Vad hade Magdalena Ribbing sagt?

Diana Moseni och Antonija Mandir var båda bjudna på bröllop igår när den gemensamma vännen Sherry (@lifeofshabels på Instgram) gifte sig.
Båda två har ursnygga klänningar på sig, men frågan är vad ”vett och ettikettexperten” har givit de båda klänningarna för betyg.
Det är ju lite av en oskriven regel att man som bröllopsgäst inte ska försöka tävla med bruden, bland annat när det kommer till val av klänning.
Det är brudens stora dag och hon ska inte behöva stå i skuggan av någon av de inbjudna gästernas val av kläder.

Så frågan är vad Magdalena Ribbing hade sagt om Diana och Antonijas klänningar?
Räknas Dianas klänning som vit eller lutar den mer åt silverhållet?
Antonijas klänning har ju en fullt lämplig färg, men är ju extremt ”WAWAWOOOOM”, något som alltså riskerar att stjäla fokus från bruden.
Nu vet vi inte vad Ribbing skulle sagt, men jag vet med största säkerhet vad Monica Geller skulle ha sagt:

Så i avsaknad av Magdalena Ribbing och hennes recension av klänningarna – vad tycker ni om klänningarna och valet av tillfälle att bära dem?
Det viktigaste är ju egentligen vad bruden själv tycker, och förhoppningsvis hade hon ingenting att klaga på vad gäller sina gästers kläder. 🙂

102 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Beror ju på vem bruden är och festdeltagarna i övrigt.
    Är det ett klassiskt svenskt party kommer det att se riktigt fel ut, men är det t.ex ryssar eller assyrier är tjejerna rätt klädda. För övrigt tycker jag klänningen ser beigt silvrig ut, så den klarar sig. Om det alltså inte är ett svenskt bröllop…

      Det va ett persiskt bröllop ? Alla va klädda i riktigt fina klänningar, och Sherry va ju sååå jäkla snygg hon med ?

        Stilen på klänning ser passande ut om man kollar Antonijas story, däremot tycker jag den silvriga klänningen var lite för lik brudens klänning, den borde vart i nån annan färg tycker jag. Men vem bryr sig om vad jag tycker, inte mitt bröllop.

      Håller med, detta är ganska vanlig klädsel på en del utländska bröllop. Hade själv kunnat gå klätt i något liknande på valfritt mellanöstern-bröllop.

      Något jag däremot genuint undrar:
      – Vad tusan har Antonija och Diana att göra som ”brudtärnor” på detta bröllop? Känner de ens brudparet? ?
      – Varför skämmer Antonija ut sig med sina patetiska danser på dansgolvet som enbart 10-åriga följare hade tyckt vore roligt?
      – Varför photoshoppar Diana sig? Fotot på henne ovan har redigerats jämfört med de foton som andra har lagt upp (midjan och höften).

      En sista sak (OffT): Kan vi diskutera Kenzas senaste OTROLIGT cringe video där hon fått hela familjen att ställa upp på en video medans hon tror att hon vandrar på en catwalk? ?

        Sedan någon på BB skrev att Antonija ser ut som Arafat med peruk kan jag inte sluta se det.??

          Hahahaha, now I can’t unsee what my brain just saw ☹️

          Persiskt bröllop betyder all-in. Hade det varit ett vanligt Svensson kyrkobröllop not so much. Ingen fara allls. Det ska vara Oscarsgala och too much av allt

            Ja för mycket av riktigt billig och dålig smak, i denna betraktares ögon i alla fall.

        Kan du sluta tjata om Kenza och byt ord mot Cringe, tröttsamt.

          Ehm, va? ? Vad pratar du om?

        Brudtärnor sitter väl knappast i typ rad 5-6 i kyrkan?

          På svenska bröllop, kanske?

            Inte vet jag. Men jag fick inte uppfattningen att de var brudtärnor, även om de var med i sällskapet som gjorde sig i ordning med bruden.
            Har dock ingen aning om hur väl de känner brudparet.

        Diana photoshoppar alla hennes bilder och har alltid överdrivna filters på i sina stories. Hon ser väldigt trasigt ut med hennes billiga extensions där man ser hur kort hennes riktiga hår är. Förlåt men jag klarar inte av henne…

    Riktigt osmaklig tycker jag.

    Well, bruden var ju inte direkt modest klädd själv.

    Nu pratar vi om tex två tjejer som gör allt för att synas EXTRA mycket så är mer förvånad att de två inte kom till bröllopet i varsin brudklänning.

      Deras klänningar såg ju snudd på ut som brudklänningar, Dianas iaf, väldigt fina dock.

    Om bruden känner att nån stjäl fokus hade hon kanske kunnat välja en lite mindre tråkig klänning själv ?‍♀️

    Vilken klädsel brudparet önskar får man såklart respektera, men utöver det ska man väl inte behöva anpassa sig. Så länge man inte kommer i en uppenbar brudklänning själv då.

    Dom verkade ju passa in på just det där bröllopet… såg däremot bild på en tjej på ett bröllop som Annica var på (på brudparets #) vars klänning såg ut som en brudklänning. Undrar hur man tänker då?!

    För vems skull klär de upp sig som om det vore en bal på slottet?
    Hade de gjort det om det inte gick att lägga upp på deras sociala medier? Jag är tveksam.

    Sån ytlig värld vi lever i.

      Beror väl på klädkod/stil på bröllopet.

    Med tanke på hur bakgrunden ser ut bakom dem så ser det ut som att det är ett väldigt WAWAWOOMBOOOOOM-bröllop.

    Man kan ju heller inte säga något om klänningarna egentligen om man inte har en referensram. Alltså en bild på bruden i alla hennes klänningar under kvällen. För jag blir extremt förvånad om det inte är minst två klädbyten för en brud till ett sån typ av bröllop.

    Tycker klänningarna är mer olämpliga på så sätt att de är lite trashiga. Passar inte in på ett bröllop. Undra vad klädkoden var.

      På ett svenskt bröllop kanske. Var detta ett svenskt bröllop? Vidga dina vyer lite. Det finns en värld utanför Sverige. Den är ganska stor, fantastisk och vacker. Fylld med olika kulturer och OLIKA sätt att göra saker på.

        Men nu är vi i Sverige, och bedömer efter hur det brukar vara här, vad vi är vana vid. Precis som att andra kulturer tycker att svensk stil är tråkig, på både kläder och fester.

        Det spelar väl ingen roll det heller??

          Varför vara så inskränkt? = tråkigt.

            Jag vet inte varför människor från andra kulturer är det. Vi svenskar är ju ett unikt folk, både till sättet och antalet, så människor borde uppskatta våra konstigheter mer.

        Klädseln på detta bröllop har väldigt lite att göra med kultur och allt med klass att göra.

    Klänningarna föll inte mig i smaken. Ser ut att vara köpta på en marknad på Gran Canaria.

      Hahah dagens sanning

        As klänning satt ju dessutom ganska illa, kolla på sidan av överdelen t ex… As-illa ?

    På ett klassiskt svenskt bröllop är det kanske lite märkligt med stilen och Dianas klänning kanske är lite för vit, men det finns ju olika kulturer …

    Fina klänningar ändå.
    Typiska Bachelor/Bachelorette-utstyrslar.

    Hehehhe gå till valfritt syrian/arab/mellanöstern bröllop om ni vill se KLÄNNINGAR! Det här var inte värsta grejen 🙂
    Sherry o Abel är ju iranie respektive eritrean så tjejernas klänningar passade bra in!

      Slampa* och ni fattat vad jag menar med det exakt. Så jävla opassande.

      Va? Syrianer är kristna. Eritreaner är kristna. De flesta iranier lever inte efter någon religon även om deras land är muslimskt.

      Och att klä upp sig har ju ingenting med att se ut som ”slampa” att göra. Om du vill se hur kvinnor som normalt täcker sig till vardags ser ut så kolla på Queen Feyli tex. Du kan vara fin men samtidig modest.

      Tycker förövrigt ingen såg ut som en slampa.

        Vad är den manliga motsvarigheten till slampa i klädsel? Och vill vi verkligen ärva den synen på kvinnor eller har vi fattat att kvinnors klädsel är deras ensak? Slampa.. jisses.

    Tycker nog att båda klänningarna är… inte min smak och ganska illasittande faktiskt…

      Tur att inte du var bjuden till bröllopet då!

        Jaajjemen!

    Det va ju ett persiskt bröllop! ? Nej de stal ingens ”thunder”, alla va riktigt fina. Och Sherry va så himla fin ? Abel med, önskar jag hade varit med, verkar ha varit en jäkla fest ?

    LOOOL det här var ingenting. Onödigt inlägg! Kanske dags att forska lite i olika kulturer och hur bröllop ser ut i andra länder innan det slängs upp ett inlägg om folks klänningar.

      Fast nu befinner vi oss inte i andra länder utan nu befinner vi oss i Sverige. Varför ska man ta reda på hur andra länder gör. I Sverige gör man väl som man gör i Sverige?

        Fel, syrianerna vill helst leva i sin egna bubbla. Kan vara födda här men kallar sig ändå syrianer och kör på med sina trsdiotioner, bosätter sig i Södertälje eller Örebro och äktenskap mellan kusinerna är inget ovanligt. Barnen går namn som ska uttalas amerikanskt. Mikael blir Michael som Michael Jackson och tjejerna får blomnamn eller tantiga amerikanska namn som Grace, Dalia, Gloria, Laura etc.

        Var på ett syrianskt bröllop 2012. Häftigt!
        Skar upp den överdådiga tårtan med svärd och man kastade pengar på brudparet istället för presenter.

          Elle nu är jag gift med en assyr (inte riktigt samma sak) men jag vill bara rätta dig där på en punkt. Barnen får bibliska namn för att dom är kristna. Michael, John osv. Har inget med att vilja vara amerikansk, de flesta assyrer/syrianer avskyr dessutom usa efter att de bombat sönder hela Mellanöstern ☹️ Dalia är ett hebreiskt namn och Sara, Marie/Maria är exempelvis klassiska kristna namn. Så du verkar ha missuppfattat namngrejen där.

            Håller med, jobbade med Syrianer och alla inklusive deras barn hade typiska bibliska namn som David, Simon, Jakob osv

            Absolut, men man kan ju kanske uttala det som Mikael och inte Michael.;)

          Min pappa är präst i svenska kyrkan och mina bröder har bibliska namn…

          Fast det där stämmer inte på alla syrianer. Tycker inte alls att de lever i sin egen bubbla. De flesta har integrerat sig väl i Sverige. Köper villa, bostad. Högutbildar sig och skaffar karriärer. Bara för att man bor i Sverige så måste man inte klä sig exakt som alla andra eller leva samma liv. Inte ens alla svenskar lever på samma sätt.

            Jag håller med. De flesta assyrier och syrianer har inte gift sig med sin kusin även om det säkert förekommer. Men man säger ju också kusin även om det är en farbrors kompis systers granne typ så det kan säkert bli missförstånd. Vill också tillägga att den småländska hålan jag kommer från hade mer än ett par som var kusiner med varandra och då svenskar, två par som bytte partner med varandra med men det är ju knappast representativt för Sverige heller. Tror det var vanligt i Sverige förr med kusingiften så det är lätt att peka finger åt andra. 🙂

        Aha. Så de som åker utomlands och har svenska bröllop – de gör fel? Din kommentar är inte vettig för 5 öre.

        För att det finns andra kulturer även i Sverige!!! Du kanji tex kolla om ett samiskt bröllop ser ut

          Åh jag skulle vilja gå på ett samiskt bröllop

            Två av mina samiska vänner gifter sig i höst ? blir spännande att se

          Kom precis att tänka på serien som gick på svt för ett par år sedan där Kakan Hermansson var med på bröllop från olika kulturer, t.ex ett samiskt och ett perisiskt. Var väldigt intressant!

        Gifter sig alla utlandssvenskar enligt det landets traditioner?

        Men vilken konstig kommentar. Alla mina vänner som har flyttat utomlands har haft typiska svenska bröllop. Dom är ju svenskar även om dom nu bor utomlands.

        Vilka dumheter, självklart firar man bröllop på ett vis som passar ens kultur? Om du hade flyttat till typ Eritrea och skulle gifta dig med en svennekille hade du väl antagligen inte gått all in med ett traditionellt eritrianskt bröllop? De hade bara varit skumt

      Klänningarna är dåligt sydda av billigt tyg. Det är inte fråga om kultur. Det är en kavalkad av dålig smak oavsett kultur. Du kanske borde lyda samma råd och vidga dina egna vyer.

      ”Forska” lol

    Bara släpet på brudklänningen var ju typ 5 meter.
    Det varningen fara alls att stjäla brudens thunder med de där klänningarna.

    Det var liksom inte ett blygsamt barfotabröllop i någons trädgård vi pratar om här

    Även om det finns många olika kulturer, så betyder inte de att klänningarna nödvändigtvis behöver vara passande.
    I många kulturer är extravaganta klänningar passande MEN de behöver inte betyda att brösten ska hänga ut eller att man har en slits upp till fiffin.
    Så alla som skriver att det finns olika kulturer, absolut, men man kan ändå tänka vad som passar rent stilmässigt.

      Exakt, håller med.

      Nu hade bruden ännu mer urringning

    Man skulle nog behövt både få veta vad klädkoden var, se brudens klänning och några övriga gästers för att kunna tycka till 🙂

      Man kan väl tycka klänningarna sitter dåligt och är fula oavsett vad klädkoden var? ? men stilen ja där hade man behövt veta klädkoden

    Men snälla, var ju uppenbart inget svenskt bröllop där gästerna ska se ut som grå möss för att alla är så ängsliga. Dom flesta andra kulturer så SKA gästerna vara uppklädda full glam. Båda tjejerna var skitsnygga och hade helt rätt look för bröllop.

      Men oj, grå möss och ängslighet … Jag tycker lite synd om dig om det är din verklighet.

        Det är det inte, umgås inte med personer som tycker att folk ska klä ned sig för att inte ”överglänsa bruden”. Att det ens blev ett blogginlägg av detta bevisar ju dock att många har den verkligheten

          Som det mesta med vett och etikett så handlar det ju snarare om att visa respekt mot andra människor och inte bara tänka på sig själv och sina behov.

            Vad dillar du om? ?

      Är grå möss motsatsen till tacky?

      Tröttsamt att folk tror att vissa kulturer klär sig som till ett hor- och hallickparty när de ska på bröllop.

    Tycker det ser ut som ett typiskt syrianskt bröllop, då klär de sig så allihop.
    De har inte riktigt koll på svenska seder och traditioner men det kanske knappast spelar ngn roll då det inte är ett svenskt bröllop.

    Kan ha fel dock, har inte kollat in det närmre, vad det är för bröllop.

    Inte ens hälften av svenska blivande brudar har fattat det där med att man täcker axlarna i kyrkan.

    Syrianska bröllop ha dlar jubtyp om stt visa upp sig. Hälften av tjejerna är frisörer och har opererat näsan i turkiet eller libanon och de som inte är gifta är där för att hitta en lämplig partner.

      Ja absolut så är flera så men tycker ändå att du drar alla över en kam. Jag är från Libanon. Min man är svensk. Min brors fru är också svensk. Ingen i min släkt är gifta med kusiner, jag har en jättestor släkt, utav alla tjejer så är det bara 1 som har blivit frisör. Resten är högutbildade på universitet.

    Det är ju omöjligt att bedöma om man inte vet klädkoden ?‍♀️

    Haha, tyckte dessa två betedde sig så sjukt pinsamt. Vem tar upp kameran för att filma sitt fulgråt när bruden går ner till altaret? How about att vara närvarande i ögonblicket? De gick bara dit för att ta selfies i fina klänningar

      usch alltså bröllop 2022, ingen tittar ens på bruden utan alla tittar ner i sina telefoner PÅ BRUDEN. ska själv inte ha något bröllop men hade jag haft det så hade det varit mobilförbud i kyrkan!

        Gifte mig 2018 och vi undanbad oss att gästerna tog bilder i kyrkan. Funkade fint.
        Men så har vi inga influencervänner heller.

    Antonija skrev i en story från bröllopet igår att om inte hennes blivande man tappar det som brudgummen här så får det va. Men då vet ”tråkiga” svenska män vad som gäller o dom som inte vill dra lite väl många linor o röka en o annan svamp kan således sluta truga efter henne. För att tappa det som brudgummen hon refererar till kommer att kosta näsan.
    O nej, nu menar jag inte att mannen ifråga måste ha pundat på, mer att det är en annan tradition i Balkan-länderna där man säkert kan tappa det sådär med bara lite eufori. Lr nåt…
    Vad jag tycker om klänningarna? Amen nä, jag orkar faktiskt inte kommentera dom.

      Oj du behöver nog lära dig vad Balkan är för Syrien och Eritrea är ganska långt ifrån…

      Jag fattar ingenting av den här kommentaren.

    Ribbing hade nog tagit reda på vad det var för bröllopsfest och uttalat sig efter det.

      Exakt!

    Diana ser ut som Kim K. Trodde vid först anblicken att det var hon.

      Måste vara jobbigt att vara ansiktsblind.

      Hahaa skulle gått till specsavers istället

      Hahahaha ?? Eller inte…

    Helt okej, eller rättare sagt helt rätt. Att klä ned sig skulle bara sett malplacerat ut

    När man ser film från bröllopet på Dianas insta, ser man att deras klänningar passar perfekt. Verkar ha varit ett kul bröllop!

    Många här borde vidga sina vyer lite.

      Ibland är kommentarsfältet här jäkligt sorgligt. Som om alla heter Märta eller Sigrid och har växt upp på Lidingö.
      Värst var klagomålen att bagaren Sebastien inte skrev felfri svenska trots att han flyttade hit i vuxen ålder från Frankrike. Fanns noll förståelse. Jösses…

    antonijas andra bild så bra ?

    Haha tycker inget alls om klänningarna, reagerar snarare över det märkliga och uppmärksamhetskåta i att ”fira” nån annans bröllop med en bild på sig själv ?

    Såg ni pappapappadotter story där man ser dessa två stå mitt i vägen och tar kort på varandra?
    Kör förbi massa mc och limousinen kan inte köra rakt fram för dom står där, så den får köra på sidan av dom och kör till och med lite i gräset ?

    Är dom så inne i att ta bilder så dom inte märkte att det kommer bilar eller skiter dom bara i det?
    Kanske bara jag som tycker att det hade varit en självklarhet att inte stå mitt i vägen. Skäms nästan när jag ser filmen, dom är såå inne i det liksom och ingenting runt om verkar existerar, och jag känner dom inte ens.

    Är det fortfarande INGEN som vet varför LifeofShabels två brudtärnor inte kom till bröllopet? En av dem är QueenFeyli…De var ju bästa vänner för någon månad sedan?

      QueenF har svarat på en fråga angående det på sin story. Nåt om att Lifeofshabels varit falska.

    Oavsett klädkod sitter Antonijas klänning riktigt illa, brösten hoppade omkring när hon gick som att kuporna var två nummer för stora.

    Alla SINA bilder (annars någon annan kvinnas), med SINA billiga extensions (de är väl ingen annans, förutom donatorns då?), man ser hur kort hennes riktiga hår är (helt rätt här iallafall, tänk motsatsen SITT i det här fallet…).
    Vårda språket, tack.

      Inlägget hamnade fel, men syftade på ett som skrivits tidigare.

    På pappapappadotters stories ser man andra gäster som har både röda och vita klänningar på sig. Kändes också som lite opassande klädsel..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.