Positiv inställning x 2

When life gives you lemons, make lemonade (or order tequila, hehe..), bygg en väderkvarn när det blåser kuling, eller varför inte börja flaxa och mässa ”drakar lyfter i motvind” när du ändå är igång? 
Feel free in inserta the motivational klyscha of your choice, om selektionen här ovan inte passar. ?

Sådana små käcka uttalanden gör mig oftast inte superinspirerad till någonting alls, däremot kan jag beröras av människor som Elin Kjos och Tanja Ingebretsen Kallin. Deras syn på livet och på vad gått igenom –  trots att det som drabbat dem är väsenskilt – är någonting värt att notera.
Jag upplever deras inlägg som genuina, men inser att det även finns de som upplever dem som provocerande.
Hur är det med dig?

Vem eller vad är din inspiration? ?

76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag är min egen inspiration. Har överlevt en miserabel uppväxt med missbruk, mina två föräldrars självmord, mobbing hela grundskolan, sexuella övergrepp av en nära släkting och mycket mer.

      Hoppas att du mår bra idag! ❤️

        Tyvärr lever jag med utmattningssyndrom och PTSD och är sjukskriven men jag försöker förändra mitt liv. Huvudsaken är att man inte ger upp. ?

          All kärlek till dig ?????

      Vilken kämpe du är!

        Tack ?

      Varm omtanke till dig!!!!

        Tack ?

      Så tragiskt när inte barn får trygghet… 🙁 all lycka till dig

        Ja, det förstör väldigt mycket tyvärr. Inte bara barndomen, utan det skapar även svårigheter att få ett bra liv som vuxen. Tack snälla!

    Kjos har en inspirerande sida ja. Men det visar inte båda sidorna utan bara det glada positiva, vilket jag upplever provocerande. Önskar henne allt gott i framtida behandlingar ?

      Hon skriver ju uttryckligen hur ledsen hon varit och hur jobbigt och oroande det är. Hon visar bilder från sjukhuset och en bild med tårar i ögonen. Ja, det är är inte riktigt vad jag kallar glatt och positivt direkt.

      Ja, trött på allt som är så käckt hela tiden och ingen humor, finess, originalitet öht. Alltihop känns helt platt likt ex Therese Lindgren. Önskar henne allt gott men finner tom Blondinbella roligare. Det är bara älska familjen, positiva tankar, radiohits, healing… Ge mig lite mörk humor och intelligens, annars vet jag inte varför jag ska följa.

        Å sen all reklam….för sig själv och sina mängder samarbeten. Förstår att hon väl oxå behöver/vill ha pengar men känns weird i hela situationen…

        Alla käcka bilder med ett gäng käckare övertaggade tjejer, to much för mig iaf haha

        Men JA! Håller så med. Men det är nog väldigt mycket en smaksak.

      Jag håller inte med. I hennes podd som hon har med sin syster får man höra mer om hur hon tänker kring sitt mående och sina tuffa stunder. Däremot så har hon valt att inte lägga all energi på att må dåligt över saker hon ändå inte kan påverka.

    Får så dåligt samvete av sånt här. Att människor går igenom supertuffa grejer och ändå kan tänka positivt, medan jag egentligen har ett bra liv men ändå är deprimerad. Så otacksamt av mig!

    (Men andras sjukdom handlar ju inte om mig, det är egoistiskt och förmätet av mig att göra den liknelsen.)

      Det gör inte mindre ont i din tå när den smäller i dörrkarmen, för att ngn annan samtidigt bryter benet <3

      Tycker inte du ska tänka så. Alla har vi olika sätt
      Att bearbeta saker.

        Åh ditt sätt är inte dåligt?

      Varför så hård mot dig själv? Depression är som vilken sjukdom som helst. För du säger väl inte samma sak om en förkylning? Du har all rätt att beklaga sig över en depression hur bra ditt liv i övrigt är.

      Exakt samma här. Att vara deprimerad fastän det inte är dåligt utifrån. Tung känsla..

    Amanda Ooms tycker jag är inspirerande och alltid så vis. Känner alltid tröst och styrka på något vis när jag hör henne.

    Jag är ledsen men jag tycker den typ av positivitet gör att människan känns grundlös. Man njuter helt enkelt inte av varje sekund på jorden och allt är inte utmaningar och möjligheter.

      Toxisk positivitet. Det nya är att skamma de som ”sprider negativ energi” bara för att de inte orkar vara positiva 100% av sin vakna tid och utöva yoga, mindfulness och tacksamhet. Ibland är det okej att säga att livet suger.

    Hur kommer man an en tågledning, om man inte är uppe och klättrar ovanpå tåg?

      Hon var väl upp på en tågbro

      De skulle gena över en bro för tåg

    Tycker det är bra att Tanja visar upp sina brännskador och pratar om dem. Samtidigt tycker jag inte riktigt det är samma sak när man orsakat skadan själv mot om man tex får cancer. Skulle själv tycka livet var mer orättvist och det skulle vara ”lättare” att bli bitter gällande det senare.

      Det är väl ingen som påstått att det är samma sak? Det kommer alltid finnas någon som har det värre än en själv oavsett vilket hinder man har framför sig. Det som inlägget ens handlar om är ju att de båda skriver positiva inlägg så förstår inte riktigt din kommentar ?

        Det tas upp i samma inlägg hur de ser på livet och jag skriver det är skillnad på vad livet ger en och vad man orsakar själv ??‍♀️ Skrev väl aldrig att det var dåligt att de var positiva?

      Det var ju en olycka.. inte så att hon med mening kom åt kabeln.

        Fast om man klättrar på en tågbro med livsfarliga ledningar orsakar man ju på ett vis olyckan själv. Var ju inte direkt så att ledningen lossnade

          Fast om man är runt 15 år kanske man inte har så mycket konsekvenstänk. Väldigt hårt att påstå att det är mindre synd om någon som är så ung och råkar göra ett misstag.

            Har inte skrivit någonstans att det är mindre synd om henne, kan du citera det isf? Men hon har fortfarande orsakat det själv jämfört med någon som får cancer

          Förstår ditt sätt å ena sidan men håller med de andra. Med ditt sätt kan man ju säga att de som åker bil eller går utanför dörren när det är halt/snöstorm/whatever inte får må lika dåligt när de är med om en olycka som någon som drabbas av en sjukdom (som inte beror på livsstilssval, då). Någon som lider av men från ett självmordsförsök har ju också ”orsakat” sina men enligt ditt tänk. Finns ju alltid anledningar bakom saker och ting.

            Var skrev jag att de inte får må lika dåligt? Jag skrev att om det inte är självförvållat hade iaf jag haft lättare att bli tex bitter. Att gå utanför dörren likställer jag inte med att gå nära en ledning med extremt hög spänning…

    Både inspirerande och viktiga perspektiv. Samtidigt förstår jag d som inte är positiva och tacksamma över livet när d drabbats av sjukdom eller olycka. Finns ju de som har hälsa, rikedom, bra relationer och ändå inte är nöjda utan kollar och hakar upp sig på vad ngn annan har som d inte har. Mest d personerna som behöver få ett nytt perspektiv.

    Får inte riktigt ihop Tanjas text ”lärt mig älska mig själv precis som jag är” samtidigt som hon gör/gjort typ fillers, fasader på framtänderna och bröstförstoring? Kanske missförstår.

      Men hur har något av det du radar upp påverkat hennes brännskador?

      Tänkte samma. I så fall är ju Paow lika ”self loving” som accepterar sin psoriasis men har gjort 25 andra skönhetsingrepp.

    Förstår inte riktigt varför vissa blir provocerade av Elin. Jag är 30 år gammal, fick min cancerdiagnos förra året och har haft en väldigt tuff uppväxt, med en tungt kriminell far som förstörde både min och mamma liv.
    Elin har fått mig att inse hur viktigt det är att leva i nuet, innan hade jag fruktansvärt mycket ångest för det förflutna men också för framtiden. Nuförtiden lever jag för dagen och det har Elin hjälpt mig med. Jag är cancerfri sedan en månad och tacksam över att jag fick vård i tid, men det gör mig så otroligt ledsen att Elin inte har samma prognos som jag hade. Livet ÄR orättvist.

      Stor kram och lycka till! Du har en insikt som många saknar och aldrig kommer att uppnå ?

    Jag skulle vilja belysa en sak här. Jag har, precis som Elin, cancer. I mitt fall är det tjocktarmscancer stadie 4. Har opererats två gånger, får cellgifter men har fått besked att de sannolikt inte kan få bort metastaserna. Självklart är det en tung diagnos. Naturligtvis mår man piss mentalt – MEN, precis som Elin säger så är den enda vägen framåt att välja livet. För vad är alternativet? Ge upp och lägga sig platt? Jag har ingen aning om vad livet bär med sig, om jag finns här om ett år eller ej men det hjälper mig inte att spekulera i. Jag försöker till det bästa av min förmåga att glädjas åt idag. Åt nu. Och när jag mår skit så är inte instagram det första jag tänker på. Det hjälper mig inte att lägga upp de stunder när jag mår illa, gråter och snorar. När allt jag äter smakar metall. När fingrarna är så köldkänsliga att jag inte ens kan ta i kylskåpsdörren. Det är förmodligen samma för Elin. Det ni kallar överdriven positivitet kan ju faktiskt vara ett utslag av att hon faktiskt väljer att lägga upp det som ger henne kraft framåt och inte det som påminner om de jobbiga stunderna. Och hörni – man väljer själv vem man följer. Om man blir så irriterad på en som är öppen med sin cancer och försöker förmedla kraft och positivitet så föreslår jag att man avföljer.

      Kram och all lycka till dig A

        Tack för omtanken!

      Tack för att du delar med dig, styrkekramar till dig ❤️ Min cancer blev botad, fick min sista behandling för en månad sedan. Har haft blodcancer och prognosen var god enligt läkarna. Så jag kan inte sätta mig i just din situation men cancer är för jävligt. Men som du säger är den enda vägen att VÄLJA livet. Man lever inte längre av att vara negativ, älta, tappa hoppet och inte vara glad. Det är ett positivt mindset som gör dig mentalt STARK. Det är exakt vad som behövs när man får en sådan diagnos, att bygga upp sitt mindset så man inte ständigt bryter ihop. Men det verkar många inte vilja förstå…

        Vad fint att höra att du blivit botad. Man blir lika lycklig varenda gång man hör att det går bra. Önskar dig en helt underbar sommar!

        Så de som inte klarar sig efter att ha drabbats av cancer, det beror alltså på att de inte tänkt tillräckligt positivt? Herregud ett sånt skuldbeläggande! Tänk om det helt enkelt beror på tur?

          Hur kan du missförstå så grovt? Hon menar ju inte att positivt tänkande påverkar cancern, utan att det påverkar hennes livskvalitet när hon måste leva med cancer.

          Nu får du nog läsa igen, det där är INTE vad hen skriver!

      För ganska precis ett år sedan fick jag höra samma sak, ”du har stadie 4 cancer och vi kommer inte att får bort metastaserna”. Men, jag är cancerfri sedan oktober och hoppas att skiten aldrig mer kommer tillbaka. Det finns alltid hopp och det kommer nya behandlingar hela tiden. Såg du i nyheterna häromdagen om den där studien om tarmcancer, där cancern försvann i alla fallen?

        Jag läste om det – och det är otroligt hoppingivande även om det var en annan typ än den jag har. Vad glad jag blir för din skull, vilka fantastiska nyheter! Ha en riktigt fin sommar.

      blev så berörd av din text. jag hoppas att du finns med oss här nästa år också, och så starkt att fortsätta vara positiv och leva i nuet med en cancerdiagnos, jag blir fan inspirerad av er!

      Blev berörd av din text. Tack för att du belyser det. Du verkar otroligt klok i ditt sätt att uttrycka dig.

      Önskar dig innerligt god hälsa och all lycka – inte bara idag eller imorgon utan all tid framöver, tappa aldrig din optimism eller tron om en bättre morgondag! ❤️ Kram!

        Så fint skrivet av dig, tack snälla. Kram tillbaks.

    Min inspiration är inte sjuk och har inte gått igenom jobbiga perioder. Eller, jo, förmodligen, med tanke på att det är en fd professionell idrottare och då vet jag att det finns mycket som tär på en, även psykiskt.
    Men i sammanhang där man läser om vilka som är förebilder och vilka folk inspireras av känns det väldigt platt att bara se upp till en idrottare, nästan som att det är lite ”förbjudet” att ha en sådan på förstaplatsen över inspirerande människor.

    OT: någon som vet vad Katrin Z snackar om på instagram? I sin story är det fullt med skryt men i flödet skrivet hon om hemska saker som händer och hur dåligt hon mår.

      ”Mitt hjärta blöder” och ”shopping i Monaco hjälper lite” tyder väl på att hon inte är dödssjuk, men man vet ju inte.

      Fattar inte heller, hon är i Monaco ”av en anledning hon inte kan styra över”. Tuff period och krigar, då måste man såklart åka till Monaco och köpa Chanel ?

      Är också nyfiken. Verkar vara något ”allvarligt” enligt henne…

        Fast inte allvarligare än att det ”hjälper att shoppa”…

      Jag är också sjuk nyfiken. Hon är ju inte sån som brukar söka sympatier på det här sättet utan mer skaka av sig dåliga saker sin händer. Hon skriver också om hur ledsen Hon är över att missa barnens skolavslutning av anledningar hon inte kan styra över. Och slutet där hon skriver att hon kommer dela med sig till följarna men inte nu, gör ju också att det känns allvarligt. Från början hade hon kommentarsfältet öppet men har nu stängt det. Tror typ aldrig det hänt hos henne tidigare. Känns som något allvarligt.

    Har aldrig förstått varför Elin skulle uppfattas som provocerande.
    Däremot blir jag provocerad av copycats som My Martens som följt och noga betraktat Elin. För att använda Elins ord och uttryck för att skapa sensation kring sin egen person. My ser ju vilka ”sjukdomsvinster” det genererar, vilket engagemang och sympatier på sociala medier det ger. Det är stötande om något.

    Blev nyligen diagnostiserad med bröstcancer, det är vidrigt minst sagt. Cellgifter och hela köret och ständiga besök på sjukhuset ? Dränerade minst sagt!

      Jag hoppas du blir helt återställd och mår bättre snart ❤️

      Tänker på dig. Du kommer att ta dig igenom detta, behandlingen för bröstcancer har kommit otroligt långt. Precis som jag skrev till A ovan, så önskar jag dig god hälsa och massor mängder lycka framöver. Tro på dig själv! ❤️

    Min älskade mamma ❤️ Hennes svåra sjukdom bryter ner henne och hon får nya problem hela tiden. Hon är ledsen och deprimerad i omgångar men ger aldrig upp och hon är alltid världens finaste mamma som finns till för mig i alla lägen.

      Så fint. Underbart att hon har dig också, att ni har varandra. ❤️

    Man väljer inte det man bli drabbad av och man väljer inte sina problem. Däremot så kan man välja hur man tar det, hur man låter tankarna kring det man varit med om påverka sin vardag. För många är det en provocerande tanke men det är det inte för mig. Jag märker stor skillnad på mitt eget mående när jag väljer att jobba mer med mina tankar jämfört med när jag låter det som jag tycker är jobbigt uppta hela min vardag.
    Tror vi är många som kan lära av hennes sätt att tackla sin situation. Sen säger jag inte att det är lätt men det går. En vän till mig sa något så klokt ”det du fokuserar på växer”. För mig är det en oerhörd kraft i det uttalandet. Jag kan påverka mer än vad jag tror.

    OT Maxinne bekräftar breakup.

    “Lärt mej att älska mej själv precis som jag är” aka sätter in bröstimplantat, tandfasader, fillers och botox

    Även om Tanja gör skönhets ingrepp så tycker jag ändå att hon är en av de få influenser med ”hud problem” som verkligen visar upp sin hud, och är stolt över den. Som inte döljer sina problem med kläder, smink, osv.

    Och jag tror att det är viktigt för unga personer, för hur många stora influenser med brännskadad hud ser vi där ute? som inte försöker dölja sin hud när de ska på fest, event, osv?

    Många influenser visar gärna sina problem under kontrollerade former, hemma, i tryggheten, men på krogen, event, osv, så döljer de gärna sina problem. Tanja gör inte det, vilket jag tror kan vara en bra för många unga följade där ute.

    Lina skriver faktiskt ”Positivt tänkande gör dig mentalt stark” Inte att det gör en person frisk, vilket det givetvis inte finns någon evidens för.

    Har fått en lite annan bild av Elin efter att ha lyssnat på henne och Idas podd. Tror vi är väldigt olika som personer, men de berör och känns varma och genuina.

    Vad härligt att du fått din sista behandling, hoppas du får en fin sommar!

      Den här kommentaren skulle förstås vara ett svar på Skogsbadarns (15.10) inlägg…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.