Skönhetsrutiner och ärlighet?

Bildkälla: Julia Franzen Instagram

Borde influencers vara ärliga med sina skönhetsrutiner eller bör de dölja dem? 
Om det inte involverar reklam, har de då någon skyldighet att berätta om dem?
Eller om de profilerat sig på något särskilt vis – exempelvis som plus size och/eller kroppspositiva – har de då något ansvar att berätta om att de gjort en gastric bypass för att gå ner i vikt – trots att det inte rör sig om betald reklam alls?

131 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    De är inte skyldiga till eller borde någonting alls tycker jag. De lägger upp vad de vill och följarna väljer om de vill följa.

      Ja man har väl som följare ansvar att vara lite källkritisk istället.

        Svårt för en 13-åring dock att vara källkritisk tyvärr. Men för vuxna, absolut

          Men då är det väl upp till barnets föräldrar att ansvara över vad det följer på sociala medier samt förklara för barnet hur det ligger till.

      Håller med. Man har sitt egna personliga ansvar över vad man kan/vill ta in. Om min kompis Jossan alltid va en skitsnygg 10:a skulle jag aldrig kräva hennes rutiner eller förklaringar.

      Äh alla har sitt egna ansvar.

        Det som dock kan bli fel är ju när influencers (och förebilder för unga) t.ex gör reklam för en hudkräm som ska ge maaagiskt resultat, men själva går och gör botox och fillers utan att säga det. Eller när de gör reklam för billig hemmablekning av tänder men själva har fasader eller gör dyr blekning på salong. Eller gör reklam för schampoo men själva har löshår som de ej nämner. The list goes on and on. Därför tycker jag att om man lever på att sälja sin image ska va öppen med HUR man får sin image. Annars blir det klassisk falsk marknadsföring.

      Alla människor har en skyldighet att behandla andra medmänniskor bra. Att tex kunna svara på en produkt dom gör reklam för.

        Instämmer. Bra sagt?

      Precis, och följarna har ju all rätt att ifrågasätta också. Går inte att ha några slags allmänna riktlinjer.

      Anser du inte att cassandra klatzkow bör vara transparent med sin gastricbypass iomed hon identifierat sig som kroppsaktivist?

        Nej, hon behöver inte skriva något om det. Vet inte vad du menar med kroppsaktivist, men kroppspositiv kan man vara även om man går ner i vikt – oavsett orsak och metod.

          För mig är transparens förenligt med kroppsposivism. Man behöver inte bjuda in hela världen till viktresan däremot kan man vara öppen om ev ingrepp. Blir så missvisande och i förlängningen reproduceras samma normsamhälle man påstår sig vilja kritisera. Cassandra klatzkow framstår tyvärr som en hycklare!

        Hur vet du att Cassandra gjort en gastricbypass? Funderar på detta ja me om hon gjort en.

          Hon har väl nämnt det?

        Cassandra bör naturligtvis vara transparent med sina ingrepp! Det blir bara märkligt att inte kommentera det. Hon har som vuxen offentlig person med mycket (framförallt unga) följare ett ansvar att berätta och förklara hur hon tänker. Allt annat känns som hyckleri med tanke på hur hon tidigare drivit sitt personliga varumärke. Hade hon varit en anonym person vem som helst hade hon inte behövt vara transparent på samma sätt, men detta är priset man betalar för att profitera på sin offentliga person.

        Cassandra Klatzkow bör vara öppen med sin gastric bypass och botox imo. Tycker att det är hyckleri med tanke på att hon blev känd genom sin aktivism som kroppspositiv förebild men hon beter sig som raka motsatsen.

    Förstår inte varför allt ska vara så hemligt. Det går ju inte att dölja ingreppen de gjort.

      Man kan verkligen göra ingrepp som inte syns. Dock är trenden att allt ska vara så extremt så då syns det alltid tydligt.

    Jag älskar att följa Julia och få se bägge sidor av myntet.

    Som 30+ år tycker jag det är bra att få se och läsa vilka ingrepp/annat som gör att våra kändisar ser ut som de gör. Det hjälper mig att påminna om hur det är möjligt.

    Som yngre hade jag nog blivit negativt påverkad och trott att jag också måste göra allt det för att duga. Då hade det bästa varit att bara få se helt vanliga människor överallt.

    Tycker att våra stora klädkedjor steppat upp rejält och nu har alla möjliga kroppar och skavanker i reklam/på hemsidor.

    Jag tycker att det är bra att de är ärliga så att folk (främst tjejer) där ute förstår att mycket är ouppnåeligt utan behandlingar med injektioner etc. Däremot tror jag att denna ärlighet bidrar till en normalisering som kanske inte heller är jättesynd…

      Precis min tanke. Det är så dubbelbottnat. Ärlighet är jättebra, men var då också ärlig med ingreppens baksida. Har ni läst många inlägg om hur naglar, hår och fransar förstörs och slits helt av att hålla på med förlängning etc? Nä, då får vi istället se att ”åh vad skönt med kort hår” eller ”prova det häääär pillret för att få starkare hår och naglar”. Ja, eller låt bara allt vara naturligt för du är fin som du är och du mår så mycket bättre än när du behöver ”hålla på” med allt kring ditt yttre. DEN aspekten hade jag velat se mer av bland dagens unga. Att fillers och botox ens existerar hos unga är helt bedrövligt. Det ser inte naturligt ut på gamla kärringar som jag heller, men det är om möjligt mer förståeligt. Nej, låt oss få tycka att korta naglar, grått hår och ett belevat ansikte är vackert. För det ÄR det.

        Tycker att Eric Gallis program för svt va väldigt bra av den anledningen – dvs visade baksidan av ex näsoperation. Det är verkligen inget man bara drar av under förmiddagsfikat eller åker till Turkiet på sponsresa för. Man kan få livslånga komplikationer. En näsa som rinner, som alltid låter täppt, som ser konstig ut etc etc. Hemskt! Nutiden gå hem, du är full!

        Ännu viktigare tycker jag det är att allt inte BEHÖVER vara vackert. Att det är irrelevant. Att det inte gör något om man är ful.

    Det är väl bra, men hon säger ju samtidigt att en ”10a” är någon som har gjort allt det där hon räknar upp och det är det som blir så skevt. Det är många influencers som tycker att de tar sitt ansvar genom att säga ”du är fin och bra som du är, man behöver inte göra som jag” och samtidigt köper MÄNGDER med smink, använder BUS, konsumerar mängder med kläder, reser, fixar naglar, köper dyra väskor osv och sen lägger upp att de är så himla lyckliga över den där grejen de precis köpt/gjort. Hur ska man tänka då om man är ung och mår dåligt över en massa saker (som man ju ofta gör I tonåren) samt är lätt att påverka?

      Fast vinklar och styling kan ju alla få till. Det är salongsbehandlingarna som är dåligt tycker jag. Sen är hon i första bilden inte en 10a i mina ögon. Max en 6a. Om man bara ska gå på utseendet menar jag.

        Nej exakt, extremt konstgjord. Förstår inte att folk vill se ut sådär.

          Nämen exakt, det handlar ju många gånger inte ens om att typ ”förstärka sin naturliga skönhet” utan man strävar efter ett ideal som inte egentligen finns, utan något som är skapat med skönhetsoperationer och instagramfilter. Där alla till slut ser likadana ut ? Svårt att förmedla ett budskap om att ”var dig själv” samtidigt som man själv ser ut som alla andra i den klick man hör till och är extremt tillrättalagd i övrigt också.

      Det är ju vad hon (en person) tycker. Känner du dig som en tia när du är nyvaken, oborstat hår och omålade naglar – GO FOR IT! Vi har alla olika preferenser vad vi tycker är snyggt och räknas som en ”10:a” ?

      Hade jag sminkat mig som vissa influencers gör med fransar och allt så hade jag absolut inte känt mig som en 10:a. Men som nu med lite solbränna, ifyllda bryn och mascara och lite bronzer känner jag mig skitsnygg! Känner mig inte ful annars, eller visst alla har vi våra dagar ? Men det krävs inte mkt för att jag ska känns mig som en 10:a utifrån mitt utseende.

      Är inte opererad, har inga fillers eller nåt sånt. Har former, lite för högt bmi. Men skulle inte tolka hennes inlägg som att det gäller alla. Utan hon utgick från sig och sitt utseende ?

    De har absolut ingen skyldighet att berätta men de ska ju inte heller låtsas att de är naturliga och kränga skit pga det.

      Tänker tyvärr på Bianca. Hon är otroligt vacker (tycker jag), men låtsas tyvärr att hon inte gjort varken fillers, botox, fettsugning, bröstoperation, fyllnad i rumpan, extensions, professionell BUS etc. Det sänder en otroligt skev bild till hennes följare att tro man kan uppnå hennes resultat genom enbart hennes produkter och/eller en ätstörning.

        Fråga ang BUS. Hur kan alla va såå bruna hela tiden och ändå bara ha vita kläder på sig?!!

          Det blir snyggt på bild men i verkligheten så blir kläderna flottiga och fläckiga. Men iom att de köper nya kläder hela tiden så är det inget som följare märker av. Hur tror du tex att Biancas handdukar ser ut?

            Tänker inte bara på BUSen utan mängderna foundation och puder. Det lämnar spår men det är inget följarna får se.

        Ja men det är ju tanken bakom. Att köper du denna kräm kommer du få lika fin hud som mej. Och unga är ju lättpåverkade. Sorgligt.

        Hon har även gjort ansiktslyft och opererat käken, fasader mm

        Hon var vacker. Nu ser man att hela hon är insugen, stel och utpumpad samtidigt. Det är så sorgligt och det är inte ens fint

        Självklart är det mer skadligt att ljuga om alla ingrepp. Det allra första avsnittet av wv finns nu på Youtube, kolla för att se hur Bianca egentligen ser ut. Man ser knappt att det är samma person. Helt sjukt, finns ju inga originaldelar kvar! Inte konstigt att unga tjejer mår dåligt när de jämför sig med en plastikkirurgs våta dröm, en levande Barbie. Kaching!

        Plus att hon kräks för att hålla sig smal. Hon påminner om dåtidens Kissie ( inte personlighetsmässigt) som också ändrade på sig efter vad folk tyckte. Och som unga såg upp till.

    De har inte skyldighet att berätta om sina skönhetsingrepp och -rutiner men jag tycker det är bra att vara transparent som Julia. När det gäller skönhetsingrepp gissar jag att det är tabu att prata om för att många skäms över dem. Det är ju om något ett tecken på att man är ängslig över sitt utseende och det passar inte med influencers självsäkra image.

      Hon är inte helt transparent. Hon är inte öppen med sin rumpa och sina höfter.

      Eftersom Julia är PT och säljer kostprogram m.m så ska vi tro att hon tränat till sig sin kropp. Men hon har sprutat in body fillers.

    Tycker bara det är sorgligt med botox, fillers, bbl, tuttoperationer och nu det här med tänderna som folk gör. Slipar ner fullt ok tänder till piggar och stoppar in nya stora som sockerbitar.
    Alla ska se likadana ut.
    Ja, ni gissar rätt. Jag är inte ung, 45år nu, å jag är så himla glad för det.
    Fy fan vilka usla förebilder unga har idag.
    Det spelar ingen roll om de skriver vad de gjort (även om jag tycker det är bättre när de är ärliga) men de inspirerar ju med sina ingrepp. Och jo, de har ansvar. Särskilt när de tjänar pengar på det precis som ica tex har ansvar för att inte sälja cigg till unga.

      Håller med. Så glad att jag är född och uppvuxen innan sociala medier bredde ut sig så jag fattar hur fejk allting är.

    Nej de har ingen skyldighet, men jag tycker personligen att det är bra om man är öppen med om man gör ingrepp. Dels för att våga äga att man gör det, dels för att ge en ärlig bild av ”perfekta” utseenden som ingen föds med naturligt. Sen tycker jag också att ju mer man gör desto konstigare ser man faktiskt ut. Framför allt fillers och botox. Tycker de flesta bara ser äldre ut med det, när syftet förmodligen är att se yngre ut.

    Kakan är på trend på twitter igen för hon blev intervjuad av SvD. Känner hopplöshet. Totalt sätt läser alla bara rubriker. Något som SvD vet och använder av. Ingen orkar läsa och orkar inte fördjupa sig i sina åsikter eller tankar.

      Inte konstigt att folk bara läser rubrikerna när man måste prenumerera för att läsa resten av artikeln.

        Vilket är tråkigt.

          Absolut men du skrev det som att ingen ORKAR läsa men det kan ju vara att man inte har råd.

          Iofs orsaken spelar ju ingen roll, har man inte läst och vet vad som står kanske man ska låta bli att ha åsikter om artikeln.

      …och du orkar inte skriva vad det hela handlar om?

        Varför vara lat?

        Hon menar att det hat hon fått genom åren handlar om att hon är tjock. Eventuella andra anledningar till den kritik hon fått/får nämns inte i artikeln.

          Så är det naturligtvis. Tjocka är mer okej att hata i samhället. Hade Kakan varit en skönhet (enligt normen, jag tycker att hon är skitsnygg) hade hon såklart inte fått allt det. Det stämmer.

            Hmm, Lisa, men det man säger har större betydelse än ens kroppsform. Sett till vad hon uttryckt kan iaf jag förstå allt skit hon fått för sina respektlösa och vidriga tweets/intervjusvar. Tycker hon uppvisar en sällsynt brist på hyfs. Och konstaterar att hennes barn snart är stort nog att läsa vad mamma säger.

            Alexandra Pascalidou har fått mycket hat från samma kretsar.

              För att hon är en hycklare och plagiatör.

    Trist att hon illustrerar ”ful” med en dubbelhaka.

      Håller verkligen med. Så fort någon smal ska ta en ”skojsigt ful bild” på sig själv ska de trycka fram en dubbelhaka.

        Inte bara smala, även stora gör sig större vid ”fulbilder” :/

      Hon kanske känner sig ful så?

      På samma sätt som man kan korsa ögonen för att göra en ”ful grimas”. Betyder det att man hånar skelögda då?
      No offence, men kan alla sluta vara så jävla lättkränkta hela tiden?

        Känner mig inte särskilt kränkt. Min kommentar syftade på jag att om Julia Franzen oroar sig över att tjejer mår dåligt finns det ju saker hon kan göra för att påverka.

          Min kommentarer syftade på att man ”hånar tjocka” för man gör en dubbelhaka.

          Snart får man säkert inte andas längre för man kommer kränka de med astma?

    Nej de har absolut noll skyldighet. Däremot tycker jag det är OTROLIGT sorgligt med dessa skeva ideal för unga tjejer som tror att tex Bianca och Alice som svälter respektive tränar sig extremt smala och sen ovanpå det gör bröst och rumpa både en och två gånger (jo jag har 100% inside information), och sen Lovisa som så fort hon kom upp sig i ”smöret” sprang iväg och ändrade näsan. Ovanpå det gör alla botox och fillers (under ögon fast ”det är bara superkrämen från Caia). Är det ideal som unga tjejer ska växa upp med i tron att det är naturligt och enkla att eftersträva? Nej tack! Hej Julia som vågar vara öppen och säga som det är.

      Håller med delvis. Samtidigt är det ju mer demokratiskt nu. När jag växte upp var det supermodellernas era och det skönhetsidealet föds man med. Visst fanns det dom som opererade en näsa men generellt så var det utseenden man va född med. En liten vacker elit som var omöjlig att mäta sig med.

      Nu kan nästan vem som helst bli ”snygg” genom operationer, injektioner och smink. Sättet vi sminkar oss idag är en revolution på ett sätt. Nu är Kylie och Kim en stor del av idealet. Två personer som absolut inte föddes vackra.

      Menar inte på något sätt att det är bra att operera sig, tycker det är hemskt att se varenda unge tjej på tunnelbanan full med fillers. Och det är obehagligt hur olika operationer trendar osv. Samtidigt kan jag tycka det är väldigt fint att det inte längre är så jävla ouppnåeligt att bli ”snygg” om du inte föddes naturligt vacker.

      Och nej. Ingen har skyldighet att berätta nånting. Om man däremot gör reklam för olika träningsformer/bantningspiller/skönhetsprodukter likt Kardashians å påstår att dom ser ut som dom gör pga det, ja det är djupt omoraliskt och fel. Men att man måste gå ut med allt man gjort. Nej

        Håller dock inte med om att Kim inte föddes vacker? Hon var ju extremt söt som barn och jättefin som tonåring! Hon ser ju fortfarande ut som sig själv. Främst näsan och rumpan som är annorlunda (men hon hade en stor rumpa innan hon opererade den också).

        I övrigt, ja, precis. Är ju ett sätt ”mer rätt” att hylla någons yttre för något som de själva åstadkommit, än för något som endast ens egna genetik bara råkade vara ?.

        (Har själv aldrig gjort några ingrepp, för lite balans i vad jag precis skrev hehe)

        Jag tycker det är komiskt att vackra svenskar försöker se ut som halvsnygga amerikanskor. Kardashians au naturella håller ju inte en pinne mot snygga europeiska tjejer, ändå sitter vi här och följer deras ledstjärna.

    Låt dom hålla på o spruta in kemisk skit i kroppen, suga ut på ett ställe o spruta in på nåt annat, operera o fluffa upp röva med kuddar som sätts direkt på nedre delen av ryggen istället för där röva normalt sätt sitter osv. Det är upp till var o en o jag är inte en del av dom ska tilläggas, däremot tycker jag att det är enormt intressant att se på medans åren går o dom blir mer o mer desperata. Det suddas (trots alla ingrepp) bort näsor, hakor o pannor, det retuscheras hej vilt så dörrar, fönster, bänkskivor o alla övriga bakgrunder blir vågiga o ojämna. Ska inte nämna nåra namn men det har spelats in nån ”militärserie” m Gunde på Discovery plus o den äldsta kvinnliga deltagaren är bla en av dom som håller på som beskrivningen ovan. Det värsta av allt är att det ofta är de kvinnor som alltid varit enormt vackra som förstör sin charm o karisma som helt naturligt hade fortsatt skina långt upp i åldrarna.
    Det finns en svensk kvinna som är undantag (som trots oändligt många operationer mm) fortfarande har charm, karisma o utstrålning kvar: BRITT EKLAND, 80 år.

      Håller med dig om allt, förutom Britt Ekland. Däremot tycker jag att Maud Adams ser otroligt bra ut och verkar väldigt naturlig och jordnära. Men så härligt ändå att alla inte tycker likadant ?

      Jag tror att om man har varit känd för sin skönhet i ung ålder blir det nog lätt så att man försöker hålla i det till vilket pris som helst när man åldras.

        Så kan det säkert vara. Men jag tänker också, att hur många bryr sig egentligen om utseendet hos äldre? Visst, man kan skriva som ni gjorde ovan, att några ser bra ut för sin ålder men mer än så är det ju inte. Så varför klamra sig fast vid eventuellt snyggt yttre vid ung ålder? Åldern kommer ju knappast tillbaka och de lär aldrig bli så relevanta som de var då.

        Och det fungerar inte riktigt. Då blir det som med Maggan Graaf. Deppigt, eländigt, känner sig gammal, förbrukad tror jag hon sa.
        När det enda man varit uppmärksammad för är utseendet, och sen börjar man tappa det som intresserade folk/män, då kör det liksom ihop sig. Vad ska alla dessa tjejer/kvinnor göra sen?

    Nej, de kanske inte har en skyldighet. Men som tonårsmamma är det en kamp att vara en motvikt till alla dessa Influencers som visar en overklig verklighet. Jag försöker förklara och visa på fusk och lögner, men inflytandet från kändisar och dessa ytliga Influencers är så massivt stort. Och inte alla tonåringar vågar stå emot, vara annorlunda än normen. Jag vill att mina barn ska bli starka och genomskåda all ytlighet, och alla halvsanningar och lögner. Men de är barn, snart vuxna men inte ännu. Osäkra, sökande, påverkbara.

      Genuint nyfiken. Jag har upptäckt ”dom nya unga” som är så naturliga att jag blir chockad. Dom har inget smink, har 90-talskläder och håret bara hänger. Ser det varenda dag här i Sthlm. Väldigt naturligt och oasträngt. Så långt från ”ex on the beach-looken” man kan komma. Som tagna från en 90-talsfilm
      fast utan fula ögonbryn å sminket som var då.

      Är det här bara i Sthlm??? Är det bara bland smårika eller är det en stil precis som Kylie Jenner looken är en annan? Jag blev chockad när jag först la märke till detta, nu är det det enda jag ser och har tänkt ”aha är kidsen generationen som gör tvärtom å slutar med allt som en motvikt mot det extrema vi sett senaste åren med Kardashians, BBLs osv”

        Har också märkt det (i Sthlm). Nog är det delvis en klassfråga, unga från medelklassen framför allt

        Vi bor i sk höginkomstförort, här är trenden du beskriver inte så stor. Mer att fixa-naglar-var-fjärde-vecka…

        Samma i Malmö. Förknippar stilen med bildad medelklass.

        Det finns nog två ”läger”. En motvikt till det yttliga fejkade är de tjejer som på riktigt är omålade, har ofta långt hår i sin egen färg (utan löshår) etc. Så ser mina döttrar ut. De bara garvar åt att jag har mascara varje dag. Helfestligt. Mycket secondhand, praktiska kläder och naturligt rakt igenom. Det glädjer mig!

    Jag är bara 37 så jag är inte lastgammal men jag saknar så mycket tiden som var då jag själv var ung. Låt oss säga för 10-20 år sedan. Jag var en typisk normsnygg tjej som tränade mycket och flirtade mycket med killar. Min skönhetsrutin från ca 17 år till 27 år: lite concealer under ögonen och runt näsvingarna, mascara, läppglans, rouge. Tvätta håret och låta det självtorka. Smörja in med någon kräm. Raka benen, under armarna och lite runt bikinilinjen. Ta på sig kläder och deo. That was it!!! Sen var man klar! Det var det enda man gjorde på den tiden för att anses som en tia!! Ingen av mina normsnygga tjejkompisar gjorde mer än så, vad jag vet. Inte killarna heller. Och ingen tjej tränade på gym bara för att bygga rumpa eller liknande, förutom extrema fitness-tjejer och dom var väldigt få. Jag bara baxnar för vad som krävs av tjejer idag? Numera har även jag blekt tänderna, testat löshår och lösögonfransar, gjort botox och fillers och opererat mig. För att hänga med eller nåt? Men inget av det där var norm för 10-20 år sedan och tjejer var ändå jättesnygga på den tiden också. Hur kan normen ha blivit så extrem?

      Såg ett gammalt 90 day… igår och Stacey Silva var där. Jag reagerade över förändringen och tyckte faktiskt det var sorgligt att hon/de inte var nöjda med sig själva då. Då påpekade sambon att hon ändå redan gjort ingrepp i det gamla avsnittet…

      Har gjort noll ingrepp, aldrig haft extensions, lösnaglar, lösögonfransar. Använder hårprodukter samt färgar håret och använder makeup. Tränar för att hålla igång men aldrig haft en tanke på att ändra kroppsform. Går inte på diet eller äter massa proteinpulver eller kvarg ?. Allt verkar vara så jobbigt om man har ett liv som kretsar kring sådant.

    Såg nyss Alexandra och Desirée i Nyhetsmorgon. Jag har aldrig följt eller varit målgrupp men snappat upp, så jag vet inte hur de är, men blev förvånad över att Dedirée sa så lite. Hon sa att hon är mäklare, men kändes ändå lite osäker och vände sig bort när hon fnittrade.
    Jag ska nog ta och se den där dokumentären.

      Jag tyckte att dokumentären var ganska tam och oproffsigt gjord. Kändes lite som ett skolprojekt typ.

      Ja hon kändes väldigt osäker och tittade inte ens på Alexandra

    Jag tycker det är synd att Julia inte trivs och är nöjd med sig själv utan behöver allt detta.

    Jag tycker att det hemskt att så många unga tjejer blir influerade av att göra injektionsbehandlingar med fillers och att influensers ofta ger en felaktig vinkling av att fillers är så ”ofarligt”.

    Lyssnade på en plastikkirurg som pratade om detta med fillers och som sa hur vanligt det är att fillers i ansiktet börjar ”vandra” samt att genom röntgenbilder har man kunnat sätt att fillers kan stanna kvar i ansiktet upp emot 10 år. Alla fillers binder vatten så med tiden ger detta ett ”plufsigt” resultat. Att även säga att man bara kan ”ta bort” fillers stämmer inte heller, så enkelt är det inte.

    Denna kirurg hade även slutat med att göra tear trough (fillers under ögonen) då han ansåg att det inte gav ett bra slutresultat. Risken att fillers börjar ”vandra” är hög och kan till och med hamna bakom ögongloben.

    Jag tycker att det är helt sjukt hur normaliserat det blivit med injektionsbehandlingar.

    Det tråkiga är väl oavsett om de berättar om sina ingrepp , visar upp sig osminkade,lägger upp insta vs reality osv så påverkar de ju ändå tänket att man måste visa upp sig som perfekt. Ta de perfekta bilderna från de perfekta vinklarna i det perfekta ljuset och som grädde på moset även använda diverse filter som förvanskar verkligeheten. Jovisst det finns bodypositiva konton och säkert vacker utan spackel konton men oavsett vilka konton man ser i flödet så tror jag att många iallafall får mindervärdeskomplex och känner sig otillräckliga. Man kanske inte alls är glad över sina valkar och sin övervikt och orkar inte studsa runt och låtsas som om att man triiiivs med livet och är obrydd över att visa sig lättklädd. Man behöver inte heller vara överviktig för att ha komplex och inte känna att man duger och passar in när samhället numera fullkomligt spottar ut bilder på fixade människor.

    Det är en sorglig värld vi lever i. 90 % av tiden på jorden fokuserar människorna på kroppar, utseende, ytligt osv. På kroppar liksom. Tänk om 100-200 år när folk frågar sig ”Vad gjorde människorna för 200 år sen?” Så otroligt tragiskt hur vi spenderar vår tid på jorden.

    Jag tycker framför allt att kvinnor som genomför plastikoperationer (inkl. Fillers m.m. – är inte helt bevandrad i terminologin) ska vara helt transparanta med det. Det kanske leder till ökad normalisering, men är det inte också jätteviktigt att bli påminda om att många kvinnor inte föds supersnygga. Jag skulle önska att kvinnor, primärt influensers då eftersom det är de vi pratar om, är öppna med hela processen av plastikoperation. Hur mycket det kostar, hur många de gjort, hur ont operationen gjorde och tiden det tar att läka. Jag ska ärligt säga att jag är livrädd att vi lever i/ är på väg mot ett samhälle där du är minoritet om du inte gjort en plastikoperation.

      Jag fattar faktiskt inte rädslan med att va öppen med det man gjort/gör! Har själv fillers i läpparna och botox, är 100% öppen med det men min erfarenhet är att omgivningen tycker man är märklig som är ärlig och öppen om ingrepp man gjort. Nämner det ju aldrig helt random men kommer diskussionen upp skulle jag aldrig dölja eller förneka vad jag gjort.

    Och Paow har träffat en ny kille.

      Gött! Bästa sättet att komma över nån (enligt mig, det tycker såklart inte alla) ?

      Har hon ngn instagram nu? Nyfiken

        Ja, men kommer inte på vad hon heter där.

    Och det ska komma från henne. Vad är äkta hos henne?

      Inte mycket.

      Det är löshår, hårtransplantation, näsoperationen, lösfransar, browlift, lösbröst, cellulitbehandling, elektrisk hårborttagning, opererar mäsan(låter alltid täppt) fejk-läppar, mm

      Inte mkt som kom när hon föddes med andra ord!

      Bingo ligger däckad i korridoren på ellery Beach house och det delar hon på story???!!!

      Skämskudde

      Å andra minten är hon djup med kristove.

      Säljer träningsprogram men beställer en lång lista på fettförbrännande pulver och piller.

        Glöm inte body fillers i rumpa och höfter

    Jag följde den kroppspositiva personen som plötsligt blev smal, utan kommentar kring förändringen. Kändes som för några år sedan när man gillade nån Facebookgrupp som hette typ ”Alla vi som gillar glass” och när den fått massa likes bytte den namn till nåt till nåt rasistiskt eller annat absurt.

    Hon har ingen skyldighet att berätta att hon opereras men fan, vad lurad jag kände mig när nån jag litade på och såg upp till helt plötsligt bytte riktning på sitt innehåll. Hade hon skrivit typ ”jag är också bara människa och nu orkar jag inte INTE vara en del av normen längre, hoppas ni förstår” så hade det känns mycket bättre för mig.

    Nu har jag blockat henne så jag inte ska behöva se henne pga blir så irriterad haha.

      Håller med!

      Jag håller verkligen med! Självklart ska alla som önskar få gå ner i vikt utan att motivera eller argumentera för det. Tycker däremot att det är mycket konstigt att under flera år profitera på följare som vill ex. vill se kroppspositivitet, ha vissa typen av samarbeten etc. och sedan i en kovändning byta innehåll utan en kommentar.

      Jag tycker man har som influencer har ett ansvar att i vart fall ge en heads up att flödet kommer att förändrats rejält från det tidigare. Kanske särskilt om det rör mer ”känsliga” grejer. Förstår att man bara kan sluta följa (vilket jag också gjort), men tycker ändå det känns fel.

      Vem?

        Cassandra

    Alla alternativen är dåliga. Så länge vi värderar kvinnor i första hand efter utseende så kommer utseendefixeringen att kvarstå, oavsett om man främjar kroppspositivism eller superfejkat sexdockeideal. Tror aldrig man kan leva ett genuint lyckligt liv om man i första hand värderar sig själv utifrån externa utseendeideal. Kan man istället leva som man innerst inne vill utan att fundera på om nån tycker att låren är tjocka och gropiga eller magen är ful eller brösten för små/stora/hängiga så tror jag förutsättningarna blir bättre för en lyckligare tillvaro. Säg att du nu bestämt dig för att strunta i vad folk tycker om din kropp, tar på dig kläder du gillar och gör något som du själv tycker om och det första du får höra är ”vad fin och kurvig du ser ut i den där klänningen”. Kan ju tolkas som ett positivt budskap MEN istället för att fokusera på att en person ser glad och nöjd ut medan hon gör nåt hon gillar så hamnar fokus istället direkt på hur hon ser ut, som om det verkligen vore det viktigaste vi kan uppnå i livet.

    Hur kan man säga om sig själv att man är en 10:a. Snacka om storhetsvansinne. Vilket enbart det gör så att man blir högst en 7:a.

    Hon är ingen 10:a med allt det extra. Hon är mer en 10:a på den högra bilden isåfall. En 10:a är för det första någon som är naturligt vacker. Man blir ingen 10:a pga plast, botox, fejktänder osv. Tvärtom. Kim Kardashian t ex är en 2:a enligt mig. Hon är ju bara plast, det är inte attraktivt tycker jag.

    Ren hud, rosiga kinder, fräscht hår, hälsosam kropp, glad och snäll utstrålning, naturlighet – det är en 10:a i min värld. Men alla tycker vi olika.

      Exakt, håller helt med. Hon är ju skadad av detta sk mode

      Men usch. Hon får väl tycka precis vad hon vill om sig själv? Med din attityd så borde du isf ligga på minus.

        ”Hon är ingen 10:a med allt det extra. Hon är mer en 10:a på den högra bilden isåfall.”

        Det var vad hon skrev och du tolkade det som att hon kritiserade hennes utseende generellt. Feltolkning=minuspoäng.

      Fast säger hon att hon är en 10:a? Hon känner sig som en 10:a. Och det kan alla göra om man piffat till sig.

      Skillnad på att säga att man är en tia och att säga att man känner sig som en tia.

    Alltså gäsp.
    Roligt ändå att de här instatjejerna tycker att det perfekta är lösnaglar, löshår, tandblekning mm.
    För många andra är det just så vi inte vill se ut, eller betraktar som vackert alls..

      Men håller med! Det bästa jag läst idag ?

      Nej tyvärr är det bland det fulaste jag vet

      Exakt, avskräckande exempel. Bra att hon skriver vad hon gör så man kan undvika det. Vill inte se ut som en plastdocka ??‍♀️

    Man kanske kan kalla mig trångsynt men jag är ganska emot ingrepp. Man får göra vad man vill med sin kropp, men tycker det är fruktansvärt att människor och då framförallt tjejer mår så dåligt över sin naturliga skönhet att man vill göra om sitt utseende. Det är även obehagligt när man ”zoomar ut” och ser det hela från ett större perspektiv, där man kan se att ingrepp styrs av trender. Om några år är det nya trender som är idealet och då måste man rekonstruera sig återigen för att känna sig vacker.

    Frågan är bara hur man löser detta problem. Önskar det fanns något man kunde göra.

    Varför låtsats hon som om hennes normala utseendet att tvinga fram en dubbelhaka?
    Om hon hade gjort en vanlig selfie hade det ju varit mer rättvisande

      Det är ett vanligt trick flunsorna gör när de inte vågar visa sitt vanliga utseende. De maskerar osäkerheten med en ful ”skojsig” min så folk säger att de inte alls är fula/alldagliga utan det är minen som gör dem så.

    Jag tycker det var oväntat bra skrivet av Julia. Visst man kan tycka att naturligt är bäst, men för henne skulle det ju innebära typ att hon blev arbetslös så lite mycket begärt.

    OT: Antonijas outfit på Lollapalooza ?

      Känns inte som en tillfällighet att hon filmar artister, taggar dem och sen filmar sig ned på kroppen. Nytt sätt att ragga!

      Varför går man omkring i stringtrosor offentligt?

        Nu ska jag gissa vilt. Man vill ha uppmärksamhet? Är jag nära med den gissningen?

          Förmodligen haha jag tycker dock det är ett märkligt beteende

        Arafat i string. Finfint!

          Hade han string ush

        Hon är desperat.

        Fattar inte heller varför man vill gå runt och visa rumpan bland folk, i stringtrosor… men ja hon vill väl ha uppmärksamhet.
        Ja jag vet att folk ska få klä sig som man vill men jag tycker det har gått lite för långt…

      Passar väl på Coachella eller Burning man. Men är det den klädstilen på Lollapalooza också? Ser inte så ut av det lilla man ser av de andra i publiken.

      Men så hemsk haha.
      Tycker Hanna Persson ser ut som hon försökt för mycket att vara festivalcool och har knähöga moccastövlar mitt i sommaren

    Tycker någon som ser mänsklig ut är mycket snyggare än någon karikatyrisk docka.

    Man kanske borde le normalt istället dock på sin tinderprofil men är helt okej om man vill förmedla att man är busig.

    Julia är inte ärlig med alla hennes skönhetsingrepp.

    Hon har gjort bodyfillers vid höfter/rumpa och det har hon aldrig varit öppen med.

    Så varför hycklar hon?

    Hon, och alla andra influencers, har ett fjärde alternativ – att kontinuerligt lägga ut bilder som den till höger utan att göra en grej av det. Normalisera det som faktiskt är det normala. Inget ”insta vs reality” utan bara helt vanliga inlägg utan ett tillrättalagt yttre eller ”förskönande” filter. Osminkat, ovinklat, oretuscherat, ostylat och ofiltrerat – hur j-la svårt kan det vara att göra det om man nu på riktigt bryr sig om unga tjejer och hur de påverkas och mår?! Då skulle jag kunna börja ta influencers på allvar.

    Oj så hon set opererad ut. Helt i onödan

    ”Jag vill tipsa om denna PT-träning som gjorde att jag gick ner i vikt” (fast säger inget om ballongen hen under ingrepp fick ner i magsäcken för att inte kunna äta)

    ”Jag vill tipsa om dessa squats för att få denna runda rumpan jag fått” (fast säger inget om fettinjektionerna hen får titt som tätt för fyllig bak)

    ”Jag vill tipsa om denna fantastiska kräm som ger mig glow och tar bort fina linjer – den fungerar!” (fast säger inget om alla behandlingar på salong var och varannan vecka hen kör inklusive botox)

    ”Jag vill tipsa om……..”
    BLA BLA BLA …….Jag skrattar åt hela pengakarusellen, falskheten och utseendehetsen och äter vad f*n jag vill, väger vad f*n jag vill, bär mina linjer runt ögon och mun, blek och flammig så som en människa kan vara och lever på ?✊? Att jag lever syns, att jag åldras syns och för mig är det väldigt okej och jag hoppas så innerligt att fler tillåter sig att bara vara om man vill det . Det borde vara trenden ?✊❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.