Location, location, location…

Bildkälla: Magdalena Graaf blogg

Förändring, förändring, förändring…
Magdalena Graaf avslöjar nu på sin blogg att hon inte bara ska sälja sitt hus i Täby, utan att hon och fästmannen även tittar på hus i Spanien.

Vad mer har hänt?
Jo jag ska sälja mitt vackra radhus..

Ska skriva papper med mäklaren om försäljningsuppdraget ikväll.
Huset är för stort för mig, och resorna till och från barnens skolor tar över två timmar om dagen. Det kommer bli något mindre och mer funktionellt. // Magdalena Graaf 12 augusti

Tydligen är kusinen till Magdalenas fästman mäklare och den som visar dem hus.
Området de letar i är Alicante och så här skriver hon om ett av objekten.

5 sovrum så alla får plats, plus vänner och annat löst folk. Pool, ingen trädgård att ta hand om och luftiga ytor.
Vad tycker ni? Mer bilder i länken HÄR // Magdalena Graaf 17 augusti

Läsarna blev inte helt eld och lågor över det här objektet. Flera rum utan fönster verkar inte ha gått hem alls.
I det allra senaste inlägget är Magdalena och Louie och kikar på ett hus som inte är färdigbyggt än, och som ligger direkt vid stranden.

Vad tycker ni om alltsammans? 
Jag tycker mest det är överraskande att se någon välja ett annat ställe än Marbella, men så verkar också Louie komma här ifrån.
Det kanske gjorde valet enkelt?

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Look-a-like fredag? 🙂
    Sanna Jörnvik är lik Charlotte Perelli

      Det är bata för att Perelli är botoxad och fylld med fillers och Sanna botoxad och har mer sneda ögon.

      Tycker Sanna är väldigt lik Hailey Bieber!

      Nej. Dessutom har Perelli typ 2 meter höger panna än henne.

        Högre

        Ja, Pernilla hade passat i hellugg

          Pernelli

    Alicante är guld. Superfint sen beroende lite på var man väljer att bo är det mycket billigare än marbella (generellt alltså).

      Huset ser dock ut att ligga utanför Torreveija.. Annars håller jag med om att Alicante är riktigt fint!

    Skrivs det inget om Jockes senaste klavertramp eller har jag missat inlägget? Är ju en ganska stor grej.

      Vad?

      Ingen vågar nämna honom vid namn eller riskera anmälan mot sig, därför det inte skrivs något.

        Det är väl bara realitysvea som faktiskt lagt ut nåt konkret

      Vad har hänt? förstår noll av vad du pratar om ?

      Han har gjort en Hanif Bali så att säga.

        Vilket av det?

      Han som pratat med små flickor?

        Kolla influencernytt på insta

          Stängt konto ?

            Följ då

      Jocke Lundell?

      Men vad har han gjort, berätta då?! Att han vänstrat har jag haft på känn eftersom han gav Jonna blommor och en massa komplimanger ett tag, men det är kanske inte så, kanske något annat. Han sa ju när det där med Antonijas uppbrott var på tapeten typ att ”våga f a n inte skriva något om mig”.

        Sorry för sent sva, glömde bort min egen kommentar. Men ja, han har skrivit med småtjejer (förmodligen följare) och bett om videoklipp där de röker (nån typ av fetish). Tjejerna som jag sett prints ifrån har varit i åldern 14-19. Detta har skett (åtminstone) mellan åren 2014-2019. Fina helyllejocke är kanske ingen svärmorsdröm när allt kommer omkring:)

    Något längre till pojkarnas skola gissar jag. Men hon kanske tänkte pendla lite som Hanna?

      ?

    My ska gifta sig

      Jag vet?❤️. Hur nu hon ska orka med nya klinter, nytt löpband, återhämtning, stor operation som kräver förberedelse mentalt och vila, den dödliga sjukdomen, träningshelg i Åre, spela tre i rad och steka ägg, skaffa hundvalp, skaffa akvarium, träna SUP, köpa bröllopstajts och matchande lurar till Jonte samt försöka få fart på gympasalen- ja det kan man undra. Känner att jag måste lägga mig och kolla Netflix.

        Denna kommentar var detaljrik…. ?

          Blev andfådd.

        Vinterbröllop i november? Alltid lika snart Myggan. Tights kan hon bleka i klorin så sparar hon en slant.

          *smart

      Tycker Jonas verkar vara så fin och snäll. ?

      Ska hon? Eller är det ett sätt att få uppmärksamhet igen för hon skulle nämligen gifta sig för.. ja var väl tre eller fyra år sedan som hon sa det återkommande en tid men det blev inget, så kanske blir det inget nu heller. Vad gör hon annars nu, hon är ju hemlig och privat, har det blivit någon mer operation eller är hon på Mikes i Marbella och tränar?

    Jag förstår inte heller varför alla kändisar ska ha hus i Marbella, så överskattat ställe! Jag tyckte att det var rätt trevligt när jag var där 2002(?), men gillar inte alls hur staden och området har utvecklats. Tur att jag slipper åka dit och kan välja något mer i min smak medan kändisar, nyrika och kriminella kan njuta av Marbella istället.

      Bara för du tycker det är överskattat behöver inte alla tycka det ?

        Det är väl rätt självklart att man tycker olika, annars hade väl inte Marbella varit så populärt? jag är bara tacksam över att kriminella gäng från hela Europa har en samlingsplats och att de uppskattar det som Marbella har att erbjuda istället för att flockas i städer som jag uppskattar mer.

          Ja tur för dig att ingen tvingar dig att åka dit då

            Exakt, vilket jag även skrev i min första kommentar.

          Kriminella gäng i Marbella jämfört med Stockholm ???

            De kriminella gängen i Marbella är mer städade än i Stockholm, men de är ändå inga personer jag vill dela kvarter med. Knarkhöjarna lever lyxliv i Marbella, medan de som befinner längre ner i näringskedjan skjuter varandra i Stockholms förorter.

            Det skulle vara intressant att läsa en utredning om hur mycket av Marbellas fastighetsmarknad som direkt eller indirekt finansieras av tvättade pengar.

              *knarkhöjdarna

              Hade varit mer intressant att läsa om hur mkt svarta pengar som floreras i Stockholm ? I Marbella ser du poliser överallt, därför är det städat. Ingen skulle kasta sten på polisen i Spanien eller komma undan en skjutning så som i Sverige. Köpa lägenhet med svarta pengar kan du glömma i Spanien, är sjukt nyfiken vart du har din källa på att kriminella gäng finansierar bostadsmarknaden i Marbella ? Om nått så är det svenska barnfamiljer som köper fastigheter då de flyr från Sverige.

                Du är inte seriös nu när du skriver att man inte kan köpa en lägenhet med svarta pengar i Marbella väl? med svarta pengar är det säkert mer eller mindre omöjligt, men pengarna är inte längre svarta när de gått igenom tvättmaskinen.

                  Men snälla, har du köpt bostad i Spanien? Har du gått igenom processen? Har du försökt tvätta pengar?

                  Om nått så kommer kriminella till Spanien för att de kan använda kontanter inne i butiker som Gucci. Men glöm att de tvättar pengar genom att köpa fastigheter, ge mig en spansk källa.

                    Men snälla, den stora frågan för i natt blir nog om du vet vad penningtvätt innebär. Det finns oändligt många lättillgängliga och lättlästa sidor på både svenska, spanska och engelska för den som är intresserad. Att tvätta pengar genom att köpa fastigheter är inte det smartaste man kan göra och därför finns det väldigt många andra sätt att göra pengarna rumsrena innan man ger sig in på att börja bygga fastigheter. Det är svårare idag jämfört med hur det var innan AML-reglerna skärptes, det har du rätt i.

                  Marbella har ett stort problem med illegalt byggda bostäder uppe i bergen, dessa är de enda fastigheter som kan köpas med svarta pengar eller ”mindre verifiering” då dessa fastigheter har rätt att rivas när som helst när staten säger så: https://english.elpais.com/spain/2021-08-02/two-decades-later-thousands-of-marbella-homes-still-in-a-legal-limbo.html?outputType=amp

                    Här har du en spansk tidning för solkusten, räkna hur mkt gängkriminalitet du hittar och jämför med din lokala trygga svenska tidning: https://www.surinenglish.com/

    Jag förstår inte riktigt tjusningen med Spanien. Alltså, det är väl trevligt och så, men för mig finns det mysigare ställen. Om jag någonsin har massa pengar och ska köpa hus utomlands hade jag nog valt typ Frankrike istället. Men man är ju olika.

      +1 på den, även om det finns alldeles ljuvliga ställen i Spanien också. Jag hade nog valt Frankrike eller (norra) Italien för att ha möjlighet att lite smidigt ta sig till Alperna på vintern.

      Är en prisfråga också kanske?

      Spanien är så white trash.

        Är ett helt land WT???? Väx upp

      Fast de tittar på hus för 3-4 mille. Inte massa pengar.

      Spanien har allt. Trevliga människor o god mat o sol och bad. Det räcker för mej. ❤❤❤❤

      Spanien är stort! Tyvärr åker de första svenskarna till så trista ställen. Finns underbara städer och byar man kan åka till istället.

      En stor faktor är nog logistiken – det går många (och billiga) flyg dit.

      Så tänkte vi också innan vi köpte hus i Spanien. Att ”Åhh alla väljer ju södra Spanien, vi tar Italien eller Frankrike istället! Kanske något litet vackert hus på den franska landsbygden, eller ett gammalt kråkslott på Sicilien!! #intesomallaandra #speciella”.
      Sen började vi sätta oss in i saken. Södra Spanien har bäst väder (flest soldagar) jämfört med både Italien och Frankrike.
      Det är mer komplicerat att köpa hus som utlänningar i både Italien (speciellt i Italien) och Frankrike jämfört med Spanien.
      Det finns otroligt mycket fler, direkta och billigare förbindelser mellan Sverige och södra Spanien än det gör till väldigt många av de solrika platserna i både Frankrike och Italien. Spanien har en lång vana (trots ryktena om sin krångliga byråkrati) av att hantera expats från andra länder både vad gäller skattefrågor och pension etc etc.

      Sen att Spanien är ett otroligt mångfacetterat och vackert land med rik kultur, och har förhållandevis låg (våldsam) gängkriminalitet jämfört med både Frankrike och Italien var också ett plus. Spanien är så otroligt mycket mer än stränderna i typ Alicante och Torrevieja. Kolla in Cadaques, San Sebastian, Santiago de Compostela, Granada, Ronda, surfparadiset Tarifa…etc etc. Det finns otroligt mycket att se och man har aldrig slut på utflykter och weekendbesök att göra inom landet. SÅ NÖJD att vi valde Spanien till slut!

    Från att skulle börja leva så enkelt börjar det varvas upp. Verkar finnas mkt oro och svårt att finna ro hemma.

    Läste i början av augusti en intervju med Maggan i expressen där hon berättar hur hon vantrivdes i Djursholm. Hur stelt och snobbigt det var. Och hur oerhört bra hon trivs i Täby. Att det är långt till pojkarnas skola kan ju inte ha kommit som en överraskning precis.

      Nej det är nog inte det huvudsakliga skälet till att sälja sitt radhus, hon visste när hon flyttade in där hur långt det var till skolan liksom. Nä alltså det är ju troligtvis så att hon måste sälja radhuset för att de istället ska kunna köpa hus i Spanien. Hennes nya man hade väl knappt någon inkomst enligt Nyheter24s artikel om hur mycket han tjänar, det var inte mycket.

    Intressant ändå att så få kommentarer här handlar om Maggan. Intresset falnar.

    Mest intressant att två personer som gör slut varannan månad köper hus ihop utomlands… men de verkar båda ha rätt låg impulskontroll så..

      Jag är imponerad över att någon som visar så dålig impulskontroll på fritiden verkar vara en så bra anställd. Min fördom är att folk som är lite ”kaos” har egna företag, eller om de är anställda är de sällan högre chefer. L verkar ha tre streck på rocken, vilket borde betyda att han är chef över alla restaurang- och baranställda på det fartyg han jobbar på.

        Aha, jobbar han på ett fartyg? Jag har aldrig fattat vad han jobbar med.

          Han är väl både sjöman och mångsysslare. På vissa bilder har han streck som tyder på att han är chef över restaurang- och barpersonalen (tänk finlandsfärja) och på andra bilder har han streck som tyder på att han jobbar med att köra en lite mindre båt. Sjömän är lediga halva året och därför hinner han väl med lite ditt och datt.

    Huset i Täby var för stort att mäkta med. Jamen, då köper vi ett ännu större i Spanien. Logiskt.

    I juni skrev hon att hon hellre skulle äta en rå fisk än att sätta sig på ett flyg i flera timmar och hon hade ingen som helst längtan till Spanien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.