Instagramtips från ”Camimami”


Min mamma tipsade mig om det här Instagramkontot, och jag fastnade direkt. 
För mig är det lite av en sport att leta bra priser, reor och rabatter så är du som jag så är det här nog ett konto för dig också.

Kontot går ut på att uppmärksamma och inspirera till billigare matlagning genom att bland annat köpa ”svinnpåsar och lådor” eller genom att använda det som Moder jord och allemansrätten har att erbjuda.
Kan ni fatta att allt det här i inlägget här ovan, enbart kostade kontoinnehavaren 20(!) kr x 2? TOTALT FYRTIO KRONOR!

Galet! ?

Kontot har i skrivande stund 12 700 följare, men förtjänar att ha betydligt fler. ? 

Så tack för tips, kära mamsen! ❤️

126 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    40 kronor var det väl för allt? Eller?

      Är väl det det står?

        Jag skrev 20 kr från början.

      20:- × 2……

      Alltså inköpspriset (butikens) för maten överstiger 40 kronor..? Såg i något inlägg längre ner på hennes insta att hon för 20 kronor kunnat köpa fyra citroner, en aubergine, en knippe salladslök, en förpackning groddar, 250 g svamp, en fänkål och en förpackning med sallad. Normalpris skulle vara cirka 110 kronor.
      Låter helt besatt haha men something isn’t right

        Till A: Alltså det är varor som annars skulle kasserats

          Ja jag vet men det finns regler kring hur billigt man får sälja varor oavsett skick

            Nope. Du kan sälja ett kg svinn för 10kr, det är riktlinjen. På mitt jobb säljer vi en låda för 30 kr. Ibland innehåller den saker som kostar fem gånger mer att köpa in- men det är ju reklamerade och svinnade varor. ??‍♀️

    40 kr! 20 kr/kasse – men ja, riktigt bra!! ???

    Jag hakar mest upp mig på att 4 kilometer skulle vara ”rejält” för en nioåring.
    I den åldern kan man ju cykla milavis och sen gå hem och hoppas studsmatta och spela fotboll.

      Eller hur haha. Minns när man var barn och kunde springa tills lungorna typ hoppade ur kroppen på en, minns känslan av att inte kunna andas men man ba äsch springer vidare. Idag skulle jag inte springa en meter ens under direkt livsfara.

      Men det har väl ingenting med saken att göra alls. Om man inte har något snällt att säga……

      Beror på väl på varje barn. En del blir uttråkade av långa cykelturer och kanske ogillar just cykling, medan de är fenor på hockey och dans.

        Men hockey och dans kanske inte tillbringar mat på bordet??? Dom handlade mat. Och det är alldeles utmärkt att cykla till en mataffär om den ligger 4km bort, då det kostar rätt mycket att köra bil idag. Om det uttråkar ett barn så är det hög tid att ungen lär sig ha lite tråkigt ibland då allting kan inte jämnt vara roligt, och mat måste man köpa oavsett.
        Herregud.

          Vilka stora växlar du drar till med från ett exempel som är – ett exempel! Kan väl visst finnas andraklassare som tycker det är jobbigt att cykla åtta km, utan att vara lata.

            Ja, man kan som barn tycka att saker är jobbiga. Även som vuxen. Behöver inte ha med lathet att göra. Däremot finns det saker man ändå måste göra trots att man upplever dom som jobbiga. Och så gör man det om och om och om igen, så blir det tillslut mindre jobbigt. Och hör och häpna, man kan lära sig tycka om saker.

              Ja, och? Man kan väl fortfarande få berätta att de (de vi imaginära barnen vi diskuterar) tycker att det är jobbigt? Vad härjar du egentligen om?

      Verkligen. Närmaste mataffär var 5km borta när jag var barn, så man cyklade dit på sommaren för att kunna köpa en glass när föräldrarna jobbade, och sen cyklade man tillbaka. Men idag ser jag 5 åringar som sitter i barnvagnar där fötterna liksom släpar på marken, när jag går på stan, så kanske är 4 km superlångt för en 9 åring. Vardagsmotion är ingenting som barn idag sysslar med. Istället har den organiserade idrotten tagit över, dit föräldrar kör sina barn ett par gånger i veckan. Och dom som inte har engagerade föräldrar blir stillasittande.
      Förut hade man en boll, ett par skridskor och gympadojor, och så drog man på närmaste bollplan och kollade om det var några där man kunde spela med. Och oftast var det, och så kunde man spela fotboll eller hockey beroende på årstid. Barn sysselsatte sig själva, och var i bättre form än barn är idag.

        Fast hur vet du att det är så här egentligen? är det din selektiva bevisföring eller har du någon källa du kan dela?

        När jag växte upp på 90-talet fick vi förvisso en del vardagsmotion men vi åt ju skit. Sockrade frosties med sockrad yoghurt till frukost, fil med socker (!) till lunch om man inte gillade skolmaten, hem och käka rostmackor med marmelad med oboy och så middag på det.

        Idag tror jag mer socioekonomiska anledningar till barns övervikt. Skulle inte skylla på den organiserade idrotten som en bov, den har alltid varit en bidragande faktor i vår folkhälsa.

        Och ja, en 8-åring ska klara att cykla 4km till affären.

          ” Barn i Sverige
          Övervikt och fetma bland svenska barn ökade under slutet av 1900-talet [8, 9], men utvecklingen verkar nu ha bromsats och kanske även vänt [10]. Fyra större trendstudier av barn i åldrarna 4–10 år har funnit en stabilisering eller minskande förekomst av övervikt och fetma i Umeå (4-åringar) [11], Göteborg (10-åringar) [12], Stockholm (10-åringar) [13] samt i Karlstad, Västerås, Ystad och Umeå (10-åringar) (Figur 1) [14].
          I den enda rikstäckande studien av skolbarn i åldrarna 7–9 år, där tyvärr mindre än hälften av tillfrågade skolor deltog, fann man år 2008 att förekomsten av övervikt var 17 procent, varav 3 procent var feta [15]. Högre överviktsförekomst sågs bland barn med lägre socialklass och på landsbygden, vilket överensstämmer med data från värnpliktiga män [16, 17] och vuxna i Sverige [18-20].”

          Källa: https://lakartidningen.se/tema-behandling-av-fetma-1/2011/12/alarmerande-siffror-for-overvikt-och-fetma-i-sverige-och-varlden/

            Det går inte att jämföra dagens barn med barn för 30 – 40 år sen eftersom det är helt olika socioekomiskaocj kulturella grupper. En del grupper fördrar ger sina barn mycket mindre socker än på 90 talet, andra är tvärt emot.

              Va??? Det är allmänt känt att felaktig kosthållning och för lite rörelse är orsakerna bakom övervikt hos både vuxna och barn. Sen att socioekonomiskt svaga grupper överrepresenterar bland överviktiga är en annan sak. Det är fortfarande otroligt viktigt att vända utvecklingen då det på längre sikt leder till en havererad sjukvård och en allmän ohälsa som kommer kosta oss mer än någonting någonsin kostat oss.

          Det är ett faktum att kommuner inte sköter idrottsplatser eller anlägger hockeybanor på vintern längre. Det fanns förr mindre plan lite här och var nära bostadsområden som var gemensamma för alla. Nu är det stora stängda plan och hallar som ägs och bokas upp av klubbar enligt schema.
          I min lilla hemkommun röstade man för 25 år sen för att antingen anlägga en simhall eller en hockeyhall. Det blev en hockeyhall. Som såklart blev uppbokad konstant av kommunens hockeylag, så man kunde aldrig åka dit och bara åka skridskor. En simhall hade varit öppen för alla att ta del av.
          Maten är den största anledningen till övervikt hos både vuxna och barn idag. Vi äter för mycket kalorier, för stora portioner, för ofta, och så snacks på det. Eller hur förklarar du övervikt annars? Jag åt i alla fall inte sockrade flingor och sockrat fil. Eller rostmackor med marmelad. Men jag är inte heller svensk, så det här med att allting ska vara sött är inte jag är uppvuxen med.

            Förr fanns det gemensamhetsanläggningar/samhällföreningar som spolade is och fixade fotbollsplaner och klippte gräs. Nu är det ingen som gör det längre, de ideella krafterna finns inte och medlen till gata-park minskar samtidigt som lagkrav och kostnader ökar.

          Nä det du åt som barn låter förskräckligt. Så åt inte jag på 90-talet och inte någon jag känner.

          Aldrig att vi åt så när jag växte upp samtidigt

        Lugn i båten

      Skriver CamCam inte om influencers får man leta ordentligt så man kan hitta något annat att ”reagera” och störa sig på.

      Hos en person som man vet noll om, och som vara delar med sig av tips om att spara pengar. så tröttsamt.

      Det blir ju åtta kilometer fram och tillbaka iaf

      8 km är väl ändå rätt långt.

    Otroligt impad får jag säga, både av sparniten men också av matlusten. Fatta att laga dessa goda och varierade måltider var och varannan dag? Bra kvinna. Ska allt kolla in svinnkassar mer, visste tex inte att det kan vara köttbullar etc i dem, trodde mest det var mögiga grönsaker och bröd. Kul tips, även om du är bra på att gräva Camilla så uppskattas sånt här också. ?

    handlar mat enl min app för 1700 per månad, bor ensam

      600-800 kr per månad för mig. Bor ensam och lagar allt från grunden.

        Vad äter du för mat? 🙂

        Förstår inte hur man kan handla för så lite i månaden, så avis och imponerad!

          Man lagar mat efter det man handlar billigt och inte handlar utefter vad man vill laga för mat tex. Säsongsbetonat är ju bra tex. Se till att inte köpa mer än man äter upp.

            Låter tråkigt tycker jag. Äta gott är ju livets nöje typ.

        Undrar hur mycket tid du lägger på all matlagning om du gör allt från grunden?
        Anser du att det är värt det?
        Förstår inte hur det är möjligt att ha ett matkonto på endast 600-800kr/månad.

          Jag gissar att man äter säsongsbetonat och livsmedel som är billigt i stora mängder. Typ bönor, linser och rotfrukter. Det gjorde jag när jag levde billigt i alla fall.

      20kr per månad, för en glass

      pallar grannars frukt & steker gräsoppor, snor även grannars kompost och matar mina mjölmaskar med det

        ?

      Åh herregud, bor visserligen i storstad och äter en del ute men ligger stadigt runt 12-15 tusen i månaden på mat. Inser att jag äter väl gott kanske.

        Hahahaha

      Handlar för 8000 KR minst. men då ingår också alkohol. två vuxna.

        Också två vuxna, inklusive alkohol och allt man handlar på Ica, dvs toapapper, diskmedel etc. 2500-3500 brukar vi ligga på. Tränar mycket, så det blir ju att vi äter rätt mycket. Speciellt min man som är stor och lång.

        Är smålänning, så att vara ekonomisk ligger i blodet.

          Vi är ganska små och tror verkligen att vi unnar oss massa!

    Ett tips är att äta havregrynsgröt och ägg. Då kommer du spara pengar. Jag äter havregrynsgröt och ägg både till frukost och middag varje dag. Gott, nyttigt och mättande. Till lunch äter jag frukt. Jag blir aldrig sjuk, gjorde läkarundersökning för ett tag sen och allting var fantastiskt. Så det blir både hälsosamt och billigt att äta så!

      Visst, men skulle bli deprimerad efter 1,5 dag.

      Absolut billigt men jag tror inte alla kan äta på det sättet. Dessutom låter det oerhört tråkigt. Skär hellre ned på annat för att kunna äta gott

      har du familj?

        Måste man ha familj för att kunna yttra sig? Jag äter också havregrynsgröt varje morgon. Ibland med lingon, ibland jordgubbar, hallon ,blåbär, nyponsoppa, kokos, russin, smörklick eller äppelmos. Mums.

          Jag tänkte mer om det var en persons kost eller en familj (hur den nu kan se ut). TÄnker att det kanske är enklare att äta enformig om man är själv än om man är flera i hushållet. Inga värderingar i frågeställningen.

          Det är skillnad på att äta havregrynsgröt till frukost och att ha det som huvudsaklig föda.

      Låter som att din diet innehåller lite dåligt med fett och omega-3, så där spontant.

      Men you do you.

      Blir inte alls mätt på gröt så olika det kan vara!

        Jag blir inte heller mätt på gröt. Detta har gjort mig konfunderad då jag alltid hört att man blir SÅ OTROLIGT mätt på gröt. Jag luftade denna fundering med min fd dietist som sade att det är ganska vanligt att man inte blir mätt på gröt då gröt passerar ganska fort genom tarmen. Jag behöver utöver gröt (med smör i, sylt samt mjölk) även en smörgås och ett ägg för att stå mig.

      Hur mycket gröt och frukt äter du för att inte gå ner i vikt?

      Ägg har ju blivit dyrare och frukt är ju inte direkt gratis heller

      Det måste vara rejäla mängder med gröt och ägg i så fall?

      Du äter alltså enbart havregrynsgröt (havregryn + vatten + ev mjölk), ägg och frukt på ett dygt varje dag året runt? Och du mår bra, håller vikten och har bra värden? Tror jag inte en sekund på.

      Camilla kan du snälla svara på varför jag hamnar i modd hela tiden de senaste dagarna?

        Det blir så för vissa skrev hon häromdagen. Själv har jag hamnat i modd i 5 dagar tror jag det är nu….

          6 dagar för jag hamnar där i dag också, ser jag.

            För mig har det varit så i flera månader. Har tröttnat på att försöka kommentera.

          Ja, det stämmer.
          Det sker i mitt försök att stoppa drogförsäljaren. Tyvärr, ska tilläggas. 🙁

            Ok tänkte bara om ja skrivit nåt fel men kunde inte komma på vad det skulle va. Men då vet jag

            Som jag har misstänkt i många forum, att folk skriver inlägg som hens ”vänner” ser och så förmedlar de kontakerna

            Kanske kan vara värt att blocka om man har flera mellanslag i en mening? O m m a n s k r i v e r s å h ä r. Det är ju så den personen skriver?

      Ägg är ju inte billigt, nästan 50 kr för 12 styck. Skulle aldrig ha samvete att köpa annat än kravmärkt från frigående utehöns. Men du kanske skiter i hur hönsen lever och stoppar i dig ägg från höns i små burar?

        Vi köper från gården bredvid oss där hönsen behandlas bra och mår bra. 120 kr för ett flak, vill säga 30 st. Och vi ätit ungefär fem flak i månaden på två vuxna och två barn, 2 & 3 år. Så för oss är inte ägg billigt direkt men ingenting som vi skulle snåla in på!

          150 ägg/månad????

        Eller så känner hen någon som har höns och köper/får ägg därifrån eller köper från någon gård som har gårdsbutik där man även ser hur hönsen mår.

        Finns fler alternativ än kravmärkt eller höns i små burar att välja mellan.

        Men usch vilken aggressiv kommentar. Så onödigt. Du har ingen aning, personen kanske har egna höns som har det jättebra. Men så god DU är som minsann har ditt goda samvete.

      Låter som om du borde hamna på ett rätt rejält kaloriunderskott? Det är ju inte ”nyttigt” hur mycket folk än vill hylla en låg vikt idag…

        Kommenterar du alla som ligger på kaloriöverskott också?

      Jag hade aldrig blivit mätt på det.

    Älskar kontot! Får en å sluta skämmas när man letar i röda lådan!

    Perfekt nu på sommaren är att göra stor pastasallad och ha i kylen. Kan man ha bröd till om man vill det.

      Mums, extra kolhydrater vid sidan om sina kolhydrater!

        Ah precis!! Är du rädd för det så sippra på soppa du.

          Varför skulle jag vara rädd, låter skitgott? Skrev ju till och med det.

            Tolkade din kommentar som att du inte var seriös.

            Till och med jag förstod din sarkasm och jag är autistisk.

          Dom höjer ju priserna varje vecka. En del affärer har äldre bröd eller grönsaker billigare. Jag äter mest husmanskost men märkt skillnaden när man ska betala. Älskar att fika ute men blivit dyrt och blir därför inte lika ofta. ☕

        sorgliga människa, här får du en kram

          Men är du bäng eller ?

      Pastasallad är så gott. ?

        Det här https://www.koket.se/kramig-italiensk-pastasallad är min favorit, lägger bara till lite fetaost.

          Tack❣️

    Kan vi diskutera Gynnings nipslip deluxe på stories? ?

      Inget att diskutera och bara älskar det.

        Menar, inget att diskutera, hon bara älskar det.

      Nu har jag förvisso hängbröst som pekar nedåt, men ska bröstvårtorna vara så högt upp???

        det blir väl så när de opereras flera gånger ?

        Ska och ska.. de sitter väl där de sitter.

          Hon har väl bestämt det innan operationen?

      Nip slip deluxe vet inte direkt, man såg lite av vårtgårdarna. Inte nån big deal direkt

      Carolina är en härlig person som är totalt öppen med allt hon gör så varför diskutera henne? Lyssna på podden Gynning & Berg hittar sig själva så får du mer info

      Så sexigt när man till och med ser operationsärren..

    Hittade detta IG-konto igår faktiskt och det PRECIS min melodi! Idag köpte jag tex 4 kg bananer för 20 spänn på min Ica. Och en massa köttfärs, karré etc etc i ”snart-går-datumet-ut”-holken. ÄLSKAR! Mat är sjukt dyrt idag så kan man köpa 6 kg köttfärs till halva priset så tackar i alla fall inte JAG nej!

      Ica i Stockholm sätter ner 30 procent när datumet snart går ut.

        Ja jag tycker det är så snålt med bara 30% på typ kyckling som går ut samma dag. Då köper jag hellre till fullpris om den håller en vecka extra.

          Håller med. Köper inte heller då. Skulle tex ha sallad (mixad i påse) bara till idag och så hade de nån som såg halvfräsch ut med utgångsdatum idag och så var det typ 30%..så snålt, ingen köper ju det utan lägger hellre till en tia för fräsch mat. Willys är sämst med matsvinnsvaror öht.

          Snålt ? Tänk på att fullpriset du betalar för kyckling är otroligt billigt redan. Kyckling och annat kött borde vara mycket, mycket dyrare.

      Man måste då ha en stor frys …. 6 kg köttfärs ?

        Frys ner det tillplattat. Tinar snabbare till på köpet.

        Vi har side by side frys med ismaskin som inte ens räckte när vi var 2. Köpte en stor frysbox när vi flyttade till huset. Köper färs från bonden till bra pris, så köper 30 kilo i taget. Fryser ner i tillplattade paket som blir lätta att stapla och tinar väldigt fort. Mina föräldrar köpte alltid en kvarts ko eller kvarts älg och styckade själv hemma så jag känner mig lite som dom när jag paketerar färs.

          Vilken dröm!

    Bara jag som blivit lite orolig för Gabjoss? Hon har varit oroväckande tyst de senaste dagarna..

      Nej du är inte ensam. Jag är också orolig.

      Hon väntar nog på svar. Eller så har det inte gått bra. Så fruktansvärd sits

      Har hon inte lite tysta perioder ibland då? Jag hoppas verkligen allt har gått bra. Tror inte hon har fått svar ännu, tidigast idag i så fall och med tanke på semestertider troligtvis nästa vecka.

    Tack för tipset! Det låter som ett riktigt bra konto tycker jag.

    Bland det bästa du tipsat om på länge. Stort tack för det! Ska följa direkt.

    Nääär försvinner den jäkla videoreklamen?? Blir galeeeeen

      Det värsta är att det är helt värdelös videoreklam. Snuttar av nyheter man redan sett på rapport dagen innan.

        Men och att man behöver klicka bort den både när man går in på sidan och sen igen när man går in i kommentarerna. och JAAA det är jobbigt att behöva klicka två gånger hehe.

    Kan inte tänka mig något tråkigare än att leva sådär om man inte måste. Mataffären är den enda affär i vilken jag aldrig kollar vad saker kostar utan bara stoppar ner allt jag vill ha i korgen. Ska ändå dö en dag. ❤️

      Jag älskar det! Men det är nog för att jag har NOLL matintresse, tycker inte ens det är kul att äta.
      Lägger gärna minimalt med pengar på mat och desto mer på resor/utflyter/äventyr.

        Tycker inte heller det är värt att spendera massor på mat, vardagsmat som äts upp på några minuter och inte direkt ger minnen för livet. Kan äta vad som helst men vill ha kul i livet.

    Börjar det inte bli väldigt pinsamt med alla extrema hyllningar till (de vuxna) barnen när de fyller år? Som Maggan till Balancelot idag. Är det bara jag som känner så?

      Varför inte dock. Just Maggan kan man väl förstå att hon hyllar dem lite extra.

        Vore väl bättre om hon hyllade dom på något annat vis än på blogg/instagram?
        Jag tycker det är skitfånigt.

    Försöker också vara smart men fastnar ofta på VAD ska jag laga av det jag har köpt för det måste käkas ganska snabbt.

      Satsa på saker som kan frysas då? Jag brukar köpa pålägg och köttfärs när det är billigt och slänger i frysen.

    Behöver följa det här kontot. Fick en chock när jag följde upp våra matkostnader (två vuxna) en månad. 8000 kronor…

    Tråkigt val av namn på kontot. ”Fattiglapp”, ett ord som borde dö ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.