Paula Rosas om att kritisera influencers

”Hej ? jag har en fråga du gärna får ta upp och diskutera vidare i tillsammans med andra som läser:
När får man ge en influenser kritik/feedback? Jag upplever att om en influenser blivit mindre trovärdig, inte lever upp till det hen skriver, kanske ändrar sitt sätt att vara på till något som jag upplever negativt så är det fel att påpeka det. Gör man det så är det personangrepp och man upplevs som en elak person.

Paula Rosas har skrivit ett inlägg om kritik och influencers där hon ger sin syn på saken. 
Hon fick en kommentar om saken, och delar av den är citerad här ovan.
Vill du läsa hela kommentaren så hittar du den i hennes inlägg HÄR.

Paula svarar att det absolut måste vara tillåtet och rimligt att kritisera influencers, men att det i grund och botten handlar om hur konstruktiv och relevant kritiken är, och till en rimlig gräns, samt att man som kritiker inte kan förvänta sig att influencern gör förändringar i sitt sätt att arbeta, bara för att de mottagit kritiken. 
Paula skriver i sitt inlägg att hon ska ge ett exempel på feedback som mest handlar om att knäppa henne på näsan, men jag tror faktiskt att den fallit bort. Jag kan i alla fall inte hitta den, men jag har en aning om hur den skulle kunna vara utformad.
Det är stor skillnad på konstruktiv kritik och hat, men till skillnad från Paula här så verkar majoriteten av influencers ha extremt svårt att skilja dem åt.
De verkar inte heller ha förmågan att skilja på privatperson och varumärke, så det är ju lite av en ”moo point” att ensa försöka nå fram till dem.
Lite som att sparka sig trött i sängen.

Icke att förglömma är ju också att många negativa kommentarer inte skrivs för att vederbörande vill ha en dialog eller komma med feedback, utan syftet med dem är ett och endast ett – att trycka till, jävlas med och försöka sänka influencern med en verbal spark i magen, och sådana ”kritiker” är ingenting att ödsla tid eller energi på.
Ibland blir man förbannad på någonting en influencer gjort eller sagt och det kan man så klart uttrycka utan att öppna upp för en dialog, men det kallar jag heller inte för feedback.
Exempel: Amanda Schulman drar sin valp på mage i gruset. Jag har NOLL feedback att komma med, utan mest bara ett ilsket ”Vad håller du på med, sluta genast!!, men det är heller ingenting jag förväntar mig en dialog kring.

Däremot tycker jag också det är upp till influencern vad den vill bemöta eller godkänna. Du som följare har möjligheten att skriva vad du vill till mig i kommentarerna, men det måste inte innebära att jag måste godkänna kommentaren eller besvara den. Du har möjligheten att något men det måste inte leda till att jag tar till mig det du vill säga. & där tror jag mycket landar i just hur man säger saker och ting. Det är skillnad på kritik och kritik & man kommer alltid längre genom att vara vänlig. Inte att man måste stryka medhårs eller gulla men att vara koncis och framföra det man vill utan gliringar eller hån.
[…]

Så kort och gott; influencers ska absolut kritiseras! Men kritiken ska vara rimlig och framförd på samma sätt som du skulle prata med någon i verkliga livet/till en kollega. Det är en människa bakom skärmen på båda håll, ingen är fullkomlig men vi kan alltid utgå från att alla gör sitt bästa ❤️

// Paula Rosas

Hur tänker ni här?

108 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Haha va? Nu hänger jag inte med alls.
    Varför skulle influencers inte få kritiseras och finns det överhuvudtaget någon som anser att man inte får kritisera influencers rent generellt?
    Jag vet att varenda influencer anser att just de själva inte borde kritiseras, men utöver dessa är väl alla överens om att man kan, får, ska, BÖR kritisera influencers!

      Bör kritiseras? Det får stå för dej!

        Influensers som grupp inte bara bör kritiseras utan ska kritiseras. De fyller inget annat syfte än att skilja sina följare från deras pengar. De bidrar till likriktning och fördumningen. Enda anledningen till att fenomenet överhuvudtaget existerar är att det är ett billigt sätt för företag att sälja en viss typ av konsumentprodukter.

          Ett billigt sätt är det definitivt inte. Men det är hög ROI på influencermarknadsföring.
          Dock är det ju så att influncers inte hade kunnat vara så pass konsumeringsfokuserade som de är idag om det inte vore för alla företag som betalar dem.
          Är det inte då egentligen företagen man istället borde fokusera på att granska sönder och bryta ner i atomer? Döda inte budbäraren liksom..

            Ytterst är det naturligtvis företagen som sponsrar influencers som bär ansvaret. Vem tackar nej till gratisprodukter och guldkant på tillvaron i utbyte mot reklam?

            Däremot måste det gå att kritisera influencers som ena dagen höjer en produkt till skyarna för att nästa dag lyfta fram en helt annan produkt som ”absolut världsbäst”, särskilt om personen i fråga ofta betonar att ”mina åsikter är aldrig köpta”. En influencer som hela tiden har nya favoriter blir mindre trovärdig i mina ögon och det blir tydligt att det bara handlar om att hon fått en ny sponsor.

            Personligen har jag länge tyckt att influencers som ena dagen gör reklam för produkter och skriver saker som ”kommer att bo i den här hela hösten” för att nästa dagen lägga ut plagget i fråga på Sellpy e dyl kör med dubbelmoral. Att ”det är så det fungerar i branschen och alla gör det” känns som en dålig ursäkt, särskilt i dessa tider när vi uppmanas tänka klimatsmart och handla mindre.

              Hur tänker du där när du lägger ansvar på företaget? Företaget svara emot ett behov. De har en produkt som folket vill ha. Influensern manipulerar sina följare till att köpa samma produkt som hen. Problemet är influensern, inte företaget och inte konsumenten. Däremot borde konsumenter utbildas och varnas för hur de blir manipulerade till att köpa av sin influenser. Skulle välkomna antiinfluensers som motvikt.

            Influensermarketing har ersatt direktreklamen. Jo influensermarketing är ett billigt sätt att nå ut och dessutom mycket effektivare än direktreklamen var när det begav sig. Tror du verkligen att företag skulle acceptera dessa dåligt producerade kampanjer om det inte är kaffepengar för företagen?
            Vad gäller ROI har folk helt missuppfattat detta nyckeltal. En reklamkampanj är inte en investering utan en direkt kostnad som bokförs i resultaträkningen, så det blir bara fånigt att svänga sig med det nyckeltalet.
            De produkter som marknadsförs av influensers är väldigt begränsad, fastfashion och då nya unga webföretag och även gammal hederlig postorder. Företag som säljer skönhetsprodukter och hårprodukter. Telefonskal och solglasögon.
            Att reducera influensers till budbärare tycker till och med jag som har lite eller noll förtroende för dem är förminskande. Företag existerar inte i ett vakuum utan uppstår när det finns en efterfrågan på deras produkter. Influensers bidrar till att påverka sina följare till att vilja köpa samma produkter som de tror att idolen använder. Influensers bidrar direkt till konsumtionshets som givetvis företagen vet att utnyttja. Ta bort influensern ur ekvationen och faktorn som påverkar gruppen är borta.

      Jag tycker influencers får överdrivet med kritik ibland, t ex i kommentarerna här inne. Ibland känns det som att folk letar fel och alltid hittar en negativ vinkling.

      Jag tycker också folk som kritiserat verkar anse sig ha rätt att leverera kritiken hur otrevligt som helst, men ändå förvärkar sig ett vänligt svar.

        Ja exakt. Man kan inte rättfärdiga allt med att kalla det kritik. Även följare måste lära sig att skilja på kritik och rena elakheter.

      Exponeras barnet på bloggen och i reklam- samarbeteten? Var i ligger intresset kring barnets vikt? Fattar ingenting? Oväsentlig och osmakligt att diskutera ett barn! USCH!!!!

      Nu skrev jag det inte men att du skriver att någon är rubbad är så elakt. En del vill verkligen trycka ner andra.

      Håller med dig. En positiv grej med kommentarsfältet här har alltid varit att det är högt i tak och att i princip allt får diskuteras, men emellanåt märker man att vissa influencers skyddas som fan från allt som inte är jättepositivt. Bianca och Bella är helt okej att totalt hacka sönder, men många andra får inte nämnas. Jag undrar också lite över diskussioner om att vissa personer har dömts för brott – Varför får inte det nämnas? Det är ju inte förtal utan handlar om offentliga handlingar? Tidningar kan ju ofta publicera namn och bild på en kriminell, så länge personen faktiskt har dömts för brottet.

        För tusende gången: det kan även vara fråga om förtal även om det man sprider är sant. Att någon är dömd gör det inte omöjligt att förtala. Att sprida domar kan t.o.m. vara fråga om förtal.

        Sanningshalten avgör inte om det är förtal utan vilken skada det åsamkar den man förtalar.

        Det kan räknas som förtal, trots att det som sägs är sant. De har ingenting med varandra att göra.

      Men Elle lägg ner bara. Oavsett hur du vrider på det är det ett oskyldigt barn du skriver om. Vikt kan vara extremt känsligt.

    Det där med valpen var intressant. De som verkligen brydde sig om valpen skrev konstruktivt kritiskt på hennes insta. De som bara ville dreva och kapitalisera på händelsen blåste upp det på annat håll.

    Låter rimligt!

    Influencer är ju sitt eget varumärke. Personen på kontot är den som kränger kläder & skit och när den sedan får kritik så blir kan det tolkas som personangrepp. Är det så jag ska tolka det? Kritik tycker jag ska alltid vara konstruktiv & befogad och ges på ett ödmjukt sätt. Som influencer kan man inte riktigt hänvisa till sig som person eftersom det är just DU som är själva företaget, hallå. Nu kanske jag rör till det för mig själv eller är det nån som fattar?

    Alltså julkalendern med CAIA, den skiten ska inte Bianca ta för hon är inte hela företaget.
    Hade Bianca Ingrosso själv gjort kalendern ja då hade hon fått ta skiten.

      Vad är grejen med att både du och Paula återkommande skriver ”&” och ”och” i en och samma mening? Mina ögon blöder ?

      Jag tror att det ofta ramlar in så mycket kritik samtidigt att influencers känner sig påhoppade. Hade en gett konstruktiv kritik hade det upplevts helt annorlunda än om hundra personer skriver samma konstruktiva kritik på lite olika sätt.

      Skillnaden är väl också hur man levererar kritiken. Att kritisera en produkt är en sak. Att i samma mening påpeka hur ful och idiotisk influencern är, det är bara elakt.

    OT men på IG kunde man förut göra ett litet ”trick” för att se någons story utan att dom kunde se att man tittar. Man måste följa personen men då kunde man kolla storyn från personen efter i flödet och sedan liksom swipa storyn till höger men hålla kvar fingret och inte swipa hela vägen… Fattar ni vad jag menar? Men det verkar inte funka längre? Kollar jag ens en 0.1 mm av storyn innan så markerar den att jag har tittat på den…

      Testade precis att göra så på mitt ena konto till mitt andra men det står inte att jag har visat storyn ☺️

      Tips från coachen, googla ”view story” och kolla personens stories online på valfri sida, förutsätter dock att personen har öppen profil.

    Ha ha men alltså Paula kan ju inte ta kritik . Alls. Hon hade för en tid sedan ett reklaminlägg för ngn löddrande härlig ansiktsprodukt hon skrivit för företag x. Det var så enormt mycket stavfel och syftningsfel att det var uppenbart att hon skrivit ihop det på fem minuter. Såg fruktansvärt oprofessionellt ut. Om jag var företag skulle jag bli fruktansvärt irriterad för det icke genuina lyste ju igenom. Jag kommenterade bara att hon kanske borde läsa och rätta stavfelen, för företagets skull. Hon varken släppte igenom kommentaren eller rättade texten ?

      Håller helt med dig!

      Hon ska alltid komma med nåt svar på tal när hon fått kritik. Hon blir kränkt så otroligt lätt

    Präktigt och slätstruken tycker jag om hennes inlägg. Som det mesta hon skriver.

    Brittiska drottningen är död.
    Jag förstår inte varför, men jag får läskiga overklighetskänslor. Känner någon annan igen sig?

      Ja, så ska det gå för oss alla.
      Att man dör alltså, är man 96 är det inte så oväntat.

      Läskiga overklighetskänslor?
      Nej, känner inte igen mig. Sorgligt, som alltid när ngn dör. Men det är livets gång, en epok dör, en annan föds.

      Tror det kan vara för att för de flesta har hon alltid vart där, genom de senaste 70 åren av ekonomiska kriser, naturkatastrofer, krigshändelser, terrorattacker osv. har hon alltid vart drottning medan regeringar och andra betydande figurer och ledare bytts ut. Liksom 3-4 generationer kan ha levt med henne som drottning. Så det blir en gemensam historia, även om kungligheter (och i synnerhet brittiska sådana) har väldigt lite betydelse för svenskar överlag. Lägg därtill att vi står inför så mycket ovisshet just nu vad gäller politiska läget med stundande val i Sverige och oroväckande politiska utvecklingar på många håll, det säkerhetspolitiska läget med Ryssland, klimatkris, lågkonjunktur osv. Då kan det bli ännu mer påtagligt att en ”trygghetsperson” (eller symbol för det) försvinner.

      Ohja, som ovan skrev. Historia skrivs i detta nu och det kommer alltid finnas en tid före och efter den här dagen.

      En epok går i graven och en ny börjar.

      Känner likadant. Jag är helt tom just nu. Denna fantastiska och starka kvinna. Vila i frid ❤️❤️❤️❤️

      Hjälper inte heller att vingmuttern Prins Charles är värdelös.

        Det återstår att se iofs. Hans dedikation har inte testats på riktigt förräns nu.

          Han är en svinpäls och folk hatar honom – det räcker.

            Är han? Varför då? Jag trodde att han och hans familj var omtyckta.

              Varför? För att han var otrogen mot Diana under hela deras förhållande och betedde sig som ett svin.

                Men han har å andra sidan lärt sig av det misstaget, gått emot sin familj och nu valt den han älskar, på senare år. Giftermålet med Diana var ett arrangerat bröllop efter gamla traditioner.

                  Och hon älskade honom och han tog död på henne genom att byta ut hennes chaufför. Harry hatar sin pappa av en anledning.

                    Ok om hon älskade honom? Han var kär i en annan från långt innan och blev pressad in i äktenskapet. Diana var ett offer,men det var även Charles.

                      Hahaha nej. Han dödade Diana så kör upp hans offer någonstans

                    Harry är en toffel. Vem tar honom på allvar?

                      Ni förfular hennes minne att skriva illa om hennes familj. Vila i frid. ❤

                      Säg det till Harry som sprider skit om sin familj för $. Han och hans amerikanska. ?

                    Ja jag kan säkert googla men då kommer ju allsköns skit upp så tänker ändå fråga er om ni som har denna uppfattning kan grunda påståendet i något?

                    Är dåligt insatt och känner inte till några detaljer om exempelvis chaufförbyten, men menar ni alltså att ett av Charles arrangerat ett chaufförsbyte i själva verket skulle varit någon någon form av beställt självmordsuppdrag? Avsiktligen eller av nonchalans (typ anställt en person som inte är tillräckligt bra på att köra bil under stress till exempel)?

                    Ursäkta men försöker bara hänga med i vad det är ni påstår.

                Ok men han fick inte välja. Camilla var inte fin nog åt kungafamiljen, se ville att han skulle gifta sig med Diana.
                Inte särskilt konstigt att han fortsatte vara kär i Camilla då.

                Ja, ursäkta den svinpälsen och hans kärring är hemska. Jag tänkte fel först. Jag trodde du menade William. Han är ju gullig.

                  William är ju konstant otrogen mot Kate, vilket är allmänt känt.

        tycker faktumet att camilla är drottning är värre.. om än queen consort.

          Jag med. Fy fan

            Varför då? Hon var Charles stora kärlek från början, men dög inte åt kungafamiljen. Varför är det så illa att han sedan, som vuxen man, följde sitt hjärta och valde Camilla mot familjens vilja?

              Jag står inte bakom otrohet. Skulle kastraterat min man om han gick och knullade en annan på bröllopsnatten.

                Ok, det kan du såklart tycka. Faktum kvarstår att han inte fick välja.

                Kanske inte om du blivit påtvingad ditt äktenskap med din man. Både Charles och Diana ville abortera planerna på giftermål men de kände att det var för långt gånget i planerna. Diana hade redan upptäckt att det fanns en annan kvinna och att Charles älskade henne innan de gifte sig. Det är en tragisk historia över baksidan av påtvingade äktenskap.

                  Samma med Grace Kelly. Hon skulle gifta sig med Cary Grant men istället blev hon påtvingad det största äcklet.

                    Nja, det överensstämmer väl inte riktigt med verkligheten?

                      Jo nu gör det faktiskt det.

              det är bara sorgligt att diana misstänkte att han var otrogen med henne vilket sedan visade sig vara sant. tänk vad hemskt för diana om hon hade levt och fått se att han sedan gick och gifte sig med henne, att en kvinna som var din mans älskare nu tar din plats som drottning över landet.

                Om Diana hade levt tror jag faktiskt inte att han hade gift om sig med Camilla. Tror det hade skapat ramaskri i hela världen.

      Tänkte, eller rättare sagt, kände, lite liknande här förut. Världen stannar till lite för en stund, historiens vingslag osv. Hon har ju varit med så otroligt länge, föddes strax efter första världskriget och gjorde ett officiellt framträdande bara för ngra dagar sen. Tänk att ha levt ett sånt påpassat liv i 96 år, det kräver sin kvinna att fixa det.

      Förstår inte varför folk hyllar den tanten nu plötsligt. En kolonisatör som dessutom har en son som var nära involverad med Epstein och blev anklagad för att ha haft en intim relation med en minderårig tjej. Så klart ska inte drottningen straffas för vad sonen gör MEN för att tjejen skulle hålla tyst och inte dra ärendet till domstol fick hon en STOR summa pengar av prins Andrew. Var tror ni de pengarna kom från…? 😉

      Kul för henne att få leva så länge men världen går vidare nu.

        Hyllningarna kommer inte plötsligt. Hon har varit en älskad monark av många, både i och utanför Storbritannien. Som någon skrev så har drottningen dött. Allas drottning. Hon VAR drottningen, en stabilitet i en föränderlig värld, någon som dedikerade sitt liv åt sin gärning. Bara det faktum att hon var utbildad bilmekaniker säger en del. 96 är en anmärkningsvärd ålder, men oavsett så det så ger det ett avtryck nu när hon inte längre finns. Tiden stannade till för många och många sörjer idag. Tror även det finns en hel del som känner oro för vad som kommer att ske nu, med Storbritannien, i världen – vem är den enande kraften nu?

          Okej, ingen kommentar om Andrews kostnader för att tysta kvinnor han begått övergrepp på eller kolonialismen?

          Ner med monarkin! Löjligt gammaldags skit vi växt ifrån 2022.

            Men nu är det ju Elisabeth som har dött och sörjs av många. De är ju inte samma person!

    Influencers får man absolut inte påtala brister i produkter eller tjänster för. Då bryter stormen ut. Först då alla hjärntvättade okritiska följare som hoppar på den som påtalat exempelvis en brist i en produkt. Det är oftast pinsamt att läsa deras kommentarer. Som har man inget snällt att säga ska man vara tyst. Efter ett tag kommer influencern in och skrivet ett svar i kommentarsfältet som oftast är lika med största offerkoftan som finns plus som avslutande knorr ett angrepp på dem som påtalat bristen. Därefter kommer kanske ett stort inlägg om vad synd det är om influencern som får ta emot så mycket hat. Ibland så spärras den stackars kunden.
    Det är som hela havet stormar när och om en influencer anser sig driva ett företag. De är plötsligt privatpersoner om de får en påtalan. Får de uppmärksamhet för att företaget går så bra då är det företagare. Intressant och otäckt detta.

      Bemöta kritik med censur och sedan gnälla på hur oseriöst flertalet ser på deras verksamheter.
      Eller som Jeanette Svedberg som skriver romaner om barnmobbning efter kritik och granskningar. Barnmobbning som ett resultat av vuxnas handlingar, speciellt på nätet. Dvs, kritik av hennes tveksamma förehavanden, som alltid bemöts med censur.

    My Martens träningsresa till Åre är verkligen något som är legitimt att kritisera, men hon är den sista att erkänna sin dumhet. De där på Buustamons fjällgård verkar inte precis ha huvudet på skaft som samarbetar med henne. Priser, antal måltider, aktiviteter, boende mm uppges helt olika. My har ”rea” från 5295 till 2995 med rabattkod och dubbelt med måltider.

      Prissänkningen är bland annat ett sätt att fira livet. Hon fortsätter med att hon fått en andra chans i livet. Ändå var det ofarliga tumörer, men nu är sjukdomshistoriien att knölarna sitter/suttit komplicerat. Hej å hå vi nu till ”sjukan” går! ???

      Förra året ställdes resan in trots självkostnadspris för ingen ville åka med. Nu kallar hon det succéresan är tillbaka.
      #roterapåenkaktus ?

        #runjonasrun

          När ska Dr Alban reagera och agera? Vem vill se sin vän ställa till det maximalt. Han lär väl vara hedersgästen på bröllopet och få uppträda gratis och betala för maten. Blir det förresten kyckling eller kyckling på menyn? Kokt eller stekt ägg? Kommer fjällbruden att äta grönsaker?

            Nej, nej, inga grönsaker för fjällbruden. Hon äter endast kyckling och ägg .

              Kyckling, potatis och skysås tröttnar hon nog aldrig på.

    En som inte tål kritik är väl Alexandra Nilsson, säg emot henne o hon svarar som ett barn ”adjö”, ”du är inte feminist” etc. Aldrig kunna bemöta kritik utan svarar som en barnunge med något spydigt.

    Totalt OT men partiledardebatten i TV4.

    Jag vill bara gråta, emigrera eller lämna tillbaka min rösträtt.

    Vilken totalt iq-befriad samling. Ingen iq, men ännu värre, ingen som helst intellektualitet.

      Samma här. Ett stort jävla skämt.

      Den enda med värdighet och lugn är Magdalena Andersson.

        Lugn var det enda hon levererade som planerat. Tyckte hon verkade hög alternativt ha en öronsnäcka med någon som sa åt henne vad hon skulle säga. Men hon sa väl inget annat än att hon var en klippa på att leda Sverige i kris?… Några gånger?

        Hennes reaktioner sammanfattar de senaste 8 åren väldigt bra. Det vill säga reaktionslös och likgiltighet inför vad som händer mitt framför näsan.
        Är det verkligen bra?

          Verkligen!

          Jag tror inte det hjälper att stå och skrika i tv, nej.

          Ja för Magdalena har inte agerat de 9 månader hon suttit?
          Hon har ett land att ta hand om både med pandemin, kriget i Ukraina och elkrisen i Europa, under tiden har Ebba Busch festat runt med kändisar, stulit ett hus, blivit dömd för förtal, blivit portad från diverse kändisfester.
          Jag förstår om Magdalena måste blunda och räkna till 10 när hon måste frottera sig med Ebba, Johan, Jimmy och Ulf, dom leker fortfarande i sandlådan med hink och spade.

            Att ta hand om ett land betyder inte att göra max det som håller huvudet ovanför vattenytan och det först efter att floden kommit.
            Att ta hand om ett land betyder att tidigt sätta in åtgärder i förebyggande syfte. Så att man ens behöver slippa tänka på vad det är som kommer hålla landet flytande.
            Hon har inte gjort något åt pandemin, har inte gjort något för/mot kriget i Ukraina. Hon har inte gjort något åt elkrisen. I alla fall inte i mina ögon. Men berätta gärna, vad är det denna regering gjort? Vilka åtgärder har tagits för att förbättra situationen?

              Dom har styrt till stor del på högerbudget, så högern borde titta på vad som gick fel. Nu kan man tycka att högern borde styrt med egen budget, men Ulf Kristersson har blivit nedröstad flera gånger och då får Magdalena göra det bästa av situationen. Hon avgick t.o.m frivilligt för att låta riksdagen välja en ny statsminister.

      Intellekt är inte direkt hett i Sverige. De flesta vill bara höra korrekta ordsamlingar och mantrat. Politikerspråket speglar samhället.

      Vad hände med Ebba Busch? Hon skriker och fäktar och uppför sig hotfullt mot Magdalena, skönt att Magdalena uppför sig som den lugna stabila statsminister hon är.

        Ja för det räcker ju långt att visa sig lugn..? Medan barn skjuts på lekplatser…

          Så du tycker Magdalena ska stå och skrika tillbaka?
          Ebba spelar bara teater som vanligt när hon blir låtsasupprörd.

    Klart som fan att influensers/bloggare både ska synas i sömmarna, kritiseras och ifrågasättas när det finns fog för det och fog för det finns det tyvärr ofta. Väldigt många influencers/bloggare klarar tyvärr inte av nån form av kritik oavsett vad kritiken handlar om. I den gruppen finns bl a mångbarnsmorsor, sk matbloggare där fokuset på mat är totalt bortblåst sen många år, pluta med läppar och puta med r*ven influencer, ljuger och reser hejvilt influencer, lever i fanstasivärlds influencer ja listan kan göras ännu längre. Undra vad alla dessa människor ska göra/leva på när det inte längre lönar sig/ generar pengar att blogga/influenca mer, dom blir för gamla för att blogga/influenca eller inte längre kan leva på/ha som content att föda fler barn eftersom deras kroppar sätter P för det.

    OT men är det fler som reagerat på att Maja Nilsson lindelöf verkar låta sina (små!!!) barn bada i badkar själva utan uppsikt. Sett det förut i en vlogg med den äldre sonen när han var ca 2. Hon gick runt och vloggade i olika rum/på olika våningsplan medan han badade själv i badkaret. Tyckte då att det var helt absurt att ingen kommenterade det i kommentarsfältet. På hennes story idag verkar det som att historien upprepar sig? Är det bara jag som reagerar? Skulle aldrig ens gå ut två sekunder när min tvååring badar badkar.

      Hon har ju en nanny?

      Det hon delade var från förut och inget från idag.
      Och nej hon låter dom knappast bada själv

    OT men nån som vet vad Rosanna & Emilia pratat om i sin podd? Dom la upp nått och bad om ursäkt om något..

    Det finns inget som heter ”moo point”. ”Moot point” däremot….

      det är ett skämt som refererar till joey i vänner

      Haha…den Vänner-referensen drog rakt över huvudet på dig. 🙂

    Om man går in på Ebbas senaste blogginlägg så tycker jag vi ser prov på väldigt bra och berättigad kritik. Inte alla kommentarer är så klart bra, men de flesta har ändå på ett riktigt bra sätt fört fram sin kritik mot bloggen.

      Ebba vem?

        The one and only Ebba Hysterisk Reklamerska von Sydow…

      Ebba Bush? Har hon en blogg?!? ?

        Men Ebba von Sydow såklart

          Herregud, håller den tanten fortfarande på? Är hon aktuell i någons ögon?

    Skriver av P R som vid minsta lilla kritik hämtar den största offerkoftan och publicerar spalter av dåliga ursäkter. Exempelvis som när de lekte vattenkrig på kyrkogården..

    Alla företag ska synas, granskas och kritiseras av kunder och konsumenter. Tråkigt för dig att ditt företag är du själv, men du har själv satt dig i den sitsen.

    Influencers hävdar ofta att läsare/konsumenter måste lära sig att skilja på privatperson och företag, för att i nästa andetag vända sig om och få sponsrade julklappar till sina barn.

    Ligg i din bäddade säng, kompis.

    Min uppfattning är att de flesta influenceras har taggarna utåt och inte klarar av att ta konstuktiv kritik end när den är levererad på det vänligaste sätt. Anledningen till det är antagligen att det får väldigt mycket icke-konstruktiv kritik, klagande och påhopp att de därför tar allt som inte är superpositivt som väldigt negativt. Mängden trevligt levererade kommentarer och dyl. med konstruktiv kritik är säkert i minoritet jämfört med det icke-konstruktiva, så det är kanske inte så konstigt.

    Paula får en kommentar under inlägget: ”Det är som min kommentar om ditt hår som du aldrig släpper igenom… varje gång du väljer att marknadsföra din ”extrema” hårväxt så jämför du bilder som inte alls är jämförbara… på förebilden tittar du alltid bakåt med hakan upp, och efter rattar du alltid snett ner/eller tvärt om beroende på vilken vinkel bilden är tagen i. Ditt sätt att förvränga resultat gör dig tyvärr inte trovärdigt…. Tycker också det är tråkigt när du 4 gånger(!) har valt att inte släppa igenom min kritik…”

    Och väljer att svara:” Är det viktigt hur långt eller kort mitt hår är”?

    När hon publicerar inlägg som tydligt handlar om hur långt hennes hår har blivit under en viss tid, blir det inte då av betydelse hur långt eller kort hennes hår är? ?
    Eller är det jag som tänker tokigt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.