar ofta vara några andra studenter där och ibland även någon extern. Har studenten gjort arbetet i samarbete med ett företag så brukar även ett par därifrån delta.

          Och med publikt så menar jag att schemat läggs ut på högskolans hemsida och att det rullar på skärmar i korridorerna ett par dagar innan.

      Bara på det här lilla ser jag att du kan uttrycka dig i skrift. Kör bara! Skriv! Våga lita på dig själv.

      Googla fram gamla uppsatser och hämta ”inspiration” därifrån. Hjälpte mig jättemycket! Sedan bestämde jag och hon jag skrev med direkt att vi lägger ribban lågt. Vi ville bli godkända men mer behöver det inte vara. Nu vet jag inte vilken utbildning du läser men i de flesta brancher kommer blivande arbetsgivare strunta fullständigt i om du skrivit en fantastisk eller ganska dålig kandidatuppsats så länge den är godkänd. Du kommer att klara det, jag tror på dig!

      Förstår precis vad du menar. Har våndats över den stundande kandidatuppsatsen sen jag började plugga på universitetet, och då har jag ändå tagit mig igenom utbildningen utan några större bekymmer. Men nu står jag här, med uppsatsen i princip klar. Tråkigt svar, men det fungerade lite att bara ”riva av plåstret”, vara med på att man kommer vara både trött/uppriven och stressad under en period. Jag och min uppsatskamrat har dock inte behövt sitta på helger (förutom någon enstaka söndag och en del kvällar) på grund av att vi har lagt upp planer varje dag för hur mycket vi ska göra, men ändå avsätta tid för att korrigera texten. Vår handledare har varit ett stort stöd och kommit med väldigt bra tips under tidens gång. Jag tror på dig! Du kan ❤️

      Kan du skaffa dig en partner in crime på något sätt? Själv gillar jag att skriva men min bror höll på att helt duka under när han skulle ro sin mastersuppsats i land (kandidaten fick han göra med en kursare och då var det liksom inga problem, han har en väldigt stark pliktkänsla men pliktkänsla endast gentemot handledaren var tydligen inte tillräckligt). Någon sorts skrivkramp deluxe.

      Jag försökte hjälpa honom med planering, att dela upp arbetet i mindre bitar, sätta specifika mål, sänka ribban (såg att någon annan också skrivit om det och tycker det är ett jättebra tips. Om man ändå vill satsa på ett högt betyg, prova att börja med att skriva utan amibition att det ska bli bra – lättare att skriva om än att skriva nytt sen!), muta sig själv, sitta med kompis och plugga – alla saker som funkat för mig när jag behövt växla upp i plugget. Men inget hjälpte.

      Till slut sa jag bara att nu kommer jag och hälsar på dig varje helg tills det här är klart. Och så gjorde jag det. Hade väl någon tanke om att jag skulle kunna plugga/läsa lite själv samt stå för matlagning och liknande, men han skrev inte om jag inte satt och tittade aktivt på hans skärm. Gick bara inte. Vet inte om/hur det hade gått om jag inte haft den möjligheten (precis före Corona tack och lov, sen hade det blivit svårt med tågresan och att man inte skulle träffa folk och så), han hade kanske löst det själv till slut eller så hade han hoppat av trots nästan klar. Men känner mig så glad att jag kunde göra den insatsen för honom så att han kunde komma vidare med sitt liv.

      Okej blev väl lite OT här. Men det jag ville säga var väl ungefär 1) du är inte ensam och 2) försök hitta någon eller några som kan hjälpa dig/att ni hjälper varandra. Strength in numbers!

    Jag är konstig jag har fått ett intresse, ett märkligt ett. Jag läser allt jag hittar om Casper Janebring och är inne på hans Instagram dagligen.

      Han som lämna sin fru medans hans flickvän är gravid med hans barn?

        Frun kom väl på det genom att se ultraljudsbilden på hans mobil? Helt bisarrt. Hoppas hon är en ärrad veteran och blir lyckligare utan den skitstöveln nu.

          Var väl till och med så att Casper hade synkat sin kalender med nya tjejen och det poppade upp en påminnelse med tiden för ultraljudet.. riktigt äckligt beteende oavsett och exfrun har det nog så mycket bättre nu.

            Hur kan man göra så mot någon ??? hela han skriker ju dock ligga runt på turné. Han har nog aldrig varit trogen.

              Han är typ femtioårsårskrisen personifierad. Alltid uppfattat att han stenhårt försöker kompensera med sin wannabe tonårsimage för att dansband inte är så jäkla sexigt, haha.

                Hahahaha det är väl sjukt många som tycker dansband är ”sexigt”?

                  Hahah what? Menar du typ Gunn och Ann-Christine då eller liksom, kvinnor 20-40? Har alltid uppfattat dansband som aaaspinsamt. ?

            Hur vet ni detta?

            Och det har du läst på Stoppa pressarna va?

          Vaaa berätta mer! Vilket svek!

      Samma, enjoying the shitshow ?

        Skönt att höra att man inte är ensam.

    Beställde från shein för 13 dagar sedan. Paketet kom till Nederländerna för 6 dagar sedan. Hur länge brukar det ta innan det fraktas vidare till Sverige?

      Ibland går det fort och ibland långsamt, 2-3 veckor ungefär tills man får paketet.

    Emilia W hade ett samarbete med NC för inte så längesen där hon skrev att hon använde det för att förhindra graviditet. Men i dagens frågestund på ig så skriver hon att hon längtar jättemycket efter ett plus på stickan. Plus att hon i frågestunder förut också sagt hon vill bli gravid. Och undviker frågor om försäljningen av deras lägenhet.

      Jag läste nyss att dom skulle vänta med barn. Man får nog ta det inte på så stort allvar.

      Fast bara för att man längtar så betyder det ju inte att man försöker? Behöver ju inte vara ”rätt” tid i livet bara för att man vill.

      Frågade också men fick inte svar ? ska dom verkligen flytta igen?

    Vem är den störigaste på öppet spår (dvs vilket alias)?

    Obs ni får inte svara Maria för då blir jag kränkt. Inte TRH heller. ?

      Politiska diskussioner, eftersom Camilla inte vill ha hen.

      Anonym

        Haha okej sant. ? men tillägger ändå: man får inte svara anonym heller!

          Finns ju inte så många längre som kommenterar med ett och samma nick.

      Men taskigt att sitta och peka ut personer sådär.

      Vet ej men jag saknar den som kommenterade under namnet get förut. Hade alltid kloka och fina svar.

      Nu tycker jag om trädgårdsmästaren eller vad den kallar sig. Också alltid trevlig även om man är oense i sak.

        Get var är du vi saknar dej.

        Tack ?

      Känns ju som att de flesta är anonym eller har tillfälliga nick. Hur många är vi som använder samma nick varje gång? TRH är hen ens kvar?

        Alla var så arga på TRH hela tiden ???‍♀️ Jag fattade aldrig riktigt varför, men jag kanske ej har hängt här tillräckligt mycket.

          Om du hade varit med hade du förstått.. Så otroligt otrevlig och enerverande.

            Det håller jag inte med om, jag tycker att de som var tvungna att skriva något drygt om TRH var de som var otroligt otrevliga och enerverande.

              Då var du nog inte med på den tiden…

              Mvh/TrH

            Jag störde mig mest på hennes extrema översitteri i precis alla ämnen, men orkade sällan ge mig in i någon diskussion själv med henne.

              Och jag störde mig i tystnad, lät henne härja på bäst hon ville

              Precis.

          Har också varit med ett tag här och förstod inte heller varför TRH upprörde så många. Samtidigt följde jag inte heller allt hen skrev.

          Hon var väl en översittar besserwisser och trodde allt hon skrev skulle vara det rätta. Och alla svar hon kom med hade hon googlat fram.

            Fast massa saker hen kriiigade för gick ju att se var fel just med en enkel googling… Hen visste bättre än folk som doktorerat på ämnet i fråga: lingvistik, byggnadsfysik, ekologi, amning, ALLT!

              Ja någon la ut länken till sin doktorsavhandling i ämnet en gång och ändå ifrågasatte hon hur kunnig personen i fråga var och ville hävda att hon visste bättre.

              Sen fanns det ju en lika envis ”anonym” som brukade vara vaken samma tider som henne lämpligt nog och alltid komma till hennes försvar.

            Haha jag minns den episka diskussionen med Frida(?) som tom länkade till sin avhandling i ämnet och ändå menade trh att Frida saknade kunskap. Jag vill också minnas att hon ifrågasatte samtliga optiker i Kanada under den diskussionen. Hon visste alltid mer än alla andra. Tänk att besitta en sådan kunskap.

        Jag använder samma nick. Men måste nog byta för sett att det finns andra med Sofie.

      Äh bättre att säga vem man saknar, peka ut någon som man inte gillar är sjukt taskigt.
      Nån gjorde det på mig en gång, man ba: fuck you jag har inte ens skrivit något provocerande. Skrev inte det, men tänkte tanken. Dessutom var det som svar på något jag inte mådde så bra över och funderade på, så svaret var typ ”gillar inte dig ändå så jag kommer inte hjälpa dig”. Tack för att folk bet ifrån, för det gjorde de.

      Också sjukt hur folk under namnet Anonym mobbade ut alla med kända nick, en efter en. Till slut sågs man bara som ett namn och det spelade ingen roll vad man skrev. Hatar att jag påverkades men pallade inte fortsätta ha ett nick.

      Så vill minnas att jag också saknar geten, har för mig det var mycket klokt där. Och så fanns det en som var så himla snäll och omtänksam som jag tror brukade kommentera under ett gult hjärta.

      Sen lyssnade jag på en podd om löpning häromdagen och kom då att tänka på en som skrev här en gång att hon från ingenstans hade gått ut och sprungit och uppdaterade då och då hur det gick. Jag minns kanske inte allt men om jag inte blandar ihop det så var det eventuellt någon som rökte och/eller ville gå ner i vikt. Som sagt, det är längesen så jag kan komma ihåg fel. Oavsett så kom jag att tänka på den där personen och blev glad, starkt gjort att bara börja och sen hålla i det såpass att det blir märkbara framsteg???

    Jag har alltid trott att jag skulle vara död innan jag fyller 30. Det har liksom känt som det, enda sedan jag var barn. Nu är det ca 3 veckor kvar och jag har precis märkt att jag omedvetet förberett mig på att dö. Har tagit hand om papper, bränt mina gamla pinsamma dagböcker och sagt förlåt till alla jag någon gång sårat. Inte så att jag kommer ta livet av mig..jag bara tror att något kommer hända och känner mig helt okej med det. Ville bara dela med mig, för det känns väldigt jobbigt att bära detta själv, men jag vågar heller inte nämna det för någon jag känner.

      ♥️♥️♥️

      Kom hit och berätta om en månad om du lever.

      Samma här nästan, har alltid tänkt att jag ska dö innan jag blir vuxen. Tror det bottnade i att jag hade så himla svårt att se mig själv som vuxen.

      Jag var helt övertygad om att jag inte skulle få fylla 30. Stensäker. Det kändes lite bortkastat att gifta sig när jag var 29, för det skulle bli så synd om min man när jag dog strax efteråt.

      Nu är jag 33 och börjar nog misstänka att jag i alla fall blir 40, även om döden nog alltid kommer kännas strax framför mig.

      Min poäng är att du inte är ensam.

        vad glad jag blev av din kommentar. Känns väldigt skönt att veta att jag inte är ensam.

        kan verkligen relatera till den där känslan att döden aldrig är långt fram.

          Jag rekommenderar Inside, av Bo Burnham. Finns på Netflix. Han sjunger något i stil med ”I’ll give myself another ten, I’ll be forty and kill myself then”. Om det märkliga med att fylla 30.

          Den är dock ganska tung, eftersom han är en deprimerad komiker instängd under coronarestriktioner. Men den är otrolig.

      Hoppas känslan kanske kan kännas mindre verklig efter trettio faktiskt är passerat. ❤️

        det hoppas jag med.. ♡

      Har alltid haft exakt samma känsla. Nu är jag 33. Jag har fortfarande jättesvårt att se mig själv bli äldre, men nu har jag barn och således panik inför att dö ifrån dem.

        Jag har också små barn och hade verkligen velat ha ett uns av panik.. men jag känner mig bara så färdig med allting.

          Oj.. kanske söka hjälp då? Så ska det inte kännas!

      Sådär sa min kompis också, ”jag kommer att dö innan jag fyller 30” och jag blev så himla arg för jag tyckte hon koketterade och ville vara svår. Jag kände folk som dött unga och de hade ingen föraning alls.
      Min kompis är 53 idag och flera andra vi känner har dött redan.
      Sånt där känner ingen på sig och man ska inte hålla på sådär och säga att man ska dö.
      När folk sedan dör och du lever vidare blir det bara pinsamt för dig.

        Men om det är ett riktigt problem för ts så är det ju rimligt att hon pratar om det?

          Sök hjälp då

        kanske därför jag ventilerar i ett anonymt forum och inte bland mina nära? vill varken oroa, stressa eller ”se dum ut” om jag nu lever vidare. förstår också rent logiskt att det är stor chans att jag gör det, även om känslan säger emot.

      Jag har samma känsla! Är 29, jag har dessutom varit singel i 6 år, och det får mig bara ännu mer att tro att det är för att jag är menad att dö ung utan att behöva lämna en familj bakom mig haha. Helt sjukt, men för 3 månader sedan upptäckte jag ne knöl i mitt bröst, så jag tänkte direkt att ”ah, här har vi det”.
      Det är inte en tumör, men det är en svullen lymfkörtel och en blödning under huden. Jag ska tillbaka och ta prov på den så vi får väl se om jag har ett sjätte sinne och det är någon typ av lymfomcancer eller inte. Har exakt 0 rädsla inför att dö av det, jag är mer rädd för hur jag ska berätta för min familj eller att jag kommer tappa mitt hår/inte kunna leva mitt liv som jag vill

        fan vad sjukt! Jag upptäckte en knöl i mitt bröst för tre månader sedan. Fick tid härom veckan men tänkte ändå att de skulle säga att det inte var någonting. Men det var en tumör, av ännu okänd sort, som jag fått ta flertalet biopsier på. Ska få svar om 2 veckor, alltså precis innan jag fyller 30.

        jag är gift och har barn, men jag känner trots det att jag liksom inte är gjord för att bli gammal. Känner som du, 0 rädsla för att dö och känner typ att det vore orättvist mot alla som vill leva som får cancer om inte jag får det.
        (ja, jag vet att detta är sjuka tankar..men ibland behöver man bara få ventilera…)

          Låter som någon underliggande depression. Jag hade nog det tidigare. Trodde som ung att jag inte skulle bli 30 och när mina kompisar fick allvarliga sjukdomar (som de sedan tillfrisknade från) undrade jag varför det inte var jag som fick det istället. Så skulle jag aldrig tänka längre, som tur är.

      Haha det trodde jag med när jag var yngre, typ tonåring. Hände inte. Lite extremt att du tar det (en random känsla) på så stort allvar dock??

        vet inte om jag tar känslan på så stort allvar mer än att den blivit mer påtaglig nu när det börjar närma sig. Inte som att jag pausat mitt liv pga den. är mitt i en utbildning som jag kämpar som fan för att klara, trots känslan av att jag kommer dö snart.

          Jo men att du förberedde genom att bränna dagböcker osv.

          Har du barn ska du nog ta tag i det här…

            Annars också kan jag tycka…

          Vilket trams. Det finns folk som på riktigt är dödssjuka. Så tramsar du runt med en tanke om att ”du nog ska dö”… Snacka om att kasta bort sitt liv.

            Hjälpsamt

      Det är bara att ignorera känslan, konstig och stämmer troligen inte. Ibland får man för sig saker. De allra allra flesta lever efter 30. Om du känner att du inte vill leva eller inte känner livsglädje så sök hjälp, det kan bli så mkt bättre.

    Ska börja med Jasmine p piller.

    Har haft otur med alla preventiv jag testat, ger dessa en chans trots det.

    Hur många har gått upp med just de p pillrens? Har ni fått andra biverkningar?

      Åt Jasmine i typ 12 år. Men också det enda jag provat, så har inget att jämföra med.

        Hur gick det att sluta? Sämre hy?

          Ja, definitivt sämre hy, men jag fick fin hjälp av aknekollen och har idag bättre hy än någonsin. Det var tufft att sluta, absolut. Men jag hade ju ätit dem länge och var 12 år äldre än när jag började, haha.
          Men jag är väldigt glad att jag både började och slutade 🙂 båda var rätt beslut, just då.

            Hdw du några biverkningar av o använda de?

              Jag har problem med min psykiska hälsa och det blev inte direkt bättre av hormonerna, plus att jag fick migrän och min sexlust försvann. Grät väldigt mycket och kände mig allmänt instabil. Men eftersom jag åt dem så länge är det lite svårt att veta vad som var biverkningar och vad som bara var…livet.

            Hur långt efter avslut blev hyn dålig? Och blev den alltså sämre än vad du haft tidigare?

              Ganska snabbt efteråt blev hyn kaos. Nja, inte sämre än innan. Men när jag började var jag 20någonting och hade cystisk akne, när jag slutade var jag typ 30, så hormonerna hade ju lugnat sig. Fick absolut tillbaka akne, men inte riktigt lika illa som tidigare. Men ändå tillräckligt mycket för att söka medicinsk hjälp.

                Tack! Funderar själv på att sluta nämligen…

      Jag fick vätskebildning i vaden och fick sluta pga risk för blodpropp ?

      Jag började faktiskt med yasmine efter avslutad antibiotikakur mot acne för att det kan hjälpa mot just acne och det fungerade bra. Sen kom acnen tillbaka efter 2 år ändå men har nog bara haft otur i genetiken där haha. Dock fick jag huvudvärk senare, alltså spänningshuvudvärk flera gånger i veckan så då gick jag ner i ”dos” men osäker på om den starkare varianten finns nuförtiden, tror 0.03/3 är standard

        Skönt! Märkte du ngn viktuppgång?

    Vad är den vanligaste frågan du får på ditt jobb?

      Har hon ätit bra? Bajsat? Hur länge har hon sovit?

      När ska vi gå in?

      Är du redan färdig?

      När ska ni börja vänta 3dje/väntar du bebis?

      Mvh hon som inte ska skaffa fler barn men ser troligen lönnfet ut…

      Kan man få mos till köttbullarna?

      Måste vi kunna det här till tentan?

      Kan ni se min skärm?

      Kan du öppna toalettdörren/har ni toalett?

      När är din sista dag?
      Har sagt upp mig och svarar på den frågan ungefär 3ggr om dagen.

      Har vi några plustvåor?

      Vilken tid slutar vi (lektionen)?

      ”varför ska jag plugga när inte dom andra jobbar. Jag hatar skolan.”

      Japp jag jobbar i skolan..

      ”Känner du (valfritt namn)?” ”Nä, vi är flera tusen anställda bara på det kontoret där jag jobbar” ”Jaha, hen jobbar i södra Europa”…ridå…

      Hur lång är du? Och hur fort kör du idag?

      Hur är läget?

      Hur mycket kan jag låna?

        Hur länge får jag ha dem?

      Kan man plantera nu ?

      1. Har du låda?
      2.Tänker jag rätt nu eller har jag glömt något?

    Har ett jobb som jag på flera sätt älskar. Bästa kollegorna, jag får göra det jag älskar och lär mig väldigt mycket, det är ett litet ställe, lite familjärt. Är min andra säsong där nu. Men ganska dålig lön, och arbetsplatsen har inget kollektivavtal.

    Har nu fått ett erbjudande att jobba på ett annat ställe, där jag tidigare haft praktik under min utbildning. Mycket bättre betalt. Och de är 3 personal för lite pga sena avhopp. Så tänker att det kanske är ett bra läge att förhandla upp lönen där än om jag söker dit först nästa säsong?

    Samtidigt vill jag ”sluta snyggt” på nuvarande och inte lämna kollegor i kläm. Dessa är säsongsjobb som trädgårdsmästare bägge jobben. Det jag har fått erbjudande om nu kan på sikt ge helårs. Vad hade ni gjort?

      Det bästa för att inte sätta kollegorna i kläm är väl att berätta så tidigt som möjligt till chefen. Och kom ihåg, bra kollegor unnar dig en bra chans i karriären. Det är inte erat ansvar att lösa dåliga arbetsvillkor eller att inte sätta kollegor i kläm, låt inte chefen eller kollegorna ge dig dåligt samvete för att du tar den här chansen.

      Inget konkret tips men ändå. Lycka till ?☀️

      (Kul för övrigt att du är trädgårdsmästare på riktigt, jag trodde att det bara var ett random nick?)

        Hehe, nejdå. Är utbildad trädgårdsmästare ?

        Tack för ditt svar! Du har helt rätt i det du skriver. Och vet ju egentligen det. Men ah det är så svårt att man känner sig i skuld till jobbet. När ens arbetsgivare inte känner samma lojalitet själv. Och har fått så himla fina vänner på detta jobb, vänner för livet. Så oavsett om jag slutar där eller inte så har jag ju kvar kollegorna i livet.

          Ja och tyvärr så utnyttjar ju vissa chefer att personalen känner lojalitet mot varandra. Säger inte att din chef är så, det vet jag så klart inte. Men jag jobbade själv i hemtjänsten förut och där hade chefer en förmåga att spela på ens dåliga samvete om man inte ställde upp för varandra inom gruppen.

          Hoppas det går bra, man ångrar sällan en chans man tog tror jag ?

      Klart du ska byta. Lycka till!

    Bloggaren Gizmolina stylar ett hus inför försäljning med inte en utan femtioelva ballonger. Yepp. Femtioelva. https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-bergnaset-lulea-kommun-virkesvagen-4-18650373

      Inte konstigare än mäklaren som trycker femtioelva pingviner i alla lägenheter han säljer.

        Eller den med bananer

      alltså usch vilken passé styling. var inte det roligt typ en gång för 10 år sen för man hade aldrig sett det förut? hade aldrig köpt ett hus eller lägenhet med någon som stylat så och ”varit rolig”.

      Värre är hennes Buhuuu så fort folk inte håller med i det hon skriver. Då är det plötsligt troll o negativa människor som är på bloggen.
      hon kräker ut sig på bloggen hur dålig service vissa affärer har. Men nåde den som klagar på henne

      Allt är eooooooooosa fluff o gullifull.
      Reser som så många till Dubai. En vän ti henne är gay. Att Dubai inte tillåter det så reser hon dit iaf.

    Läste någonstans nyligen om en influenser som hade rabattkod på apotea men kommer inte ihåg vem eller koden. Bara att den funkade i kombo med övriga deals. Nån som kommer ihåg vem och/eller koden?

      Kolla kontot rabattkoder på insta, dom brukar samla ihop från olika influensers

      Tror Kenza har det på sin story

    Kan någon tipsa om ett bra ställe att köpa trainers i Sthlm?

    GabJossPoss la ut att hon hade BUS:at sig och skrev ”det behövdes”. Tjena mittbena, hon har precis varit i Grekland 2 gånger på kort tid ?

      Man blir ju inte automatiskt brun bara för att man är utomlands.

      Jaha?

      Jag är lika blek efter en solsemester som jag är hemma i Sverige. Solen biter inte på min hud.

    KD höll alltså inte ett enda vallöfte om miljö!

      KD sitter inte regering?

        Och? De ställde sig bakom tolv av Naturskyddsföreningens förslag i valrörelsen, för att sedan flera gånger motarbetat en mer ambitiös miljöpolitik.

          KD är ett skitparti!

    Jag funderar på att flytta till Uppsala. Bra idé? Dålig? Kan inte någon som bor där ge mig lite fördelar och nackdelar?

      För och nackdelen är att det är en rätt liten stad, mindre utbud av allt men det vägs upp av att det är smidigt att ta sig runt, lätt att cykla typ överallt. Mycket grönområden, särskilt i södra delarna. Stan har också en tydlig egen prägel som stad tack vare studenterna och universiteten. Det blir liksom mer än en sovstad till sthlm. Centrum är kompakt och är rätt mysigt längs ån och på västra sidan. Det bygga MASSOR och planeras för femtioelva nya byggen som om du flyttat hit, kolla noga vad som planeras för området. Och så är det lätt att ta sig till Stockholm och Arlanda om man vill ha något större.

    Måns Zelmwelöw säljer sin lägenhet på Kungsholmen, https://unikfast.se/bostad/pilgatan-19b–van-4?id=OBJ22674_1925979164#picture Minst sagt original. Och jättedyr (6 995 000 kr, 3 rum på 61 m2).

      Den var väl inte så speciell? Eller vad menar du med original?

        Så överraskande att han bor i en så ”vanlig”/”liten” lägenhet faktiskt (förhållandevis, och sett till stockholmspriser). Han borde ju vara rätt tät.

          Han bor väl i London också, va? Där är det ju pissdyrt.

          han bor ju inte där. han bor i england med sin familj sen länge, han har säkert haft den sen tidigare eller som mellanlandning när han kommer till sverige.

          Han bor i ett stort hus med sin fru och barn i England tror jag det är. Den i Stockholm är nog en övernattningslägenhet.

            Ah okej, fick för en stund uppfattningen att han kanske var en rätt ”down to earth”-kille som bor med fru och barn i en normalstor lägenhet som vilken svennefanilj som helst, men det var ju nativt förstås. ?

      Haha inte alls jättedyr. Det är vad det kostar i Stockholm.

      Den var inte jättefin. Den här som han verkade ha förr var finare imo
      https://metromode.se/home/wow-mans-zelmerlow-saljer-sin-lagenhet-och-det-ar-en-riktig-drom/

        Ser ut som någon kräkts upp marmor över det badrummet, herregud vad med marmor

    Vem pratar Nessa om på hennes IG som hånglat med Benjamin Ingrosso? Någon som lyckats lista ut haha? Så nyfikeeen

      Verkar ju va Josephine qvist

        Oj därför det tagit slut med killen eller har detta hänt efter? ?

          Va när gick hon ut med det? Att det var slut allstå

          Nä, jag tror att det var innan hon blev tillsammans med Nick.

            Det hände innan Nick. Hon har tagit upp det i podden ?

      Ja Josephine Qvist

      När och var har hon pratat om det? Var det nyligen som J och B hånglat?

        Det var innan hennes senaste relation.

        Har för mig att hon sagt det själv, i det osköna ”intimt med björken”

    Någon som vet varför Ellinor och Filip från Bonde söker fru -21 har gjort slut? Tyckte verkligen de passa ihop. Tyckte hon hinta på sin instagram om att han har gjort något. Något i stil med att hon verkligen vet sitt värde och hur förkrossad hon var en andra gång. Otrogen?

      Men nej vad tråkigt. De var ju så himla fint när Ellinor dök upp igen!

    Jag tar äntligen examen snart efter fem års studier. Ska ha en liten examensfest i mitten av juni. Har bjudit föräldrar och syskon med familjer. Dessutom har jag bjudit två barndomsvänner, men bara den ena kan komma. Har pluggkompisar och andra som jag hänger med på fritiden, men de talar inte samma språk som min familj och barndomsvänner. Vill bara ha en skön kväll utan obekväma situationer och språkproblem/tolkning.
    Min fundering är: Är det pinsamt att jag bara kommer ha en vän (förutom syskon med respektive som jag ser som mina vänner) på min fest? Jag vet inte varför jag ens frågar eller funderar på det här egentligen, men tror att jag känner press utifrån samhällets normer om att alla har många vänner. Är rädd att barndomsvännen kommer att tycka att jag är konstig…

      Berätta som det är för din barndomsvän bara.

      Det är absolut inte pinsamt. Har du studerat i 5 år har du antagligen mest umgåtts med kurskamrater och de är ju på sina egna examensfester. Tycker däremot att du tänker lite fel angående språkproblemen…. Kan ingen engelska? Ska du strunta i att bjuda dina vänner för att dom inte pratar svenska? Menar inte att döma dig men jag tycker att det är fel. Grattis till examen iallafall ❤️

    Om ni var otrogen (hånglat med någon) men vet att om ni berättar det för er partner är allt slut. Hade ni gjort det ändå? Jag har packat allt jag har och flyttat till Asien med den här killen, jag väntar fortfarande på visum som kommer ta några år. Jag är livrädd att berätta och behöva packa ihop allt jag har, inkl hund, och flytta hem till min lilla hemstad där det knappt finns några jobb.

    Vad skulle ni gjort/tänkt?

      Nej inte för ett hångel som du ångrar. Dock måste du vara helt säker på att det aldrig kommer komma fram

        Nej det kommer nog aldrig komma fram, vi bor i en stad där vi knapp känner någon. Jag tror jag håller det för mig själv och får må dåligt i ensamhet.

      Jag skulle berätta, dels för att jag själv skulle velat att killen berättade om situationen var den motsatta, tycker han själv ska få avgöra om han vill fortsätta med dig efter det, än att luras stanna med någon som gått bakom ryggen på honom. Men också för att jag för evigt skulle må dåligt i relationen om jag kände mig oärlig mot den som litar på mig.

      Allt kommer lösa sig till slut, oavsett om du stannar hos honom eller behöver flytta hem för en tid. Lycka till! ❤️

        Det är egoistiskt att berätta för att man själv mår dåligt. Då kommer ju killen på dåligt istället? Den som har gjort misstaget får leva med det och må dåligt helt enkelt. Vill du vara med honom så berättar du inte.

          Det där vill du bara intala dig själv för att du själv ska må bättre. Vidrigt.

          Egoistiskt är att inte berätta, bara för att man ska kunna få ha kvar killen. Låt honom själv bestämma om han vill vara kvar med någon som varit otrogen eller inte. Värre att luras att leva i en lögn än att behöva höra att någon varit otrogen, det senare kan han välja att förlåta eller inte, att han är ledsen ett tag är inget mot att ljuga om att man inte är det men gå bakom ryggen på dig.

          Om din bästis snackade massa skit om dig bakom ryggen på dig och berättade dina hemligheter vidare, skulle du vilja veta det eller skulle du föredra att hon fortsatte vara en kul kompis men att du inget visste om att hon egentligen är falsk?

            ”han är ledsen ett tag” NEJ. Han kommer älta detta för alltid om de fortsätter vara ihop. Då är det bättre att TS som faktiskt varit otrogen får leva med bördan.

            Att snacka massa skit och avslöja hemligheter är värre än ett betydelselöst hångel imo.

              Det är ju högst personligt hur länge man ältar, men det är ju oviktigt i frågan. Är det för mycket för honom kan han dumpa henne och bli lycklig med någon annan. Varför skulle TS ha ”rätt” att lura honom till att leva under premisser han inte själv valt?

              Det sista tycker vi olika om. Ett hångel är ingen ickegrej när man är i ett förhållande med någon annan enligt mig. Men vad som enligt mig är värre än hånglet är att undanhålla det från sin partner.

              Äckligt att lura någon att ge sin kärlek till en när den svikit en. Det ska vara pojkvännens egen sak att bedöma om han vill fortsätta pussa TS eller inte etter det.

              Hamnar i modd men har svarat.

        Jag är tvärtom, skulle inte vilja veta om min man gjort ett engångsmisstag. För då
        Måste man ta ställning till det.

      Du behöver berätta. Om du älskar honom så förtjänar att veta.

        HAN förtjänar att veta helt oberoende av vad HON känner för honom.

        Men ja, håller med, du bör absolut berätta, för både hans men också för din egen skull.

          Verkligen inte! Han kommer må skit och de kommer göra slut. Berätta INTE. Det är bara ett hångel.

          Kasta bort allt bara för ett hångel? Kom igen, det är snart glömt. Skulle inte berätta.

      Men snälla, ett hångel? Nej nej. Hångel betyder INGENTING. Förstör inte det ni har för en oviktig episod.

        Det är väl ändå upp till den som blivit sviken att avgöra huruvida det är ”någonting” eller inte. ?

      Berätta inte om du är säker på att det inte kommer hända igen och att du verkligen ångrar dig. Hellre lyckligt ovetandes!

      Absolut inte berättat. Herregud, vi är bara människor. Vad spelar ett obetydligt hångel för roll egentligen.

      Men gud vad är ni för människor egentligen?! Var går gränsen för hur långt man kan gå innan man måste berätta? Eller hur många gånger kan man hångla med någon annan innan man måste vara ärlig?

        Ska man förstöra hela sitt och den andras liv då?

          Man bör rimligen ge den andre en chans att själv ta ställning till om den vill förlåta eller ej?

          Om ett hångel är en så ickegrej kommer han nog över det tids nog, och om det var för mycket för honom så ska han inte heller behöva vara tillsammans med någon som hånglat med någon annan oavsett hur gärna den personen vill vara med honom.

          ”Förstöra livet”, så dramatiskt, de flesta människor hittar lycka och kärlek igen även om de gått igenom ent break up. Man får väl stå sitt kast och gå igenom en jobbig period, tillsammans eller var för sig. Killen kommer vara tacksam att han fick reda på det oavsett om han väljer att satsa på förhållandet eller att gå vidare med någon annan.

          Du svarade förövrigt inte på frågan jag ställde i kommentaren du svarar på?

          Hur många gånger kan man hångla med andra innan man måste berätta?

          Hur långt utöver basic hångel kan man gå innan man måste berätta?

          Fast förstöra den andres liv gjorde man väl i så fall när man hånglade med någon annan. Och förhoppningsvis lämnar han ju, och kan gå vidare och bli tillsammans med någon som aldrig skulle vara otrogen. Då är hans liv inte förstört utan förbättrat.

      Betydde det något med den andra? Om inte, så tycker jag att du inte ska berätta. Gör inget förhastat, vad du än beslutar.

      Nej, inte om du kan leva med det och må bra. Det sårar bara och du vill ju ändå ha din kille.

      Jag hade inte berättat om en sådan sak och jag hade helt ärligt inte brytt mig om min man höll ett enstaka hångel undan för mig heller.

        Haregudrun vilka nymoralister här! Eller fjortisar?

          Själv tycker jag spelsnubben någon här lever med är både osexigare (så totalt) och mer ”otrogen” som lägger all tid och energi på sin f*cking dator, än någon som hånglar loss lite…

            Alltså är ju helt fine att bestämma olika gränser för otrohet i ett förhållande? Men tycker ens partner att hångel är över gränsen så är det ju vidrigt att lura honom att krama/pussa/ligga med en efter det, med vetskap om att han inte skulle velat om han visste.

      If you cheat once, don’t tell.

    Vilka taxibolag i Göteborg är okej?
    Ska på Mamma Mia nästa lördag och tänkte kanske ta taxi från Rondo till Post hotel.

      Vad menar du med ”okej”? Ta en taxi bara?

        Alla taxi är inte taxi.

          Menar du svarttaxi? Om det är ett bolag med bolagsbil och taxilicens är det ju legit.
          Och om du vet redan nu när du ska åka akn du ju boka i förväg, med ett större bolag.

      Nu är det länge sedan jag var i Göteborg, men har blivit blåst mer än en gång. Det du ska hålla koll på är om det sitter en mörkblå dekal innanför ett av fönstren på bilen, med en ”prickig” gul krona och den gula texten ”Svea Taxi Allians”. En sådan bil är trygg. Skit i alla andra som är huuuur trevliga och på som helst, de vill bara lura dig.

      http://www.sveataxiallians.nu

      Taxi göteborg

      Jag åker alltid Taxi Göteborg, känns som ett seriöst bolag och har funnit i alla år.

      Blanda dock inte ihop de med Göteborg taxi vilket jag gjorde en gång efter några glas, blev svindyrt och var ingen seriös typ som körde.

        Gjorde samma misstag. De är väldigt oseriösa. Till mig sa mannen att man brukar ge dricks. Så jävla skum. Men taxi Göteborg är ett säkert kort. Äv minitaxi som är billigare men inte alltid lätt att få ledig taxi.

      Man tar spårvagn. Inga avstånd i Gbg ☺️ Du kan till och med gå från rondo till post ☺️Annars minitaxi, taxi Göteborg

      Bolt är billigt. Och eftersom det är mindre än 2 km så blir det nog superbilligt.

      Du kan också åka spårvagn nr 2 från Korsvägen till Centralen på typ 5 min 🙂

      Röd express går från Liseberg till centralen, hur seriöst som helst?

      Taxi Göteborg, minitaxi. Taxi kurir om de finns kvar. Men som sagt, spårvagnen bör också gå bra

    Erfarenheter av minipiller Slinda? Ätit de i 3 veckor nu, första 2 veckorna hade jag GROV pms (som jag har innan mens vanligtvis) men nu börjar det kännas bra.. förstår att det tar några månader innan kroppen vant sig. Men vad har ni för erfarenheter?

      Jag mådde förjävligt men tål inga hormonella preparat.

      Mådde måsskit. Men så mår jag på alla hormoner tyvärr ? Extremt deprimerad, viktuppgång, finnar, trött, blödde 28 av 30 dagar. Så fick sluta.

      Men hoppas det vänder och blir bra för dig ?

      Ätit Slinda i ca 10 månader. Känner ingen skillnad mer än att jag eventuellt har lite mer mensvärk än vanligt (svårt att säga om det är så eller om jag bara glömt hur det brukar kännas pga har mens så sällan).

        Tar du alltid de gröna pillerna? Tänker om man kan strunta i dom och kanske bli av med mensen ?

          Nej jag tar aldrig dom och har mens extremt sällan. När den väl kommer så är det väldigt lite också ?

    Vet någon var Aisha tagit vägen? Tyckte om att följa henne!

    Hur slutar jag bita på naglarna?? Jag har provat sånt där äckligt nagellack men det hjälper inte. Började bita när mina föräldrar skilde sig när jag var 5, strulig och stressig skilsmässa men jag är 32 nu och biter fortfarande! Det är så fult och äckligt, skäms över mina händer men vet inte hur jag ska sluta!

    Någon som har en partner som e typ dataspels beroende, min partner kommer hem från jobbet . Sedan sitter han och spelar tills han går och lägger sig . Han blir på dåligt humör om det går dåligt och lägger den ilskan på mig. Hur får man honom att inse att inte spela så jäklar mycket.

      Ja jag. Jag är påväg
      Och lämna min partner och bryta upp vår
      Familj pga han prioriterad spel över allt annat. Mitt råd till dig
      Är skaffa inte barn om ni inte redan har det. Det kommer aldrig förändras och intresset för dig kmr bara minska, till det att han hellre kmr
      Spela än ligga med dig. Aldrig en gamer igen.

      Låter som han inte är mogen nog. Om han inte vill prata om det eller undviker frågor så kan du fråga organisationen game over som anhörig om råd.

      Oj, sån jävla fälla. Svårt att få folk att sluta. Riktigt illa det med att lägga ilskan på dig. Skulle inte acceptera det, ställ ultimatum och lämna om han fortsätter bete sig så.

      Hade bara dragit. Vad får man ut av en sån relation?

        Skriv *GAME OVER* på en lapp så att han fattar.

          ?

          Hahaha bästa

      Varför är du tillsammans med honom? Ärligt?

      Jag lämnade. En person som är sådär beroende och utan självinsikt kan man inte bara vända. Det spelar liksom ingen roll för i slutändan är allt annat liiite tråkigare än att spela.

      Men börja med ett allvarligt samtal där du förklarar hur hans spelande påverkar er relation och dina känslor för honom och se om han ens är mottaglig för en förändring.

    Har ni erfarenhet av biverkningar av minipiller?

    Jag har gått upp 4 kg på en månad och har sååå spända och större bröst. Tänker att det beror på minipillrena , Exlutena, som jag började med för en månad sen.

    Gör det över? Jag vill lägga av bums men bm sa att man ska ge det 3 månader. Då har jag väl gått upp 10 kg ??

      Du blir inte av med de kilon du har gått upp. Jag gick på Primolut Nor i två och ett halvt år och gick upp i vikt som inte har försvunnit. Har satt sig på armar och runt midjan och det driver mig till vansinne men men.

        Men fast vikt får man ju bort med träning och kost!??‍♀️

          Inte hormonell viktuppgång det är svårt att bli av med. Och nej tack tänker inte påbörja något jävla kostprogram som ger mig ätstörningar de tankarna är svåra nog.

            Alltså…tyvvär, nej. Inget läkemedel gör så att du går upp faktisk vikt, det finns läkemedel som gör att du ansamlar vätska – alltså blir svullen och därmed går upp i vikt. T.ex. kortison är känt för att göra det, men finns andra som kan göra det också. En del går upp sådan vikt av hormonella preventivmedel, t.ex. får svällda bröst eller allmämnt svullen. Men sådan vikt försvinner i regel när man slutar med läkemedlet som orsakar det, eller när man vant sig vid den (beroenden på vilken medicin det handlar om).
            Sen finns det läkemedel som kan ge viktuppgång i andra hand, alltså att man går upp i faktisk vikt. Dessa gör det i huvudsak genom att öka aptit/hunger och man därav äter mer och går upp i vikt. Men det är alltså helt vanlig viktuppgång egentligen, inget speciellt pga hormoner eller dyl. Hormonerna kan orsaka den ökade hungern/aptiten, men inte den faktiska viktuppgången.

    Jag skäms över att ha dessa tankar men jag ångrar så att jag köpte min nuvarande hund.
    Våra allra jobbigaste dagar är jag inte långt ifrån att ringa och boka avlivning. Jag älskar honom över allt annat och han är den finaste hunden på denna jord men han ger mig ångest.

      Omplacera honom i så fall. Du hade aldrig avlivat din unge om den hade varit jobbig.

        Grejen är att jag tror ingen annan vill ha honom heller. Försökte omplacera honom för två år sen utan att lyckas, även med hjälp av uppfödaren.

          Vad är det för ras?

          Då kontaktar du Hundstallet. Människor som du ska inte ha hund.

            Tankar och vad man faktiskt gör är inte samma sak. Har du aldrig tänkt en konstig tanke om någon eller något?

            Var inte så dryg. Ts verkar ju själv förstå att det är något hen måste lösa. Ge ett tips om hundstallet och skippa attityden.

              Nej jag skippar inte attityden för jag är så trött på människor som vill göra sig av med sina djur när det blir för jobbigt. Du som ägare är den enda djuret har men skit samma liksom. Gör likadant med en unge i så fall.

                Det är inte att jag bara gör mig av med honom när ”det blir lite jobbigt”.
                Vi är hos veterinären så ofta att vi slår i maxtaket varje år, jag lägger ner ca 50.000 på olika tränare, psykologer och annat för att få hjälp med träning men det blir ändå inte bättre.
                Flera erkända hundtränare i Sverige har beskrivit honom som ”det värsta de sett” en ville inte ens ta emot oss för konsultation efter hon sett ett första videoklipp på distans.
                Så det känns som att jag gjort ALLT för att ge oss förutsättningar, hjälpa honom men vi kommer inte vidare.

                Jag har provat att omplacera honom flera gånger utan att lyckas, han får inte heller tex ta in på pensionat om jag vill åka bort, till och med vår veterinär har sagt att jag inte får lämna honom där (som man annars gör vid vissa undersökningar, att man lämnar på morgonen och hämtar på em).

                  Usch då, jag förstår att du tycker att det är jobbigt. Bra också att du förstår att du behöver hjälp med att hantera det. Det är inget fel i att inse att man inte klarar av något på egen hand. Tvärtom är det ett steg i att hitta en lösning. Jag hoppas att det löser sig på ett bra sätt?

                    (Och oavsett alla kommentarer här inne så skulle i alla fall inte jag döma dig om du kommer fram till att den bästa lösningen är att han får somna. Du låter som en väldigt insiktsfull person som verkligen inte ger upp på honom bara för att det är lite jobbigt.)

                  Då tycker jag att du ska avliva stackaren. En hund med så stora problem mår inte bra, och en död hund mår inte dåligt. Även om du skulle hitta en plats för omplacering så är risken stor att de i sin tur kommer att vilja omplacera honom i framtiden, och för en hund som redan är så otrygg blir det inte bättre av att flänga runt mellan olika ägare. Nu har du försökt, du har gjort allt du kunnat (och mer än vad många hade gjort) och det fungerar inte. Ge honom en massa gott godis och ett lugnt avslut. <3

                  Vad har ni gjort/inte gjort för att få hunden på det viset?
                  Vad är det för ras? Hur valde ni ras? Tidigare erfarenhet av hundar..?

                Tja, våra gamla gör vi oss av med när de blir för jobbiga att ta hand om själva så inte helt olikt ändå.

                  Hahaha jämförde du precis äldreboenden med AVLIVNING? Vilken otrolig verklighetsförankring…

                    Sossarna körde ju i princip passiv avlivning under pandemin, lät otroligt många äldre kvävas på äldreboenden istället för att läggas in på sjukhus eller ge dem annat än morfin på plats.

                    Nej jag jämförde omplacering med äldreboende.

          Bara för att du inte är kapabel till att ta hand om hunden betyder det inte att ingen annan kan heller. Den känner dessutom av din ångest och det gör inte saken bättre för någon av er. Ta kontakt med hundstallet eller någon annan seriös organisation som kan hjälpa dig och se till hundens bästa. Och skulle du nu få för dig att skaffa hund igen (vilket jag inte hoppas) så läs på ordentligt innan du väljer ras!

            Jag har som sagt försökt omplacera honom, även med hjälp av uppfödaren. Han var ute på prov men kom tillbaka efter 3 dagar.
            Han är min fjärde hund i den här rasen, så nog har jag läst på innan och har flera års erfarenhet av rasen i sig. Totalt är han min 6:e hund. Några har jag haft hela deras liv från valp till gammal och andra har jag själv tagit från omplacering.
            Så min hundkunskap är det inget fel på, däremot har jag inte stött på en individ som honom tidigare.

              Tyvärr vet man inte vad man får för individ när man köper en valp, det är liksom lite det man skriver upp sig på. Låter som att ni dessutom fastnat i en ond cirkel där du blir stressad av honom och han av dig osv. Kan rekommendera Lost & Found Dogrescue, duktiga och kunniga tjejer, de kanske kan hjälpa dig vidare. Du skriver ovan att du kontaktat flera erkända hundtränare som sagt att han är ”det värsta de sett” utan att ens ha träffat honom, låter som sjukt oproffsiga och oseriösa tränare. Snälla fortsätt leta!

                Nej, flera som har träffat honom har beskrivit honom som det värsta de sett. EN vägrade ta emot oss efter att ha sett ett klipp på våra problem.

                Och jag vet mycket väl att man inte vet vad man får när man köper, han är som sagt inte den första jag köpt som valp. Har även själv tagit hand om omplacering med diverse problem så hade ändå erfarenhet med mig. Men jag trodde aldrig det skulle kunna vara såhär illa. Hur länge är det ok att låta honom leva när han uppenbart inte mår bra?

                  Hade ärligt talat avlivat om ett djur begränsade mitt liv så mycket.

                  Lyssna inte på tjafsarna i tråden som bara antar att detta är ditt fel. Hade de haft stor erfarenhet av problemhundar så hade inte pratat sådär. Man får sålla vilka råd och påståenden man tar till sig och skaka av sig det som inte är vettigt.

        Sluta jämföra hundar med barn hela jävla tiden. Låter du barnet äta ur skål på golvet för att hunden gör det? Går hunden i skola också? Låter du barnet gå ut och bajsa på en stig i skogen också? Ska de vara helt lika så ska de…

        Lite komiskt ändå hur i andra ämnen går folk banans om man skulle jämföra barn med hund.

        Till TS: nu har jag läst att du har gjort många försök. Men vill ändå rekommendera Absolut dogs, och speciellt deras NBN kurs. Du får dessutom tillgång till deras Facebook grupp för kursen och där tror jag du skulle hitta många i liknande situation. Väldigt stöttande, peppande och odömmande. Ibland vill man bara få stöd och deras grupper är verkligen super. Kurserna är online, prerecorded och på engelska och det kan ju vara lite jobbigt men jag har gått flera av deras kurser och det har helt förändrat min relation med min hund. Lider verkligen med dig, förstår hur jobbigt det måste vara ❤️

          Tack snälla för din kommentar! ?? Ska kolla upp ditt tips ?

      Vad är det som känns jobbigt, mer specifikt?
      Helt odömande frågat, jag hade själv en väldigt reaktiv och sjuk hund som stundvis var väldigt svår att ta hand om och jag grät varje gång vi skulle gå ut.
      Ibland hjälper det att prata om det.

        Han har en kronisk sjukdom som gör att vi är hos veterinären ett par gånger varje månad för kontroll. Han är väldigt reaktiv och reagerar på ALLT. Så han är typ konstant stressad och det går inte att ta med honom någonstans så blir väldigt begränsad. Jag orkar inte heller ta hem folk till mig då jag inte orkar ursäkta hans beteende när folk kommer till oss.
        Vi har varit hos flertalet hundtränare, hundpsykologer, provat med lugnande och antidepp för hund men inget underlättar situationen. Jag trodde det skulle bli bättre med åldern att en del problem skulle växa bort men han är nu 6 år och det blir bara värre.
        Jag har tidigare haft flera andra hundar både från valp men även omplacering och har alltid älskat livet med hund. Tills jag fick honom.

          Gråter typ varje gång vi åker till veterinären för att han hatar att vara där så mycket, blir så stressad och vi har så många kaosartade vetbesök bakom oss att det har blivit ren ångest för mig att åka dit för vet aldrig hur det kommer sluta.

            Han kanske kan få något lugnande utskrivet om han själv mår dåligt pga hur stressad han är? Obs vet noll om hundar och hundmedicin, men tänker att om människor kan vårdas medicinskt för psykiska besvär borde väl hundar också kunna det? ??‍♀️

            Prova Valentina, man kan även stryka lugnande lavendelolja på pälsen.

            Han behöver lära sig ett nytt sätt att vara.

          Det låter superjobbigt för både dig och hunden! Kramar till dig!
          Det låter ju inte som ett värdigt liv för hunden heller, om den är så sjuk och tvingas till veterinären som den hatar, gång efter annan.

          Jag tror inte heller att det ligger i hundens bästa intresse att bli omplacerad, det verkar ju inte som att den skulle få det bättre hos någon annan, pga sjukdom, reaktivitet osv.

            Tack för din förstående kommentar ??
            Det är precis det här jag tänker, jag har försökt med så mycket ändå blir det bara värre. En hund som mår bra beter sig inte såhär och hans sjukdom blir bara värre.
            Hur länge är det liksom humant att låta en hund leva som uppenbart inte mår bra? ?

              Du har ju uppenbarligen redan bestämt dig för att du ska avliva din hund, för det är mycket tydligt att du enbart är ute efter att ta till dig såna kommentarer som ”stöttar” dig i ditt val. Du vill kunna somna gott om natten efter att du avlivat din hund med vetskap om att några främlingar på internet tror på, och håller med om att din hund är alldeles för sjuk för att få leva. Sorgligt alltihop.

              Eftersom ni är hos veterinären såpass ofta så kanske du kan ha en diskussion med veterinären? Då kanske du får lite input. De känner ju hunden och dig och kommer inte reagera lika dömande (förhoppningsvis) oavsett vilka råd de ger.

              Om hans problem bara var fysiska, och inte också delvis psykiska, hade du tänkt på ett annat sätt då? Alltså låt säga att han inte var reaktiv och stressad, men hade konstant jätteont i ryggen i stället, så pass att ditt och hans liv var lika begränsade som de är nu, och utan tecken på förbättring trots många försök. Hade du då tvivlat på om det rätta är att avliva eller ej? Det är lätt att man lite ”viftar bort” psykisk ohälsa hos djur, för man tror att man, bara man använder rätt metoder och har tålamod, ska kunna bota hunden. Men det fungerar inte alltid så. En del hundar blir av med stressen av träning men din hund blir ju uppenbarligen inte det trots att du tagit hjälp av experter och själv är hundvan.

              Sedan kommer det alltid att finnas sådana som tycker att det viktigaste är att våra husdjur lever långa liv, inte att de lever friska och lyckliga liv. Jag tror att många av dem hade ändrat sig om de var tvungna att se lidandet framför sig varje dag.

      Men låt någon annan få ta hand om honom.

        Jag har som sagt försökt omplacera honom ett flertal gånger men det verkar inte som att någon vill ta hand om honom.
        Har varit beredd att lämna över honom till någon men om det inte finns någon då??
        Det är därför som avlivning känns som sista utvägen för både honom och mig.

          ”Det verkar inte som att någon vill ta hand om honom” – det vet du inte förrän du har försökt med ALLT. Be någon förening som har hand om hundar om hjälp. Kattjouren på FB brukar också kunna vara till hjälp vid omplacering även för hundar. Man kan inte bara välja att döda ett djur för att man tycker att det är jobbigt att ta hand om djuret, som många andra har skrivit så dödar man ju inte ett barn om det har funktionsvariationer eller är sjukt på något sätt. Jag undrar varför vi människor är så grymma mot våra husdjur, det tåls att sägas hundra gånger om – man skaffar inte djur för att sedan välja att ta livet ifrån dem bara för att det inte blev som man tänkt sig!

      Känner likadant med mitt barn ibalnd, men de får man ju inte avliva (tur) eller lämna bort… ??‍♀️

        Man kan ju få avlastning (eller i värsta fall kan barn få flytta till en annan familj) om man inte är kapabel att ta hand om dom på egen hand. Men jag förstår din poäng?

      Hej!
      Vet inte om du läser detta nu men tänker jag skriver i alla fall.
      Ibland får man bara inse att det inte går längre. Vi hundmänniskor gör allt för våra hundar, och då menar jag allt. Men ibland räcker inte det. Ibland finns det inte längre något kvar att göra, man har testat allt. Din hund mår inte bra, du mår inte bra. Efter vad du beskrivit så mår han enbart bra långt ut i skogen helt själv med dig. Resten av tiden mår han dåligt. Du har kämpat i 6 år. 6 år! Du har gjort det du kunnat, du har kämpat med allt du har. Nu tycker jag du ska göra det bästa för er båda. Gå ut med din hund, ha en underbar dag och låt honom sen somna. För hans skull. Han ska inte behöva kämpa längre, och du ska inte behöva kämpa längre. Ni behöver båda få lite ro. Du är inte en hemsk ägare på något vis, du är däremot en stark person som enbart tänker på din hunds välbefinnande. Du ska inte känna skuld, du har ju gjort allt. Gråt och sörj tiden ni fick och minnena ni inte kunde skapa pga omständigheterna. Skratta åt minnena ni trots allt kunnat skapa och låt honom korsa regnbågen och få ro.

    Ni som fött mer än ett barn, hur snabbt ringde ni förlossningen andra gången? Min första förlossning ringde jag in när värkarna började vid 04, jag blev ombedd att återkomma när jag hade 3-4 värkar på 10 minuter. Problemet var bara att mina värkar aldrig riktigt blev så regelbundna trots att de var sjukt intensiva. Så jag hanterade hela öppningsfasen hemma, vid 16 (12 timmar senare) gick vattnet och då åkte vi in till förlossningen där det visade sig att jag var helt öppen. 1.5 timme senare var dottern född. Nu är jag gravid i v. 33 och lite nervös inför nästa gång eftersom det gick så fort på slutet, och eftersom jag uppenbarligen inte hade någon känsla för att det var dags att åka in till förlossningen?! Hur vet man när det är dags? Åker man in typ direkt när värkarna börjar andra gången och kollar läget? Samtidigt tyckte jag att det var sjukt skönt att hantera värkarna i min egen lilla bubbla hemma men antar att jag inte kommer vara lika avslappnad i den tanken denna gång…

      Jag hade ingen känsla andra gången heller och ringde in sent, så han höll på att födas i bilen. Var 10 cm öppen med barn 2 (och 3) när vi kom in till förlossningen, och hade då haft värkar ca 2 h.

        Åh nej, precis det jag oroar mig för. Jag var som sagt också 10 cm öppen när jag kom in sist och tänker att det vore skönt om man kanske kom in med lite mer marginal denna gång eftersom jag gissar att öppningsfasen kommer att gå snabbare… Ringde du in tidigare och blev ombedd att avvakta eller var det du själv som bestämde dig för att ta värkarna hemma? Tur att du inte behövde föda i bilen!

          Nej jag ringde när jag trodde det började bli dags, lite lugnt, men då sa hon att jag skulle åka in omedelbart, och tur var ju det 🙂
          Hon lyssnade på mig genom en värk och förstod av hur stark smärtan var att det var kort om tid.

      Jag hade lång tid mellan mina värkar så jag togs inte riktigt på allvar. Sen ”hoppsan du är visst öppen 8 cm”. Så vet du att du inte har särskilt regelbundna värkar, be dom kolla hur öppen du är! Dom ska inte bara gå på den där maskinen.
      Antagligen är värkarna väldigt effektiva trots glesa.
      Så åk in när du haft lite värkar ett tag typ, hehe.

      Min första förlossning var likadan, dom bad mig vänta hemma tills värkarna var tätare eller vattnet gick så var hemma alldeles för länge och han inte in. Nu vid andra förlossning ringde jag in när jag hade haft värkar i en timme och fick komma in på undersökning för att jag var rädd att det skulle bli som förra förlossningen, var bara öppen 2cm och hade 1 värk på 10 minuter, men en och en halv timme senare var han ute. Har öppnat mig väldigt fort och utan regelbundna värkar eller att vattnet gått båda gångerna så att vänta på 3 värkar på 10 min som alla säger när man ringer in funkar ju inte på alla ?
      Om du vill ha någon bedövning tycker jag du ska åka in och kolla läget direkt ? Det jag tycker varit jobbigast med mina är ju att ingen tror det ska gå så fort så har inte hunnit få bedövning eller knappt hälsat och bli undersökt innan barnet är påväg ut ?

      Säg när du ringer in att det gick fort sist, det brukar ju gå ännu fortare nästa gång. Det gjorde jag och fick komma in. Hann vara inne 1,5 timme innan bebisen kom.

      Vänta inte för länge är mitt tips! Min andra förlossning var inte alls lik första (som var fruktansvärd), jag gick hemma med värkar och tyckte det var rätt lugnt. Åkte mest in till förlossningen ”för säkerhets skull” vilket var tur eftersom hon föddes 30 min efter att vi kommit in.

      Fick rådet av min bm att vara tydlig när man ringer in att tidigare förlossning gått fort eftersom de ofta inte vill ha en där för tidigt. Kan säga att det var ett bra råd (och att kanske överdriva smärtan en del) för med tredje barnet tyckte de att jag kunde stanna hemma ett par timmar till då jag bara haft värkar en stund. Jag lyckades övertala dem om att jag behövde komma in bums, var bara öppen 4 cm men sonen föddes en timme senare och hade jag väntat dom där timmarna hade jag fött hemma, eller i bilen.

      Jag ringde när värkarna började bli täta med första, så ca 3h hemma för att sen ringa förlossningen. Blev ytterligare 6h på förlossningen innan bebisen kom. Blev ombedd att inte stanna hemma så länge med andra eftersom de sa att ens andra förlossning mest troligt går fortare, så då gjorde jag som de sa och ringde så fort jag fick värkar, och japp, 3h från första värk så kom bebis nr 2.

      Jag hade sjukt snabb förlossning med första barnet så min barnmorska på MVC skrev en notis till förlossningen. Vilket gjorde att när jag ringde in tog dem in mig direkt, tur det för 3h senare föddes dottern. Vattnet gick på förlossningen och 2min senare var hon ute.

      Är i ungefär samma situation fast gick ännu fortare första/förra gången. Hade vi inte råkat vara hos svärisarna på semester (svärmor är barnmorska och såg till att vi åkte in fast förlossningen sagt att vi kunde vänta) hade barnet sannolikt fötts hemma eller i bilen. Så den här gången (är i v36 nu) är planen att bita ihop, stå på mig och kräva att få åka in tidigt även om jag är osäker på om det är skarpt läge. Och stå ut med det om vi blir hemskickade igen, hellre det än att riskera att föda hemma.

      Kommer säkert bli värsta maratonförlossningen bara för det ?‍♀️.

    Är det nån annan som kollar på Kärleken flyttar in?
    Jag blev så otroligt glad när killarna valde att lämna tillsammans idag, prästen blev så chockad. Så fint av den andra killen att våga satsa på något annat han är van vid. Han är yngst av alla men verkar va den enda som förstått att man ska våga lära känna olika människor, inte följa någon mall. Tvärtom vad prästen trodde han gjorde. Alltså så fint! Älskar det programmet! Arantxa är superbra speaker också tycker jag.

      Haha jag är också fast i det där programmet. Såg även första säsongen ? Jag har till och med stalkat prästkillen på Instagram och tyvärr verkar de inte vara ett par idag…

    Caaamillaaaa kan inte du ha ett Johnny Depp Amber heard uppsamlingsöppetspår på torsdagar!! Min kille spricker om jag fortsätter ha min monolog med honom, måste diskutera med andra som nördat neeer siiiig :)))

    Tack på förhand ?

      Jaaaa snälla!

      Ett inlägg som bara handlar om en kvinna som enligt utsago blivit utsatt för våld inklusive sexuellt och en man som hela internet tror är det riktiga offret, kommer säkert inte alls spåra ur

    LEGOLAND!
    Har någon tips på rabattkoder för hotell eller inträde till Legoland Billund? ? Skulle vara så tacksam för tips!

      Förut fanns det ju på korvbrödspåsarna. Gratis inträde till Legoland. Men det kanske inte finns längre

      Gå på Legohuset i Billund – FANTASTISKT!

      Var med i en tävling igår. Så då vann jag n kod som gav en person inträde gratis om den andra betade . Du får googla då jag inte minns vilken tävling..

      Vi hittade rabattkoder på korvbrödspaket från Korvbrödsbagarn för inte så längesen (typ en månad kanske). 50 % på biljettpriset för max fem personer tror jag. Så kolla det!

    Så innerligt trött på poddar där de som pratar gör sitt eget reklamprat. Så tröttsamt , dåligt. Sen vad är all denna nikotinreklam som pågår? Gör de allt för pengar. Alex och Sigge, Hanna och Amanda, Jennie och Malin mfl

      Håller med gällande snus reklamen! Jösses så de hyllar denna snus

    Är det någon här som har varit med om att luckan är tom när den öppnas i Postnords paketboxar? Hände mig ikväll, så snopet. Hittar ingenstans hur jag ska gå tillväga mer än att ringa kundtjänst. Där hade jag plats 1 i kön i 40 minuter innan jag gav upp för ikväll och får göra ett nytt försök imorgon. Men har någon varit med om samma sak och hur har det löst sig?

      Min bror var med om det, han kontaktade leverantören men tyvärr slutade det med att han hölls fängslad i två år. Första två veckorna fick han bara vatten och bröd, men övriga 22 månader serverades näringsrik kost. Han erbjöds daglig fysisk träning samt språkstudier så han kom ut som en helt ny människa och det var starstskottet för ett sundare och lyckligare liv!

    Nya uppdateringen på Instagram… Varför spelas klipp upp med ljud plötsligt trots att jag har ljudet på telefonen av? Sjukt störigt! Någon mer med samma problem? Hur lösa?

      Ljudet på telefonen styr väl bara om du hör att det ringer eller ej. Du måste även , om du har en IPhone, måste du minska ljudet på
      Sidoknapparna

        Nej, automatiskt ljuduppspelning har upphört när man har tyst läge på på IPhone. Dock så kommer det fram om man ändrar något med volymen under uppspel. Nu vet jag inte hur det är med nya uppdateringen

          Ja för mig spelar den i alla fall upp ljud nu fast jag har tyst läge, störigt! Då måste jag ju hela tiden justera med volymknapprna innan jag öppnar Instagram-appen om jag inte vill stå i kön på Ica och plötsligt börja spela ljud från något klipp…

    Hej, så snart tar jag studenten och börjar verkligen tvivla på saker och ting. Till exempel så har jag sökt till universitetet för något jag senare verkligen vill arbeta med men samtidigt får jag nu känslan av att inte göra det alls. Vill liksom istället resa, jobba i lite fritt i butik osv för att göra lite vad jag vill. Är liksom lite rädd för att låsa mig med något som tex skolan i ytterligare 3 år. Jag vet ju liksom att alla går sin egna väg, men när jag själv börjar tveka på vad jag själv vill så blir det svårt.
    Men även att skaffa körkort tänker jag blir svårt om jag studerar vidare, då skolan ligger i en annan stad och har isåfall inte tillgång till mina föräldrars bil. Ångrar att jag inte började övningsköra tidigare och det känns som att det aldrig kommer att hända eller att bli bra.

    Ville bara ventilera lite, men har någon något tips eller några kloka ord att dela så vore det tacksamt. //En övertänkande tonåring

      Tror det är bra att göra något annat och gå lite mer arbetslivserfarenhet och livserfarenhet innan man börjar plugga. När du är klar ed plugget lär du ju inte vilja jobba lite i butik utan jobba med det du är utbildad till och får kanske heltidsjobb osv. Universitetet står kvar och vem vet, det du tror är perfekt att plugga nu är kanske inte det du egentligen ska göra. Ha inte så bråttom att bli vuxen på riktigt! Lev lite ansvarslöst ett tag och så börjar du plugga om 2 år.

      Angående körkort så stressa inte. Jag tog mitt vid 36 års ålder, utan att övingsköra privat. Det gick bra det också. Men absolut, passa på att ta det efter studenten ö det är det du vill. Skönt att kunna övningsköra med föräldrarna eftersom ditt körkort lär bli billigare då.

      Hej!! Jag jobbade ett år efter studenten och wow vad jag är glad att jag gjorde det, nu i efterhand hade jag lätt väntat två år med att börja på universitet till och med. Dels kan du då slags ihop lite pengar men också resa om du vill och andas ut efter gymnasiet helt enkelt. Vet flera på mitt program som började direkt efter gymnasiet och hoppade av efter en vecka för att kunna söka längre fram för att de helt enkelt var för skoltrötta. Det är såklart helt individuellt men för min del behövde jag verkligen ett år utan skola. Jag visste också exakt vad jag ville läsa sen, men utbildningen finns ju kvar så det är ingen stress. Tänk att nu har du möjligheten att verkligen fokusera på dig och utforma ett år som du vill utan att ta hänsyn till tentor, inlämningar osv. Sen ska man ändå arbeta ett helt liv efter examen så tror bara det är nyttigt att inte stressa till universitet eller högskola. Gå efter din magkänsla, tror att du innerst inne vet vad du vill ? det kommer lösa sig galant oavsett!

      Börja studera till nästa höst om du inte vill göra det nu. Jag tror aldrig att det är fel att ta lite tid efter gymnasiet och göra annat. Jobba, resa, ta körkort osv. Du hinner plugga sen, det är ingen stress!

      Åh , fört och främst – du har sån jäkla rolig och lärorik tid framför dig . Grattis ❤️

      Sen säger du svaret själv – att jobba lite i butik och resa. Unna dig en AW på en Tisdag med dina kollegor som sen blir till utgång , unna dig en resa till Asien med dina vänner osv. Jag är 27 , och tar examen i Juni . Så ingen stress . Det jag önskade att jag gjorde , och tips till dig : Skriv en lista med mål där de går åt pengar . Exempelvis , det kostar att plugga ( dvs , du kommer behöva leva på sparade pengar ibland ) det kostar att köpa lägenhet och det kostar att ta körkort , resa osv. För DET ångrar jag, att jag inte sparade mer mellan 19-22 typ . Så PASSA på . Jag ser mina vänner som rest,pluggat och och nu närmar sig 30 och inte har sparat till boende osv . Bara för att man sparar till framtida plugg eller bostad , behöver man ju inte bestämma just vart de ska ske ☺️

      Jo men kör! En annan är misslyckad och börja plugga direkt. Gör fan inte det misstaget

      Jag brukar tänka så här, om jag är färdigutbildad vid 35 ska jag jobba minst 30 år i det yrket. Du har tid!! Jobba lite och tjäna pengar, bränn dem på en resa, börja om. Plugga nån språkkurs utomlands, träffa människor, lär dig saker.

      Det är väl bara att skaffa körkort nu i sommar ? Kör en intensivkurs annars?

    Frisörer!!!
    Funderar på att utbilda mig till frisör på ”senare” dar, är 25 just nu, tycker det verkar så roligt yrke osv men finns det jobb? Hur ser det ut på marknaden? Lönen? Vill veta allt, främst om det är värt det ???

    Nån annan som haft eller brukar ha mensvärk en vecka innan mens?

      Det har hänt några gånger ja

      Ja gud ja

    Kanske lite konstig fråga men jag kör ändå.
    Jag har försökt googla men hittar inget. Efter att jag fick barn och min mens kom tillbaka så kan jag inte använda tampong. Det känns ungefär som att föra in ett sandpapper och väl inne känns det bara obekvämt. Hade aldrig problem med det innan graviditeten. Barnet fyller snart 2 år. Är det någon mer som har varit med om samma problem? Kommer det bli bättre eller måste jag köra med binda resten av min menstid?

      Du kanske borde se en gynekolog? Har du känt någon skillnad vid sex?

      Jag jag jag! Jag fick ändå förlösas genom KS och de försökte inte ens förlösa mig på den naturliga vägen. Men det känns som det sitter rakblad i tampongen.

      Men vid sex kändes det, konstigt, men inte smärtsamt.

    Jag tänker på dig som berättade och var så orolig för din hund som hade en juvertumör. Hoppas att allt gått bra.

      Jag undrar också! ❤

        Jag har haft tre tikar med juvertumörer så jag vet precis hur det känns. För alla mina gick allt bra. Så Sofia, hoppas vi får veta ❤

          Vad glad jag blir att höra det! ❤ Min systers hund hade det i höstas och även där gick det bra som tur var ?

    Ögonbrynsserum. Finns det något som faktiskt funkar? Eller behöver man tatuera? Vart gör man det bäst i Sthlm?

      Xbrow! Jag var väldigt skeptisk men det fungerar verkligen!

        Har använt det i flera år men tycker inte det hjälpt speciellt mycket ?

      Finns ingen bättre än Irini på Creatriss Brows i Solna !

    Skulle beställa från Zalando men såg att de höjt den fraktfria gränsen till 299 kr. Då blir det nog ingen beställning. Borde va gratis…

      Varför det? De har fri retur. Vill du ha allt gratis?

        Stämmer. Kunde jag få produkterna gratis hade de varit najs.

      Ska du handla en strumpa eller?

      Vem ska betala för frakten om inte du gör det?

        Men snälla. Många återförsäljare använder fraktfritt

          Då har de bakat in fraktpriset på något annat.

          Ja men frakten betalas ju ändå eller vad menar du? Då är kostnaden för frakten lagt på något annat. Exempelvis på priset för produkten. Du får inte en produkt levererad gratis till dig.

            Eller så ”betalas” det genom att anlita transportföretag utan kollektivavtal osv. Chaufförer som får minimilön och dåliga arbetsvillkor. Transporter kostar.

          Vilket de borde sluta med, det beställa alldeles för mycket i onödan som sen returneras.

      Vilken svårnavigerad sida

      Med tanke på att fraktpriserna har gått upp rejält nu under Corona, så är det ju inte speciellt konstigt. Tycker dessutom inte att 299 är en speciellt hög gräns.

      Öh. Varför ”borde” det vara gratis?! Absolut det dummaste jag hört.

    Biancas rant på instagram… Givetvis är det inte roligt att bli kritiserad, men va sjutton – håll lite KLASS och visa att man närmar sig 30 och inte 19 .

      Det är så underhållande att se henne skämma ut sig själv.

    Någon som vet en riktigt bra permanent ögonbrynsfärg (för hemmabruk) som ”tar” ordentligt? Blir galen, har provat flera nu och hittar ingen som tar. Grejen är att jag har nästintill svarta av naturen, men fått några grå el ljusa på ena brynet, det syns så tydligt iom övriga strån är svarta. Hur mkt jag än kletar på, så är djkla ljusa stråna lika vita som innan när jag tar bort färgen…någon som har tips?

      Refectocils ögonbrynsfärg (i tub) som man blandar ihop med deras oxidant 3% liquid är det som fungerat absolut bäst på mina tunna och ”glatta” ögonbrynsstrån! Jag smetar det över typ halva pannbenet för att fylla ut brynen genom att fånga upp alla minihårstrån

    Så då börjar man inse när alla vänner får fast jobb och lägenhet. Pluggat skitkurser och tog nyss examen men känner mig så fruktansvärt jävla misslyckad. Är 29 år och har sådan jävlas ålderskris. 12 år i bostadskön TOKomöjligt att få en bostad Hahah, många i min klass har sökt jobb men vågar inte för vill inte få sparken första veckan. Hur ska jag kunna söka jobb när jag ändå måste flytta om 4 månader.
    Få se om man blir 30 är dagens sanning.

      https://www.youtube.com/watch?v=7zeNDjTtkXM

      Du ska jobba minst 35 år till innan pensionen! Det finns tid att ändra sig och ändra sig igen. Du har tagit beslut utifrån de förutsättningar du hade att ta beslut i den tidpunkten i ditt liv, det är inte bortslösat. Förlåt dig själv för det så kan du gå vidare med lättat sinne.

      ”Do the best you can until you know better. Then when you know better do better.” Maya Angelou

        Leena är en fantastisk person med en massa klokt att säga <3 Kolla på typ alla hennes videos men framför allt de i den här listan.

        https://www.youtube.com/watch?v=B85-l6L1tJM&list=PLb1-lu-abhnXUN45sj2ur8lmnY-s5YnQn

      Vet du, försök att se att det finns andra värden i livet än de du rabblar upp, släpp denna måttstock som du mäter dig mot som bara får dig att känna dig sämre. Kom underfund med varför du jämför dig mot detta?! ”Äg” din situation istället, det är DITT liv och du behöver inte följa en förbestämd mall bara för att det är vad du känner att ANDRA förväntar sig av dig!

      Du är 29, herregud, du har all tid i världen att göra exakt vad du vill med ditt liv! Ta ett jobb på halvtid eller 25% om 100% känns överväldigande (kommer själv aldrig jobba mer än 50%), testa dig fram inom området du tagit kurser (och examen? Fattar inte riktigt) i, eller testa något helt annat som du tycker känns okej? Ingen skam i att inte jobba med det man pluggat heller, vet flera som gör det, även sådana med flashiga utbildningar. Det är också helt okej att ta ett jobb och jobba i någon månad och säga upp sig inför flytt, inga konstigheter alls. Hur tror du andra gör? ?

      Därutöver, du kanske ska söka dig till lite fler kretsar av vänner om det skulle få dig att må bättre? Alla människor är inte svinlyckade akademiker med ”drömlivet” vid 30, tvärtom. Du låter rätt vanlig. Man kan också flytta någon annanstans, typ en mindre stad, om man känner att den omgivning man befinner sig är ”toxic” för en. Pressen upplevs inte lika stor då färre är högutbildade och en större procent har jobb som det inte behövs akademisk utbildning för, löneskillnaderna är inte heller lika stora. Kanske är lättare för dig att acceptera dig själv i en mer förlåtande miljö?

      Det är inte heller försent att välja en ny utbildning inom något du känner dig motiverad att göra! Om du inte har CSN kvar kan du ju jobba lite extra under helgerna och sommaren. Jag tar examen snart och jag är 33. Inga konstigheter. ??‍♀️

      Testa res utomlands och jobba om det skulle kännas skönt att komma bort lite?

      Oavsett så låter det som att du behöver boka en tid för att prata med någon om dina tankar och känslor? Kanske få antidepressiva? Du mår uppenbart inte bra, att gå med obehandlad depression är både farligt och du sätter käppar i hjulet för dig själv.

      Kontakta vårdcentralen eller en privat mottagning, hälsan måste komma först annars funkar ingenting annat. ❤️ Absolut ingenting av det du skriver är något konstigt eller ovanligt, så din sista mening känns fullkomligt absurd att läsa, i synnerhet grundat på att du inte har boende och jobb ordnat vid 30. Det finns alltid bättre lösningar än det, men utifrån din situation har du rent objektivt ingen anledning att må särskilt dåligt ens, förutom det faktum att du faktiskt mår dåligt inom dig. Hoppas du kan se det.

      Var rädd om dig, du har hela livet framför dig. ❤️

    Ang att Josephine Qvist och Nick har gjort slut:

    Josephine är tyvärr väldigt negativ, klagar och kritiserar konstant. Man hör det tydligt i podden hon har med Elin Woodie som heter Sweet but psycho. Och i avsnittet ”Nick förstör poddavsnittet” kan man höra hur Josephine blir otroligt ilsken mot Nick, skäller och svär åt honom. Verkligen inte ett ok sätt att prata till sin partner på. Så tycker inte Nick har så mycket på att förlora, snarare bra för honom att förhållandet med Josephine är över. Hon styr och ställer alldeles för mycket, känns väldigt instabil och rätt jobbig att ha att göra med, som att man behöver trippa på tå runt henne för att henne lugn och nöjd…

    Är det någon som beställt smycken från Ingrossos och Worges nya märke? Beställde ett armband vid lanseringsdatum (5 maj) som skulle skickas tidigaste 16 maj (bara en sån sak kan jag tycka är konstig, varför lansera när varor inte finns tillgängliga?) Nu är det 20onde maj och armbandet har inte ens skickats ut och kundtjänst svarar inte…Någon annan som fått sina varor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.