Hund på lokal?

My Martens skriver i ett inlägg om hur mycket hon tycker om att strosa i Vaxholm, och hur bra det är eftersom hundar är mer än välkomna överallt.
Dock är det ju inte alla som gillar det, vilket My verkar få höra titt som tätt när hon skriver om det:

Gällande hund på café/resturang så är det alltid en tvådelad fråga. Vissa avskyr det. Andra älskar det. Då tänker jag såhär till er som brukar reagera och skriva ganska hårda kommentarer till mig när ämnet tas upp. Det är väl tur att det finns något för alla. Både med och utan våra pälsklingar. Sen är det ju upp till var och en vad man föredrar 😅 // My Martens

Vad tycker ni om hund på restaurang?
Ja? Nej? Gärna? Aldrig?

377 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hatar ordet pälsklingar.

   Japp. Lika illa som ”mitt håriga barn”

    Säger folk så??

     Ja tyvärr säger folk så, även svansbarn. Har 3 hundar själv och skulle hellre skjuta mig i foten än att kalla djuren för något av ovanstående.

      Förstår inte varför det är så störande ord för många 😄 Säger inte så själv, men ser verkligen inte problemet.

       Bryr mig inte heller så mycket men för mig är det lite som när folk bär en djurkostym och kallar sig hund. Man suddar ut gränserna mellan arterna och lajvar en mänsklig relation, fast med ett djur. Sedan påstår de gärna att de är bättre djurvän än de som mer värdigt förhåller sig till djurvärlden.

        Men gör det nåt om folk suddar ut gränserna då? Kärleken till tex en hund är ju ofta lik den man känner för barn, samma omhändertagande och beskyddande typ av kärlek.

         Jag tycker det kan bli knepigt ute i relationer till andra människor? För andra så är det ju uppenbart att det inte är den personens barn eller artfrände. Men hundägaren blir arg och kräver en behandling som folk kanske inte alltid kan ge och faktiskt inte kan avkrävas att ge? Där blir det ju ett problem. Men är det bara privat och halvseriöst man lajvar artfränder så bryr jag mig verkligen inte.

          Tycker synd om människor som inte kan känna kärlek till ett djur.

           Men det är ju precis den här attityden jag menar. Att ni tror ni värderar djur högre bara för att ni behandlar dom som artfränder och barn. Nej, ni är inte större djurvänner för att ni har en hund hemma ni gullar med som ett barn.

           18:06

           Och jag känner samma för er med barn som tvärt ska säga att barnen är meningen med livet.

           Varför stör du dig på att folk har hittad sin mening med livet?

          Töntigt med ordet artfrände. Inte så jag behandlar min hund, är mycket mer avvaktande till människor än hundar.

           23:21
           Jag med.

           Inte jag. Det är väldigt sällan en människa helt oprovocerat råskäller på, gör utfall mot eller biter mig. Eller försöker slicka mig i ansiktet, för den delen.

       Därför att folk förmänskligar hundar på ett sätt som inte är friskt. Låt hunden vara en hund och inte ett barn.

        Såg en bra dokumentär av Werner Herzog: Happy people, ett år på Taigan. Befolkningen där använder sig av hundar på ett sätt som forskare tror de ursprungligen användes och hanterades. Hundarna arbetar sida vid sida med förarna och blir en del av familjen MEN de lever ändå mer separerade och behandlas aldrig på samma sätt de behandlar människor. Aldrig sett så lyckliga hundar i hela mitt liv. Verkligen inspirerande.

      Svansbarn? Hahahahaaa 😆

       Det är ett vedertaget uttryck det sejjer hon Johanna Bagge om sina hundar,😆

        Blir det vedertaget för det?

   golvmoppen

    Ett uttryck som däremot förtjänar en revive!

   Paula Rosas kallar sina vänner för det 😂 tror hon missuppfattat innebörden

    Golvmoppar, svansbarn eller pälsklingar? 😂

    Hahaha ja jag blir galen. Hon kallar sin kompis Pischa för sin pälskling (antar att hon spelar på att hennes namn börjar på P).

    Jaa. Har stört mig på det så länge. Blir tokig på alla ord hon använder helt fel.

  En hund som ligger under ägarens stol på en uteservering, visst. Inomhus på cafe/restaurang, nej.

   När jag var i Andorra var hundar välkomna överallt. I mataffärer, restauranger och klädaffärer. Kändes superkonstigt att vara typ på H&M och möta en hund där inne.

    Så är det inne på H&M på Fältöversten i sthlm, blev så glad av att se❤️

     🤮🤮🤮

     Så är det överallt i Stockholm

     Varför blev du glad att se det? Tror du hunden uppskattar att gå i butiker?

    Har du aldrig varit i butiker i Sverige? Hundar är välkomna i mer eller mindre alla butiker där inte mat serveras/säljs. Jag har alltid med min hund i butiker, provar kläder osv. Kanske inte det roligaste han vet men hellre det än att lämna honom ensam länge.

   Var på jobbresa i Schweiz för ett tag sedan. Bodde utanför Zürich på ett bra hotell, mest affärsresenärer. Var trött och åt middag i hotellets restaurang. Det var dyrt och gästerna var lite småsnobbiga. Bredvid mig sitter ett äldre par ca 60. De pratar tyska. När de reser sig upp och går ser jag att de haft sin hund under bordet hela tiden.
   Fick mig att tänka om. Hade alltid tyckt att hundar inte hör hemma på restaurang men insåg att det är en fråga om vilken pli ägaren har på hunden.

    Ja precis
    Kanske storlek oxså mina två schäfrar hade fått vara hemma 😆
    Men jag har INGET problem med hund på café/restauranger vi i Sverige har varit för stelbenta
    Jag bodde i Frankrike ett år där gick t o m hundarna lösa på gatorna på morgonen när jag sk handla min morgon baugette så kom en hund skällde lite då kom ägaren ut med en korv sedan gick hunden vidare…..

  jag har inget emot snälla hundar som är tysta och sitter/ligger någorlunda stilla. Skällande, pipande och rastlösa hundar får gärna stanna hemma.

   Precis som småungar. Om de kan uppföra sig kan de få vistas på restaurang, annars inte.

    Ja fast man kan ju vara pälsallergiker. Så går inte riktigt att jämföra.

     Då finns det ju som tur är många andra ställen att gå till. Skillnad om det var hundar överallt.

     Jag är allergisk mot snorungar.

     Hundar över barn alla dagar i veckan, 24/7.

      Jag är allergisk mot dig

      Ja ja vi vet. Ni berättar det för oss varje dag i veckan. Gäsp.

      Ah fast till skillnad mot en pälsallergiker börjar du inte nysa och få rinnande ögon etc av barn så din ”barnallergi” är inte jämförbar ändå.

      //en som också är ”allergisk” mot barn.

    Varför ska djur alltid jämföras med barn?

     Tror en del hundägare har en ganska osund relation till sina djur och drar till med allt möjligt nonsens för att rättfärdiga den.

      Osund hur då?

       En del förväntar sig ju att man ska kunna ta med hunden överallt, ungefär som om man var föräldraledig med ett litet barn som inte kan vara hemma själv. Man ser ju sällan katt- eller kaninägare förvänta sig att de ska få släpa med sina djur överallt

        Kanske för att kaniner och katter inte är flockdjur, och därmed kan vara ensamma mer. För hundägaren är hunden en del av deras liv, men för hundar är ägare hela deras liv. Dom är mentalt som osjälvständiga barn med utvecklingsstörning, och har man skaffat en sådan så kan man inte bara leva som man gjorde innan.

         Det går att ensamträna hundar samt sätta dem på hunddagis medan man själv är hemifrån, precis som man gör med barn. 2 timmar under ett restaurangbesök klarar nog alla hundar att vara hemma själva

      Ja kanske inte osund men kanske aningen orealistisk. Som anställda som tror att det är ok att vabba med sina sjuka husdjur.

       Tycker många är direkt osunt orealistiska. Märks ju inte minst här.

    Småungar är ju dock människor, som väl bör vara välkomna på ställen som finns för just människor.

     Varför? De stör ju bara

   Absolut inte emot det. Älskar djur. 😊

  Hundägare är som folk med barn. Noll koll och bryr dig inte om när hund/unge stör andra gäster som inte gått på restaurang för att klappa hund eller så med barn.

   *sig
   *umgås med barn

   Nu är dock barn människor. Varför jämföra de två?

   Håller inte riktigt med i restaurang miljö. Flera gånger haft andras kladdiga ungar som sprungit runt bordet, velat ha uppmärksamhet osv. Aldrig varit med om löst springande hundar på restaurang utan enbart kopplade som ligger/sitter vid sin familj.

    Ska koppla mina barn nästa gång vi är på restaurang. Tack för tips!

     Bra! Det uppskattas!

   Många hundägare (oftast de med små hundar) beter sig så. Men vi är otroligt många som inte beter sig så.

   När jag bodde i sthlm var avstånden enorma, jag tog med hunden på det mesta för att slippa åka hem emellan när vi skulle ut i något naturreservat efter jobb eller hänga med någon vän.
   Tilläggas är att han hängde med till jobbet med.

   Han fick dok inte följa med på krogen, såklart.

  Det är ju helt upp till restaurangen. Bra att det finns alternativ för folk med/utan hund men om restaurangen profilerar sig på att vara hundtillåten är det obegripligt för mig varför en del gnäller om de går dit och ser en hund där.

   Det är ofta inget de profilerar sig som utan på de flesta får man i min stad.. Och nej, inte bara sunkiga ställen. Blir mycket att undvika liksom.. Borde va normen att va djurfritt.

    ”Det jag tycker borde vara norm”

     Hundar är djur. Man bör inte ha djur på en restaurang.

      Jo, om man äter dem går det bra. 😆

    Vara ”normen att va djurfritt.” Varför? Kan vi inte få välja?

  Jag störs mer av trotsiga, stökiga barn som inte kan bete sig i sällskap med vuxna som inte tar sitt föräldraansvar.
  Måste dela en så talande text för hur vi ser på hundar i Sverige…

  ” En hund kan rädda Dig i vatten, i en lavin, i en brand. Hon finner Dig efter en jordbävning el Tsunami. Hon hittar Dina barn när det gått vilse.

  Hon ser till att Du inte trampar på en mina i krig. Hon jagar fatt i de som brutit sig in i ditt hem. Hon kan gripa den som våldtagit en flicka.

  Hunden ser till att narkotika inte smugglas in i vårt land. Den upptäcker bomber och sprängämnen så att Du inte skall råka illa ut.

  Den upptäcker din diabetes och epilepsi innan anfallen kommer. Känner av svåra sjukdomar i din kropp innan mikroskopet kan se det.

  Men, i Halmstad störs Du när hon är varm och behöver svalka sig i samma hav som Du…”

   I Halmstad?

    Gissar att det är en insändare angående att hundägare fått kritik för de låter okopplade hundar bada/springs på stranden, istället för att hålla sig till hundbad/strand med tillåtelse för hundar.

     Stämmer. En polis/hundförare i Halmstad som publicerat texten på facebook, därav just Halmstad i texten.

      Jag bor i Halmstad och har hört lite.

      Tycker det är bra att hundar inte är tillåtna på alla stränder. Jag är hundrädd och uppskattar inte en lös hund som rusar runt och ägaren ropar att den är snäll. Eftersom det finns hundstränder kan de hålla sig där och så kan jag hålla mig till annan strand.

       Brukar finnas avsedda delar av stränder till dem. Annars kan man ju åka till nån skogsskövling eller nåt. Man får ju förstå att stränderna är till för människor förstockad främst och att många inte uppskattar massa hundar lösa där.

        Finns en hundstrand i Stockholm en del människor går till som inte verkar fatta att det är just en hundstrand. Sen blir de förvånade när 17 leriga hundar rusar över deras handdukar, sjukt kul att titta på- ursäkta mig 😀

         Fast bara för att hundar är tillåtna där betyder det väl inte att de får göra vad som helst?

         Det kan ju vara andra hundägare som slagit sig ner, tror inte alla hundägare hade varit okej med 17 leriga hundar som rusar över picknickfilten.

          Det är en hundstrand. Det innebär att hundar badar/busar/leker där, de tränar inte rallylydnad.

          Jo? Det är oftast tillåtet att ha hund okopplad osv. Sätt dig inte på en hundstrand om du inte klarar av hundar.

         Vart ligger den stranden förresten?

   Blä hundar

    Nä, är ju hundägarna som är jobbiga.

    Blä människor

     Hunden är skapad av människan. Så du borde tacka dem.

  Så länge det inte är såna små hysteriska och svinirriterande småhundar som skäller och piper så är det helt okej tycker jag . Dom borde dock portas från allt. Sjukt störiga.

   Jag har en liten hund som skäller så det går hål på trumhinnorna…. Dock bara när okända människor tar sig friheten att huka sig över honom och pratar med en gäll bebisröst om hur söt han är.

   Låter människor bli honom, är han hur chill som helst. Vissa människor borde förbjudas runt hundar😅

    😁

    Ok, pga dålig miljöträning el nåt trauma? Oavsett så går det att träna bort om du är villig att lägga ner tiden.
    En bra miljötränad hund kan va runt alla typer av människor. Vissa är jävligt jobbiga, men så är det. Du som ledare som avstyr sådana människor.
    Antar att ditt svar blir att du inte ser det som nåt problem?

     Nu är jag inte ts. Men har en hund som hjälper mig i mycket angående mina diagnoser. Det är en liten hund som har sett ett och annat, och skyddar mig utomhus. Det syns inte utåt att jag är sjuk och vet inte hur många kommentarer jag fått för att min hund vill att folk håller avstånd. Han markerar men är inte odräglig. Och hunden är tyst när jag säger till.

     Jag tål inte småbarn med föräldrar som inte tar ansvar. Vad är orsaken bakom det?

     Klaga aldrig när en okänd stor man kommer fram till dig och vägrar låta dig vara ifred fast du säger till.

     Min hund är privat av sig, han vill vara ifred, gärna med, men ifred.

    Jag hör dig! Sjukt irriterande

  Som hundägare själv har jag inga problem med hund på restaurang men samtidigt har jag full respekt för hur en hundrädd person kan påverkas bara av åsynen av en hund. Jag kan däremot inte förstå hur man som hundägare låter sin hund sitta på stolar, säten på bussar/tåg/tunnelbana, parkbänkar och andra ytor där människor brukar sitta. Det är ju samma sak som att vi människor skulle lägga upp fötterna med skorna på!

   Nä den liknelsen fattar jag inte om inte hunden skulle vara superlerig? Hur kan man bli störd av att se en hund sitta på en parkbänk…låt den sitta, herregud.

    …jag visste att det skulle komma en sådan kommentar…*suck* Men många har ju s k hundar som mer liknar insekter vars uppgift är att utgöra en accessoar. Då förstår jag att den måste visas upp! 😉

     Vad gör såna som ni om ni ser en gråsparv på ”er” parkbänk? Skriver ni arga insändare?

    ..hundar ska inte sitta på parkbänkar, det räcker väl så? 🤔

     Säger vem? Parkbänkarna står väl per definition utomhus i parken, det stör väl ingen om en hund sitter på dem.

      Men om hunden har leriga/smutsiga tassar blir det ju smutsigt på bänken när vi människor ska sitta på den? Men rekordet är när hundar sitter på säten på buss/tunnelbanan, framför allt som för ett par veckor sedan när det var fullsatt på bussen så folk fick stå upp och det sitter en dåre vars hund tar upp ett helt säte??

       Ungar med leriga skor på parkbänk?!

        Eller fåglar som skiter på parkbänk…

        Jag säger i regel till mina barn att man inte har skorna på bänkar…

        Barn är fortfarande människor och hundar är djur. Hur gärna ni vill jämföra dom två, så är det verkligen två olika saker.

      Fast på riktigt 15.51, du vet alltså inte att parkbänkar är till för människor att sitta på?
      Av vilken anledning ska en hund sitta på en parkbänk?

   På en parkbänk?? Nu överdriver du väl ändå.

   Haha nej verkligen inte samma sak. Fåntratt.

   Jag tänker mer att det är lite…ohygieniskt med hundar på restaurang. Hår i maten och sånt.

    Hur tror du vi hundägare överlever hemma? I Frankrike och Spanien är hundar välkomna på restauranger utan att folk inte får hår i maten.
    Hur vågar folk sitta på parkbänkar, kan ju ha varit en katt, ekorre, fågel etc på den. På uteserveringar kan en fågel skita rätt i maten…
    Du dör inte av lite skit såvida du inte redan är hyperallergisk men då är det ju svårt att röra sig ute bland pollen, parfym, rök, katter, hästar, hundar och nötter oavsett.

     Fast ni väljer ju att ha en hund hemma med hår överallt så då är ju chansen att man får hår i maten.

      Tänk att det får man inte, har det hänt har det varit mitt eget människohår.

       Hahaha ni märker det ju bara inte. Är äckligt äta mat som är tillagade i ett hem med hund/katt. Det flyger ju omkring överallt. Men ni är ju hemmablind så ni ser det inte.

     Här märker man ju tydligt just det där att vissa hundägare har en otroligt skrattretande inställning.

    Då tänker jag att det är ohygieniskt med män på restaurang! Hur många procent var det nu som tvättade händerna efter toalettbesök bland män? Alldeles för få! Hunden sitter antagligen mest still på restaurangen, annars är det såklart märkligt att ta med en hund som springer omkring bland borden och lägger tassarna i bordsgrannens mat.

     🤦‍♀️

    Det problemet är ju ganska enkelt löst. Håll inte din tallrik med mat under hunden alternativt klappa inte hunden och borsta bort eventuell päls på din mat.

  Jag har själv hund som följer med överallt så för min del gärna. Går på ställen som accepterar hundar, vilket är långt ifrån alla, så om man inte gillar det kan man ju gå dit jag inte är välkommen.

  Tycker dock överlag att folk mest ser det positivt. Får knappt vara ifred när man är ute för alla vill hälsa på hunden 😅

   Skönt att bo i en sån stad. I Stockholm verkar man få ha hunden överallt nästan.

   Min son brukar låna den minsta av våra hundar och gå på fik. Bästa brudmagneten anser han 🐶🐕🐕‍🦺

    Hundtricket funkar skitbra på krogen.

  Man kan vara allergisk mot hundar, det är inte så kul och nysa snora för att folk ska ta med sina hundar överallt. Det är ganska ovanligt med allvarlig allergi mot barn.

   Men varför går man som allergiker till ett ställe som tillåter pälsdjur? Då får man väl ändå skylla sig själv, det finns ju många restauranger som har hundförbud.

    Men snälla är väl mer rimligt att en hund stannar hemma än att en allergiker ska göra det. Tror knappast ts brukar hänga på hundcafé

     Varför? Varför inte bara acceptera att vissa ställen tillåter hundar, andra inte? Det är ju superbra att det finns något för alla istället för att vissa alltid ska stanna hemma. Alla hundar kan inte vara själv hemma.

      Hur ska man veta vilka ställen som tillåter hundar och inte menar du?

       Man kan tex ställa frågan till personalen om det är något man känner är väsentligt för en.

       Man kan ju fråga, alternativt leta efter en skylt som är vanligt förekommande; en hund med ett streck över. Precis på samma vis som jag med hund gör, fast jag frågar av en annan anledning och letar efter en skylt där hunden inte är överstruken.

       Men du har mål i mun antar jag? Fråga!

     Men en allergiker kanske kan undvika restauranger där det finns hund till exempel. Vi ska väl ändå inte behöva anpassa oss om vi håller till där hundar är tillåtna. Då får de väl gå någon annanstans.

      Jo, allergiker kan anpassa sig lite oxå.

      Fast nu menade vi ju om det skulle vara tillåtet överallt inte på enstaka ställen

       Nej det menade vi inte i en tråd om att det finns både och och allergiker kan välja ställen som inte tillåter hund.

     Jag fattar faktiskt inte hur du tänker. Om du har restaurang 1 som är hundtillåten och restaurang 2 som inte är det, på vilket sätt skulle det vara rimligt gå till restaurang 1 som allergiker och kräva att alla andra ska anpassa sig efter dig?

      Grejen är att ni får det att låta som att det sitter stora skyltar utan för varje restaurang som talar om ifall det är hundtillåtet eller inte. Det jag menar är att det är väl bra med vissa som tillåter hund men tycker inte att de ska vara tillåtna överallt just pga allergiker

       Det är ju inte tillåtet överallt så… Icke problem?

        Jo, i vissa städer. Man blir inte varnad om det heller, finns inga skyltar elelr liknande. Borde på sin höjd finnas några få, väl utmärkta för hundar.

         Va? Har alltid sett att det är bra skyltat om man får ta hund med eller inte!

     Det är jättebra att hunden får följa med 8ch socialisera sig. Få brukar vara så allergiska att de reagerar bara de vistas i samma lokal eller uteservering.

     Varför ska allergiker få bestämma över hela samhället? Man ska inte få ha med djur någonstans, inte ha djurhår på kläder, inte ha på sig parfymerade produkter, inte äta något som det finns en pytteliten nöt i osv. Det är inte andras fel att du är sjuk, det är du som måste anpassa dig! Är också allergisk mot en hel massa, jag tar mina mediciner och tar ansvar för min egen hälsa. Jag förväntar mig inte att alla andra ska inskränka sina liv pga mig.

      För att nötter i luften kan betda liv eller död nån. Likaså parfymer.
      Är inte allergisk men så sjult jävla jobbigt när nån på bussen marinerat sig i parfym. Eller rökare. Varför ska jag lida för dina onödiga val?

       Luftburen nötallergi finns ju inte, såatte.

        Enligt?

         Forskning. Man har inte kunnat hitta en enda som fått svåra allergiska problem pga luftburna molekyler. Men visst, förbjud alla från att öppna en påse nötter utanför hemmet.

          Länk tack. Behöver läsa för att se hur de förklarar alla som faktiskt får igensvullna halsar och kliande halsar av t.ex. nötter som de inte ens vet finns i samma rum men som t.ex. ligger i en skål i ett skåp.

           Sök själv, finns t.o.m. svensk forskning gjord. SVT hade ett program på ämnet för några år sedan. Luftburen nötallergi är en myt. Folk reagerar för att de har blivit ilurade att de kan dö om någon ätit nötter och får därför en reaktion. Psykologiskt och hysteriskt.

          Fast det var ju inte hela sanningen. Det visade mer än så. Och lustigt att många får problem då. Var säkert nåt jävla nötföretag som låg bakom.

          En enda jävla undersökning säger inte allt.

           Haha, men det är ju inte bara en? Du litar mer på din känsla och myt än forskning? Gör du det.

      Exakt så, heja dig! Förstår inte när i tiden vi helt tappade begreppet ”eget ansvar” och istället började gnälla kränkt om att SAMHÄLLET ska anpassa sig efter ens egna behov

       Men det man inte kan ta ansvar/påverka? Ska jag inte gå och handla eller gå till sjukhuset för att nån står och röker vid entrén?

        Det är ju dock förbjudet nuförtiden så där har ju samhället anpassat sig. Sen att det finns skurkar som ignorerar det är en sak, men samhället har fortfarande anpassat sig efter det.

         Nej man får inte röka på hela sjukhusområdet. Bryr nån sig? Nej, det är det som är poängen.

          Nej. Du kan inte säga att samhället inte anpassar sig när det faktiskt är tvärtom. Samhället anpassar sig och enskilda rövhattar skiter i det. Man kan inte jämföra äpplen och päron.

          Och jo, många bryr sig faktiskt.

      Så en som är jätteallergisk mot hundar ska stanna hemma för att du måste gå omkring med hundhår på kläderna?

       Som djurägare så har man nästan alltid hår och hudpartiklar från sina djur i kläderna. Lite svårt att undvika när man bor under samma tak, sitter i samma soffa och många gånger även sover i samma säng med dom.
       Dom som är superallergiska mot djur får ta det i beräkning.

       Ja, det är väl ändå rimligare att anpassa sig efter majoriteten än minoriteten. Få människor är så allergiska att de får allvarliga problem av att vistas i samma rum som någon med hundhår. Det finns, ja, men det är ovanligt och helt orimligt att alla andra ska stanna upp sitt liv för en sån sak. Annars får vi väl förbjuda allt som man kan vara allergisk emot.

      Oväntat kommentar från dig A. Du är den mest osympatiska människan här inne 🤢🤢

      Det är väl för fan rimligare att vi människor får leva än att vi ska anpassa oss efter såna som dig med djur.

    I min stad finns knappt nån med hundförbud, normen är att hunden får följa med. Är inte allergiker men det är ju ohygieniskt. Förstår inte varför hunden ska med överallt…

     Varför skulle hundar vara ohygieniska? Min hund duschar 2ggr per vecka och dessutom sitter väl hunden på golvet vid ägaren, inte på ditt bord?

      Men snälla. Päls, flämtande, lukt. Djur hör inte hemma på restaurang!

       Jo

       Vad är det med flämtandet som är ohygieniskt…?

        Dregel och hundandedräkt.

         Om du ser en flämtande hund, brukar du gå dit och lägga ansiktet mot den för att dela andedräkt? Varför det?

          Men ge er, ni fattar ju. Annars är ni tröga. Men en del hundägare verkar ju inte ha nån uppfattning om vad som är hygieniskt och fräscht…

           Så.. vad tycker du om barn som bajsar i restauranger? Eller män som snyter sig i näven? Känns lite väl känsligt över en flämtande hund.

     Man frågar sig även varför de tror hunden vill gå på restaurang?! Tycker ofta synd om dem där de ligger i cementdjungeln och flämtar uppgivet.

      För att hundar är flockdjur och helst vill följa med sin flock.

       Då kanske de behöver en bättre flockledare.

        En bra flockledare tar med hunden.

         En bra flockledare anpassar aktiviteter efter flocken.

    Går naturligtvis på hundfria ställen, jag skrev om man fick ta med hundar överallt.

    Det undrar jag med. Jag och min hund åkte och hälsade på en kompis och skulle övernatta några dagar. Det är ju inte så svårt.

    – brukar han sova i sängen?
    – ja, åh just det du är ju allergisk! Vi sover i soffan.
    – nej, jag behöver bara veta så jag kan ta min allergimedicin.

    Men sen är hon inte anti och tycker synd om sig själv heller❤️

     Inte heller så allergisk uppenbarligen. Jag skulle behöva sjukhusvård även med allergimedicin om du tog hem en hund till mig.
     Handlar om att vara allergiskt. Inte anti.

     Sån jävla okunskap!

   De flesta restauranger tillåter trots allt inte hundar, så du kan väl bara gå till en av alla dem istället för att prompt hänga på de förhållandevis få som tillåter hundar?

    Jag skulle säga att majoriteten absolut tillåter hundar? Iallafall i Stockholm.

     Ja, tyvärr. Drömmen att det skulle vara tvärtom.

      Då får du väl flytta ut på landet och bo ensam från både civilisation och djur. Bygg en betonghydda där och sitt i den.

       Eller så har man inte DJUR på en restaurang för människor bara? Som det var vanligt med för några år sen. Det normala.

        Häng med lite i utvecklingen. Att ha hund och umgås med hund är bra både psykiskt och fysiskt.

         Ja för du verkar ju psykiskt stabil runt människor..

          Och du verkar riktigt härlig! 👏🏻

           Citronen har varit passivt aggressiv konsekvent i alla sina inlägg. Hence the dig.

          Haha, ja, jag jobbar med människor och det går riktigt bra ❤️.

      Jag kan tipsa dig om mängder av restauranger i Stockholm som inte tillåter hundar om du vill.

       Gör gärna det! På riktigt.

     Det håller jag inte med om, men jäkligt många är det absolut. Tycker det är en bra balans för både allergiker och hundägare.

     Tycker också att det verkar mer och mer accepterat att ta in hundar överallt, även om det inte är ett specificerat ställe där hundar är välkomna. Förr stod ju hundar utanför affärer till exempel för man inte fick ta in dem, men det är ju helt annorlunda nu.

      Varför inte lämna hunden hemma bara som med alla andra djur? Inte tar man med sig katter, papegojor osv på restaurang, mataffär osv? Förstår inte varför hundägare alltid ska släpa med den stackars hunden bara för att sen behöva skrika på den hela tiden när den skäller på förbipasserande

       ??? Vadå skrika?

        Varje gång man går förbi en hund som börjar tokskälla och dra i kopplet står ju ägaren och skriker på sin hund? ”Nej Buster, stanna!! Stanna sa jag!!! Buster??” Inte supertrevlig när man sitter på restaurang

         Nääääe visst, inte trevligt när 10 småbarn grinar non stop heller.

       Vet du skillnaden på flockdjur och icke flockdjur?

   Väldigt få har luftburen allergi mot hund så det är rätt lugnt . Hundar är egentligen en av de allergier man borde ta minst hänsyn till i offentlig miljö.

    Du har ju verkligen ingen koll alls. Garanterat är du hundägare själv

  vad är hundars favortital?

   Hundra?

   Den de kan kissa intill?

  Nej fy 🤢

  Jag tänker att det blir lite matematik över det. Helt ok när det är en och annan liten hund som inte stör. Men skulle varje gäst ha. en hund med sig – kaos.

  Helt upp till restaurangen. Om det är en liten restaurang tycker jag det är fint om man kan ta med sig hunden men avskyr folk som har med sig sin hund på en trång och brötig restaurang – då bör hunden vara hemma för dens eget välmående.

  Men hundar har lika rätt att vara på restaurang som skrikande ungar.

   Nej de har de ju inte, de är inte människor. Tycker heller inte man ska ha skrikande ungar på restaurang och föredrar ofta djur. Men de är människor och har mer rätt (lagligt).

    Jo har de visst det. Vem bestämmer det? Du?

     Nej det är staten som har stiftat lagar kring att en hund och en människa inte har samma rättigheter.

      Men då är det ju också staten som tillåter restaurangerna att bestämma att deras restauranger är hundvänliga, inte sant.

       Ja men de lär inte få förbjuda vissa människor, alltså inte samma rättigheter.

   Nu är ju djurs och människors rättigheter inte lika enligt lag. Till exempel får vi döda och äta djur, vilket vi gör på just restauranger. Tycker du också att elefanter, grisar och ormar ska få vistas på krogen?

   Haha nej de har inte samma rätt att vara på platser anpassat för människor. Ett barn är en människa, det är inte en hund.

  Gärna djur! Däremot har jag otroligt svårt för människor. Oftast så beter sig ju djur bättre än människor, till och med grisar och apor beter sig ofta bättre än människor. Hundar är ju en dröm att ha och göra med.

   Helt rätt ❤️

   Åh gud nej. Ogillar många människor också men många hundar är ju pest och pina också (många ouppfostrade).

   Apor är rätt farliga, men kan hålla med dig om att vissa människor är det farligaste djuret som finns och inte beter sig så bra alla gånger…

  Haha jag har en släkting man alltid får skämmas över när man är ute med henne. Hon ska nämligen alltid ta med sig sin hund överallt även till restauranger som tydligt har förbjud mot djur. Hon lyckas dessutom alltid på nåt sätt få sin vilja igenom genom att bråka och ställe till med en scen så ägarna till slut inte orkar säga emot. Kanske ska tilläggas att det inte är en liten chihuahua heller utan en stor hund.

   Som hundägare tycker jag det där är väldigt konstigt. Även om jag har svårt att acceptera människor som surar över oskyldiga djur så ska hon inte bråka med en restaurang där det är förbjudet. Det är som att argumentera om att hon borde få röka där det är rökförbud.

    Verkligen, man ringer i förväg och kollar med ägarna – och respekterar deras regler. Plus ser till att ev medföljande hund ligger lugnt och snällt vid fötterna (vilket man tränat i förväg och ev hjälper med hundben vid behov)

   Usch, vilken jobbig människa.. 🤢

   Ush, jag hade inte gått ut med henne på restaurang. Vore väl bättre för henne om ni sa till henne. Hon kommer ju lyssna mer på er.

    Tro mig vi har pratat med henne flera flera gånger, men hon är en sån person som alltid tror att hon vet bäst. Hon är generellt väldigt självcentrerad så tror detta beteende grundar sig i det.

     Ännu en orsak att inte umgås så mkt… 😄

     Självcentrerade människor gillar ju just att ha hundar därför de ger dem den där känslan av att vara centrum i universum och de kan typiskt styra över dem.

  Min familj måste välja restaurang som ej tillåter djur pga svår pälsdjursallergi hos ett barn – men vi älskar hundar och katter.
  En gång när vi bokade hotell så fick vi ett rum där dom brukar tillåta katter, trots att vi bett om ett allergivänligt rum. Istället för hotellrum fick vi spendera natten på akuten och inhalera. Det är ju trist.

   Hur funkar pälsdjursallergi egentligen? Om jag har en katt i en transportbur och kliver på en buss, kan det orsaka en allergisk reaktion hos någon? Är det inte ett större problem att jag som djurägare bär hår och hudpartiklar från mitt djur i mina kläder, även om djuret stannar hemma? För det är ingenting som pratas om.

    Kattallergener är extrema på ett annat sätt än hundallergener. Så ja, katten i transportbur skulle teoretiskt kunna orsaka en allergisk reaktion också efter att du lämnat bussen (Men såklart ovanligt). Kattallergener kan finnas kvar i ett rum upp till 15 år efter att katten har lämnat. Hundens allergener är inte lika extrema.

     Då borde hela jag framkalla allergiska reaktioner hos kattallergiker lite här och var. Har dock inte hört att det skulle vara ett utbrett problem.

      Det är ju trots allt få som är såå oerhört allergiska att bara din tröja kommer att framkalla en reaktion om man inte går fram och borrar näsan i den. Men det är sant det där med kattallergener, de är svårast att bli av med.

       Ja, men då borde katten buren på golvet inte heller framkalla reaktioner. Där är ju pälsen och hudpartiklarna i ett nästan stängt utrymme, isolerat från resten av bussen. Jag har väldigt svårt att förstå logiken kring just det här med att djur i bur skulle orsaka stora risker för allergiker under restiden.

   Fullkomligt oacceptabelt beteende av hotellet. Jag hoppas ni fick varje krona tillbaka och blev kompenserade utöver det.

  Hur vet man att ett ställe är okej med hundar? Brukar de sätta upp skyltar?

   Brukar stå på hemsidan eller ring och fråga innan.

    Jobbigt om jag vill gå till ett ställe utan hundar och dubbelkolla allt. Okej att de kan sitta på en uteservering men inne på en restaurang? Är det ens tillåtet ur hygiensynpunkt?

     Om du inte orkar ringa och dubbelkolla får du ju vackert samsas med fido och company utan att gnälla.

      Innebär det att man ringer två gånger om man skall dubbelkolla?

     Varför skulle det inte vara tillåtet ur hygiensynpunkt med hund på restaurang? Det är inte som att hundarna bajsar i stekpannan 😀

      Men gud.. fattar ni verkligen inte??

       Nej berätta? Hunden som ligger på golvet i en matsal, hur påverkar den din hygien?

        Läs i tråden här så ser du massa exempel om du verkligen inte kan tänka ut det själv…

        En hund går på marken, får gris och smuts i pälsen, äter bajs och allt möjligt den hittar. Sen på restaurangen kanske den ruskar på sig = smuts sprider sig, dregel fullt med bajsbakterier.

        Hur kan man inte förstå att det är ohygieniskt?

        Har vart med om hundar på uteserveringar som kommer fram och slickar på en, skäller och härjar och ägarna bryr sig inte ett dugg.

        Det ÄR skillnad med barn. Även om de är jobbiga är de människor. Du har också varit ett barn. Barn ska lära sig uppföra sig socialt, hur ska de kunna göra det om de aldrig får gå på restaurang?

         Det absolut värsta med restaurang är varken barn eller hundar utan det är alla Karens som tycker att de har större rättigheter än alla andra (barn och hundar).

          Jag HAR större rättigheter än en hund! Man behöver inte gilla det men så är lagstiftningen och normen.
          Jag föredrar ofta djur framför människor, är vegetarian och tycker de ska ha starka rättigheter i övrigt men är allergisk mot såna här falska uttalanden.

           Nobel du är!

         Du går också på marken, så vitt jag vet. Barn kan också äta bajs och saker dom hittar, använder sina små händer och pillar på allt och stoppar i munnen, och sen ska dom på restaurang och sitta på stolar och ha sina små äckliga händer fulla med bajsbakterier på bordet bland mat.

         Det är ohygieniskt förstår du väl.

         Så hundar ska inte lära sig uppföra socialt?

         Det är skillnad på hundar och barn, men inte ur hygiensynpunkt.

          Och du tror inte föräldrarna någonsin tvättar barnets händer?

           Efter varje gång de pillar på något? Nej, det tror jag inte.

           Jag har en känsla av att barnhänder inte blir tvättade med tvål och vatten särskilt många gånger under tiden på restaurangen, oavsett vad dom pillar på. Men handsprit skulle vara en bra grej att ha med sig, och en liten portabel dusch så kan man spraya hela ungen med handsprit för säkerhets skull. Eller varför inte sprinklers i restaurangtaket som sanerar alla gästerna innan serveringen börjar. Alla får en dusch; äckliga vuxna, äckliga hundar, och äckliga barn.
           Man får mat och blir riktigt ren på ett och samma ställe. Och det bästa, ingen kan klaga på restaurangens hygienhantering.

           Finns nog riktigt äckliga barn och även äckliga vuxna som aldrig tvättat händerna, men måste vi tillåta hundar för det ?

           Vi människor delar samma bakterieflora

           Vill bara poängtera här, att allas älskade Agnes Wold säger att om man lever nära hundar så får man myyyyycket bättre immunförsvar.

         Vad pratar du om ens? Hundar äter inte bajs i tid och otid? Har haft hund i 20 år, aldrig haft en hund som äter bajs? Det förekommer ex vid sjukdomar hos hunden. Men absolut inte någon slags standard för hund. Inte är de fulla av lera och smuts heller ?

         Jag tar med mig hundarna ut på serveringar och ser hundar ute hela tiden, har aldrig vart med om att det skulle vara något problem. Inget skällande eller problem alls.

         Utomlands fungerar detta också alldeles utmärkt.

         Hade det inte vart för att ängsliga svenskar lät astma och allergiförbundet diktera sina galenskaper på 90-talet hade vi haft en mycket öppnare miljö för hundar.

          Och förmodligen också färre astmatiker och allergiker.

      Det är mest i Sverige denna hysterin pågår. Andra länder tillåter hundar.

       Haha nej.

        Haha jo.

       Vilka länder?

        Spanien, Tyskland och Frankrike t.ex.

         Ahh länder som vi typiskt adopterar hundar från menar du? Ja, verkar jättebra där…

       Precis, tack! En jävla hysteri i Sverige och detta skylls ofta på ”allergi” eller hygien”. I många andra länder i och utanför Europa verkar inte denna hysteri finnas. Så jävla skitnödigt i Sverige

   tamedhunden.se

   Finns en app som heter Hundvänligt. Plus att många restauranger skriver ut det på sin hemsida. Och JA: om du AKTIVT vill göra valet att slippa hundar, så får du AKTIVT kolla upp saker själv. Vad trött jag blir på devisen ”ska JAG behöva!?”. Ja, om du har preferenser du vill uppfylla så är det upp till dig, inte omvärlden.

  Hund på marken/golvet som är lugn – absolut ok. Hund på stol med sin skål på bordet (Svea besöker Vaxholm)- nej nej. Där går gränsen. Det får man greja med hemma, Om man tycker det finns ett behov av den typen av sällskap från sin hund.

   Agree

   Antagligen därför det finns så många hundar som beter sig illa… ägaren kan inte skilja på att de har en hund och inte ett människobarn. I övrigt kunde man kanske tro att det sunda förnuftet kunde slå in hos alla som har svårt att förstå att hundar kanske inte behöver följa med på allt som ägaren gör? Å ja, har haft hund i hela mitt liv men aldrig upplevt att låta hunden sitta på en stol vid matbordet.

   Myggan har trots sitt nya hälsosamma leverne en hög frekvens gällande restaurangerbesök. Inget veganskt på hennes tallrik. Noll grönsaker. Hemma gör hon ”fluff” på proteinpulver med bullsmak.

   Bloggen 28/6

   ”Jag själv har senaste två månaderna nördat in mig på att gå över mer på den holistiska synen gällande kosten. Äta mer växtbaserad kost. Välja ekologisk så mycket Som jag kan. Jag har tagit hjälp av Lifesum för att hitta bra allternativ. Tex bönpasta, linspas och bovete.”

  Men nej, ohygieniskt. Vill jag titta på djur går jag till en 4H-gård.

   Men är du dum eller gör du dig till. Du kan ju inte jämföra en hund med en bondgård

    Varför inte? Djur som djur. (Älskar djur men de luktar och hårar ja).

     Jag har aldrig sett en levande ko på en restaurang i och för sig. Människor luktar också illa. De kan dock duscha: djur kan inte duscha självmant.

  Väldigt vanligt i centrala Stockholm också. Tycker inte man såg det så mkt för typ tio år sen? Tycker det är äckligt och ohygieniskt faktiskt, de hårar, luktar och kan dregla. Älskar djur men tycker det är sunt förnuft och hyfs att inte ha dem på restaurang??

   På uteservering, visst. Men inte inne. Förstår inte hur det kan va tillåtet, strikta hygienregler för restauranger annars…

    Hundarna hänger väl knappast i köket där maten tillagas utan brukar ligga på golvet i matsalsdelen.

     Ändå äckligt. Sprider runt hår och lukt där man ska äta.

      Barn då som kanske precis har ätit snor från näsan

       Varför äter du från ett främmande barns tallrik? Speciellt om den ätit snor? 🤔 En ny typ av fetisch? 🤔

       Barn är människor.

    Strikta regler kring hygien och hantering av livsmedel gäller i KÖKET och inte serveringsdelen.
    Det är strängt förbjudet att ha hundar i storkök, bagerier och liknande.

   Precis som vilken människa som helst alltså.

    Blev så glad på Fältöversten i sthlm där hundar var välkomna överallt typ. Ska åka dit och luncha med hunden ngn gång🥰

    Vad umgås du med för människor haha

     Haha eller hur??

     Behöver ju inte vara mina vänner utan vanligt fyllo på krogen som spottar när hen pratar, har dränkt sig i parfym och stinker rök…

      Tråkiga ställen du går till då.

       Du har aldrig upplevt detta?

      Hur vidrig en person än beter sig så är hen fortfarande en människa och inte ett djur. Era jämförelser är infantila.

       Människan är ett däggdjur vad jag vet. Ibland tror vi att vi är så himla speciella.

    Eeh va? Nej.

   Det fanns en villfarelse om att hundar inte fick vara på restaurang/café men det som gäller är att den inte får vara där ”mat tillreds”, d v s i köket. I övrigt är det ägaren av stället som bestämmer. Det bästa är om man börjar ta med hunden som valp så vänjer den sig, precis som med att åka buss, tåg etc. Och en hund som är längre bort än 20 meter kan inte utlösa allergi. Det finns studier på det. Så utomhus är verkligen safe och inomhus med lite avstånd samt att man sällan stannar mer en en timme eller ett par.

    Hur många restauranger har ett avstånd där man kan hålla 20 meter till något?

     Tja, ganska många. Och det är ett resultat genom studier. Behöver inte krävas 20 meter. Det är beräknat utifrån att någon tar med hund till jobbet, en hel dag.

      Tror inte du har någon uppfattning om hur långt 20 meter är.

   Det gör ungar också, och många vuxna. Alla dessa som tvättar håret en gång i veckan tex, de stinker. För att inte tala om dem som inte ens tvättar kroppen och stinker gammal svett och skit.

    Har aldrig träffat på nån sån på restaurang 😄

   På vilket sätt är det ett problem för dig att hunden dreglar. Det kommer inte komma på dig? Hundar dreglar inte på default? Du tappar hår, precis som hundar. På vilket sätt skulle det vara äckligt? Hundens lukt känns inte på en restaurang, då ska det vara en extremt skitig hund.
   Man får absolut ogilla hundar, men kom då med argument som det finns någon grund i.
   Det som uppkommit i tråden hittills är ju bara trams.
   Ungefär som när barnhatare säger att alla barn skriker och vrålar och kastar mat. Det finns, innebär inte att alla barn ska förbjudas på krogen.

  Själv är jag rädd för influencers. De borde portas från flertalet restauranger, så att man slipper vara rädd för att hamna i någons IG-flöde.

  Det är en ganska ointressant diskussion i sig efter som åsikten generellt är väldigt tydligt för eller emot, inte så flytande däremellan.

  Jag har hund och tar gärna med mig hunden till restaurang. Diskussionen om att det bara gäller uteservering för att inomhus är ohygieniskt är i sig märklig, då hunden inte är nära ytan där mat tillagas. Det finns faktiskt ingen begränsning alls utan det är helt upp till restaurangen om de vill ha in hund.

  Och hur blir barn eller hundar skötsamma i restaurangmiljö? Övning.

  Jag nyttjar restaurangens vänliga inställning till hund när en är ute med sin hund, kanske på väg någonstans eller på väg hem från något. Det är förbjudet att lämna hund i bilen om det är för varmt och hunden kanske inte är van vid att vara på hotellrummet eller liknande.

   👍💕

  Allergisk man så djur på restaurang funkar inte tyvärr.

  Jag har hund och har med henne överallt. Hon är liten och ligger under bordet tyst och vilar/sover. Hon är en väl miljö- och passivitetstränad och har inga problem med hundmöten. Skulle dock aldrig ta med mig henne om hon betedde sig dåligt. Men denna logik gäller ju inte småbarnsfamiljer vars ungar skriker och springer runt och är allmänt störiga. Om ungarna inte klarar av 1-2 h stillasittande, ta inte med era ungar. Kanske bäst att äta hemma då eller lämna dom med en barnvakt.

   Håller med dig angående barn…

   Linn
   Oj vad jag håller med 😄

  Tycker hund i affär eller inomhus på restaurang är lite märkligt.

  (Ja,ja alla era hundar är såklart superuppfostrade och markerar aldrig revir och skulle aldrig framkalla allergiska reaktioner)

  På uteservering (vilket är långt från köket och i luft som cirkulerar, helt ok 👍.

  MIN hund däremot är inte välkommen bestämmer jag, den bryr sig inte om andra hundar men många (ffa små) blir skogstokiga av bara hans uppsyn, så det blir ju hyffsat omysigt för alla andra hundägare.

   Samma här. Bor i Göteborg och ser ofta hundar i Nordstan och tycker så synd om djuren. Trångt och jävligt för oss människor som det är redan.

    Många hundar gillar väl restaurang? Det är kul hänga med och mycket att titta på och massa spännande lukter.

     De ska inte vara i shoppingcenter. Ökar stressen.

    Nordstan är ju jättemärkligt, bara inomhus och stora ytor, det vore helt orimligt att hundar INTE markerar revir där inne…lite äckligt….

     Haha…hur många människor ”markerar revir”? Kissar mer eller mindre överallt?

    Haha sett många hundar i femman. Alla har betett sig bättre än människor. En gång såg jag en kvinna som pullade sig själv i rulltrappan och sen drog fingrarna på handtagen. Mysigt.

  Hellre hundar än kids.

   Eller gamlingar.

    Intressant tanke…. Vad är det som stör dig med äldre? När räknas man som gamling?

     Ska man jämföra hundar med barn kan man väl jämföra dom med andra också. Pensionärer, invandrare, män…? Varför bara barn??

    Du är snart där själv, eller dina föräldrar eller mor och farföräldrar…tänker du likadant om dom?

     Och du har varit barn en gång också. Så vad är din poäng?

    17:06
    😱

  Det var kul att det här kom upp för jag råkade ut för en sak för några år sedan:

  Jag är väldigt pälsdjursallergisk och hade gått in för att ta en fika på Espresso House vid Hornstull (som inte finns längre). Helt plötsligt kommer en kvinna med hund in i lokalen och jag, som precis hade fått min macka och kaffet gick fram till personen som stod och gjorde kaffe (de brukar vara två anställda, en i kassan, en som gör dryck) och sa att det här var inte bra för jag kunde när som helst bli väldigt illa däran om hunden var kvar. Då säger personen att ”Vi tillåter djur i lokalen”.

  Ingenstans hade man upplyst om detta och jag bara baxnade, undrade hur i hela fridens namn man hade kunnat missa att vissa människor faktiskt blir väldigt sjuka av pälsdjur och det hade ju varit så lätt att ha ett stort anslag på dörren om att man just tillät djur.

  Jag fick vackert be om en påse till min smörgås och om att få hälla över kaffet i en takeawaymugg. Trist upplevelse och sedan dess besöker jag aldrig mer Espresso House. Inte därför att de (allmänt eller i vissa fall) tillåter djur utan därför att deras beteende var så nonchalant och oförskämt mot oss allergiker.

   Klart det är trist som allergiker men det är ju faktiskt du som har gjort fel och inte restaurangen. Är deras policy djurtillåtet är det deras policy och du har ett ansvar som allergiker ta reda på vilken policyn är, inte bara förvänta dig att de ska ändra regelverk för din skull.

    Fast om det inte står att hundar är välkomna så hur ska man veta det då?

     Men herregud vilken knasig entitlement? Om något är viktigt för dig är du väl vuxen nog att fråga, du kan väl inte stå där med händerna i fickorna och förvänta dig att bli upplyst…?

      För det var ganska nyss inte normalt att tillåta hundar på såna ställen! De få som fanns märkte ut det. Det är det normala.

       Uppenbarligen är det inte normalt längre…

     Fråga om det är så viktigt för dig? Eller jag vet inte, googla? Gör det inte svårare än vad det är.

    Hur i hela fridens namn läser du? Var ser du att jag skulle ha krävt att de skulle ”ändra regelverket”? Om du nu verkligen inte förstod repeterar och förtydligar jag:

    Det var vid den här tiden inte särskilt vanligt att djur var tillåtna på kaféer (det var som jag skrev för några år sedan)

    När hunden kom in i lokalen utgick jag alltså från att hundägaren gjorde fel, särskilt som det heller inte fanns någon skylt om att djur var tillåtna

    När det uppdagade hur det förhöll sig toig jag med mig dryck och smörgås och valde därefter för all framtid bort kaffekedjan

    Om jag skulle vilja fika i Stockholm i dag frågar jag alltid först om djur är tillåtna. Många gånger är de det och då går jag min väg.

    Till sist hade jag kunnat bli extremt sjuk bara av den korta stund jag vistades i lokalen där hunden var tillåten och du kanske borde läsa på lite om allvarliga allergiska reaktioner innan du skriver. Har du alls hört talas om att människor dör till följd av det?

     Varför bojkottar du då? Kanske jag som har missförstått det ordet.

   ”Ingenstans hade man upplyst om detta”. Vad hade du gjort för att ta reda på vad som gällde innan du kränkt beslöt att aldrig sätta din fot på espresso house igen?

  På uteservering ja, andra ställen nej.

  Jobbar i en saluhall som har hundförbud då det tillreds mat väldigt tätt inpå folk osv redan, ändå tar folk hundar med in. Dessutom tror dom att det är mindre ”farligt” om dom bär hunden och har den uppe vid diskens kant?! På golvet 1,5 m ner är ju betydligt rimligare då…

   Så äckliga..

  Som hundägare tar jag starkt avstånd från att kalla hunden pälskling, töntigaste jag någonsin har hört, nästan lika pinsamt som när Johanna Lind Bagge kallar deras hundar för svansbarn ….

   Hur kan man hänga upp sej att någon kallar dom svansbarn?

    För mig blir det så verklighetsfrämmande när folk lägger mänskliga aspekter på sina djur. Hundar är djur hur söta små och gulliga de än tycks vara.

     Det är ju bara ett ord.

  Har mer problem med Mys alla lögner och spel. Hon tror hon är så himla sjuk. Patetisk!

   Ja, nu har hon gjort sin insta privat och det för att få fler följare, för det har minskat nu sedan sjukdramat hon kört med, och hon har nu fått ca 100 följare till. Innan dolde hon antal likes, det började hon med när likes och kommentarer blev få men sen under dramat så visades antal för då var det många hehe hon är så beräknande.

    Undrar om hennes ev samarbetspartners uppskattar tilltaget.

     De flesta influensers håller väl på så?

      Gör det någon nytta? Mest töntigt om de tänker öppna igen.

    Samma med Systrarna Graaf… samt att Hannah slutat blogga pga hat…

     Tror My alltid sett upp till systrarna
     Graaf och härmar hur de skriver och deras beteende. Även fastcdr ibte längre är vänner.

  Att ha hund (ej service hund) är ett val, allergi är inte ett val. Är folk verkligen så egoistiska att de inte kan respektera folk som har allergi före sina hundar??

  Jag lämnar alltid våran hund hemma och tar aldrig med henne på sånt. Någon måtta får det vara.

   Barn är också ett val att skaffa och ändå utsätts folk med hyperakusi konstant av barnskrik… Är ungefär samma sak att dra upp att folk är egoistiska för att de har hunden med sig för att någon kan vara allergisk mot det. Alla kan inte anpassa allt för att någon kanske kan vara allergisk/få symtom av något av dina val. Då skulle ingen kunna göra något.

    Finns ju andra än allergiker som inte vill äta med hundar. Håller med angående barn, självklart får man se till att de inte stör. Hundägare och föräldrar (nej inte alla) verkar lika självcentrerade och icke hänsynstagande.

    Folk som jämför djur med barn har fan allvarliga problem.

   Att gå ut och äta på restaurang är ett val.

   Att starta och driva en restaurang är ett val.

   Att tillåta hundar och eller barn på sin restaurang är också ett val.

   Det är väl bara att gå på en restaurang som inte tillåter hundar? Det är inte en mänsklig rättighet att gå på en speciell anrättning. Det känns ju rimligare att enskilda näringsidkare själva får bestämma huruvida hundar är välkomna eller inte.

    Svårt att hitta nuförtiden bara, även bland lite finare. Urk.

  Inga djur för både människors och djurs skull. På restaurang, mys gym, bio eller andra ställen där humdar inte hör hemma.

  På en uteservering om de ligger under bordet. Aldrig inne.

  Likadant i kollektivtrafiken, hundar ska sitta längst bak på golvet blir lika äcklad varje gång som en hund sitter på ett säte.

   Vad tänker du om barn som står på ett säte med sina skor?

    Lika fruktansvärt det. Mina barn är lärda att sitta ner på sätet, inte gapa, inte röja och bete sig.

  Ni pällallergiker som tycker att det är jobbigt att det finns caféer som tar mot djur och djurägare….Använder ni inte parfym, det, tvättmedel med lukt, går in i en butik efter att ni köpt blommor , äter en snickers på bussen , beställer rätter på restaurangen som någon skulle kunna vara allergisk mot?

   Är allergisk mot allt du räknade upp, så jag är ganska begränsad till vart jag går och kan sällan använda mig av kollektivtrafiken. Arbetar på en arbetsplats där det är parfym och rökfritt.

   Vi allergiker vet oftast hur förbannat jobbigt det är när andra misstror ens allergier eller hur allvarliga de faktiskt är. En allergiker kan alltså dö av ett visst ämne, bli allvarligt sjuk, få svårt att andas mm mm. Så det innefattar oftast att vi som är allergiska mot något också visar respekt för andra med allergier och alltså till exempel undviker att äta jordnötter på bio eller inte bär parfym om vi rör oss bland andra människor.

   Väldigt intressant, som vanligt, att läsa icke allergiska/astmatiska människors åsikter kring exempelvis hundar eller inte hundar på restaurang…

    Jag själv försöker vara noga med att aldrig ha parfymerade produkter , äta saker som kan ge folk allergiska besvär eller ha blombuketter med mig på bussen. Jag kommer däremot fortsätta ta med mig min hund till ställen som är hudvänliga. Där får allergikerna anpassa sig och gå till andra caféer. Alla ställen kan inte vara för alla människor.

  Tycker om både hundar och andra djur men på grund av allergi i familjen har vi tyvärr inte möjlighet att ha husdjur. Förstår absolut tanken och önskan om att djur ska kunna/få följa med på ”lokal” och i shoppingcenter. Tänker att så länge det finns både djur och djurfritt alternativ så är det väl se inga problem. Måste dock lyfta hundrädda som en parameter i diskussionen. Har en nära anhörig med svår hundrädda på grund av tidigare attack av hund ( vet att detta går att behandla och jobba bort) men då detta begränsar denna person så pass att hen undviker alla situationer där hen kan behöva utsättas inkl. löpning utomhus då många hundägare inte respekterar kopplingstvång. Det spelar ingen roll hur snäll och fin hunden är när en hund oavsett hur snäll den är sätter igång en ångestreaktion som är svår att hantera för den som är hundrädd. Vet att denna kommentar kommer att medföra en storm från de som anser att hundar ska vara välkomna överallt men kan vi bara ens om att vi respekterar varandra, hundägare eller inte. Ha en fortsatt trevlig helg alla glada

   Självklart ska man ha koll på sin hund och följa lagar!

   Känner en person som får världens panik när hen ser en duva. Vad göra?

  Om restauranger och matställen skyltar om att djur är välkomna så vet ju folk om det ska gå dit eller inte. Enkelt!!

   Ja, det kanske borde bli en lag? Så slipper man bli överraskad och äcklad när det är försent att ändra sig.

    Äcklad?!

     Ja? Ofräscht med djur på restaurang.

  Som hundägare säger jag JA till det. Det är mycket enklare i en del andra länder, t.ex Tyskland och Frankrike. Där ser man oftast helt oförstående ut när vi frågar om hundarna får följa med in på restaurang. Det är en självklarhet.

  Människor som jämför barn och hundar är en helt särskild sorts dum. Onödigt att ens argumentera med dem då de är helt världsfrånvända och tror att hundar är deras barn.

  Det spelar ingen roll vad ni t y c k e r, hundar är djur och barn är människor.

  Så många hundägare som minsann ”duschar sin hund två gånger i veckan” ”den är så ren” sen ser man den slicka sig i stjärten för att i nästa ögonblick slicka sin ägare på händerna eller i ansiktet, skitäckligt!

   Tror inte min hund är mitt barn men jag och många med mig har förmågan att känna kärlek för djur där vi gör allt för att ge dem ett så bra liv som möjligt.

   Har väldigt svårt för människor som inte tycker om djur, de känns osympatiska.

   Jag håller med dig. Fattar inte hur man kan jämföra. Och är barn verkligen så odrägliga som folk här påstår? Är ute och käkar mycket men det är faktiskt flera år sedan jag uppmärksammat barn som kutat runt och betett sig illa. Jag älskar djur och tycker det är helt ok på uteserveringar och tunnelbanan men jag uppskattar inte när de slickar på mina fötter vilket hänt flera ggr. Men det är ju ägarens fel som inte har koll. Fattar inte heller att personer tycker det är ok att bli slickade i ansiktet och typ på munnen av sina hundar… HUR kan det kännas okej?

    Ja tyvärr är det så, det blir värre och värre med uppfostran (eller bristen på).

   Människan är givetvis också ett djur, en art bland alla andra arter på planeten. Man är en helt särskilt sorts dum om man tror att människan är totalt väsensskild mot precis alla andra levande varelser.

  För mig som ganska kraftigt allergisk och dessutom hundrädd så är hundar på restaurang ingen favorit, eftersom det direkt innebär att jag inte kan besöka dessa ställen. Däremot har jag full förståelse för att man som hundägare kanske vill eller rent utav måste ta med sig hunden, och att det kan finnas vinning för restaurangen i att tillåta djur. Undrar dock genuint om hunden mår bra a att gå på restaurang? Borde det inte vara jobbigt med alla människor och andra djur runt omkring sett till att så pass många hundar skäller och försöker dra iväg när dom stöter på andra hundar. Inte ett konstaterande utan en genuin fundering.

   Det är olika från hund till hund, en del älskar att vara med, träffa nya människor och hundar, känna att de är med flocken…andra blir stressade, rädda och trivs bättre hemma. Mycket går att träna såklart men man hoppas ju att hundägaren känner sin hund.

  Hellre hundar än barn🙈

   Inga av dem tack! Eller skötsamma barn på restaurang är ok.

  Nej, djur hör inte hemma på restaurang.

  Inga hundar på restauranger, dessutom ohygieniskt, finns allergiker, hundfobier. Man behöver inte släpa med sej hunden överallt, som vissa gör. Inte tar jag med katten heller.

  Tycker barn är värre än hundar.

  Hurra för hundar på lokal!

  Idag hundar, vad sen? Får alla djur komma? Nej tack! Djur är djur och människor människor, låt en vara fredad någonstans man ändå betalat pengar för att vara/uppleva.

  Tycker att det är så mysigt med hundar på restaurang! Förhöjer stämningen👍 Många allergiker är lite mesiga och verkar förvänta sig så mycket anpassning av andra människor! Hur skulle det se ut om jag som pollenallergiker krävde att alla björkar skulle huggas ned eller att alla gräsmattor skulle asfalteras pga jobbigt för mig. Man får väl ta medicin och stå ut.

  Jag tycker inte saken om hundvänliga ställen är något att hetsa upp sig över, lika lite som vilken relation ägaren har med just sin hund. Så länge vi ser ett djur som mår bra fysiskt och psykiskt så måste väl ändå det vara viktigast?
  För mig personligen underlättar hundar på så sätt att jag kan identifiera vem det är jag står och pratar med. Hemskt när en granne hälsar och ska prata och jag inte har en aning om vem det är, har den däremot med sig sin hund så känner jag igen hunden (och kan dess namn) och kan därmed placera människan.

  Jag tycker inget av det här är ett problem, det finns saker jag ogillar ute i samhället men då undviker jag helt enkelt detta bara, inga problem. Man får acceptera att saker ser ut som de gör. I min stad har vi två parker, något jag gärna skulle besöka för lite kaffe etc, men den ena är fylld av alkoholister och den andra av barn vilket gör dessa platser otrivsamma, och då får jag helt enkelt bara låta bli att gå dit.

  Jag för min del har kollat in astma- och allergiförbundets fakta re allergi. T ex så är luftburen jordnötsallergi en myt och även allvarliga tillstånd (anafylaktisk chock) tar minst en halvtimme att byga upp. Har man så allvarlig allergi så har man väl med sig en epipen, tänker jag. Annara blir ju livet i det allmänna rummet riskfyllt. Överkänslighet mot parfym drabbar 1 % procent av befolkningen med nästäppa, rinnande ögon etc, ej allvarliga tillstånd. Trots detta ska alla låta bli parfym i det allmänna rummet. Tycker diskussionen här liknar just detta trams:alla ska anpassa sig efter vad jag känner. Så länge alla uppför sig – hundar såväl som barn och ammande mödrar – så är det välkomna på krogen, anser jag. Det är inte att, det är hur.

  Med hänsyn till allergiker och hundrädda tycke jag inte att det är passande med hund på restaurang/café.

  Aldrig!

  Anser att restaurangägarna ska fatta beslut om detta men skylta bättre så att allergiker kan undvika ställen där hundar är välkomna. Förstår inte problemet för allergiker eller hundrädda att istället välja ställen där hundar ej är välkomna? Vore det så jobbigt att gå någon annanstans? Vi är många som tex försöker undvika resmål, bostäder och flygplan som kryllar av barnfamiljer. För övrigt förstår jag inte varför vissa retar sig på att djurägare månar om sina djur som om de vore barn? Svansbarn etc? Så vadå? Hundägare har ofta planerat längre och mycket bättre för hundens ankomst, framtid och leverne än vad många föräldrar har planerat för sina barn. Det kallar jag ansvarsfullt och folk som månar om och tar väl hand om sina husdjur är väldigt positivt och bra.

  Jag förstår dock inte poängen med att vilja släppa med sig hunden i klädbutiker, mataffärer, restauranger, osv?
  Hunden tar nog hellre en långpromenad i skogen, eller en sväng i parken än att promenera runt i ett shopping center.
  Nej, enligt mig tar dessa människor med sig hunden för sin egen skull, och inte för hundens skull. Skulle man göra det för hunden skull finns det bättre ställen att gå på och bättre saker att göra.

  Enda gången jag sett behovet att ta med en hund var när jag fick en omplacering med grov separations ångest, tog 4 månader att ensamhets träna honom. Men nu klarar han att vara hemma med de andra hundarna medans jag utför mina ärenden, sen bär det av någonstans som är roligt för hundarna att vara.

  Kan ha med min hund på uteservering om vi är på resande fot, annars är det skönast både för honom och mig att han är hemma.

  Tycker inte hundar hör hemma på en restaurang, uteservering däremot. Ingen som tänkt på allergier, det är ohygieniskt, finns de som är hundrädda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.