Clara Henry är crazy!

Clara Henry och Max Pisano antog utmaningen att springa från fyr till fyr på Öland och samtidigt samla in pengar till UNCHR. 
Hela 235 530 kr blev det och alltsammans klarade duon av på 36,5 h.

Galet, men samtidigt galet imponerande! 
Hatten av!!


Hello, my cats and kittens,

I morgon kl 07.15 (jag veeeeet) medverkar jag i Nyhetsmorgon för att prata om det nya lagförslaget som antagits runt om i Europa, där det nu krävs varningstexter på vissa eller alla retuscherade bilder. 

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Springa 36h låter inte friskt, de tog väl pauser för att äta och sova?

   Hade också gärna fått detta specificerat för jag är för dum för att fatta ? menar hon att de sprang utan sömnpaus? Middag? Isåfall är det ju helt sjukt och låter INTE helt hälsosamt… efter en sån prestation lär man ju må piss riktigt riktigt länge? Och hur får de in donationer på sånt här? Bara via insta? Så många frågor.

    Man sover inte. Äter energigel på vägen.

    Henry har pratat om det här i några månader via instagram så de flesta donationer sker därifrån. Hon har främst uppmuntrat folk att springa samtidigt som Clara och Max om än inte lika långt.
    Även UNHCR har lyft fram detta projekt på sina kanaler.

    Personer som de mött på vägen har även swishat en slant.

    Haha, älskar att du oroar dig för middag. Som en liten hob. ”What about second breakfast?”

   Som anonym 19.53 så är ingen sömn inräknad, det är non stop, däremot sker energiintag på vägen. Ett team var med i bil som körde bakom dem och höll koll på läget.

   Clara har sysslat med ultralöpning (tror det heter så) de senaste åren så hon vet vad hon gör, men det är inget för en person som sysslat med det innan såklart.

    *som inte sysslat med det innan

  160 km / 36 h = 4.4 km/h. Är inte det väldigt långsamt om man springer? Jag går ungefär 5 km/h. Vet att det är superlångt men de måste ha tagit välsigt långa eller många pauser?
  Jag gick en gång 100 km på typ 36 h men då stannade vi och sov över halva vägen under tiden.

   Konstig sista mening, men ni fattar förhoppningsvis – vi stannade alltså för middag/sömn/frukost ca 10 h om jag minns rätt

   Tror det tog 36h från start till slut, inkl ät, sov, toa-pauser. Spontant känns det inte som det går att ’springa’ så långsamt som 4.4km/h ?
   Men grymt jobbat oavsett Clara och Max! 16mil är ju hur långt som helst ??

   Kan vara den mest bloggbevakniga kommentaren på länge ??

   Snacka om att greppa efter halmstrån för att hitta något att hacka på ?

    Det var inte meningen att hacka. Försökte förstå om de hade gått i sträck eller sprungit med långa pauser.

   Bara att vara vaken i över 30 timmar är ju en bedrift, än mer att vara i rörelse. Oavsett hur långsamt det går.

    Håller verkligen med! Klarar knappt vara vaken mer än till lunch när jag jobbar…

  Aldrig riktigt fattat det där med att man ska göra en prestation så skänker folk pengar. Missförstå mig rätt det är jättebra att samla in pengar men varför skulle jag hellre vilja skänka pengar för att Clara Henry springer än direkt till en organisation?

   Brukar tänka så när vissa butiker skänker en del av vinsten av sålda produkter till välgörenhet. Som att de är snälla… ”Nej, jag vill inte köpa en rosa toaborste för 25 kronor där 0,37 öre går till en organisation för jag kan hellre köpa en vanlig toaborste för 10 kronor och skänka resterande 15 kronor till organisationen eller skita i toaborsten (hehe) och skänka 25 kr direkt..?”

   Tror folk är mer benägna att skänka pengar om det är ett jippo runt det helt enkelt ??‍♀️ av olika anledningar

    Tänker ibland på galor (typ cancergalan). Hur mkt pengar de får in, men galan i sig kostar sinnessjuka summor med alla kläder, mat osv osv osv osv. Märkligt egentligen ?

     Nej, det är ju kutym att man bjuder på kaka mot en present, typ. Uppmärksamheten det ger är värd mycket och ger högre utslag.

   Tänker som du.
   Jag skänker i så fall hellre själv än i samband med någon annans presentation.

   Det är väl det mänskliga psyket, att man gör något ✨tillsammans✨ för en förändring, folk dras med.

   Jag är själv en sådan som lätt dras med i vissa liknande grejer, inte just galor för det kan bli för smetkletigt men typ Musikhjälpen. Älskar Musikhjälpen!

   Det beror på vem som gör det också. Jag gillar Clara väldigt mycket vilket gör att jag kan tänka mig att stötta utmaningar som hon tar sig an. Hade det varit någon annan som jag inte följer hade jag tyvärr inte brytt mig lika mycket.

   Saker som säljs i butik där en del går till något välgörande ändamål struntar jag i om jag nu inte prompt vill ha just den grejen.

   Det är i alla fall så jag fungerar, men självfallet uppmuntrar folk att skänka pengar utan att det blir ett jippo av det, det är bara bra att stötta organisationer man tror på.

   Jag har aldrig riktigt fattat varför män ska odla mustasch för att uppmärksamma prostatacancer. Hur genererar det pengar till forskning…?

  Off topic: såg att scarlet.may.1 på TikTok har bemött någon video PewDiePie gjort där han ska ha gjort narr av henne, hennes teckenspråk och hennes röst (hon är döv). Har bara sett hennes video dock, så ta detta ”tips” med en nypa salt. Har för kass täckning för att kunna gräva i det.

   Scarlet_may.1 ska det vara. Gillar för övrigt hennes content, hon pratar om livet som döv bland annat.

   Felix har klippt bort den delen av videon och skrivit detta:
   Hey, just to clear a few things up: I edited out the clip with the girl that has the long nails. Had no clue she was deaf, but kinda dumb of me to not realize.. Still watching through the clip I only poked fun of her long nails. The voice I did for my dog is the same voice I’ve given her for years. (edit: ..and making my dog’s paws move was poking at people always dancing or doing some move on tiktok, which is an ongoing theme in the whole video). Anyway honest mistake, my bad ✌

    Tack för att du förtydligade det!

  Lycka till i Nyhetsmorgon!

   Är det tv4’s morgonnyheter eller är det SVT?
   Vill inte råka kolla på fel kanal

    SVTs show heter Morgonstudion, TV4 har Nyhetsmorgon.

     Tack!

  Kan vi prata Egoinas senaste reklaminlägg? Undrar hur mycket hon får betalt med tanke på att hon måste lägga ner max fem minuter på att ta ostylade, suddiga bilder? ?

   Vilket?

   Äsch, har sett mycket värre ??‍♀️ Så illa var det inte så att vi behöver sitta och diskutera det ?

   Tycker det beror lite på hur mycket betalt hon får…. Vad man kan förvänta sig, särskilt de som anlitar henne. Själv kan jag väl tycka att de är ganska ointressanta.

    Hon får ju inte överraska samarbetspartnern, man låter dom godkänna innehållet innan man publicerar det. Så du behöver nog inte oroa dig ?

     Och sen är ju inte bloggen hennes heltidsjobb så hon kanske inte bryr sig om att ta sig an samarbeten som kräver massor ??‍♀️

   Det var väl ändå bättre än Gab Joss reklam för samma företag? Som först föregicks av en text om hur opepp hon var på att lägga upp inläggen…?

  Hejja ?

  Åh, jag vill också? men dras med lite för mycket skador för att det skulle gå att genomföra tror jag?

  Såg Clara Henry idag på ett café. Så nu vet ni!

  Skämt åsido, lite random att det här inlägget kom upp just idag när jag såg henne.

  Eller inte?

   Tänk vad många som sett henne alla dagar det inte skrivs ett inlägg om henne här.

  Hanna Theorin och Aisha humm Harun skriver mycket om att de blir uthängda i kommentarsfältet på en blogg. Är det här? Har försökt hitta kommentarerna men hittar inget alls. Någon som vet vad det handlar om?

   Aisha har diskuterats hej vilt under den senaste tiden under Öppet Spår-inläggen, de två senaste har det främst varit om adlinks.

   Hanna Theorin vet jag ärligt talat inte vem det är och därför har inte hennes namn fastnat om hon har diskuterats här.

    Precis, varit mycket om Aisha nyligen. Hannah diskuterades ganska flitigt för nån månad sen kanske men inte sett nåt nu på ett tag så är väl här dom menar.

   Skickar man något annat än styrkekramar och hjärtan så blir man blockad. Fääänzen tassar på tå kring dem. Riktiga snöflingor båda två.

   Om man väljer att ha ett stort konto med över 20 0000 följare. Räknar man inte med då att folk kommer skriva om en? Aisha vill att folk inte alls skriver om henne och låter henne vara. Men nämn någon med så många följare som det inte skrivs om någongång? Jag skulle heller aldrig palla att någon skrev om mig och mitt liv på öppna forum. Men därför är jag heller inte offentlig med massa följare. Har istället ett vanligt jobb och stängd Instagram för familj och vänner. Och i alla jobb får man ju acceptera vissa mindre trevliga saker, i jobbet som reklam spridare på Instagram så får man väl ta att folk kommer undra om en. Folk snackar ju alltid om en och lägger sig i ens liv, skillnad är väl att det görs på forum som dessa om man har stor och öppen Instagram bara. Man måste vara lite mer hårdhudad i det yrket. Mordhot och annat olagligt ska givetvis aldrig accepteras men om någon undrar hur en kan ha dålig ekonomi och samtidigt köpa vagn för 20 000 kr plus får man faktiskt räkna med.

    Håller helt med! Om man kämpar för att hela tiden bli större/mer känd som influencer så får man acceptera att folk kommer att diskutera en på typ fl*shb*ck eller här. Mobbing eller trakasserier ska så klart aldrig accepteras men att folk har åsikter om hur man marknadsför sig, innehållet på ens flöde m.m. Nej snälla det är något som kommer med ”yrket”!

     Ja precis, det får man räkna med. Klart folk har funderingar om henne. Lite som med Anna Book. Man kan välja att inte vara offentlig om man inte vill att det pratas om en. Då glömd man snabbt bort. Det för hitta andra jobb än Instagram. Man kan inte kräva att ingen kommer undra saker om en. Folk har undrat varför hon klagar på dålig ekonomisk men samtidig måste ha dyraste vagnarna. Klart folk undrar det. Det är inte hat.

      Hon har skrivit ett långt rant om att hon känner sig sååå mobbad just nu och fänzen gapar om avundsjuka. Jo me visst ?

    Hon stjäl vagnarna, hon åkte ju dit för det. Hon har ett shady past som hon hintat om, vet inte vad det innebär, men hon sa att ”hon inte är sån längre” i början av hennes Instagram-karriär…

     Är hon dömd för stöld? Menar du att du vet att hon stjäl idag? Om inte, kom inte med såna anklagelser.

     Orm.

  De brukar väl väl sällan gå ut med namn på det sättet. Tycker man läst massor med gånger om att någon kändis gjort något, men de namnger aldrig ??‍♀️

  För det är FÖRTAL (om det inte har något allmänintresse). Och det har knappast något allmänintresse om en kändiskock får böter.

   Knappast förtal.

  Verkar vara olika det där. Man gick ju till slut ut med att Sean Banan hade blivit haffad med narkotika, samt han Ola Lindholm (?) för masa år sedan. Men de är ju också starkt förknippade som barnprofiler, det kanske har med saken å göra. Namnen skrevs nog ut efter att dom hade fallit, då det blir offentliga handlingar.

   Länka gärna den artikeln. Kan inte minnas att en vanlig tidning publicerade det där om Sean Banan.

    Nä du har rätt, nu när jag googlar kommer det fram från typ Stoppapressarna och flashback, det är nog flashback jag har fått det ifrån för grejen med Sean har ju uppenbarligen fastnat för mig.

    Men Ola Lindholm är jag säker på! Han var väldigt kritisk till uthängningen vill jag minnas och gav finger åt kvällstidningarna och skvallermentaliteten, dag gick till natt väldigt fort där för honom.

   Det gjorde man inte alls det. Det har aldrig publicerats i en vanlig tidning. Att Olas namn publicerades efter ett tag var ju för att han själv ville tala ut. Precis så som Paolo valde att göra. Paolos namn hade heller aldrig publicerats om han inte hade valt det själv.

   Tidningar får inte publicera milda brottslingar, oavsett om det är kändisar eller vanliga människor. Enda gången tidningar publicerar namn är om det är extremt grova brott som mördare och serie-våldtäktsmän, för då finns det ett allmänintresse.

    Jag mindes fel angående Sean Banan, det hade jag nog snappat upp från flashback.
    Men Ola skrevs det om: https://www.expressen.se/nyheter/ola-lindholm-domd-for-ringa-narkotikabrott/

     Jag hittar även tidigare artiklar, även SVT tog upp det.

    Lögn.
    Kolla statistik på dömda för olika brott och vilka som av media hängs ut med namn.
    Det är extremt skev bild media ger.

  Toppen med medverkan i Nymo angående ev. lagstiftning el riktlinjer för retuschering av bilder. Riktigt trött på tex.flunsor som säljer allsköns grejer med retuscherade/hårt filtrerade bilder och hävdar att produkterna kan trolla. Unga tjejer som ser bilder överallt och kanske tror att det är verkligheten, blir ätstörda får utseendekomplex mm. Dags att plocka fram verkligheten nu eller berätta att bilderna är manipulerade.

   I inslaget framgick the att Camilla inte var positiv till lagstiftningen.

  Bara kolla statistik på dömda de går ut med namn på, gör din egen bild så kommer du se ett tydligt mönster jämfört med dömda man skulle kunnat namnge.

  OT: skriv om Vanja Wikström. Hon sålde in sina NFT:er med stora ord om att alla som köpte en skulle få LIVSLÅNG tillgång till ett gigantiskt coworking-ställe i Stockholm. Man skulle få ta med vänner, det skulle vara konserter, yogastudio osv. Den skulle öppna i höst.

  Nu, när folk handlat NFT:er för tusentals kronor, kommer beskedet att planerna på den är typ skrotade. ”vi gör det i metaverse istället, för det är mycket bättre”. Hahahaha alltså vilket skämt. ?

  Vissa verkar börjar förstå att de blivit blåsta och sälja sina innehav. Andra hoppas väl på att bubblan håller länge nog så de ska tjäna en slant. I nuvarande försäljningshastighet är NFT:erna slutsålda om 3 år…

  Är superkonstigt att du inte skriver mer om detta Camilla? Det är miljontals kronor som dragits in på falska premisser av en bloggare. Kan det bli mer relevant för bloggbevakning?

   Bra kommentar. Jag gissar att Camilla håller på att sätta sig in i detta, då hon tidigare tagit upp deras verksamhet. Men lätt är NFT inte. Åtminstone inte som lekman. Duktiga ekonomer får gärna lämna synpunkter. Det fann ju en riktigt duktig Anton i kommentarsfältet förut.

    Alltså man behöver ju inte förstå allt om hur krypto och NFT:er fungerar för att kunna skriva om detta. Jag har hållit bra koll på projektet och kan hjälpa Camilla med research, finns även duktiga ekonomer här som hon kan be om hjälp ifall hon vill förstå mer om den biten. Att bara ducka hela ämnet funkar dock inte.

    Camilla om du läser detta: lyssna på när Vanja gästar Ekonomi på riktigt med Charlie och Mathias. Det är den enda podden där hon fått kritiska frågor, där kommer du få en grund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.