Kan selektiv toppservice förvandlas till generell dålig service?

När Antonija Mandir beskrev den superservice hon och hennes sällskap fick på Hotel Clarion, Helsingborg så var det många som spekulerade kring huruvida den här servicen erbjuds alla gäster, eller bara kändisgäster som gör reklam för stället.

En av mina läsare kontaktade hotellet och fick svar från hotellets ”Social Media – Event Coordinator”.
Hen erkände utan omsvep att ungefär hälften av det som Antonija såg som ”fantastisk service”, är saker som vanliga gäster själva får beställa – och framför allt – betala för.

Så vad är egentligen ett sådant här reklaminlägg värt, när man som gäst förstår att det som kändisen hyllar i reklamen som bra service, inte ingår för vanliga, betalande gäster?

Dessa kommentarer går att hitta under ursprungsinlägget.
Håller ni med, eller är detta saker gästerna själva borde förstå? Att de inte ingår i priset, utan måste köpas till ur egen ficka?

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför får man inte se hotellets svar?

      Det hade fallit bort, men är inlagt i inlägget igen. Tack för att du sa till.

        Jag ser inget svar i inlägget? 🙂

          Åhh nu ser jag, någon minut senare!

    Är emot allt som kändisar får gratis. Orättvist är det.

      Mm, för om Obama hade traskat in på ditt jobb (typ kontor) då hade ni bara fortsatt som vanligt och inte erbjudit honom det finaste konferensrummet, bästa stolen och rekommenderat den bästa restaurangen.
      Eller om Putin hade kommit då hade ni inte kastat ut honom med huvudet före…

      Vi behandlar folk olika, så är det. Inte av kärlek men av respekt, girighet, hat eller beundran. Hotell får bra reklam genom att servera ett 50-kr (värde) fruktfat och lite ballonger, win!

        Nästan osannolikt dålig jämförelse. Det är ju ändå markant skillnad på statschefer, diplomater eller andra som i egenskap av sitt ämbete representerar sin nation gentemot en valfri influencer. Ditt beteende mot någon i föregående grupp blir isf en markering mot själva nationen i fråga. Skickar du ut Putin med huvudet före är det ju t.ex. en markering mot hans förda politik (krig).

        Obama är en politiker. Jag jämför honom inte med kändisar. Resten av ditt babblabde får stå för dej. Verkar som du tycker det är skitviktigt. ?

        prins carl philip ”traskade in” på mitt dåvarande jobb på en restaurang i en småstad för några år sen.. vi blev ju helt till oss bakom kulisserna förstås men vi behandlade han och hans sällskap som vanliga gäster! man gör inte skillnad på gäster på det viset, hur kungliga de än må vara ?

          Fast det beror ju på. Hotell eller restauranger som tycker de tjänar på vissa kändisar i reklamsyfte har ju ett incitament vara extra trevliga mot dem. Orättvist kan man tycka men det handlar ju om business.

          Samma här, han kom till mitt jobb en gång och satte sig ner med frugan för att äta, alla blev till sig men fortsatte som vanligt, inga extra rätter osv ??‍♀️? han kom till och med tillbaka efter den gången!

            Så om Carl Philip klagade på maten och bad om att få en ny rätt, då skulle du inte omedelbart fixa det med ett leende på läpparna? Eller hade du inte placerat honom vid bästa bordet?

              man hade fixat det omedelbart vem det än är?? han hade fått det bordet som var bokat eller det som var ledigt om han kom utan reservering

      Såg en influencer fråga om hon kan få gratis mat på en restaurang. Kan dom inte ens betala för sin egen mat längre?

        Vilken influenser och vilken restaurang? Nyfiken ju!

          Och gick restaurangen med på det?

        Toft_y?

      DW var tidigt ute. Vrf ska jag betala för ngt som så många får gratis?

    Det borde gagna mer om det tydligt kommer fram i reklamen vad som ingår och vad som måste betalas för. Hade Antonija lagt till ”dessa tjänster kan man enkelt lägga till på sin beställning av rummet till olika priser, så smidigt!” hade det varit enkelt och upplysande.

    Det förstår väl vem som helst! Det är reklam och marknadsföring, det kostar. Alla som någonsin bott på hotell är väl ändå medvetna om att har man speciella önskemål så meddelar man detta i samband med bokning och då får man reda på vad detta ”lilla extra” kostar. Vägrar tro att gemene man och kvinna inte vet om och förstår det!

      Eller hur 🙂 jag blev sååå förvånad när det kom en nota efter middagen för på Instagram ser jag inte sådana och alltså är det valfri influencers fel jag inte kunde betala…de borde faktiskt ta ansvar och berätta att det kostar pengar åka två veckor till Maldiverna också.

        Men det är ju skillnad på om hotellet bjuder på såna saker som incheckning i förväg till endast kända personer men inte vanliga gäster, då det ju INGÅR i reklamen som kändisen gör för stället… Det man ser i reklamen vill man ju ha? Om det är saker som hotellet bjuder på, inte som kändisen köper. Det hade inte känts så kul om man kom till ett hotell där de bar upp väskorna till rummet bara för vissa människor, medan andra fick bära upp dem själva. Det ska väl vara lika för grundservicen?

    Klart folk borde fatta att allt kostar pengar. Hur dumma är folk egentligen…

      Alla här har ju 145+ i IQ, arbetar som hjärnkirurger och tjänar 75k netto. Men ändå förstår man inte vad marknadsföring, företagande, vinst och psykologi innebär.

        Ursäkta dig, jag tjänar faktiskt 85k

          Netto?

      Det finns ju dock hotell som gör det där lilla extra även för andra. Självklart i mån av tid så det är ju inget man kan räkna kallt med (såsom man räknar med att sängen ska vara bäddad om inte annat anges tex). Tror de flesta vuxna förstår att saker som ballonher med namn på inte ingår men frukost upp på rummet utan extra kostnad eller fruktfat levererat är ju inget extremt, likaså att en nattportier som kanske inte hade överdrivet mycket att göra förberett incheckningen. Idag finns liksom alla nivåer av service på hotell och ser inte att det skulle vara orimligt att förvänta sig ett fruktfat även på ett kedjehotell.

        Jag har jobbat på ett hotell där vi hade för vana att överraska ”vanliga” gäster med något litet extra och jag lovar att det var bästa marknadsföringen. Glada, nöjda gäster som fått något de inte förväntat är oslagbart. De som kom och tyckte att de var oersättliga fick nöja sig med att bli behandlade precis på samma sätt som alla andra.

          Det tror jag är det bästa. Tvärt emot att en flunsa visar upp vad hon fått och folk blir sura.

    Influencers kanske skulle göra ett bättre jobb om de beskrev verkligheten och inte en massa annat?

    Blir 100% otaggad att boka något med företag som dessa, om de gör skillnad på sina kunder beroende på vilka de är så är jag inte intresserad som kund heller! Om fler känner så känns reklamen ganska kontraproduktiv lol

      Jag blir otaggad för att de inte kan skilja på ”de” och ”dem”. Helt ologiskt egentligen, eftersom ju inte påverkar min boendeupplevelse. Men det ger ett oprofessionellt intryck, tycker jag.

      #petty
      #oskönmänniska

    Hur mycket kan en influencer få betalt för sånt här? Förstår att det beror på hur många följare osv men är så nyfiken ?

    Denna reklamen Antonija gjorde tex. Får hon både betalt och bo där gratis? Eller bo gratis i utbyte mot några bilder/filmer?
    Det var ju bara på story så nu 24 h efter är det ju borta.

    Och är all reklam bra? Finns det något företag som har förlorat på att ha en influencer som gör reklam tro?
    Tex när Alice S reste massa under pandemin och fick kritik, folk skrev även till Guldfynd och frågade hur dom kunde samarbeta med henne, sa att dom aldrig skulle köpa något från dom osv. Är sånt alltid bara snack eller får det konsekvenser någon gång?

      Och hur går det till, hör influencers av sig till hotell och fråga om dom kan få gratis/betalt i utbyte mot reklam?
      Tex när dom åker utomlands, bestämmer dom ett ställe och sen kollar runt vilket hotell dom kan göra reklam för och tjäna pengar eller hör hotell av sig och frågar om dom vill bo där och göra reklam? Första låter väl mer sannolikt kanske.

      Vill förstå lite hur influencervärlden funkar ?

        Det är väl deras sätt att marknadsföra sig? Är väl inte så konstigt att ett företag kontaktar potentiella kunder och kollar intresse?

        Som jag har förstått det är båda vanligt. Dvs att ibland hör företag av sig till influencers och ibland är det tvärt om.

          Jaha okej, tack! 🙂

            Jag hade 38 följare när jag fick mina första erbjudanden om att göra reklam för några tramsprodukter…

              38?! Antar att du inte skulle få betalt utan få produkterna gratis, men vad tjänar företag på det? Man når ju inte ut till så många om man inte har så många följare. Men det kanske hjälper företag ändå, vad vet jag?

                Haha jag håller helt med så fråga inte mig 🙂

                Har också blivit kontaktad av några företag och har 400 följare, då har det inte handlat om att få saker gratis. Nu senast blev jag kontaktad av något bikini-företag, villkoren som gällde skulle vara att jag köper tre bikinis till priset av två, sen tar jag bilder i dessa som jag lägger upp och de får använda mina bilder i marknadsföringssyfte. Så jag måste köpa produkten (med viss rabatt) och sedan får de gratis bilder som de kan använda sig av. Det är en bra deal för dem, men inte särskilt bra för mig. Iofs så skulle de tagga mig i bilderna så skulle ju få ”exponering” men eftersom jag inte strävar efter att jobba som influencer är det inte särskilt mycket värde i det för mig.

        En australisk tjej jag följer förklarar att det tex finns appar för influencer för förslag lägger upp förslag på ev samarbeten och vad det fått betalt. Detta var för mindre influencers.
        De större har ju ett management som både haft kontakt med olika företag och även får en jäkla massa förfrågningar för olika.
        Tom jag med 100 följare har ju fått kassa erbjudanden på IG

      Guldfynd samarbetar ju inte med Alice längre så kanske?

      Bra frågor!
      Man brukar ju säga att all publicitet är bra publicitet. Det stämmer så klart inte. Men. Även om följarna skriver att de inte kommer köpa, eller är besvikna genererar samarbetet ofta trafik till företaget/hotellet/whatever. Det hjälper bland annat till med SEO och brand awareness.

      Ser tyvärr ner på företag som har samarbeten med influencers som tex Antonija och andra såpaskådisar som inte visat något större prov på IQ eller verklighetsuppfattning

    Helt ärligt så tror jag nästan att många influensers tror att alla får såhär, det Antonija skriver tror hon är en del av deras service.
    Väldigt många influensers har ju verkligen en skev bild av hur verkligen funkar för människor med andra yrken än deras.
    Vore kanske hotellets ansvar som väljer att göra samarbeten med dessa att faktiskt visa en sann bild av vilka dom är.

    De enda som förlorar på det är ju företaget.

    Kommer gäster dit och får usel service från personal med sur uppsyn, när betald reklampelare marknadsfört dem som serviceminded så faller de på eget grepp.

    Hade jag ägt hotellet och kört en sån satsning med marknadsföring hade jag verkligen gått all in för att fånga upp kommande kunder som kanske nappat pga reklamen. Inte överdådigt men verkligen dragit nytta av pengarna som lagts på marknadsföring.

      En annan influenser arbetar på detta företag som marknadsföring chef idamarieisaksson of course.

    Det är faktiskt ett otroligt bra och mysigt hotell med otroligt bra läge, så jag tycker det är tråkigt att de nu måste associeras med den minst omtyckta influencern anno 2022, dvs. Antonija. Tror tyvärr att den som har godkänt hennes förfrågan om gratis vistelse har missat att göra en due diligence av hennes otroligt irriterande och giriga persona, men det är nog lätt hänt med tanke på att hon snabbt raderar bort allt och alla som ifrågasätter henne på IG eller Youtube.

    Bufféfrukosten brukar ingå i rumspriset i Sverige.
    Vill man inte inta frukosten i restaurangen/frukostrummet så kan man på hotell med room service beställa frukosten till rummet. Då brukar det bli en serviceavgift som vad jag sett ligger på 100-150 kr beroende på.
    Vill man göra tillägg till standardfrukosten får man förstås betala för extras.
    Frukost på rummet kan dock ingå i dyrare rumskategorier men det får man själv ta reda på.

    Ot; men undrar om lady dahmer mår dåligt för att hennes ex-man har hittat nån annan kvinna. Hon postar ju bilder på sig själv flera gånger nu halvnaken.

      Finns säkert tretton ytterligare anledningar till att hon gör det. En av de anledningarna kan vara att hon vill. Allt är inte drama och förändringar förändrar också beteenden.

      Ingen aning men visst fan är det mycket snygg bilder från CW och mycket tuttbilder från LD.

        Midlife crisis.

      Hon visar väl sin bröstförminskning kanske? Många följare har ju visat stort intresse för processen och resultatet.

      Sen när har LD skiljt sig…

      Hon har ju gått ner en del i vikt och känner sig mer bekväm på bilder. Men hon har väl alltid lagt ut ganska avklädda bilder på sig själv?

      LD har alltid lagt ut väldigt nakna bilder på sig själv. Skulle snarare, bortsett från enstaka bröstbild, säga att hon är MER påklädd det senaste året än tidigare.

      För några år sen fick ju hon och några andra BP-instagrammare sina nakna bilder upplagda på porrsajt.

    Allt som influencers gör reklam för bojkottar jag i största mån. Det som var sååå fantastiskt och bäst förra veckan är nu utbytt mot något ännu mer fantastiskt. Det går inte att ta på allvar när reklamen är köpt. Yppas det nåt negativt så är ju det samarbetet borta.

    Avföljde de flesta influencers några dagar sedan. T.ex. en av dem är Kenza. Blev så trött på att allting är så perfekt hela tiden – allt från städat hem, perfekt hår, smink, kläder… även all reklam.

      Samma här! Följer ingen längre.
      Är jag nyfiken går jag in och kollar, av princip skiter jag i dom som har låsta profiler och speciellt den som öppnar och stänger kontor flera gånger i halvåret, typ som bingo

      Följer Rebecca Stella nu men har börjat ångra mig. Allt ska vara så perfekt. Hennes klädstil tycker jag också har ändrats mycket. Hon bor ju iförsig i LA men hon blir mer lol kardashians.

        Mer lik kardashian* inte lol

          Lol passar bra ändå, tycker jag…

    Fast alltså nej till vissa kommentarer 🙂 det är väl inte som att folk inte fattar att saker kostar pengar för att det exakta priset för något inte syns i reklamen…? Att barn inte förstår, fine men då är det väl upp till föräldrarna att berätta och inte skylla på Antonija mandir…ska hon förklara hur världen funkar för era ungar, varför det?

    Tänkte på det när Sandra Beijer skrev vilken frisör hon har. Hon säger att det inte är spons men visst tusan är det en form av fiskespö att namedroppa och länka sådär? Jag tror influensers satt i system att alltid försöka få saker och tjänster gratis.

      Håller inte helt med. Klart att om man har stor följarskara det kan kännas fint få promota nåt man är riktigt nöjd med som ”tack för tjänsten.” En hårklippning har nog Sandra råd med ändå men det är ju snällt mot salongen (& troligtvis anstränger de sig extra för att klippa henne fint även nästa gång…)

        Lite dålig logik där, Isabella Löwengrip har råd att resa men gör det ändå på spons oftast. Så det finns inget egenintresse i att länka till sin frisörs business, enligt dig?

          Fattar inte din fråga- det finns självklart inget generellt svar på ”är det i egenintresse man länkar till någon/sin frisör.” Det beror såklart på.

            Ja det är nog min syn på influensers som speglas här. Jag navigerar alltid deras marker med förståelsen att allt de gör är för en förtjänst eller att sälja mig något.

              Och så är det säkert ofta eller oftast. Men man kan ju inte för den skull dra slutsatsen det är alltid.

                Nä men det känns för mig som att det är det. Tror absolut hon är lika på om gratis saker, som andra är.

    Jag är så sjukt anti reklaminslag och spons. Väljer snarare bort. Om bus-marinerade pantskallar får det gratis vill jag inte ta i det med tång.

    Men så tröttsamt med alla som hatar influencers. Liksom läs inte deras bloggar? Följ inte deras konton? Varför läser ni en blogg som handlar om influencers? Liksom herregud….

      Det gör vi inte, det räcker att läsa om skiten här.

      Samhällsfenomen kan ju vara ganska intressanta?

    Om det inte fanns en efterfrågan på influenser och om dom inte fick ”lön i någon form” för det dom gör skulle det inte finnas några, svårare än så är det inte. Att dom finns och att dom tjänar pengar beror endast på att vanliga svensson ser till att dom kan livnära sig på det dom gör. Det finns någonting som heter tillgång och efterfrågan, gäller allt och säger allt.

      Exakt så. Därför drömmer man ju om dagen när folk får fart på sina egna hjärnceller och törs välja själv än att köpa vad en flunsa dööööööör för mot betalning. ?‍♀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.