Isabella Löwengrip om sina politiska prioriteter

Igår svarade Isabella Löwengrip på frågor om valet och vilka hjärtefrågor hon har, och svaret blev bland annat ”gängkriminalitet”.
Följdfrågorna blev bland annat den här:

Inte för att man bara ska bry sig om det som påverkar en själv (absolut inte enligt mig med så brukar ju högerväljare och partier resonera) men hur kommer det sig att du bryr dig mer om kriminalitet som du personligen högst troligt aldrig kommer påverkas av men inte klimatet, skola och sjukvård osv som inte minst kommer påverka dina egna (och andras) barn?!

Nu svarar Isabella på frågan i ett eget inlägg, och som en gammal arbetsskada kan jag inte låta bli att tänka att Isabella enbart gör detta för att få reaktioner.
Vad tror ni?
Är det en genuin oro för henne eller är det den gamla provokativa Bella som gör ett gästspel?
Hon avslutar sitt inlägg så här, och det känns inte särskilt provokativt, om jag ska vara ärlig. 🙂

Jag vill också ha en bättre sjukvård, att sjukvårdspersonalen ska ha bra förutsättningar och inte gå på knäna, att våra pensionärer ska ha råd att leva och att vi ska kunna jobba för en bättre miljöplan. Bara för att jag tar upp gängkriminaliteten så betyder inte det att det andra inte är viktigt. Men det som brinner mest enligt mig, här och nu – Är just att vårt samhälle håller på att bli mörkare för varje vecka som går. Fler dör och det måste stoppas.

Det parti som har den bästa hållbara planen får min röst. // Isabella Löwengrip

307 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon är ju öppen med att hon alltid röstat M och C, så jag förstår inte varför hon skulle provocera medvetet genom att säga det? Det är väl allmänt känt att framförallt högern vill skärpa straffen för gängkriminalitet.

    Skiter fullständigt i vad folk röstar på, så länge de går iväg och röstar.

      Tycker också att kommentaren och inlägget (själva frågeställningen alltså) var jättemärklig. Det är ju vansinnigt naivt att tro att en enda person som bor i Stockholm och som dessutom har barn inte påverkas av gängkriminalitet? Spelar ingen roll hur ”fint” ett område är, med så många skjutningar är alla i riskzonen, det är inte som att göngkriminella sitter fastkedjade i västerort. Klart hon är berörd, det är vi ju alla oavsett om vi inser det eller ej. Har man barn som ska in i tonåren är det dessutom knark man kan oroa sig för. Hur är det en ”högerfråga”?

        Haha nej men alltså? Hur är folk på
        Lidingö i riskzonen? Jämfört med risken för att drunkna, bli styvkmördad av en nazist på Gotland osv.

          Blir folk ofta styckmördade av nazister på Gotland?

            135 fall bara i år. Men om du frågar Jan behöver ingen i Visby bry sig eftersom alla dränkningar var i Slite och just nazister som alla känner till inte vet hur man åker buss…

              Källa på att 135 personer styckmördats av nazister på gotland. Annars är det du säger bara lögner.

          Säg att du driver Jan. Eller att du åtminstone är från någon liten by i Övertorneå. Om du är från Stockholm orkar jag faktiskt inte ens svara, läs en tidning och sätt dig och fundera en stund så kommer du nog på det utan hjälp.

            Haha, från Kuivakangas, Juoksengi, Hapakylä eller liknande. Underbart !!

      Nej alltså detta tjat om att IL bara skriver för att provocera och få reaktioner – denna blogg vill ju ha reaktioner, och denna blogg drar nytta av Isabellas blogg. På denna blogg får vi ju inte diskutera politik annars men nu när Isabellas inlägg fick många kommentarer så blir det ett Isabellainlägg OCH politikinlägg här också. Jag upplever inte Isabella som provocerande alls så det är väldigt märkligt att somliga tycker att hon är så hemskt provocerande. Hon är både vettig och ärlig och det var ett bra inlägg av henne tycker jag, stort att svara på kommentarer men somliga blir aldrig nöjda utan vill bara klaga på allt. Isabella röstar på vad hon vill och det är inget hon behöver berätta men det var ändå ett bra inlägg av henne tycker jag och en del kloka kommentarer.

        Vettig och ärlig???

      Prick allt kommer EFTER klimatfrågan! Så.. Rösta V. Eller MP. Med en uppbrinnen jord behöver vi varken vård eller nåt annat. Hepp

        Knepigt engagera sig i klimatet om man som oskyldig flicka på 12 år blir collateral damage utanför mc donalds. Prick allt kommer efter ditt liv.

        Jag är tusen procent för att klimatfrågan är det viktigaste men miljöpartiet är fan det sämsta som hänt miljön. Blir så matt när folk röstar MP för de inte har någon koll och väljer den för att de har ett bra namn typ.

          Subventionerade elcyklar???????

        Ibland är det svårt att förstå vad som är skämt och inte tycker jag… Är du seriös?

        Ja vem behöver bönder, mat och jobb? vem behöver polisen och ett rättssäkert samhälle?
        Låt samhället kollapsa, bara vi räddar miljön ?

        Eller kan du och alla andra miljö muppar börjar använda hela hjärnan och inse att man kan fokusera på miljö, skola, sjukvård, osv, SAMTIDIGT ?

    Haha, hur kan ditt take på kommentaren omedelbart vara ”provokation” ? (Gäng)kriminalitet är väl en högst relevant fråga i valet? Iaf om svenska folket får ranka vad de tycker är viktigt. Men om frågan alltså betraktas som provokativ så säger väl det mer om samtals- och debattklimatet i Sverige. Jösses.

      Och vi alla berörs i allra högsta grad av gängvåldet även om vi inte är direkt drabbade. Eller vad menar den som frågar? Vill jag att hela städer i Sverige ska styras av gängen bara för att jag själv inte blivit skjuten? Vill jag att det ska vara en vardag att ungdomar skjuts och byggnader sprängs så länge det inte sker i mitt exakta närområde? Väldigt konstig inställning. Lite som att inte bry sig om utsläppen så länge min egen bakgård har ren luft ju. På tal om klimatet.

      Tolkar det spontant att C menar att det är provokation OM hon hintar om att rösta på SD.

      Men vet inte, gissar alltså bara ?

        Men hon hintar ju verkligen inte om att rösta SD?

        Men HUR är det att hinta om att man ska rösta på SD att säga att gängkriminalitet är ett stort problem och en viktig politisk/valfråga? Är det ens möjligt inte tycka det är ett problem?

          Alltså jag bara gissade ? Men tänker stort nu då – gängkriminalitet = många tänker utländska = SD osv. Jag vet inte, det va min spontana tanke bara, inte min egen åsikt.

          Camilla enklast du svarar själv ?

          Håller med. Är vänster, men tycker också att integration, kriminalitet och immigration är väldigt viktiga frågor. Tyvärr finns det inget parti som checkar alla mina boxar haha. Men klart som fan man kan ha mer än 1 åsikt i skallen samtidigt. Politik är inte svart och vitt.

            Bravo! Tänk om fler kunde tänka så och inte låsa sig när det skall diskuteras, det är ju oftast då, när flera personer med olika politiska ståndpunkter, från olika områden i samhället, kan diskutera med hyfsat öppna sinnen, som man kommer fram till de riktigt bra grejerna.

          Om man säger saker som att man ska rösta på det parti som kan få ordning på gängkriminalitet skriker alla ”rasister” och bara antar att man ska rösta på SD, som att SD skulle vara det enda parti som vill jobba mot gängkriminalitet.

        Va? Jag ska inte rösta på SD. Jag menar att Isabella eventuellt provocerar genom att skriva att gängkriminalitet är hennes hjärtefråga när man aldrig hört någonting sådant från henne tidigare och hon inför förra valet upplät sina sociala medier till politik.

          Med all respekt, nu tramsar du väl ändå? Vi har rekordmånga skjutningar i Sverige i år- det är väl ganska självklart de allra flesta engagerar sig mer i gängkriminalitet i år än vid förra eller förrförra valet. Ursäkta till er från Malmö som hade problem tidigare, för oss i Stockholm och flera mindre orter I mellansverige är iaf antalet skjutningar ganska ”nytt.”

          Nej jag menade att du kanske menade att Isabella kanske försökte provocera genom att mena att hon skulle rösta på SD.

          Pjuh lång mening. Men dåså, jag missuppfattade ?

      Blir provocerad av den kommentaren ? Att Sverige har 128 plus skjutningar 2022 är ”provokativt”, att bry sig om gängkriminalitet är verkligen inte provokativt eller förbehållet moderaterna!

        Men det är ju skillnad på att bry sig om och ranka det som viktigaste fråga i valet? Jmf med vården (det var nyss en pandemi?), skolan, klimatet?!

          Vad pratar du om egentligen? Jag kan tycka både vård och klimat är viktigt och samtidigt inse det är ett problem med tungt beväpnade kriminella under 18 som rör sig i förort och innerstan med hjälp av voi och offentliga kommunikationer och rånar (alt skjuter, av misstag eller medvetet) andra barn vid tillfälle. Du menar jag inte får ranka den frågan högt eller högst om jag skulle rösta åt vänster? Varför då om jag får fråga?

    Tror absolut inte att hon provocerar.
    Jag bor i ett fint område utan ”gängkriminalitet” men tycker ändå att det är en av de viktigaste frågorna tillsammans med sjukvård och skolor. Jag skulle inte heller behöva bry mig om skola då mina barn går på en fin skola med utbildade lärare som vill vara lärare etc etc men tycker att det är så viktiga frågor för hela samhället. Hela samhället måste må bra annars ökar segregationen, kriminalitet etc.
    Jag kommer definitivt rösta på ”högerblocket”

      Håller med! ?

      It’s all connected, helt klart. Man måste börja i rätt ände.

      Om du bryr dig om vården glöm inte att sätta dig in i vem som styr i din region, se vad de har gjort hittills och rösta på de som du anser kommer göra det bästa jobbet framöver. Jag röstar helt olika i region och riksdag av den anledningen. (Du kanske redan har tänkt på detta men nämner det ändå för det är många som missar det).

        Nick! Tips på hur och var man hittar information om vad styrande parti i ens region har gjort för bra respektive mindre bra saker? Har försökt leta på både kommunens hemsida och partiets, men hittar ingenting konkret.

        Aldrig brytt mig om det regionala valet tidigare, tyvärr, och har alltid röstat samma som till riksdagen. Men vill verkligen försöka sätta mig in i det inför detta val.

          På respektive regions hemsida bör det finnas protokoll etc från regionfullmäktige.

        Samma här! Kommer rösta olika i riksdagen samt region och kommun.

        Exakt! Viktigt att VETA vem som styr region. Det är M, Kd och C som styr Sthlm regionen och det har sparats miljarder och till vad? Hur ser sjukvården ut? Katastrof!
        Inte har dessa pengar gått tillbaka till sjukvården.

          Nej, net i korrupta Svenonius fickor!

        Ja, jag hoppas verkligen att folk är insatta i detta. Kommer rösta M i riksdags- och kommunvalet men definitivt inte i regionvalet efter svenonius framfart (bor i sthlmsregionen).

        Berätta hur du tänker. Dömer absolut inte (bäst att tillägga, då en del tar det som kritik om man frågar) utan undrar genuint. Min första tanke är att det är dubbelmoral, man vill ha kakan och äta den. Om det är denne Svenonius som är orsaken, dvs du vill ha bort henne, så är det ju inte ens säkert hon sitter kvar i sitt parti efter valet? Har oerhört svårt för när det blir personval ist för partipolitik. Nu röstar jag inte blått i vare sig region el riksdag skall jag tillägga och har ingen åsikt el erfarenhet av Svenonius och hennes styre. Däremot har det varit blått styre i min region och det har gått åt pipan här med.

          Det är väl inte alls något konstigt att rösta på olika partier?
          Riksdagen ansvarar för sitt arbete, landstinget för sitt arbete och kommunen för sitt arbete.
          Alla dessa 3 jobbar inte med exakt samma saker. Därför kan olika partier vara bra på de olika positionerna.

          Och är man tex inte nöjd med Socialdemokraterna i riksdan, rösta inte på dem där, men är man nöjd med socialdemokraterna i kommunen, ja men rösta på att ha kvar dem där då.

        Jag röstar alltid på 2 olika partier i de olika valen. För att jag tror visa partier kan göra bättre på visa positioner, och andra partier på andra positioner 🙂

      Jag håller med! Det blir ingen röd röst för mig.

        Det blir det för mig!

          Mig med!

    Varför leta fel i allt? Haha

    Jag är varken höger eller vänster. Har inte haft möjlighet att rösta mer än 1 gång i mitt liv p.g.a min ålder.
    Men en sak känner jag: Sverige behöver en förändring. Förra gågen röstade jag på socialdemokraterna men den här gången kommer min röst läggas på moderaterna.
    Jag bryr mig inte om vilket parti som styr bara vi får bukt med problemen. Nu. Den rödgröna sidan har inte vunnit mitt förtroende efter denna mandatperiod, snarare tvärt om.
    Hade det varit moderaterna som styrt nu hade jag sagt samma sak, och lagt min röst på sossarna.

      Tycker ditt resonemang är klokt. I andra avseenden än politik byter man väl bort det som fungerar dåligt. Varför inte göra det i detta fall. Fler borde få sig den tankeställaren.

        Tycker inte det är så svart och vitt denna gång. Denna regering har behövt styra i en pandemi, i en dålig ekonomi där krig bryter ut och vi har bytt statsminister. Det är löjligt att tro att det skulle gått bättre för högern. Däremot kommer det gå bättre för dem om det blir regeringsskifte i och med bättre förutsättningar. Dessutom har regeringen inte misslyckats över huvud taget. Snarare gjort mycket bättre för folk.

          Denna regeringen är orsaken att vi har extremt höga elpriser som ruinerar folk, att drivmedelspriset har blivit löjligt högt, att priserna på mat stigit massor (till stor del pga de andra 2 punkterna)
          Samtidigt har de inte sett till att pensionen snabbt har stigit eller att sjukpenningen snabbt att stigit, de fattiga är ännu fattiga pga dessa prisökningarna, och har knappt råd med mat. Men det bryr sig inte sossarna om.

          Nej sossarna är 100% ansvariga för hur illa Sverige är idag, de kan inte skylla alla sina felaktiga beslut på pandemin eller att vi byt stadsminister, för det är sossarna som genom sina val/beslut förstört Sverige.

            Tillägg: en stor orsak att sossarna förstörde Sverige var pga att de var tvungna att jobba med MP för att hålla högersidan utanför.

            Men snälla du, höga matpriser el och drivmedelspriser beror på kriget i Ukraina. Pensionen har just höjts för pensionärer dessutom.

              Så kriget i Ukraina började 2021 enligt dig?
              För under 2021 började bensin priserna stiga. Januari 2022 vart priserna extremt höga.
              Elpriserna steg kraftigt hösten 2021.
              Kriget i Ukraina startade 24 februari 2022.

              Tillägg: och pensionen har INTE höjts i samma nivå som el och matpriserna. 1000 kr extra varje månad INNAN skatt hjälper ingenting för de fattiga pensionärerna.

      Om du känner samma med vården så kolla upp vilken sida som styr i din region. Det är väldigt olika nämligen och regering/riksdag har i princip ingenting med hur vården sköts att göra. Det är ju fullt möjligt att rösta olika i de olika frågorna. Sen kan man ju diskutera om det är rimligt att rösta på ett alternativ bara för att de inte har makten just nu, det kan ju lika gärna bli värre, men men, alla gör som de vill.

        Visst kan det bli värre men jag kan ändå vara villig att ge dom en chans.

          Moderaterna har fått chanser för. Det har gått åt skogen med ännu större klassskillnader. Vården i stockholm har dom förstört helt.

            De må stämma, men de rödgröna har låtit precis ALLT annat gå åt skogen. Perspektiv.

            Utökade klasskillnader kan man inte belasta moderaterna för utan det är tyvärr en samhällsriktning som alla partier utom vänster tagit. Den största pådrivaren är Annie Lööv med sin Stureplans Center som är nyliberal och neokapitalistisk. De enda som ser igenom henne är vänstern. Skulle aldrig rösta på dem då jag inte tror på deras ideologi heller men de behövs som motpol för att inte Annie ska släppa in ännu mer utländskt ägande. Blackwater Real Estate, ett riktigt läbbigt företag stod och väntade i kulissen när Annie körde härskartekniker mot Nooshi när hon satte sig på tvären mot avreglering av hyressättning för nybyggnation. Och trötta Steffe försökte ta Nooshi i örat som om hon var en trotsig femåring. Sedan ska vi ju inte tala om alla Kinesiska bolag som idag får mer och mer makt över vår ekonomi.

            Har för mig att sossarna har regerat 80 år av 100.

            Precis, likaså här i Gbg. Det jag undrar när folk säger att de skall rösta rött i region (just för vård debaclet) men blått i regering, är, varför tror de att det på regeringsnivå skulle fungera bättre än den katastrof M lyckats med under sin tid i regionspolitiken runt om i delar av Sverige? Ideologin är densamma, oavsett region el regeringspolitik. Dubbelmoral om du frågar mig

            Sverige har aldrig varit så illa som det är nu under nuvarande regering på extremt många år.
            Och klasskillnaden är extrem, enbart rika har råd att bo i hus pga att normalt folk med normal lön har inte råd med dessa elpriser i vintern, normalt folk har inte råd att ha bil med dessa drivmedel priser, normalt folk har inte råd att köpa vilken mat som helst i affären pga de ökade matpriserna. Det är enbart rika som klarar sig bra i detta förstörda Sverige.

            Värst av alla har de som redan var fattiga, tex pensionärer, sjukskrivna och arbetslösa, de som redan innan allt gick åt skogen kämpade för att få ekonomin att gå ihop, som nu inte har råd att betala elen eller råd med mat, pga de sjuka priserna.
            Och jag kan säga att sossarna har inte höjt bidragen i samma takt som el och matpriserna steg.

              Fast Sverige har ju inte tidigare drabbats av pandemi eller ett krig i närområde som ställer till det med transporter och tillkomst till el/gas. Höjda el – och matpriser beror på kriget och klimatet inte på nuvarande regering.

                Elpriserna började stiga hösten 2021.
                Drivmedelspriserna (vilket är en stor orsak till ökade matpriser) började stiga 2021, men blev extremt höga januari 2022.
                Kriget i Ukraina startade 24 februari 2022.

                Så ökningen hade påbörjat LÅNGT innan kriget började.

                Pandemin orsakade inte ökade el eller drivmedelspriset.
                Däremot ökade den antalet arbetslösa och gjorde det svårare att få tag i visa produkter.

        Vill man ha förändring behöver man ju byta ut det som inte fungerar. Skulle det visa sig bli värre har man ju iallafall försökt. Kan ju också bli bättre.

        Ja Svenonius får inte min röst. Hon har blivit befordrad långt över sin inkompetensnivå. Men just privatiseringen av vården och skolan är lite svår för det var en majoritet av klåpare över partigränserna som en gång i tiden möjliggjorde att utländska riskkapitalbolag plockar ut vinster som består av våra skattepengar.

      Jag tror inte lösningen är så enkel. Det är ju i riksdagen lagarna skapas och det bestäms ju av de olika partierna. Sen beror ju det också på hur stor andel som det styrande blocket består av. Socialdemokraterna har ju av förståeliga skäl inte kunnat få igenom flera av deras frågor. För folk som bryr sig om sjukvården så styrs den av regionerna och de består främst av högern om jag uppfattat det rätt. Stockholms sjukvård som är i katastrofalt läge leds av högerblocket +mp med Irene Svenonius i täten.

      Jag har röstat fler gånger än du och alltid på sossarna men jag resonerar precis dom du. Det enda som gör mig osäker är hur mycket inflytande sd kommer att få i klimatfrågorna men det är ju verkligen som att köpa grisen i säcken att rösta nu.

        Som fd sosse är jag också orolig över hur mycket inflytande V, och för all del MP, skulle få i en socialdemokratisk regering också. Pest eller kolera, man kan inte få allt, men att rösta på högern denna gång ger dem iallafall en chans att visa vad de går för. Upp till bevis!

          Men snälla, minns du inte Reinfeldt-etan som ökade klassklyftorna ytterligare.

            Klassklyftorna må ha ökat, men sen då? Minns inte förnedringsrån bland barn, överfallsrån i hemmet, skjutningar VARJE dag och för all del elbrist under samma etan. Klasskillnader finns och kommer alltid att finnas, och klyftan runt om i världens länder råkar också som av en händelse vara störst i kommunistländer.

            Det beror på hur man ser det. Alla fick det bättre under den eran.

              inte arbetslösa, sjuka och pensionärer som fick betala högre skatt än förvärvsarbetande pga miljardskattesänkningar under namnet ”jobbskatteavdrag”.

                De fick det bättre genom att en rad kostnader som på mat minskade avsevärt vilket gynnar dem med minst marginaler. Sen gjordes en rad reform som monterade ner välfärden. Ett arbete som påbörjades av Göran Persson sossarna.

                Idag betalar fortfarande sjukskrivna mer % skatt än en person som jobbar…

                  Nej så är det inte.

                    Varför yttrar du dig när du uppenbarligen inte känner någon som gått från jobb till sjukskriven? och inte är påläst eller har kunskap?

                    Enligt uppgifter får man 80% av sin lön när man blir sjukskriven, men det stämmer inte.
                    Man får 80% av sin lön INNAN skatten dras, och det dras mer skatt för sjukskrivna eftersom man har jobbskatteavdrag när man jobbar, så det totala man får ut som sjukskriven efter skatt är inte 80% av ens lön, snarare runt 65% av ens lön får man som sjukskriven.

            Ja för klassklyftorna är såååå mycket bättre nu…
            Ifs har du rätt alla som tjänar en normal lön + alla pensionärer, sjukskrivna och arbetslösa har svårt med att betala elräkningen, tvingar sälja bilen eftersom de inte har råd med bensin, och inte har råd att köpa vilken mat de vill i mataffären.
            Så ja, många i Sverige är fattiga och har tufft med ekonomin, är det de du önskar när du önskar att man minskar klassklyftorna? att alla får svårt med ekonomin förutom de rikaste?

      Håller med om de rödgröna. En regering jag faktiskt hade förtroende för var Reinfeldt/Borg.

        Reinfeldt som drog som en avlövning när han förlorade valet.

          Det är väl helt rätt gjort som politiker? Man SKA sluta när man inte får väljarnas förtroende och släppa fram någon annan.

            Nej han gjorde bort sig för det fanns inga efterträdare som var redo att ta över.

            Nja, ibland man bör stanna när skutan sjunker, ta ansvar, då är det bättre att lämna lite senare, när allt lagt sig, alt.ett bra tag innan val.

        Öppna era hjärtan! Tacka Reinfeldt för röran vi fick.

    Tror inte alls på provokation i det här fallet. Om hon hade provocerat så hade hon haft en tydligare inställning till hur det ska lösas också. Nu nämner hon bara problematiken i sig.

    Inte – hårdare straff för gängkriminella

      Tyvärr tror jag att längre straff är oundvikligt i alla fall kortsiktigt. Man måste få bort farliga människor från gatan så att vanliga människor kan känna sig trygga. Men det bästa är att redan nu börja fundera på tidiga insatser för att motverka gängkriminaliteten.

        Längre straff för kriminella som är del av organiserade gäng får betydligt längre straff hör i Danmark och det har varit extremt effektivt mot gängkriminaliteten.

        Ex. Sjukta folk på öppen gata ger ännu högre straff än i avskildhet. Dömda gängkriminrlla kan aldrig bli medborgare om de önskar i framtiden (som incitament att avskräcka)

          Sorry för kaos i meningarna på telefonen. Men ni fattar

    I Sverige är det provocerande att ha en politisk åsikt som inte säger ”alla får göra som de vill i samhället och jag ställer upp på vad som helst”

    Å Sverige, ditt lilla dumma får.

      Fast alla är ju inte så. Väldigt många dock. Vi får se om det blir ett plötsligt avbrott i denna valvakan också. Kanske behövs internationella valobservatörer på plats i Sverige?

    Det här med att alla tror att gängkriminaliten kommer att lösa sig bara det blir hårdare straff. USA har de hårdaste straffen i världen och flest personer per capita i fängelse. Det har ju verkligen löst deras problem med kriminalitet.

      Har man läst kriminologi fattar man att hårdare straff inte löser något. Dock håller jag med om att det måste finnas en konsekvens, tex är det bra att straffrabatten slopats för de mellan 18-20.

        Och du tänker inte att det är bra att en gängkriminell som sitter på livstid aldrig mer kommer ut och kan råna eller skjuta någon?

          Kolla till exempel på USA. Har de lägre kriminalitet för att de spärrar in folk på livstid eller i tiotals år för brott som vi ger kanske 5 års fängelse för? Den bistra sanningen är att fängelse föder kriminalitet och återfall i brott. Detta finns det statistik på, vilket man enkelt kan söka sig till. Jag tycker inte att man ska spärra in folk på livstid för vad som helst, men självklart ska man få ett kännbart straff. Vi måste istället satsa på brottspreventiva åtgärder och hjälpa folk ut från kriminalitet, särskilt efter att de kommit ut från fängelset när de har avtjänat sina straff.

            Men de vill inte bort från kriminalitet eftersom vanliga jobb har löjligt låga löner jämfört med att sälja droger eller smuggla vapen. De vill leva i lyx och då är kriminalitet den väg man väljer.

            Det behöver inte vara en ”antingen eller”-fråga. Man kan verka brottspreventivt och samtidigt införa hårdare straff.

              Exakt. Det ÄR ingen antingen- eller fråga utan måste inkludera båda. Partier som bara fokuserar på en del har ingen plan.

            USA och Sverige har väldigt olika syn på kriminalvård och om du tar forskningsresultaten från USA så stämmer det. USA är dessutom fortfarande kraftigt segregerat och republikanska politiker har satt i system att bura in minoriteter för att bli av med demokratiska väljare.
            Den svenska kriminalvården går ut på att rehabilitera. Tungt kriminella går absolut att rehabilitera men det krävs insatser under en lång tid och med våra korta straff har vården inte gett någon effekt.
            Dock håller jag helt med om att det bästa är att arbeta preventivt. Ur humanperspektivet är det bäst men även samhällsekonomiskt är det rätt val för fängelse är väldigt dyrt.

              Fast nej nej nej. Behandlingstid har noll med strafftid att göra. Om behandlingen inte fungerat korrelerar det alltså noll med om du satt i fängelse 1, 5 eller 18 år.

                Tror nog mer på evidensbaserad forskning och våra tyngsta namn inom kriminologin. Sen finns det forskare som tyvärr bedriver forskning genom sitt ideologiska filter. Det blir aldrig bra. Ingen nämnd ingen glömd!

                  Berätta gärna mer om den evidensbaserade forskningen enligt vilken din behandlingstid förlängs med längre straff? I Sverige är behandlingstid inte avhängig straffet öht. Om du inte menar att själva anstaltsvistelsen ska ses som en behandling vilket jag tar för givet att du inte menar.

                    Det är väl exakt det som ska ske? att medans de sitter i fängelse ska man jobba för att de inte ska återgå till brottslighet när de kommer ut.
                    De kan ju inte sitta 5 år i fängelse och göra ingenting, och sen när de släpps, förstå då ska man påbörja arbetet för att de inte ska återgå till brottslighet. Din ide är ju jätte dum.

                      Så går det inte till. De behandlingsprogram som finns i sverige är tidsbegränsade och relativt korta (under året) du får alltså inte längre behandling för att du får längre straff eller kortare behandling för att du får ett kortare straff.

                      Anonym / 14:16
                      Och då är din lösning att alla ska släppas ut efter 1 år eftersom de ändå inte får någon vård i fängelset?
                      Istället för att börja släppa ut mördare och våldtäktsmän kanske man då ska fokusera på att ge folk med vård i fängelset tills man känner att personen kommit ifrån brottslighet och har en chans att klara sig i samhället.

            Jag vet inte jag..självklart låter ”brottspreventiva åtgärder”toppen, men i praktiken undrar jag hur det skall finansieras som en ev.prioritering, då vi har en sjukvård som håller på att gå under, skolor som behöver mer medel? Personligen vill jag hellre att medlen prioriteras för de två sistnämnda, för nånstans grundläggs den mänskliga etiken där, i skolorna. Får du en bra skolgång, chansen på lika villkor, då är sannolikheten till en brottslig ”karriär” desto mindre. Börja i rätt ände s.a.s

        förklara vad du menar med att det inte löser något.

        Har också läst kriminologi på universitet och det konstateras flera gånger att det inte finns många studier gällande hårdare straff i just Sverige. Vårt system ser väldigt olika ut jämfört med tex USA där de flesta studier gjorts.

      Nu är väl det inte det enda förslaget för att komma åt gängkriminaliteten. Men säg gärna vad som fungerar bättre. Det är slött att säga att inget funkar men inte presentera ett annat förslag.

        Finns program som har visat sig fungera bra i andra länder (minns inte exakt. Danmark? Någon del av usa? Orkar inte googla). Det kräver dock stora resurser och att flera myndigheter samarbetar på ett sätt som inte är möjligt i Sverige idag (pga olika sekretesser mellan myndigheterna). Så visst finns det lovande exempel.

          Läste en väldigt bra artikel om liknande program för ett par år sedan. Tyvärr minns jag inte vilken stat det handlade om så jag kan inte länka till den artikeln. Däremot hittade jag detta: https://www.brookings.edu/research/a-better-path-forward-for-criminal-justice-prisoner-reentry/

          ”Enhancing job search skills, job readiness, professional networks, and access to educational opportunities for the formerly incarcerated is essential to reentry success.”

          Tyvärr ligger denna artikel bakom en betalvägg: https://www.dn.se/varlden/sociala-insatser-stryper-rekrytering-till-kriminella-natverk-i-danmark/

            Tror att satsningen ”sluta skjut” i Malmö var baserat på det programmet jag tänkte på. Var visst en amerikansk modell som har visat goda resultat

            https://malmo.se/slutaskjut

              Även denna artikel ligger bakom en betalvägg: https://www.dn.se/sverige/fakta-i-fragan-har-gangen-slutat-skjuta-i-malmo/

              Jag orkar inte googla vidare men om det S skriver på sin sida stämmer så tycker jag att det är beklagligt att moderaterna inte vill införa projektet i Stockholm:

              ”I Stockholms stad är det tydligt att Moderaterna helt saknar en plan för att bryta nyrekryteringen till gängen. De saknar en plan för att fånga upp unga killar på glid och för att på allvar bryta segregationen. De vill heller inte införa den framgångsrika metoden Sluta skjut.”

                Det är inte bara moderater i Stockholms stad som är ett problem utan kompetensnivån på politikerna och tjänstemännen är pinsamt låg. Har haft flera utredningsuppdrag och numera tar jag inte uppdrag där längre för det är omöjligt att göra ett bra jobb.

      Men om de får sitta i fängelset några år tills de blir vuxna, så försvinner de i alla fall från gator och torg.

        Och vad händer när de kommer ut? Inte blir det som respektabla medborgare. Det finns evidens på att fängelserna är utmärkta läroanstalter i brott och kriminalitet.

          Men utan fängelse förändras ju inget heller. Kriminella kommer ju inte självmant tacka nej till pengar och lyx. Klart de fortsätter på den banan även efter fängelset, vill man ha dyra bilar, Rolex och semestra i Dubai så byter man inte från gängkriminalitet till att jobba i vården precis.

            Nej precis, du måste sätt in åtgärder mycket mycket tidigare. Absoluta bästa sättet att minska brottsligheten är minska klyftorna i samhället och minska utanförskapet.
            Fånga upp unga tidigt, genom stöd och hjälp i skolan. Högre personaltäthet, fritidsgårdar, ge barn och ungdomar en meningsfull fritid. Hjälpa ungdomar ut i samhället, minska arbetslösheten. Arbeta preventivt med polis och socialtjänst. Polisen ska även synas i positiva samanhang i lokalområdet. Viktigt att utsatta områden har förtroende för polis och myndigheter.

            GVI är en annan preventiv strategi som har fungerat mycket bra i USA En fokuserad samverkan mellan polis, kommun och lokalsamhälle. Där GVI implementerats har man kunnat se minskningar för dödliga skjutningar med mellan 35 till 60 procent. https://bra.se/forebygga-brott/forebyggande-metoder/gvi.html

              Och eftersom nuvarande regering misslyckats med exakt allt du skrev så är det verkligen dags att byta ut regeringen.

          Det är ju tyvärr inte bara dem det handlar om. Brottsoffer måste också veta om att deras gärningsmän inte kommer och rånar dem igen två veckor efter anmälan. Klart att preventiva åtgärder är absolut bäst men när läget nu är som det är måste också aktiva och ledare bort från gatan samtidigt som man fokuserar på den yngre generationen.

          Offren som hånas av milda straff tappar tron på lag och ordning och vips har du skapat ett samhälle där inte ens de laglydiga längre vill investera.

      varför ska vi slösa pengar på rättsväsende, polis och fängelse över huvud taget? Lägg ner skiten och låt kriminaliteten flöda, hjälper inte hårdare straff hjälper väl inte straff alls? eller? Godast i världen, handhjärta!

        Jamen eller hur. Det är ju bara att bo i gated communities, ha livvakter och vaktbolag som förebygger inbrott. För vem bryr sig om folk som inte har pengar. Win, win liksom…
        Kan finnas rester av sarkasm

      Att utvisa fler brottslingar är ett första steg, något som nuvarande regering har misslyckats med. Varför ska Sverige behålla dömda vålds/sexual-brottslingar?

        Hur och var är det möjligt att utvisa svenska medborgare.

          Hade gärna även utvisat Svenska våldsbrottslingar om det gick även om dom är i minoritet. Ge mig en enda bra anledning till att vi inte utvisar fler än 19% av alla dömda våldtäktsmän som inte hör hemma här. Denna regering och tafatta lagstiftning är patetisk.

            Det praktiska problemet är i många fall att inget land tar emot dem. Och så pass humana är vi fortfarande att vi inte dumpar människor i närmsta vattendrag.

              Varför ska vi vara humana mot en vidrig våldtäktsman men inhumana mot vår egen befolkning och låta dessa individer vistas i vårt samhälle?

          Jag skulle gärna vilja se en ändring på detta efter att ha läst SVT:s granskning om hedersvåldsutsatta flickor och kvinnor.

          https://www.svt.se/nyheter/inrikes/33427834

          Ja det blir ju lite svårt. Tror det som avses är utlänningar med icke svenskt medborgarskap. Finns en intressant rapport från Brå som har undersökt en längre period och kommit fram till att av de som döms till brott är det 2-6% som utvisas efter avtjänat straff. Rätt låg kan man nog tycka.

      Med det har likväl inkapaciteringseffekt.

      Jag tyck till ska hårdare straff. Men jag tror inte det kommer lösa problemen eller knappt ens göra något skillnad. Folk som är gängkrimonella är inte särskilt rädda för konsekvenser, men tanke på hur ofta de blir skjutna av varandra.

      Hårdare straff hjälper eftersom offren får upprättelse och stärkt tro på samhället. Det hjälper även då förövare sitter fysiskt inlåsta längre och på så vis inte kan begå brott under den tiden. Vem vet hur mycket större brottsstatistiken varit om de kommit ut tidigare?
      Usa har många andra problem som skapar turbulens och våld. Alla multikulturella sfärer dras med dessa problem eftersom olika folk drar åt olika håll och har mindre lust att hjälpas åt tillsammans.

    Vad menar följaren med att Isabella högst sannolikt inte kommer drabbas av gängkriminalitet? Gängkriminalitet är droger, vapensmuggling och skjutningar men också inbrott, illegal djurinförsel, assistansresurser och bilstölder. Samhället blir sämre för precis exakt alla oss när gängkriminalitet tillåts breda ut sig. Gängen håller sig inte till torget i sin förort och säljer lite hasch där, tyvärr. De är entreprenörer och mångsysslare. Det verkar som om många inte förstått det ännu.

      Assistansresurser = assistansfusk

      Ja och hon tillhör väl den skara som riskerar att utsättas för ”home invasions” också.

      Eller hur!!! Bor kommentatorn ensam ute i skogen under en gran? Så fruktansvärt dum kommentar.

    De flesta politiker vill nog få ordning i Sverige, men jag tror i grund och botten att det är för sent. Därför pluggar jag rätt hårt språket i det europeiska land jag flyttar till när omständigheterna i mitt liv så småningom tillåter det. (Nej, det är inget av östländerna.)

      Ja jag kommer också att flytta till min mans hemland så snart våra barn är klara med skolan i Sverige. Här kan man inte bo kvar om utvecklingen fortsätter i samma stil. Efter avslutad skolgång kan mina barn plugga vidare i något annat land och jag och maken bor i hans hemland som har mindre problem med gängkriminalitet och också har bättre rankad vård än Sverige.

        ärlig talat, är det inte lättare att prata om vård som är lägre rankad än sverige? Och framförallt prata om hur tillgänglig vården är och hur mycket hjälp man får att förebygga sjukdom. Sverige gömmer sig bakom att när man väl får vård, akut eller när man blivit så sjuk att det är akut, DÅ är den bra. FÖrutsatt att det inte är för sent och cancern redan spridit sig.

          Ja är du 65+ i Sverige då krånglar vården och vägrar undersökningar. Det är ju dyrt med cancer och 65+ bidrar ju inte längre. Så deras cancer kan få sprida sig, upptäckas sent och då tjänar behandlingar inget till. Personen dör, och pensionen upphör också att betalas ut! Billigt och bra!
          Jag märkte verkligen skillnaden så tydligt när min far och en utländsk väns far blev sjuka samtidigt. Vännens far fick operationer och behandlingar för att må bra så länge som möjligt. Pappa, i Sverige, fick morfin.

            Det där stämmer inte, min pappa är 85 år och ska just nu på 4 olika undersökningar. Och under de senaste 20 åren har han fått göra allehanda undersökningar både på och i sin kropp trots att han är relativt pigg. Byte av klaffar, och borttagning av leverfläckar också i 80-års åldern. Han bor i skåne och är en vanlig arbetare så han betalar sig inte förbi några köer.

              Fint för din pappa men du förstår väl att hans erfarenhet inte är representativ för andras pappor?

                Men den som fått dålig vård är representativ?

                ?‍♀️

                Tror du att jag bara har en pappa som fått vård? Det stämmer inte att man inte får hjälp efter 65, i Stockholm kanske där M styr.

              Min morfar 84 år fick livsuppehållande behandling och operation trots spridd obotlig cancer. Går inte att jämföra 2 fall rakt av eftersom det beror på så mycket olika saker hur man väljer att behandla; prognos, andra sjukdomar, hur väl kroppen förväntas kunna hantera behandlingen ställt till hur mycket den kan förlänga livet osv.

              Hade dock inte förvånat mig om Svenonius & co vill sätta åldersgräns på behandlingar, de verkar ju helt sakna skrupler.

            Min pappa var 89 år, fick jättebra vård Min farbror är 92 år och har prostatacancer, verkar som om han klarar sig efter operationen och behandling.

        Håller på att lära sig min mans språk nu så vi senare kan flytta till hans hemland. Vården där han kommer ifrån är fantastisk.
        Min kollega har haft problem med smärta i ryggen, alltså svårt att andas djupt, hosta eller gäspa pga smärtan, ringde vårdcentralen imorse ”du är inte skriven hos oss, kan inte hjälpa dig hör av dig på måndag när du bytt vårdcentral”.

          Fast det är väl inte så konstigt…? Man behöver ju vara skriven på en vårdcentral. Varför ringde inte din vän vårdcentralen din vän är skriven på?

            Eller akuten?

          SVERIGES RANKNINGAR

          Index                                   Placering                 År              Antal länder

          Democracy Index                     4                       2021                 167

          Freedom in the World             1                       2022                 210

          Human Freedom Index           9                       2021                 165

          World Press Freedom              3                       2021                 180

          Rule of Law Index                    4                        2021                 139

          Corruption Perceptions Ind    4                        2021                 180

          Global Corruption Index         5                        2021                 196

          Global Peace Index                  15                       2021                 163

          Fragile States Index                  8                        2021                 179

          Human Development Index    7                       2020                 189

          Gender Inequality Index          3                       2020                 189

          Gender Gap Index                      5                       2021                 156

          Gender Equality Index              1                       2021                   27

          Women, Peace and Sec. Ind.     7                      2021                 170

          Euro Health Consumer Ind.       8                     2018                   35

          Social Progress Index                  7                     2021                  168

          Social Justice Index                      5                     2019                   41

          Human Capital Index                  3                     2020                 174

          Better Life Index                          8                      2020                  40

          Inclusive Development Index   6                      2018                 103

          Kids Rights Index                          4                     2021                 182

          Global Compet. Index                   8                    2019                  141

          World Compet. Ranking               2                    2021                   64

          World Dig. Compet. Ranking       3                    2021                   64

          Ease of Doing Business                10                   2020                 190

          Global Innovation Index               2                    2021                 132

          European Innov Scoreboard        1                    2021                  27

          Network Readiness Index             2                    2021                 130

          Digital Econ. and Soc. Index         3                    2021                   27

          ICT Development Index                11                   2017                 176

          Global Entrepreneurship Index  10                  2019                  137

          International Prop. Rights Index13                  2021                  129

          Econ. Freedom of the World        37                 2021                  165

          Index of Economic Freedom        11                 2022                  177

          Intern. Tax Compet. Index             8                  2021                   37

          Travel&Tourism Compet. Index  22                 2019                  140

          Global Talent Compet. Index         5                  2021                  134

          World Talent Ranking                    2                   2021                   64

          Environmental Perf. Index            8                   2020                 180

          Sustainable Dev. Goals Index        2                   2021                 165

          Climate Change Perf. Index           2                   2022                  60

          Energy Architect. Perf. Index        3                   2017                 127

          Global Food Security Index          13                  2021                  113

          Global Health Security Index       10                  2021                 195

          Global Sust. Compet. Index            1                    2021                180

          Legatum Prosperity Index             3                    2021                 167

          Good Country Index                        1                    2020                 149

          Commitment to Dev. Index            1                     2021                 40

          Om han hade svårt att andas varför uppsökte han inte akuten?

      Vilka länder flyr ni till? ☹

        Norge ligger några år efter oss, dvs är det inte alls lika illa där.

    Hårdare straff löser ju inte problemet med gängkriminalitet. Samhället måste in tidigt och fånga upp barn som kan hamna i kriminalitet. Straff får man när allt redan är försent.

      Men lås in dem några år så kan de åtminstone inte göra någon skada i samhället.

        Och istället hamnar de efter i livet. De missar skola, livsutveckling och anknytning till nära och kära. Då kommer de ut och har noll och ingenting och söker sig till brott för att livnära sig. Jag är för hårdare straff men i och med detta måste vi ha en bättre plan för vad som sker med personerna när de har avtjänat.

          De är ju redan efter med livet i och med att de väljer illegalitet. Inte precis fängelsetiden som gör att kriminellas cv är tomt på lagliga erfarenheter.

          Men de missar ju redan missar skola, livsutveckling och anknytning till nära och kära. De har redan noll och intet utöver gänglivet.

          Låt dem lära sig skriva och läsa svenska, och räkna. De får vara inlåsta tills de kan det. Då finns i alla fall grunden till att kunna bli lärling någonstans.

      det är föräldrarnas jobb att se till att barnen inte blir kriminella. SÅ jävla trött på att allt är ”samhällets” fel. Somaliska 7 barns morsan som inte kan svenska och aldrig jobbat grinar om att sonen är mördare. Mmm fuck off känner jag

        Självklart finns ett föräldraansvar men samtidigt så är socialtjänsten bristfällig i vårt samhälle. Det finns inga medel för att fånga upp alla ungdomar som hamnar snett. Sen tycker jag inte man ska blanda in saker som vilket land folk härstammar från.

          Inte det? Inte ens om det finns en kraftig överrepresentation av en viss nationalitet ska nationalitet blandas in? Om det gör att vi på lång sikt kan få dem ur kriminalitet?

          Nej det förstås nationalitet ska aldrig talas om. Aldrig. Skygglapparna på å så kan vi iaf brösta upp oss och säga hur antirasistiska vi är. Fast tbh och ironiskt nog ganska rasistiska ändå va…?

        Vem ska uppfostra barnen i familjen med så många ungar att en del får sova på golvet i farstun? Morsan som har en unge i magen och en i vagnen, eller pappan som sitter nere i centrum och pratar hur bra det var i hemlandet? Och ingen av dem kan svenska.

        Bästa kommentaren idag.

    Bella är väl ”polare” med Annie? Eller var det bara fejk som allt annat?

      Måste man hålla med sina vänner politiskt?

        Hon röstade ju på Annie!

      Bella var ju med i muf hela sin ungdom. Ens politiska ställning kan ju ändras flera gånger under ens liv.

      Fast c vill ju sitta i regering med sossarna nu

    På tal om gängkriminalitet så borde Belsabubs hela förra gäng minioner och hennes verksamhet klassas som gängkriminella. Vilselett kunder, följare och leverantörer i syfte att berika sig själva. Nu kör Belsabub och Paula lite oskyldiga smash and grab-kupper på Capri och i norrländska våffelstugor.

      Hjälp….Googla gärna definitioner i en kvart och återkom sedan.

        Du känner inte lukter av ironi?

        Lugn, lugn! Nu har Belsabub ångestattacker igen. Allt som vanligt!

      Att du orkar

        Kommer aldrig sluta!

    Men va.. De allra flesta av oss oavsett var vi bor kommer inte bli skjutna på eller hamna i vägen för de kriminella. Det är ändå en viktig fråga för många. Om man låter det fortsätta så kommer ju fler till slut att drabbas även om det inte är nu eller kanske ens vår generation. Med det tankesättet kan man ju strunta helt i invandringsfrågor också, varför ska invandrare få det bättre för, jag är ju svensk och det påverkar inte mig. ??‍♀️ Eller som äldre strunta helt i ekonomi, allt som rör barn och klimat, det påverkar ju ändå inte dem.

      Exakt. Jag har aldrig blivit skjuten av ett gäng men vill inte leva i ett samhälle som gängen tar över heller.

        Gängen skjuter inte bara. De skattefuskar, säljer droger till och rånar barn, korrumperar myndigheter inifrån, styr över farliga fuskbyggen etc etc. Ett samhälle med gängkriminalitet ruttnar.

          Absolut! Därför förstår jag inte var kommentaren till Bella menar när hen säger att Bella inte är drabbad. Är det bara när man själv är skjuten man är drabbad?

      Obs med äldre och ekonomi menar jag mycket äldre, livets slutskede. Att äldre 60+ bryr sig spelar såklart roll för dem som fortfarande förhoppningsvis har många år kvar i livet. Men har man inte det och inte ska bry sig om det stora hela när man röstar så är ju andras pension tex skitsamma.

    Kanske lite ot men vilket skitsystem att man inte kan rösta online.
    Tror fler hade röstat om man inte behövde ta sig till en lokal med en lapp.
    Tycker det borde finnas en möjlighet att rösta online.

      Haha, man kan ju bara ana röstfusket som skulle ske!

      Hur lat är man inte om man inte ”orkar ta sig till en lokal”? Vi har alla möjligheter att rösta. Lokaler i varenda liten håla. Man kan rösta länge innan själva valet. I vilken stad man vill. Sluta gnäll.

      Om du förtidsröstar slipper du ta dig till din vanliga lokal & kan rösta vid vilken lokal som helst (min är utanför stan lol).

      Hahaha tänker på alla män och kvinnor sent 1800tal/tidigt 1900tal som kämpade för att alla skulle få rösträtt. Tänk om de hade vetat att folk skulle klaga på att inte orka gå till en lokal.

      Då kanske du inte orkar poströsta heller? Stackars.

    Vad skulle hon ha svarat för att göra alla (och Camilla) nöjda? Tycker inte att det var ett provocerande svar direkt.

      Nu skulle inte Camilla bli nöjd gällande Bella om hon så gav allt hon ägde, hus, bilar osv inkl kläderna på kroppen till en hemlös barnfamilj. Det skulle hittas fel i det också. Så man ska nog ta saker kring Bella här inne med en nypa salt. Och nej det betyder inte att Bella inte gjort hundra fel tidigare. Men det har färgat Camillas syn på henne så mycket så Bella kan inte göra rätt även när hon gör rätt.

        Åh buhu.

          Vadå åh buhu? Det gör att även seriösa granskningar om Bella gör något allvarligt fel igen till slut inte kommer ge någon effekt. Vill C inte lyfta det Bella gör bra eller vinkla allt hon gör till något negativt så går det ju bra att helt enkelt inte skriva om henne alls.

            Återigen. Buhu.

              Du tycker inte att folk som gör fel ska kunna granskas och ”åka fast”?

    Okej, så man får bara bo i utsatta områden för att bry sig om gängkriminalitet eller vadå? Jag har inte heller blivit speciellt drabbad men blir upprörd av hur det här fina landet har utvecklats, något måste ju göras

      Håller helt med dig!

      Är så trött på rädslan för att klassas som rasism om man ställer krav.
      Vikarierade i en skola i ett mer utsatt område, för att ge ett exempel, och lärarna var fan kanon! Men attityden hos vissa elever SAMT deras föräldrar var katastrof. Där snackar vi skillnad i uppfostran och respekt.

      Och ofta mötte jag just detta, att de som kom från andra länder ”krävde respekt” och stökade och de svenskar som bodde där ville bryta när de talade för att passa in. Klimatet vart hårt och det var fanemej inte skolans fel.

      Har sååå mkt att skriva om detta och den period jag var i flera skolor, men hårt mot hårt tack.

      I grannskolan blev en lärare förövrigt kidnappd på väg hem en dag, för att hon hade flaggat till socialtjänsten om en yngre kille som bärjade hänga i gäng.

      Jag bor inte i ett utsatt område heller men bryr mig. Dessa människornska leva i vårat samhälle även som vixna men har sina egna lagar och regler och drar in oskyldiga barn i skiten.

    Hur absurt är det inte att det svaret ens ska kunna anses vara provocerande? Det säger en hel del givet den utveckling samhället tagit, framför allt under det senaste decenniet.

    Det ena behöver ju dock för den delen inte utesluta det andra, för mig står sjukvård, skola, arbete, kriminalitet, integration, polis, brott- och strafflagstiftning alla högt upp på priolistan, och jag är helt säker på vilken sida av politiken som kommer få min röst då den sidan presenterar de mest effektiva, humana och hållbara lösningarna inom samtliga dessa områden.

      För att inte tala om rättvisa och rättstatligt kompatibla.

    Om det fina folket slutar knarka sä försvinner en stor del av gängkriminaliteten.

      DN gjorde en undersökning för några veckor sedan, och det visade sig att socialgrupp 3 är den som använder mest droger. Det fina folket är inte i topp.

        Men Att BÅDE fina folket och socialgrupp 3 använder droger bidrar till gängkriminaliteten. Utan efterfrågan ingen konkurrens om marknaden.

      Cannabis är extremt utbrett i åldrar och samhällsklasser. Lätt tillgänglig, inte så dyrt och relativt accepterat i många grupper i samhället. Är inte bara de rika som knarkar.

        Nej de rika var den grupp som använde minst.

          Kanske för att droger används av många för att lindra ångest, självmedicinering, kunna äta/sova under stress osv. Eller bara för att klara av vardagen. Tror många har en bild av att droger bara används vid fest och tror att det är det fina folket som har råd.

        ? ”Och vi sniffar bara lim och thinner, och inte dyrt och utländskt kokain” ?

      Undrar hur folk väljer att börja med sånt 🙁 vi hade projektet ”Vakna!” men ändå så börjar vissa.

      De måste typ redan vara fulla på ungdomsfest eller något och kan inte ta ansvar för sig själva längre.

        Många som börjar mår ju dåligt och gör det för att dämpa ångest osv eller för att de tycker livet är trist och behöver ”känna något”. Även om det är sorgligt så förstår jag helt och hållet varför folk börjar med det.

      Jag är emot droger men gör man det lagligt som i Amsterdam som med vissa droger så är det ingen drogmarknad kvar för småbuset.
      Såg en intressant dokumentär om en stat i UsA som legaliserade och gängen stod där och fattade noll.
      Vad skulle de nu bråka om hehe

      Home delivery här i innerstan enligt polisen.

    Isabella Löwengrip kämpar för att hålla sig kvar på en marknad där hon sedan länge är inaktuell. Visst hon var först men nu är det flera år sedan hon producerade något av värde. Henne storhet byggde på att hon var kontroversiell (innan vansinnet tog över) och provocerade. Att vilja bekämpa gängkriminaliteten kan inte anses vara provocerande i dag när varenda kotte från alla partier säger sig kunna göra det. Ska bli väldigt intressant att se hur de lyckas med det.

      Hon är väl inte inaktuell, obviously, hon producerar dagligen blogginlägg. Gå in där så ser du en massa som kommenterar där, det går även att se på sajter att hennes blogg ligger i toppen över de mest välbesökta bloggarna.

        En massa som kommenterar där? Yeah right? Allt i allo skriver allt, ALLT, samt klickar frenetiskt. Välbesökt…?

          Hon har ingen allt i allo, var längesen hon hade det, så det är Isabella själv som skriver inläggen och olika läsare som skriver kommentarer och Isabella själv svarar på en del kommentarer. Du Sofia hänger väl själv en del där. Varför så hatisk, varför är det jobbigt för dig att hennes blogg är välbesökt. Uppenbart så besöker ju både du och andra här den.

            ?BS.

      Om inte Bloggbevakning skrev om henne, skulle hennes blogg och Instagram, sakta försvinna. Nya generationen har inget gemensamt med en 32 årig tant från Lidingö.

        På din kommentar låter det som om man är gammal och halv död när man är 32 xD

        Maj GAAAD … ”32 årig tant från Lidingö”. Nu känner jag mig med som ett musieföremål , nu vågar inte ens nämna hur gammal jag är ?

    Står i tidningen nu får pensionärerna 1000 kr och det är ju mycket pengar. Men sedan dras det och kvar blir ca 100 är detta ett skämt.
    Sedan drar dom ner för vården för barn och tror det ska bli bättre och mindre ohälsa och sedan ev brott. Också ett jävla skämt. Tokiga Sverige.

        Ja en del tror på fel grunder att pensionärerna har det bra. Men pensionärerna som lever i verkligheten vet hur det är.

          Vilka grunder menar du?

          Pensionärer som har för lite att leva av efter att hyran är betald har rätt att söka bostadsbidrag, så alla bör klara sig okej. Det är en trygghet vi har i Sverige, med nuvarande regering, som en del andra länder saknar. Att en del blir hemlösa har mer att göra med att de slarvar med att betala hyran, att de mår dåligt, lider av psykisk ohälsa, alkoholism osv. Alla som söker hjälp får hjälp om de har rätt till det. 700 kr mer får de nu i plånboken efter att skatten är dragen så inte bara 100 kr och det är väl bra.

        Nja så mycket skatt dras väl inte, men ca 700 kr bör det bli kvar efter skatt.

      Tokiga Sverige? Du förstår väl att det som gör att det blir mindre kvar av de 1000 kronorna inte är en sak, det har med el, mat, bensin och alla andra prishöjningar som olika företag gör. Vad har landet Sverige med det att göra?

      Det är väl bra att pensionärer nu får mer att leva för, 700 kr bör det bli efter skatt. Du vet vad skattepengar går till va? Till vägarbeten, sjukvården, poliser osv. Det är inte Magdalena Andersson som bestämt el – och bensinpriserna, inte heller hon som är anledning till högre inflation. Höga elpriser, bensinpriser och stigande matpriser beror på kriget i Ukraina. Magda-priser kallar Ebba Bush det för lite sådär manipulativt för att själv vinna röster och det är sjukt lågt av henne. Märks att Ebba B riktar in sig på att vinna röster från dumskallar som är lättmanipulerade och inte har stenkoll, och på dem som inte orkar sätta sig in i politiken. Alla influencers håller på henne, där har hon lyckats fjäska sig in. Synd att hon nu kunde dra nytta av att Aschberg röt åt henne, då vinner hon poänger på det och sympatier. Jag tycker dock hon hade en poäng där och att han var otrevlig men hon är ganska stöddig och otrevlig själv också annars och kanske hade hon en plan med att avbryta, det var nog taktiskt av Ebba skulle jag tro.

        Sluta ljug!
        Elpriserna började stiga redan hösten 2021, och bensinpriserna började stig under 2021, och blev extremt i januari 2022. Ryssland gick in i Ukraina 24 februari 2022.
        Dags att regeringen slutar skylla sina misstag på kriget, när det så uppenbart är en lögn.

          El – och bensinpriserna beror på klimatet och på kriget till stor del, och beroende på vilka företag man köper ifrån, pandemin kan ha spelat in också som kom 2019/2020.

            Elpriserna beror inte på klimatet, eller kriget, eller pandemin.
            Elpriserna beror regeringens dåliga beslut och dåliga planering.

    Vadå inte rösta på det som påverkar en själv? Jo, det gör jag i alla fall.

      Klart man kan. Men även ditt liv kan förändras på en minut. Det bästa är att fråga sig själv ”Vad är bäst för mig”, ”Vilket sorts samhälle vill jag leva i?”, ”Vad händer om jag blir sjuk/bostadslös/annat som kan påverka ens liv”. Om man bara röstar efter vad som påverkar en just just nu så kan man ju på sikt förstöra även för sig själv.

        Håller helt med! Därför röstar jag höger. ??‍♀️

    Varför skriva om Isabellas politiska ställning överhuvudtaget.
    Det är som att ge henne bekräftelse för intelligens eller vara insatt i något ämne mer än möjligen att göra av med pengar
    på kortast möjliga tid………….
    Pinsamt faktiskt.

      Hon har ju åtminstone lyckats säga något vettigt till skillnad från dig….

      Håller med! Jag har inte mycket till övers för Isabella men det enda som är provocerande här är Camillas inlägg.

        Tror inte att Blondinbella skrivit det här inlägget själv. Hon har inte det språket. Kan det vara ett sponsrat inlägg från något parti? I så fall ha de skrivit inlägget.

          Eh…Det var typ tre meningar långt. Om du tycker det där var en avancerad skrift så kanske en skrivkurs vore nåt?

            ”Skrivarkurs”

              Det heter skrivkurs.

              I all välmening, anmäl dig bara…

          Precis. Hon har DEFINITIVT inte det språket. Hon är inte ens i närheten.

            JO hon har exakt det där språket, syns tydligt att Isabella skrivit det själv.

              ?BS.

    Det mesta är ju rena rama.valfläsket tyvärr! Har själv mycket god erfarenhet av sjukvården pga pågående bröstcancerbehandling samt jobbat i vården i många år. Lönerna måste höjas absolut för att locka bra folk att jobba på sjukhuset mm.

    Det låter som att det blir Sverigedemokraterna som kommer att få Isabellas röst i år. SD är väl en självklarhet för de flesta i år antar jag.

      Sanslöst att man vill rösta på rasister och nynazister. Komme inte och säg sedan vad var det som hände när ni släppt in dem i makten.

        Men inget fel att rösta på kommunister aka vänstern eller sossarna som har förstört hela samhället?

          Förstört hela samhället? ?
          Vad gör mest ont för dig, 5 veckors semester, föräldralediget, barnbidrag…

          Läs på lite!

        Oj, vad du anstränger dig. Det finns inga nynazister i riksdagen, hur mycket du än vill få det till det. Fråga dig istället varför de som regerat i åtta år inte kunnat ändra utvecklingen. På vilket sätt skulle åtta till med dem förbättra situationen? Förklara det för mig.

          Medveten om det parlamentariska läget?!

            Var hittar du nynazister i riksdagen? Det är nog lättare att peka finger på vänsterextrema AFA-kramare.

              Checka in Oscar Sjöstedt!

                Kan du inte googla fram några AFA-kramare också? Snälla?

                  Be my guest! ?

                  Stort fan av Oscar eller? ?

                    Nej, det är jag inte. Men jag är så förbannat trött på att vänstern har frikort i debatten. Allt högern gör är förkastligt, men inget vänsterextrema gör behöver tillrättavisas på något sätt.

        Det finns inga bra parti, alla är skräp.

      Nej Lisa det låter det inte som! Alla partier vill ha en bättre integration och lösa gängkriminaliteten, det är en viktig fråga för alla partier. Tror IL väljer M, C eller KD men vad vet jag, absolut så röstar hon INTE på SD det skriver hon i en kommentar på sin blogg.

    Alltså Camilla? Nu får du väl ändå vara vänlig och förklara exakt vad i att anse att bekämpa gängkriminalitet är viktigt du anser är provocerande?

      Av någon anledning censurerar Camilla ALLT vad gäller sådant som till stor del kan kopplas till invandringen och migrationen.

        Verkligen?

      Håller med. Just nu är själva det konstaterandet mer provocerande.

      Verkligen, och varför uppmana till politiska diskussioner när det inte är ok på ÖS?

    Konstigt att de som är mest oroliga för gängkriminalitet i de sk utsatta områdena är de som aldrig satt sin fot där.

    Jag har aldrig varit så kluven inför ett val som detta. Jag vet vad jag ska rösta på region/kommunal nivå men inte riksdagen. Alla valkompasser hjälper inte heller, för jag är på samma procent på typ fyra partier?

      Kör en röd-grönröra!

      Mycket bättre än den blå-bruna!

        Skulle inte tro det, med tanke på hur fantastiskt bra de senaste åtta åren varit för Sverige.

          De är ju det blå-brunas fel!

      Blåbruna. Rödgröna har haft sin chans, och förstört samhället, vi behöver en ny regering.

    SD ftw

      Du tror alltså på riktigt att folk som vurmar för integration och vill bekämpa gängkriminalitet är SDare. Om folk verkligen är såhär dumma är det inte ett dugg konstigt SD fått så många röster.

        Ja faktiskt. De kommer öka som fan vänta får du se.

          Eller gå upp i en liten rökpuff, ungefär som Danmarks högerpopulistparti.

    Känns verkligen inte som att hon försöker provocera, tycker det var ett riktigt vettigt svar.

    Ibland så önskar jag faktiskt att Sverige hade diktatur. Tänk så skönt att slippa detta politiska jävla kackel. Säga vad man vill om diktatur, men det finns ingen som kan säga att en diktatur inte fungerar. Problemet med en diktatur är att det alltid blir fel diktator. Om diktatorn är rätt person så är diktatur det bästa alternativet. Ju fler kockar desto sämre soppa. Så skönt att enbart behöva lyssna till 1 röst. Det hade varit fantastiskt skönt.

      Så, vilken diktator gillar/gillade du mest??

      Hitler, Saddam, Stalin, Pinochet, Kim-II sung, Mussolini, Bashar al-Assad, Franco, Muammar al-Khaddafi, Idi Amin, Mao eller kanske Pol Pot?

        Vad bra du kan googla.

          Prova själv vettja! Du kanske lär dig ngt dessutom? ?

          Behöver man verkligen googla till sig namnet på diktatorer? ? Lägger till Ceausescu till listan.

        Tycker prins Jon i disneyfilmen robin hood är stilig.

        Dom smiter med allt mitt guld!

    Om vi nu ska prata om Isabella och provokation så gå till hennes Instastory. Paret vill skaffa ett andraboende i Italien men har inte klarat av italienska mäklare som tydligen bara erbjuder sunkiga objekt. Därför frågar hon nu sina läsare om det är någon som kan erbjuda dem ett fint boende. Det gräsliga tiggeriet är väl provocerande om något?

      Trött man blir på människan. Hur snåla är hon och Paul på en skala?

        Min ödmjuka gissning är att de vill ha tips om ett fint objekt att köpa. Vare sig mer eller mindre snålt än att gå via mäklare mao.

          Varför inte gå via mäklare, särskilt när man ska köpa utomlands där andra regler gäller?

            Mäklare har ju inte visat något bra skriver hon ju, så hon undrar om någon följare vet något eller har något fint att sälja.

            Är det vårt problem? Vad vi kan vara helt säkra på är att de lär få betala för huset helt oavsett…

      Ja det var provocerande. Jag tycker du ska skriva ett DM till henne och be henne betala för huset. Man kan faktiskt inte bara få ett hus sådär gratis på Instagram.

        Fast hon tigger inget hus gratis, hon frågar om någon har ett hus att SÄLJA till dem. Det är Madde som missförstår eller bara vill smutskasta IL.

          Jag försökte skämta ang en tramsig trådstart ?

      Vad spelar det för roll så länge hon betalar?

      Hur går det med husbygget i Idre? ( tror att det var Idre)

        Det är lagt på is! ?

        Husbygget i Idre är hittepå.

          Nej vadå hittepå, de har inte påstått att det påbörjats något husbygge bara sagt att de planerat att bygga ett hus där och letat arkitekt… men inget om att något husbygge är igång. Kanske de vill ha hus i Italien istället nu, ändrat sig är inte samma sak som hittepå Sofia.

      Men snälla Madde, det är väl inget tiggeri, de ska självklart BETALA för huset de ska köpa, om de nu hittar något. Fattar du inte det människa.

        Det är klart att jag tror att de kommer att betala för huset om det nu blir något resultat. Jag bara undrar hur lat och bekväm och inställd på att någon annan ska göra jobbet åt en man är. Någon annan ska tydligen skaffa fram en mäklare eller ett hus/en lägenhet som paret gillar bara sådär. Att köpa bostad i Italien är en helt annan och mycket omständligare process än i Sverige.

          Va?

          De provade att gå via mäklare, det funkade inte. Så är det väl inge fel att prova ett annat sätt att hitta ett boende att köpa?

    Kommer nog rösta blankt i år.

    Det här landet kommer bli som USA med höjda straff, mindre kriminalvård etc ? det är inte gratis för staten att ha folk internerade, och utan vård så vad tror ni att de kommer göra där inne, lära sig virka? Nej de kommer knyta nya kriminella kontakter i fängelset och släppas ut med möjligen fler kriminella färdigheter. Grattis!

      Men då kan vi stänga alla fängelser, så bra.

    Varför bryr sej prinsessan helt plötsligt om sjukvården?? Den och sina medmänniskor gav hon ju blanka fan I under hela pandemin….

    Suck, folk (inkl Isabella) är så lättpåverkade och tänker knappt själva. De borde lyssna på Leig GW Persson: https://twitter.com/eldorado6/status/1492276919613767680/photo/1

      Vilket dumt jäkla resonemang. Alla drabbas av gängkriminaliteten. Inte bara de som direkt drabbas av våldet.

      Eller bryr du dig bara om vården den dagen du själv behöver den? Skolor och utbildning får krascha så länge du själv inte har barn? Sjuksköterskor får gärna ha inhumana arbetsvillkor så länge du inte arbetar där?

      Vet du vad begreppet samhälle innebär?

        Precis det GW säger: skola, sjukvård etc är det som har störst inverkan på samhället. Kriminalitet kommer långt ner i listan på vad som ger min inverkan på människors liv och alltså borde det även komma långt ner på listan av vilka valfrågor som är viktigast. Det betyder inte att det är HELT oviktigt! Hur ens skolgång är har ju till exempel stor inverkan på kriminalitet, allting hänger ihop, men forskning visar att det viktigaste för ett välfungerande samhälle är just utbildning, sociala skyddsnät, sjukvård och låg arbetslöshet. Tycker du förenklar GW:s resonemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.