Nicole Falciani tvingas ställa in tv-inspelning

Nicoel Falciani beklagar verkligen att hon tvingats ställa in sin medverkar i Fångarna på Fortet, och ger samtidigt en känga till den svenska sjukvården då hon upplever att hon inte får någon hjälp.
Sedan två veckor tillbaka har hon drabbats av magont, kramper, kallsvettingar, yrsel, illamående och andra symptom, men eftersom hon inte har någon feber eller förhöjd sänka så har hon blivit utan hjälp, trots att hon varit hos fyra olika läkare.
Hon kallar sjukvården för kass och att deras bemötande är både vidrigt och oacceptabelt. Hon har inte sovit en hel natt på över en vecka, och har heller varken kunnat jobba eller äta ordentligt. Utifrån hennes flöde så tar jag mig friheten att anta att hon befinner sig i Sverige och alltså klagar på den svenska sjukvården, inte på den italienska.

Vem tror ni produktionen tog in som reserv istället för Nicole?
Vem skulle vara villig att hålla sig på stand by – och beredd att hoppa in – om någon hoppar av?
Anna Book? Dogge Doggelito? Baren-Meral? 😉

Krya på dig, Nicole!!

163 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur i hela friden har hon lyckats träffa fyra läkare på två veckor?

   Privat?

    Hade hon gått helt privat tror jag dock hon faktiskt hade fått hjälp, t.ex. via provat sjukvårdsförsäkring. Troligare att hon har slussats runt mellan olika instanser och kanske själv bytt VC vid något tillfälle med…

   Varför skulle det vara svårt? Akuten en dag, kvälls- och helgmottagning en annan, en vårdcentral en dag, en annan vårdcentral en annan dag…?

   Kan ha fel men låter som att hon ränt fram och tillbaka till VC och träffat allmänläkare där utan att få remiss till en specialist. Vad man kan göra i det läget är att skriva egenremiss men det tar tyvärr flera månader.

    Men har svårt att tro att ingen av alla fyra läkare hon träffat inte skrivit remiss om hon inte kan sova eller äta? Sen kan en kallelse på en remiss säkert ta ett par veckor eller mer beroende på vad det gäller och hur svåra problem hon har. Men låter osannolikt att de inte gjort en remiss på det om vanliga tester som sänka osv. kommer tillbaka utan något avvikande.

     Pja, varför skulle nicole ljuga om det? Låter än mer osannolikt i mina öron.

      Nej det vet inte jag heller varför hon skulle göra. Tänkte egentligen inte att hon ljög alls. Men om man är inne på det spåret, inget specifikt om Nicole, men finns en hel del som överdriver/kryddar rejält om hur sjukvården är eller deras kontakt med sjukvården. Ja, det finns absolut dåliga läkare och dålig vårdpersonal som antingen är något inkompetenta, slarviga eller bara dålig attityd. Menar bara att sannolikheten att man stöter på fyra olika personer som alla bara avvisar utan remiss med någon som säger sig må så dåligt att den inte kan äta, sova eller göra något – det är osannolikt.

      Mitt svar fastnade i modd, men tänkte inte direkt att hon ljög om det egentligen (även om det finns en del människor som tenderar att gärna krydda när de berätter om sin kontakt med sjukvården). Men det är klart det finns läkare/vårdpersonal som avfärdar patienter för lätt, eller är slarviga eller rentav inkompetenta. Mest bara att det känns osannlikt att fyra olika läkare alla skulle tillhöra någon av de kategorierna. Men det kan ju hända förstås. Men såg nyss på henns IG stories från idag att hon nu träffat en läkare som ska hjälpa henne efter att hon krävt mer utredning, så det är ju bra!

       Håller inte med dig. Trycket på vården är så stort att det är ett fullt realistisk scenario att VC inte vidareremmiterrar en ung tidigare frisk person med symptom sedan ett par veckor. Man resonerar som så att man avvaktar och ser om hen blir bättre eller sämre. Det är såklart fruktansvärt för patienten men det är så det går till.

        Jag fattar helt att läkare ett samt två säger ”gå hem och avvakta” om tester kommer tillbaka normala, men vid besök tre och fyra (antar hon söker igen inom så kort tisdram för att det blir värre/att hon inte står ut) är det orimligt att inte skicka remiss. En remiss betyder ju inte att man direkt får hjälp ändå, det prioriteras ju där med. Förstår även att hon inte där blir prioriterad att komma direkt och kanske får vänta lite.

         Fast dom kan ju skicka remiss till akuten och så åker man dit. Gjorde dom med mej och jag hade bältros i örat. Behövde inte vänta länge på akuten.

         Man skickar inte remiss till gastroenterolog för att någon haft problem ett par veckor. Däremot remiss till tex gastroskopi, koloskopi eller kanske DT.

        Nej, det är inte så det går till. Min vc skickade remiss direkt till sjukhuset där dom kollade upp allt och gjorde röntgen.

       Håller med.
       Med så diffusa symptom gör läkarna ingenting direkt utan avvaktar.
       De behöver ha en misstanke om något för att veta vart de skall skicka henne vidare med en remiss.

     Som vanligt när unga kvinnor har ont i magen skyller väl sjukvården på stress eller mensvärk. Så brukar det vara.

      Inte bara unga kvinnor. Vårdsituationen i Sverige är undermålig för alla.

       Inte så ofta de skyller på mens till män dock va? Isåfall är vården mer än undermålig.

       Instämmer helhjärtat.

     Förlåt men du är jättenaiv om du tror att svensk sjukvård klarar att prioritera patienter som inte kan sova eller äta på ett par veckor. Det är skittufft vara sjuk i Sverige idag.

      Jag menade inte att de skulle prioritera henne. Tror det är helt rimligt att hon inte blivit hjälpt på två veckor iom att hennes symtom, om än skitjobbiga, inte är livshotande eller superallvarliga (illamående men inte kräkningar, yrsel men inte svimming osv.). Men om hon behövt uppsöka läkare fyra gånger pga symtomen och vanliga tester kommer tillbaka normala, så är det rimligt att hon får remiss till specialist/annan mottagning iallfall. Det betyder inte att hon kommer prioriteras att komma dit direkt eftersom det beror på hur många andra som redan står i kö eller har allvarligare symtom.

       Också, hon har idag på IG stories skrivit att hon träffat en läkare nu som ska hjälpa henne efter att hon krävt att de utreder mer. Så jag antar att svensk sjukvård klarade av att prioritera henne när hon krävde det?

     För två år sen (då 22 år, kvinna) drabbades jag av extremt ont i magen. Så fort jag ansträngde mig eller upplevde stress kräktes jag. Kunde inte ligga på sidan, har aldrig haft så ont. Blev skickad mellan olika akutmottagningar, och fick ta gravtest och höra att det kan vara mensvärk (hade inte mens då). Det var även något fel på min sänka men dom kunde inte säga exakt vad felet var.

     Efter någon vecka försvann den värsta magsmärtan. Jag har fortfarande ont i magen i perioder, men jag upplevde att min smärta inte togs på allvar. Tror inte att Nicole ljuger.

    Anonym 21:19 du vet att en allmänläkare ofta också är specialist, va, i allmänmedicin? Extremt lämpad för att arbeta just på vårdcentral. Och väldigt lämpad också att skriva remiss till annan specialist då det behövs.

    Allmänläkare är specialister!!!!! När ska folk fattaaaaaaa. Stör mig

     Detta! Titlarna Specialist i Allmänmedicin eller Distriktsläkare säger mer om kompetensen på ett annat sätt för allmänheten. Allmänmedicin är dessutom den svåraste specialiteten.

      Allmänmedicin är verkligen inte den svåraste specialiteten 🙂

   Att dra slutsatser utifrån hennes korta beskrivning av symtom och påstående om att ha träffat 4 läkare på 2 veckor, helt utan att någon av oss vet någonting alls om anamnes som läkarna tagit eller vad för undersökningar och prover som utförts är bara skevt. Svensk sjukvård har mycket att förbättra men detta säger ingenting.

    Eller hur? Det här tycker jag låter som besvär som var och varannan person kan ha ibland. Tycker inte att det är konstigt att det inte prioriteras om inga prover visar något avvikande..

     Nja, har hon så ont som hon säger är nog en remiss till t.ex. gastro rimligt. Under tiden kan man ju be henne utesluta laktos, gluten eller ge henne en ex. inolaxol för att se om det hjälper

      Ett tips annars till alla unga influensers är regelbundet och rätt och skär ner på alkoholen. Detta är en vanlig orsak till magont.

      Vart ska de skicka henne? Ont i magen och yr kan vara vad som helst, sannolikheten är stor för att det ”bara” är stress och ibs. Ska läkaren remittera till gastro? Gyn? Nevro? Psykiatrin? Endokrin? Alla kanske? Och hur lång tid tror du det tar att få komma till en specialist?!? Det är flera månaders väntetid även för dom som är mkt sjukare än Nicole och som har varit sjuka i flera år. Det finns absolut inte ressurser till att prioritera en relativt frisk ung tjej bara för att hon i ett par veckor varit yr och illamående när alla prover är normala. Säger inte att det borde vara så, men det är verkligheten. Som tur är för henne är hon rik och kan betala sig framåt i kön och få hjälp snabbt, en möjlighet som ej finns för de som varit svårt sjuka länge och inte kunnat arbeta.

   De kanske gjorde bedömningen att andra patienter var mer värd deras tid. Det eller att de inte hade lust.

   Via akuten?!

  Anna Book har säkert stått redo med väskorna packade.

  Definitivt Hanna Friberg!

   Men Hanna filmade ju redan förra veckan och hade blivit frågat tidigare och flygt ner sin kompis som support!

  Ja tyvärr så är inte svensk vård vad den en gång var. Det peioteras bortom vad som är rimligt. Därmed ingen känga åt personal, de jobbar ju arslet av sig. Men benbrott t ex, som man tidigare alltid korrigerade med op direkt försöker man nu spara in på även om det innebär permanenta men i form av nedsatt funktion.

   Hon bor väl inte i Sverige nu?

    Poängen om svensk vård kvarstår. Den är undermålig.

   En släkting till mig har väntat på op för ett brutet ben i 1.5 år ? (hen har besvär av det)

    Har erfarenhet av detta i min familj, en närstående kunde ej lyfta armen efter felläkt brott och fick tillslut gråta och be om korrigering. Hen är 22 år gammal.

   Oj det där med att man inte opererar ett benbrott om det behövs känner jag inte alls igen! Ortopeder som älskar att operera. Jag jobbar på en ortopedavdelning på ett mindre sjukhus, men kanske kan det vara annorlunda på andra ställen i landet ?‍♀️

    På ÖSU sållar de efter hårdare riktlinjer pga besparingar. En operation som tidigare var solklar kan numera bli nedröstad på läkarmötet med motiveringen att de ska avvakta och se om det går att leva med resultatet av naturlig läkning.

     Jag kräks. Det här är så jävla jävla illa

    Va?! Vänstern säger ju att Sverige är ett rikt land ?

     Det som utarmar svensk vård är dessa privata alternativ, allra helst appar och Internet med ”doktorbesök”. I höst är det val och ni måste granska vad det är som gör att vård och skola havererar. Kolla upp politikern Irene Svenonius och hur hon agerar. Där har ni ett skrämmande exempel på hur det kunde gå åt helvete i Stockholm.

      Jätte bra poäng! Och ovanpå det går en otroligt liten procent av pengarna som ska gå till vården till primärvården utan satsas istället på akutsjukhusen. Det innebär ju att en redan ansträngd budget för primärvården blir än med ansträngd när det finns folk som gör vinster på välfärden.

     Ja, det är ju bara det att pengarna hamnar i fickan på redan rika chefer och pampar istället? Högern styr regionerna som styr sjukvården i en rätt stor majoritet av alla län i Sverige.

   Är man akutsjuk så får man hjälp…. Annars tar det lååång tid!!

  Åh vad jag känner med henne. Ibland har man tur och får en läkare som tar sig tid och utreder, men när jag fick min psoriasis behövde jag söka 4 gånger innan jag fick remiss till hudläkare. Allergi, svamp, nässelutslag sa de första. Trots att jag dokumenterade skoven jag hade mellan besöken och alltid gick dit med aktiva. Ibland får man verkligen kriga för att bli hörd.

   Ja gud ja! När jag sökte vård för min depression fick jag flera gånger höra ”ta en promenad”, innan jag träffade rätt läkare och faktiskt fick hjälp.

    Det är nästan alltid bättre att söka privat psykolog, om man har råd med det. Jag fick en tid efter tre dagar. Skulle aldrig hänt i offentlig vård.

    Jag skrattar förtvivlat åt rådet att ta en promenad. Jag fick diagnosen ”duktig flicka-syndrom” och även rådet ”börja spring” (var överviktig på ca 80kg på mina 168 cm) när jag upprepade gånger sökte för svåra huvudvärkattacker som jag beskrev som ”knivhugg i ögonen och näsryggen”. Visade sig 6 år och många läkarbesök senare att jag hade cystor i bihålorna. Fick vänta 3 år på operation utan att veta om det var godartade förändringar eller inte. Har idag sjukvårdsförsäkring fast det egentligen går mot allt jag tror på. Alla ska ha rätt till trygg vård. Tillägg: när jag blev sjukskriven för utmattningsdepression var också medicinen till en början ”släpp kraven” och ”ta skogspromenader”. Jag bor i centrala Stockholm, det är inte så att jag har en skog runt knuten. Jag motsätter mig inte att skogspromenader är bra men inte fan ersätter det sjukvård. Det är absurt att behöva bli avfärdad så.

     Precis så har jag haft det nu i 6 månader. Gör så ont och kan ej använda vare sig linser eller glasögon så har knappt gått ut på ett halvår då allt bara är suddigt. Står inte ut längre! Den hjälp jag fått är antibiotika två gånger för trolig bihåleinflammation och tips på nässprej och ögondroppar då ögonen är torra, var dina det med?
     Hur upptäcktes dina cystor? Hur togs dom bort? Hoppas du mår bra idag utan några men kvar?

   Psoriasis förväntas skötas av primärvården. Hudläkare kommer skratta och neka remisser om man skickar med frågeställning psoriasis utan att först ha försökt behandlat en, två och till och med tre gånger.

   Läkare är inte guds barn. Något som inte är en akut åkomma kan ta tid att diagnostisera, ibland genom uteslutning av olika potentiella diagnoser och återbesök vid utebliven förbättring för vidare utredning. Skönt att du nu verkar ha blivit hjälpt.

    Fast det är märkligt att det är så svårt att få in en fot i systemet. Har inget med att göra om läkare är guds barn eller inte. Systemet fungerar dåligt och om unga starka känner sig nästan besegrade vid kontakt, betänk då hur en svag utsatt människa ska försöka göra sig hörd.

    Jasså? De skrattade inte överhuvudtaget åt mig utan blev mer irriterade över att jag inte fått remiss från början. Men om du varit med om vad du skriver så bevisar det bara ytterligare hur dålig vården blivit.

     Ja, jag som vårdpersonal har varit med om det du beskriver. Haft många remisser som blivit nekade av hud att man många gånger måste försöka behandla innan man väljer att skicka remissen. Det är inte optimalt men det gör att det ibland tar ett par besök innan det blir värt att skicka en remiss. Det är lätt för en hudläkare att bli irriterad när den inte sitter i primärvården och ser vårt perspektiv.

     Här har du våra rutiner i skrift:

     ”Lindrig psoriasis bör behandlas i primärvården. Detta gäller också medelsvår psoriasis som svarat bra på lokalbehandling. Vid otillräcklig effekt av lokalbehandling skrivs remiss till hudläkare för bedömning.”

     Källa: https://alfresco-offentlig.vgregion.se/alfresco/service/vgr/storage/node/content/3149/Psoriasis.pdf?a=false&guest=true

    Hudläkarens jobb är att behandla hudsjukdomar. De skrattar naturligtvis inte när de får en remiss om att behandla just hudsjukdomar eller -åkommor.

    De skrattade inte åt min mamma heller utan sa att hon hade sluppit bli så mycket sämre om primärvården hade skött sitt jobb och skickat en remiss (hon skickade en egen).

  Kan inte du skriva något om Jenny Koos, vulverinekoos. Hon reklammarkerar fan aldrig sina inlägg om de tjänster/föreläsningar som hon säljer. Hon har ändå nästan 55 tusen följare på insta.

   Tycker hennes sjuka påståenden om saker och ting är värre än utebliven reklammarkering…

    Berätta mer! Hörde henne i framgångspodden och tyckte hon lät vettig.

   Så sjukt att hon blivit någon folk helt okritiskt lyssnar på. Hon hittar ju på hejvilt?

    Ja, helt okunnig och ingen vårdutbildning. Scharlatan som lever på oroliga kvinnor som upplever sig dåligt behandlade av vården samt lider av överdriven hormonskräck. Så mycket onödigt lidande för att man inte litar på gyn. Pengarna rakt i fickan på en amatör…

     Gullis, jag har själv försökt gravid men efter att jag slutade med kaffe gick det. Tycker att hon är vettig. Scharlatan kan du va själv!

      Gullis? Jösses… och såklart är du helt övertygad om att det var just exkluderandet av kaffe som gjorde att du blev gravid? Just det ja…. hur man sväljer saker med hull och hår.

       Här undrar jag ändå när folk irriterar sig så om hennes uttalanden om kaffe? Tänker att det länge varit känt att kaffe inte är bra för fertiliteten? I många länder avråds man väl ifrån kaffe helt som gravid eller försöka bli gravid?

        Nja. det finns vissa studier som menar att stor mängd koffein kan ha en viss påverkan på fertiliteten. Vill minnas om att det rörde sig om 5-6 koppar per dag men citera mig inte på det. Jag skulle tro att de länder som avråder helt gör det ”för säkerhets skull”. Som faktiskt inte helt sällan sker när det gäller just råd till gravida.

      Hört talas om slump?

      Wow vilket översitteri! ”Gullis”, really?? Du påminner om nån hmm.. jo jag vet! Vulverine koos!

    Varför tror du folk okritiskt lyssnar på henne? Det är nog många som är kritiska men också tycker hon har många bra poänger?

  Hallå Lisa Anckarman har gift sig, är det inget att skriva om??

   Nej.

   Är det någon som tycker hennes man är rolig? Har ingen direkt koll på varken henne eller honom men de senaste veckorna har jag fått upp honom på TikTok hela tiden och jag är så förundrad över vad tusan det är han håller på med ?‍?

    Men samma här, har också fått upp han på tiktok senaste veckan och fick lov att blocka han tillslut pga skitjobbig!

    Han är ju norrman 😉

  Bara jag som tycker det är lite roligt att läsa att hon inte sovit en HEL natt (???) på EN (!!!) vecka? Som småbarnsförälder har jag inte sovit mer än fyra timmar sammanhängande på snart fyra år?

   Stackars dig!

   Att vara förälder är ju ofta lite mer självvalt än att ha magsmärtor

   Fast hon blir inte väckt av barn utan av smärtor. Om man inte blir väckt av småbarn är det inte bra att ha dålig sömn i en vecka pga sådana besvär som hon beskriver.

   Måste verkligen småbarnsföräldrar alltid dra upp hur jobbigt just de har det?
   Det är liksom ingen tävling i vem som har det värst i livet.

   Du har valt att skaffa barn, alla vet väl att man får mindre sömn då? Om ens sömn blir lidande p.g.a. svår magsmärta så drabbas man troligtvis samtidigt av oro och ångest kring vad man blivit sjuk i. Det är inte direkt ”normalt” att ligga vaken av magsmärtor på det viset.
   Är du en såndär trevlig person som ibland gastar ”vadå trött? Du som inte har barn vet inte vad trötthet är!”…?

   Man måste väl få klaga utifrån sin egen verklighet? Tror det även finns de som har det värre än du…

   Visste att det här skulle komma, otroligt att det tog så lång tid. Föräldrar ?

   Men herregud? Skillnaden är väl ganska uppenbar- du är inte sjuk, dina barn väcker dig. Vill du ha vård eller tycker du läkare ska skita I sjuka människor som inte kan sova med hänvisning till småbarnsföräldrar? Du är frisk och har valt dina barn helt själv.

   Då kan jag trumfa med att jag inte har sovit en hel natt på 16 år pga sömnstörningar. Tycker inte att vara sig du eller Nicole har mindre rätt att klaga för det. Det är fruktansvärt att inte få sova, om du vet så väl vad det innebär borde du ju snarare sympatisera med henne?

   Den sömnbristen man har som förälder är alltid lättare än den man får vid riktig sjukdom dock.

   Ja, det är bara du som tycker att det är lite roligt att läsa att Nicole inte kan sova pga fruktansvärda smärtor. Att bli väckt av sina egna ungar är en helt annan sak.

   Hon kanske sover på dagen och räknar bort det

   Varför? Är du ensamstående?

   Nu valde du väl ändå att skaffa barn? Om Nicole hade lagt upp ultraljudsbilder och mallat sig över att ”nuuu blir familjen komplett med detta underbara magsår som jag druckit t-röd för att skapa”, DÅ hade din kommentar kunnat funka.

   Men de enda som väljer att ta beslut som vetenskapligt bevisat förstör sömn, ger mindre lycka och spräcker relationer är ju föräldrar. Och ändå ska det gnällas på det här sättet?

    Mindre lycka? Trodde föräldrar var de lyckligaste..?

     Oh no. Barnfria är lyckligare än föräldrar och skiljer sig inte heller lika ofta (om man är gifta).

      Ironi, hört talas om det?

   Mm stackars dig osv. Men det är värre att bli väckt av smärtor än av småbarn…

  Appropå Nicole och andra svenska influencers som ”bor” i andra länder, ofta skriver de ju inte ut sig från Sverige (som Nicole t.ex.), men lägger ändå upp i sina sociala medier hur de bor utomlands och har det i sina profiler osv. Är de aldrig oroliga att få problem pga det?

   Man kan ha dubbla medborgarskap och boenden.

    Medborgarskap har ju inget med folkbokföring att göra egentligen, du kan ju vara boende där du inte har medborgarskap och inte vara boende där du har medborgarkspa, så det är irrelevant.

    Men gällande dubbel bosättning, även när man har det ska man ju dels vistas minst en sjundedel av tiden i vardera land, samt endast vara folkbokförd på en address fortfarande och anses vara bosatt där. Den dubbla bosättning blir mestadels relevant för skattefrågan. Det jag menar är, att det finns flera svenska influencers som iallafall utifrån deras sociala medier hävdar att de bor i ett annat land (och förmodligen skulle anses som att de borde vara folkbokförda där utifrån hur dem framställer det eftersom en viktig aspekt är var man spenderar mest tid), men ändå är skrivna i Sverige.

     Jo det är ju sant men Alexander Skarsgård har ju suttit i tv-soffor i USA och sagt att han bor i NY fast han bodde i Ny, Stockholm och London. Tänker att det är ingen grej vad en underhållare säger i rollen som underhållare så länge pappren är korrekta, och dom ljuger ju tekniskt sett inte.

      Var är Alex skriven? Inte i Sverige iallafall.

     Haha jag undrar jag med. Jag försökte och blev utskriven från Sverige. Och är inte speciellt känd ?

  Jag kanske bara är en gnällig liten fegis, men jag har försökt få vård i flera veckor nu. Jag har fått svaret ”ptja, låter som att du har missfall bara. Hör av dig om du blöder så mycket att du svimmar. Har du ont, okej, ta en Ipren. Tack och hej!”

  Som sagt, jag är kanske bara gnällig, men det känns inte helt…jättebra. Men så klart ska akuta grejer gå före.

  Mvh ledsen blödande gnällis

   Vill ge dig en kram! Du har inte fått ett ok bemötande. Hoppas att de fysiska problemen blir bättre snart så att du orkar ta hand om det tunga i att ev fått ett missfall

    Tack! Jag visste inte att jag var gravid och vill inte vara gravid, så det känns inte så traumatiskt i just den vinkeln. Men att inte bli tagen på allvar när man blött och haft magsmärtor i tre veckor är läskigt.
    Sen är det så klart känslomässigt att ha varit gravid utan att veta om det och all oron som det medför.

     Jag gick igenom missfall i mars och läste på mycket då. Tycker det låter länge med 3 veckor. Mitt missfall vara i någon vecka bara. Finns risk att någon ”rest” finns kvar i dig, så tycker absolut att vården ska ta dig på allvar. Var inte rädd för att överdriva lite – förlåt jag brukar inte rekommendera det, men det finns en faktisk risk för infektion om du inte behandlas i sådant fall. Så då tycker jag det är okej att överdriva en smula. Var tydlig med att du haft smärtor i hela tre veckor och även blödningar. De borde vilja kolla upp dig då!

     Tror du att du kunde varit gravid då?! Eller varför är de så säkra på missfall?

   Vad hemskt. ❤️ Jag råder dig att ringa runt om möjligt. Jag var med om blödningar i tidig graviditet och ringde säkert 8 olika gynekologer. De flesta viftade bort mig på samma sätt som dig men till sist fick jag tid för kontroll och sedan för uppföljning också. Tyvärr får man ibland leta ett tag… Beklagar om du går igenom ett missfall.❤️

    Tack!

   Du är inte gnällig, du beskriver ett hemskt men tyvärr väldigt vanligt scenario.

    Så himla pissigt att det är vanligt!

   Bor du i Stockholm? Det finns ett ställe i solna i så fall som har drop in! Bra gynekologer också.

    Tack för tipset, men bor jättelångt från Stockholm :/

     Om du bor i Skåne, kolla med Capio Eslöv.

   Nä jag tycker inte det är ok. Det känns som befolkningen gaslightas att tro att det är de som är knepiga. Sjukvården är dålig nu. Men de skryter om forskning och innovation för att mörka.

  Vad klagar hon för, hon bor ju i Italien och borde söka sjukvård där. Varför reser alla svenskar hem när dom blir sjuka?

   Jag tror väl knappast att hon rest till Sverige för att gå till läkare. Tror du det?

   Vågar sätta 10 000 spänn på att ingen reser från Italien till Sverige för att få vård. Italiensk vård är bäst I Europa, du vet väl hur svensk vård klassas i europeisk ranking?

    Hade jag varit Nicole hade jag flugit hem till Italien och fått vård där istället isåfall

    Snälla informera mig. Att klassa vård är ingen enkel sak. Finns otroligt många parametrar. Länder är olika bra på olika fronter. Men visa mig gärna källa på vilka rankningar du menar på som visar att Italiens vård generellt är bäst i Europa. Är genuint intresserad.

    /annan anonym

     Oj bortse det sista, ej ”anonym” som alias märkte jag haha

     EHC index är vad jag refererar till.

      Har du länk? 🙂

  Book och Dogge står nog alltid stand by redo att hoppa in. Får de som medverkar betalt för att vara med? Somliga kanske får det, eller alla mer eller mindre, vissa mer än andra kanske. Montazami är också med och till och med Wassberg, och Lundellparet igen. En tv4-reporter också kanske han som hoppade in för Nicole. En nyhetssajt skriver att vissa ”lämnar landet för ett speciellt uppdrag” när de ska till Frankrike några dagar för att medverka i Fångarna på fortet haha, som de får till det.

  Har Nicole fått covid kanske, kanske magsår eller magkatarr.

  Att hon nekats vård pga inga förhöjda infektionsvärden är BS. De har troligen uteslutit att det är något som behöver behandlas akut (typ blindtarmsinflammation) och bett henne avvakta. Jag kan såklart känna igen mig i frustrationen över att man drabbat av något som läkaren inte kan ge svar på vad det är, men att alla 4 (!) läkare hon träffat skiter i henne köper jag absolut inte.

   Tyvärr kan man ju få suuuperont av både magkatarr och njursten. Båda är grejer som kan läka av sig själva och inte behöver akut läkarvård.
   Jag har haft båda och det suuuuuuger och är läskigt att ha så ont.

    Men njursten läker inte. Såklart du kan kissa ut grus men stor sten måste opereras.

    Låter som magkatarr. Jobbigt, men rätt ofarligt

  Anna Book ska vara med i årets säsong av Fångarna på fortet.

  Fattar inte varför man/hon, som ekonomin finns, inte går till privatläkare?
  Jag har träffat många privatläkare och alltid fått otroligt bra, snabbt och proffsig hjälp!

   Fast vafan… när man skattar på 54% av sin inkomst ska man kunna kräva att få vettig statligt finansierad vård, hur ska man annars kunna försvara så höga skatter?

    Jamen precis.

    Skattar Nicole 54% av sin inkomst? Skulle inte tro att hon är höginkomsttagare, och är hon det varför söker hon inte privat sjukvård då?

     För att hon skattar 54 % kanske!

    Inte 54% av sin totala inkomst, 54% av det som ligger över en viss gräns…

     Precis!

     Fast du skattar ju på annat sätt än via lönen. Moms, vägskatter och annat

  Tycker det är intressant med alla svenskar som bor utomlands och inte betalar skatt, som sedan åker tillbaka till Sverige för att få vård. Det kanske inte är fallet här, mer en reflektion utifrån att jag arbetat på sjukhus i Stockholm och mött många patienter som reser tillbaka just för vård och ”vårdturistar”. Ibland kan jag känna att det svider. Men som sagt, behöver inte vara fallet här.

   Om de bor i ett EU land är det ju inga konstigheter, men det täcker ju bara akuta behandlingar.

  Stress kan skapa många symptom som inte syns på blodprover.

  Sen är ju frågan om hon vaccinerat sig mot Covid-19? En hel del får ju faktiskt konstiga symptom som inte går att förklara.

   Och en del får också symptom helt slumpmässigt i samband med att tar vaccinet. Vilket inte är så konstigt när en hel befolkning ska vaccineras samtidigt. Med samma logik kan en förkylning också bero på att man borstade tänderna med vänster hand istället för höger morgonen innan man blev sjuk.

  Lite off topic men har sett Margaux uppdateringar från fångarna på fortet och under dagen verkade hon ha vagn till sonen plus att han hade napp när han skulle sova. När brukar man sluta med sånt? Jag tänker att han är ganska gammal nu då han är vän runt 5 år men jag är själv inte förälder så kan vara helt ute och cyklar och menar det absolut inte som en momshaming utan mest nyfiken.

   Oj, kul för hans tänder sedan haha. Ja, man slutar både med blöja och napp vid 5 år.

    Man bör ha slutat med både napp, blöja och barnvagn LÅNGT före fem års ålder…

  Hemskt när vården inte hjälper. Då gäller det att klaga. Mej nonchalera dom sen fick jag åka akut pga stor tumör. Såklart jag inte litar som förut på vården. Känns inte bra. Och tänk pensionärer som är ännu mer utlämnade. Så här ska det inte vara. ?

  Har också bara dålig erfarenhet av sjukvården (förutom de specialister jag träffat pga medfött problem). När jag var 21 fick jag problem med hög puls, hjärtslagen var helt galna när jag bara låg på soffan i 2 timmar, andfådd efter 3 steg osv från absolut ingenstans. Vid den åldern hade jag varit deprimerad och haft ångest och även panikångest i 4 års tid så jag visste hur det kändes och detta var inte samma.
  Till slut tvingade mamma mig att ringa VC och de körde massa olika tester och valde till slut att fokusera på sköldkörteln då den såg väldigt svullen ut. Mina tester visade många förhöjda värden och vi har problem med detta i släkten, ändå frågade läkaren (OCH en av mina släktingar som själv har problem med sköldkörteln) om det inte bara var ”lite ångest” som jag kände av…. 2 dagar efter läkaren sa det fick jag hem ett brev från en annan på sjukhuset som analyserat mina provsvar och sa att jag behövde få medicin mot detta direkt. Nae usch, ogillar fortfarande den läkaren jag träffade då, kändes så förminskande.

  Hon bor väl i Italien? Eller har jag missat något?

  Räknade ut att vi i västra Götalandsregionen betalar 48 391 kr i skatt per arbetande person till vården, så tänk på det när ni söker vård.

   Varje år? Det beror väl ändå lite på vad man tjänar.

    Det är väl ett snitt…

   Det är oroväckande lite. Lättare att förstå att pengarna inte räcker så långt när man ser det på det sättet. Förvånade mig att det var så lite.

   Hur har du räknat ut de här siffrorna? det finns ju betydligt mer skatteinkomst än inkomstskatten?

   Haha det är ingenting i sammanhanget. Du kan gott googla på vad det kostar att göra EN magnetkameraundersökning så kommer du nog sätta dig ner i båten igen.

  Tror inte folk fattar hur det ser ut i vården om man inte jobbar där. Vad vi prioriterar och inte. Hur vårdskulden ser ut efter pandemin. Buksmärta är det vanligaste folk söker för och 99% av fallen hittar man ingen orsak som behöver behandlas. Om man som läkare skulle vara orolig eller misstänka ngt allvarligt skulle man inte skicka hem patienten.

   Vi fattar precis hur det funkar eftersom man ska vara mer eller mindre död för att få hjälp 🙂

    Detta bevisar att du har 0 inblick i vården. Hade det sett ut så som du nyss beskrev hade vårt samhälle inte gått runt, över huvud taget. Ursäkta mig men din kommentar är så verklighetsfrånvänd att man blir less.

  Jag har diabetes typ 1 och satt på akuten med ett stort öppet sår som varade på magen. Hade illamående och yrsel. Triachen skrattade åt mig och ingen brydde sig om min diabetes. Skämdes att dessa systrar läst 3 år på högskolan och inte gav mig den vården. 15 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) senare kom en läkare. Det första han frågade var varför ingen tagit hand om mig tidigare. När jag fick gå hem kom en sköterska och gav mig antibiotika och kopplade bort droppet. Jag frågade om hon kunde tvätta rent såret innan vi satte på förband så skratta hon och sa att det inte va hennes uppgift. En spark i arslet skulle hon ha. Tvi.

  Jag har fått jättebra vård både på akut och snabba remisser här i Stockholm men det beror nog på vilken husläkarmottagning man går på. Är faktiskt förvånad över hur bra det har fungerat under pandemin.

   Vilken vc går du till? Bor i sthlm och letar efter en bra

  Att hon inte vänder sig till den italienska vården då?

   Antagligen fortfarande skriven i Sverige, eller är i Sverige eftersom hon planerade jobb med TV4.

  Jag har blev sjuk för 1 år sedan och har fått fantastiks hjälp från sjukvården. Läkare, sjukgymnast sköterskor etc. Har inte heller haft några problem med försäkringskassan som det skrivs mycket om. Sååååå väldigt tacksam!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.