Googlelösa influencers?

Det här är ett ämne som efterfrågats, och som kommer återkomma, men jag samlar inläggen på hög inna jag publiceras.
Det blir lite roligare då.
Dock vet jag inte vad jag ska kalla den här nya kategorin?
”Googlelösa influencers”?
”Hjälplösa influencers”?

Vad tycker ni?
Jag är totalt hjälplös i vad den här kategorin ska heta, så skriv era bästa förslag här nedan tack!

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Samarbets-fiskare ?

      Ja det är verkligen bara därför, för att företag ska nappa ? gratis är gott!

      Och för att få högre engagemang på sina inlägg. Precis som jag antar Camilla vill ha när hon ställer frågor till läsarna i sina inlägg.

      må vara fiske men det är också så att många vill ha ett personligt svar (nu pratar jag allmänt, inte influensare) för att det är oftast det snabbaste informationsvägen för att det kommer från någon som man uppfattar sig kunna lita på även om det kanske egentligen skiljer sig fårn google reviews eller andra omdömen som man kan googla fram. Den personliga känns även om den kommer från en okänd som ett mer seriöst svar som man kan lita på.

    Allt för samarbete och uppmärksamhet.

    Men många frågor var ju ganska rimliga? Speciellt det där med väggfärgen mvh en som nyss målat om lägenheten.

      Är ju inte jättesvårt att gå till en färgaffär och köpa en provburk och måla hemma. Du kan ju inte av en bild i ett annat hus se hur det kommer bli på din vägg då ljus från fönster och sånt påverkar rätt mycket

        De flesta jotun färger har dessutom en egen hashtag på insta så inte så svårt att hitta inspobilder

          Och hur ska man veta det bara sådär? Det finns ju en triljard inredningsforum och -grupper av en anledning. Det är väl supertrevligt att be om tips. De frågar ju om andras personliga åsikter och erfarenheter, inte typ ”hur kokar man spagetti?”

          Nä, den här kategorin behöver bättre exempel om den ska flyga.

            Man kan ju jobba på sin velighet och ängslighet också. Ta en färg man tycker är fin, det går ju att måla om igen. Faktiskt.

      Eller kanske inte. Hur färgen kommer att uppfattas beror på storleken på rummet, ljusförhållanden och vilka andra material och färger som finns i rummet. När vi målade om i huset hade färgaffären målat upp större färgprover typ 1×1 meter på de mest populära färgerna som man fick låna hem. Det gjorde det mycket lättare att välja ut det vi ville ha. I ett av rummen var vi lite osäkra så där provmånad. Det var lite stökigt och tog lite extra tid men vi blev nöjda.

        Inte provmånad utan provmånad. Autokorrekt. ?

          Gah blev fel igen provmålade!!

          ”Inte provmånad utan provmånad”

          Vad försöker du säga, haha?

            ☝️Kolla ovanför om du missade första gången.

    Alltså Julia F … vilken speciell människa ?
    Gillar också att hon ska visa före och efter med fransar och bryn, filter på båda bilderna ?

      Nej det gör hon verkligen inte, sluta nu! ?

        Jo, det tycker jag med! Sååå lik min bror.

          ??

        När hon gör den minen ser hon ut som en man. Vad är det du tycker är så jobbigt med det?

          Är det någon som skrivit att det är jobbigt??! Måste vara en borttagen kommentar.

            Det var nallen som uppmanade till att sluta säga att Julia ser ut som en man. Jag drog slutsatsen att nalle tyckte det var jobbigt, jag undrade varför. Inte mer än så.

          Jobbigt? Kan lova dom flesta här inne är inte hälften så kvinnlig som Julia men visst hon det ut som en man ?

            När hon gör den minen tycker jag hon ser ut som en man. Faktiskt väldigt lik en pudelrockare.
            Det är inte samma sak som att hon se ut som en man normalt. Att du känner att du måste förminska ett helt kommentarsfält är lite konstigt. Lättkränkt eller humorbefriad eller bara en dålig dag?

      Hon och Bingo blir mer och mer lika! ?

      Tycker också hon ser ut som en man. Som typ en pudelrockare från 80-talet.

        Haha med den minen ja!

      den bilden på henne ? kindfillers bara ploppar ut

      För mycket fillers, vissa har svårt att sluta när de väl har börjat.

      Hur många knivar finns där i lådan tro? ?

        Nog rätt tomt. ?

      Ja herregud och hon har sååå mycket att göra, sååå mycket jobb så hon behöver två anställda … haha så fejkat. Pinsamt. Hon vill leka busy nu och känner sig märkvärdig nu efter att N24 skrev en artikel där det lät som att Julia är rik och har gjort miljonvinst fast det var ju lite överdrivet och felaktigt skrivet men det gillade Julia som nu leker busy och fick abstinens efter en lyxresa så hon drog iväg. Asså. Så konstigt också att hon påstår sig vara så kär i Bingo men vill leva ensam i ett annat land, bara sååå märkligt. Nä hon känns falsk, fejkad. Hon berättade nyligen om att hon och hennes kompis fick ett kreditkort av en rik man som de levde på i två år.

        Nu är hon väl dessutom på någon bjudresa på någon yacht. Undrar vad som ställa för krav på henne där? Männen som betalar brukar väl vilja ha något i gengäld för sådant. Ändå lite anmärkningsvärt att åka på sådana resor när man har pojkvän. Men det kanske bara är en nära vän som vill njuta lite av Julias underbara personlighet…

          De flesta förstår nog hur hon bekostar sin livsstil.

          Hennes liv, hennes val dock.

    Vi är på semester så kan tyvärr inte svara… ???

    Tycker d är samma på Facebook bland en del, finns vissa som sitter och frågar om allt! Jag har skrivit då att det bara är att ringa och fråga själva 🙂 . Tror folk mer och mer blivit så bekväma att istället för att googla själva är det enklare att fråga, speciellt dagens generation.

      I vår lokala faceboolgrupp kan folk ibland skriva typ ”när coop stänger idag?”. Oklart varför man inte skriver samma fråga i googles sökfält, då får man ju svar direkt.

        Menade såklart ”när stänger coop idag?” ?

      Typ som 90% av allt på öppet spår nu också. Om folk bara googlade eller ringde rätt person så skulle öppet spår eka ganska tomt. Vet inte om folk är lata eller på riktigt inte kan leta info.

      Hatar såna svar. Så onödigt att kommentera.

      Bad om hjälp om en tebutik, om nån hade ERFARENHET dvs handlat där och kunde tipsa. Nån nöt frågade om jag googlat. Jag ville ha erfarenhet, nån som handlat och kunde tipsa om vilken de isf tyckte hade bäst sortiment, annars hade jag ofc googlat.

        Fast googlar man på Google så får man upp både bilder och recensioner som andra lagt upp. Men alla kanske inte har google.

          Men om nån av ens bekanta har varit där så är det ju betydligt trevligare än att googla fram. Klart det går att googla, men bekanta kan man ha bättre koll på med smak osv än okända på google.

          Googla du på ?

    resetips kan jag köpa, det finns alltid något särskilt ställe (oavsett om det är restaurang eller sevärdheter) som inte står på de vanliga turistsidorna osv. Det är ju bara roligt att få såna tips. Men var man kan köpa lister? Det känns bara som lathet.

      Håller med, roligare med tips än att googla resmål och dessutom kan influencers dela vidare tipsen till följarna vilken kan vara uppskattat (till skillnad från när det är superspecfika frågor som rör bara de själva). Tycker inte det är konstigt alls.

      Eller så vill man att det ska plinga på dörren och ett bud står där med en bunt lister?

        Hon var ju inte hemma, och hon skrev ju inga detaljer om vilka lister hon behövde, storlek osv, så tror knappast hon förväntade sig det ?

    Jag längtar tills denna influencer-eran är över ? för det måste väll finnas ett slut, eller iallafall en förbättring, där smarta och inspirerande människor är de nya influencers som barn (och vuxna…) ser upp till? Med kloka värderingar och som använder sin storhet på internet till att sprida kunskap och samhällsnyttig information. Ja, jag vet att det redan finns en del såna men tyvärr är det ju inte dem som de flesta barn ser upp till..

      Det är just det, varför är det dessa vi klickar följ på, när det finns oändligt med material att konsumera på internet? Vi behöver inte nya influencers, vi behöver fundera igenom vilka vi väljer att ge utrymme.

        Varför klicka följ om kontot är öppet? Man kan ju gå in när man vill och kolla och slippa få upp så mycket i flödet. Sluta följ så kanske skiten sinar.

      Det finns många intressanta influensers både i Sverige och utomlands. Det jag funderar på är att i Sverige får ett litet fåtal uppmärksamhet. Den lilla skaran är otroligt banala och stereotypa. De är fixade från lilltån till hjässan, klär sig exakt likadant i beige, genomskinligt och genomgående smaklös fast-fashion. Nu har det adderats ett plagg i garderoben den tunna koftan som inte går kant i kant och hålls på plats med ett 10 cm långt snöre. Halleluja en mode innovation… De har ett sjukligt behov av att blinka med ena ögat, göra v-tecken, lägga händerna under hakan, svanka med ryggen, puta med rumpan och brösten. Åtminstone är det vad man leds att tro eftersom de sällan lägger upp bilder där de bara är. Alkoholkonsumtion är ett genomgående tema. Det kan bero på svenskars något knepiga relation till alkohol. Fick leta länge bland mina icke-svenska influensers som kommer från kulturer med en helt annan syn på alkohol för att ens hitta bilder på vin på middagsbordet. Undrar varför det är dessa banala influensers som verkar vilja förbli eviga tonåringar som får all plats? Vilka är det som följer dem och varför? Och hur länge kan man förbli tonåring trots att man närmar sig trettio och i vissa fall fyrtio?

    Fast att fråga efter tips är väl inget konstigt, det gör väl alla ibland ??‍♀️ Om jag skulle ju och resa och kände någon som varit på samma ställe skulle jag också fråga om personen hade något tips på vad man inte får missa.

      Ja för googlar man får man ju bara de typiska turistfällorna. Tips vid resor är inte alls konstigt tycker jag.

      Jag är bara avundsjuk att inte jag har flera hundratusen ”kompisar” att fråga om de bästa resetipsen ?

        Finns ganska bra reseforum där man kan få alla möjliga tips inför en resa. Tripadvisor har tex ett stort forum. Där letar jag ofta när jag ska resa ensam till något nytt ställe. Är inte så intresserad av att trängas med turister vid turistattraktioner utan vill gärna se lite mer… genuina delar, utan att för den sakens skull hamna i fel områden. Så kolla runt, många är hjälpsamma där om man har frågor eller funderingar.

          Fråga på ett forum, liiiite likt de influerarna här gör faktiskt :p

            Jo men om man nu inte hade alla de tusentals följarna att själv fråga.

          Håller med. Fått grymma tips där, tex när man skall ta sig runt dit man rest och om det finns speciella kort el liknande att köpa som blir bra mkt mer förmånligt och som kanske aldrig kommit till ens kännedom annars. Dessa flunsor dock, har enbart samarbeten för ögonen tror jag, försöker helt enkelt göra smygreklam för att få mer gratis.

      Ja det är ju så svårtatt hitta info på nätet?

    Universum gör det ofta. Inte för spons tror jag utan mer för att helt enkelt få till ett inlägg.

      Det kallas att vara härligt personlig!

    Tänk att vi klarade oss jättebra innan google ?

      Jo, fast då kunde man ju spendera en förmiddag på att bläddra i telefonkatalogen och ringa runt till olika företag för att fråga om deras sortiment och så.

      Man utnyttjade också sina kontakter, även om det inte var genom Facebook. Om man ville ha tag i en bra takläggare ringde man till grannen som lade om taket förra året och frågade hur nöjd hen var och liknande.

      I princip samma beteende alltså.

    Suck!
    Hur orkar de? Det måste ju ta en evig tid att skriva och fråga sina följare om allt mellan himmel och gjord och sedan läsa igenom alla svar de får och därefter komma fram till vilken ”tips” som är bäst. Phu..

    ”Finns det någon som kan lära mig stava?”

      Googla?

    Det är så genomskinligt att dom vill att företag ska erbjuda dom sponsresor/saker/behandlingar m.m. Vilket företag går på detta? Dom borde man bojkotta!

    Fast hur en specifik nyans av färg ser ut på väggen är kanske svårt att googla? (att det dessutom är beroende av ljus osv är en annan fråga)

      Jo men får man in ett par olika bilder så ser man väl hur den skiljer av ljus osv. Håller med om att det är svårt att googla. Min vän målade om hemma. Superfin färg så jag bad om färgkod. När jag googlade den såg den helt annorlunda ut på bilderna.

        Beror ju också på underlag (Vit eller mörk färg under?), hur många lager osv. Är ju inte för inte det finns billiga färgprover att köpa och testa/jämföra innan man 🙂

      Men det kommer ju sannolikt ändå bli en annan färg på den bilden jämfört med om Emilia målar den själv hemma pga olika ljus. Så det känns snarare som lathet. När man målar måste man ju alltid testa lite för att hitta rätt, skitjobbigt ja men så är det. Annars får man väl kolla på leverantörens hemsida för bilder med färgen.

        Precis. Dessutom blir en färg som man ser på en skärm olika beroendes på vad du har för mobil, iPad osv. Om man är så noga med en nyanser är det enda sättet att helt enkelt testa på sin egen vägg hemma, med ljusinsläppet som är där.

      Svårt att åka till en färghandel

    Diana Baban ”ska till Zanzibar” skriver hon. Varför då kan man undra.
    Ingen drar iväg till en liten ö i Indiska oceanen 12 timmars flygresa bort utan att ha en idé om varför.
    Zanzibar är knappast något resmål för spontana resor. Att inte veta var man ska bo eller vad man ska göra på Zanzibar verkar märkligt.
    Det är en liten ö som man får nog av på ett par dagar. Att köra runt den tar 1,5 timme 🙂
    Eller vill Diana Baban ha ett erbjudande om ett halvt dussin solglasögon från det hypade märket i utbyte mot härliga bilder på Instagram? Det har ju fungerat förut.

      Min dyslexi gjorde så jag läste Diana ”Babian”……. :=)

        Den var ny

        Nej det var inte din dyslexi. Det är en bokstav ifrån och ett misstag alla kan göra. Precis som öppet sår istället för öppet spår.

        Det behöver man inte ha dyslexi för…

      Älskar Zanzibar, men klart är det roligare om man kan få lite insider tips om man inte varit där innan.

    Dasha skämtar om att ”cutta” upp handlederna på tiktok, https://vm.tiktok.com/ZMNtT7ePY/

      Och? Vad tror du ska hända? Ska det kanske TRIGGA hennes följare att gå och utföra självskador eller annat destruktivt? Tror inte det va

        Varför är du otrevlig? Så du tycker att är ett okej och passande sätt att utrycka sig på en app riktad mot unga människor?

          Vad var skämtet?

          För att det är så tröttsamt att allting idag ska ses som kränkande/triggande/opassande. Hon drar ett skämt på temat att folk har tjatat om någonting mycket på sistone. Är man så känslig att man får psykbryt av en sådan video så bör man inte alls titta på tiktok eller andra social medier. Vi kan inte linda in hela världen i bomull och glitter för att vissa blir kränkta av en fjärt.

            Jag har inte påstått att det är triggande eller kränkande. Jag säger att det osmakligt och opassande, speciellt på en app riktat mot barn. Vet du inte varför du antar så mycket.

    OT men kan för en stund hantera att Bianca Ingrosso plockade ut 260 mkr (!) i utdelningar från sina bolag för räkenskapsåret 2021?

    Alla de som undrar när ”influencereran ska ta slut” får nog börja acceptera läget.

      Grundarna till Caia (Beauty Icons) har sålt 60% av bolaget till Verdane.
      Bianca äger idag 11,5% av bolaget.
      Så de riktigt stora beloppen hon nu fått hänger samman med försäljningen.
      Hur mycket det blir i framtiden beror förstås på hur Caia utvecklas framåt.
      Bolaget står inför en utlandssatsning i Tyskland och det kan komma att bli både svårt och dyrt.

        Varför skulle någon vilja köpa hennes produkter i Tyskland? ?

          Varför inte? Jag är inget fan av Bianca men finns andra influencers som lyckats. Tänker på Huda Kattan (arabisk influencer) som startade Huda Beauty, idag ett känt sminkmärke. 🙂

          Köpa ”hennes” produkter. Du menar Caias produkter?!

    Komiskt är de dock, när de är åt andra hållet att följare frågar om kläder, platser eller dylikt så blir de ett jäkla liv att dom minsan inte är någons Google

    Hur ska de engagera sina följare då?

    Jag tror det är ett trick för att få följarna att känna sig involverade, känna sig som kompisar som ger råd. Att influencern ska läsa ens råd och tips och man på nåt vis ska känna att man har ett förhållande. Istället för influencer/läsare/följare. Nu har man istället en dialog. Det blir personligt!

    Var det inte Nicole Falciani dom nyss i podden klagade om influenser som frågar på Instagram istället för att googla själva? ??

    Fayme är ju absolut värst på det där.

    Dom blir förbannade när följare frågar var dom köpt något, men ska själva ha hjälp med allting tydligen. ..

    Kan tänka mig att My är snabb med att ta kontakt med Nicole och erbjuda henne gravidträning. My har dock ingen direkt erfarenhet av det så hoppas Nicole hittar någon annan bättre. Julia Fransén alltså hur pinsam är inte hon. Så fejkad, låtsas ha sååå mycket jobb så hon har hjälp av två assistenter, tror jag inte en sekund på det var klart hittepå annars så kunde väl en av dem som jobbar för henne ha hittat nagelställe, de gjorde ju ärenden åt henne från morgon till kväll ehum ja men visst säkert. Julia är sååå busy ujuj så mycket jobb att göra… hon verkar mest slappa hemma i solen och städa hemmet samt pratat och filmar sig själv och så drog hon iväg till Italien för hon saknade lyx. Och så ett hafsigt reklamsamarbete där hon slafsade i sig en proteinbar och delade ut en kod men sa att det är inget samarbete men hon skrev ut en kod och reklam. Märkligt.

      Stackars barn. Födas som utbränd efter att ha lyssnat på Mys oändliga svador.

    Att fråga är väl helt ok. Att använda sig av sina sociala kanaler är ju också ok, jättebra sätt att få svar på sina funderingar. Var frågar resten av befolkningen i Sverige? Det är väl inte så att vissa får fråga sina vänner/följare osv men inte andra ?

    Frida Lund senast idag! Men minst en gång i veckan kommer det en ”vet ni någon som… helst nästa vecka”.

    Tänk om alla skulle svara som Anitha Clemence ”googla, jag har semester”

      Men influencers får ju fråga enligt henne, det var bara följarna som skulle sluta med det beteendet…

    Oftast känns det som att syftet är att få spons faktiskt. Sen ka jag fatta att man ber om tips på saker att göra på en resa, för där kan faktiskt folks tips vara bättre än Google. Men som sagt, ofta är det väll för att kasta ut en krok som de hoppas ngn ska nappa på för att få reklam för sin buisness.

    Lite kul när dom sedan blir vansinniga som Anita blir på sina följare när dom ställer en fråga till henne.. tkr influensers frågar sina följer väldigt ofta så dom borde orka svara tillbaka.

    Nä usch och fy. Be om hjälp. Är de inte kloka!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.