Bilder på barn och pedofiler

Jag la upp denna på instagram men den blev nedtagen pga halvnakna barn. Jag förstår att Instagram bara menar väl och jag uppskattar deras regler mycket för att skydda barn. Men här på bloggen vill jag visa den ändå, jag tycker att bilden är fin på oss och jag anser inte att barnen visas upp fel.
Bildkälla: Isabella Löwengrip blogg

Att det här inlägget kommer som en uppföljare till morgonens inlägg om ”Dumpen” är en ren slump, men nog finns det en röd tråd alltid.
Isabella Löwengrip postade den här bilden på Instagram, som efter ett tag tog ner den.
(Jag har censurerat bilden här ovan)


Bildkälla: Isabella Löwengrip blogg

Isabella säger sig inte riktigt förstå Instagrams anledning att radera bilden utan tycker mest att den är fin.
Hennes läsare förklarar närmare vad det är som är en smula problematiskt med den, och ifrågasätter Isabellas princip att inte visa barnens ansikten, samtidigt som hon publicerar halvnakna bilder på barnen – som den här – utan vidare konsekvenstänk.

Håller ni med läsarna eller tycker ni som Isabella?

158 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  En del bilder hör hemma i ett fotoalbum i hemmet och inte på nätet.
  Jätte lätt att få tag på bilder i dag då det är förälderens ” rätt” att lägga ut vad de vill.
  Sunt förnuft är så ovanligt i dag att det nästan har blivit en superkraft.

   Fast bloggar handlar ju om att dela med sig av ditt liv så vore konstigt att inte dela några bilder från sina dagar med sina barn då. Tror Isabellas bilder på bloggen är skyddade och inte får spridas vidare, dessutom så döljer hon ju barnens ansikten.

    ”Inte får spridas vidare”. Den som sysslar med barnp0rr bryr sig nog inte om copyright.

    Man kan blogga om sin vardag utan att visa hud. Vill någon leta upp ILs barn så är det nog ganska lätt utan att sett deras ansikte.

    Jasmin
    Man får inte piratkoperia heller men det stoppar inte folk .

    Det går ju att dela med sig av andra bilder? Du låter lovligt naiv om du tror att dessa bilder inte kan spridas vidare trots art de är skyddade.

     Är det då bra eller fel att denna blogg informerar och sprider till eventuella pedofiler att det finns en bild på halvnakna barn inne på en annan speciell blogg? Det är märkligt hur vissa som är emot IL alltid har ”svar” på allt. Skulle inte kalla bilden för barnporr, det är bara sjukt och äckligt men I get yout point även om jag också läser att ni helst vill skamma IL.

      Jasmin
      Jag har samma åsikt oavsett vem det är.
      Vore det Carola, Bianca, Nellie m.m så hade jag inte ändrat åsikt.

       Fast det var inte svar på frågan Flundra. Är det bra att denna blogg informerar eventuella pedofiler var det finns en bild på halvnakna barn? Ingen svarar på det hmm

        Bloggen informerar väl andra föräldrar att det kan vara olämpligt lägga upp bilder på lättklädda barn?

         Och därför måste hon visa Isabellas bild? Syftet är ju klart att skamma Isabella, och få många kommentarer. Ser kommentarer här om hur omdömeslös Isabella är. Om denna blogg bara vill ha diskussion om bilder på halvnakna barn och informera föräldrar om hur fel det är att lägga upp så borde inte inlägget behöva handla om Isabella. Konstig rubrik också som någon annan påpekar.

          Jag håller med dig Jasmin. Det här inlägget är bara en del av samma uppmärksamhetssökeri.

          Off topic, vad hände med Sheila? brände Isabella broarna igen?

           Mera offtopic men väldigt feelgood, in och följ @elliotbakar! Tips Camilla!

           Vadå vad hände med Sheila? Brände broarna igen? Det har väl inte hänt något med Sheila, de träffades ju härom veckan och planerar att kanske börja podda igen ju.

        Jasmin
        Bloggbevakning tar upp en ”rättighet” som i sin tur betyder att barn kan fara illa. Der får även folk att tänka en gång extra på barnets integritet.(hoppas jag i alla fall) Många föräldrar är helt gränslösa och skriver mycket 1nt1mt om barnen när de är sjuka, har vattkoppor, är ledsna m.m

        Bloggbevakning har tagit upp flera gånger hur barn exponeras på nätet av sina föräldrar. Många skapar hela sin identitet på en blogg eller instagram genom vad barnet gör. De tjänar mer pengar och klick om de skriver om sina barn och det är fel av alla. Ett barn ska inte vara ett varumärke för en vuxen människa.

        Der var svårare att få tag på bilder innan internet och i dag tänker inte föräldrarna på hur lätt det är att förse folk med bilder.

         Förstår att det är svårt att svara på och bortförklara det faktum att denna blogg informerar pedofiler var de kan hitta en bild på halvnakna barn. Är det bra eller är det fel Flundra?

          Nej det är inte bra, men ska saken dras till sin spets så är det bara att googla på vissa ord. Isabellas bild låg ute flera timmar innan detta inlägg gjordes och de som vill ha bilder har redan spridit det åt andra.

          Om folk går till Isabella och tar ner bilden pga p3rv3rs10n3r pga det CamCam skrev så är problemet större än vad folk vill tro. Det behövs starkare riktlinjer för minderåriga barn.

          Skulle tippa på att majoriteten av oss som hänger här är kvinnor. Man pratar oftast om det manliga könet och sällan om det kvinnliga.

          Tycker att det är bra att CamCam målade över bilderna.

          Men snälla, tror du att det är så att dom går in på Bloggbevakning för att se om det ev. lagts ut bilder på något halvnaket barn?
          Om dom letar barnbilder så går dom väl in hos bloggare som har barn?

      Jag tycker ofta du har vettiga kommentarer men håller inte med dig denna gång. Din fråga är retorisk och det finns bara ett rätt svar på den så som den är ställd. Därför får du inget svar på den.
      Vad gäller bilden hon lagt upp är det hennes val och hon får leva med konsekvenserna. Hon har lagt upp ett flertal fina bilder från båtutflykten och normalt funtade människor ser en mysig familjedag på sjön. Baksidan är att det finns människor som samlar bilder från sociala media och säljer dem vidare till människor med avvikande intressen. Helt oskyldiga bilder tas ur sitt sammanhang och hamnar i ett mycket mörkare och sjukare sammanhang. Bilder som sedan hamnar i bibliotek tillgängliga för exempelvis pedofiler. Dessa människor bryr sig väldigt lite om upphovsrätt och integritet.

       Anonym 18:15
       Om det är mig du menar så förstår jag din poäng. Men världen är så sjuk och störd i dag att det är svårt att släppa på det mörka tänkandet. Man blir matad varje dag med information om just barn som far illa och att det har blivit lättare att grooma barn i dag.

       Jag tycker att bilden är jätte fin, men samtidigt så passar en del bilder bättre i den privata kretsen. Det är tyvärr så klimatet på nätet har blivit.

        Min kommentar var till Jasmin. Jag håller med dig i dina kommentarer. Att föreslå självcensur vilket det skulle vara att undvika att ta upp att folk sprider bilder på sina barn är en helt galen väg att gå. Om folk förstod risken med att sprida bilder på barn i offentliga kanaler behöver inte det tas upp överhuvudtaget. Det blir en ickefråga.

         Föräldrar vill bara ha rättigheter och inga som helst skyldigheter. De värsta föräldrarna är de som filmar barn under 3 år som är hysteriska och försöker få barnen att säga vad de har gjort för fel. (Typ att de fick en tillsägelse om de inte lyssnade första gången)

         Jag har inga barn själv men det känns så fel när de ska försöka ”uppfostra/ tillrättavisa ” små barn som gråter. Det känns som en rejäl kränkning då det filmas för att andra ska skratta åt situationen.

   Håller verkligen med! Har en vän som lägger upp massor med bilder och filmer på sina små liv. Ibland är dom nakna, och ärligt talat blir jag förbluffad över hur hon tänker eller om hon ens tänker. Öppen profil, några hundra följare och sådana filmer och bilder känns helt galet. Har inga barn själv, men i framtiden om jag får skulle jag aldrig vilja riskera att bilder på mina barn skulle komma i fel händer.

   Konstig rubrik på inlägget.. Kan ju tolkas som att det menas att dom vuxna på bilden är pedofiler.. Tycker ofta rubrikerna är knepiga!

    Eller hur, som att det ska föreställa bilder på barn och bilder på pedofiler????

   Håller med. Ännu bättre förnuft hade varit att barnen haft en t-shirt eller skjorta på sig som Paul. Numera ser man ofta barn ha speciella badkläder som håller borta de farliga solstrålarna.

   Flundra
   Varför börjar du alltid dina svar med namnet på den du svarar?
   Alla kan se vilken kommentar du svarar, du är medveten om det va?

    Anonym 18:26
    Det beror på vana från mIRC tiden.
    Sedan blir det även lättare för mig när jag ska svara på vad andra skriver.

     Flundra
     Fortsätt gärna med det.

  Ja jättefint foto! Men hade aldrig delat den ifall man har så stor plattform som hon påstår sig att ha. Absolut på en privat instagram, Facebook eller rama in hemma för det är inget fel på bilden, men det är väldigt lätt att den sprids och hamnar på fel forum. Hade inte känts så kul för barnen

   Krav på heltäckande kläder känns fräscht!!!!

    Läs igen. Det är inte det Aa skriver.

    Nej, däremot krav på läsförståelse.

   Fast tror inte bilderna på Isabellas blogg får spridas, skyddade foton, det är bildstöld i så fall tror jag. Sedan så döljer hon ju iaf ansiktena. Det är val ganska normalt att visa bilder från en båt när de badat när de är iväg på en sol/bad-semester. Det flödar av barn med halvnakna kroppar på instagram men det var ju väntat att just en bild av Isabella skulle tas som exempel och visas upp här. Sedan att Isabella inte förstår instagrams anledning håller jag inte med om, hon skriver ju att hon förstår och uppskattar det.

    Jag tror nog att en pedofil som samlar in bilder att sprida har begått betydligt värre brott än att sprida skyddade bildern😂

    Du har ingen koll alls på vad pedofiler gör va?

    Alla bilder som används utan tillstånd ifrån den som äger den är bildstöld. Den som har tagit bilden är ifrån början ägaren av en bild, det gäller även när du fotar med en mobil. Sedan så kan ägaren välja att sälja/överföra nyttjande-/användningsrätten till någon annan. Och kan du inte högerklicka på en bild så kan du ju alltid skärmdumpa.

    Men det är alltid en stöld att ta något utan tillåtelse, oavsett vem det är. Skillnaden är väl främst hur dyrt det blir om de blir förbannade? Och kanske även hur stor skada det har gjort? Där har jag dålig koll. Men din suddiga fyllebild är lika mycket din som Isabellas bilder som hon själv tagit är hennes. (Att användningsrätten senare kanske flyttas när ni väljer att ladda upp dem på en plattform likt ig eller bloggen är en annan diskussion, men den orkar jag inte ta nu för jag vill äta middag) 😀

    Och eftersom detta kommentarsfält är ett jävla minfält av ilska och ironi så vill jag vara tydlig med att jag inte försöker låta dryg. Jag ville bara dela med mig av lite kunskap 🙂 <3

     Men det är väl inte det som är fråga nu. Huruvida det är bildstöld att använda. Det har väl ingen ifrågasatt? Frågan är väl vilken skada man riskerar att göra sina barn.
     De som sysslar med barnpornografi gör ju per definition redan något olagligt, tror inte de bryr sig om copyright-problematik.

     Utöver det, så tycker jag det är olämpligt att visa denna typen av bilder, likaså ansikten, likaså ingående beskrivningar av vad barn tycker, tänker, känner och tänker. De har inte gjort ett medvetet val att dela med sig av sina liv – de KAN inte göra det. Hög tid att detta blir hårdare reglerat, eftersom man uppenbarligen inte kan lita på gemene influencers omdömesförmåga.

      Jag håller helt med dig. Alldeles för många i det här kommentarsfältet fokuserar på helt fel saker. Visst, Isabella tycker att bilden är fin. Men den är väl lika fin om bara hon och familjen ser den? Varför ska hennes tyckande trumfa över barnens säkerhet och integritet? Hur alldeles för många människor resonerar kring det sätt man exponerar barn på internet är helt uppåt väggarna. Man kan ju bara ta den enkla frågeställningen: hur känner barnen inför att bli exponerade på det här sättet? Tror ni att Isabella har frågat?

       Men hon täcker ju för deras ansikten, hur är inte det att tänka på integritet och säkerhet. Hon ville visa bilder från dagen och de var på en båt badandes i värme, är det särskilt konstigt då att barnen är halvnakna. Skulle hon bett dottern dra på sig en tröja för vi ska ta bild? Får inte bilder visas så kan knappt bloggar existera. Isabellas barn är med all säkerhet medvetna om att mammas foton hamnar på blogg och instagram och dottern verkar vilja vara med på bild i hennes kanaler. Ibland tycker vissa det är fel att täcka ansikten också.

        En pedofil kanske gärna tittar på något annat än ansiktet?

    “Jaha, är det olagligt att sprida dessa bilder? Ja men då gör jag inte det”

    Sa ingen pedofil någonsin.

  Tyck vad man vill att posta sånnahär bilder MEN vilken sjuk människa skriver sådär om någon annans barn? ”när din dotter svankar, visar mage och det som ska bli bröst”, asså förlåt men det gav mig sånt sjukt obehag att titta på bilden och få ner de orden från den

   Håller med, snacka om peddo-vibbar av att personen ens tänkte på det viset när ett glatt barn står bredvid syskon och föräldrar på badsemester. Snacka om överdrift. Hennes beskrivning låter mer som någon av Biancas Caia-reklamer som anmälts för att vara för sexistiska…

   Håller med, obehaglig kommentar. Folk som sexualiserar små barn och ens tänker så, så sjukt. Vadå svankar… flickan är sju år.

   Ja och så tänker jag att nu är det badsäsong får rysningar om något äckel smygfotat mina barn när de är på badplatsen och badar med sina kompisar.

   Sån tråkig utveckling också att barn sexualiseras mer och mer. Klär sig mer som vuxna och dansar som vuxna på TikTok.
   Nä det borde införas ett totalförbud mot att lägga upp bilder och filmer på barn. Tror även det hade varit bra med 18-årsgräns på sociala medier.

    Fattar inte ens föräldrsd som tillåter stringbikini på sina 14-åringar.
    Eller läter ungarna hålla på med snapchat o tiktok.
    De har väl fullt upp med sina egna sociala medier för att bry sig.

    Gå bara på vilken tueistfälla som helst, Liseberg eller grönan så ser man unga flickor och tonåringsr med shorts där halva röven hänger ut.

   Ja, kommentaren var sjukt sexualiserande😐

   Meningen med kommentaren är att skicka en signal som skapar obehag. Att påminna föräldrar om att det finns människor där ute som tänder på barn. För de flesta är det helt obegripligt att se på ett barns kropp så som kommentaren beskriver det. Men verkligheten är annorlunda och det är mot den verkligheten vi behöver skydda våra barn och inte utsätta dem i onödan genom att göra våra fina semesterbilder tillgängliga för okända.

    👍

   Håller med! Obehaglig kommentar som direkt sexualiserar barn. Blev illamående!

    Välkommen till verkligheten, här sker det dessutom värre saker än det.

  Jag tycker att man kan spara såna här bilder i det privata familjealbumet och inte dela dem på internet oavsett om du är en kändis eller inte . Är man dessutom en offentlig person med en massa följare så ska man definitivt inte dela den här typen av bilder på sina barn.

  Har en bekant som jobbar som polis mot barnpornografibrott och precis som kommentarerna till hennes inlägg säger så handlar det ju inte om att det är en stötande bild utan om att det används i helt sjuka sammanhang. Dessa personer tar bilder varsomhelst ifrån och är tyvärr en riktigt baksida med dagens digitala samhälle.
  Hemskt men tyvärr dagens sanning.

  Pedofiler gillar dock ”vanliga” bilder/videos på barn också.. https://vm.tiktok.com/ZMNAVhWmE/?k=1

   Fy fan 🤮

   Viktigt budskap! Tack för att du delade.

   Tänkte på det också när jag läste kommentarerna ovan om att vissa bilder hör hemma i fotoalbumet. Vill man vara helt säker så ska alla bilder vara i fotoalbumet.

  Nej, nej och nej! Dessvärre tror jag att Isabella medvetet lagt ut bilden för att provocera och få fart på kommentatorsfältet.

   När lägger hon ut något för att inte provocera? Allt för ett extra klick eller kommentar.

   Klart att hon medvetet lagt ut bilden, men varför inte, det är en trevlig fin bild. En familjebild från dagens båttur, och att vissa sexualiserar barn är ju bara konstigt. Hon hade lagt upp denna och flera bilder på hela familjen där barnen endast har badbyxor, det var i ett flöda på story tror jag så bilden hade inte lagts upp som ensam post. Bra hon lagt ut den på sin blogg kanske för då blir det content här och massor av kommentarer härinne 😉 Onödigt dock att diskutera hennes barn här kan man tycka.

    Det är ju dock enkelt löst. Isabella kan börja med att INTE inkludera sina barn överhuvudtaget på sina kanaler som i slutändan handlar om att hon ska casha in? Hur svårt kan det vara?

  Jag vet inte om jag är fel ute. Men vill man inte hellre att pedofiler samlar på sig den här typen av bilder, än bilder där barn faktiskt på riktigt tar skada och blir utsatta på riktigt?

   Det känns som du är fel ute. Jag vill då inte att några oskyldiga bilder på mitt barn ska hamna i fel händer på någon sjuk människa. Därför har jag stängs profil och delar ingenting ”avklätt”.

   Det är ju lite samma sak som när vissa tycker att man ska ge pedofiler material där barn inte kommer till skada. Men det verkar inte vara rätt väg att gå då det istället normaliserar allt vilket inte leder till färre övergrepp.

   Det ena exkluderar inte det andra. Så enkelt är det. Om en person vill ta det steget att förgripa sig på ett barn så gör personen det även om den har tillgång till alla bilder i världen.

   Det finns inga bättre alternativ när det gäller peddos. Det är noll acceptans som gäller. Det är störda människor som inte ska uppmuntras eller accepteras på något vis.

  Jag tror att det måste till en lag för att folk (läs föräldrar) helt enkelt inte fattar att de begår ett integritetsövergrepp på minderåriga då de lägger upp filmer och bilder på sina barn. Det är naivt och korkat på exakt samma nivå som när gamla människor lämnar ut sina kontouppgifter till en okänd människa som ringer upp dem.

  Vart är flytvästarna tänker jag!

   Används kanske när båten är i rörelse.

   ”OBS; innan ni ser alla bilder och blir upprörda av att det saknas flytvästar på barnen så vill jag berätta att när vi väl seglade hade barnen västar på sig men när vi hade ankrat och skulle bada/hade badat när båten var still tog dom av sig flytvästarna.”

    Hon vet inte hur fort en barn sjunker.

     Om de är simkunninga barn är det inget konstigt att de är i närheten av vatten utan flytväst så länge föräldrarna är nära.

     Precis! Och vart är isdubbarna och brandfilten?

  Borde kanske vara förbjudet att lägga ut bilder på barn överhuvudtaget på sociala medier

   Jag tycker faktiskt det, det är människor och de MÅSTE få välja själva om de vill vara med eller inte vara med på sociala medier.

    Tur att Isabella iaf döljer barnens ansikten då, och visar hon inte barnen på bilder så får hon skäll för det och kommentarer om att hon inte bryr sig om dem och inte umgås med dem. Minns för några år sedan då var det duskussioner om att det var fel, tramsigt och sexistiskt att småflickor skulle dölja brösten med bikiniöverdel och toppar men nu är det ist fel att flickor är utan överdel. Och ja det handlar om flickan, ingen hade sagt något om det bara var pojken som hade bar överkropp.

   I så fall borde ser vara förbjudet med barnskådespelare också. Och reklam.

   Och nej de gör inte jämförbart med typ Arnolds liv, men det är defintivt jämförbart med enstaka foton. De är vad satt sociala medier är nytt som gör att vi ser det som en helt egen kategori.

    Tycker att det är en annan typ av fråga. Man kan diskutera hur rätt det är att barn ska ”jobba” och bli kändisar på tv när de inte vet konsekvenserna osv. Det är dock kontrollerat på ett annat sätt. Men att det inte finns något skydd mot att barn ska dokumenteras (ibland dagligen) och läggas ut för alla som vill se av sina egna föräldrar är en annan grej. Många gånger i privata situationer och folk som kommenterar deras utseende

    Nu handlar i och för sig denna diskussion om riskerna med att lägga upp bilder på halvnakna barn på sociala media.

   Och förbjudet att lägga ut ”titta vad snygg jag är bilder” på flunsor.

  I sig är ju bilderna helt oskyldiga och jag vill gärna tycka att det är ok eftersom bilderna är just väldigt harmlösa. Men i dagens läge med alla sjuka människor som hänger på internet samt att man absolut inte har någon som helst kontroll över bilderna när de är publicerade, skulle jag aldrig publicera en sån bild på mina barn. Finns för många potentiella risker som jag ser det.

  Jag håller med Isabella och vissa av läsarna som kommenterat, som Linda. Flickan är sju år, det måste väl vara okej att vara naken om överkroppen för henne likaväl som för en pojke. Det är väl någon som anmält bilden för om man tittar på instagram finns det massor av bilder på barn som är halvnakna.

   Vad som diskuteras här är inte skillnaden på pojkar/flickor, utan alla avklädda bilder på barn. Jag delar bedömningen ovan att det behövs en lag som skyddar barnen mot sådan här omdömeslöshet. Jag arbetar i domstol och genom vad jag ser i jobbet värnar jag extra starkt om att barnen behöver skyddas bättre, även vad gäller barnens eget surfande. Internet är inte barnvänligt.

   Självklart är det okej att barn är nakna. Frågan är om det är ok att publicera bilder på nakna/halvnakna barn.

  MM är väl den som postar/postat mest bilder på lilleman.
  Hon har förresten signerat ett foto med autograf till ett fan. Tur han skickade med ett frankerat kuvert också 😅
  Blev hon inspirerad efter helgens turné kanske?

  Finns ingen anledning att posta dyligt vem har Möja av se andras barn halvnakna? Nej just,.tänk till!

   Vad är det för nöje man ska få av att se ett naket barn, menar du? För min del gör det nämligen varken från eller till om de är nakna, halvnakna eller fullt påklädda. Sen kanske man inte gillar barn och tycker det är helt ointressant att se andras barn, men även då har väl påklädningsgraden noll betydelse.

    Det är inte normalfuntade människor som är problemet utan vuxna som fantiserar om barn.

  Det är ju samtidigt det här resonemanget som gör att man skapar en skräck/moralpanik kring helt oskyldig nakenhet i samhället. Små barns nakna kroppar är helt odramatiska. Alla har vi ju sprungit omkring nakna på sommaren, och på nåt sätt tycker jag att det är en härlig sommarupplevelse som småbarn ska få fortsätta njuta av. Flickor utan bröst ska inte ens behöva fundera på att täcka över brösten om de inte vill. Ska vi bli som USA (wannabe-Afganistan) där nakenhet eller svordomar är livsfarligt men att bli skjuten i skolan, kyrkan eller varsomhelst är helt ok? Sen kan man som vanligt föra diskussionen om i vilken utsträckning det är lämpligt att lämna ut sina barn på sociala medier.

   Det är odramatiskt för oss normala människor, för vi ser bilderna för vad de är. Men det finns så många sjuka människor som ser och använder detta på fel sätt och det viktigaste är ju att skydda barnen så de inte utsätts för detta för att föräldrarna minsann vill kunna visa upp…

    Tänk på 70 och 80-talet då var det normalt att fota barn helt nakna och barn var nakna på stranden, det var ingen som reagerade på det eller tänkte att det skulle vara något fel. Det är klart att barn ska skyddas från pedofiler men det är svårt för många att tänka sig in i att det finns så sjuka människor som tänker sexuellt om små barn. Det är obegripligt för dem flesta men tyvärr vanligare än man tror, det är skrämmande att det finns många och att de kan verka helt normala. Usch.

     Det fanns inget internet då att lägga ut bilder på, så spridningen var minimal.

   Men det är väl ingen som sagt att det är fel att barnen inte har massa kläder på sig? Det är upplägg av foto, på en väldigt offentlig plattform, som diskuteras. Tycker inte du att du borde få bestämma själv, om du vill att en bild på dig publiceras på en sida med tusentals besökare? Särskilt om den visar väldigt mycket av din kropp?

  Önskar det vore okej, men eftersom världen ser ut som den gör så är det inte okej.
  Har också massa såna bilder, och helnakna bilder på mig själv i den åldern från vattenspridaren osv. Men mamma och pappa klistrade ju in dem i vårt privata album för oss. Inte för att lägga ut för alla att beskåda i dagstidningen, vilket väl kan vara jämförbart.

   Det gjorde sina föräldrar ja. Men har du sett gamla barnfilmer? Typ introt till Madicken när de hoppar i sängen nakna? Kulturen har helt klart förändrats.

    Eller kunskaperna?

   MALIN du har så rätt. Det som sker idag är på nåt vis lite ledsamt tycker jag. Det ständiga bilder på -nu äter vi glass, -nu äter vi den här maten, -nu har lille Kalle varit hos frisören.
   Jag förstår att man vill visa det för sina stackars vänner/familj (som säkert faktiskt fullständigt skiter i om ni har ätit glass)
   Men kan man inte ha en privat sida till dom istället så kan dom som är intresserade om ungen ätit glass, hålla till där. Det är synd att folk i allmänhet känner behov att visa sig och ungarna på bilder heeeela tiden.
   Skaffa ett liv och gör saker istället för att flina upp er på bilder och fiska efter likes. Jag tror ungarna skulle uppskatta om ni umgicks med dom istället för med mobilen.

   Ett tips: Stäng av era mobiler i 24h och umgås med er familj eller vänner. Tror ni att många av er skulle bli på uselt humör under dessa timmar???? Det tror jag att 90% av er skulle bli. Fundera på varför!!!!!

    Stackars?

    Jag blir superglad om mina syskon lägger upp sånt på sina barn, även mina närmaste vänner. Vi hinner inte ses så ofta tyvärr så jag är jättetacksam att Instagram finns.

     Ja det är klart du blir glad men alla andra(om man har) vänner kanske ruttnar efter bild 98 som är i samma kategori.
     Sedan är det väldigt stor skillnad på en Svensson eller en influenser, dom har större räckvidd, you know.

     Och nope, det tar inte några sekunder att ta och få ut bilder på tex insta för du kommer fastna och kolla på nåt annat och sedan vill du koll om och vilka som lajkat bilderna och sedan ska du svara dom och skicka hjärtemoijs till alla osv osv.
     Gå in och kolla din statestik hur många minuter per dag som du använder sociala medier. Du kommer bli förvånad.
     Dom minuterna hade du kunnat lägga på ditt barn i form av ett samtal och inte som en monolog som jag misstänker att det mest förekommer hos de flesta föräldrar. Mänskligt ja, i varje fall när man prioriterar sig själv.

      Men snälla, tala gör dig själv.
      Jag lägger inte ens ut bilder när jag är med mina barn, möjligen om jag sitter som passagerare medans min man kör och barnen sitter där bak o läser eller lyssnar på radion.

      Alla glädjs vi åt olika saker.
      Jag följer bara de jag bryr mig om ”på riktigt” och slipper se 500 bilder på ”kompisars barn” som jag inte bryr mig om.

      Sociala medier är olika viktigt för olika folk, you know.

    Sen tar det ju 20 sekunder att ta en bild och 10 att publicera.

    Du känns aningens bitter.;)

  Jag skiter faktiskt i om någon tar en bild på min unge och typ klipper ihop med en bild på en penis. En bild som hon aldrig kommer få se, och ingen hon känner, eftersom det är olagligt att ens inneha en sådan bild. Jag skiter i om någon snuskig person ser henne när hon badar på stranden och tänker snuskiga tankar i sitt huvud. Hon kommer aldrig få veta det ändå. Om vi bara skiter i det, så skadar det ingen.

  Sen skulle jag inte lägga upp en sådan bild som Isabella lägger upp ändå av rena integritetsskäl. Men jag tycker utvecklingen att man ska ha på barn mer och mer kläder för att skydda dem är obehaglig (såg något här som argumenterade för att barn alltid ska ha UV dräkt. Nästa bad-bruka?). Pedofilerna för allt för stort inflytande, de får sätta agendan för hela människors liv. Den blir en typ av sexualiseing i sig att hela tiden tänka att man ska skydda sitt barn från någons sexuella tankar.

   Barn ska ju iofs alltid ha uv dräkt på sig. Solen är farlig till och med här i Sverige.
   Det är liksom inte för intet som Australien leder i antalet hudcancerfall. Nya Zeeland kommer efter, med tätt följd av just Sverige.

    Stackars barn att alltid ha UV-dräkt när de badar. Hellre undvika att bada mitt på dagen samt använda solskydd. UV-dräkten skyddar ju inte heller 100% av kroppen. Smidigt visst om man är i typ Thailand med småbarn men annars finns andra alternativ.

     Ja, det finns andra alternativ. Men inget alternativ är lika bra som en UV-dräkt.
     Det är inte bara i Thailand som en sådan dräkt behövs. Som sagt, Sverige är det tredje vanligaste landet med hudcancer. Kanske just för att det är vanligt med tänket ”bra att ha i Thailand, men här i Sverige behövs det inte”

      Tycker iofs inte att man ser andra nationaliteter, främst européer då, ha sina barn i UV-dräkt. Däremot, om jag får spekulera lite, så tror jag man är bättre i andra varmare länder att inte vara i solen mitt på dagen. Badar man kl 19 på kvällen behövs inte UV-dräkt. I Sverige däremot är det packat på stranden kl 13. Kanske för att det oftast är lite kyligare på kvällen och morgonen. Och ska små barn vara ute i några timmar då så ja, då skulle jag nog köra UV-dräkt också. Men undviker det.

       I andra varmare länder har befolkningen också lite mer pigment och är bättre rustad för stark uv-strålning. Till skillnad från oss i Norden

   Eh, UV dräkter ju till främst för att skydda mot solen och mot att bränna sig.

   Jag tänker att man får väga riskerna. Att inte låta barnet bada på allmän plats pga risk för att någon tänker snuskiga tankar? Blir ett väldigt begränsat liv för barnet och risk för konstiga tankar hos barnet. Inte lägga upp halvnaken bild på sociala medier, barnet tar ingen skada av att inte finnas med där, de har inget att vinna på att bilden läggs upp så bättre att barnet får avgöra själv när det är vuxet.

   Fast alltså, ja du skiter i om en bild på ditt barn klippa ihop med något snuskigt men DITT BARN DÅ!? Vad känner hon? Jag skulle bli så ledsen om jag visste att min mamma lagt ut en bild på mig som någon sedan klippt ihop med något. Du vet ju inte om hon aldrig kommer se bilden?
   Förringa inte barn och deras känslor bara för att de är barn

   När Isabella hade uv dräkt på sina barn för några år sedan så fick hon massor av skit för att hon inte lät de bli bruna. Vissa kan helt enkelt inte göra rätt

   Att bränna sig i barndomsåren är av de största riskfaktorerna till malignt melanom.

  Jag tror INTE någon som aldrig jobbat mot den här typen av kriminalitet förstår vidden av hur finurliga dessa personer är att få tag i bilder, IL har dessutom ett öppet konto vilket gör det till ett enkelt klick.

  Att bilderna sen anses som oskyldiga i förälderns ögon – ja, ledsen att förstöra er soliga bild av världen, det finns olika grader av exponering av barnen bland bilderna som cirkulerar, vissa går igång på de här ”oskyldiga” bilderna.

  Har man inget problem med att bilder på ens avkomma används i sexuella sammanhang bland (företrädelsevis) män, så kör på, lägg ut bilder när era spädbarn och uppåt i åldrarna badar badkar, när de solar i bara trosorna och så vidare.

  Men ha i åtanke att barnet inte tagit bilden och lagt upp den. Och det är vuxna som skall skydda barnet. Hade INTE uppskattat att någon lagt upp en bild på mig utan att fråga mig först, oavsett om jag har bar överkropp eller slår kullerbyttor.

  Det mest problematiska med nutiden är hur ”vanliga” vuxna sexualiserar barn och deras kroppar och dömer ut ”barnsliga poser” och nakna överkroppar som sexuellt. Det är mer farligt än pedofilerna. Det är ungefär att jämföra med när man säger till en tjej att sätta på sig mer kläder, vara mindre flörtig och inte bli full. Vi ”vanliga” människor är så fega, vi rättar oss efter de sjuka människorna. Och det gör vi genom att uppmuntra barn till att deras kropp är sexualiserad och farlig för dom. Otroligt sorgligt.

   Va? Vad är det farliga? Det handlar ju inte om att en flicka inte får visa överkroppen vilket hon ju uppenbarligen får för sin mamma och det tas foton – helt naturligt och fina minnen i fotoalbumet hemma. Det enda ”problemet” och det som diskuteras är ju att det inte får läggas upp på instagram, alltså ingen moralpanik som barnet själv märker av utan endast en regel för att skydda dem. Dessutom måste man ju förstå att de måste ha en tydlig gränssättning och där kanske en del bilder blir borttagna ”i onödan” men hellre det än att något som är för mycket slinker igenom.

   Vilket sidospår du drar iväg på. Det är inte vad diskussionen handlar om. Inget som hindrar barn att vara barn, att leka nakna i bara gummistövlar i vattenspridaren. Att föräldrar fotar sina barn och sparar bilden i fotoalbumet och delar minnet med nära och kära. Som man gjorde före sociala media. Det handlar om att vara aktsam med vad man delar med sig av på offentliga kanaler.

   Mer farligt än pedofilerna? Jösses vilken deflektion och skuldförflyttning.

  Vad tycker ni om att posta nakenbilder i stängda grupper på Facebook?

  Jag är med i en mammagrupp med strax under 2000 medlemmar och där postar folk nakenbilder på sina barn, fast de censurerar könen med en liten emoji som om det vore ett porrtidningsomslag på macken.
  Hur kan de vara så säkra på att det bara är kvinnor i de grupperna? Det är ju hur lätt som helst att skapa ett konto med ett kvinnligt namn och hänga i liknande grupper, för man kan ju gissa att pedofiler har koll på var det sprids såna bilder på barn.

  Sen ska vi ju inte tala om alla bilder på nedbajsade barn och annat som absolut inte bör visas offentligt. Glömmer folk bort att deras barn är människor eller ser de dem bara som accessoarer? Jag blir verkligen så himla ledsen när jag ser hur andra föräldrar kränker sina barns integritet.

   Jag förstår mig inte på postande på facebook överhuvudtaget.
   Om det inte är på sin gamla soffa man vill få bortforslad mot en symbolisk summa.

   Herregud. Därför är jag inte med i grupper. Kunde inte bry mig mindre om att se nån okänd människas barn oavsett vad det gör, varför lägger man upp sånt i en grupp för okända människor?! 😱

  Att inte vuxna människor kan skilja på privata familjealbumet och det som ska krängas på nätet.
  Jag såg dessa bilder i flödet och tycker att bilderna är jättefina och jag blir glad att lilltjejen slipper ha en bikini-bh men blev samtidigt sorgsen att Isabella inte kan vara privat en endaste gång.

  Kära Isabella, för jag vet att du läser kommentarerna. Du är så fin och omtänksam med dina barn tror jag. MEN låt nåt roligt ni gör vara privat för guds skull, barnen behöver ha ett privatliv med er utan att hela världen vet vad /hur/när ni gör nåt.
  Jag förstår att du inte lägger ut allt som ni gör under ett dygn men du behöver selektera.
  Och om du inte alltid kan det så hoppas jag att du stoppar in motsvarande delar på barnens konto, för på nåt sätt har dom också jobbat med att hjälpa dig få betalt för denna och många andra inlägg du gör.
  Sansa dig lite till så kommer anständigheten som ett brev på posten.

   Ja, nu skrev Isabella att barnen måste följa med på den här resan då det är ett betalt samarbete med ett familjehotell. Hoppas verkligen att barnen får betalt. Bilden i sig gjorde Instagram helt rätt i att ta ner! Om Isabella inte förstår varför och publicerar den på sin blogg är bara tragiskt!

  Hur kan det vara viktigare att lägga ut en bild än att skydda minderårigas integritet på nätet? Fattar ej. Bilden ÄR inte viktig.

  Jag går in på hennes blogg kanska en gång i kvartalet. Varje gång undrar jag hur hon presenterar sig själv numera. Men alltid ligger samma gamla text kvar på ”About”. Varför?? ”
  Är det bara jag som stör mig på detta?

  ” Isabellas resa börjar när hon som 14-åring flyttade hemifrån och skapade sin blogg. Som pionjär byggde hon upp det som idag är nordens största plattform med 1,5 miljoner följare världen över. Isabellas blogg kan idag läsas på fyra språk.

  Isabella är inte bara en förebild inom den digitala eran. Hon är en framgångsrik entreprenör och driver bland annat Sveriges snabbast växande skönhetsföretag. Idag har hon 50 anställda och en total omsättning på 100 miljoner kronor inom de olika bolag hon är verksam i.”

   ibland när folk kommenterat det genom åren har hon svarat att hon inte vet hur man ändrar, senast i typ höstas 😛

   Hon har sagt att hon inte vet hur man ändrar header och text. Lol

   😂

   Hennes svar när någon frågade var att det står på hennes ”att göra”-lista, men att hon inte riktigt vet hur man gör, men att hon inte skulle veta det känns ju som en undanflykt. Tror helt enkelt att hon inte vill ändra för att det inte finns något att säga om henne nuförtiden som utmärker henne från andra. Det enda man kan säga numera är ju att hon är en influencer, och hon tillhör ju inte ens de största längre. Finns ju ingenting att tillägga som gör henne speciell på något sätt.

    Ja där har du nog förklaringen.

    Inte så konstigt om hon inte kan ändra, det är ju troligtvis en tidigare anställd som lagt in texten och låst den, så kanske behöver hon ett särskilt lösen för att kunna ändra texten. Finns inget att säga om henne nurförtiden säger du? Hon startade ju fortfarande bloggen som 14-åring och är en pionjär och förebild inom bloggande och den digitala eran och har inspirerat andra till att starta företag, hon är föregångaren. Hon har väl den största personliga bloggen i landet och är den mest kända bloggaren eller en av iaf, hon föreläser, hon har skrivit sex böcker varav den sista blivit en succé som ska filmatiseras. Är inte Therese Lindgren och Rebecca Stella någonting speciellt heller då eftersom även de sålt sina skönhetsbolag?

     Bara för att rättigheterna till att göra film/serie av en bok har köpts, betyder det inte att det kommer göras film/serie av den…

  Läste ett inlägg av Isabella angående att verka som influenser är som vilket ”yrke” som helst…….
  Vad som mest förvånade mig är hennes skock till får av försvarare.

  På allvar…kan man verkligen mena jämställa influenser med ett yrke?

  Om så vara bör de skaffa sig allmänbildning, lära sig stava, använda Google innan de lägger upp information.
  Eller som detta inlägg kanske tänka ett steg längre på konsekvenser.

   Det är ju hennes jobb, det som inbringar inkomster brukar ju kallas för ett jobb/yrke. Många knäppa kommentarer där som vred på allt till annat än vad hon skrev, men också många kloka kommentarer där är väl dem du kallar skock får eftersom att du uppenbart ogillar IL, kanske avundsjuk för ja det handlar ju mycket om det. Konstigt att många verkar så upprörda för att hon är på sponsrad resa, hon är inte den första eller enda liksom och att andra kändisar får både möbler och diverse hus verkar inte skapa samma irritation iaf ser man inte att de andra kallas bortskämd j*vel och liknande för det. IL borde väl egentligen ist få cred för att hon ärligt märker ut samarbete. Hon verkar ju gullig och trevlig, ganska vettig, ärlig och äkta. Finns inget att störa sig på där.

   Men om du jobbar på ett lager säger vi. Du gör inget än att packa ordrar enligt en lista. Behöver du skaffa dig en allmänbildning, lära dig google och stava för att få kalla det yrke? Nä, det kallas yrke ändå.
   Räcker det inte med att det faktureras pengar? Rent krasst gör det ju det. Säljer du 6 så är det ditt yrke.
   Att vägra kalla influencing för yrke är bara missunsamt och avundsjukt, sorry not sorry

  Det är absolut självklart att man inte lägger ut sina barn halvnakna på ig. Tycker också barn bör skyla sig i det offentliga rummet (och även med styvpappor, faktiskt) Det handlar om barnens integritet.
  Min pappa saknade gränser i hur han såg på småflickor upp till puberteten (inkl mig). Detta var innan internet så han fick aldrig möjlighet att gå över gränsen från att titta till att göra.
  Förstår inte kvinnor som håller sina barn i skolåldern halvnakna med förklaringen att barn ska vara barn. Vi lever inte i det samhället och vi har aldrig gjort det. Det är naivt att tro annat.

   Tror sällan det handlar om att mamman så himla gärna vill att deras barn ska springa runt utan kläder. Jag själv var t.ex ett barn som avskydde att ha kläder på mig, det var en kamp varje morgon för min mamma att få på mig kläder.

   Jag tror inte på att anpassa sitt liv efter potentiella ped0filer. Allt alltid försöka se till att barnen inte är ensamma med någon man inte litar på till 110%, att lära ut om stopp min kropp, att vara noga med att man alltid kan berätta om något inte känns bra eller om man känner rädsla eller obehag för någon. Det tror jag är bättre lösningar som man vinner mer på. Så behöver inte barnet anpassa sina kläder!

  Isabella är väl ganska oförarglig, inte särskilt problematisk. Såg när hon prankar Paul på TikTok hahaha så kul, hon kan vara rolig.
  Kanske inte så smart att berätta här var pedofiler kan hitta bilder på barn om man på allvar är orolig för det, blir väl lite skevt.

   Man får nästan känslan här att pedofiler är mer försvarbara än Isabella Löwengrip. Först ett inlägg om dumpen i pedofilapologetisk anda och sedan det här inlägget med den rubriken och bilden..

  Och nu ska Anna Book (ja, ja, via sin äkta man Roberto) hyra ut sin bortgånge svärfars lägenhet, bara 19 950 kronor i månaden. Det blir många bakelser, hårförlängningar, naglar, solariebesök!

  https://www.samtrygg.se/RentalObject/Show/wN5XAo8wBugcgqP9mZ1x

   Fast det är ju smart.

   Förlåt, men hade aldrig betalat 20 papp i månaden för det där..

    Han har knappt kallnat i graven, ska dom sova i hans säng och använda hans saker…känns lite konstigt så snabbt efter hans död.

   Fast det där är ju en sån j-a ockerhyra, så bara för hyresgästen att anmäla till hyresnämnden så borde hen få tillbaka en del av pengarna sen. Sjukt!!

   20 000? Hahaha.

  Stämmer det att Hanna widerstedt har 124 i IQ? hon har många dryga drag och enligt de som träffat henne ska hon vara otroligt trevlig på utsidan men sedan när man lär känna henne kommer det fram en nästan sociopatisk sida.
  Hon ska alltid verka så genuin på insta. Dryg irl enligt de som kommit henne nära. Om ens någon får det för hon verkar inte släppa in någon i sin ”sfär”

   Om man kollar bilder på henne verkar hennes ögon så kalla. Beräknande och det är något konstigt

    För att hon alltid ska spela en ”roll”, exempelvis Big Brother, och sedan projektet i Tyskland där hon horar ut sig själv. Allt skall vara ett skådespeleri

  Minns ni Emmeli Hultqvist Studio, knuten och Jotex-härvan? Lustigt att samma konstnär nu själv gjort en kopia av Kaj Bojesen apa och frågar på FB om hon kan sälja den fast det uppenbart är en kopia….

  Att kalla barn i normala badkläder för ”halvnakna” är ju ändå en överdrift.

  Men jag håller med att man inte ska lägga ut badbilder på barn offentligt eftersom det finns så mycket sjuka människor där ute.

  Bilden i sig är det inget fel på nej, men den hör hemma i det privata fotoalbumet och inte öppet på nätet för alla att fritt ta del av. Man vet aldrig vem som ser bilden och vad denne väljer att göra med den. Vidare tänker jag också på barnen, hur roligt är det för dom i framtiden att det delas halvnakna bilder på dom online? Jag hade inte uppskattat det alls.

  Camilla, jag önskar öppet spår lite oftare nu under sommaren… Dels pga semester och att man har mycket tid över men också eftersom färre inlägg publiceras här just nu.
  Kanske fler håller med?

   Jag håller med!

   Håller med!

  Man behöver aldrig vänta länge innan den här bloggen hjälper den mest suspekta sökaren att hitta det den letar efter. Rubrikerna i den här bloggen alltså …

  Jag är nyfiken på hur många besökare hennes blogg har nuförtiden och på vilken plats hon är listad bland bloggarna. Hittar ingen info någonstans. Någon som vet var man kan hitta uppgifterna?

  Alltså helt ärligt så tror jag inte ped0filer letar bilder på isabellas blogg (som btw cesurerar barnens ansikten). Någon i kommentarerna innan skrev att vissa pedos tänder på bilder som denna ist för grövre bilder/ filmer. Helt ärligt tror jag inte dessa direkt har en brist på liknande bilder.

  Sen blir jag väldigt obekväm över att det främst är den sjuåriga flickan ni reagerar på? För jag undrar närmare bestämt var gränsen går? Finns många bilder på barn i bar överkropp men menar ni alltså att sju år är gränsen? Gäller det både flickor och pojkar? Nähä var visst bara flickor som inte var okej att lägga ut bilder på i bar överkropp, trotts att flickor och pojkars överkroppar inte skiljer sig åt öht i den åldern. Nej sluta sexualisera barnkroppar för guds skull.

  Sjukt att man ens ska behöva tänka så ( pedofiler ) Bilden ser ju mysig ut men nog endast till det privata albumet.
  Världen är grym

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.