Valet och sociala medier (SDs Prippsreklam)

Har de dålig fantasi på Sverigedemokraterna, eller vad tusan handlar det här om?
Visst, jag ser hellre en kopia på Prissreklamen från 1994, än en video på oilka gruppen i samhället som ska springa om varandra i jakten på välfärd – men att kopiera rakt av?
Är det en hyllning? En parodi? En kopia?

Den mesta reklamen jag ser inför valet idag är antingen plakat på lyktstolpar mm, reklam i kollektivtrafiken eller reklam på sociala medier.
Hur mycket av valet tror ni avgöras på sociala medier egentligen?
Hur många kommer fatta sina beslut mer baserat på Facebookflöden, snarare än på partiledardebatter?

Är jag cynisk?

199 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Sorry alla haters, men efter åtta (8!) misslyckade år med (S) vid makten är alla andra alternativ bättre. Det går så bra att lova, lova, lova, men inte att leverera. Och att skylla allt på det moderaterna gjorde för åtta, nio, tio år sedan är bara patetiskt.

    Inte för att jag när något större hopp för Sveriges framtid, oavsett hur regeringen är konstruerad. Det är för sent nu.

      Så lätta att bara hänvisa till att S har ”makten”. De beslut som ligger närmast oss medborgare är oftast de som fattas i region och kommun, har du koll på vilka som har makten där?

        Åh! Jag som trodde att regeringen hade den övergripande makten vad gäller sjukvård, skola, omsorg, polis, arbetsmarknadsfrågor, invandring. Men vad skönt! Det är inte så! Tack för att du berättade för mig hur det ligger till.

          Haha alltså hoppas att det här är ett skämt eller vet du verkligen inte hur Sverige styrs?

          Sjukvård, skola, omsorg, invandring och även arbetsmarknadsfrågor är det din kommun som till största del hand om. T.ex KD är med och styr vården i ca 77% av landets regioner. Har folk så dålig koll nu när det snart är val!

            Jag är också chockad hur lite folk vet om hur Sverige verkligen styrs. Vem som styr i region och kommun är mycket viktigare för ditt liv (speciellt när det kommer till vård, skola, omsorg, boende) än vem som styr nationellt.

              Aha, så det är kommunerna som bestämmer över antalet poliser, invandringen och annat. Fint, hörredu.

                När man vet att man har gjort bort sig och försöker rädda upp det med en spydig kommentar. ?

                PS. Camilla, jag har en kommentar i mod som jag gärna skulle vilja se släpptes fram.

                  Handhjärta.

                    Tänk om man kunde ha diskussioner om politik utan att det slutar med att någon beter sig som en trotsig och dryg 7-åring ?

                      Hellre det än automatiskt hålla med ”de som vet bättre”.

                Nej det är Magdalena Andersson som personligen anställer poliser i ytterhogdal eller vart du nu bor

                Jag håller med Evil, ibland är det bättre att förbli tyst och verka dum än att öppna munnen och bevisa det.

              Men är det inte då lite dubbelmoral som en del röstar, i ett annat inlägg var det en del som skrev att de inte är nöjda med M i sin region, så de tänker rösta S där, men M i regeringsvalet?

                Man kan ju kanske tycka att idioter bestämmer lokalt men ändå håller med överlag? Eller nåt

                Vad är det som är konstigt? Hur politikerna bedriver sin politik på regionalnivå kan skilja sig väldigt mycket från den officiella politiken för partierna ser ut. Det ser du bara om du tittar på vilka olika koalitioner som bildas i regionvalen.

            Och förra mandatperioden så styrde S 17 av 21 regioner. Vården var i fritt fall redan då, med minskade vårdplatser och ökade vårdköer. Så länge som vi har 21 en fristående regioner som ansvarar för sjukvården så kommer vi aldrig att ha en jämlik vård, oavsett om du röstar blått eller rött.

            Det är väl ändå Migrationsverket som har ansvaret för invandringen, dvs en statlig myndighet. Likadant med polisen.

              Det är ungefär som att säga att Arbetsförmedlingen har ansvaret för arbetsmarknaden och SMHI har ansvaret för vädret ??‍♀️ Alla myndigheter får ett uppdrag att bedriva sin verksamhet utifrån lagar och förordningar som är bestämda av regering.

                Tack för gott skratt! När jag läser här undrar jag uppriktigt hur det står till med folk. Att man inte vet är uppenbart men att man inte kan tänka ut hur absurt det man TROR är – är värre.

                För övrigt begriper jag inte varför det här inlägget alls publiceras? Det jag har sett är att Bloggbevakning ”undanber sig politiska diskussioner” och mot bakgrund av det framstår det som extremt märkligt skriva något som uppmanar till just det.

                Verkar vara du som inte förstår. Invandringspolitiken är något som styrs på statlig nivå dvs av riksdag och regeringen och det är därför som det finns en STATLIG myndighet, och ansvaret ligger även på staten. När det kommer till sjukvården så är det istället uppsplittrat i 21 olika regioner som själva beslutar och ansvarar för sjukvården i sin region, staten är inte ansvarig. Och det är ju detta som förhoppningsvis kommer ändras i framtiden då vårdprofessionerna, svenska folket och utredningarna som har gjorts vill att det ska bli ett större statligt ansvar över sjukvården.

                  Haha!!!! Läs själv vad du skrivit – så upptäcker du förhoppnigngsvis att det är du själv som inte fattat vad den du svarar skrivit.

                  Visst är det staten som har ansvaret för invandringen till Sverige – men inte Migrationsverket. Det den du svarade försökte förklara är att det inte är myndigheterna som bestämmer. Regering och riksdag bestämmer på riksnivå, regionerna på lokal nivå – myndigheter effekturerar. Vi har inte myndighetsvälde i Sverige utan en representativ demokrati där väljarnas företrädare bestämmer över myndigheter.

                  Att läsa en extra gång innan man kastar sig över tangentbordet är ett gott råd i alla välmening.

        Fast jag håller inte med. För mig är bränslepriser, elpriser, fastighetsskatt, matproduktion, fordonsframtid, brottslighet något som är mina hjärtefrågor. Det är INTE frågor som behandlas per region…

      Ja tycker också det är för sent. Nästa generation får det svårt tyvärr.

      Trodde att Camilla undanbett politiska diskussioner, men verkar gå bra nu helt plötsligt?

      På tal om detta. Varför delar du, Cam, flertalet stories på Insta om Realitysvea med diverse ”hot” om det ena och andra (senast är ju de ”många polisanmälningar” och att vi ska ”poppa popcornen” för vad som komma skall). Jag undrar genuint: Är det för att du känner dig hotat av hennes avslöjande och växande popularitet samt att hon faktiskt delar sånt folk vill läsa?

      Exempelvis om Joakim, sanningar (tvekar inte en sekund) som redan florerat MÅNGA år (både anonymt och icke-anonymt) i diverse tjejgrupper samt fejkade sjuksköterskalicenser etc. Hur skiljer sig det hon/han gör, från vad du gör? Ärligt talat blir jag fundersam till din agenda med dessa konstiga stories och där du ständigt försöker ”få ner” någon sedan denna personen skrivit om Joakim. Vore det inte istället bättre att fokusera på att ta fram så mycket som möjligt för att kunna bekräfta eller avfärda det som hon delat?

      Ps. Du vet att jag har följt dig i MÅNGA år och alltid supportar dig, men här måste jag faktiskt ryta ifrån.

        Uppmaningen att undanbe politiska diskussioner är så pinsam, men å andra sidan ringar den in vad den här bloggen handlar om inklusive vi som kommenterar. ?

      Jag tycker inte om något parti längre. Kommer rösta på KD, M eller SD endast av anledningen att de nuvarande inte fungerat och då är det dags att testa det andra alternativet. Även att jag egentligen inte vill ha det andra alternativet.

        Precis som vi testade Reinfeldt regeringen, som utförsäkrade 100 000, och fördärvade a-kassan. Vi skulle ju bara testa…

          Du vet, om ett system hade fungerat (verkligen fungerat) så hade man ju inte behövt vara där och röra.. men nu va man ju tvungen att göra det och säkert nu igen, pga att de finns folk som missköter det. Tyvärr blir andra lidande då. Jag vet, de suger! Men så är det. Precis som när tex busskort (sl-kort) stiger i pris pga skadegörelse, tjuvåkning etc etc.. många oskyldiga får betala för de. Och precis likadant är det med vårat härliga (not) bidrags Sverige! Tyvärr..

          Och vi är i ett ännu större fritt fall med en S-ledd regering under 8 år. En ”fördärvad” A-kassa är väl vårt minsta problem.

            Antingen är S extremt maktgalna som bara vill sitta i maktställning oavsett vems politik de för, eller så kände de att det faktiskt var en budget där de kunde bedriva sin politik.

        Du vet om att sossarna fått regera med en blåbrun budget? Nähä inte det, uppdatera dig i så fall.

          Antingen är S extremt maktgalna som bara vill sitta i maktställning oavsett vems politik de för, eller så kände de att det faktiskt var en budget där de kunde bedriva sin politik.

      SD är Sveriges absolut största fiende. De älskar INTE Sverige. De älskar en idé. En idé om någåt som fanns. Det övergår mitt förstånd att så många inte ser det.
      Det är ju inte speciellt svårt. Men, det är många ungdomar som plötsligt är väldigt intresserade av politik. Det var de inte förr. De här ungdomarna är uppvuxna i hem med föräldrar som bevisligen är ganska rejält obildade. Och outbildade.

        Och (S) älskar makten över allt annat. Hoppar gärna i säng med villiga stödpartier, bara de får den härliga makten några år till, strunt samma att Sverige vittrar sönder inifrån.

          Precis som M då ?

            Ja hallå ”vi kommer ALDRIG regera med SD”- Moderaterna och KD?? Är du på riktigt??

          Fast vi hade ju en rekordlång regeringsbildning där både S,m och andra partier försökte bilda en regering flera gånger. Vi får inte heller glömma att svenska folket ville inte ha något extra val.

        En som verkar rejält obildad är ju du! Dessutom ologiskt resonemang, menar du att samma ungdomar som nu är intresserade av politik inte var det förr, eller är det alla ungdomar förr som inte var det? Och vad är ”förr” för dig? 100 år sen? 15 år sen?

          Nej, jag är inte obildad . Men det är ointressant.
          Halva texten föll bort. Jag hade skrivit om alla ungdomar på tiktok som hela dagarna sitter och hyllar Åkesson / SD Utan att veta vad de pratar om. De har bara hört mamma och pappa.

        Annika Strandhäll är frisör.. Kan inte ens hålla ordning på sin privata ekonomi!? Som tagen ur typfall av random avsnitt av ”Lyxfällan”. Svårt fall av fönsterkuvertsallergi?

      NEJ. Ett parti som har rötter i nazism och rasism kommer aldrig vara bättre. Ett parti som vill inskränka kvinnors rättigheter, hbt-personer+ rättigheter, rättigheter för alla som inte är etiska svenskar…
      Men du kanske tycker att mänskliga rättigheter inte är något som behövs.
      Fy för dig.

        S har rötter i nazism om NÅT. Om det är det enda viktiga att hela tiden raljera på så gå då på rätt parti.

        https://www.svd.se/a/g6RJo9/efter-nazibilden-svarare-att-kritisera-sd

          Nämen så får man inte säga, för den retoriken har alla till vänster copyright på.

          Bortse från dåtid och se på nutid och framtid! Vilka är det då som är emot invandrare och KVINNOR? Mycket tragik i många partiers historia, men vi lever i nutid och för en framtid. En framtid för alla!

            Alltså SD är nazister IDAG. Vem fan går typ 80 år bak i tiden och bara ”hallå sossar är de riktiga nazisterna.” Eh nej. Sossarna är ett helt annat parti med andra folk jämfört med förr i tiden. Jimmie Åkesson gick ju med SD när de heila och hylla Adolf.

              Nu får SD:are låtsas att det regnar:

              https://www.svt.se/nyheter/inrikes/over-250-politiker-kan-kopplas-till-hogerextremism

              SD-ledaren Jimmie Åkesson ger inte mycket för den rapport från researchföretaget Acta Publica som uppger att nästan 300 riksdagskandidater – varav 214 SD-kandidater – har gett uttryck för högerextremism.
              I SVT:s partiledarutfrågning säger han att rapporten är skriven av ”gamla vänsterextremister”, och att den inte säger något om personernas åsikter.

              https://omni.se/akesson-sagar-granskning-av-kandidater-oseriost/a/v5Ex2V

              Kommunismen har dödat fler än (den avsyvärda!) nazismen. Att det är en osmaklig och vidrig ”jämförelse” råder det ingen tvekan om.

                Person 1 mördare fler människor än person 2, är person 1 en bättre människa då? Logiken håller inte. Två saker kan vara lika avskyvärda. Snälla kan vi skippa whataboutism inför det här valet.

          Ja S och alla andra av partierna har rötter i nazism för de fanns på en tid då vi inte förstod bättre. SD har inte bara rötter, 214 av deras kandidater har varit aktiva i högerextrema kretsar, 214!!! Det är MÅNGA

        Fast va? Vad exakt är det som dom vill inskränka på? Och då vill jag ha källor också.

        Har du koll på S bakgrund och vad de har gjort? Inget parti har rent mjöl i påsen.

          Men frågan är väl ändå hur man för politik nu?

      NEJ. Alla andra alternativ är INTE bättre.

      Det är bara riktigt korkade människor som kan säga något sådant.

        Du verkar inte vara mycket för det här som kallas för demokrati. Flytta till Ungern.

          Du vet att SD vill inte ha demokrati i Sverige va.

            Ge mig en högst konkret källa på det. Sluta flumma till det.

            Var har du fått det ifrån? Läst på pinkroom?

      Sluta snacka skit. ’Buhu dessa 8 åren har varit så hemska”. Vadå senaste 8 åren? Ni klaga på exakt samma sätt för över 10 år sen.

        Så det är lika illa i dag som för tio år sedan? Nej, det är det inte. Det är mycket värre, och det vet du också.

          Oj är det mycket värre. Kan inte du lämna din lägenhet? Kan inte du gå till din närmsta Coop eller Willys och handla massa mat och gott. Eller träffa vänner ute på restaurang/gallerior osv.?

          Ja såklart gängen är ett problem men Sverige är inte förlorat och helt förstört. Det är väl bättre om sossarna fixar problemen än Sd som totalt skiter i de fattiga i Sverige. Jag som lever på aktivitetsstöd, vad händer med det om SD får makten. Moderaterna är lika illa.

    Intertextualitet – när en text eller bild refererar till en annan text eller bild.

    Väldigt, väldigt vanligt inom reklam!

      Det flyger nog över huvudet på de flesta som kommenterar här, det är nog inte allt för många som läst litteraturvetenskap.

        Sant, sant..

    Det är väl ganska tydligt en hyllning. SD älskar det som är typiskt svenskt och inget är svenskare än den där Pripps Blå-reklamen.

    Har noll problem med att de inspirerats av den reklamen tbh, de vill visa på en idealbild av svensk sommar och de kunde inte gjort ett bättre val. Ingen kränks i reklamen heller så, varför ens klaga.. move on.

    Alla partier som är folkvalda in i Riksdagen har ju rätt att göra en kampanj inför valet. Allt annat vore odemokratiskt.

      Men vad säger den om sds politik egentligen? Ska man rösta på ett parti enbart på grund av att de verkar gilla att bada på sommaren och dricka öl. Eller vatten. Lite oklart.

        Det är en reklamfilm, tanken är att marknadsföra partiet. Vill man veta mer om själva politiken kan man ju besöka deras eller andras hemsidor, läsa partiprogram, kolla debatter på tv eller läsa nyheterna. Tror inte tanken med just reklamfilmen är att säga galet mycket om deras politik utan mer förmedla en känsla, och det anser jag att de lyckas med.

          Det är egentligen en värdelös reklamfilm eftersom det bara är hopklipp av en nice kväll som Sverigedemokraterna som parti har noll möjlighet att påverka. Mina sommarkvällar blir inte trevligare av att jag lägger min röst på dem. Men om folk väljer parti efter känsla så förstår jag att de gör som de gör. Känns bara så ledsamt att folk inte verkar ta demokratin på allvar.

      Jag älskar också den pripps reklamen! Och allt annat som får mig att minnas årstider med värme. Vad är de för fel med det? Sverige är ju vackert. Eller är de rasistiskt att säga så?

        Du har missförstått hela diskussionen. Den handlar inte om huruvida prippsreklamen är bra eller dålig eller om Sverige är fult eller vackert, utan om huruvida sds reklam är bra eller dålig.

      Haha – Joakim Wallerstein säger i intervju att de ville återskapa känslan från 1994. Att han hade ett bra år då. Han var 12 år då. Suck.

        Det här. Det känns som att det är hela grejen. Folk som växer upp och inser att livet (och Sverige) inte är någon jävla Pripps Blå-reklam som de trodde när de var 12. Det var liksom ALDRIG det, kanske för en del ibland, men inte för alla för det mesta. Det är liksom inte invandrarnas fel att jobben flyttat till låglöneländer, att posten och kollektivtrafiken och skolan privatiserats, att vården måste bespara och bespara och bespara. Det är inte de som stor i vägen för att alla som är villiga att jobba och sköta sig ska kunna ha ett drägligt liv med humana arbetsvillkor och ett klimat som går att leva och odla i.
        Det är inte de som gjort att Sverige har blivit bland de mest ojämlika länderna i världen, sett till förmögenhet.

          Att jobben har flyttat? Tycker du att det är svårt att få jobb i Sverige om du är villig att jobba? Har vi en massarbetslöshet? ????

            Eh, nej jag tycker inte att det är svårt. Jag har doktorerat. Dock är det väldigt svårt att hitta jobb på landsbygden i Sverige. Det är här som mycket missnöje finns.
            Och många lågutbildade/arbetsklass jobbar med dåliga arbetsvillkor, osäkra anställningar, och på platser där de kanske inte alls vill bo. Inte trygga, hyfsat välbetalda jobb som många kanske hade velat. Kombinerat med extremt höga bostadspriser.

            Kör du på med emojis, men läs gärna på först om hur den svenska arbetsmarknaden har förändrats.

    Nu är det dags för någonting nytt, nytt blod. Nu har alla de andra fått chans efter chans efter chans sedan urminnes tider – Och de får sällan någonting vettigt gjort. Nu är det dags för några nya att få en chans att visa vad de har att ge. Nu är det dags för Sverigedemokraterna att få en chans att visa vad de kan göra med vårt land.

      Sd kommer göra att det blir inbörddeskrig. Derad politik håller inte. Dialog är lika viktig som lagar.

        ?

        Det ska mycket till för att det ska bli inbördeskrig. Din kommentar är lika löjlig som Magdalenas utlåtande om NATO.

          Jaså men var inte länge sedan det stod så i en av våra största tidningar. Gängkrig pågår nu för fullt. Du verkar ha missat det.

            Ah om det stod i en tidning så är det sant. ?

        Snarare Putin som skapar världskrig när han trycker på knappen. SD hahahaha fan vad dum du är

        Om Nyans får många röster då blir det snarare inbördeskrig

          Nyans kommer ha lika stor framgång i valet som en gunghäst på Solvalla.

            Men om 20 år?

              Då kör vi Reconquista 2.0

        Om SD ”lyckas” skapa inbördeskrig har de ju bara visat på att de har rätt, för jag antar att du åsyftar att invandrare kommer kriga mot svenska staten? Infödda svenskar har inte bevisat stora tendenser till upplopp, stenkastning, attack på poliser eller bränning av bilar så om du menar att det är detta som kommer ske om SD skulle vinna så.. sorry to tell you, det sker redan. Om du däremot tror att socialdemokrater och vänsterpartister kommer börja kriga på gatorna så är du bara lost.

          Dom som startar bråk nu kommer bråka ännu mera. Det är ju inte svårt att fatta. Jo tydligen här?

        Tror snarare att våra nya medborgare kommer lösa detta med inbördeskrig. Titta bara på påskkravallerna. Dessa människor som vi uppehåller med våra skattepengar flyr inga medel att ge sig på blåljuspersonal och vad är det som inte säger att de ger oss på oss ”svennar” härnäst för att vi har fel åsikter, kläder, religion mm.

        Hahahahahahaha!! Det ÄR redan krig, åk bara till nån förort?

      SD verkar ju vara mycket snack och lite verkstad. Vilket man ju också får hoppas på visserligen eftersom jag inte önskar att demokratin urholkas.

    ”jag undanber mig politiska disskussioner”

      I öppet spår ja. Kanske inte när inläggen i sig är politiska?
      Dessutom går det alldeles utmärkt att diskutera va inlägget handlar om och fortfarande lämna politiken utanför

      Generellt sett – ja, men inför val släpper jag lite på den regeln, särskilt när ämnen har en tydlig sociala medierkoppling.
      Sen är det här heller inte Öppet Spår, vilket är det enda stället där jag skrivit dessa instruktioner.

        Om det är inför ett val kanske du borde vara tydlig med att du släpper på den regeln lite grann istället för att bara lägga ut ett inlägg som i sig är om politik och då vaknar folk till liv härinne.

    Gick fram och pratade med S valstuga. Jag vet hur ni kan göra integrationen bättre sa jag. Genom att dom som kommer lär sig svenska. Men du kan svenska bra så hon till mej?! Ja jag är född här med svenska föräldrar. Språket är jätteviktigt för att kunna plugga och få ett jobb. Men det ville S inte höra på.

      Det är ju i och för sig inte sån lätt fråga att bara man fixar folks språkkunskaper så kommer det bli bättre.
      Man måste satsa på integrering på andra sätt. Börja på förskolenivå och inkludera barn och framförallt föräldrar i beslutsfattandet som sker i sin närhet. Integrera barnen i vad som händer på närmsta fritidsgård.
      Integrera fler idrottsföreningar i utsatta områden och göra den mer tillgänglig för alla.
      Satsa mer på kultur, teater, musik och konst i områden som behöver det som mest.

      Det absolut viktigaste är att se till så att människorna som står utanför vårat samhälle känner att de har en röst, att de också kan påverka och vara med att förbättra. Sådant måste också komma tidigt, från förskoleålder.
      När man känner att man faktiskt har en röst och blir inkluderad, inte bara tolererad. Det är ju då chansen ökar mest för att man vill bli en del av samhället och själv bli integrerad.

        Men många jag känner vill inte bli integrerade. Dom vill ha sina egna lagar och prata sitt hemlandsspråk. Välkommen till verkligheten. Sedan får dom massa hjälp och bidrag tills dom kommer ut i arbetslivet.

          Vad har du för umgänge?

            Haha eller hur? troligt att personen känner någon med utländsk bakgrund

            Ibland behöver man inte ha umgänget utan ser hur det går i staden man bor i.
            Där jag bor har finnar bott längre tid än jag levt på jorden och de kan ändå inte svenska utan håller sig till ”sina” och jobbar inom industrin där dom slipper tänka på språket.

            Varför skulle det inte gälla för fler ursprung?
            Personen har ju inte fel direkt.

              Så finnar är flyktingar???

              Haha men gud. Jag kommer från Trollhättan som är en väldigt finnetät stad pga arbetskraftsinvandring till Saab mm. Vet inte en enda finne som inte pratar flytande svenska. De bodde i hög utsträckning på Kronogården då, vilket är ett utsatt område än idag men finnarna har flyttat upp. Visst sågs finnarna som invandrare, men de hade de lättare då för det var enkelt att få jobb i industrin. Samma gäller ju för de som kom från Balkan till Malmö vid ungefär samma tid och jobbade på Kockums etc. De är integrerade för att de kunde få jobb.

          Om du går till roten med det så är det garanterat för att de själva bara känner sig tolererade och inte alls inkluderade i samhället.
          Det är bara gå till dig själv, hur villig är du att engagera dig i en grupp där du känner att du får vara där på nåder?
          Problemet är ju också att de får fel sorts hjälp, eftersom ”hjälpen” de får nu inte hjälper dem ett dugg att bli självförsörjande.

            Men finns massa länder att bosätta sig i. Vad du änn väljer så måste du lära dej språket och ta del av deras lagar m m. Så är det.

        ”Det absolut viktigaste är att se till så att människorna som står utanför vårat samhälle känner att de har en röst, att de också kan påverka och vara med att förbättra.”

        Då krävs det att man anstränger sig också. Hur gör man sig hörd när man sitter isolerad hemma och inte kan svenska? Detta är verkligheten för många invandrarkvinnor. Ett krav jag skulle vilja se utöver språkkrav, är att alla som är arbetsför ska arbeta. Hade vi haft ett sådant krav idag så hade dessa kvinnor levt idag:

        https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zgapa4/hala-levde-ett-ensamt-liv-i-sverige–misstanks-ha-hedersmordats

        https://www.expressen.se/nyheter/krim/kvinnan-ville-skiljas-hoggs–ihjal-framfor-sina-sma-barn/

          Varför hade de levt idag om att alla som kan arbeta arbetar? Förstår inte riktigt.

            Hade kvinnorna arbetat så hade deras män inte känt sig hotad över att bli lämnade. När de visade minsta tecken på självständighet så blev de mördad.

              Att jobba är inte självständigt?

              Kvinnor med arbeten blir ju mördade av sina män varje år. De hade väl tvärtom blivit ännu mer hotade om kvinnorna dessutom hade arbeten och ekonomisk självständighet

                ”De hade väl tvärtom blivit ännu mer hotade om kvinnorna dessutom hade arbeten och ekonomisk självständighet”

                Ja, det är ju det jag säger.
                Männen förväntar sig att kvinnorna ska stanna hemma och sköta hushållet och ta hand barnen. Allt annat är otänkbart i deras trångsynta värld.

                  Haha va det är ju inte alls det du säger. Du säger att om en kvinna har arbete blir inte mannen hotad av hennes självständighet, vilket låter helt bakvänt eftersom just arbete är en sådan sak som skapar självständighet hos en kvinna.

        Barnen som ska integreras i våra skolor kommer från familjer som ofta har väldigt många barn och väldigt lite närvaro och engagemang i barnets skolgång. Våld förekommer redan i förskoleklass. Det sparkas, stryps och kastas sten, teckningar rivs sönder och saker stjäls. Även när det är bevisat görs inget. Skolan har inte rätt att göra mer än att prata med föräldrarna. Samtidigt saknas resurser för att ta tag i problemet på plats i skolan. Soc är ofta redan inblandade, men problemen i skolan fortgår, och barnen måste ju gå i skolan. Därför fortsätter våldet mot våra små barn i förskoleklass och lågstadiet, från jämnåriga klasskamrater som ska integreras. Förstår ni hur mycket detta kommer att påverka barnens resterande skolgång?

        Barnen som ska integreras i våra skolor kommer från familjer som ofta har väldigt många barn och väldigt lite närvaro och engagemang i barnets skolgång. Våld förekommer redan i förskoleklass. Det sparkas, stryps och kastas sten, teckningar rivs sönder och saker stjäls. Även när det är bevisat görs inget. Skolan har inte rätt att göra mer än att prata med föräldrarna. Samtidigt saknas resurser för att ta tag i problemet på plats i skolan. Soc är ofta redan inblandade, men problemen i skolan fortgår, och barnen måste ju gå i skolan. Därför fortsätter våldet mot våra små barn i förskoleklass och lågstadiet, från jämnåriga klasskamrater som ska integreras. Förstår du hur mycket detta kommer att påverka barnens resterande skolgång?

      Jag kommer att rösta blankt i år men jag tycker att S och KD:s förslag är bäst:
      https://www.svt.se/nyheter/inrikes/forskare-domer-ut-forslag-om-sprakkrav

      Alla människor kan inte lära sig ett nytt språk. Jag har en våt dröm om att Åkesson blir tvingad lära sig ungerska eller nåt.

        Du klarar dej inte i ett land och får ingen bra tillvaro om du inte kan språket. Barnen ska växa upp och komma in i samhället och då måste dom höra landets språk. Vill man integrera sig och få det bra får man anstränga sig. Ändra länder gör rätt som har mer krav. Och dom har mindre våld m m.

          Tror absolut ut språket är viktigt för att integreras, däremot vet jag inte om man kan sätta likhetstecken mellan högre språkkrav= mindre våld. Samt har många länder också högre toleransnivå på att du bryter men ändå talar språket. Är ju bara att se här inne när någon influenser försöker tala engelska. Det är ge och ta från båda håll. Det är svårt att integreras om du inte tillåts integreras med. Så många som vittnar om hur svårt det är att hitta svenska vänner och att komma in i svenska sammanhang då svenskar är rätt ogästvänliga. Svårt att lära sig svenska då.

            Bättre språk = större möjligheter att lyckas i samhället, och umgås med andra än de i sin egen socioekonomiska grupp. Men det håller du kanske inte med om?

              Varför skulle jag inte hålla med om det? Jag vill bara inte ge enbart språket en så stor vikt att man kan göra jämförelsen högre språkkrav= mindre våld. Håller du inte med om att det krävs en ansträngning ifrån båda håll för att få till en lyckad integration?

      Fast nu vill ju S att man ska kunna svenska för att få bli medborgare, t ex.

      Jag blir på riktigt mörkrädd av det här kommentarsfältet, och hoppas att det bara är SD-troll som vallfärdat hit.

      Har ni ingen som helst aning om vad det är för skitparti ni tänker rösta på? Har ni sett en enda valdebatt? Eller är det bara ”stoppa invandringen” som gäller? Spelar miljö, social trygghet, skolan, vården, feminism, humanism, liberalism, oberoende journalistik och allas lika värde noll roll för er? Vill ni ha in KD som stöttar samvetsfrihet vad gäller abort (ps Ebba kommer inte få till en statsstyrd vård eftersom ingen stöttar henne i att ta bort makten från regionerna)? Ska Sverige stoppa biståndet OCH invandringen och titta på när folk svälter och blir mördade? Ska vi börja utförsäkra sjuka människor igen samtidigt som a-kassan skärs ner och ränteavdraget minskas? Har ni inte förstått att ni drabbas mer av det här än av om gängkriminella skjuter varandra?

      Har någon av er bemödat sig ta reda på vilka stolpskott som sitter i SD? Hur många av dem som är dömda för kvinnofridsbrott? Hur många som har högerextrema kopplingar? Hur många som fått uteslutas pga radikala åsikter? Har ni tittat på en enda debatt där det så tydligt framgår att Jimmie Åkesson inte har ett enda svar om ett enda ämne förutom invandring? Det enda han gör är beskyller media för smutskastning, ingen i hans parti har sagt vad de sagt för allt är misstolkat eller taget ur luften och det är så synd om honom. Medan de andra partierna har genomtänkt politik på varje plan och aldrig tar under dog-ställningen.
      SD har vänt i alla sociala frågor för att få sitta där med Ebba och Uffe – tror ni de kommer bry sig ett skvatt om sjuka och pensionärer och låginkomsttagare? För bara några år sen ville de inskränka aborträtten.

      Att ni som kvinnor röstar på detta skitparti, att det bara är EN fråga som spelar roll för er. Jag blir förtvivlad.

        Tack F, för den vettigaste kommentaren hittills.
        Jag delar din uppfattning i allt. Och känner mig lika förtvivlad som du. Vi bör nog förbereda oss på ett par mörka år, för jag tror dessvärre att SD (tillsammans med övrigt blå-brunt block) kommer att komma till makten. Det enda ”bra” med det är väl att folk då på allvar kommer att förstå vad de har röstat fram. Och förhoppningsvis rösta bort det i nästa val. Alla känner väl någon sjuk, utförsäkrad, arbetslös människa som helt uppenbart kommer att få det svårare under de kommande fyra åren (om man nu skiter i normal humanism och medmänsklighet gällande asylrätt osv). Och om inte dessa människor har hjärtan fullständigt bestående av sten, så kanske de då inser att ett samhälle med ÖKANDE klassklyftor alltid blir ett samhälle som blir otryggare för ALLA – även om det initialt verkar superhärligt för dem med mycket pengar.

        Betrakta Sydafrika, USA m.fl länder, där har samhällen med enorma problem med gängkriminalitet, våld och förödelse för stora befolkningsgrupper. Är problemet i dessa länder att de har tagit emot för många flyktingar under de senaste 20 åren?
        Nej, problemet är inkomstklyftor och socio-ekonomisk segregation. Inte kulturell bakgrund.

        Det perfekta receptet för att skapa otrygghet i ett samhälle är att rusta ned välfärd och motarbeta jämlika förutsättningar för medborgarna. Då kommer våld och utanförskap som ett brev på posten.

    Marknadsföring i politik är ju knappast något nytt eller ovanligt. Och det är sällan jag sett en partiledardebatt där någon säger något vettigt alls, majoriteten av tiden är floskler de spottar ur sig, eller belyser problem som den andra sidan skapat utan att komma med egna konkreta lösningar.

    Sd började redan vid ”Gör Sverige bra igen” = direkt taget från Trumps ”make America great again” så att de copy pastear resten av kampanjen med ligger väl mest i linje med denna taktik, snarare än att förvåna ngn.
    De har få egna idéer.

    SD 2022 ??

      Samma här. Första gången någonsin.

      Fy fan!

        Ja, för de senaste åtta åren har ju varit väääääldigt bra, eller hur?

          Motivera gärna varför det skulle bli bättre med SD?

          Vi lever i en demokrati och man får rösta vad man vill, det fina i kråksången är att man även får tycka ngn annans röstval är?Ditt argument suger dock om du enbart röstar på SD, ”för de senaste åtta åren” inte varit bra. Jag röstar på S för att jag bla.tror på allas lika rättigheter, solidaritet mm. och även om jag inte heller tycker utvecklingen i samhället på senare år varit optimal, har jag förmågan att dels tänka att det nödvändigtvis inte beror på en sak, jag är dessutom på det klara med att ge folk en andra chans, för viktigast för mig är att vi har ett styre med ovan nämnda ideologi. Nu har vi en ny statsminister, den första kvinnliga i Sveriges historia, (tror du förresten att SD hade tillsatt en kvinnlig sådan?) och nya förutsättningar.

            Så Hitler hade förtjänat en andra chans? Tragisk hela du

              Du tycker inte Hitler förtjänar en andra chans, men du vill ändå ge SD en chans..?

              Är det ditt argument för SD? Intellektet verkar svikta. Så tillika urskiljningsförmågan.

      Vänsterpartiet 2022 ❤️

    lyssnar inte på partiledardebatter alls för att deras jobb är att käfta emot varandra

      Tycker också att SVT:s program där partiledarna var för sig blir utfrågade har en SÅ jobbig attityd. De låter nedklankande, hänger upp sig på småsaker för att märker ord i ett försök att ”sätta dit” partiledarna och upprepar samma påståenden om och om igen. Totalt värdelöst.

    Syftar alltså på kvinnan och mannen som håller i utfrågningarna.

    Inget politiksnack var det väl? Men när vi ändå är inne på det: SD är större än M och Jimmie är grym. Heja!

      Håller med om att han är klipsk, samt att han jobbat mycket med partiet. Frågan för mig är om 10-20 år, vilka är partiledare efter en eller två efterträdare?

        Problemet med SD är att de anställer nötter. Även om deras politik är bra och att Jimmy en grymt bra ledare så måste dom även lyckas hitta bättre representanter istället för dessa hillbillys som om och om igen drar ned partiet. Men det går inte att rösta på något annat än SD för nu måste något drastiskt ske innan Sverige helt blir ett u-land.

          S har en regering med Johansson, Strandhäll, Ygeman och Linde. Jag skulle inte vara så orolig för ”nötterna”.

            Men skämtar du nu?

            Så sant ?

          Jimmy är ju tyvärr bara med i partiet som en nickedocka. Han klarar av att vara hyfsat rumsren och ett bra ansikte för partiet. Men skulle han försvinna så skulle partiet bli i fritt fall och alla riktiga nazister skulle ta över.

        Återstår att se. Om 10-20 år om S regerar fortfarande så finns inte Sverige längre. Då bor vi i Mellanöstern.

        Klipsk? Mer slätstruken tycker jag man får leta efter. Han har ju aldrig svar på frågor? Dessutom är allt de driver bara populistiskt, de har väldigt låga förutsättningar för att genomföra sin politik.

          Exakt min åsikt. Han har dessutom exceptionellt svårt att svara koncist på frågor, om man tycker det är ”klipskt” som ev väljare,att en partiledare så totalt undviker att svara adekvat på de mest brännande frågorna, så varsågod att stå med skägget i brevlådan om SD skulle komma till makten, DÅ kommer ni bli varse och då är det tyvärr försent.

    ”stoppa sosseriet” är en otroligt löjlig slogan, som jag trodde folk sa ironiskt. Menmen, you do you.

      Ja vad är egentligen sosseri?

    Tyvärr finns det inget parti som jag skulle vilja rösta på för ingen har bra svar på mer än typ två frågor var. Gör jag valkompass är jag tydligen SD:are, det tar emot men tror fan det blir som i år

      Det blir det för mig också i alla valkompasser jag gör. Jag vet inte vad jag ska rösta på än men det kanske blir en missnöjesröst på dom?
      Man kanske ska ge dom en chans och se vad dom faktisk går för?

      Bägge mina föräldrar är invandrare så visst tar det emot. Men jag kan egentligen inte hitta ett enda parti idag som har ett partiprogram som följer mina åsikter.
      Förutom SD. Tyvärr.

        Ni har ju inte så vettiga åsikter. Jag har också gjort valkompassen och jag blev V och MP.
        Lite roligt att ni går bananas över att om folk har normativa åsikter men att rösta på ett nazze parti har ni inga problem med.

          Rösta på ett kommunistparti har du inga problem med!

            Att bry sig om de utsatta, fattiga och de med dålig lön är knappast kommunism. Ja jag vill gärna att hyrorna ej höjs så mycket. Att SL går på skatten osv. Att hemlösa får ett hem.

              [Borttagen kommentar]

                Jag vet inte vilka somalier du känner men de jag känner har egna hem. De är dock alltid välkomna hem till mig när de vill.

                  Som vi betalar för ja.

          Och jag tycker inte du har vettiga åsikter för V och MP är de sista jag skulle rösta på ?

      Så många jag känner, inklusive mig själv, som blir SD i olika valkompasser utan att vilja rösta på dem alls, det känns riggat! ?

        SD säger en sak men gör något annat i verkligheten. Kan ni läsa DN står en del dom röstat emot trots att dom offentligt sagt annat.
        Därför tror jag vakompassen visar fel parti.

          Du menar som när Annie Lööf röstade för en S-regering?

        Är det inte att man viktar frågor då? Tänker att det enda det pratas om är invandring och kriminalitet och då kanske man själv lägger in det som viktiga frågor för en själv, trots att det inte påverkar en själv i vardagen direkt. Det blir ju märkligt att enbart göra sitt val pga en valkompass med? Läs på mer om det parti du får på valkompassen och se sen om du verkligen håller med, alternativt välj ut några hjärtefrågor och läs på om hur alla partierna ställer sig.

    SD suger i allt dom förtar sig! ?

    Sjukt hur de flesta kommentarerna här inne är för SD och alla tumme upp. Inte så konstigt att det är så elaka jävlar här inne. ?

    Pinsam reklam med att ha ”stoppa sosseriet”. De känns som små trotsiga barn haha ?

      ??

        Ni är deprimerade och verkar missnöjda med livet så som ni klagar på ÖS varje gång. Men det är inte så konstigt när man har så mycket hat i sig.

          Är vi? Jag är väldigt nöjd med livet faktiskt. Har ett bra jobb med fina kollegor och har en härlig familj och en underbar hund. Så livet är riktigt bra!

            [Borttagen kommentar]

              Inte över huvud taget men jag accepterar inte kriminella gäng och gängskjutningar och rån vareviga dag. Och en sak till 12-åringen: läs på vad en nazist är.

                Men om du har det så bra, varför är kriminella gäng din viktigaste fråga? Jag menar inte att man inte ska rösta för Sveriges bästa och inte enbart för en själv, men att man är beredd att offra viktiga demokratiska rättigheter för frågan som knappt berör en? För jo, SD är inne och tummar på demokratiska och medborgerliga rättigheter med sina olika förslag och de för ingen politik som det finns någon förankring i att det faktiskt ens skulle ha någon nytta för att minska kriminaliteten.

                  Det handlar helt enkelt om rädsla och okunskap.

                  https://www.fanzingo.se/nyhetskoden/

                  ”En fråga som knappt beror en”
                  Jag går in på expressen och vad är första nyheten? Jo ” Kvinna och barn skjutna på lekplats”
                  https://www.expressen.se/nyheter/kvinna-och-barn-skjutna/

                  Och härom veckan blev en kvinna skjuten i ett köpcenter i Malmö. Hon var alltså en turist och hade inget med kriminaliteten att göra. Men ändå blev hon ett offer för den.

                  En fråga som knappt berör en… ska vi byta boende några veckor?
                  Det var utanför ”min” mataffär en kille sköts ihjäl mitt på dagen i somras. Det var i mitt område en polis sköts ihjäl förra sommaren. Det är över min lägenhet polishelikoptrar åker dag som natt och letar efter bilar/folk/mopeder. Etc, kan ge en massa fler exempel.
                  Du förstår väl att folk lever mitt i gängkriminalitet? Och vi vill inte leva såhär.

      Jag är oxå chockad. El så är det pga, hoppas, hoppas, de vettiga härinne, har annat att göra fredag em än sitta härinne (och ja, är själv härinne denna fredag, i väntan på att strax gå på Håkan konserten, där, däremot, är det förhoppningsvis väldigt få med en ideologi som SD:s..

      Ända tills för ca ett år sen kunde man inte skriva en kommentar som inte var miljöpartistiskt, och du fick 100 elaka vidriga svar om dig som person. Och då var stämningen här inne ännu värre än vad den är idag. Till den graden så Camilla var tvungen att skriva inlägg om att vi ska vara snälla mot varandra.

      Du kanske inte märkte det på den tiden, eftersom du kanske var en av dom elaka människorna?

    Med den ”makt” du besitter så borde du agera politiskt opartiskt Camilla? Du har fan inte mandat att visa din politiska ställning o på så vis påverka dina följare.
    Skärp dig

      Jag är inte public service, så det skulle jag absolut kunna göra. Dock gör jag inte det här, genom att jämföra två reklamfilmer.
      Eller har du lust att berätta vad du konmit fram till vad gäller min röst, för jag har nämligen inte bestämt mig än.

      Så, vad säger spåkulan?

        Du röstar vänster helt klart?

          Spännande… ?

      HAA!! Du tror inte Camillas ”följare” kan tänka själva?

        Camilla pratar ju själv om att man har ett ansvar om man har unga följare. Och det har alla märkt att det finns, när man läser här.

        När jag tänker på det, så är det nog lite skenheligt att inte ta det ansvaret när man ställer kravet på andra. Eller gäller den moraliska regeln enbart när man själv väljer ämne?

          Jag vet inte om du missat statistiken från den här sidan men runt 95% av mina följare är i åldern 25 och uppåt.
          Enligt Google Analytics är 5,20 % upp till 24 år gamla medan 68,60% är mellan 25-54 år och slutligen har vi gruppen 55 och uppåt som utgör 26,2%.

          Så alla dessa ”unga följare” får du nog leta efter någon annanstans tror jag.

            25 år ungt, hjärnan utvecklas fram tills minst den åldern. Men du kanske inte visste det:)

            och så klart jag har missat din statistik, du redovisar ju inte den varje vecka så att man kan se.

            Kan ju vara ett söndagsinlägg, olika statistik angående din blogg redovisas från vecka till vecka. Det tror jag många skulle tycka vara intressant.

              Det är hyfsat stadig.

                Är väl ändå intressant med din statistisk?

                Du publicerade sånna inlägg för något år sedan, och där skrev läsarna att dom ville ha sådana uppföljningar.

                Tycker du inte själv att det är självklart att jag har missat den, nr du inte har redovisat? Eller du kanske skrev så bara för att få dig att verka ”viktig”, och mig att verka korkad? ? Eller så kanske du bara inte förstod innebörden av vad du själv skrev?

      Åh herre… ??

      Haha va?

      Du är bra korkad. Varför skulle människor med stora plattformar INTE få påverka sina följare? Herregud. Hon är inte public service.

    Tycker det är lite märkligt varför just SD är sådana hackkycklingar. Själv tycker jag kommunisterna är värre (V) De är det tyst om.
    Nazister rasister islamister miljöpartister och kommunister är nog de som behöver portas i alla partier .
    Tycker filmen var bra i marknadsföringssyfte! Blir bara lite förvånad över att du lägger ner så mycket tid på att leta reda på gammal film och sedan klippa i hop den med SD. Tror försöket att misskreditera SD misslyckas ,då de har gjort ett bra jobb.

      Ja undra varför..? Skillnaden är väl att SD ständigt visar att de är ett enfrågeparti som tror att alla problem löser man genom att utvisa invandrare och alla problem är invandrares fel. De du kallar kommunister för inte en kommunistisk politik, så nej, de är inte värre än SD som har förslag som är mycket tveksamma när det gäller demokratiska och medborgerliga rättigheter. Självklart bör miljöpartister förbjudas i alla andra partier än sitt eget, där håller jag absolut med dig. Blir säkert jättedålig stämning annars.

        Hur visar dom det? Är det media som vill få det till det? För jag som följer partierna slaviskt, ser att SD har jättebra politik i många ämnen, och dom pratar om många ämnen hela tiden. Kriminalitet, energi, välfärden, skolan.

        Lyssna på vad SD pratar om, inte vad andra säger om det dom pratar om, eller det enda dom låter dom prata om i intervjuer.

    NEJ till marknadshyror och vinster i välfärden. Vänsterpartiet får min röst ❤️

    Men fy för rasister i vår svenska riksdag.

    Jag tycker att man borde göra ett inlägg som leder till disskussion, angående Centerpartiets reklamfilm om mänskliga rättigheter, samtidigt som att åtta p*edofiler har blivit uteslutna senaste året. Och även alla is*lamister som har blivit uteslutna. Delvis dom som har suttit i domstolar och dömt utifrån islams s*haria-lagar, där män blivit frikända för att kvinnan varit oren.

    Det hade varit mer intressant eftersom ingen mainstream media pratar om det.

    Varför ett politiskt inlägg??? Så tråkigt att se kommentarsfältet, mycket ”skit” som kastas fram och tillbaka…

    Ok att prata politik här nu? Det var sedan nytt..

    Hoppas innerligt att det finns få C och MP-sympatisörer härinne.

    Tycker det är himla roligt när folk tycker att vänsterpartiet har varit ett kommunistparti eller är ett även om dem hette kommunistpartiet förut så var dem inte riktiga kommunister. Dem vill gärna blanda ihop stallinist, leninism ,maoism. Det är inte samma sak. Man blandar ihop vänster och vänsterpartiet. Vänstern är ett brett begrepp innefattar med massa ideologier.

    Inte heller glömma att Sverige har inte demokrati vi styrs av Världsbanken. Vi lever i ett plutokrati

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.