BLD – nya sociala medierplattformen?


Plattformen Bld – som inte gått live än – beskrivs som en social mediekanal, men med snälla algoritmer och inga filter.
Huruvida man kan ladda upp redan retuscherade och filtrerade bilder förtäljer ej historien.

Det nya sociala mediet Bld vill utmana jättar som Tiktok och Instagram med snälla algoritmer och inga filter. Med sig på resan har bolaget med sig flera namnkunniga delägare. ”Vi har hittat receptet på viral framgång och konceptualiserat det i ett bolag”, säger Blds grundare Claes Mårtén till DI Digital.

Tillsammans med Claes Mårtén, står även namn som Fredrik Hjelm, vd på Voi och Microsoft-veteranen Hélène Barnekow bakom Bld, och igår offentliggjordes att även Samir Badran gått in som investerare i projektet.
(Ett till företag att INTE reklamidentifiera alltså..:-)

Ombord finns även den andra halvan av Samir & Viktor – Viktor Frisk, som skriver så här om den kommande appen:

Låt mig presentera @bld.social Appen är byggd med ett syfte – att öka andelen som skapar innehåll genom att uppmuntra användarna att uppmuntra varandra till att dela erfarenheter/upplevelser istället för att passivt konsumera innehåll.
Både själva grundidén och produkten skiljer sig mycket från nuvarande plattformar, men även algoritmerna är byggda på ett helt annat sätt. Som influencers så kommer man dessutom enklare kunna skapa relation med sina följare, något som jag själv upplevt har blivit allt svårare.

Enligt hemsidan planerar Bld att rekrytera 25 personer under de kommande 12 månaderna. 
Det man söker efter är talangfulla, passionerade och drivna människor som vill förändra världen – don’t we all?.
Kanske är det här som Dashas härligt jobbtips äntligen kan bli relevant?

Det finns inte jättemycket information än så länge, men vad tror ni om det så här långt?

51 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Låter ju bra men kräver test för att man helt ska förstå vad som skiljer plattformen från andra (om det nu ens är något som skiljer, sociala medier beror ju fortfarande mest på människorna som använder dem). Sen känns konkurrensen hård men varför inte? Lycka till till de inblandade.

    Jag är faktiskt taggad på detta. Hoppas att det flyger!

    En mörk röst som liksom darrar litet: ”Make Social Media Social Media Again!”

    Å va spännande.

    Du har skrivit fel i rubriken

      Sluta klaga på allt.

    Spännande!
    Det kan passa bra i tiden. Instagram har förändrats så mycket till det sämre enligt mig bara det senaste året. Är trött på all sponsrad reklam och att appen börjar bli mer lik tiktok. Jag vill ha ett öppet konto och kunna lägga upp filmklipp utan att det blir reels. Det personliga försvinner och många redigerar sina bilder hårt. Allt är upplagt så för att man ska jaga fler följare.

      Vill absolut inte ha en app till, det räcker med instagram. Önskar att tik tok inte heller fanns utan bara instagram, tycker det är bra med även rörligt på insta. Det blir för mycket att kolla alla olika appar liksom.

        Varför önskar du att tiktok inte fanns? Är ju bara att inte använda det om man inte vill.

          Eftersom det finns så vill man ju titta där ibland, man vill ha lite koll liksom. Älskar instagram däremot, förstår inte gnället om instagram.

            Jaha, jag tycker inte att jag känner något behov av att kolla alla sidor och appar som finns. Men då förstår jag att det stressar. Jag gillar också insta. Förstår inte varför så många klagar över hur den har blivit.

        Det är ingen som tvingar dig skaffa denna appen.

        Håller helt med! Vi behöööver inte fler appar!! Vi behöver umgås på andra sätt än att glo på andra människors liv och gilla ?
        Bara sluta leva genom en jävla app! ?

          Det kan man väl göra trots appar?

            Människan gör inte det på samma sätt längre. Det är viktigare och lajka bilder. Göra smashiga inlägg osv. Vi ringer inte varandra längre. Vi sms:ar. Samhället har fått många som mår dåligt av all yta på tex Instagram. Jag har sett båda världar, iom att jag är äldre. Livet levs i en app och mobiltelefon. Vi behöver förstå hur det påverkar oss. Klart ingen behöver använd appen. Men människan gör det ändå. Tänk vad mycket tid och hur fria vi skulle vara utan sociala medier. Har du kollat hur mycket tid du lägger ner på att glo på andra människors liv någon gång?
            Men..jag är ett stenkast bort från att slopa allt och känner att jag skulle få ett rikare liv.

          Det är du fri att göra oavsett vilka appar som finns på marknaden. Folk verkar tro att det är något slags tvång att använda alla sociala medier ?

      Instagram slutade vara instagram 2014 imo.

    Så Viktors gnällande om sitt dåliga mående var att locka lite tittare till när han lanserar nyheter…så genomskinligt.

      Exakt det var därför, det var strategi, han behövde uppmärksamhet OCH för att han fick kritik härinne så kom ett snyftinlägg på hans insta så att han fick sympatier och applåder som då behövdes, samt uppmärksamhet. Ja visst är det genomskinligt.

      Är väl det influensers generellt gör – lockar följare och likes.

      Det rimmar ganska illa också att han pratar om psykisk ohälsa men fler projekt ska han in i och fler appar ska vi ha, för han lär inte sluta med instagram. Han har väl sagt att sociala medier stressar oss och får oss att må dåligt men en app till ska det bli… märkligt.

        Gick väl inte så bra med hans satsning med Läckberg på energidryck. Säljs redan på matsmart för mindre än halva priset..

          Ngt säger mig att det skulle gå bättre för drycken om man inte visste vilka som låg bakom samt den cringe-iga reklamfilmen.

    Undrar om man uttalar BLD som engelska blood eller Be Ell De?
    Tänker ju att det säkert är “blood” vilket låter astöntigt haha men kan nog vara en bra app idé!

      Tänkte att de va bild

      Och vad står BLD för? Kan inte se nånstans.

        Jag utgår från deras sida att appen heter BLD, alltså B-L-D.

          Ja, men varför?!! Vad står bokstäverna för???

            Inget????????

          Tänker bara på BLT, alltså baconmacka

        Jag utgår från deras sida och de korta förhandsvisningar av artikeln på Googles sökresultat att appen heter rätt och slätt BLD, alltså B-L-D.

        BOLD

      Bra idé? Vad är appens USP? Hade de stått framför de engelska drakarna i Dragon’s Den så hade de blivit avlägsnade i rekordfart.

      Jag tolkar det som ”build”

        Jag tolkar det som Billerud

    Neeeeeej, inte en appjävel till!

    Du kunde inte ens få BLD rätt?

      Auto correct got the best of me, uppenbarligen.

    Kommer inte att stötta något som har minsta koppling till skitföretaget voi och dess vd.

      Du tror att du har koll på hans alla investeringar?

    Varför skulle detta funka? Viktor har ju redan försökt för några månader sedan med att lansera en ny socialamedier-app som skulle ta över världen – det blev totalflopp. Och Samir som gick in i det som Jocke Lundell med vänner skulle ta över världen med – verkade inte bli något, de floppade med att ta det till börsen och sen har man inte hört mer. Näe tror inte på detta, det lär floppa.

    Jag tror att det liksom Victors föregående satsning Moli Streaming blir en pannkaka av alltsammans.

    Att man inte kommer kunna använda filter är en utmaning i sig. Lycka till med det! ?

    Och Bld? Det är ett namn som inte klaffar. Hade varit bättre med blade.

    Affärsidé: nåt som är precis som det Instagram var i början. Behöver inte vara mer avancerat än så.

      Exakt!

    Räcker med appar!

    OT Hannah Widells bröllop – är så nyfiken och har inget för mig ikväll. Vilka konton kan man följa för att se mer av bröllopet? Har hittills bara sett något på Sandhras (Calles tjej) Instagram?

      Michaela Hamilton, lili assefa, Ann Söderlund, Carro Cederroth, Jonna berg, Anja frey, Malin Eklund, Charlotta Zetterström, Amelia Widell och Amanda såklart

    På tiden att någon/några försöker göra något annat än hjärndödande Facebook och Instagram etc. Förbjuder de sedan babianputande influencers också så kan det verkligen bli nåt.

    Blir det ännu mer flunsor nu? Eller får reklam inte förekomma?

    Bara det inte blir en app där alla delar med sig av sina dåliga erfarenheter, dåliga mående osv så att det slutar med att alla sitter och vältrar sig i elände hela dagarna ändå.

    En app helt utan reklam och sponsringar och liknande skit hade varit bra. Annars kan det va så…

    Detta låter som en app som redan finns bereal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.