Recension av Le Ciel by Caia Cosmetics

Jag har under några veckor testat Caias ”sommarparfym” Le Ciel (50 ml) med tillhörade Body Butter (175 ml). 
Företaget beskriver den här så på sin hemsida:

En energigivande och luftig parfym med citrus, grapefrukt och en touch av mynta. Doften har ett somrigt hjärta av blommor, rosenträ och somriga frukter. Basen har varma toner av trä, vit mysk och patchouli. En luftig och lätt doft perfekt för varma sommardagar.

Toppnoter:
Grapefrukt, grönt äpple, svarta vinbär, kardemumma och mynta

Hjärtnoter:
Somriga frukter, rosenträ, ljusa blommor och fresia

Basnoter:
Ceder, sandelträ, mysk och patchouli

Jag sniffade igenom hela min ”Löwengripska doftgarderob” för att försöka hitta en doft som många kanske känner igen, för att beskriva min upplevelse av Caias parfym. 
Jag kom fram till det här:

Jag upplever doften som ”vass/fräsch” – vilket jag tror orsakas av just citrusfrukterna – och jag föredrar lite mjukare dofter.
Motsatsen till Le Ciel som jag kunde i hitta i mina gömmor är Marc Jacobs Daisy Love Sunshine, som jag upplever som en mjuk doft.
Le Ciel var en smula en aning för ”citrusfruktig” för min smak, men den doftar absolut gott.

Caias Body Butter – som är veganskt – har en lätt och luftig konsistens som varit perfekt för den här sommaren och dess varma temperaturer.
Vanligtvis brukar jag använda body butter från Rituals, som är betydligt tjockare i sin konsistent och som ibland kan bilda lite av en hinna på kroppen när det är riktigt varmt ute.

Le Ciel är en Eau de Parfym, vilket innebär att det krävs väldigt lite för att dofta väldigt mycket, och tillsammans med Body Buttern blir det nästan lite för mycket av alltsammans.
Jag har frågat människor i min omgivning och alla håller med om att doften är väldigt stark.
Jag skulle således rekommendera att man använder antingen parfymen eller krämen, men inte tillsammans.
Jag har använd parfymen varje dag och ändå har det knappt sjunkit någonting i flaskan i bilden här ovan.
Så om parfymen är dryg? Japp!

Hade jag köpt parfymen igen? Nej.
Hade jag köpt Body Buttern igen? Ja.

Blev du sugen på produkterna så kan du hitta dem här.
Ingen reklam.
Ingen adlink.
Ingen rabattkod.

 

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Måste bara ställa en ödmjuk fråga – varför recenserar du vissa märken och inte andra?
    Genuint nyfiken.

      Jag försöker hinna med och recensera så många som möjligt, och går inte det så försöker jag ta de största.

      Totalt ointressant med produktrecensioner. Jag gissar att vissa företag betalar för att få reklamen härinne, och skickar produkter till henne, ganska uppenbart även fast det alltid förnekas. Länkar, och ständigt återkommande reklam för Caia, ja det blir ju reklam och de är säkerligen tacksamma för det men väldigt trista inlägg. Tror de flesta av oss är ointresserade av vad någon annan tycker om en parfym eller bodybutter. Varför ens köpa flunsprodukter (tror dock de är gratis och betalning inblandat), varför gynna flunsorna när de är oärliga och omoraliska. Fattar inte.

        Då tycker jag du ska anmäla det till Konsumentverket och Reklamombudsmannen så kan du få det utrett en gång för alla. Tror du jag skulle riskera min trovärdighet för lite gratisprodukter eller liknande?
        ?
        För att inte tala om Life of Svea och Nyheter24-plattformen. Tror du de hade tillåtit det?
        Stolligt!

        Caia skulle aldrig betala denna bloggen, finns inte en chans att Bianca hade tillåtit det ??

          Johoo Bianca vill nå ut med reklam och sälja så mycket som möjligt. Och vad skulle Ny24 eller life of svea ha för invändningar att någon får betalt för reklam. Vilka bortförklaringar.. och inga svar på frågorna Linn ställde.

        Fattar inte heller. Eller jag fattar att det är betald reklam varför annars testa massa olika produkter och dessutom betala dyra pengar för alla dessa? Massa olika hudvård som ska prövas? Inte särskilt bra för hyn att hålla på och byta hudvårdsprodukter så tätt, nej jag går inte på det. Snälla sluta med tråkiga reklaminlägg, och om du köper alla produkterna så sluta med det, lägg pengarna på vettigare och bättre saker vetja. Bra för de nya skönhetsföretagen med reklamen du ger dem för minns förr härinne hur du ville rata och håna precis allt vissa företag gjorde och släppte, som om du försökte sänka vissa företag.

        Skulle vara mer intressant om de största företagen granskades mer tycker jag? Är deras produkter verkligen veganska som de påstår? Vilka tar överpriser? Vilka producerar i Kina? Vilka företag plagierar varandra osv.

          Håller med. Strunar i doft hit o dit eller om det är bra eller inte. Ytterst individuell uppfattning. Men vad har som egentligen proppat i, hur eko/hållbart är det etc. Det är intressant när jag ska välja vad jag vill köpa o prova för egen räkning.

        Håller helt med. Finns det något mer ointressant än parfymrecension? Det om något är väl högst individuellt????

    Alla parfymer från caia har fått höga betyg. Känner ändå att man vill kunna testa doften innan man köper.

      Tycker många säger att doften försvinner snabbt dock

    Inte för att jag funderat på att köpa just dessa produkter men ville bara säga att jag uppskattar dina recensioner. Känns som att du provar produkterna ordentligt, rejäl beskrivning och känns ärligt.

      Tack!
      Jag vill gärna testa produkter i minst en månad, särskilt hud och hårvård.
      Det är först då jag känner att jag kan ge en ärlig syn på dem. ?

    Det är totalt ointressant … JO det är reklam.

      Nej en ärlig åsikt. Tror du på fullaste allvar att Camilla skulle göra reklam å dessutom icke reklammarkerat? Nej men skärp dig. Måhända reklam men utan profit.

      Gu ni fattar ju ingenting..

    Till skillnad från kommentaren ovan så älskar jag dina recensioner. Tycker absolut att de är intressanta och känns väldigt ärliga. Ser det inte som reklam heller.

    Skriv om Bellsan som upptäckt ett nytt rum i sitt hus. Hittades när hon och städerskan rensade bland prylar.
    Någon har noll koll! ?

      Hon har säkert inte ens varit nere i källaren mer än enstaka gånger sen hon flyttade in.

        Det har hon nog men inte jättekonstigt att missa ett litet förråd, nej det var inget rum, där dörren var likadan som väggen dvs i plankor OCH eftersom det stod något framför dörren. Någon annan kanske ställde dit strykbrädan vid flytten så att hon själv missat att där var en dörr. Kul iaf att upptäcka att man har ett extra förråd haha men hon är väl inaktuell så inget att skriva om, eller. Personligen skulle jag hellre läsa mer om tex Jocke&Jonna och granskningar av de storinbringande företagen.

      Går ni fortfarande i hennes fällor av provokationer?

        Hon skrev inte om det på ett provocerande sätt ? så tror verkligen inte det var meningen att någon skulle bli provocerad

          Hon kan minsann hur hon ska fånga er.

            Hon vet minsann…inte kan

              ?‍♀️ Poängen kvarstår. Om du nu förstod den trots fel ord.

        Hon vill bara få fram att hon bor i ett stooort hus. Märkvärdigt ju?

      Fast det där hade nog kunnat hända många ??‍♀️ Tycker inte det var så konstigt.

      Vem är Bellsan???

        ????

    Recensioner/omdömen av parfymer är nog den slags produktrescension jag absolut bryr mig allra minst i. Såvida jag inte själv kan lukta på en parfym och avgöra så blir det helt ointressant vad någon annan tycker om den. Parfym känns alldeles för personligt, kan lukta lite olika på olika människor, kan lukta gott på andra/i förbifarten men ge en själv huvudvärk på sig själv osv. Så det blir liksom så irrelevant vad någon annan tycker om en parfym känns det som.

      Håller helt med! Parfym doftar ju olika på olika personer!

      Skulle aldrig köpa en parfym utan att själv ha provat den ordentligt. Däremot kan man ju ned hjälp av recensioner och texter få en bild av vilka parfymer man vill prova. Som den här tex som beskrivs som mkt citrus och vass, det är inget jag kommer kolla närmare på. Sen kanske den upplevs som något varmare och mjukare på mig men troligen inte vad jag är ute efter.

    Tycker detta inlägg räknas som reklam, måhända att den är obetald men ändå reklam. Speciellt när en länk bifogas till produkterna…

      Vad du tycker spelar väl ingen roll. Det är inte rekla utan en recension.

        Jag tror och tycker som Lisa. Du vet ju inte det Liss så vad du skriver spelar väl ingen roll.

          Det finns fakta här i världen och så finns det åsikter. Vad som är reklam är fakta, inte åsikt. Du kan liksom inte komma och tycka att du faktiskt tycker att jorden är platt för det är din åsikt.

    Ni som anser att det här är att betrakta som reklam – är det bara huvudsakligen positiva recensioner som ni anser vara reklam, eller gäller det även huvudsakligen kritiska recensioner?

      Varför skulle man göra reklam genom att tala negativt om en produkt?

        Precis min poäng. Om man ställer sig kritisk så kan det alltså vara en recension, men så fort man är positiv så är det inte längre en recension utan reklam?

      Det var ingen kritisk recension. Jag tror också det är betald reklam och att många här är naiva. Ja en betald recension/reklam skulle hon inte kunna rata helt så nej en helt kritisk recension skulle jag inte betrakta som reklam. Att inte vara överpositiv till allt ska få det att verka mer trovärdigt att det är obetalt. Oavsett betald eller ej så är det ju reklam.

        Kan du åtminstone sätta dig in i hur marknadsföringslagen fungerar om du ska vara här inte och dilla om vad som är reklam eller inte?

      De som lyssnar på musik och som ser på film recenserar inte. De gör reklam för dålig musik och dåliga filmer. *nickar*

    Vanilj 365 dagar om året ♥️♥️♥️

      Vilken är den bästa vaniljparfymen? Vill ha!!

        Alyssa Ashley Vanilla ?
        Har använt den i säkert 15 år nu!

          Tack. Ska lukta på den då.

          Samma här, den är magisk! ♥️

          Åh! Jag tyckte den doftade alldeles för mycket på mig, fick huvudvärk av doften. Köpte den efter att någon här på bloggen rekommenderat den. Hade önskat en dov vaniljdoft.

        Jessica Simpsons Fancy edp och Thierry Mugler Alien Essence Absolue edp ?

    Helt ointresserad av parfym recensioner, det vill man dofta sig fram till, på sig själv. Skulle dessutom aldrig nånsin köpa en parfym därifrån. Skall man bära parfym måste den vara helt fantastiskt och rätt doft på rätt person, inte bara lukta hyfsat gott, imo.

    Skulle aldrig köpa en fluns-produkt, någonsin!

    Fast det är kort det är reklam??

      Va?

    OT: Har någon sett Nellie B story på Instagram när hennes son sitter upp? Det ser inte bra ut för hans rygg att sitta så böjt. Jag vågar nog inte säga något till henne för hon brukar lägga ut långa inlägg om att folk är avundsjuka eller skälla ut om man ger fel tips.

      Ser inget konstigt

        Tycker du att en bebis som kan sitta lutar sig så mycket framåt? Jag tycker inte det ser ut som att han kan sitta själv och då blir ryggen som en båge.

          Ja där fick du ju svaret på din egna fråga, nellies barn är inte så gammalt och har väl inte lärt sig sitta ordentligt ännu. Inget konstigt med det

    någon som har kenzas parfym alani (eller vad den hette) som doftade apelsin och såldes via nordic feel? den var sååå somrig och god men säljs inte längre! har någon en som ligger och skräpar köper jag den gärna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.